2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief


Nieuws uit 2014

Inhoudsopgave

     

December

   
24 december

-

Rob Seldenrijk voor de zesde keer clubkampioen
24 december

-

Patrick clubkampioen bij de jeugd
13 december

-

Douwe wint A-licentie in Assen
13 december

-

Wedstrijdervaring opdoen op de Mini-meerkampen in Houten
6 december

-

Kwartfinale Nationale Jeugdmeerkampen
     

November

   
29 november

-

Vier jeugdteams TTVN kampioen
13 november

-

TTVN-ers op de 2e Mini-meerkampen
     

Oktober

   
26 oktober

-

Rob Seldenrijk zorgt voor de punten bij TTVN
22 oktober

-

Geen verrassingen in Hoorn
12 oktober

-

TTVN speelt gelijk
5 oktober

-

TTVN kansloos in de Hoofdklasse
     

September

   
28 september

-

1e Mini- en D-kadetten meerkampen
28 september

-

Paul Oostveen redt de eer bij TTVN
21 september

-

Jurre wint Jeugdranglijsttoernooi Maasbracht
21 september

-

Gepromoveerd TTVN moet nog wennen
     

Juni / Juli

   
24 juli

-

Jan Smeets overleden
14 juni

-

Gino verdient zijn B-licentie in Aalsmeer
2 juni

-

Patrick presteert boven verwachting in finale NJM
     

Mei

   
22 mei

-

Een kijkje op de Nationale Ranglijsten
16 mei

-

Nederlandse Kampioenschappen Jeugd
     

April

   
20 april

-

TTVN jeugd 2 ook kampioen
20 april

-

Uitslag toto
13 april

-

TTVN 1 en TTVN 2 kampioen!
23 maart

-

TTVN nu tweede
17 maart

-

Weer een gelijk spel voor TTVN
9 maart

-

Lex wint op de minimeerkampen
9 maart

-

TTVN speelt gelijk
23 februari

-

Prima gespeeld in Nijmegen
23 februari

-

Weer winst voor TTVN
9 februari

-

TTVN wint in Hilversum
1 februari

-

TTVN verliest in Huizen
     

Januari

   
25 januari

-

TTVN start met een gelijk spel
25 januari

-

Goede prestaties op de Mini- en D-kadetten meerkampen
22 januari

-

Mitch wint twee eerste prijzen bij afdelingskampioenschappen
4-5 januari

-

Menereis Open Soester
     

24 december 2014
Rob Seldenrijk voor de zesde keer clubkampioen

door Wim Kielen

Afgelopen zondag zijn bij TTVN weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden en net als vorig jaar was het weer een groot succes. Door de ruimte in de zaal, kunnen we het kampioenschap van de senioren tegelijk spelen met die van de jeugd. En dat maakt het gezellig druk. We hadden deze keer zelfs nog een derde categorie: het kampioenschap van de ouders.
De kampioenschappen begonnen in poule-tjes. De eerste twee gingen door in hoofdronde en drie t/m vijf in de troostronde. Deze troostronde werd uiteindelijk door Martin gewonnen in een finale tegen Marek.
De ouders speelden in twee poules van zes. Henk Drijfhout won in de halve finale van Sander van Amstel en Theo van Wierst won van Paul Uyleman. De finale werd vervolgens gewonnen door Theo waar hij met slechts twee verliesgames het ouder toernooi won.
Bij de senioren bereikten John en Rob S. de finale. John, net hersteld van zijn knie-blessure, maakte het Rob zeer lastig. In de vijfde game kregen ze beiden diverse matchpoints maar het lukte geen maar niet om er een te verzilveren. 10-10 kwam op het scoreboard, 15-15 en vervolgens 20-20. Ouderwetse standen. Uiteindelijk maakte Rob het laatste punt en wist met op 24-22 de partij naar zich toe te trekken. Wederom zilver voor John. Na vijf kampioenschappen bij de jeugd, was dit de eerste van Rob bij de senioren. Een knappe prestatie.
Na de wedstrijden stond het buffet al weer klaar voor de deelnemers en konden we genieten van een prima chinees. Een buffet voor 45 personen geeft toch een flink aantal bakjes.
Ten slotte wil ik alle vrijwilligers (leden en vooral ouders) bedanken voor hun bijdrage aan dit geslaagde evenement.

Naar inhoudsopgave


24 december 2014
Patrick clubkampioen bij de jeugd

door Wim Fassotte

Terwijl de senioren en dit keer ook een groep ouders hun wedstrijden speelden om het clubkampioenschap, pakte Patrick Nieuwendijk de clubtitel 2014 bij de jeugd in een spannende 5 games finale tegen Oscar Delissen.
De spelers waren vooraf verdeeld in drie niveaugroepen. In groep A zaten de landelijke spelers tot en met de 2e klasse afdeling. Groep B waren de 4e klassers tot en met Lex en Renske, die kampioen waren geworden in de Starterscompetitie.
Groep C werd gevormd door onze vaak nog zeer jongen nieuwelingen, die nog niet in enig wedstrijdverband uitgekomen waren. Jammer was het, dat slechts drie C-spelers opkwamen. Met de 7 aanwezige B-spelers werden zij daarom in de voorronde samengevoegd tot twee vijfkampen, goed om enige wedstrijdervaring op te doen. Halverwege haakte ook nog Estia Kruyswijk af, waardoor Pepijn Ouwendijk teen Amber Vink mochten strijden om de 1e en 2e prijs bij deze C-groep. Die finale werd gewonnen door Pepijn in een ook door Amber al prima gespeelde wedstrijd.
Bij de B-spelers bleef de jongste speler Jurre de Bree, na een spannend vijf games duel met teamgenoot Jasper Wannet in deze poule ongeslagen, waarin Lex Cramer als derde eindigde. In de andere poule was het duidelijk spannender. Zowel Hendrik Brion als Bruce Uyleman en Robin Strookman eindigde elk met twee overwinningen bovenaan, dus was gamestelling noodzakelijk om de volgorde vast te stellen. Hendrik bleek in de onderlinge strijd met 5 tegen 3 games als eerste in de poule geëindigd, Bruce werd met 5 tegen 5 tweede en Robin werd dus derde met 3-5 games. Renske de Waal eindigde in deze poule als vierde. In halve kruisfinale won Jurre van Bruce en Jasper van Hendrik, zodat Jurre en Jasper in de finale wederom tegen elkaar moesten spelen. Met krappe cijfers werd Jurre kampioen bij de B-groep en mocht Jasper de 2e prijs mee naar huis nemen.
Bij de A-groep waren alle negen spelers opgekomen en konden we genieten van prima wedstrijden op hoog niveau met misschien toch wel enige verrassingen. Zo slaagde Gino Kader erin zowel Sharon van Zelderen als Douwe Peper te verslaan. Mitch Fokkenrood won weer in vijven van Gino. In deze poule bleef Patrick Nieuwendijk ongeslagen en Gino, omdat hij had gewonnen van Sharon, tweede. In de andere poule won Milo van Wierst in vijven van Coen Drijfhout, bleef Oscar Delissen ongeslagen en werd Luuk van Amstel met zijn overwinningen op Milo en Coen tweede. In de halve finale won Oscar van Gino en versloeg Patrick Luuk, dat resulteerde in de spannende finale tussen Oscar en Patrick.

Naar inhoudsopgave


13 december 2014
Douwe wint A-licentie in Assen

door Wim Kielen

Douwe, 13 december 2014
Na een dag bikkelen op hoog niveau wint Douwe het B-toernooi bij de cadetten in Assen. Hij verdient hiermee zijn A-licentie! Van harte gefeliciteerd !!!

 

Naar inhoudsopgave


13 december 2014
Wedstrijdervaring opdoen op de Mini-meerkampen in Houten

door Wim Fassotte

Op zaterdag 13 december j. l. namen onze nieuwkomers bij de jeugd Joy Zhou, Jason van Otterlo, Pim Eijpe en Finn Overbeek aan de 3e mini-meerkampen bij HTTC in Houten. Onder toeziend oog van Rens de Haas en de ouders waaronder de ervaren speler van VTV, Jasper Eijpe, deden onze jongste jeugdspelers ervaring op in het wedstrijdspelen. Jason was ingedeeld in groep 2 en slaagde er zelfs in 6 games in winst om te zetten en 7 andere games werden met twee punten verschil verloren, waarvan de meeste boven de 10. Joy, Pim en Finn speelden in de 3e zevenkamp. Finn won dit keer zowel van Joy als Pim. Joy won in een geweldig leuke en gelijk opgaande wedstrijd met 12-10 in de 5e game van Pim. Het leuke, goede spel van onze gastjes viel ook de afdelings-jeugdcompetitieleider, Martin van Groen op, wat er toe leidde dat wij in de voorjaarscompetitie 2015 met twee starters-teams zullen gaan uitkomen.

Naar inhoudsopgave


6 december 2014
Kwartfinale Nationale Jeugdmeerkampen

door Wim Kielen

Almere, 6 december 2014
Vandaag hebben vijf TTVN-ers de kwartfinale van de NJM gespeeld. Sharon kwam na enkele goede wedstrijden in een vervelend driehoekje terecht en werd uitgeschakeld. Jurre werd met gekneusde en ingetapete voet tweede en door. Douwe werd derde in de poule en via een extra wedstrijd wist ook hij zich te plaatsen voor de volgende ronde. Patrick werd soeverein eerste. Geen centje pijn. Tenslotte mocht Milo invallen en speelde goed mee. Wel uitgeschakeld maar lekker gespeeld en zijn B-licentie verdiend.

Naar inhoudsopgave


29 november 2014
Vier jeugdteams TTVN kampioen

door Wim Kielen

Vier van de vijf jeugdteams van TTVN konden zaterdag in het zonnetje gezet worden. Op alle niveaus werden er kampioenschappen gevierd.
Het vijfde (Renske en Lex) zijn vandaag kampioen van de starters geworden. Afdeling Midden laat de laatste wedstrijden van de Starters altijd in één zaal spelen waardoor dit een leuke afsluiting van het seizoen wordt. Dit jaar werd het door Almeerspin georganiseerd. Vooraf zou was al ingeschat dat het spannend zou worden want ze stonden samen met ATC op kop. Blijkbaar hadden ze geen last van zenuwen want er met 4-1 gewonnen van SVE waardoor de beker mee terug mocht naar Nieuwegein.
Het vierde (Jurre, Jasper, Robin en Bruce) was vorige al kampioen geworden in de vijfde klasse. Op de laatste speeldag werden echter de teugels niet gevierd. en werd er gewonnen van ZTTV. Coach Joris kon weer trots zijn op zijn mannen. Met een mooie hattrick van Jasper werd er met 8-2 van ZTTV gewonnen.
Het tweede (Coen, Mitch en Milo) had nog vijf punten nodig voor het kampioenschap in de tweede klasse. Tegen plaatsgenoot VTV bleef het lang spannend. Met name Pieter Bakers maakte het onze jongens zeer lastig. Hij maakte een 4-1 achterstand goed tot 4-4 waarna de laatste twee wedstrijden weer onze kant opgingen. 6-4 winst en op naar de eerste klasse.
De wedstrijd van het eerste (Oscar, Sharon, Douwe en Luuk) was de meest spannende wedstrijd van de dag. Doordat het afgelopen weken wat punten werden gemorst, moesten ze vandaag vol aan de bak. Bij 6 punten waren we zeker en bij minder punten, waren we afhankelijk van de uitslag van Volendam-HBC. Het score verloop geeft aan dat het de hele dag spannend was: 1-2 achter, 3-3, 4-4 en 5-4 en 6-4. Dus geheel op eigen kracht kampioen geworden.
Achteraf bleek dat HBC 3 punten heeft laten liggen in Volendam waardoor we toch nog met een voorsprong kampioen zijn geworden. Volgens seizoen lekker ballen in Landelijk A!
Dus vier van de vijf teams kampioen. Een mooie prestatie waar we enorm trots op zijn. Er zijn echter een aantal mensen zonder wie dit alles niet mogelijk zou zijn. Deze wil ik bij deze ook bedanken. We hebben zeven trainers die week in week uit aanwezig zijn om de spelers op te leiden. We hebben meerdere coaches die op zaterdag met de teams meegaan. Tenslotte hebben we een aantal hele betrokken ouders. Ze komen wekelijks hun kroost brengen
vanuit Almere, Amersfoort, Driebergen, IJsselstein of Baarn. Geen afstand is ze te gek en als het moet doen ze ook nog even een bardienst. Hoeveel geluk kan je hebben.

P.S.
TTVN zoekt voor de voorjaarscompetitie een extra speler voor Landelijk A.

Naar inhoudsopgave


13 november 2104
TTVN-ers op de 2e Mini-meerkampen

door Wim Fassotte

Zondag 9 november j l. waren bij TTV Hilversum de 2e Mini-meerkampen van dit seizoen, waaraan een zestal TTVN-ers deelnamen. Onze jonge jeugdspelers Finn Overbeek, Pim Eijpe en Jason van Otterlo namen voor de eerste keer deel aan echte wedstrijden.
Met Finn en Pim speelde Joy Zhou in poule 5. Joy wist va Pim en Finn te winnen en eindigde in de poule op de 5e plaats voor Pim, die van Finn won. Finn won ook 1 partij, maar werd uiteindelijk zevende. Jason speelde een poule hoger, verloor 1 wedstrijd in vier games en 1 in 5 games, maar kon toch net niet tot winst komen. Renske de Waal kwam uit in poule 2, begon met 3 overwinningen, maar daar bleef het bij. Met deze drie overwinningen eindigde Renske op de 4e plaats. Lex Cramer mocht op basis van zijn rating uitkomen in de hoogste poule, maar kwam net iets te kort om een partij in winst om te zetten.

Naar inhoudsopgave


26 oktober 2014
Rob Seldenrijk zorgt voor de punten bij TTVN

door Wim Fassotte

Zonder John Jansen, afwezig vanwege zijn blessure opgelopen in de marathon van Amsterdam en Paul Oostveen die niet kon meespelen omdat hij werkverplichtingen had, verloor het 1e mannenteam van TTVN thuis met 4-6 van Hilversum, waarbij Rob Seldenrijk voor de punten zorgde. Rob won zijn drie enkelspelen en samen met Daam Hoogendijk werd ook het dubbelspel door de TTVN-ers gewonnen. Daam Hoogendijk en invaller Jan-Willen Jansen kwamen niet tot winst.
Ook TTVN 2 moest een 4-6 nederlaag accepteren tegen SVE 5 uit Utrecht. In deze wedstrijd won Jan-Willen Jansen zijn drie enkels, voegde Bart den Blanken er 1 punt aan de uitslag toe terwijl de jonge Oscar Delissen, al was het steeds met een uiterst klein verschil, niet tot winst kwam.
Ook het 1e jeugdteam van TTVN moest in Volendam heel verrassend een 6-4 nederlaag accepteren. Douwe Peper en Luuk van Amstel wonnen ieder twee enkelspelen maar Sharon van Zelderen kwam, nog altijd behoorlijk last hebbend van haar knieblessure, verloor haar enkels. En ook het dubbelspel was voor de Volendammers.

Naar inhoudsopgave


22 oktober 2014
Geen verrassingen in Hoorn

door Wim Kielen

Afgelopen weekend was onze jeugd actief in Hoorn tijdens het ranglijsttoernooi. Op zaterdag namen Coen, Mitch en Milo deel aan het CD-Ranglijsttoernooi. Er wordt gespeeld in de nieuwe opzet dus met grote poules en geen troosttoernooi. Een verbetering ten opzichte van het oude toernooi.
Coen speelde bij de junioren en deed het verdienstelijk met 3 overwinningen en een 3de plaats in zijn poule. Dit gaat steeds beter.
Mitch speelde zichzelf knap naar de tweede plaats in de poule met slechts 1 maal verlies. In de vervolgronde werd Mitch in 4 games uitgeschakeld.
Milo wist bij de cadetten zijn poule te winnen waarna ook de eerste wedstrijd in de vervolgrondes eenvoudig werd gewonnen. In de strijd bij de laatste kwam Milo 2-0 voor maar moest zich uiteindelijk toch in vijf games gewonnen geven. Een prima dag voor Milo dus.
Zondag hadden we vier deelnemers in het B-toernooi. Jurre en Gino maakten hun debuut op dit niveau en moeten nog aan het niveau wennen. Ze wisten meerdere games te winnen maar konden geen wedstrijden binnenslepen.
Sharon had het moeilijk in haar poule maar in het troosttoernooi ging het beter. Na enkele overwinningen moest ze in de halve finale met 10-12 in de vijfde game capituleren.
Douwe wist zijn poule zonder problemen te winnen. Hij strandde echter in de kwartfinale na een enorm gevecht tegen een speler van Scyedam. Dat was toch wel jammer.
Ook deze keer hadden we weer genoeg coaches en begeleiders bij ons: Sharon, Martin, Joris, Jesse en Oscar. Allen wederom bedankt.
Natuurlijk smaakte de koffie weer uitstekend. Na twee dagen Hoorn vielen m’n ogen snel dicht op mijn onvolprezen bank.

Naar inhoudsopgave


12 oktober 2014
TTVN speelt gelijk

door Wim Fassotte

In De Meern kwam het hoogste mannenteam van TTVN een gelijkspel overeen met het plaatselijke SVO 1. Na een overwinning in de eerste partij van invaller Jan Willem Jansen keken de TTVN-ers na vijf wedstrijden aan tegen een 4-1 achterstand. Rob Seldenrijk en Paul Oostveen verkleinden de achterstand tot 4-3 , maar in de achtste wedstrijd scoorde SVO het 5e punt. Jan Willem Jansen en Paul Oostveen wonnen daarna en brachten de eindstand op 5-5.
In de 1e klasse werd het voor het 2e team van TTVN een kleine 6-4 nederlaag. Jan Willem Jansen won in deze ontmoeting twee enkelspelen, Bart den Blanken won eenmaal en Danny Hendriks kwam niet tot winst in het enkelspel.. Samen met Jansen scoorde hij het 4e punt voor TTVN 2.
In de landelijk B- klasse, scoorde het 1e jeugdteam van TTVN in Nijmegen tegen TT Nijmegen 1 een verrassende 7-3 overwinning. In deze ontmoeting won Douwe Peper zijn drie enkelspelen, Oscar Delissen won twee enkels en de nog altijd niet geheel fitte Sharon van Zelderen won een enkelspel. Ook het dubbelspel werd door het Nieuwegeinse team gewonnen.

Naar inhoudsopgave


5 oktober 2014
TTVN kansloos in de Hoofdklasse

door Wim Fassotte

In Utrecht leed het eerste mannenteam van TTVN tegen SVE 2 een zware 9-1 nederlaag. Rob Seldenrijk, invaller Danny Hendriks en Paul Oostveen liepen in hun enkelspelen tegen een nederlaag op. Alleen in het dubbelspel scoorden de Nieuwegeiners het enige tegenpunt; Na vier wedstrijden staat TTVN 1 met slechts 7 punten troosteloos onderaan in de Hoofdklasse, poule A.
Uit in Tiel bevocht het 2e team van TTVN een kleine 6-4 overwinning op de Tielse TC 1. Jan Willem Jansen won de eerste partij, maar zowel Danny Hendriks als de jonge Oscar Delissen zagen hun eerste enkel verloren gaan. Met winst in het dubbelspel en de winst in de volgende enkelspelen van Jansen en Delissen kwam TTVN 2 op een 4-2 voorsprong. Hendriks verloor daarna op de nipper zijn 2e enkel. Delissen behaalde in het volgende enkelspel het 5e punt voor TTVN binnen. Jansen verloor vervolgens van de Tielse kopman, maar in de allerlaatste set pakte Hendriks het 6e punt voor TTVN. Met 23 punten staat TTVN 2 op een mooie 2e plaats in de 1e klasse, poule C.
Het 1e jeugdteam, uitkomende in de landelijke B-klasse, doet het duidelijk beter dan de senioren. Met 6-4 werd het zeker niet zwakke Yerseke uit Zeeland verslagen. Oscar Delissen bleef in deze strijd ongeslagen, Sharon van Zelderen en Luuk van Amstel scoorden elk één keer voor TTVN en ook het dubbelspel werd door de TTVN-ers gewonnen. Het team heeft nu na vier wedstrijden met 28 punten de koppositie bereikt met twee punten voorsprong op TT Nijmegen, hun eerstvolgende tegenstander de komende week.

Naar inhoudsopgave


28 september 2014
1e Mini- en D-kadetten meerkampen

door Wim Fassotte

Zondag 28 september jl. waren bij SVE de 1e Mini- en D-kadetten meerkampen, waaraan een viertal TTVN-ers deelnaam. Bij de D-kadetten had Ruben Hengst wel een ongekend gemakkelijke dag. Van de slechts 5 ingeschreven spelers meldden zich twee af en een kwam helemaal niet opdagen. Troost voor Ruben was dat hij die ene tegenstander gemakkelijk versloeg en dus de 1e prijs in ontvangst mocht nemen. Daarnaast was het zeker leuk, dat de net 8 jaar geworden Joy Zhou haar eerste wedstrijdervaring mocht opdoen. De winnares van haar poule Lilian Vonk was duidelijk sterker, maar tegen de andere spelers scoorde Joy toch af en toe al leuke punten. Lex Cramer kwam uit in de 2e poule en won drie van de vijf partijen, waarmee hij ex aequo op de 2e tot en met 4e plaats eindigde. Na gametelling werd het voor Lex de 4e plek. Robin Strookman kwam in de hoogste poule uit en werd met twee overwinningen vijfde.

Naar inhoudsopgave


28 september 2014
Paul Oostveen redt de eer bij TTVN

door Wim Fassotte

Het was al vooraf duidelijk, dat het 1e mannenteam van TTVN het zwaar zou krijgen in de Hoofdklasse. Na twee nederlagen kregen de Nieuwegeiners ook in de derde wedstrijd thuis tegen Bijmaat 3 uit Huizen een flink pak slaag. Slechts een enkele game werd in winst omgezet en zowel Daam Hoogendijk als John Jansen wisten geen partij te winnen. Pas in de 9e set redde Paul Oostveen de eer voor TTVN (1-9).
In de1e klasse kwam het 2e team van TTVN een gelijk spel overeen met Huizen 3, eveneens uit Huizen. Kopman Jan Willem Jansen zorgde voor drie overwinningen, Danny Hendriks bleef steken op een winstpunt, terwijl Bart den Blanken toch wel blijk gaf iets te kort te komen voor een positief resultaat in de 1e klasse.
Het 1e jeugdteam, uitkomende in de landelijke B-klasse, deed het duidelijk beter dan de senioren. Zij wonnen hun thuiswedstrijd tegen HBC 2 uit Heemstede. De basis voor dit succes werd gelegd door Oscar Delissen met drie enkelspeloverwinningen. Douwe Peper scoorde in het enkelspel twee winstpunten en Luuk van Amstel won eenmaal. Douwe en Luuk samen slaagden erin het dubbelspel in winst voor TTVN om te zetten (7- 3) . Met deze overwinning heeft het team uit Nieuwegein na drie wedstrijden de koppositie in groep D ingenomen.

Naar inhoudsopgave


21 september 2014
Jurre wint Jeugdranglijsttoernooi Maasbracht

door Wim Kielen

Het nieuwe toernooiseizoen is wederom fantastisch begonnen. Vorig jaar won Douwe het eerste ranglijsttoernooi van het seizoen en zondag was Jurre de beste.
TTVN was met een kleine delegatie naar Maasbracht afgereisd voor het eerste ranglijsttoernooi. De hal in Maasbracht was een flinke verbetering ten opzichte van de hal in Heel waar het toernooi vorig jaar werd gespeeld. De zaal was ruimer, er was een tribune en een fatsoenlijke kantine. Een stuk aangenamer dus.
Coen speelde een degelijk toernooi bij de junioren maar miste net de vervolgrondes. In een uitstekende wedstrijd verloor hij in vijf games van de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Ondanks dit verlies kan Coen terugkijken op een aantal uitstekende wedstrijden.
Jurre werd de hele dag gecoached door Sharon en samen hebben ze een prachtige prestatie neergezet. Jurre had een lastige poule met onder andere de nummer één geplaatst en Luuk Houtgast van Shot. Door onder andere van Luuk te winnen wist Jurre een tweede plaats in zijn poule te bemachtigen. De kwartfinale was een hele lastige wedstrijd tegen Djosh Berenschot van Appelscha. Jurre wist deze maar net te winnen. De halve finale en finale gingen vervolgens redelijk eenvoudig: 2 x 3-0. Hierbij moet nog worden vermeld dat de tegenstander in de finale wel de mooiste naam heeft van iedereen: Jim Hendrix. Hulde aan zijn ouders.
Al met al werd het toch weer een latertje. Traditioneel betekent dit dus een bezoekje aan de Mek. Deze keer in Nieuwegein zodat het gehele gezin de Bree het feestje mee kon vieren. Jurre heeft een A-licentie. Er zijn nu 3 A-licentie welpen in Nederland, om de prestatie even in perspectief te plaatsen.
Eenmaal thuis smaakte de koffie nog beter als anders en werd ik rond 10 uur weer uitgeslapen wakker op de bank. Bedtijd!
Tenslotte wil ik nog Sharon bedanken voor het uitstekende coachwerk en de meegereisde ouders voor de ondersteuning.

Naar inhoudsopgave


21 september 2014
Gepromoveerd TTVN moet nog wennen

door Wim Fassotte

In de Hoofdklasse, waarnaar het 1e mannenteam van TTVN afgelopen voorjaarscompetitie promoveerde, moesten de Nieuwegeiners vorige week met een wel wat geflatteerde 9-1 nederlaag (4 partijen gingen pas in de beslissende 5e game verloren) tegen Hilversum 7 genoegen nemen. Dit week-end thuis bleek Shot 2 uit Soest te sterk voor TTVN 1.
In Hilversum redde Paul Oostveen de eer en bleven John Jansen en Daam Hoogendijk zonder punten. Tegen Shot verloor Hoogendijk het 1e enkel. Oostveen bracht de stand op 1-1, maar invaller Jan Willem Jansen zag tegen zijn linkshandige opponent van Shot zijn 1e set verloren gaan. Vervolgens verloren Oostveen en Hoogendijk het dubbel. Oostveen won in 5 games de 5e set, maar in de 6e partij moest Hoogendijk met slechts 1 game winst wederom zijn tegenstander feliciteren. Jansen pakte de 6e set, maar daarna bleek ook Oostveen tegen de linkshandige Shot-speler Ter Steeg net iets te kort te komen (3-6). Het vierde punt voor TTVN scoorde Jansen in de 9e set in 5 games, waarmee de eindslag op
4 -6 in het voordeel van Shot 2 kwam.
Het naar de 1e klasse gepromoveerde 2e team va TTVN won vorige week met 6-4 van SVE 5 dankzij een fraaie hattrick van Jan Willem Jansen en 1 zege van zowel Danny Hendriks als Bart den Blanken en winst in het dubbelspel. Ook dit week-end werd het voor TTVN 2 thuis een 6-4 overwinning tegen stadsgenoot VTV 3. In deze ontmoeting scoorde Jan Willem Jansen wederom een hattrick, won Danny Hendriks van John v.d. Hoeven en Manfred Meerveld, bleef Bart den Blanken met lege handen en wonnen Hendriks en Jansen het dubbelspel.
Het eerste jeugdteam van TTVN met Sharon van Zelderen, Oscar Delissen en de 14j-arige Douwe Peper, uitkomede in de landelijk B-klasse , startte vorige week met een prima 10-0 overwinning op Victory ’55 uit Volendam, mede omdat de Volendammers met twee spelers aan de tafel verschenen. Dit week-end moest het team in Leiden aantreden tegen DOCOS 1 .Oscar Delissen zette TTVN op voorsprong, maar Sharon van Zelderen verloor haar eerste set .Douwe Peper zorgde voor het 2e punt voor de TTVNers. Het dubbel was voor het Leidse koppel. Oscar en Douwe zorgden voor een 4-2 voorsprong en het werd 5-3 door een nederlaag van Sharon en winst voor Douwe. De laatste twee sets werden gewonnen door de Leidenaren. Het Nieuwegeinse team vertrok dus met een gelijk spel (5-5) weer huiswaarts.

 

17 juni 2014
Gino verdient zijn B-licentie in Aalsmeer

door Wim Kielen

Afgelopen weekend was het jaarlijkse BC-kwalificatie toernooi in Aalsmeer. Dit is voor veel spelers de laatste kans om een B-licentie voor komend seizoen te verdienen. Bij een normaal ranglijst toernooi zijn er slechts één of twee te verdienen per leeftijdscategorie. In Aalsmeer waren er bij de jongens cadetten maar liefst negen beschikbaar. Tijdens dit toernooi wordt er gespeeld in poules van zes spelers. De bovenste drie gaan door naar de vervolgrondes waar verlies direct lijdt tot uitschakeling. Als het aantal overgebleven spelers gelijk is aan het aantal te verdienen licenties, wordt er niet meer doorgespeeld.
Voor TTVN waren Coen, Mitch en Gino aanwezig. Waarbij Mitch op het laatste moment als reserve werd toegelaten. Mitch en Coen konden redelijk meekomen en konden zelfs enkele wedstrijden winnen. Gino deed het zeer verdienstelijk bij de cadetten. In de poule werd hij tweede. De eerste vervolgronde werd gewonnen. De tweede ronde was direct de laatste ronde en ging om de B-licentie. Gino kwam 2-0 in games achter. In de derde game ging Gino beter spelen en werd de tegenstander steeds nerveuzer. Gino kon deze game net winnen. De vierde en vijfde game gingen steeds makkelijker waardoor Gino zijn B-licentie langzaam kon binnenhengelen.
Naast de TTVN-ers was ook Milo aanwezig. Milo komt komend seizoen over van ATC en komt ons tweede jeugdteam versterken. Milo werd derde in zijn poule en moest in de eerste vervolgronde tegen de nummer 1 van een andere poule. Hij won eenvoudig in drieën. In de tweede ronde was de tegenstander te sterk en kreeg Milo last van kramp. Dus net geen B-licentie.
Eenmaal thuis kon ik weer terugkijken op een geslaagd toernooi. Wel vermoeiend als je vier spelers moet coachen maar het resultaat was er weer. Gelukkig val ik altijd weer snel op de bank in slaap na een lekkere bak koffie.

Naar inhoudsopgave


2 juni 2014
Patrick presteert boven verwachting in finale NJM

door Wim Kielen

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het meest prestigieuze toernooi van het seizoen: de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen. Via regionale rondes, een kwart- en halve finale konden uiteindelijk twaalf spelers per leeftijdscategorie zich plaatsen voor de finale.
Voor TTVN was Patrick dit jaar de enige speler en dat was op zich al kantje boord. In de halve finale zat Patrick in een zeer lastige poule waardoor hij maar net geplaatst was.
De finale in Panningen is verdeeld over twee dagen. De eerste dag moesten er zes wedstrijden worden gespeeld en de tweede dag vijf. De tegenstanders waren allemaal bekenden. Patrick heeft ze dit seizoen allemaal al eens aan de andere kant van de tafel gehad en van allemaal al een keer verloren. We hadden vooraf dan ook geen al te hoge verwachtingen en dat gaf op zich weinig druk. Lekker vrijuit spelen dus. Dat lukte de eerste dag best aardig met winst op Denys, Melvin en Stephan en verlies tegen Nolan, Collin en Wouter. Een plek in de middenmoot na dag één. Het toernooi kon al niet meer stuk.
De tweede dag werd een complete verrassing. Dit gebeurde als eerste met de winst tegen Olaf. Vervolgens werd er verloren van Erik (62% eerste divisie) en weer gewonnen van Patrik. Door een knappe winstpartij tegen Arjan, kwam ineens het podium inzicht. Hiervoor moest gewonnen worden van Max. Patrick stond dit seizoen 1-1 tegen Max dus er het was mogelijk. In een weergaloze wedstrijd kwam Patrick 2-0 voor waarna het vrij snel 2-2 werd. De laatste game was weer heel goed met een enorme drive om te winnen. Het gevolg een derde plek. Dit hadden we van de voren niet durven hopen en was net als de eerste plaatst vorig jaar bij de pupillen een grote verrassing.
Om even aan te geven hoe close het was even wat statistieken. 23 gewonnen en 23 games verloren.
Van de 11 wedstrijden zijn er 6 in vijven gespeeld. Hiervan 5 gewonnen waarvan 3 met 2 punten verschil. Ook de verloren 5-gamer ging met 2 punten verschil. Patrick heeft de meeste punten gescoord met 449. Erik die het toernooi won, heeft de minste punten gescoord: 373. Hij was dan ook zoveel sterker dan de rest dat bij 10 wedstrijden in 3 games won.
Na afloop heb ik nog even lekker in de zon gegeten met de ouders van Patrick. Eenmaal thuis viel ik al snel, nog steeds enigszins beduusd, tevreden in slaap op mijn onvolprezen bank. De koffie was weer lekker.

Naar inhoudsopgave


22 mei 2014
Onze jeugd op de Nationale Ranglijsten

door Wim Fassotte

Inmiddels is er op de website van de NTTB een nieuwe ranglijst verschenen, waarin de gegevens zijn bijgewerkt tot 17 mei 2014.
Bij de Meisjes Junioren A zien we, dat Vera van Boheemen gestegen is naar plaats 6 en uiteraard de ranglijs aanvoert bij de Meisjes Kadetten A. Bij de Meisjes Junioren B is Sharon van Zelderen een plaats gestegen en staat nu op plaats 8 en staat Natalia Bednarczyk op plaats 41.
Bij de Jongens Junioren A staat Rob Seldenrijk nu op plek 23. Bij de Jongens Kadetten A is Patrick Nieuwendijk opgeklommen naar de 12e plaats en bij de Jongens Pupillen A is Moreno Abrahams inmiddels teruggezakt naar plaats 19. Bij de Jongens Junioren B vinden we Oscar Delissen terug op plaats 90 en Nimrod Rakke staat nog op plaats 99. Bij Jongens Kadetten B heeft Douwe Peper zijn positie verder verbeterd en staat nu op plaats 19, terwijl Luuk van Amstel, die in het najaar ons 1e jeugdteam komt versterken, is gestegen naar plek 34. Bij de Jongens Welpen D. heeft Jurre de Bree zijn positie sterk verbeterd en is van plek 52 opgeklommen naar plek 34. Robin Strookman is opgeklommen naar plaats 81.

Naar inhoudsopgave


16 mei 2014
Nederlandse Kampioenschappen Jeugd

door Wim Kielen

Afgelopen weekend waren er in Arnhem de Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd. Net zo als vorig jaar was het weer in Arnhem. Nu was de organisatie vorig seizoen niet optimaal maar al doende leert men. Ik had er dus goed vertrouwen in dat het dit jaar beter zou gaan. Nu zal je uit mijn mond niet snel iets negatiefs over vrijwilligers horen. Ze deden hun best. De zaal is groot met een tribune op de korte zijde. Niet echt fijn voor het publiek. Op tafeltennisprimeur.nl staat een verhaal dat ik helaas moet onderschrijven.
Onze jongens en meid deden het daarentegen helemaal niet zo slecht. Op zaterdag, bij de B-licenties, haalde iedereen het hoofdtoernooi met uitzondering van Sharon die met de troostronde genoegen moest nemen. De jongens vlogen er vervolgens direct in de eerste wedstrijd van het hoofdtoernooi uit. Sharon wist toch de kwartfinale te halen. We mochten dus op tijd naar huis. Door de uitloop e.d. was het toch nog half negen voordat ik aan de koffie zat. Toen ik wakker weer wakker werd kreeg Nederland 12 punten van Zweden. Bedtijd!
Voor het A-toernooi op zondag kondigde de organisatie aan geleerd te hebben van zaterdag. Het zat ze soms ook niet mee. Een pouletje bij de cadetten begon om 09:30 en was om 13:00 nog steeds bezig. Het hele schema in de war. Anyway, Rob en Patrick waren van de partij. Rob werd in zijn laatste toernooi gesteund door Jesse. Ondanks goed spel kon hij niet de hoofdronde halen. Bij de cadetten had Patrick een goede dag. In de poule verloor hij alleen van de latere winnaar Erik Agamyan. Als tweede door naar de hoofdronde. In een mooie wedstrijd verloor hij net in de kwartfinale. De laatste acht is een prima resultaat.
De spelers werden deze keer gecoached door Oscar, Cody en Jesse. Nogmaals bedankt.

Naar inhoudsopgave


20 april 2014
TTVN jeugd 2 ook kampioen

door Rens de Haas

TTVN 2: Gino, Douwe en Coen
Nadat vorige week de senioren competitie werd afgesloten met het kampioenschap van ons vlaggenschip en het tweede team, werd afgelopen zaterdag de laatste rond van de jeugdcompetitie gespeeld. De laatste ronde waarin de stand kon wijzigen die invloed heeft op de voorspellingen voor de toto.
Ons vlaggenschip bij de jeugd had een pittig seizoen bij in Landelijk B achter de rug, en kwam 5-1 voor tegen Red Stars uit Venray Limburg, maar speelde vervolgens gelijk, wat genoeg was om Red Stars achter hen te houden. Na de wedstrijd werden onze spelers getrakteerd op doucheconcert van de Limburgse jongens van bijna een uur lang. Nu waren het de jongens die lang in de kleedkamer waren.
Het tweede team had aan 8-2 winst voldoende om kampioen te worden in de tweede klasse. TTVN 2 kwam met 5-1 voor, toen het bericht kwam dat de concurrent Hilversum met 3-1 achter stond. Dit betekende een klein feestje, het kampioenschap was binnen. De volle 200% die tot nu toe altijd werd gegeven om de wedstrijd te winnen was niet meer nodig. Alleen Douwe wist nog zijn laatste pot te winnen, waarmee hij niet alleen zorgde voor de 6-4 overwinning, maar ook voor het tweede seizoen op rij (nu een klasse hoger) een fraaie 100% achter zijn naam wist te zetten. Gino heeft de afgelopen twee jaar vaker in vijven gewonnen na een 2-0 achterstand dan alle anderen bij elkaar, hoewel hij de laatste paar wedstrijden ook soms direct in drieën wist te winnen. Coen had een jaar geleden zijn tafeltennisspel compleet veranderd, van de bal op tafel houden naar af en toe top spinnen, waar hij langzaam ingroeit. Als coach van dit team wil ik Douwe, Gino en Coen bedanken voor hun mooie tafeltennis en succes wensen met de verschillende teams waarin zij komen.

Naar inhoudsopgave


20 april 2014
Uitslag toto

door Rens de Haas

Dan is er nu een moment om te kijken naar de voorspellingen van de leden voor de TTVN teams. Dat senioren 2 kampioen zou worden werd door de meeste wel voorspeld, dat jeugd 2 kampioen zou worden werd door sommigen voorspeld, maar alleen de voorzitter Erwin had correct voorspeld dat senioren 1 ook kampioen zou worden. Met deze en andere goede voorspellingen komt Erwin ook bovenaan de toto te staan (op hoeveel spelers heeft de voorzitter invloed gehad). Wanneer we kijken naar de senioren teams zien we veel teams bij de bovenste helft zitten. Gedeelte tweede zijn geworden Coen, Cody en ikzelf (Rens), gevolgd door Bart, Oscar en Martijn Heidema. Jan Willem is gestegen naar de middenmoot en Paul heeft met zijn ongeslagen invalbeurten in het eerste team zijn eigen toto omver gebracht.
Als we nu gaan kijken naar de jeugdklasse, zien we dat Patrick met 11 punten de meeste punten heeft gekregen bij de jeugdteams. (Had hij zijn vader de voorzitter om hulp gevraagd bij het maken van de voorspelling of beïnvloeden van de spelers, of heeft hij zelf invloed gehad op de spelers??). Patrick wil ik niet alleen feliciteren met zijn voorspelling, maar vooral met de prestatie dat hij derde is geworden in de Kampioenspoule, de eredivisie van de jeugd.
De volledige voorspelling is te vinden op de toto pagina.

Naar inhoudsopgave


13 april 2014
TTVN 1 en TTVN 2 kampioen!

door Wim Fassotte

In hun laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie zijn zowel het 1e team van TTVN in de 1e klasse, als het 2e team van TTVN in de 2e klasse, erin geslaagd het fel begeerde kampioenschap te veroveren.
In Kockengen namen John Jansen, Paul Oostveen en Rob Seldenrijk tegen WIK een 4-0 voorsprong maar daarna moesten John Jansen en Rob Seldenrijk in hun tweede enkel een punt afstaan aan hun opponenten. Paul Oostveen pakte het 5e punt voor TTVN, maar Rob Seldenrijk verloor zijn 3e enkelspel. John Jansen en Paul Oostveen wonnen hun laatste enkelspelen, waardoor de eindstand 7-3 in het voordeel van Nieuwegeiners kwam, net voldoende om het kampioenschap binnen te slepen met 1 punt meer dan Huizen 2.
Het 2e team van TTVN had slechts 1 punt nodig om het kampioenschap in de 2e klasse te veroveren. In Soest tegen SHOT 4 verloor Ewa Bednarczyk haar openingspartij, maar Jan Willem Jansen stelde in zijn eerste enkelspel het kampioenschap voor TTVN 2 veilig. De wedstrijd tegen SHOT ging uiteindelijk met voor TTVN 2 met 7-3 verloren. Voor de drie punten zorgde Jan Willem Jansen, terwijl Ewa Bednarczyk en Bart den Blanken er niet in slaagden hun enkelspelen te winnen en ook het dubbelspel ging voor TTVN verloren.
Het 1e jeugdteam va TTVN moest in Kampen aantreden tegen Kampenion 2. Werd in de thuiswedstrijd nog met 6-4 gewonnen, nu kwamen de TTVN-ers met 6-0 achter. Sharon van Zelderen won vervolgens haar 2e enkel. Jesse Oostveen en Deborah Jekel wonnen hun laatste enkelspel en Sharon van Zelderen scoorde het 4e punt voor het hoogste jeugdteam van TTVN, waarmee de uitslag 6-4 in het voordeel van Kampenion werd.

Naar inhoudsopgave


31 maart 2014
Succes voor TTVN

door Wim Fassotte

Met nog een wedstrijd te gaan hebben Daam Hoogendijk, Alex de Nas en Paul Oostveen als invaller in Scherpenzeel voor TTVN een 10-0 overwinning geboekt tegen degradatiekandidaat TVS 1. Met dit resultaat heeft het team met 56 punten de 1e plaats in de 1e klasse bereikt. Het zal van de resultaten in de laatste wedstrijden afhangen of de TTVN-ers deze koppositie met een kampioenschap kunnen verzilveren, want HUIZEN 2, dat in de laatste wedstrijd tegen TVS speelt en slechts 3 punten achterstaat, ligt op de loer. TTVN 2 kan het kampioenschap in de 2e klasse, groep E niet meer ontgaan na de schitterende 9-1 overwinning op ONI 1 uit IJsselstein. Paul Oostveen en Jan Willem Jansen bleven ongeslagen en Bart den Blanken won twee enkels.
Het eerste jeugdteam van TTVN, uitkomend in de landelijke B-klasse, verloor de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat TANAKA 1 uit Etten-Leur met 7-3. Deborah Jekel, Sharon van Zelderen en Oscar Delissen wonnen ieder een enkelspel en ook het dubbel van Sharon en Oscar ging voor TTVN verloren.

Naar inhoudsopgave


23 maart 2014
TTVN nu tweede

door Wim Fassotte

Door verlies van Daam Hoogendijk en John Jansen in de hun eerste enkelspelen in de thuiswedstrijd van TTVN 1 tegen Hilversum 8, keken de Nieuwegeinse mannen al snel tegen een achterstand aan. Alex de Nas won zijn eerste enkel en ook het dubbel van de Nas / Jansen wisten de TTVN-ers met 11-9 in de 5e game naar zich toe te trekken. Door winst van John Jansen en Daam Hoogendijk namen de TTVN-ers een 4- 2 voorsprong. Alex verloor echter zijn 2e en 3e enkel. John Jansen won zijn laatste enkelspel, maar Daam Hoogendijk slaagde in de laatste partij niet in de winst voor TTVN binnen te slepen, dus moest het team wederom met een 5-5 genoegen nemen. Met nog twee wedstrijden te gaan staat TTVN nu met 46 punten op de 2e plaats.
Het 2e team van TTVN, uitkomend in de 2e klasse, deed het thuis tegen Hilversum 12 veel beter en won met dubbele cijfers (10-0). Voor dit daverend succes zorgden Paul Oostveen, Jan Willem Jansen en Bart den Blanken. Zij kunnen met 53 punten na 8 wedstrijden en 7 punten voorsprong op nr. 2 zo langzamerhand een kampioensfeest gaan voorbereiden.
Het landelijk B-klasse jeugdteam moest in Amstelveen tegen AMVJ 1 met een 8-2 nederlaag genoegen nemen. Alleen Oscar Delissen wist voor TTVN twee keer te scoren. Sharon van Zelderen en Jesse Oostveen kwamen niet tot winst en ook het dubbel ging voor de Nieuwegeiners verloren.

Naar inhoudsopgave


17 maart 2014
Weer een gelijk spel voor TTVN

door Wim Fassotte

Dankzij een fraaie en zwaar bevochten hattrick van Rob Seldenrijk en mede omdat John Jansen in zijn enkels geen winst kon boeken in de thuiswedstrijd tegen de mannen van Huizen 2 moest TTVN 1 evenals vorige week genoegen nemen met een gelijk spel (5-5). Jansen en Seldenrijk wonnen samen het dubbel en Danny Hendriks zorgde voor het 5e punt in deze wedstrijd. Halverwege de competitie staat TTVN met 41 punten samen met Huizen 2 op de 1e plek.
De thuiswedstrijd van TTVN 2 tegen Almeerspin 3 werd door de Nieuwegeiners met 6-4 gewonnen. Paul Oostveen scoorde 3 punten in zijn enkels en Jan Willen Jansen won twee enkelspelen en samen wonnen zij het dubbelspel. Ewa Bednarczyk slaagde er niet in voor haar team een extra punt te bemachtigen. Met 43 punten staat TTVN 2 na 5 wedstrijden wel op de 1e plek.
Het landelijk jeugdteam van TTVN moest teleurstellend in Venray genoegen nemen met een 7-3 nederlaag tegen Redstars 2. Deborah Jekel won twee enkels en Jesse Oostveen bracht 1 enkel op zijn naam. Net weer voldoende hersteld van een zware blessure miste Sharon van Zelderen duidelijk wedstrijdritme en kwam niet tot winst. Na 5 wedstrijden staat TTVN op de 5e plaats in hun groep.

Naar inhoudsopgave


9 maart 2014
Lex wint op de minimeerkampen

door Wim Fassotte

Met drie jeugdspelers nam TTVN deel aan de Mini- en D-kadetten meerkampen bij VTV. In zijn zeskamp bleef Lex Cramer zowaar ongeslagen en mocht hij trots zijn eerste echte prijs in ontvangst nemen.
Bij de D-Kadetten werd een negenkamp gespeeld met Hidde Schinkel en Bas Papenhuijzen. Vooral Bas bleek in zijn eerste wedstrijdconfrontatie verrassend goed voor de dag te komen en wist zelfs drie partijen te winnen. Hidde streed lang mee voor de prijzen, maar zorgde met vijf overwinningen toch voor een uitstekende prestatie, waarmee hij op de 5e plaats kwam, terwijl Bas op de 6e plaats eindigde.

Naar inhoudsopgave


9 maart 2014
TTVN speelt gelijk

door Wim Fassotte

In de thuiswedstrijd tegen het 1e team van Effect uit Wijk bij Duurstede kwamen de mannen van TTVN niet verder dan een gelijk spel. In zijn 1e partij moest John Jansen zijn meerdere erkennen in de kopman va Effect. Vervolgens wonnen Alex de Nas en Danny Hendriks hun eerste enkel. Door winst in het dubbel namen de TVN-ers een 3-1 voorsprong. De Nas zag zijn 2e enkelspel verloren gaan, maar Jansen scoorde het 4e punt voor TTVN. De drie volgende enkels waren voor de mannen van Effect, maar in de slotpartij bracht John Jansen de stand weer gelijk 5-5.
Het 2e team van TTVN moest in Culemborg genoegen nemen met een kleine 6-4 nederlaag. Paul Oostveen scoorde voor de Nieuwegeiners tweemaal en Ewa Bednarczyk en Bart den Blanken bleven op winst in 1 enkelspel steken.
Het landelijk jeugdteam van TTVN slaagde erin Kampenion 2 uit Kampen met 6-4 te verslaan. Deborah Jekel was uitstekend op dreef en won haar drie enkelspelen. Jesse Oostveen won twee enkels en Oscar Delissen won alleen zijn eerste enkel. Het dubbel van Deborah Jekel en Jesse Oostveen ging voor TTVN op de nipper verloren.

Naar inhoudsopgave


23 februari 2014
Prima gespeeld in Nijmegen

door Wim Kielen

TTVN had afgelopen weekend weer een mooie vertegenwoordiging bij de ranglijsttoernooien in Nijmegen. Op zaterdag spelen de spelers zonder licentie in 6 zeskampen en daarna gaan de eerste twee door naar de afvalronde. Op zondag wordt het ouderwetse systeem van kleine poules en daarna een hoofd en een troostronde. De toernooien werden ook dit jaar erg goed door TT Nijmegen georganiseerd. Alle wedstrijden prima op tijd.
Op zaterdag hadden we Coen en Gino in de strijd. Voor Coen was het bij de junioren een flinke opgave maar hij gaat iedere toernooi weer vooruit. Nu kon hij twee wedstrijden winnen, in een poule waar ook landelijke spelers in zaten. Gino speelde zins lange tijd weer een ranglijsttoernooi en dat ging hem direct goed af. Hij eindige als tweede in zijn poule en wist daarna nog twee wedstrijden te winnen in de vervolgronde. Een kwartfinale plek dus.
Op zondag hadden we vier spelers. Sharon is nog herstellende van haar operaties en mist nog vastheid. Ze miste net de hoofdronde en strandde in het troosttoernooi. Douwe speelde zijn beste toernooi tot nu toe. Hij werd knap eerste in de poule en verloor in de kwartfinale met 14-16 in de 5de game. Een prima prestatie. Oscar verraste vooral zichzelf door zich te plaatsen voor de hoofdronde. Daar verloor hij van een J. Bond van de Victory55. Oscar was Shaken but not stirred :o)
Wederom dank aan de coaches, Wim F, Rens 2x, Martin en Ewa voor het begeleiden van de wedstrijden en aan de ouders voor het vervoer.
Op zondag (zaterdag had ik vrij) zijn de na afloop traditie getrouw weer even langs de Mek gegaan alwaar enkelen de kracht niet meer hadden om hun frietjes te eten. Het toernooi had schijnbaar veel energie gekost.
Eenmaal thuis heb ik me weer lekker op mijn onvolprezen bank genesteld met een bakkie koffie. Snel viel ik tevreden in slaap.

Naar inhoudsopgave


23 februari 2014
Weer winst voor TTVN

door Wim Fassotte

In sportzaal De Waterlelie hebben de mannen va TTVN in de 1e klasse met 7-3 van WIK uit Kockengen gewonnen. Rob Seldenrijk won zijn 1e set in drie games met 12-10 in de 3e game. Alex de Nas vergrootte de voorsprong door pas in de 5e game het punt voor TTVN binnen te slepen. Ook Daam Hoogedijk won zijn 1e enkel en door winst in het dubbel nam TTVN een 4-0 voorsprong. In de 5e partij scoorde WIK tegen Alex de Nas het 1e tegenpunt. Seldenrijk en Hoogendijk wonnen hun 2e enkels. Vervolgens moesten De Nas en Hoogedijk een punt aan hun tegenstanders uit Kockengen laten en bleef Seldenrijk in zijn 3e enkel ongeslagen (7-3).
Het 2e team , uitkomend in de 2e klasse, kwam niet verder dan een 4-6 nederlaag tegen Shot 4 uit Soest. Jan-Willem Jansen en Bart den Blanken wonnen twee enkelspelen, maar Ewa Bednarczyk kwam niet tot winst en ook het dubbelspel werd door de TTVN-ers verloren.
Het landelijk jeugdteam kwam mede in verband met een ranglijsttoernooi in Nijmegen niet in actie.

Naar inhoudsopgave


9 februari 2014
TTVN wint in Hilversum

door Wim Fassotte

Het 1e klasse-team van TTVN won in Hilversum met 7-3 van Hilversum 8. Jeugdspeler Rob Seldenrijk won drie enkels evenals invaller Jan-Willen Jansen. Het 7e punt kwam op naam van Daam Hoogendijk. Rob en Jan Willem verloren onnodig het dubbel.
Op de tafel naast het 1e team speelde het 2e klasse-team van de Nieuwegeiners. Ook deze wedstrijd werd door de Nieuwegeiners gewonnen. Paul Oostveen won al zijn enkelspelen, Ewa Bednarczyk haalde 1 punt voor haar team binnen en Bart den Blanken won twee enkels. Ook in dit duel ging het dubbelspel voor TTVN verloren.
In Etten-Leur moest het eerste jeugdteam, uitkomend in de landelijke B-klasse in het zand bijten met een 8-2 nederlaag. Deborah Jekel won 1 enkelspel en samen met teamgenoot Jesse Oostveen werd het dubbelspel voor TTVN gewonnen. Ewa Bednarczyk kwam niet tot winst.

Naar inhoudsopgave


1 februari 2014
TTVN verliest in Huizen

door Wim Fassotte

Het eerste mannenteam van TTVN heeft in de 1e klasse een gevoelige 7-3 nederlaag geleden tegen Huizen 2. Alex de Nas won twee enkelspelen en John Jansen bleef steken op winst in één enkelspel. Danny Hendriks verloor zijn enkels en ook het dubbelspel ging voor TTVN verloren. Het tweede team van TTVN, uitkomend in de 2e klasse, deed het in Almere veel beter. Tegen Almeerspin 3 werd het een grote 9-1 overwinning, waarin Paul Oostveen en Bart den Blanken ongeslagen bleven. In de laatste partij stond Jan Willem Jansen toe, dat de gastheren de eer redden.
De meest spannende wedstrijd van dit week-end was bij het 1e jeugdteam van TTVN thuis tegen AMVJ uit Amsterdam. De TTVN-ers moesten wel toestaan, dat de Amsterdammers zelfs een 5-1 voorsprong namen, maar daarna kwamen onze spelers sterk terug en dwong het Nieuwegeinse team toch nog een gelijk spel af. Jesse Oostveen en Oscar Delissen zorgden voor winst in twee enkelspelen en Deborah Jekel won het laatste duel, waardoor de stand op 5-5 kwam.

Naar inhoudsopgave


25 januari 2014
TTVN start met een gelijk spel

door Wim Fassotte

In de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie trad het eerste herenteam van TTVN, dat uitkomt in de 1e klasse, aan tegen Effect 1 in Wijk bij Duurstede. De mannen konden in deze eerste wedstrijd maar moeilijk op gang komen en moesten uiteindelijk met een gelijk spel genoegen nemen. John Jansen en Alex de Nas wonnen ieder twee enkelspelen en samen het dubbel. Danny Hendriks won één enkelspel.
Het tweede team dat uitkomt in de 2e klasse, begon de voorjaarscompetitie met een 7-3 thuisoverwinning op Gispen 4 uit Culemborg. In deze wedstrijd tekenden zowel Jan Willem Jansen als Paul Oostveen voor een hattrick, terwijl teamaanvoerder Bart den Blanken met lege handen bleef. In het dubbelspel bleven Jansen en Oostveen maar met veel moeite overeind en pas in de vijfde game wisten zij met 11-7 het punt voor hun team binnen te loodsen.

Naar inhoudsopgave


25 januari 2014
Goede prestaties op de Mini- en D-kadetten meerkampen

door Wim Fassotte

Omdat Bas Papenhuijzen op het laatste moment zich afmeldde, gingen we zaterdag 25 januari met vier spelers en drie coaches voor de 4e Mini- en D-kadetten meerkampen bij TTV Huizen. Dit keer vielen alle TTVN spelers net buiten de prijzen. Bij de D-kadetten speelde Ruben Hengst, zelf geen competitiespeler, in de hoogste poule met o.a. 4e-klassers uit de jeugdcompetitie. Ruben won drie partijen en verloor twee sets met het geringste verschil.
In poule 5 van de Minimeerkampen won ook Lex Cramer drie sets en behaalde een goede derde plek. Ook Bruce Uyleman won drie partijen in poule 2 en eindigde ook op een toch nog altijd fraaie 3e plek.
Jurre de Bree was ingedeeld in de hoogste poule bij de mini’s, behaalde goede uitslagen in vele games maar wist, heel jammer, toch maar één set te winnen. Hiermee is hij in zijn zeskamp als vijfde geëindigd. Op Ruben dan na was het een prima voorbereiding op de voorjaarscompetitie, die we met veel vertrouwen tegemoet zien. Heel veel dank aan de coaches Wim Kielen, Rens de Haas en Patrick Nieuwendijk.

Naar inhoudsopgave


21 januari 2014
Mitch wint twee eerste prijzen bij afdelingskampioenschappen

door Wim Kielen

De afgelopen twee zaterdagen werden in Hilversum de afdelingskampioenschappen voor de jeugd gespeeld. De eerste zaterdag de jeugd met een rating boven de 380 punten en de tweede zaterdag met een rating onder de 380. Alle spelers spelen in drie verschillende klassen namelijk op sterkte, op leeftijd en het dubbel.
Bij de hogere jeugd hadden we weer een mooie afvaardiging met Rob, Coen, Oscar, Patrick, Douwe, Gino, Moreno. Sharon moest helaas afzeggen vanwege een recente ingreep in haar knie. De opvallendste prestaties kwamen van Rob en Patrick. Ze verloren verrassend allebei de kwartfinale van de Jeugd 1 klasse maar bereikten in de leeftijdsklassen wel de finales. Helaas gingen deze allebei verloren. Samen veroverden ze ook een finaleplaats in het dubbel. Hier was echter het SVE-dubbel te sterk. Drie tweede plaatsen dus. Patrick wist overigens op zondag bij de senioren ook nog een beker te winnen in het dubbel. Dubbel succes.
Op de tweede zaterdag speelden Mitch, Jasper en Jurre. Jasper wist knap zijn poule in de leeftijdscategorie te winnen maar werd in de vervolgrondes uitgeschakeld. Mitch was in favoriet in alle klassen waar hij was ingeschreven en maakte het ook waar. Bij de Jongens 4 verloor hij weliswaar de halve finale, in de finales van Junioren 3 en het Dubbel was hij oppermachtig. Twee mooie eerste plaatsen.
Aan het einde van de twee weekenden kunnen we de balans opmaken. Een tweetal eerste plaatsen en drie tweede plaatsen. Geen gekke uitslag voor ons cluppie. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ik zaterdag als snel in dromenland was vertrokken op mijn onvolprezen bank.

Naar inhoudsopgave


4-5 januari 2014
Menereis Open Soester

door Wim Kielen

De eerste wedstrijden in het nieuwe jaar zijn voor menigeen de Menereis Open Soester. Ieder jaar weer een gezellig toernooitje waar je het gehele jaar weer aan herinnerd wordt omdat iedereen een t-shirt krijgt van het toernooi.
Op zaterdag speelden de senioren. Hier verraste John J. in de tweede groep met een tweede plaats. Was dit nu het tweede verlies in een finale in de laatste maand?
Bij de jeugd speelden Coen, Douwe, Gino en Patrick. Gino haalde de kwartfinale in de tweede groep. Douwe begon stroef aan het toernooitje maar wist uiteindelijk groep 2 toch te winnen. In de finale won hij van een Almeerspinner waarvan hij in de poule nog had verloren. De tweede toernooiwinst in een maand.
Patrick speelde een goed toernooi, had moeite met de Hilversum spelers maar wist zich toch naar de finale te vechten. In een goede wedstrijd tegen Nolan Schultz moest hij echter in 4 games het onderspit delven.
Wederom weer een gezellige dag bij Shot waar Rens en Oscar voor het benodigde coachwerk zorgden.
Thuis weer een lekker bakkie koffie want in Soest was die serieus dramatisch.

Naar inhoudsopgave


2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief