2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief


Nieuws uit 2015

Inhoudsopgave

     

November

   
21 december

-

Weer goed optreden van de TTVN-ers
15 december

-

Geslaagde clubkampioenschappen
15 december

-

John van Spengen clubkampioen
15 december

-

Patrick Nieuwendijk clubkampioen jeugd
28 november

-

Startersfinale
20 november

-

Goed optreden van TTVN-ers bekroond met zilver voor Amber
1 november

-

TTVN wint weer
     

Oktober

   
11 oktober

-

Verlies voor TTVN
6 oktober

-

TTVN wint ook zijn derde wedstrijd
     

September

   
27 september

-

Renske en Sven in de prijzen
27 september

-

TTVN wint van ONI
21 september

-

TTVN start met kleine overwinning
     

Juni

   
11 juni

-

TTVN wint Bekerfinale
3 juni

-

Succesvol Vriendjes Spelletjes Toernooi
     

Mei/April

   
23 mei

-

Jason en Timo winnen prijzen op de Mini-meerkampen bij WIK
13 mei

-

TTVN-ers presteren uitstekend bij de Nederlandse Kampioenschappen
11 april

-

Presentatie nieuwe shirts

Maart

   
30 maart

-

TTVN verliest in Utrecht
22 maart

-

Belangrijke winst voor TTVN
21 maart

-

Starterscompetitie
15 maart

-

TTVN houdt aansluiting
8 maart

-

Mini- en D-kadetten meerkampen bij VTV
 8 maart

-

Knappe overwinning voor TTVN
     

Februari

   
 15 februari

-

TTVN schiet te kort
 8 februari

-

Kleine nederlaag voor TTVN
 1 februari

-

Matige competitiestart
     

Januari

   
18 januari

-

Alweer mooi resultaat op de Afdelingskampioenschappen
10 januari

-

Jurre afdelingskampioen welpen
5 januari

-

Patrick wint Open Soester Jeugd
     

21 december 2015
Weer goed optreden van de TTVN-ers

door Wim Fassotte

Op de Mini-meerkampen bij HTTC in Houten op zaterdag 19 december jl. heeft de afvaardiging van TTVN goed gespeeld. Pim Eijpe kwam uit in poule 3 en speelde best goed. Pim was echter niet zo gelukkig met zijn service, waarvan zijn opponenten goed gebruik wisten te maken. Hij werd zesde in deze wel vrij sterke poule. Amber Vink en Finn Overbeek speelden in poule 4. Amber pakte met 4 overwinningen het zilver en Finn eindigde met twee overwinningen op de derde plaats. Juul Lamers en Sven Klein Gunnewiek waren ingedeeld in poule 5. Juul bleek goed in vorm, won haar vijf partijen en won dus goud. Sven moest nog even op gang komen maar met winst in de zijn laatste drie wedstrijden eindigde Sven toch heel knap op de derde plek. Daniël Reitsma, die voor het eerst aan de Mini-meerkampen deelnam, was opgesteld in poule 6. Hij won in deze zeskamp vier keer, goed voor de tweede plaats en dus het zilver.

Naar inhoudsopgave


15 december 2015
Geslaagde clubkampioenschappen

door Wim Kielen

Afgelopen zondag waren de jaarlijkse clubkampioenschappen in de Waterlelie. Met 50 deelnemers hadden we een hele mooie opkomst. Er moesten zelfs extra tafels opgezet worden om alle wedstrijden te kunnen spelen. Gelukkig kunnen we in de zaal gemakkelijk 15 tafels kwijt. Een leuk initiatief dat we vorig jaar zijn begonnen, is de aparte klasse voor de ouders. Dit jaar speelden er weer 12 ouders mee in twee poultjes. Na de kruisfinales speelden Henk Drijfhout en Lex Brink de finale, die Henk uiteindelijk won.
Na afloop werden in de kantine, de winnaars van de diverse klassen geëerd met een beker of fles wijn. John van Spengen won bij de senioren en Patrick Nieuwendijk bij de junioren. Hier kon er begonnen worden met de gezellige afsluiting van de kampioenschappen: de gemeenschappelijke maaltijd.
Tenslotte willen we nog de vrijwilligers bedanken die deze kampioenschappen mogelijk gemaakt hebben. Zowel in de zaal als achter de bar.

Naar inhoudsopgave


15 december 2015
John van Spengen clubkampioen

door Wim Kielen

John van Spengen is afgelopen zondag clubkampioen geworden bij de senioren van TTVN. John won de A-poule voor Rob Seldenrijk en John Jansen. Het kampioenschap van de senioren werd gespeeld in zevenkampen op drie verschillende niveaus. In de C poule won Darrel overtuigend alle wedstrijden. Hij verloor slechts twee games in al zijn wedstrijden. Alan 'Nieuwegeinse muur' Wouterse werd tweede in de poule.
In poule B waren de spelers zeer aan elkaar gewaagd waardoor er vele lange wedstrijden gespeeld werden. Jammer genoeg kon hierdoor de poule niet geheel uitgespeeld worden. Na het besturen van het wedstrijdformulier bleek dat Chris Snijders uiteindelijk de meeste wedstrijden had gewonnen en werd tot winnaar uitgeroepen.
In de A-poule waren de niveau verschillen vrij groot. Van tweede divisie tot en met derde klasse. Er waren geen verrassende uitslagen zodat de uitslag precies was als volgens de rating verwacht mocht worden. John was de sterkste van de dag.

Naar inhoudsopgave


15 december 2015
Patrick Nieuwendijk clubkampioen jeugd

door Wim Kielen

Patrick Nieuwendijk is voor de tweede keer clubkampioen jeugd geworden. In de finale van de eerste categorie won hij overtuigend van Milo.
Net zoals bij de senioren werd er ook bij de junioren gespeeld in drie categorieën. In de derde categorie werd er gestreden door Amber, Finn, Robin, Timo en Daniel. Er werden vele spannende wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk eindigden Amber en Timo gelijk met drie punten. Op onderling resultaat won Amber uiteindelijk de poule.
In de tweede categorie speelden Jasper, Bruce, Pepijn en Jason. In deze poule werden de wedstrijden gespeeld in de best of seven. In de finale wist Jasper in de zevende game te winnen van Bruce waardoor Jasper eerste werd en Bruce tweede.
De eerste categorie werd gespeeld in twee poules met kruisfinales. De deelnemers in deze categorie waren Sharon, Patrick, Coen, Jurre, Tycho, Milo, Joris, Gino en Ramon. Patrick had het alleen even lastig tegen Coen. In de andere poule moest Milo hard knokken voor de punten. In de halve finales won Milo van Coen en Patrick van Gino. De finale was een leuke pot die Patrick in drie games wist te beslissen.

Naar inhoudsopgave


28 november 2015
door Rens de Haas

Startersfinale

De competitie is was bijna voorbij
Nog eenmaal traden onze strijders op
De laatste wedstrijd, het laatste karwei
En daarna de competitie winterstop.

Team 5 had de vrijdag hiervoor gespeeld
Finn en Timo moesten aan het werk
Zij waren tot elkaar veroordeeld
Aan het geiten, maar soms ook sterk.

Ze wonnen met 3-2 tegen Lelystad
In de tussenstand stonden ze aan kop
Eerste van poule H werd de lat
Dus zaterdag wachtte daar hun jop.

TTVN-6 de grote concurrent stond tweede
3 puntjes achter het TTVN-vijf
Juul speelde met Amber na een smeekbede
Pim's kamp gaf hem namelijk ander tijdverdrijf.

Tegen Lelystad speelden zij
Amber en Sven wonnen al in Flevoland
Met 4-1 in een goede partij
2 puntjes voor in de tussenstand.

Helaas ondanks de vorige keer
Werd het zesde team verslagen
Gelukkig redde Amber de eer
Met smash ballen en snelle slagen.

In dezelfde zaal speelde Daniel en Finn
De dubbel en beide één individueel
Resulteerde in een 3-2 win
Goud voor de kanaries in het geel.

In poule H was de eindstand
Nieuwegein goud en brons
Trots hoor, iets voor in de krant
Lelystad ontnam het zilver van ons.

Dit was het competitie seizoen
In het voorjaar nog een keer
Dan wil ik nog een ding doen
Onze spelers, bedankt voor de goede sfeer.

 

Naar inhoudsopgave


20 november 2015
Goed optreden van TTVN-ers bekroond met zilver voor Amber

door Wim Fassotte

Zondag 15 november j l. waren bij TTV Hilversum de 2e Mini-meerkampen van dit seizoen, waaraan een negental TTVN-ers deelnamen. Bij de D-Kadetten werd een negenkamp gespeeld met vier spelers van TTVN. Van de TTVN-ers bleek Pepijn de beste. Hij eindigde met 5 overwinningen op de 3e plaats vóór Bruce met eveneens 5 overwinningen, maar de onderlinge wedstrijd ging in vier games naar Pepijn. Lex had duidelijk zijn dag niet en kwam met twee overwinningen niet verder dan de 7e plaats. Robin Eenkhoorn deed zijn eerste wedstrijdervaring op, maar kwam nog niet tot winst.
In poule 2 van de Mini-meerkampen streed Jason in de zeskamp goed mee om de prijzen en eindigde met 3 winstpartijen op de 3e plaats. Pim maakte een prima indruk in poule 5, vanwege en afmelding een vijfkamp, en kwam met één winstpartij op de 4e plek.
Sven was dit keer minder succesvol dan de vorige keer bij SVE. Tegen de jongens in poule 6 wist hij niet tot winst te komen. Poule 7 was een meisjespoule met Juul en Amber. In de eerste ronde wist Amber in vijf games te winnen van Juul. Juul won daarna nog tweemaal en kwam op de 4e plaats. Amber won na de winstpartij op Juul nog drie keer en deze vier overwinningen brachten haar op de 2e plek, waardoor zij een leuk bekertje mee naar huis mocht nemen.

Naar inhoudsopgave


1 november 2015
TTVN wint weer

door Wim Fassotte

De eerste wedstrijd in de tweede helft van de najaarscompetitie thuis tegen SHOT 2 uit Soest wisten de mannen van TTVN met 7-3 te winnen.
Daam Hoogendijk en Jan-Willem Jansen slaagden erin hun eerste enkelspelen te winnen maar Danny Hendriks moest in vijf games zijn eerste enkel aan zijn opponent laten. Danny en Jan-Willem wonnen vrij gemakkelijk ook het dubbelspel. Jan-Willem won met 13-11 in de beslissende vijfde game ook zijn tweede enkelspel. Daam verloor daarna maar Danny wist zijn tweede enkel wel in winst om te zetten, waarmee de stand op 5-2 in het voordeel van TTVN kwam. In de achtste partij voltooide Jan-Willem zijn hattrick door met 11-9 in de vijfde game te winnen. Danny verloor zijn derde set in vijf games maar Daam haalde het 7e punt voor TTVN binnen. Na zes wedstrijden staat TTVN met 37 punten op de tweede plaats in de poule, vier punten achter Huizen 2.
Het landelijk spelende jeugdteam ontving Alexandria 3 uit Rotterdam. Ook zij slaagden erin hun thuiswedstrijd met 7-3 te winnen. Milo van Wierst won zijn drie enkelspelen, Sharon van Zelderen voegde er twee overwinningen aan toe, terwijl Coen Drijfhout één partij in winst omzette. Samen met Sharon scoorde Coen het zevende punt voor TTVN in het dubbelspel.

Naar inhoudsopgave


11 oktober 2015
Verlies voor TTVN

door Wim Fassotte

In Huizen zijn de mannen van TTVN tegen Huizen 2, de koploper in hun poule, er niet in geslaagd hun overwinningenreeks voort te zetten. De Nieuwegeiners moesten genoegen nemen met een kleine 6-4 nederlaag. Het bleef wel tot het einde toe spannend. In de eerste drie enkelspelen namen de Huizenaren een 2-1 voorsprong, waarbij voor TTVN alleen Danny Hendriks wist te scoren. Ook het dubbelspel ging voor TTVN verloren maar door winst van Jan-Willem Jansen in de 5e partij kroop TTVN weer iets dichterbij (2-3). Paul Oostveen verloor de 6e set maar resp. Danny en Paul slaagden erin de stand weer gelijk te trekken (4-4). De laatste twee enkelspellen werden voor TTVN door Jan-Willem en Hendriks verloren waarmee de eindstand 6-4 in het voordeel voor de gastheren kwam.
In Oudenbosch leed het eerste jeugdteam van TTVN tegen de koploper in hun poule, Vice Versa 1, een zware 8-2 nederlaag. De twee tegenpunten voor het team uit Nieuwegein kwamen op naam van Sharon van Zelderen en Milo van Wierst. Tycho van der Linde kwam niet tot winst.

Naar inhoudsopgave


6 oktober 2015
TTVN wint ook zijn derde wedstrijd

door Wim Fassotte

TTVN 1 heeft ook zijn derde wedstrijd tegen SVE 5 uit Utrecht met 6-4 gewonnen. Paul Oostveen zette TTVN op voorsprong maar in de volgende enkelspelen verloren zowel Jan-Willem Jansen als Danny Hendriks. Danny en Jan-Willem slaagden erin het dubbelspel naar zich toe te trekken zodat de stand weer gelijk werd (2-2). Paul verloor de vijfde set maar door overwinningen van Danny en Jan-Willem werd het 4-3 in het voordeel van het Nieuwegeinse team. Danny verloor vervolgens van de sterkste man van SVE maar zowel Paul als Jan-Willem pakten de punten in de 9e en 10e set, waardoor de uitslag 6-4 in het voordeel van TTVN kwam.
Het landelijke jeugdteam van TTVN kwam thuis tot een gelijk spel met Spaarne uit Haarlem. Voor de vijf punten bij TTVN zorgden Oscar Delissen met een fraaie hattrick en Milo van Wierst met twee winstpartijen. Tycho van der Linde bleef met lege handen maar de TTVN-ers boekten winst in het dubbelspel (5-5 ).

Naar inhoudsopgave


27 september 2015
Renske en Sven in de prijzen

door Wim Fassotte

Renske en Sven
Op de eerste Mini- en D-Kadetten meerkampen van dit seizoen bij SVE hebben zowel Renske als Sven een tweede prijs veroverd.
Samen met Lex speelde Renske bij de D-Kadetten. Jammer genoeg kwam een speler van Rega niet opdagen en al in de derde ronde moest een speler van LTTC uitvaller, toen hij een batje in zijn gezicht kreeg. Zo bleef er in feite een vijfkamp over. Renske wist Lex te kloppen en won nog twee partijen en won daarmee de 2e prijs voor Lex, die derde werd.
Bij de mini’s speelde Jason in de hoogste 1e poule. Hij speelde gelijk op met de andere knullen, maar kwam net niet tot winst. TTVN had geen vertegenwoordiging in poule 2 en in poule 3 waren Finn en Pim ingedeeld. Finn moest helaas vanwege ziekte thuis blijven. Pim eindigde in deze poule op de 3e plek. In de 4e poule kwamen zowel Amber, Juul als Sven uit. Met z’n drieën streden ze om de 2e plaats. In de 1e ronde won Sven met gering verschil van Juul en in de 4e ronde slaagde Sven er ook in om Amber te kloppen. Juul en Amber speelden een vijf-gamer tegen elkaar, die Juul met 11-9 in de vijfde game won, waardoor Juul derde werd en Amber vierde. Sven werd de blije winnaar van de 2e prijs.

Naar inhoudsopgave


27 september 2015
TTVN wint van ONI

door Wim Fassotte

In een uiterst spannende wedstrijd heeft het mannenteam van TTVN, uitkomende in de 1e klasse, thuis gewonnen van ONI uit IJsselstein.
Jan-Willem Jansen startte met de ingecalculeerde overwinning op Jos Derks, maar vervolgens verloor Daam Hoogendijk van zijn oud teamgenoot John Jansen en Danny Hendriks van de ervaren Hans van Dongen. Ook in het dubbelspel verloren Jan-Willem Jansen en Danny Hendriks, waardoor de stand dus 3-1 in het voordeel van de mannen uit IJsselstein kwam. TTVN kwam goed terug. Daam Hoogendijk won van Jos Derks. Jan-Willem Jansen snoepte op de nipper de winst binnen tegen Hans va Dongen. Danny Hendriks versloeg in een knappe partij John Jansen. Daam Hoogendijk won vervolgens van Hans van Dongen en Danny Hendriks versloeg Jos Derks, waarmee de 6 punten en de winst dus voor TTVN binnen was. In de laatste wedstrijd trok Jan-Willem Jansen aan het kortste eind tegen John Jansen (6-4 ).
In de landelijke C-klasse had afgelopen zaterdag het 1e jeugdteam van TTVN The Backhands 1 uit St. Willbrord op bezoek. Deze wedstrijd werd door het Nieuwegeinse team met 6-4 verloren. Sharon van Zelderen en Coen Drijfhout wonnen ieder eenmaal en Milo van Wierst was wederom de sterkste van het team met twee overwinningen.

Naar inhoudsopgave


21 september 2015
TTVN start met kleine overwinning

door Wim Fassotte

De eerste wedstrijd in de 1e klasse van het hoogste seniorenteam uit tegen Shot in Soest werd door de TTVN-ers met 6-4 gewonnen.
Jan-Willem Jansen beet de spits af en pakte meteen het eerste punt voor TTVN maar Paul Oostveen zag vervolgens zijn Partij tegen de sterkste man van Shot verloren gaan. Danny Hendriks zorgde voor een 2-1 voorsprong en samen met Jan-Willem werd ook het dubbelspel door de Nieuwegeiners gewonnen (3-1). Jan-Willem Jansen verloor de vijfde set. De volgende twee sets wonnen resp. Danny Hendriks en Paul Oostveen (5-2 ). De gastheren kwamen op drie punten door winst tegen Danny Hendriks. Jan-Willem won de negende set, maar Paul most in de laatste partij zijn tegenstander feliciteren (6-4).
Het eerste jeugdteam, uitkomend in de landelijke C-klasse, won in Rotterdam met 6-4 van Alexandria 2. In deze wedstrijd was Mierlo van Wierst de grote man met een fraaie hattrick. Tycho van der Linde en Coen Drijfhout voegden er ieder één overwinning aan toe. Ook het dubbelspel werd door Milo en de vierde man in het team, Oscar Delissen, gewonnen.

Naar inhoudsopgave


11 juli 2015
TTVN wint Bekerfinale

door Martijn Heidema

Vrijdagavond 10 juli was het eindelijk zover, de bekerfinale van de regio midden. In deze finale stonden 2 Nieuwegeinse verenigingen. VTV uit Nieuwgein Zuid en TTVN Nieuwegein uit Nieuwegein Noord. Voor dit TTVN Nieuwegein team alweer de 2de finale sinds 2012.
Ruim een uur van te voren stond het thuisspelende team van TTVN al intensief in te spelen in de zeer warme ambiance. Gretigheid en een goed teamcollectief moest vanavond het verschil gaan maken. Nadat de opstellingen bepaald waren, al dan niet op basis van tactieken, begon de strijd om ongeveer 20:20. Namens TTVN Nieuwegein begonnen Sophie Lucardie en John Jansen tegen Patrick Eling en Willem Bakers. Sophie begon wat onzeker wat ze uiteindelijk aan het einde van de eerste game niet meer kon corrigeren. De 2de game was goed maar net niet genoeg voor de winst. John begon erg sterk tegen de jonge Willem, Willem nam echter het initiatief over vanaf ongeveer de helft van de 1ste game en gaf dat niet meer uit handen in het vervolg van de wedstrijd, 0-2 achterstand na de 1ste 2 wedstrijden.
Theo Verzijl en Vincent Blom moesten de achterstand zien goed te maken tegen René Derksen en Frank van Schaik. Theo speelde vele zeer lange rally’s en doordat René met regelmaat niet door de stuge “muur” Theo heen kwam werd dit een krappe overwinning. Vincent had tegen Frank ook vele spectaculaire rally’s nodig om het verschil te maken. Gelukkig kon Vincent de meeste rally’s naar zijn hand zetten met gevolg weer een gelijke stand op het bord, 2-2.
De 2 dubbels welke daarna volgde werden beiden met gemak gewonnen door VTV (wederom een achterstand, 2-4). Na de dubbel was het aan Sophie en John om de stand weer gelijk te trekken. Sophie verloor de 1ste game door zelf niet goed genoeg te spelen tegen Willem en na een tactische ingreep vanuit de coach werden de 2de en 3de game met veel zelfvertrouwen en overtuiging gewonnen. John begon erg sterk aan de 1ste game en won deze overtuigend, 2de game werd tactisch slim gespeeld en gewonnen door Patrick, een 3de game moest de winnaar vaststellen. John begon erg sterk en gaf de opgebouwde voorsprong niet meer uithanden (4-4). Een ontketende Vincent en Theo konden nu voor het eerst een voorsprong op het bord gaan zetten voor TTVN Nieuwegein, beide startend met achterstand tegen René en Frank. Ze wonnen beide overtuigend, wederom met zeer spectaculaire rally’s. Het publiek was hierbij toch wel de grote winnaar. Beide heren moesten daarna doorspelen tegen Willem en Patrick. Theo maakte er een ware strijd van om te bepalen wie de meest vaste speler was, Patrick kwam er niet aan te pas dus dat verschil was zeer duidelijk. Vincent moest tegen de talentvolle Willem wederom lange rally’s winnen om de punten binnen te halen. Overtuigend werd er een 2-4 achterstand omgebouwd naar een 8-4 voorsprong.
Sophie en John konden de genade klap uitdelen tegen René en Frank. John speelde goed maar Frank gaf zich zeker niet gewonnen. Dit resulteerde in een gelijk oplopende en felle strijd welke in 2 games nipt door John gewonnen werden. Sophie begon sterk en won de 1ste game overtuigend, in de 2de game leek het lang goed te gaan maar René won deze door een sterke eindsprint. Sophie kreeg nog wat tips en aanmoedigen mee voor de 3de game en dat kwam haar spel ten goede. Overtuigend werden de rally’s gewonnen en onder luid gejuich werden de laatste serie punten gemaakt welke de overwinning bracht van 10-4! 8 wedstrijden op een rij gewonnen door TTVN Nieuwegein, een enorme teamprestatie en daarmee de verdiende winnaar.

Van de laatste 4 jaar werd dus 2x de beker gewonnen door TTVN Nieuwegein!
Dank aan de vele toeschouwers en uiteraard de organisatie van deze fantastische beker competitie.
Rest van het team bedankt voor de aanmoedigen en de eerdere wedstrijden wat geleid heeft tot deze finale en de overwinning, Jos Derksen, John van Spengen, Paul Oostveen, Martijn Albals en non-playing captain Martijn Heidema.

Wim Kielen voor het klaar zetten van zaal en het verzorgen van een winnaarsmaaltijd. Mylene de Hond en Joris Bosboom bedankt voor de goede zorgen achter de bar.

Volgend jaar gaat het team op jacht naar wederom deze cup met de grote oren….

D. Rama

Naar inhoudsopgave


3 juni 2015
Succesvol Vriendjes Spelletjes Toernooi

door Rens de Haas

Nieuwegein, 3 juni 2015

Woensdag 3 juni was in de plaats van de beginnerstraining de eerste editie Vriendjes Spelletjes Toernooi. Hierbij gingen onze jongste leden met hun vriendje of vriendinnetje verschillende tafeltennis gerelateerde onderdelen.
Dat de animo groot was, bleek wel uit de zeven duo's die de zaal vulden, dit ondanks concurrerend schoolreisje. Gelukkig was er ook plaats voor de deelnemers die zich niet vooraf hadden opgegeven.
Wat het leukste onderdeel was, is moeilijk te zeggen; hooghouden met een mini batje of ballonnen, spelen tegen een echte tafeltennisrobot, diertjes met een balletje om slaan, een partijtje tafeltennisvoetbal of rond de tafel tegen Cody?
Bij de meeste onderdelen konden punten verdiend worden. Nadat alle appels en peren tot een totaalscore waren opgeteld, kreeg iedereen een medaille. Het podium was als volgt: goud voor Seppe met Damian, zilver voor Juul met Ginger en brons voor Pim met Lucas. Via deze weg wil ik Cody en Wim F bedanken voor hun ondersteuning.

Naar inhoudsopgave


23 mei 2015
Jason en Timo winnen prijzen op de Mini-meerkampen bij WIK

door Wim Fassotte

Op de laatste minimeerkampen van dit seizoen, zaterdag 30 mei j.l. bij WIK in Kockengen slaagden Jason van Otterlo en Timo Crul van onze club een 2e prijs te behalen. Jason speelde in poule 3 een vijfkamp en wist drie partijen te winnen, goed voor de 2e prijs. In poule 4 liet Amber Vink zien, dat zij goede vorderingen maakt. Ook in een vijfkamp won Amber overduidelijk en zeker voor ons als toeschouwer knap gespeeld twee wedstrijden, het geen een 3e plaats in de poule opleverde. In poule 5, ook een vijfkamp, deed Sven Klein Gunnewiek nuttige wedstrijdervaring op, maar kon nog niet tot winst komen. Dat lukte wel Timo Crul, Hij zette drie sets in winst om en pakte de 2e prijs.

Naar inhoudsopgave


13 mei 2015
TTVN-ers presteren uitstekend bij de NK

door Wim Kielen

Afgelopen weekend werd er in Nijmegen de Nederlandse kampioenschappen gespeeld voor de jeugd. Na enkele jaren in Arnhem speelden we dit jaar in de vertrouwde Jan Massinkzaal in Nijmegen. Dit jaar hadden we drie spelers bij de B-licenties en drie spelers bij de A’s. Weer een delegatie om trots op ze zijn.
Zaterdag waren speelden Sharon, Milo en Gino bij de B’s. Sharon en Gino speelden in de poule uitstekend en wisten beiden de hoofdronde te bereiken. In de hoofdronde waren de tegenstanders echter te sterk en werden ze uitgeschakeld. Milo speelde goede wedstrijden in de poule en won een wedstrijd maar kon zich net niet plaatsen voor de hoofdronde.
Op zondag hadden we Jurre, Douwe en Patrick bij de A-licenties. Je weet dat er bij de A-licenties geen gemakkelijke potjes zijn. Jurre liet zien dat hij zijn topspin steeds beter gaat gebruiken. Met twee overwinningen werd hij derde achter beide uiteindelijke finalisten maar was absoluut niet kansloos.
Ditzelfde gold voor Douwe. In een hele spannende wedstrijd werd in de vijfde nipt verloren van Denys Sheremet. In het dubbel wist hij wel als enige een game af te snoepen van het dubbel Roel Bogie/Nolan Schultz. Dat is op zich al een hele prestatie.
Patrick speelde prima in de poule. Alleen tegen Elwin Huiden moest serieus worden aangezet. In de kwartfinale verloor Patrick met 3-1 van Nolan Schultz. 60 procent Eerste Divisie Heren om het niveau maar even aan te geven. In het dubbel speelde Patrick met Olaf Stolwijk een prima toernooi. Via twee winstpartijen in de voorrondes wisten ze de finale te bereiken. In de finale tegen Bogie/Schultz kwamen ze twee keer ruim voor maar konden de games niet binnenslepen.
Deze keer hebben we in de MEK traditie maar weer eens voorgezet zodat ik rond half 9 tevreden op mijn onvolprezen bank kon neerploffen met een lekker bakkie koffie. Twee dagen goed tafeltennis gezien en trots op de TTVN-ers, vielen al snel mijn luikjes dicht.
Tenslotte wil ik nog Joris, Jesse en Sharon bedanken voor het coachen.

Naar inhoudsopgave


11 april 2015
Presentatie nieuwe shirts

door Wim Kielen

Jeugdteams en de sponsoren van nieuwe shirts
We hebben weer nieuwe clubshirts. Na lang zoeken hebben we gekozen voor de gele Butterfly shirts. Op de achterkant van de shirts staan de logo’s van de bedrijven die de shirts mogelijk hebben gemaakt. TTVN bedankt deze bedrijven voor de ondersteuning en de sponsorcommissie voor de organisatie van de shirts.
Korte introductie van de bedrijven die ons steunen.

30 maart 2015
TTVN verliest in Utrecht

door Wim Fassotte

De uitwedstrijd tegen SVE 5 in Utrecht in de 1e klasse hebben de mannen van TTVN 1 met 7- 3 verloren. Jan-Willem Jansen zorgde voor twee punten, Paul Oostveen scoorde het 3e punt, terwijl Jesse Oostveen niet tot winst kwam. Met nog één wedstrijd te gaan tegen koploper en stadsgenoot VTV 2 staat TTVN 1 nu met 42 punten op de 5e plaats in de groep.
Het hoogste duoteam van TTVN daartegenover is in de 1e klasse, groep B kampioen geworden. Zij wonnen thuis in een alleraardigste wedstrijd tegen SVO 1 uit De Meern met 4-1. De 15-jarige Patrick Nieuwendijk won zijn beide enkelspelen en Cody van Beek won eenmaal. Samen wonnen Patrick en Cody ook het dubbelspel.
 
Het 1e jeugdteam van TTVN, uitkomende in de landelijke A-klasse, ging op bezoek bij Drivers 1 in Hardinxveld-Giessendam. Terwijl thuis destijds nog met 6-4 gewonnen werd, kwam TTVN nu niet verder dan een 7-3 nederlaag. Voor TTVN scoorde Douwe Peper tweemaal en Luuk van Amstel eenmaal. Oscar Delissen scoorde niet en ook het dubbelspel ging voor het Nieuwegeinse team verloren.

Naar inhoudsopgave

22 maart 2015
Belangrijke winst voor TTVN

door Wim Fassotte

In de 8e ronde van de voorjaarscompetitie heeft het hoogste mannenteam van TTVN een belangrijke 6-4 thuisoverwinning geboekt op Rega 2, van wie in de 1e helft met 6-4 verloren werd. Thuis nam TTVN door achtereenvolgens overwinning van Jan-Willem Jansen, Paul Oostveen en Jesse Oostveen een 3-0 voorsprong. Het dubbel van Paul en Jan-Willem ging vervolgens verloren maar Paul en Jan-Willem brachten TTVN op 5 punten door het winnen van hun 2e enkels. Paul won ook zijn 3e enkel, waarmee de 6 punten voor TTVN binnen waren.
In de rangschikking staat TTVN nu op de 4e plaats met 2 punten voorsprong op Rega 2, maar is zeker nog niet veilig voor het behoud van hun plek in de 1e klasse, met de zware wedstrijden tegen de twee koplopers VTV 2 en SVE 5 nog in het vooruitzicht.
Het in de landelijke A-klasse jeugdteam van TTVN dwong in Heemstede het sterke HBC 2 een gelijkspel af, dankzij een fraaie hattricks van Douwe Peper. Luuk van Amstel scoorde tweemaal en Oscar Delissen bleef zonder winst en ook het dubbelspel werd gewonnen door de gastheren.

Naar inhoudsopgave


21 maart 2015
Starterscompetitie

door Walter Overbeek

Juul en Finn tijdens hun wedstrijd
Op zaterdag 21 maart vertrokken Finn Overbeek en Juul Lamers voor de starters competitie in Woerden. Finn en Juul lieten zich van hun beste kant zien en speelde een mooie wedstrijd. Samen met hun trainer Rens kunnen ze met de ervaringen van deze dag weer werken aan de trainingen. Tijdens de pauze hebben ze samen met de tegenstanders even aan de bar wat gedronken.

 

Naar inhoudsopgave


15 maart 2015
TTVN houdt aansluiting

door Wim Fassotte

Werd in de 1e helft van de competitie nog thuis met 7-3 van UTTC 2 uit Utrecht verloren, dit keer slaagden de mannen van TTVN uit in Utrecht een 5-5 gelijkspel af te dwingen. Door verlies van Paul Oostveen en Danny Hendriks van hun eerste wedstrijden en het verlies in het dubbelspel keek het team uit Nieuwegein na 4 partijen wel tegen een 3-1 achterstand aan. Alleen Jan-Willem Jansen won zijn eerste enkel. Daarna wonnen zowel Paul, Jan-Willem en Danny hun tweede enkel, waardoor de stand op 4-3 in het voordeel van TTVN kwam. Jan-Willem en Danny verloren hun laatste enkelspellen, maar Paul zorgde voor het gelijkmakende vijfde punt. Na 7 ronden behoudt TTVN met 33 punten, wel zonder van de 5e plaats af te komen, aansluiting bij de middengroep in hun poule met 10 punten voorsprong op WIK uit Kockengen, dat op de laatste plek staat.
In de duocompetitie won TTVN 1 met Jan-Willem Jansen en John Jansen met 4-1 uit bij Hilversum van Hilversum 1. Alleen Jan-Willem zag zijn laatste enkel verloren gaan.
Het landelijke jeugdteam van TTVN moest thuis aantreden tegen Hilversum 1 zonder de zieke Douwe Peper. Hij werd vervangen door Milo van Wierst. Ondanks best een sterk optreden van Milo kwam hij niet tot winst. Bij TTVN won Luuk van Amstel driemaal en Oscar Delissen tweemaal. Het dubbel van Luuk en Oscar ging voor de Nieuwegeiners verloren.

Naar inhoudsopgave


8 maart 2015
Mini- en D-kadetten meerkampen bij VTV

door Wim Fassotte

Met 8 jeugdspelers nam TTVN afgelopen zondag 8 maart deel aan de 5e Mini- en D-kadetten meerkampen van dit seizoen en niet zonder succes. In poule 5 bij de mini’s speelden Amber Vink, Juul Lamers en Pim Eijpe.
Pim verloor van Amber, maar won van Juul en Tim van Gispen uit Culemborg. Hij werd 4e in de poule. Amber slaagde er ook in die Tim te verslaan en werd eveneens met twee punten 3e in de poule. Juul versloeg op haar beurt Amber en werd met 1 overwinning uiteindelijk 6e en laatste. Poule 4 had een uitvaller. In deze poule kwam Finn, best goed spelend, net iets te kort en kwam niet tot winst en werd dus 5e. Jason van Otterlo won twee wedstrijden en kwam daarmee op de 3e plek. In poule 3 kwam Pepijn Ouwendijk achter de tafel. Pepijn eindigde op plek 2 en nam een fraaie beker mee naar huis. Hij won vier partijen, maar moest zijn meerdere erkennen in Jasper Moons van SVO. In poule 2 verloor Lex Cramer alleen zijn eerste wedstrijd, maar won zijn volgende vier wedstrijden en won daarmee heel knap de 1e prijs in deze poule.
Bij de D-kadetten kwam Renske de Waal uit. Van de vijf ingeschreven spelers meldden zich twee af, zodat er een driekamp gespeeld moest worden. Renske won eenmaal en won de 2e prijs achter Rosaline Lenting van Gispen, die ongeslagen eerste werd.

Naar inhoudsopgave


8 maart 2015
Knappe overwinning van TTVN

door Wim Fassotte

De eerste wedstrijd na de pauze in de voorjaarscompetitie, thuis tegen WIK 1 uit Kockengen, werd heel fraai met 7-3 door de mannen van TTVN gewonnen. In de eerste serie enkelspelen won zowel Paul Oostveen als Jesse Oostveen (geen familie) hun wedstrijden, Daam Hoogendijk verloor met 11-9 in de beslissende vijfde game zijn eerste enkelspel. Paul en Jesse scoorden in de dubbel het 3e winstpunt voor TTVN. Daam Hoogendijk zag vervolgens ook zijn 2e enkelspel verloren gaan, Paul en Jesse wonnen hun enkelspelen en door de overwinning van Daam was het 6e punt en de overwinning voor de Nieuwegeiners binnen. Jesse Oostveen verloor zijn laatste enkelspel, maar Paul Oostveen won ook zijn 3e partij en bracht de eindstand op 7-3.
In de duocompetitie verstevigde TTVN 1 zijn eerste plaats door een duidelijke 5-0 overwinning op Gispen 1. In deze ontmoeting bleven TTVN Jan-Willem Jansen en Cody van Beek ongeslagen.
Het landelijk jeugdteam van TTVN, gepromoveerd naar de landelijke A-klasse, kreeg Megacles 1 uit Weert op bezoek. In een wat onrustig verlopen wedstrijd kwamen de teams een gelijkspel (5-5 ) overeen. Voor TTVN scoorden Luuk van Amstel en Douwe Peper ieder 2 punten. Oscar Delissen won 1 wedstrijd. Het dubbelspel werd gewonnen door de gasten uit Limburg.

Naar inhoudsopgave


15 februari 2015
TTVN schiet te kort

door Wim Fassotte

Afgelopen weekend ontving TTVN 1 het geroutineerde team SVE 5 uit Utrecht en kon een 3-7 nederlaag niet voorkomen. Zowel Jan-Willem Jansen, als de jeugdige invaller Oscar Delissen en Paul Oostveen zagen hun eerste enkelspel verloren gaan, waardoor de Nieuwegeiners al meteen tegen een 0-3 achterstand aankeken. Jan-Willem en Paul sleepten een punt uit het dubbelspel, maar Oscar vervolgens zijn tweede enkel. Jan-Willem en Paul brachten de stand weer terug tot 3-4, maar daar bleef het bij. De laatste drie enkelspelen werden door de TTVN-ers verloren, waardoor het 3-7 in het voordeel van SVE werd.

Naar inhoudsopgave


8 februari 2015
Kleine nederlaag voor TTVN

door Wim Fassotte

De mannen van TTVN 1 verloren hun wedstrijd in Nijkerk met 6-4 van Rega 2. Bij de Nieuwegeiners wonnen Paul Oostveen en Jan Willem Jansen beiden een enkelspel en Danny Hendriks twee enkelspelen. Het dubbelspel was voor de gastheren.
Het naar de landelijke A-klasse gepromoveerde jeugdteam van TTVN moest in Lichtenvoorde genoegen nemen met een 7-3 nederlaag tegen Litac 1. Zowel Douwe Peper als Luuk van Amstel en Oscar Delissen wisten elk een enkel in winst om te zetten en ook het dubbelspel ging voor TTVN verloren.

Naar inhoudsopgave


1 februari 2015
Matige competitiestart

door Wim Fassotte

Uitkomend in de 1e klasse won de afgelopen week het 1e team van TTVN in de uitwedstrijd tegen het sterk geachte team van WIK 1 met 6-4. Jan Willen Jansen en Paul Oostveen wonnen twee enkelspelen en Danny Hendriks won een enkelspel en ook het dubbelspel werd door TTVN gewonnen.
Dit weekend kreeg TTVN in UTTC 2 uit Utrecht op bezoek. Deze wedstrijd verliep niet geheel volgens wens. Jan Willen Jansen verloor zijn eerste enkel. Danny Hendriks won vervolgens zijn enkel. Als derde man was de keuze gevallen op de nog jonge Jesse Oostveen, maar hij verloor voor TTVN niet alleen zijn eerste enkelspel, maar ook zijn volgende enkelspelen. Ook het dubbelspel van Jan Willem Jansen en Danny Hendriks ging verloren. In de achtste set scoorde Hendriks het tweede punt voor TTVN en in de laatste partij zorgde Jansen in vijf games voor het derde punt (3-7).
Het succes voor TTVN moest komen van het naar de landelijke A-klasse gepromoveerde jeugdteam tegen het niet in volle sterkte opgekomen Drivers 1 uit Hardinxveld-Giessendam. De jongens van TTVN 1 wonnen deze strijd met 6-4. De nog 13-jarige Douwe Peper was met drie overwinningen in het enkelspel de succesvolste speler bij de Nieuwegeiners. Luuk van Amstel won twee enkelspelen en Oscar Delissen viel met één overwinning wel wat tegen. De winst in het dubbelspel was voor de gasten.

Naar inhoudsopgave


18 januari 2015
Alweer mooi resultaat op de Afdelingskampioenschappen

door Wim Kielen

v.l.n.r: Coen, Patrick, Jurre en Milo
De tweede week van de afdelingskampioenschappen heeft weer enkele prijswinnaars opgeleverd. Patrick wint de cadetten klasse. Jurre pakt zijn tweede prijs door eerste te worden in de pupillen 2 klasse. Coen en Milo winnen de tweede prijs in de dubbel klasse Jeugd 2. Wederom een mooi resultaat.
 

10 januari 2015
Jurre afdelingskampioen welpen

door Wim Kielen

Jurre, 10 januari 2015

Zaterdag werden het afdelingskampioenschap gespeeld van de jeugd met een rating onder de 120 punten. Voor TTVN had zich jammer genoeg geen enkele speler ingeschreven. Jurre zit ondertussen boven deze grens maar omdat de meeste welpen eronder zitten, werd ook het kampioenschap van de welpen gespeeld. De welpenklasse begon van rond één uur dus we konden van een vrije ochtend genieten.
Jurre begon heel gespannen aan de poule wat direct resulteerde in een nederlaag tegen Koen Houtgast. Daarna herstelde Jurre zich goed en wist de overige wedstrijden met 3-0 te winnen.
Als tweede in de poule wachtte in de kwartfinale Koens grote broer Luuk. Ook een mooie wedstrijd die met 3-0 werd gewonnen. In de halve finale Jip Weijers, de derde uit de Shot talenten groep. Ook van Jip werd ruim gewonnen waarna Jurre opnieuw tegen Koen in de finale mocht spelen. Deze finale was ondertussen de 14de wedstrijd van Koen (7 jaar!) en dat was een beetje teveel van het goede. Zeker omdat Jurre iedere wedstrijd beter ging spelen. Jurre kwam dan ook geen moment in problemen en won redelijk eenvoudig.
Na de prijsuitreiking en bijbehorende foto's, konden we weer op huis aan. En omdat het toernooi geheel volgens schema liep was dit nog op tijd ook. Zodoende kon ik na de warme prak en een bakkie koffie, uiterts tevreden op
de bank in slaap vallen. Jurre is, na Patrick en Moreno, de derde TTVN welp die afdelingskampioen is geworden in de laatste 5 jaar. Toch wel iets om trots op te zijn.

Naar inhoudsopgave


5 januari 2015
Patrick wint Open Soester Jeugd

Rens eerste bij Senioren 3
door Wim Kielen

Traditie getrouw werd in het eerste weekend van het nieuwe jaar weer de Open Soester gespeeld. Op zaterdag voor de senioren en zondag voor de junioren.  Natuurlijk was ook TTVN weer van de partij.
Op zaterdag speelden John van Spengen, Rens en Patrick. Patrick en John waren in de eerste groep ingedeeld en waar Patrick niet tot winst wist te komen haalde John de finale. In de finale tegen Jelle Goosens moest hij in de vijfde het onderspit delven na een reeks niet verzilverde matchpoints.
In de derde groep was Rens oppermachtig en wist zich in de finale te knokken. Deze won hij tegen een tweede-klasser van Shot. Een knappe prestatie.
Bij de jeugd hadden we ondanks een aantal afzeggingen toch nog vijf spelers achter de tafels. In de diverse poule wisten alle spelers de kwartfinales te halen. Helaas was het toernooi voor Coen, Mitch, Hendrik en Jurre daarmee over. Patrick wist zich met gemak te plaatsen voor de finale tegen Tim vd Leeden. In de finale moest Patrick na een 0-1 achterstand, wel even gas geven om de wedstrijd positief af te sluiten.
Het was wederom een geslaagd weekend in Soest. Als Shot dit jaar een nieuw koffiezetapparaat koopt dan zijn we van TTVN volgend jaar ook weer van de partij.

Naar inhoudsopgave


2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief