2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief


Nieuws uit 2013

Inhoudsopgave

     

December

   
27 december

-

Tweede ronde Laddercompetitie
19 december

-

Rob en Sharon clubkampioenen bij de jeugd
14 december

-

Erwtensoep in Assen
14 december

-

Successen van TTVN-ers op Mini- en D-kadetten Meerkampen
9 december

-

Vier TTVN-ers door naar halve finale NJM
1 december

-

Eerste herenteam speelt gelijk
     

November

   
30 november

-

Renske en Lex winnen hun laatste wedstrijd
24 november

-

Klein verlies voor TTVN
12 november

-

Ruben op dreef bij D-kadetten
10 november

-

TTVN wint met dubbele cijfers in Soest
2 november

-

TTVN stelt teleur
     

Oktober

   
27 oktober

-

Geen verrassing van TTVN
20 oktober

-

Sharon tweede op B-Ranglijst Hoorn
19 oktober

-

Mitch tweede in Meerkerk
13 oktober

-

TTVN wint in Tiel
6 oktober

-

TTVN speelt gelijk
     

September

   
29 september

-

TTVN wint met 9-1 van SHOT
24 september

-

Douwe wint ranglijsttoernooi Heel bij de cadetten
21 september

-

TTVN wint in Nijkerk
14 september

-

Landelijke jeugdteams van TTVN boeken winst
     

Juli/Augustus

   
15 augustus

-

De nationale Ranglijsten
20 juli

-

Afdeling Midden introduceert: Duo-competitie
7 juli

-

Zilver voor TTVN
3 juli

-

De jongens van Afdeling Midden stunten bij Jeugdcup
     

Juni

   
30 juni

-

TTVN 2 in de finale Bekercompetitie 2013
23 juni

-

Alleen TTVN 2 door naar halve finale Beker
17 juni

-

Gezellige seizoensafsluiting met Jeugdladderfinale
16 juni

-

Nationale Eindranglijsten Jeugd bekend
16 juni

-

Ook Robin haalt het einddiploma "Superstar"
14 juni

-

Twee TTVN teams in de kwart finale bekercompetitie
8 juni

-

TTVN met twee teams bij de laatste 16 in de bekercompetitie
7 juni

-

Examens vaardigheidsdiploma "Superstar"
5 juni

-

Patrick verrast vriend en vijand tijdens finale NJM
     

Mei

   
25 april

-

Mitch en Jurre winnen
25 april

-

21e International Youth Cup Hasselt België
     

April

   
28 april

-

Moreno Nederlands kampioen welpen dubbel
21 april

-

Betere resultaten TTVN-jeugd
14 april

-

TTVN wordt derde
7 april

-

Alleen de jeugdteams van TTVN hebben gespeeld
     

Maart

   
30 maart

-

TTVN incasseert nederlaag
25 maart

-

TTVN-ers op de Nationale Ranglijsten
24 maart

-

Ruben en Jurre winnen op Mini-meerkampen
23 maart

-

Kleine overwinning voor TTVN
19 maart

-

Patrick zeer knap 2de op A-Ranglijst Weert
17 maart

-

TTVN boekt overtuigende zege
10 maart

-

Thuissucces voor TTVN
     

Februari

   
22 februari

-

Slechte opkomst bij de 3e ronde Laddercompetitie
19 februari

-

TTVN verdient 1600 euro bij de Plus Sponsor actie
19 februari

-

Patrick en Moreno plaatsen zich voor de finale NJM
10 februari

-

TTVN wint weer
9 februari

-

Vier TTVN-ers onder prijswinnaars
3 februari

-

TTVN wint gemakkelijk
     

Januari

   
31 januari

-

Tafeltennisdiploma’s behaald
26 januari

-

Zwakke start van TTVN in de voorjaarscompetitie
23 januari

-

Mitch wint bij kadetten
12 januari

-

Goede resultaten bij de afdelingskampioenschappen jeugd
     

27 december 2013
Tweede ronde Laddercompetitie

door Wim Fassotte

Op vrijdagavond 27 december j. l. hebben we de tweede ronde van de jeugdladder 2013/2014 gespeeld. Jammer was het zeker dat de opkomst zo beperkt bleef. De meeste jeugdleden weten toch wel, dat we in de schoolvakanties de jeugdladdercompetitie spelen. Een opkomst van acht jeugdleden is dan wel slecht te noemen en als dan het niveauverschil heel sterk uiteen loopt, zoals dit keer, dan is het eerlijk gezegd ook minder leuk. Het enige, wat je dan kan zeggen is, dat de ladder flink door elkaar geschut wordt en dat de volgende keer de extra punten gehaald moeten worden met de z.g. tredepunten.
Laten we de paar min of meer opvallende partijen er uit halen. Zo verloor Oscar, ik meen met zijn linker hand spelend, een game van Timo. Het is altijd een spannende strijd tussen Coen en Mitch, een partij, die dit keer met 11-9 in de vijfde game gewonnen werd door Coen. Aardig is ook te nomen de viergames overwinning van Timo op ons nieuw lid, Jassing.
In de laatste ronde was er dan nog die spannende partij tussen Mitch en Jurre, die uiteindelijk in vier games door Mitch gewonnen werd.
We rekenen er wel op, dat de opkomst de volgende keer op vrijdagavond 21 februari 2014 vanaf 18.00 uur veel en veel groter is. Houdt die vrijdag vrij om gezellig met elkaar deze onderlinge competitie te spelen!

Naar inhoudsopgave


19 december 2013
Rob en Sharon clubkampioenen bij de jeugd

door Wim Fassotte

Afgelopen zondag 15 december, was sfeer en gezelligheid troef op deze eerste gezamenlijke clubkampioenschappen van de senioren en de jeugd van TTVN.
Zoals bij de senioren werd ook bij jeugd dit keer een voorronde in "best of three" gespeeld, waarin nauwelijks of geen verrassingen te melden vielen of het zou moeten zijn de overwinning met twee keer 12-10 van Koen Drijfhout op Moreno Abrahams, waardoor Koen een eervolle plaats in de A-groep verdiende. Met 13 deelnemers werd er een voorronde gespeeld met 3 poules van drie en één poule van vier. Uit de poules van 3 gingen de nrs. 3 over naar de C- groep en de nr. 4 uit de poule van 4. De B-groep werd gevormd door de nrs. 2 uit de poules van 3 en de nr. 3 uit poule van 4 met de reeds genoemde beslissende partij tussen Moreno en Koen.
In de drie verschillende niveaugroepen waren wel de nodige spannende partijen te zien. In de C-groep eindigde Timo, die niet in de competitie uitkomt, als laatste en verloor in deze groep met slechts gering verschil van Ernst Jan Clement, eveneens een niet competitiespeler, die vierde werd. Jasper Wannet was niet in zijn beste vorm en moest zowel Robin Strookman als Jurre de Bree feliciteren. Jurre won de 1e prijs en Robin mocht de 2e prijs mee naar huis nemen.
In de B-groep werden meerdere partijen pas in vier of vijf games beslist. Zonder een pot te winnen, al het bijv. tegen J. verloor Mitch pas in de vijfde game met 11-9 en werd vijfde. J. werd vierde. Met twee overwinningen werd Gino Kader derde. Moreno won de 2e prijs en Douwe Peper bleef ongeslagen .
In de A-groep werd Koen zesde. Na lange tijd vanwege een schouderblessure was Nimrod Rakké weer van partij en hij nam afscheid van de club met een 5e plaats. Met twee overwinningen ging de 4e plek naar Oscar Delissen. Derde werd Sharon van Zelderen. De 2e prijs was voor Patrick Nieuwendijk en voor de vijfde keer in successie werd Rob Seldenrijk clubkampioen bij de jongens.
Met haar fraaie overwinningen op Oscar en Nimrode en omdat Vera van Boheemen in Porto in Portugal ongeslagen als eerste te eindigen bij de meisjes kadetten en Natalia Bednarczyk bij De Middenhof moest komen opdraven om pannenkoeken te serveren mocht Sharon van Zelderen de kampioensbeker als beste meisje in ontvangst nemen.

Zie ook: Clubkampioenen TTVN

Naar inhoudsopgave


14 december 2013
Erwtensoep in Assen

door Wim Kielen

Het was zaterdag weer vroeg uit de veren voor het ranglijsttoernooi in Assen. Om 7:15 verzamelen bij de Waterlelie en na 2 kleine uurtjes rijden waren we mooi op tijd in Assen.
Sharon mocht als eerste aan de bak. Omdat ze door haar blessure vrij laag op de ranglijst staat, komt Sharon steeds in een sterke poule terecht. Net zo als in Hoorn wist ze zich met goed spel als tweede te plaatsen voor de hoofdronde. Om de zwaarte even aan te geven: Na 2 uur waren er pas drie poule wedstrijden gespeeld. Alleen maar vijf-gamers. Hoofdronde wist Sharon de eerste wedstrijd makkelijk te winnen waarna verlies volgde in de kwartfinale. Een lichte teleurstelling maar de tegenstandster was sterker.
Douwe speelde sterk in zijn poule. Verloor weliswaar een wedstrijd na een 2-0 voorsprong maar won zijn derde wedstrijd. Dit was direct zijn eerste overwinning op een B-toernooi. In de troostronde ging het ook goed. Twee keer winst en vervolgens verlies na een redelijke voorsprong in de vijfde.
Het toernooi in Assen is beroemd om zijn erwtensoep. Je moet dit een keer geproefd hebben. Top. Enthousiast door de soep, werd er hier en daar ook nog een gehaktballetje verorberd. Het leek wel gemaakt van chemische restproducten. Geen aanrader dus.
Beter was de koffie die thuis op mij wachtte na de lange terugreis. Snel slapen want morgen zijn de clubkampioenschappen.
Tenslotte weer Rens bedanken voor het coachen en de ouders van Douwe voor de support.

Naar inhoudsopgave


14 december 2013
Successen van TTVN-ers op Mini- en D-kadetten Meerkampen

door Wim Fassotte

Op de 3e Mini- en D-kadetten meerkampen bij HTTC in Houten op zaterdag 14 december jl. zorgden de vier vertegenwoordigers van TTVN voor prima prestaties. Lex Cramer eindigde in poule ex aequo op de 2e plaats en eindigde met een wat minder game-gemiddelde uiteindelijk op de 4e plaats in zijn poule. Robin Strookman kwam uit in poule 4 en pakte heel mooi de 2e prijs mee naar huis achter de bij ons zeker niet onbekende ex-lid Noah Gagliardi uit Lelystad. In poule 3 veroverde ook Jurre de Bree een 2e prijs ook al achter een speler van LTTC uit Lelystad, een teamgenoot van Noah.
Een bijzonder fraai succes was de 1e plaats voor Ruben Hengst in de hoogste poule, een zeskamp, bij de D-kadetten. Slechts één keer moest Ruben een speler van Hoogland, die zelf met twee overwinningen op de 5e plaats in de zeskamp eindigde, feliciteren. Met vier overwinningen pakte Ruben toch maar de 1e prijs in zijn poule. Aan de successen van onze jongens werd een zeer positieve bijdrage geleverd door Cody van Beek, die als coach voor onze jongens optrad.
Cody, hartelijk dank daarvoor!

Naar inhoudsopgave


9 december 2013
Vier TTVN-ers door naar halve finale NJM

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag zijn in Almere de halve finales gespeeld van de Nationale Jeugdmeerkampen. Vier van de zes deelnemers zijn door.
In de schitterende accommodatie van het Topsportcentrum Almere werden dit jaar weer de kwartfinales gespeeld van de NJM. De organiserende vereniging Almeerspin had de zaak goed voor elkaar met veel vrijwilligers.
Voor TTVN hadden Sharon, Douwe en Robin zich geplaatst via de afdelingsfinale. Jurre dat deze keer het geluk dat hij mocht invallen terwijl Robin moest afzeggen vanwege een weekendje weg. Rob, Patrick en Moreno hadden zich al direct voor de halve finale geplaatst waardoor we toch zes deelnemers hadden.
Douwe had het zwaar tussen de landelijke spelers maar wist hier en daar toch nog een game-pje weg te kapen. Sharon had de pech om op onderling resultaat uitgeschakeld te worden.
Rob had een zware dag met enkele verrassende tegenstanders maar werd toch tweede. Bij de junioren voldoende voor de volgende ronde. Patrick had het niet heel zwaar. Alleen tegen Max Koopman kwam hij er niet aan te pas. Ook een tweede plaats dus. Bij de pupillen moest Moreno er ook serieus voor werken. Moreno werd uiteindelijk toch nog eerste door als beste uit een ‘driehoekje’ te komen. In drieën gewonnen en in vijven verloren.
Jurre verraste door als invaller zich toch nog te plaatsen voor de volgende ronde. Hij verloor weliswaar van de nummer één en twee maar wist de andere potjes toch te winnen. Dus ook hij door naar Zwolle.
Ook deze keer hadden we weer een uitgebreide coachings-staf bij ons. Wie weet hebben Wim, Martin, Alex, Rens of Oscar net het beetje extra’s kunnen bijdragen om tot de geleverde prestaties te komen. In ieder geval weer bedankt voor jullie tijd.
Na afloop hebben we ons zoals gewoonlijk weer laten gaan in de Mek. Een gezellige afsluiting van de dag en een goede plek voor de ouders om hun kroost weer op te halen. Eenmaal thuis heb ik weer een heerlijk dutje gedaan op de bank. Het was weer een mooie dag.

Naar inhoudsopgave


1 december 2013
Eerste herenteam speelt gelijk

door Wim Fassotte

Het eerste mannenteam heeft de najaarscompetitie in de 1e klasse afgesloten met een 5-5 gelijkspel thuis tegen Tielse TC 1 uit Tiel.
Jan-Willem Jansen startte met een overwinning in zijn eerste enkelspel en John Jansen zorgde voor een 2-0 voorsprong voor TTVN in zijn 1e enkelspel, Daam Hoogendijk kwam in zijn enkel net iets te kort, waardoor de stand op 2-1 kwam. Jan-Willem en John Jansen wonnen het dubbelspel (3-1) en ook de volgende enkelspelen werden door respectievelijk John en Jan Willem Jansen gewonnen (5-1). De laatste vier enkelspelen waren voor de Tielenaren, waardoor de eindstand op 5-5 kwam.
Het eerste jeugdteam van TTVN, uitkomend in de landelijke B-klasse, miste hun zwaar geblesseerde kopman Nimrod Rakké weer heel erg en verloor de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie in Gouda met 9-1 van het sterke Ilac 1. Deborah Jekel scoorde het enige tegenpunt voor TTVN, terwijl Oscar Delissen en invalster Ewa Bednarczyk zonder winst bleven. Het tweede landelijk C-team won in Stiphout met 8-2 van Stiphout 1. Sharon van Zelderen en invaller Douwe Peper wonnen hun drie enkels, terwijl Martijn de Waal twee keer zijn tegenstanders moest feliciteren. Samen met Sharon won Martijn wel het dubbel voor TTVN.

Naar inhoudsopgave


30 november 2013
Renske en Lex winnen hun laatste wedstrijd

door Wim Fassotte

Renske en Lex
Afgelopen zaterdag speelden Renske en Lex, samen ons zesde en laatste jeugdteam vormend, in de finale van de najaarscompetitie Starters in de Mare sporthal in De Meern om de 17e en 18e plaats tegen de jongens van SVE 9. In de voorronde was deze ontmoeting de enige wedstrijd, die zij met 4-1 wisten te winnen. Toen won Lex twee partijen en Renske één, dus was het nu de vraag of ze er in zouden slagen weer een goed resultaat neer te zetten en niet allerlaatste in de starterscompetitie te worden.
Renske begon goed en won haar eerste enkelspel en ook Lex wist zonder al te veel moeite zijn eerste enkel te winnen. Met o.a. fraaie forehand aanvallen won Renske in drieën haar tweede enkel en ook in het dubbel waren Renske en Lex duidelijk sterker. Met een 4-0 voorsprong was de doelstelling om niet laatste te worden bereikt. Na een goed begin zag Lex met 10-12 in de vijfde game de laatste wedstrijd op het nippertje verloren gaan en werd het dus weer 4-1 evenals in de voorronde.

Naar inhoudsopgave


24 november 2013
Klein verlies voor TTVN

door Wim Fassotte

In de uitwedstrijd in Utrecht tegen het 1e mannenteam van UTTC heeft TTVN met minimaal verschil met 6-4 verloren. Na het gelijke spel in de thuiswedstrijd enkele weken geleden was al vooraf duidelijk, dat beide teams zeer aan elkaar gewaagd waren.
Door verlies van Jan-Willem Jansen en Danny Hendriks nam UTTC een 2-0 voorsprong, John Jansen won voor TTVN zijn eerste enkel en samen met Jan Willem werd ook het dubbelspel gewonnen, waardoor de stand weer gelijk werd (2-2). Jan Willem won zijn 2e enkel (2-3) maar John Jansen zag zijn 2e enkel op de nipper verloren gaan. Danny Hendriks won wel zijn 2e enkel (3-4). In de laatste drie enkelspelen was de winst voor de gastheren, waarmee de uitslag op 6-4 in het voordeel van de gastheren kwam. De derde plaats in de 1e klasse kwam met dit resultaat voor TTVN niet in gevaar.
Het landelijk B-jeugdteam kwam dit weekend twee keer in actie. In Geleen werd in een spannende wedstrijd met veel beslissingen pas in 4 en 5 games met 7-3 verloren van Kluis 2. Oscar Delissen en Ewa Bednarczyk, die inviel voor de geblesseerde kopman van TTVN Nimrod Rakké, wonnen beiden één enkel en ook het dubbelspel werd door het nieuwegeinse team gewonnen. Deborah Jekel bleef zonder winst. In sportzaal De Waterlelie werd met 8-2 verloren van de kampioen in groep B, Red Stars 1 uit Venray. Oscar Delissen zorgde voor de twee punten bij TTVN, terwijl Deborah Jekel en dit keer als invalster Natalia Bednarczyk geen enkelspel wisten te winnen. Het 2e jeugdteam, uitkomend in de landelijke C-klasse, ontving het 2e team van Red Stars uit Venray, dat al kampioen was in deze groep, en verloor evenals in de uitwedstrijd met 6-4. Ewa Bednarczyk won twee enkels en Martijn de Waal en Sharon van Zelderen ieder één en ook het punt in het dubbelspel moest het Nieuwegeinse team aan de gasten uit Limburg laten.

Naar inhoudsopgave


12 november 2013
Ruben op dreef bij D-kadetten

door Wim Fassotte

Zonder Youri Geijtenbeek, die zich op het laatste moment moest afmelden omdat hij zich niet fit genoeg voelde, nam TTVN zondag 10 november met twee jeugdspelers deel mee aan de 2e D-kadetten– en mini-meerkampen in Hilversum.
Tussen 4e- en 5e klasse-spelers was het toch opvallend, dat onze Ruben Hengst zonder competitie-ervaring zeer goed voor de dag kwam bij de D-kadetten. Ruben begon met een knappe 5 games overwinning, verloor zijn 2e set met 9-11 in de 5e game, kwam in zijn 3e partij tegen de 4e-klasser duidelijk nog voldoende vastheid te kort, maar won zijn volgende twee sets vrij overtuigend. Met drie winst punten eindigde hij ex aequo op de 2e plaats maar werd uiteindelijk derde op gamegemiddelde.
Bij de mini’s won Lex Cramer zijn eerste partij, zag met 18-16 in de 5e game zijn 2e set net verloren gaan. Lex pakte in de 3e ronde zijn tweede punt, maar daar bleef het bij. Met zijn twee overwinningen is Lex geëindigd op de vierde stek in zijn poule.
Met zo’ n 62 deelnemers in de mooie zaal van Hilversum waren deze meerkampen een buitengewoon gezellig jeugdevenement met best wel leuke wedstrijden.

Naar inhoudsopgave


10 november 2013
TTVN wint met dubbele cijfers in Soest

door Wim Fassotte

In de 1e klasse, groep C had het 1e mannenteam van TTVN weinig moeite met degradant Shot 3. John Jansen, Danny Hendriks en Jan Willem Jansen walsten met alle gemak over de thuisploeg heen en bleven in het enkelspel ongeslagen. John en Jan Willem wonnen samen het dubbel (0-10 ). TTVN staat na 8 wedstrijden stevig op een veilige 3e plaats met 45 punten, maar mogen in de laatste twee wedstrijden tegen UTTC (38 pnt.) en Tielse TC (39 pnt.) niet al te veel punten laten liggen.
De wedstrijd van het 1e jeugdteam van TTVN in de landelijke B-klasse, tegen het 2e team van Kluis in Geleen moest worden uitgesteld.
In de landelijke C-klasse, kwam het 2e jeugdteam van TTVN tot een tevredenstellend gelijk spel (5-5) tegen TCB 1 in Beuningen. Werd enkele weken terug nog thuis met 8-2 verloren, nu zorgden Ewa Bednarczyk met winst in haar drie enkelspelen en Sharon van Zelderen met twee gewonnen enkels voor de vijf punten. Natalia Bednarczyk zag haar enkels met gering verschil verloren gaan en het dubbelspel was voor het thuisspelend team.

Naar inhoudsopgave


2 november 2013
TTVN stelt teleur

door Wim Fassotte

Het mannenteam van TTVN heeft de thuiswedstrijd tegen Rega 3 uit Nijkerk teleurstellend met 7-3 verloren, terwijl enkele weken geleden uit met 6-4 werd gewonnen. Jan-Willem Jansen verloor het 1e enkelspel met 15-17 in de vierde game. Daam Hoogendijk verloor zijn enkel ook in vier games en Danny Hendriks zag zijn eerste enkelspel verloren gaan. Door verlies van het dubbelspel zag het er voor TTVN met een 4-0 achterstand niet hoopgevend uit en Daam Hoogendijk mocht zijn tweede enkel niet winnen. Hij verloor met 10-12 in de beslissende 5e game. Jan-Willem en Danny wonnen de volgende twee enkelspelen maar al snel werd de kans op een gelijkspel de bodem ingeslagen door verlies van Daam Hoogendijk en ook Danny Hendriks moest in de 9e partij met 10-12 in een beslissende vijfde game de winst aan zijn Nijkerkse tegenstander laten. In de laatste set haalde Jan-Willem Jansen het 3e punt voor TTVN binnen. Door dit resultaat is TTVN na 7 wedstrijden naar de 3e plek afgezakt.
Het 1e landelijk jeugd team speelde uit tegen Litac 1 in Lichtenvoorde, tegen welk team thuis met 5-5 gelijk werd gespeeld. Nu moest het team een 7-3 nederlaag toestaan. Invalster Sharon van Elderen en Deborah Jekel wonnen beiden één enkelspel en ook het dubbel werd door TTVN gewonnen. Oscar Delissen kwam niet tot winst.
Het 2e landelijk jeugdteam verloor thuis met 7-3 van Fürst uit Heerlen, van wie uit nog met 7-3 gewonnen was. In deze spannende wedstrijd kwam Natalia Bednarczyk net niet tot winst in haar enkelspelen. Haar zus Ewa scoorde tweemaal in het enkelspel en het door de zussen Bednarczyk gespeelde dubbel ging met minimaal verschil voor TTVN verloren. Martijn de Waal scoorde het 3e punt voor TTVN 2.

Naar inhoudsopgave


27 oktober 2013
Geen verrassing van TTVN

door Wim Fassotte

Tegen de toekomstige kampioen in de 1e klasse, groep C, het eerste team van HTTC uit Houten kwamen de mannen van TTVN, evenals in de thuiswedstrijd in de eerste helft van deze najaarscompetitie, niet verder dan een 7-3 nederlaag. Voor de drie punten zorgden John Jansen en Jan Willem Jansen. Zij wisten beiden één enkelspel te winnen, terwijl Daam Hoogendijk zijn drie enkelspelen verloor. Het derde punt werd door TTVN gescoord in het dubbelspel.
In de Landelijke B-klasse moest het 1e jeugdteam in Etten-Leur aantreden tegen het 1e team van Tanaka zonder de enkele weken uitgeschakelde Nimrod Rakké, die in een sportles op de sportacademie afgelopen week zijn schouder zwaar blesseerde. Deborah Jekel won twee enkels en Oscar won er één, terwijl invaller Martijn de Waal uit team 2 niet tot winst kwam. In het dubbelspel kwamen Deborah en Oscar niet iets te kort. Met een 7-3 nederlaag keerde het Nieuwegeinse team huiswaarts.
Het landelijk C-team van TTVN verloor in Geldrop met 6-4 van Unicum 2. In deze ontmoeting wonnen zowel Sharon van Zelderen als Ewa Bednarczyk ieder twee enkelspelen, terwijl Ewa’s jongere zus Natalia zonder winst bleef. Het dubbelspel ging voor TTVN 2 verloren.

Naar inhoudsopgave


20 oktober 2013
Sharon tweede op B-Ranglijst Hoorn

door Wim Kielen

Het toernooiseizoen is weer in volle gang. Zo mochten we afgelopen zondag naar Hoorn voor het B-Ranglijst toernooi. Ook deze keer werd er weer een succes gevierd.
Douwe speelde zijn eerste B-toernooi nadat hij in Heel zijn B-licentie had verdiend. Om even het niveau aan te geven: de minste tegenstander speelde 1ste klasse terwijl Douwe 3de speelt. De beste was speler een Landelijk A speler. In de rally kon Douwe vaak goed mee komen maar tegenover ieder mooi punt stonden één of twee slordige foutjes. Het is even wennen aan dit niveau.
Jurre speelde zijn eerste ranglijsttoernooi bij de welpen en wist direct door te dringen tot het hoofdtoernooi. Er kwam wel een beetje geluk bij kijken want hij was de beste in een zogenaamd driehoekje. Ondanks een uitstekende wedstrijd verloor hij in de eerste vervolgronde. Zodoende kon hij de rest van de middag met Patrick ballen in de inspeelzaal.
Sharon maakte haar debuut bij de meisjes junioren en presteerde direct uitstekend. Na verlies in de eerste wedstrijd in de poule wist ze zicht goed te herstellen en via een tweede plaats voor het hoofdtoernooi te plaatsen. Hier ging het crescendo en via diverse overwinningen wist ze een zich te plaatsen voor de finale. In de finale trof ze een tegenstandster een dodelijke FH topspin waar Sharon geeft vat op kreeg. Zodoende een mooie tweede plek.
We gingen dus wederom terug met zilverwerk in de achterbak. Helaas moesten we van onze traditie afwijken omdat het zo druk was bij de Mek dat er geen doorkomen aanwas. Zodoende zaten we dus ineens in mijn lokale patatzaak. Deze keer werd er geen Italiaanse maffiabaas gearresteerd.
Na onze coaches Oscar en Patrick bedankt te hebben, zat ik even later weer met een bakkie koffie op de bank. Het duurde niet lang voordat mijn ogen tevreden dichtvielen.

Naar inhoudsopgave


19 oktober 2013
Mitch tweede in Meerkerk

door Wim Fassotte

Koen en Mitch namen zaterdag 19 oktober, deel aan het ELAR-toernooi in het dorpshuis te Meerkerk. Beiden werden zij ingedeeld in jeugdklasse 2 met 13 deelnemers en op basis van hun rating eind voorjaar 2013 stond Koen bij het begin op plek 4 en Mitch op plek 7.
Het interessante voor mij was wel, het kennis maken in de praktijk van het z.g. Zwitsers laddersysteem. Dat Zwitsers systeem kenmerkt zich m.i. op de eerste plaats, dat de indeling van de volgrondes bepaald worden door een computersysteem, dat er voor zorgt, dat je in de meerkamp slechts één keer tegen een ander speler komt en dat iedereen in principe evenveel wedstrijden speelt tot, zoals op dit toernooi, de halve finales en finales.
Omdat de wedstrijdleiding de meerkampen rond 16.00 uur wilde beëindigen, speelde de jeugd acht ronden. In de 1e ronde won Mitch in vier games van Koen. In de 2e ronde scoorden zij beiden een punt, maar in de 3e ronde verloor Koen zijn partij en sleepte Mitch in vijf games zijn tweede winstpunt binnen. In de 4e ronde was het net andersom, Koen wint en Mitch verliest. Koen ging duidelijk beter spelen, met name zijn forehand ging beter lopen. In de vier daarop volgde wedstrijden verloor zowel Koen als Mitch nog één set, waardoor Mitch met 6 overwinningen fraai op de 2e plaats eindigde en Koen met vijf overwinningen op de 6e plaats kwam. Mitch won in de halve finale, maar verloor in de finale van een speler van t.t.v. Dordrecht, van wie hij ook al eerder in de meerkampwedstrijd had verloren, en pakte toch mooi de 2e prijs op dit dorpstoernooi.

Naar inhoudsopgave


13 oktober 2013
TTVN wint in Tiel

door Wim Fassotte

In Tiel kwam het eerste mannenteam van TTVN tot een kleine 6-4 overwinning tegen het 1e team van Tielse TC. Door verlies van John Jansen in het eerste enkelspel en omdat Daam Hoogendijk het tweede enkelspel verloor begon TTVN met een 2-0 achterstand. Gelukkig voor de Nieuwegeiners won Danny Hendriks wel zijn 1e enkel en omdat ook het dubbel werd gewonnen kwam de stand weer gelijk op 2-2. De Tielse TC bracht de stand op 4-2, omdat zowel John Jansen als Danny Hendriks hun volgende enkelspelen verloren. In de vier overige enkelspelen waren de spelers van TTVN de sterksten, zodat zij met deze kleine overwinning huiswaarts keerden. Halverwege de najaarscompetitie staat TTVN op de 2e plaats in de 1e klasse.
De beide landelijke jeugdteams moesten in Venray aan treden tegen de hoogste teams van Red Stars. In de landelijke B-klasse verloor TTVN 1 met 7-3. Nimrod Rakké zorgde voor 2 punten en Oscar Delissen was goed voor 1 punt voor TTVN. Deborah Jekel bleef met lege handen.
Het landelijke C-team van TTVN verloor met 8-2 . Alleen Sharon van Zelderen wist twee punten voor jet TTVN-team binnen te slepen. Zowel Martijn de Waal als Natalia Bednarczyk kwamen niet tot winst en evenals bij team 1 ging ook het dubbel voor TTVN verloren.
Met 22 punten staat TTVN 1 nu op de vierde plaats in poule B van de landelijke B-klasse en met 27 punten staat TTVN nog altijd op de 2e stek in poule D van de landelijke C-klasse.

Naar inhoudsopgave


6 oktober 2013
TTVN speelt gelijk

door Wim Fassotte

In de thuiswedstrijd tegen UTTC 1 uit Utrecht dit weekend kwam het mannenteam van TTVN een gelijkspel (5-5) overeen. Al in de eerste drie enkelspelen werd het duidelijk, dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Daam Hoogendijk verloor in vier games, Jan Willem Jansen vervolgens moest in vijf games de eer aan zijn tegenstander laten en Danny Hendriks won in vijf games. Daarna verloren Hoogendijk en Hendriks het dubbelspel en werd het zelfs en 4-1 achterstand voor TTVN , toen Jan Willem Jansen ook zijn tweede enkelspel verloor. In de drie volgende enkels haalden de TTVN-ers de winst binnen. Danny Hendriks verloor met 11-9 in de 5e game de negende partij, maar Daam Hoogendijk bracht met zijn overwinning in de laatste wedstrijd de stand weer gelijk.
In de landelijke B-klasse kwam het 1e jeugdteam van Ilac uit Gouda bij TTVN op bezoek. De TTVN-ers stonden duidelijk niet op scherp en moesten een 9-1 nederlaag accepteren. Oscar Delissen redde voor de Nieuwegeiners de eer, terwijl Ewa Bednarczyk en Deborah Jekel zonder winst bleven. Deborah en Oscar verloren het dubbel.
Het 2e jeugdteam van coach Martin Lindenaar deed in de landelijke C-klasse veel beter. Zij wonnen met 9-1 van het Brabantse Stiphout 1. Alleen Natalia Bednarczyk moest één keer haar tegenstander feliciteren. Sharon van Zelderen en Martijn de Waal bleven ongeslagen en wonnen samen het dubbel. De wedstrijd volgende week tegen Red Stars 2 in Venraij gaat om de eerste plaats in de groep na de eerste helft van de najaarscompetitie.

Naar inhoudsopgave


29 september 2013
TTVN wint met 9-1 van SHOT

door Wim Fassotte

In de thuiswedstrijd tegen SHOT 3 begint Jan Willem Jansen met een 5-games overwinning, gevold door een winst in 3 games van John Jansen en een 4 games nederlaag van Danny Hendriks. Met 14-12, 11-7 en 11-7 winnen Jan Willen en John het dubbelspel. In de overige 6 enkelspelen gaven de TTVN-ers geen set meer uit handen en wonnen zo met 9-1, waarmee zij zich na 3 wedstrijden bij de top van de 1e klasse, groep C plaatsten.
In de landelijke B-klasse, poule B versloeg het 1e jeugdteam van TTVN thuis Kluis 2 uit Geleen in een spannend duel met 6-4. De TTVN-ers namen met winst in het dubbelspel een 3-1 voorsprong. Nimrod Rakké verstevigde de voorsprong
(4-1),  maar achtereenvolgens zagen Deborah Jekel, Oscar Delissen en Nimrod Rakké hun enkelspellen verloren gaan, waardoor de stand weer op gelijke hoogte kwam (4-4). Oscar Delissen zorgde in een grandioze partij voor 5-4 en Deborah Jekel haalde in de slotpartij de overwinning voor TTVN binnen.
Het landelijk C-team zag de thuiswedstrijd tegen TSB uit Beuningen met 2-8 verloren gaan. Martijn de Waal won twee enkelspelen, maar zowel Sharon van Zelderen als Natalia Bednarczyk moesten drie nederlagen accepteren en ook het dubbelspelen ging voor het Nieuwegeinse team verloren.

Naar inhoudsopgave


24 september 2013
Douwe wint ranglijsttoernooi Heel bij de cadetten

door Wim Kielen

Afgelopen zondag werd in Heel het CD-Ranglijst toernooi gespeeld. Douwe was de enige deelnemer die naar het zuiden afreisde. Omdat het zijn eerste landelijke toernooi was, had hij zijn doelen niet heel hoog gezet: een paar potjes winnen. Het toernooi verliep echter ver boven verwachting.
Het toernooi werd voor het eerst in de nieuwe vorm gespeeld. Voorheen werd in gespeeld in poules van 4 spelers waren met een winnaars- en verliezers afvalrondes. Hier waren de wachttijden soms fors. Na een experiment vorig seizoen is er besloten om alle CD-toernooien volgens een nieuw systeem te laten spelen. Er wordt gespeeld in poules van 6 spelers. Hierdoor speelt iedereen minimaal 5 wedstrijden. De nummers 1 en 2 van iedere poule spelen vervolgens volgens een afvalsysteem. Het voordeel is dat de nummers 3 t/m 6 redelijk op tijd naar huis kunnen. Voor de spelers die doorgaan pakt het soms wat minder geslaagd uit. Douwe was rond 12:30 klaar met zijn poule en kon pas om 16:00 zijn volgende wedstrijd spelen. Dit was wel een beetje zuur omdat rond 13:00 80% van de tafels leeg was. Er moet dus nog wat worden geschaafd aan de formule.
Douwe was in bij de cadetten in poule A geplaatst bij de geplaatste nr 1. In de eerste wedstrijd trof hij een jongen van Westa. Dit was een zeer gelijk opgaande partij die pas bij 11-9 in de 5de game, in het voordeel van Douwe werd beslist. De andere wedstrijden werden redelijk gemakkelijk gewonnen waardoor hij toch redelijk eenvoudig eerste in zijn poule was. De twee wedstrijden tot aan de finale verliepen eigenlijk nog gemakkelijker dan in de poule. De finale werd er gelukkig weer wat meer tegenstand geboden. De spanning geen meespelen waardoor ze beiden steeds minder durfden aan te vallen. Douwe was echter een stuk beter en slimmer in de schuifrally’s waardoor het in 4 games toch nog een redelijk gemakkelijke overwinning werd. Met deze overwinning verdiende hij gelijk zijn B-licentie waardoor er van de rustige opbouw in de CD-toernooien weinig terecht gaat komen.

Naar inhoudsopgave


21 sept 2013
TTVN wint in Nijkerk

door Wim Fassotte

Na de gevoelige nederlaag vorige week tegen kampioenskandidaat HTTC waren de mannen van TTVN afgelopen vrijdag uiterst gemotiveerd om tegen Rega 3 in Nijkerk toch de volle winst te behalen. In de eerste drie enkelspelen nam TTVN een kleine 2-1 voorsprong, maar het dubbel Danny Hendriks/Jan Willem Jansen moest de winst aan de Nijkerkers laten, waardoor de stand op 2-2 kwam. Nadat hij zijn eerste enkelspel overduidelijk had gewonnen moest John in de 5e partij van de avond zijn Nijkerkse opponent feliciteren (3-2). Jan Willen en Danny wonnen vervolgens hun enkelspelen (3-4). Danny Hendriks verloor zijn laatste enkelspel, maar John Jansen en Jan Willem Jansen zorgden daarna voor de 6-4 overwinning van het Nieuwegeinse team.
In de landelijke jeugdcompetitie kwam TTVN 1 niet achter de tafels. TTVN 2 trok naar het verre Heerlen in Limburg om de strijd aan te binden met Fürst 1. In Heerlen werd met 7-3 gewonnen. Sharon van Zelderen scoorde een fraaie hattrick en zowel Natalia Bednarczyk als Martijn de Waal wonnen twee enkelspelen. Het dubbel ging voor het Nieuwegeinse team verloren.

Naar inhoudsopgave


14 september 2013
Landelijke jeugdteams van TTVN boeken winst

door Wim Fassotte

Na het gelijkspel in de op verzoek van Litac uit Lichtenvoorde vorige week vooruitgespeelde thuiswedstrijd van het eerste jeugdteam van TTVN, uitkomende de landelijke B-klasse, stond zaterdag 14 september de thuiswedstrijd tegen Tanaka 1 op het programma.
Bij wijze van uitzondering kon het Nieuwegeinse team beschikken over Rob Seldenrijk, die met drie prachtige overwinningen de basis legde voor de overwinning van 7-3. Nimrod Rakké won twee enkelspelen en Oscar Delissen won één enkelspel. In een spannend duel slaagden Oscar en Nimrod er in ook het dubbelspel voor TTVN binnen te halen.
Het 2e jeugdteam, uitkomend in de landelijke C-klasse, trad gelijktijdig aan tegen Unicum 1 uit Geldrop en behaalde eveneens een verdiende 7-3 overwinning. Sharon van Zelderen bleef met een fraaie hattrick ongeslagen, Martijn de Waal pakte twee enkels en Natalia Bednarczyk won één enkelspel. Sharon en Martijn wonnen samen in een 5-gamer het dubbelspel.

Vrijdagavond ontving het hoogste mannenteam, uitkomend in de 1e klasse, HTTC 1 uit Houten, dat aankondigde toch wel kampioensaspiraties te hebben. In de eerste partij won John Jansen de 1e game, maar moest de drie volgende games met wat meer geluksballen aan de Houtense kant aan de tegenstander laten. Jan Willem Jansen miste met twee keer
-11 zijn 1e en 2e game en was door deze teleurstelling kansloos in de 3e game. Ook Danny Hendriks verloor in 4 games met een zo klein mogelijk verschil zijn eerste enkelspel en ook in het dubbelspel hadden Danny en Jan Willem een beetje geluk niet aan hun zijde. Na een 2-2 in games namen zij nog wel een 5-2 voorsprong in de 5e game, maar zagen ook deze beslissende game met 10-12 verloren gaan. Zowel Jan Willem als John wonnen vervolgens hun enkel, maar Danny moest ook zijn 2e enkel aan de zijn opponent laten. Jan Willem won daarna nog wel met klein verschil in drie games van Niels Mahieu, maar daar bleef het bij voor de Nieuwegeiners (3-7).

Naar inhoudsopgave


15 augustus 2013
De nationale Ranglijsten

door Wim Fassotte

Onlangs zijn de nationale ranglijsten weer bijgewerkt. Voor de meeste senioren zien we, dat ze zo goed als allemaal gestegen zijn op die kwalificatieoverzichten.
Zo is bij de dames achter uiteraard Li-Jiao Sandra Dubbers van plaats 223 opgeklommen naar plek 219, Sanne van Doorn staat vlak achter Sandra op plaats 220 en is zelfs 11 plaatsen opgeklommen. Ook Alannah de Roos is van plek 236 gestegen naar plaats 224.
Bij de Heren staat John van Spengen voor de tweede keer op de prachtige 80e plek. Marco Gerritse is opgeklommen van plaats 166 naar plaats 124. Martijn Heidema is van 248 gestegen naar 224. Alleen Peter Marijn heeft een paar plekken moeten prijsgeven en staat nu op plek 245 (van 202). Rob Seldenrijk is bij de heren opgeklommen van plek 303 naar plek 292.
Ook zijn de nieuwe ranglijsten opgesteld bij de jeugd. Nena Zantmand, die in de selectiegroep op vrijdag bij ons meetraint, staat bij de Meisjes Junioren A op plek 21. Vera van Boheemen staat heel fier op de 1e plek bij de Meisjes Kadetten A. Sharon van Zelderen start dit seizoen op plaats 27 bij de Meisjes Junioren B en Natalia Bednarczyk staat bij de Junioren b op plek 41.
Bij de Jongens A zien wij Rob Seldenrijk hoog staan op plek 11. Patrick Nieuwendijk staat nu bij de Kadetten A op plek 14 en Moreno Abrahams heeft bij de Pupillen A plaats 10 veroverd.
Bij de Jongens Junioren B staat Nimrod Rakké op plaats 29 en Oscar Delissen op plaats 92.
In dit seizoen “Op naar weer hogere posities!”

Naar inhoudsopgave


20 juli 2013
Afdeling Midden introduceert: Duo-competitie

(per ingang van najaar 2014)

Wat is duo-competitie en hoe werkt het?
Duo-competitie is niets anders dan een gewone competitie maar dan 2 tegen 2.
Er worden 4 enkelspelen en 1 dubbelspel per wedstrijd gespeeld.
Het reguliere wedstrijdformulier wordt gebruikt, waarop speler C en X worden weggelaten.
Het te volgen speelschema wordt dan: A-Y, B-Z, Dubbel, A-Z, B-Y.
Omdat er in totaal 5 sets worden gespeeld, duurt een wedstrijd beduidend korter dan een reguliere competitiewedstrijd. Je kunt dus op tijd naar huis.
Een team mag uit meer dan 2 spelers bestaan maar tijdens een wedstrijd spelen er maar 2 daarvan de enkelspelen. Net zoals in de reguliere competitie is het voor het dubbelspel toegestaan om een derde (of zelfs derde en vierde) teamlid hiervoor op te stellen.
Er wordt gespeeld volgens de huidige spelregels en (grotendeels) het huidige competitiereglement. Het definitieve duo-competitiereglement zal uiteraard tijdig worden gepubliceerd.
De duo-competitie staat los van de reguliere competitie en daarom is het voor alle spelers toegestaan om in beide competities te spelen

Wat is de voornaamste reden van de uitbreiding van het competitie-aanbod door de afdeling?
In de afgelopen jaren is gebleken dat een groot aantal van de competitiespelers is afgehaakt vanwege de tijdsduur van reguliere competitiewedstrijden.
De duo-competitie biedt dergelijke spelers nu een mogelijkheid om opnieuw de strijd aan te gaan, zonder zich zorgen te hoeven maken om pas “bij nacht en ontij” naar huis te kunnen gaan.
Anderzijds bieden we een extra competitie binnen de afdeling aan voor die spelers die graag veel wedstrijden per week willen spelen.

Welke spelers mogen zich hiervoor inschrijven?
Alle competitie-gerechtigde senioren binnen de afdeling.

Zijn hieraan extra kosten verbonden?
Nee, in het geheel niet.

Zijn er behalve voordelen ook nog nadelen te noemen?
Ja, helaas wel.
Als er een nieuw soort competitie wordt opgestart dan zullen er aanvankelijk niet heel veel teams deelnemen. Dit houdt in dat er in de eerste paar seizoenen rekening moet worden gehouden met grotere reisafstanden en verschillen in speelsterkte (naarmate er meer deelnemende teams bij komen, lost dit zich vanzelf op)

Waarom start de duo-competitie pas in het najaar van 2014?
Een nieuw soort competitie roept altijd veel vragen op.
Het afdelingsbestuur verzoekt alle verenigingen om na te denken over de praktische invulling van de duo-competitie naast de reguliere competitie.
Denk bijvoorbeeld aan beschikbare zaalruimte en tafels of enig ander struikelblok dat je zou kunnen tegenkomen.
Stuur daarom alle vragen en opmerkingen aan acl@nttb-midden.nl en vermeld daarbij duidelijk dat het duo-competitie betreft.

Naar inhoudsopgave


7 juli 2013
Zilver voor TTVN

door Wim Fassotte

TTVN 2, vlnr: Daam, Danny, Jan-Willem, Bart, Alex, Rob en Rogier
foto: Frans Wieringa, meer foto's

Het tweede bekerteam van TTVN, dat erin was geslaagd om de finale van de bekercompetitie 2013 in de afdeling Midden van de NTTB te bereiken, is in de kleine zaal van BTTV in Baarn er niet in geslaagd om het bekerkampioenschap, dat TTVN in 2012 had behaald, te prolongeren. In de kwartfinale was TTVN 1 met het kleinst mogelijke verschil met 10-9 door Elan 1 aan de kant gezet, nu werd het 10-2 in het voordeel van het team uit Baarn.
 

De winnaars van de Bekercompetitie 2013, ELAN 1
foto: Frans Wieringa, meer foto's
Al in de eerste reeks van vier enkelspelen liepen de mannen uit Nieuwegein tegen een 4-0 achterstand op. Jan Willem Jansen en Rob Seldenrijk winnen vervolgens met twee keer 22-20 hun dubbelspel. Alex de Nas en Rogier Wijker zagen hun 1e game verloren gaan, komen met 21-18 in de 2e game goed terug, maar in de 3e game liep het Baarnse dubbel via 18-17, 19-18 uit naar 21-19, waarmee de stand op 5-1 in het voordeel van Elan kwam. In de volgende vier enkelspelen verliezen Rogier, Jan Willem en Alex hun partijen. Alleen Rob slaagde erin zijn tegenstander met 21-19 en 21-17 te kloppen, dus werd het 8-2 voor Elan. De volgende enkelspelen van Jan Willem en Rogier werden met een beslissende 3e game met gering verschil in het voordeel van Elan beslist, waarmee de eindstand op 10-2 kwam en Elan onder luid applaus van het fanatieke Baarnse publiek de fel begeerde kampioensbeker in ontvangst mocht nemen.
 

Naar inhoudsopgave


3 juli 2013
De jongens van Afdeling Midden stunten bij Jeugdcup

door Wim Kielen

De Jeugdcup is een tweedaagse toernooi tussen teams van de afdelingen en sluit het tafeltennisseizoen af. Ieder afdelingsteam bestaat uit een 3 welpen en 3 pupillen zowel bij de jongens als bij de meisjes. Ieder team speelt een volledige competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van een andere afdeling. De door het pupillen- en welpenteam team behaalde punten worden bij elkaar opgeteld. Winst levert 2 punten in de poule op, gelijkspel (10-10 dus) ieder team 1 punt op en een verloren wedstrijd geeft geen punten.
Op de eerste dag speelden de jongens in een poule met de afdelingen Oost, Zuid-West en Limburg. ’s-Ochtends waren we snel klaar met Oost (17-3), ’s-middags moest Limburg er aan geloven (15-5) en ’s-avonds konden we vroeg naar bed nadat we met 17-3 van Zuid-West hadden gewonnen.
De meiden kwamen moeizamer uit de startblokken met 1-19 tegen Oost, 8-12 tegen Holland-Noord maar eindigen met een 14-6 overwinning tegen Gelre.
De tweede dag speelden de jongen de halve finale tegen de nummer 2 van de andere poule, Gelre. We waren al snel klaar met een 11-3 overwinning. Ondertussen zagen we de absolute favoriet West ploeteren tegen Limburg. West was de drie voorafgaande edities ongenaakbaar maar doordat ze slecht met moeite in de finale waren gekomen hadden we goede hoop om hen in de finale te verslaan. Zo geschiedde ook al geeft de einduitslag (11-4) wel een vertekend beeld. Onze welpen waren superieur en droegen het meeste bij (8-0) aan de 11 punten. De pupillen van West staan ver boven onze pupillen op de ranglijst dus dat was een zware dobber. Desondanks werd met enorme vechtlust toch drie partijen gewonnen (3-4) maar dat ging verre van gemakkelijk. De 11-4 overwinning doorbrak dus de hegemonie van de afdeling West en daar mogen we als afdeling best trots op zijn.
De meiden wonnen hun eerste wedstrijd van de dag met 11-7 van Noord. De wedstrijd om de vijfde plaats ging echter met 11-4 verloren tegen West waardoor ze als zesde zijn geëindigd.
Ik denk dat ik namens alle spelers en coaches spreek, als ik zeg dat we twee fantastische dagen op Papendal hebben gehad. De organisatie was goed, we hadden de mooiste shirts, het was buiten mooi tafeltennisweer waardoor het ook in de hal lekker bleef, de spelers en speelsters waren top, de coaches scherp, ouders die voor koffie zorgden, Kyano die de tegenstanders afleidde en dat allemaal resulteerde in een heel mooi resultaat. In één woord: een topweekend.

De teams waren:

 

Meisjes Pupillen
Nienke Kempes (Hilversum)
Nina Dijkman (Over't Net)
Neha Gupta (Hilversum)
Coach - Juliet van Veen (Over't Net/Hoogland)

Meisjes Welpen
Manon Kempes (Hilversum)
Lara Eleveld (TTVN)
Iris de Bie (Hilversum)
Coach - Daam Hoogendijk (TTVN)

Jongens Pupillen
Patrick Nieuwendijk (TTVN)
Sander van Buul (Hilversum)
Tim van der Leeden (WIK/SVE)
Coach - Wim Kielen (TTVN)

Jongens Welpen
Moreno Abrahams (TTVN)
Floris Zur Muhlen (ZTTV)
Mick de Vette (Rega)
Coach - Michiel van Amersfoort (Elan)

Naar inhoudsopgave


30 juni 2013
TTVN 2 in de finale Bekercompetitie 2013

door Danny Hendriks

Voor het tweede opeenvolgende jaar is het een team van de Nieuwegeinse tafeltennisvereniging TTVN gelukt door te dringen tot de finale van de Afdeling Midden bekercompetitie.
Dit jaar is dit TTVN 2 welke bestaat uit de jeugdige Rob Seldenrijk, Bart den Blanken, Jan Willem Jansen, Alex de Nas, Rogier Wijkers & Danny Hendriks. Op weg naar de finale werden, na de poulefase, achtereenvolgens Bijmaat 2, VTV 1, VTV2, Huizen 4 en, in de halve finale, Shot 1 uit Soest uitgeschakeld.
TTVN begon de uitwedstrijd tegen het sterke Shot uitstekend. Na de dubbels stond het al 1-5 en was de wedstrijd nagenoeg gespeeld. Uiteindelijk won TTVN 4-10. Rob (3), Rogier (2), Jan Willem (2) en Bart (1) zorgde samen met de twee gewonnen dubbels voor de 10 punten.
De finale wordt gespeeld tegen Elan 1 uit Baarn. Dit team, welke eerder de bekerwinnaar van vorig jaar, TTVN 1, uitschakelde zal heel moeilijk te verslaan zijn. Maar de kans dat TTVN de eerste vereniging wordt die de bekerwinst prolongeert is nog steeds aanwezig.

Naar inhoudsopgave


23 juni 2013
Alleen TTVN 2 door naar halve finale Beker

door Wim Fassotte

Terwijl TTVN 1 in Baarn tegen Elan er niet in slaagde hun wedstrijd in winst om te zetten, had TTVN 2 thuis weinig moeite met Huizen 4, waardoor dit 2e team van aanvoerder Danny Hendriks de halve finales wist te bereiken.
In Baarn namen Marco van der Meijden en John Jansen voor TTVN 1 een 2-0 voorsprong, maar door verlies van John van Spengen en Martijn Heidema in hun eerste enkelspel werd de stand weer gelijk getrokken. In de dubbelspelen verloren John van Spengen en Marco van der Meijden en wonnen Martijn Heidema en John Jansen (3-3). Het werd 5-3 voor de gastheren door verlies van Jansen en Van der Meijden. Van Spengen verloor ook zijn tweede enkel en Heidema won zijn tweede enkel (6-4). In de volgende reeks enkelspelen wisten Martijn Heidema en John Jansen twee punten voor TTVN te scoren (8-6). In uiterst spannende duels met winst partijen van Marco van der Meijden, John van Spengen en Martijn Heidema slaagden de mannen uit Nieuwegein toch weer de stand gelijk te trekken (9-9 ). Een extra dubbelspel met voor TTVN Jansen en Van Spengen achter de tafel bracht uiteindelijk de beslissing ten gunste van Elan. De status "ongeslagen" sinds 31 mei 2011 in de bekercompetitie van dit TTVN-team ging hierdoor verloren.
In Nieuwegein namen Rogier Wijker, Rob Seldenrijk, Alex de Nas en Bart den Blanken met hun teamgenoten Danny Hendriks en Jan Willen Jansen als coaches in de eerste enkelspelen al meteen een 4-0 voorsprong en ook de volgende dubbels werden door de TTVN-ers gewonnen. Rob Seldenrijk verloor zijn tweede enkelspel tegen Nico Sentini (6-1) en na verlies in de 1e game slaagde Rogier Wijker er in met een netbal op matchpunt in de 3e game de winst naar zich toe te trekken (7-1). Bart den Blanken en Alex de Nas brachten de stand op 9-1 en verloren daarna beiden hun enkelspelen, waardoor de stand op 9-3 kwam.
Rogier en Rob zorgden voor de eindoverwinning van 11-3 voor TTVN 2, dat nu zal uitkomen in de halve finale van deze Bekercompetitie. Vrijdag 28 juni a.s. speelt TTVN 2 uit tegen Shot 1 in Soest. De ander halve finale wedstrijd gaat tussen Elan 1 en Huizen 2 en wordt gespeeld in Huizen.

Naar inhoudsopgave


17 juni 2013
Gezellige seizoensafsluiting met Jeugdladderfinale

door Wim Fassotte

Ik ben ervan overtuigd, dat ik namens alle deelnemers spreek als ik zeg, dat het een bijzonder gezellige dag is geworden en dat de wegblijvers om welke reden dan ook, wel iets gemist hebben. Terwijl Vera in het Nederlands meisjesteam Kadetten in Denemarken in het zeslandentoernooi, uiteraard in geheel ander sfeer, aantrad, speelden toch 18 jeugdleden mee aan deze finale van de Laddercompetitie 2012/2013. Ja hoor, er waren toch weer opzienbarende uitslagen te melden. Dagwinnaar werd Semmi met 27 punten, waarvan 4 tredepunten. Altijd meegenomen! Semmi won in de tweede ronde in vier games van Mitch. In diezelfde tweede ronde slaagde Moreno erin Nimrod in vier games te verslaan. Nimrod zelf, dwong in de laatste ronde Rob toch een vijf gamer af, maar verloor in de derde ronde van Oscar. In die derde ronde won Youri Geijtenbeek zowaar in vier games van Lex. In de vierde ronde won Ewa in vier games van Nimrod en won Sharon in drie games van Oscar. Timo won in drie games van eerder genoemde Youri. In de vijfde ronde won Patrick van Nimrod en Moreno won van Ewa, wist Mitch Tommy de Kruijf te verslaan en won Ernstjan van Lex. In de zesde en laatste ronde valt op de vijfgames-overwinning van Sharon op Ewa. Naast Rob wonnen dus ook Moreno en Semmi zes partijen. Vijf overwinningen boekten Patrick, Sharon en Ruben. Ook vermeldenswaard is, dat op ons nadrukkelijk verzoek Renske voor het eerst aan een wedstrijdevenementje deelnam.
Heel veel dank zijn wij verschuldigd aan de moeders van Renske en Robin, die voor ons de patat en andere snacks in de keuken hebben klaargemaakt. En toen naar het bowlen waar regelmatig een applaus en een hoera opging, wanneer er weer een strike gescoord werd.

Zie ook: eindstand Laddercompetitie 2012/2013

Naar inhoudsopgave


16 juni 2013
Nationale Eindranglijsten Jeugd bekend

door Wim Fassotte

Bij de Meisjes Junioren A heeft Ewa Bednarczyk zich op plaats 28 gehandhaafd en ook Deborah Jekel heeft plek 31 behouden. Bij de Meisjes Kadetten A staat Vera van Boheemen op een schitterende 2e plek en maakt dus deel uit van het Nederlands meisjesteam bij de Kadetten. De regelmatig bij onze jeugd mee trainende Nena Zantman (SVE) is opgeklommen van plek 7 naar plek 5 en Sharon van Zelderen is zelfs drie plaatsen gestegen en staat binnen de beste 20 op plaats 19. Natalia Bednarczyk heeft haar 48e plek bij de Meisjes Junioren B behouden. Bij de Meisjes Welpen D is Lara Eleveld gestegen van plek 16 naar plek 15.
Bij de Jongens Junioren A heeft Rob Seldenrijk zijn 20e stek weten te behouden. Wij zijn benieuwd of hij komende seizoen een plek bij de beste 10 weet te veroveren? Bij de Jongens Pupillen A is Patrick Nieuwendijk weer een plek gestegen en staat nu op plaats 8. Moreno Abrahams handhaaft zich keurig op plek 3 bij de Jongens Welpen A. Nimrod Rakké staat nu in de eindrangschikking bij de Jongens Junioren B op plek 36. Bij Jongens Kadetten B is Dennis Boot helaas wat gezakt en eindigt nu op plek 25.
Wij hopen ook volgend seizoen weer een aantal jeugdleden op de Nationale Ranglijsten terug te zien. De Ranglijsten van de Senioren zijn op dit moment nog niet bekend.

Naar inhoudsopgave


16 juni 2013
Ook Robin haalt het einddiploma "Superstar"

door Wim Fassotte

Omdat zijn vader zich wat vergiste in de tijd, kon Robin Strookman niet meedoen aan de "Superstar"-examens op vrijdag 7 juni j. l. Om het e.e.a. niet langer uit te stellen heb ik toen maar voor een individuele oplossing gekozen en heeft Robin op een donderdag aan het begin van zijn training bij Martin onder het aanmoedigend oog van zijn moeder in de kleedkamer in de Driehoek het theorieexamen gedaan en tegen Rens de Haas in de speelzaal vervolgens de twee praktijkexamens. Zoals het hoort bij zo'n afsluitende sessie haalde hij met 7 antwoorden van de 10 "goed" voor de theorie en "ruim voldoende" voor praktijktesten. Hiermee behaalde hij zijn 4-Sterren einddiploma "Superstar" alsnog.

Naar inhoudsopgave


14 juni 2013
Twee TTVN teams in de kwart finale bekercompetitie

door Wim Fassotte

Met een 11-2 winst thuis op SVE 1 heeft het bekerteam TTVN 1 zich geplaatst voor de kwartfinale van de afdelingsbekercompetitie. TTVN 2 won de wedstrijd uit tegen VTV 2 bij de laatste 16 met 10-5 en plaatste zich dus ook voor die kwartfinale.
In sportzaal De Waterlelie namen de mannen van TTVN 1 een zwaar bevochten (drie partijen werden in drie games beslist) 4-0 voorsprong op hun Utrechtse tegenstanders. John Jansen en John van Spengen wonnen hun dubbelspel, maar Paul Oostveen en Marco van der Meijden verloren het dubbel (5-1). Met winst in het enkel van Marco en verlies van Paul werd het 6-2. De overige enkels werden door de Nieuwegeiners alle gewonnen (11-2).
TTVN 2 speelde bij VTV in een uiterst warme zaal tegen VTV 2 en had duidelijk meer moeite dan in de wedstrijd vorige week tegen VTV 1. Vele partijen war zeer close.
Jan-Willem Jansen won twee van zijn vier enkels. Teamaanvoerder Danny Hendriks won, net als Bart de Blanken en gastspeler Rogier Wijker ook twee enkelspelen, maar dan uit drie sets. De twee dubbelspelen werden door TTVN gewonnen.

Naar inhoudsopgave


8 juni 2013
TTVN met twee teams bij de laatste 16 in de bekercompetitie

door Wim Fassotte

Terwijl TTVN 1 onder aanvoering van Martijn Heidema in Almere Almeerspin 1 met 10-4 uit de bekercompetitie van de NTTB speelde, werd in sportzaal De Waterlelie de plaatselijke derby gespeeld tussen TTVN 2 en VTV 1. VTV was niet in staat om met hun sterkste opstelling achter de tafel te verschijnen en de TTVN-ers namen in de eerste enkelspelen al een duidelijke voorsprong met 3-1. Alleen Bart den Blanken moest in twee games genoegen nemen met een nederlaag tegen Patrick Eling van VTV.
De dubbels die daarop volgden, werden ook in twee games door de TTVN-koppels Rogier Wijker en Bart den Blanken tegen Nico Blok en Patrick Eling en Jan Willem Jansen en Rob Seldenrijk tegen Manfred Meerveld en Peter van Zomeren gewonnen, waardoor de tussenstand op 5-1 in het voordeel van TTVN kwam. Rogier Wijker verloor daarna van Manfred Meerveld en Peter van Zomeren haalde nog een derde punt voor VTV binnen in zijn ontmoeting in het enkelspel tegen den Blanken, maar de overige enkelspelen waren voor de spelers van de TTVN. De eindstand werd tenslotte 11-3 in het voordeel van TTVN. Zowel TTVN 1 als TTVN 2 plaatsten zich met deze overwinningen voor de achtste finales van de strijd om de afdelingsbeker, die vorig jaar gewonnen door TTVN gewonnen was.

Naar inhoudsopgave


7 juni 2013
Examens vaardigheidsdiploma "Superstar"

door Wim Fassotte

Vlnr: Renske, Lex, Timo, Youri, Jurre, J.,Anoniem en Jasper

Afgelopen vrijdag vonden de afsluitende examens plaats voor de vier Sterren van het "Superstar"-vaardigheidsdiploma.
Eerst werden de deelnemers met een tiental theorievragen op hun kennis van de regels getoetst en vervolgens werden zij door de jeugdtoppers van TTVN, Deborah Jekel en Oscar Delissen op hun vaardigheid in de praktijk getoetst. Voor Ster 1 en Ster 2 slaagden Timo Brenninkmeyer, Lex Cramer, Anoniem. Anoniem en Lex slaagden eveneens voor Ster 3. Jurre de Bree voldeed aan de eisen voor Ster 2 en 3. Youri Geijtenbeek en Ruben Hengst waren goed voor Ster 3. Jasper Wannet behaalde Ster 3 en de allerhoogste Ster 4. Deze laatste was er ook voor J. en "last but not least" als enige meisje Renske de Waal.

Naar inhoudsopgave


5 juni 2013
Patrick verrast vriend en vijand tijdens finale NJM

Moreno knap tweede
door Wim Kielen

Afgelopen weekend werden in Panningen de finales gespeeld van de Nationale Jeugdmeerkampen, het meest prestigieuze jeugdtoernooi van het jaar. Via regionale voorrondes, landelijke kwart- en halve finales waren er in iedere leeftijdscategorie twaalf spelers overgebleven. Deze twaalf spelers spelen over 2 dagen tegen elkaar.
Moreno speelde bij de beste welpen en speelde een uitstekend toernooi. Na de eerste dag stond Moreno met 5 uit 6 op een tweede plek. Deze plek wist Moreno de tweede dag te consolideren door diverse overwinningen waarvan de mooiste tegen Floris (ZTTV) waar hij vaak moeite mee heeft. De enige wedstrijd die verloren ging was tegen Lode met wie Moreno samen Nederlands kampioen dubbel is. Een tweede plek is een mooi einde van het seizoen.
Patick had ook een bijzonder toernooi. Patrick was als 9-de geplaatst wat zijn positie op de jeugdranglijst is. Als je laag geplaatst bent dan begin je altijd tegen de sterksten en Patrick wist er toch 4 van de 6 te winnen. Tegen Olaf was het slechts 9-11 in de vijfde.
De tweede dag was een wat gemakkelijker schema terwijl de toppers tegen elkaar moesten. Plotseling stond Patick na 9 rondes bovenaan. Dit hadden we absoluut niet aan zien komen. Hierdoor trok de spanning in de arm en werd prompt verloren van Elwin. Vervolgens bleek dat alle concurrenten ook punten lieten liggen.
Patrick moest dus de laatste wedstrijd winnen tegen Sander van Buul. Hier had hij nog tijdens het NK enkele weken geleden van verloren. We waren er dus niet geheel gerust op. Gelukkig liet hij er geen twijfel over bestaan en scoorde Sander de hele wedstrijd slechts 15 punten.
Door dit resultaat werd Patrick dus compleet onverwacht en tot ieders verrassing eerste.
Vera speelde samen met Nena bij de meisjes cadetten. Ze ging zeker van start maar maakte tijdens enkele wedstrijden foutjes waardoor er enkele wedstrijden verloren gingen. Desondanks werd ze toch nog vierde. Nena verrastte volk en vaderland maar vooral zichzelf met een derde plek. Ook heel knap.
Heel veel van het succes is terug te leiden naar Marianne. Marianne had 4 pupillen die zij begeleidt, in de finale. Sanne de Hoop werd 5 bij de MJ. Melvin (3de) en Partick (1ste) bij de JP. En tenslotte Moreno 2de bij de welpen. Zoveel succes voor Marianne kan geen toeval zijn.
Na afloop van het toernooi maakte de organisatie een mooi spektakel van de prijsuitreiking. Bij de meeste landelijke toernooien is er geen prijsuitreiking en krijg je je beker in een gangetje of hoekje van de zaal. In Panningen werd er uitgepakt met een echt podium en live-orkest. Dan heb je als prijswinnaar ook het idee dat je gewonnen hebt. Ik vond het weer geweldig.
Gelukkig konden we ’s-avonds alle rituelen weer uitvoeren. Eerst naar de MEK en eenmaal thuis lekker met een bak koffie op mijn onvolprezen bank. Tenslotte een lekker dutje gedaan voordat het bedtijd was.
Tenslotte wil ik weer Daam bedanken voor het coachen. Marianne voor het coachen van de coaches en het niveau van onze spelers. De ouders voor de begeleiding, de gezelligheid en de verzorging van de coaches.

Naar inhoudsopgave


25 mei 2013
Mitch en Jurre winnen

door Wim Fassotte

De twee prijswinnaars: Mitch en Jurre
Zonder de wat zieke J. en M., maar met Daam en Rens voor de begeleiding en bij mij een volle achterbank met teltafels en telborden vertrok ons transportteam met nog wel vijf jeugdleden naar Kockengen voor de laatste mini- en D- kadetten meerkampen bij WIK. Met in totaal 65 deelnemers werd het weer een bijzonder gezellig en leuk evenement, waarop door de beginnende jonge jeugdspeelsters en spelers van de afdeling Midden toch verrassend goed gespeeld werd.
Your Geijtenbeek, zonder enige echte wedstrijdervaring, wist in zijn poule toch nog twee partijtjes te winnen, waar hij op de 4e plaats kwam.
Bruce Uyleman, die voor de tweede keer meedeed, zat in volledig aan elkaar gewaagde poule 6 en eindigde ook met twee winstpartijen met twee andere jongens op een gedeelde 3e plaats en kwam na telling van de games op de 5e plek terecht.
Jurre de Bree slaagde in poule 6 met game uitslagen van 16-14 tot 11-9 vaak er toch in al zijn wedstrijden in winst om te zetten en won heel fraai de eerste prijs.
Robin Strookman speelde in groep 5, ook al zo’n spannende poule, waarin de meeste uitslagen in vier of vijf games werden beslist. Robin wist zelfs in deze groep drie sets te winnen, waarmee hij uiteindelijk derde werd.
Mitch Fokkenrood zorgde nog wel voor de grootste verrassing door zijn poule te winnen vóór Joost van der Weerd van SVE, van wie hij een week er voor in de eerste ronde van de Midden meerkampen nog verloren had. Ook Mitch bleef ongeslagen.
Met dank aan Daam en Rens konden wij als TTVN uiterst tevreden huiswaarts keren.

Naar inhoudsopgave


25 mei 2013
21e International Youth Cup Hasselt België

door Erwin Nieuwendijk

Het begint een traditie te worden voor Patrick om naar dit toernooi te gaan tijdens het Pinkster weekend (18 t/m 20 mei 2013). 3 dagen tafeltennis, met Melvin Verschuren (Vice Versa ’51), Sander van Buul (Hilversum) en coach Marianne Wagemakers.
Hun team, A Team, kwam uit in de hoogste klasse, Boys-D/elite. Dit stond garant voor tafeltennis op hoog niveau. De naam hebben de jongens gekozen omdat ze allemaal een A licentie hebben.
Dit jaar deden er ongeveer 550 spelers mee aan dit toernooi en werd er gespeeld in 6 verschillende sporthallen.

Team toernooi

A-Team
Op zaterdag was de eerste ronde voor het teamtoernooi. De eerste tegenstander was Hamburg(Duitsland) en er werd met 5-1 gewonnen. Tegen Limburg(België) speelden de jongens 3-3 gelijk. Na telling werd het A-Team 1e in de poule, 12-10 voor ons, daardoor gingen zij door naar de laatste 8.
Op zondag morgen ging het teamtoernooi verder en waren zij in een poule van 4 ingedeeld. De eerste tegenstanders waren de Salamanders(Nederland). Het A-team won met 5-1. Van Hainaut (België) werd verloren met 1-5 en ook van Esbjerg uit Denemarken werd met 1-5 verloren.
Ook al werden er 2 wedstrijden verloren, Melvin, Sander en Patrick hebben goed tegenstand geboden en ze lieten mooi tafeltennis zien. Ze werden 3e in de poule en gingen door voor de plaatsen 5 t/m 8. Op maandagmorgen speelden ze eerst tegen Antwerpen(België) en wonnen overtuigend met 4-0. Daarna werd hun laatste wedstrijd gespeeld tegen Limburg(België). Deze wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel bij de enkels en er moest dus een beslissende dubbel gespeeld gaan worden. Melvin en Patrick wisten een 0-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning en daarmee werd de 5e plaats bemachtigd in een 15 teams tellend deelnemersveld. Goede prestatie dus!

Individueel toernooi

A-Team (b-side)
Patrick was ingedeeld in een poule van 5. 3 tegenstanders uit België en 1 tegenstander uit Zwitserland. Patrick wist 3 partijen te winnen en verloor er 1. Ook de andere tegenstanders wisten dit resultaat te behalen en er moest dus geteld worden. Patrick werd 3e en moest zich via de troostronde op zondag proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi.
Zijn 1e tegenstander was Elwin Huiden, Patrick won deze partij met 3-0 (11-6, 11-7 en 11-8). De volgende partij van Patrick was tegen Magnus Spottog. Deze verloor hij met 0-3(8-11, 9-11 en 8-11). Dit betekende dat Patrick was uitgeschakeld, maar het was zeker geen slecht resultaat.

Het was een leuk weekend, Melvin, Sander en Patrick hebben ons weer laten genieten van goed tafeltennis.

Naar inhoudsopgave


28 april 2013
Moreno Nederlands kampioen welpen dubbel

door Wim Kielen

Sinds afgelopen weekend hebben we zowaar een Nederlands kampioen in de club! Moreno werd samen met zijn partner Lode Hulshof kampioen bij de welpen. Vooraf wisten we dat het een sterk dubbel zou zijn maar er moesten toch nog enkele andere sterke dubbels worden verslagen.
Lara en Nimrod speelden zaterdag als eersten in de nieuwe zaal in Arnhem. Beide spelers, gecoached door hun tafeltennisvaders, haalden de halve finale van de troostronde. Lara bij de welpen en Nimrod bij de B-junioren.
Het was wel even wennen aan de nieuwe zaal. Er is veel glas in het dak en met de zon erop gaf dit wel heel veel licht. Daarbij was de airco defect dus werd het nogal warm in de zaal. Vervolgens hielden de computer en de printer ermee op waardoor het hele toernooi zwaar uitliep. Tel hierbij speler op die niet lang wilden wachten en naar huis gingen en de choas was compleet.
Gelukkig was deze ellende zondag over en werd er redelijk volgens plan gespeeld. Het niveau lag voor onze spelers hoog. Ewa en Rob wonnen wedstrijden in hun poule maar onvoldoende om door te gaan in de hoofdrondes. Patrick en Moreno zouden op een goede dag ver kunnen komen. Patrick veslikte zich in de poule tegen Sander van Buul en tegen Roel Bogie was er geen houden aan. Moreno kwam wel de poule door maar kon in de kwartfinale niet zijn standaard niveau halen.
Sharon zat in een belachelijk sterke poule maar wist zich nog wel een wedstrijd te winnen. Het blijft bijzonder dat ze sowieso al meedoet na haar operaties. Vera wist zich te plaatsen voor twee finales. Beide finales werden achter elkaar gespeeld en beide gingen verloren. In het enkel had Vera nauwelijks tegenstand tot aan de finale. Hier verloor ze van de nr. 1 geplaatst waar ze in Weert nog van had gewonnen.
Na afloop hebben we zoals de traditie voorschrijft, weer de dag afgesloten bij de Mek. Deze keer gezellig samen met de gehele VTV delegatie. Het was nog lang onrustig in Nieuwegein-Noord. Alhoewel ik daar geen deel van uit maakte. Rond half negen was is thuis, dus was ik nog net op tijd voor een bakkie koffie en een dutje op mijn onvolprezen bank.
Deze dag was natuurlijk niet mogelijk zonder de coaches: Martin, Daam en Alex, de supporters en ouders. Applaus!

Naar inhoudsopgave


21 april 2013
Betere resultaten TTVN-jeugd

door Wim Fassotte

Zaterdag werd de voorjaarscompetitie 2013 afgesloten met betere resultaten van de jeugdteams van TTVN dan voordien.
In hun laatste wedstrijd in Utrecht tegen SVE 1 speelde het landelijk A-team van TTVN nu gelijk (5-5), terwijl enkele weken geleden thuis nog met 8-2 werd verloren. Van de drie eerste enkelspelen won alleen Patrick Nieuwendijk zijn set en in het dubbelspel samen met Dennis Boot haalde hij het tweede punt binnen voor TTVN. In daaropvolgende drie enkelspelen pakte Oscar Delissen het derde punt voor zijn team. In de negende set scoorde Dennis Boot het 4e punt voor TTVN en in de laatste partij zorgde Patrick voor het gelijkspel.
Het 2e, landelijk B-team verloor in Lichtenvoorde met 6-4, evenals in de thuiswedstrijd. Ewa Bednarczyk, Deborah Jekel en Nimrod Rakké wisten ieder één enkelspel in winst om te zetten en Deborah en Nimrod wonnen het dubbel.
In Venray won het 3e, landelijk C-team met 7-3, terwijl de thuiswedstrijd destijds nog met 7-3 werd verloren. Natalia Bednarczyk won één enkelspel, Martijn de Waal twee enkels, Henno Frericks scoorde een fraaie hattrick en ook het dubbelspel werd door de TTVN-ers gewonnen.

Naar inhoudsopgave


14 april 2013
TTVN wordt derde

door Wim Fassotte

Het 1e herenteam van TTVN heeft de voorjaarscompetitie in de 1e klasse afgesloten thuis met een 7-3 nederlaag tegen Maarssen 1. Beide teams konden niet beschikken over hun vaste spelers en speelden met een invaller. Jan Willem Jansen begon met een overwinning, maar Daam Hoogendijk zag zijn eerste enkel verloren gaan tegen de kopman van Maarssen. Invalster bij TTVN was de 17-jarige Ewa Bednarczyk. Zij maakte haar debuut met een fraaie 3-0 overwinning tegen de invaller bij Maarssen, die later in de 6e partij wel Jan Willem Jansen wist te verslaan. Hoogendijk en Jansen zagen met 11-9 in de 5e game het dubbelspel verloren gaan en Daam Hoogendijk verliest daarna in 5 games ook zijn tweede enkel. Na verloren enkels van Jan Willem en Ewa wint Daam Hoogendijk wel van de invaller bij Maarssen. In de 9e set had Ewa net iets te weinig verzet tegen het zware verdedigende effect van haar tegenstander en ook de laatste set werd voor TTVN door Jan Willem Jansen verloren (3-7), waarmee het team op de 3e plaats eindigde in de groep.
In de 2e klas speelde het 2e herenteam van TTVN thuis met 5-5 gelijk tegen UTTC 3 uit Utrecht, waarmee het team op een veilige 4e plek eindigde. Harry Eleveld en Bart den Blanken wonnen ieder twee enkels en Martijn Alblas voegde er één overwinning aan toe. Harry en Martijn zagen het dubbel verloren gaan.
Het landelijk A-jeugdteam speelde thuis tegen Middelburg 1 en moest genoegen nemen met een 6-4 nederlaag. Patrick Nieuwendijk scoorde tweemaal, Dennis Boot eenmaal en Oscar Delissen verloor zijn drie enkels. Patrick en Dennis wonnen het dubbelspel.
Het landelijk B-team ontving thuis SKF 2 uit Veenendaal. Evenals in de uitwedstrijd werd het ook nu een 6-4 nederlaag voor het team van TTVN. Zowel Ewa Bednarczyk als Deborah Jekel en Nimrod Rakké zorgden voor de tegenpunten en ook het dubbel werd door Deborah en Nimrod gewonnen.
Het 3e landelijk C-team won thuis met 7-3 van SKF 3. Martijn de Waal won zijn drie enkels en Natalia Bednarczyk en Henno Frericks wonnen ieder één enkel. Natalia en Martijn wonnen samen het dubbel.
Komende week trekken de drie jeugdteams van TTVN het land in voor hun laatste wedstrijden in deze voorjaarscompetitie.

Naar inhoudsopgave


7 april 2013
Alleen de jeugdteams van TTVN hebben gespeeld

door Wim Fassotte

Terwijl de senioren nog een extra week vrij hadden om zich voor te bereiden op hun laatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie, trokken de landelijke jeugdteams van TTVN het land in voor het spelen van hun 8e wedstrijd in deze competitie.
Het landelijk A-team speelde in Rotterdam tegen koploper Alexandria 1 en verloor met 9-1. Patrick Nieuwendijk redde in het laatste enkelspel de eer voor TTVN, terwijl Oscar Delissen en Dennis Boot niet tot winst kwamen.
Met Sharon van Zelderen als invalster voor Nimrod Rakké speelde het landelijk B-team tegen DTS 1 in Enschede en kwam niet verder dan een 8-2 nederlaag. Deborah Jekel en Ewa Bednarczyk wonnen ieder één enkelspel.
Het landelijk C-team deed het iets beter dan in de thuiswedstrijd enkele weken geleden tegen Rega 1 in Nijkerk. Werd er toen met 7-3 verloren, nu verloren ze met 6-4, waarbij Martijn de Waal twee enkels won en zowel Natalia Bednarczyk als Henno Frericks elk één keer scoorden.

Naar inhoudsopgave


30 maart 2013
TTVN incasseert nederlaag

door Wim Fassotte

In de Waterlelie trad het 1e mannenteam van TTVN aan tegen Woerden 1. In een uiterst spannende strijd moesten de Nieuwegeiners met een kleine 6-4 nederlaag genoegen nemen. John Jansen verloor de eerste set met 11-9 in de 5e game met een onwaarschijnlijk hard en scherp ingeslagen bal op zijn forehand na een mogelijk iets te hoge service. Jan Willem Jansen speelde als tweede en verloor zijn set met 3-1. Daam Hoogendijk haalde in vijf games in het derde enkelspel het eerste punt voor TTVN binnen en ook het dubbel van Jan Willem en John Jansen leverde met een 11-8 winst in de 5e game een punt op voor TTVN. Met overwinningen daarna van John en Jan Willem Jansen nam TTVN zelfs een 4-2 voorsprong, maar de laatste vier enkels gingen naar de mannen uit Woerden (4-6). Met nog één wedstrijd te gaan lijkt het kampioenschap voor TTVN verkeken. Woerden staat nu in de 1e klasse, groep B, aan kop met 59 uit 9 en TTVN heeft ook uit 9 wedstrijden 53 punten.
In de landelijke A-klasse verloor het 1e jeugdteam thuis met 7-3 van Bit.nl uit Ede. Patrick Nieuwendijk scoorde twee punten en Dennis Boot één punt. Oscar Delissen verloor zijn drie enkelspelen. In het dubbel slaagden Patrick en Dennis er niet in nog een punt voor TTVN te veroveren. Het 2e jeugdteam, uitkomende in de landelijke B-klasse, zag onfortuinlijk te veel enkels in vijf games verloren gaan en moest daardoor een 8-2 nederlaag tegen Treffers uit Arnhem accepteren. Ewa Bednarczyk en Nimrod Rakké scoorden elk één maal voor Nieuwegein, terwijl Deborah Jekel met lege handen bleef.
Het 3e jeugdteam, uitkomende in de landelijke C-klasse, kwam met Emmen 1 tot een gelijkspel (5-5). Natalia Bednarczyk en Henno Frericks wonnen twee enkels, terwijl de anders zo succesvolle Martij de Waal zijn dag niet had en al zijn enkelspelen verloren zag gaan. Samen met Henno won hij voor TTVN het dubbelspel.

Naar inhoudsopgave


25 maart 2013
TTVN-ers op de Nationale Ranglijsten

door Wim Fassotte

Een kijkje op de nationale Ranglijsten, die op 4 maart 2013 van de Senioren en op 24 maart 2013 van de jeugd zijn uitgegeven, toont aan dat op de ranglijst bij de dames aangevoerd wordt door Li Jiao. Daar vinden we Amber van Dorp terug op plaats 119. Sandra Dubbers heeft op de Nationale Ranglijst een plek veroverd en staat op plaats 223. Sanne van Doorn staat op plaats 231 en ook Alannah de Roos is opgeklommen naar plaats 236.
Bij heren staat John van Spengen nu op plek 80, Peter Marijn is opgeklommen naar plek 204, Martijn Heidema staat op plaats 248 en Rob Seldenrijk staat bij de Heren op plek 303.
Bij Meisjes Junioren A staan nu Deborah Jekel op plaats 24 en Ewa Bednarczyk op plaats 25 vlak achter elkaar. Bij de Meisjes Kadetten A blijft Vera van Boheemen achter Angelique Gertenbach op die toch fraaie 2e plaats staan, terwijl Sharon van Zelderen is opgeklommen naar plek 16.
Bij de meisjes Junioren B staat Natalia Bednarczyk op plaats 44.
Bij de meisjes Welpen D heeft Lara Eleveld een flinke sprong naar boven gemaakt en staat op plaats 10.
Bij de Jongens Junioren A is Rob Seldenrijk van plek 16 iets gezakt naar plek 18.
Patrick Nieuwendijk handhaaft zich keurig op plek 7 bij de Jongens Pupillen A en bij Jongens Welpen A heeft Moreno Abrahams plaats 3 bereikt.
Bij jongens junioren B is Nimrod Rakké opgeklommen naar plek 34 en bij de Jongens Kadetten B is Dennis Boot opgeklommen van plek 4 naar plek 2 en komt steeds dichter bij een A-licentie.

Naar inhoudsopgave


24 maart 2013
Ruben en Jurre winnen op Mini-meerkampen

door Wim Fassotte

Op zondag 24 maart j. l. werden bij VTV de 5e minimeerkampen van dit seizoen gespeeld, waaraan zes TTVN-ers deelnamen. Bruce Uijleman moest vanwege een griepje helaas in bed blijven. In poule 6 slaagde Jurre de Bree er zelfs in ongeslagen te blijven, al werden twee partijen pas in vijf games beslist. Jurre mocht daardoor heel trots zijn eerste prijs in tafeltennis mee naar huis nemen. In poule 5 hadden Lex Cramer en Youri Geijtenbeek het heel wat zwaarder. Lex won in de eerste ronde van Youri, maar daar bleef het bij Lex werd dus vijfde en Youri zesde. Ruben Hengst, als niet competitiespeler, deed het in poule 3 verrassend goed. Hij liet zien dat ie heel goed gefocust kon blijven op zijn partijen en bleef uiteindelijk ongeslagen en veroverde dus de 1e prijs. Vanwege haar goede resultaten in de competitie speelde Lara Eleveld in poule 2. In deze hoge poule kwam Lara eenmaal tot winst en werd zevende.
In de de hoogste poule was J. ingedeeld. In deze poule was tot het laatste moment van alles mogelijk, zo dicht lag het niveau bij elkaar en vele partijen werden dan ook in vier of vijf games beslist. J. kwam evenals de WIK-spelers Ivo de Hoop en Jorn Woltman op drie overwinningen, maar na het tellen van de games en het checken van het meerkampformulier werd J. dit keer vierde in deze poule.

Naar inhoudsopgave


23 maart 2013
Kleine overwinning voor TTVN

door Wim Fassotte

In Almere behaalde het 1e mannenteam, uitkomend in de 1e klasse, een kleine 6-4 overwinning tegen het jeugdige Almeerspin 1. Jan Willem Jansen startte met een overwinning, maar Danny Hendrinks en Daam Hoogendijk verloren daarna. Met winst in het dubbelspel en de zwaar bevochten overwinningen van Jan Willen Jansen en Daam Hoogendijk nam TTVN een 4-2 voorspring. De stand werd weer gelijk 4-4, maar in de 9e set scoorde Jan Willem het 5e punt voor TTVN en in de laatste wedstrijd slaagde Danny erin de winst voor TTVN binnen te halen.
In de 2 klasse verloor TTVN 2 uit in Soest met 7-3 van Shot 3. Harry Eleveld en Bart den Blanken wonnen twee enkelspelen, terwijl ook het dubbelspel door de Nieuwegeiners gewonnen werd. Martijn Alblas had zijn dag niet en verloor zijn drie enkels.
Het 1e jeugdteam van TTVN, uitkomend in de landelijk A-klasse, speelde in Helmond gelijk (5-5) tegen Stiphout 1. Patrick Nieuwendijk en Dennis Boot wonnen twee enkels en Oscar won één enkelspel. Patrick en Dennis verloren samen jammer genoeg het dubbel.
Nimrod Rakké legde in Geleen met een fraaie hattrick in de landelijke B-klasse tegen Kluis 2 de basis voor de eerste overwinning van het 2e jeugdteam van TTVN. Invaller Henno Frericks won twee enkelspelen en Deborah Jekel kwam niet tot winst in het enkelspel. Samen met Nimrod won zij wel het dubbelspel, waardoor de 6-4 winst een feit werd.
Het 3e jeugdteam zorgde in de landelijke C-klasse, groep F voor een verrassing door in Nijmegen het 2e team van TT Nijmegen met 7-3 te verslaan. Zowel Natalia Bednarczyk, Martijn de Waal, als invaller Cody van Beek wonnen twee enkelspelen en Natalia en Martijn wonnen samen het dubbel.

Naar inhoudsopgave


19 maart 2013
Patrick zeer knap 2de op A-Ranglijst Weert

door Wim Kielen

Patrick en Vera, prijswinnaars Weert 2013
Patrick en Vera, de prijswinnaars Weert 2013
Afgelopen zondag werd in Weert het 2de ranglijsttoernooi gespeeld voor A-spelers. TTVN was met vijf spelers vertegenwoordigd. Ewa, Deborah en Rob bij de junioren. Patrick bij de pupillen en Moreno bij de welpen. Daarnaast kwamen Sharon en Vera voor VTV uit bij de cadetten. Het toernooi werd ook dit jaar weer gespeeld in de zaal van Megacles. Een mooie en prettige zaal om in de spelen.
Onze meiden presteerden naar vermogen en eindigden onderin de middenmoot. Ook Rob had een zware dag en wist door enkele partijen de winnen als 15de te eindigen. Eén plek boven zijn plaats op de ranglijst. Ook Moreno speelde een uitstekend toernooi. Na een moeilijk begin tegen Floris, eindige Moreno toch nog op de derde plek.
Patrick speelde het toernooi van zijn leven. Na winst in de eerste pot, moest hij tegen angst-gegner Brent Bakker. Deze keer moest Brent echter Patrick feliciteren. Vervolgens werd Denys Sheremet aan de zegekar gebonden. Vervolgens speelde Patrick voor mij de finale van de dag tegen Colin Jager. Een partij van zeer hoog niveau die pas laat in de vijfde game werd verloren.
Sharon, nog steeds herstellende van haar kruisband-operatie, werd 14de, Nena werd 7de en Vera overklaste in de finale de nummer 1 geplaatst en won zodoende haar eerste A-Ranglijst toernooi. Van harte!
Natuurlijk was al dat gepingpong maar bijzaak want de spelers en ouders waren niet vergeten dat ik jarig was. Zodoende mocht ik diverse cadeautjes in ontvangst nemen. Hierdoor en de prestaties achter tafel liep ik maandag avond nog steeds met een dikke glimlach op m’n gezicht.
Op de weg terug hebben we alle tradities weer eer aangedaan. Gezellig even naar de Mek en daarna na een lekkere bak koffie, in slaap vallen in m’n nieuwe relaxfauteuil maar niet voordat ik Jan en Wim heb bedankt voor het coachen.

Naar inhoudsopgave


17 maart 2013
TTVN boekt overtuigende zege

door Wim Fassotte

In de 1e klasse, groep B boekte het 1e mannenteam van TTVN uit bij Hilversum tegen Hilversum 7 een 10-0 zege en verstevigde daarmee de koppositie. John Jansen, Jan Willem Jansen en Daam Hoogendijk hadden weinig moeite met hun Hilversumse tegenstanders, die na 7 ronden met slechts 20 punten al rekening houden met hun degradatie.
Ook het 2e team van TTVN deed in de 2e klasse, groep G goede zaken door het Hilversumse TOVO 1 met 8-2 thuis te verslaan. Voor TTVN liet Martijn Alblas in de eerste partij een puntje liggen en ook het dubbelspel ging voor TTVN verloren. Harry Eleveld en Bart den Blanken bleven ongeslagen.
De drie landelijke jeugdteams verzamelden thuis in een geweldige ambiance samen 9 tegenpunten. Het landelijk A-team kwam met een zwaar gehavend team niet verder dan een 8-2 nederlaag tegen het Utrechtse SVE 1. Dennis was nog geheel niet fit en Oscar Delissen ging wat al te slordig met zijn kansen om. Beiden bleven zij zonder winst. Bij afwezigheid van Patrick Nieuwendijk viel Nimrod Rakké zeer verdienstelijk in met twee overwinningen in het enkelspel. In zijn eigen tweede, landelijk B team, won Nimrod ook twee sets in het enkelspel, maar het team moest een 6-4 nederlaag accepteren tegen Litac uit Lichtenvoorde. Ewa Bednarczyk en Deborah Jekel kwamen net iets te kort en bleven bij één overwinning in het enkelspel steken en verloren samen ook het dubbelspel. Het derde, landelijk C team, verloor met 7-3 van Red Stars 2 uit Venray. Martijn de Waal won twee enkelspel en samen met Henno Frericks scoorde het TTVN-team het derde tegenpunt. Natalia Bednarczyk kwam niet tot winst.

Naar inhoudsopgave


10 maart 2013
Thuissucces voor TTVN

door Wim Fassotte

Werd in de eerste ontmoeting in Huizen nog met 7-3 verloren van het jeugdige 3e team van Huizen, in De Waterlelie behield het 1e mannenteam hun kans op promotie naar de hoofdklasse met een 7-3 overwinning. TTVN nam in dit duel vrij gemakkelijk een 3-0 voorsprong, maar Danny Hendriks en Jan Willem Jansen verloren vervolgens het dubbel en John Jansen zag zijn tweede enkelspel in vijf games verloren gaan (3-2). Met een overwinning van Jan Willem Jansen en een verloren set van Danny Hendriks werd het 4-3. De volgende drie enkelspelen waren voor TTVN en Jan Willem Jansen, die nota bene in de uitwedstrijd alle drie zijn enkelspelen had verloren, was dit keer bij TTVN de sterke man om ook het laatste enkelspel in winst om te zetten.
Tegen kampioenskandidaat HTTC 3,waartegen in de eerste helft van de competitie met 10-0 werd verloren, verloor TTVN 2 thuis met 8-2. Martijn Alblas en Harry Eleveld wonnen elk één enkelspel en Bart den Blanken bleef zonder winst.
Het eerste jeugdteam van TTVN in de landelijke A-klasse moest in Middelburg tegen het eerste jeugdteam van de gelijknamige vereniging zonder de zieke Dennis Boot aantreden en verloor met 8-2. Patrick Nieuwendijk won één enkel en het dubbelspel van Oscar Delissen met Patrick werd door TTVN gewonnen. De nauwelijks van een zware knie blessure herstelde Sharon van Zelderen maakte als invalster haar debuut in de landelijk A-klasse.
Het 2e team moest in Veenendaal tegen SKF 2 genoegen nemen met een kleine 6-4 nederlaag. Deborah Jekel scoorde tweemaal, Ewa Bednarczyk en Nimrod Rakké zorgde ieder voor nog een punt voor de Nieuwegeiners. Het 3e team van TTVN behaalde eveneens bij SKF tegen SKF 3 een 6-4 overwinning. Natalia Bednarczyk en Martijn wonnen elk twee enkels en Henno Frericks won één enkel, terwijl ook het dubbelspel winst opleverde voor TTVN.

Naar inhoudsopgave


22 februari
Slechte opkomst bij de 3e ronde Laddercompetitie

door Wim Fassotte

Het was dan wel schoolvakantie en van een aantal jeugdleden hebben wij gehoord, dat zij in die vakantie elders leuke dingen hebben gedaan, maar nu was met 11 deelnemers met Rens de Haas als inmiddels te oud seniorlid als toegevoegd speler, voldeed deze ronde nauwelijks aan de al jaren geleden gemaakte opzet van het evenement. Waren er dan geen leuke, spannende of anderszins opmerkelijke of vermeldenswaardige partijen? Ja zeker, die waren er ook! In de eerste drie ronden van het toernooischema speelden en wonnen de hoger geplaatste spelers van de beginners, die meededen, die naar wij hopen wel iets van hun betere clubgenoten hebben kunnen leren. In de vierde ronde verloor Ewa van Rens, en bleef Patrick met minimaal verschil zijn teamgenoot Oscar de baas. In de vijfde ronde won Lara van Robin en in de laatste ronde was Ewa de gelukkige tegen teamgenote Deborah en verloor Oscar van Rens. Het heeft allemaal best heel wat invloed op de ranglijst.
Omdar Rens in feite te oud is voor deze jeugdranglijst nemen wij hem niet op in de lijst, maar de resultaten van de jeugdspelers, die tegen Rens uitkwamen, laten we wel zowel positief als negatief voor deze spelers meetellen. Met zes extra trede punten werd Ewa met 26,5 punten dagwinnares.
De vijfde ronde van deze jeugdladdercompetitie is gepland op vrijdag 3 mei 2013. Laten wij hopen, dat de vakantie-uittocht dan minder groot is en de opkomst vrij redelijk zal zijn.

Naar inhoudsopgave


19 februari 2013
TTVN verdient 1600 euro bij de Plus Sponsor actie

door Wim Kielen

Christ van Loon met de cheque voor TTVN
Christ van Loon met de cheque voor TTVN

De PLUS supermarkt aan de Nedereindseweg 10 deelde dit jaar weer € 10.000 uit aan de lokale sportverenigingen middels een sponsoractie. Natuurlijk deed TTVN dit jaar ook weer mee. De actie was eenvoudig. Op iedere kassabon moest TTVN gezet worden en de bon moest worden ingeleverd in de winkel.
Aan het einde van de actie werden alle kassabonnen per vereniging bij elkaar opgeteld. De € 10.000 werd verdeeld onder de verenigingen, naar verhouding van de totaalbedragen van de kassabonnen.
Om onze vereniging te promoten en extra bonnen te verzamelen hebben we eind december een actie gehouden in de winkel. Deze actie was zeer succesvol en we hebben dan ook vele bonnen opgehaald.
Het eindresultaat mag er dan ook wel wezen met 1600 euro. Dit bedrag werd gisteravond symbolisch overhandigd door Christ en de wethouder Dhr. Reusch. Erwin en ik hebben de cheque namens de vereniging in ontvangst genomen. Wat de vereniging gaat doen met het bedrag, moeten we nog bekijken.
Bij deze wil ik iedereen die heeft bijgedragen tot dit resultaat bedanken voor hun inzet. Leden en ouders voor boodschappen doen bij de Plus en de jeugdleden die hebben geholpen bij de actie in de winkel.
In het bijzonder wil ik Christ bedanken voor het organiseren van de actie en zijn betrokkenheid bij de lokale sportverenigingen. En zo als Christ zei: De volgende actie is al weer begonnen: “Kijk op facebook pagina van de Plus hoe je kan sparen voor een culinaire workshop.”

Naar inhoudsopgave


19 februari 2013
Patrick en Moreno plaatsen zich voor de finale NJM

door Wim Kielen

Van het weekend werden in Zwolle de halve finale gespeeld van de NJM. In drie verschillende zalen en zaaltjes mochten onze jongelui kun kunsten vertonen.
De organisatie had besloten dat de jongste spelers in de kleinste zaal speelden. Op zich prima maar de kleintjes nemen ook vader, moeders, opa’s en oma’s mee. Ik heb wel eens een vol gangpad gezien maar dit was extreem. Gelukkig deerde het de spelers niet. Bij de meisjes welpen speelde Lara zeer verdienstelijk. Ze verloor weliswaar van de top maar speelde goed mee en wist twee partijen te winnen. Moreno begon de dag stroef in de eerste wedstrijd tegen Pieter Bakens van VTV. Hij sleepte de wedstrijd toch nog uit het vuur en kwam de rest van de dag niet meer echt in problemen. Een mooie eerste plaats dus.
Patrick speelt bij de pupillen al jaren tegen dezelfde tegenstanders. Ook nu hadden we weer twee bekende gezichten. Helaas waren Elwin en Brent deze keer te sterk. De andere spelers leverden geen probleem op en zodoende gaat Patrick als derde door naar de finale.
Bij de junioren kon Deborah niet verrassen. Ze kwam wel in de buurt maar de tegenstanders hadden vaak nog wat extra’s. Voor Rob eindigde de dag wel heel erg zuur. Omdat er maar twee spelers per poule overgaan en hij spelers zoals Cosmin Stan (ere-divisie) trof, hadden we er vooraf niet al teveel verdusie in. Het ging echter best wel goed en in de laatste wedstrijd moest hij met 3-0 winnen om door te gaan. Rob kwam tot 2-0 en 10-10. Hij kon het net niet volhouden maar was wel heel erg dichtbij.
Sharon zorgde wel voor een wonder. Anderhalve maand na een operatie (meniscus en nieuwe kruisband), stond ze alweer wedstrijden te spelen. Hier staat normaal 6 tot 9 maanden voor. Met nauwelijks training wist ze toch nog een partij te winnen. Verder gaat Vera gedegen door naar de finale met 4 winstpartijen en ook ons nieuwe trainingslid Nena wist zich bij de kadetten als derde te plaatsen.
Na afloop lieten we (Martin Daam en ondergetekende) de Mek aan de spelers en ouders over en gingen we naar huis voor onze eigen piepers. Onderweg kwamen we nog de spelersbus van Feyenoord tegen die ook in Zwolle hadden gespeeld. Thuis gekomen heb ik weer tevreden een dutje op de bank gedaan en Studio Sport maar overgeslagen. De koffie smaakte desondanks uitstekend.

Naar inhoudsopgave


10 februari 2013
TTVN wint weer

door Wim Fassotte

Na de ruime 9-1 uitzege vorige week tegen Hilversum 7 troffen de mannen van TTVN 1 nu het vrij jonge team van Almeerspin 1 thuis in sportzaal De Waterlelie. John Jansen won in het 1e enkelspel vrij gemakkelijk van zijn Almeerse tegenstander Vonk, maar daarna zagen in gelijk opgaande wedstrijden Daam Hoogendijk en Jan Willem Jansen respectievelijk hun eerste enkelspelen verloren gaan. In een spannend duel ging ook in het dubbel daarna van John Jansen en Daam Hoogendijk het punt naar Almeerspin.
Daam Hoogendik kwam in de 5e partij met 2-0 achter, maar won de 3e en 4e game om in de 5e game het tweede punt voor TTVN te pakken. Ook Jan Willem Jansen had het zwaar in zijn 2e enkelspel maar scoorde wel het derde punt voor TTVN . John Jansen won de 7e set, maar in de 8e partij moest Daam Hoogendijk zijn opponent feliciteren (4-4). Door winst van zowel Jan Willen als John Jansen in de laatste twee enkelspelen haalde TTVN met 6-4 de overwinning binnen.

Het eerste jeugdteam moest voor de ontmoeting tegen Alexandria 1 in de landelijke A-klasse uitwijken naar gymnastieklokaal De Driehoek.
In een wedstrijd van hoogstaand niveau leed TTVN tegen de kampioenskandidaat uit Rotterdam een zware 9-1 nederlaag. Het enige punt voor TTVN kwam op naam van Patrick Nieuwendijk.

Naar inhoudsopgave


9 februari 2013
Vier TTVN-ers onder prijswinnaars

door Wim Fassotte

Bij het opruimen van mijn bureau kom ik de gegevens tegen van de Mini- en D-kadetten Meerkampen, die gehouden zijn op 9 februari bij Shot in Soest, omdat op het laatste moment niet allebeide speelzalen in Huizen beschikbaar waren.
Bij de D-kadetten hadden zich slechts 8 jeugdigen aangemeld, waaronder onze Semmie Kamel. Semmie verloor zijn eerste pot op de nipper in de 5e game met 9-11, won zijn volgende twee enkels en daar bleef het bij, waarmee hij dus vijfde werd. Bij de mini’s deden 7 TTVN-ers mee. Hidde Schinkel speelde in poule 4, waarin hij moest alleen capituleren tegen Manon Kemkes van Hilversum en nam dus de tweede prijs mee naar huis. In poule 5 bleef J. ongeslagen en veroverde dus een 1e prijs. In poule 6 ging de strijd om de 1e prijs tussen Maaike van Buul (Hilversum) en onze Lara Eleveld. Lara verloor deze set in vier games en veroverde dus wel heel goed de 2e prijs. Jurre de Bree speelde al hele sterke partijen in poule 7, won zijn eerste twee sets, maar daarna vielen de punten net te veel aan de ander kant. Met z’n twee overwinningen werd Jurre al heel fraai derde. In poule 8 kon Lex Cramer niet tot winst komen, maar in poule 9 zorgde Bruce Uyleman voor de vierde prijs voor een TTVN-er door met drie overwinningen het zilver te pakken. Anoniem speelde ook al heel verdienstelijk in poule 10. Won twee wedstrijden en werd daarmee derde.

Naar inhoudsopgave


3 februari 2013
TTVN wint gemakkelijk

door Wim Fassotte

In de thuiswedstrijd in de 1e klasse, groep B tegen Hilversum 3 overklaste het 1e mannenteam van TTVN zijn opponenten uit Hilversum. Achter elkaar wonnen John Jansen, Jan Willem Jansen en Danny Hendriks vrij gemakkelijk hun eerste enkelspelen en ook in het dubbel waren John en Jan Willen Jansen sterker dan hun tegenstanders (4-0). Ook in de volgende drie enkelspelen kwamen de TTVN-ers niet in moeilijkheden (7-0). Pas in de 8e wedstrijd zag Jan Willem Jansen de eerste twee games verloren gaan, maar herstelde zich goed en wist dit 8e punt voor TTVN te behouden. Danny Hendriks pakte het 9e punt en John Jansen liet in de allerlaatste partij de Hilversummers de eer redden (9-1).
In de landelijke A-klasse, leed het 1e jongensteam in Ede de kleinst mogelijke 6-4 nederlaag tegen het Bit.nl team 1. In dit duel won Dennis Boot tweemaal, Patrick Nieuwendijk eenmaal, terwijl Oscar Delissen niet tot winst kon komen. Dennis en Patrick pakten in het dubbelspel het 4e punt voor TTVN. Het naar de landelikje B -klasse, groep A gepromoveerde 2e jeugdteam bracht het in Arnhem tegen Treffers 1 ook niet verder dan een kleine 6-4 nederlaag. Nimrod Rakké zorgde voor winst in twee enkelspelen, Deborah Jekel en Ewa Bednarczyk pakten elk in één enkelspel de winst, maar zagen hun dubbelspel verloren gaan.
Het 3e jeugdteam, gepromoveerde naar de landelijke C-klasse, kwam in Emmen niet verder dan een nog alleszins acceptabele 7-3 nederlaag. Henno Frericks en Martijn de Waal wonnen beiden eenmaal en pakten samen het derde winstpunt voor TTVN mee in het dubbelspel. Natalia Bednarczyk schoot in haar enkelspelen net iets te kort tegen haar Drentse tegenstanders.

Naar inhoudsopgave


31 januari 2013
Tafeltennisdiploma’s behaald

door Wim Fassotte

Afgelopen week werden bij TTVN de afsluitende examens gehouden voor drie niveaus van het officiële "Superstar" Tafeltennis vaardigheidsdiploma.
Het eerste diploma Ster 1 werd behaald door Jurre de Bree, Ruben Hengst en Youri Geijtenbeek. Samen met Jasper Wannet slaagden Ruben Hengst en Youri Geijtenbeek ook voor het tweede diploma Ster 2.
Het derde diploma Ster 3 ontvingen Renske de Waal, Robin Strookman, J. en Koen van Heiningen.

Naar inhoudsopgave


26 januari 2013
Zwakke start van TTVN in de voorjaarscompetitie

door Wim Fassotte

Het mannenteam van TTVN, uitkomend in de 1e klasse, moest tegen Huizen 3, vrij onverwachts een pittige 7-3 nederlaag accepteren. In deze wedstrijd kwamen zowel Jan Willen Jansen als Daam Hoogendijk niet tot winst en ook het dubbelspel van Jan Willem Jansen met Danny Hendriks werd verloren. De 3 punten voor TTVN werden gescoord door Danny Hendriks met zijn onorthodoxe verdedigend speltype en uiterst felle counteraanval.
De net gepromoveerde drie hoogste jeugdteams van TTVN kregen het thuis zwaar te verduren. Het 1e team, dat nu met een vrij jong team in de landelijke A-klasse uitkomt, verloor met 6-4 van TTV Stiphout. De drie spelers van TTVN, Patrick Nieuwendijk, Dennis Boot en Oscar Delissen, die de plaats inneemt van Vera van Boheemen uitkomend voor een andere vereniging, wonnen alle drie van Bram van de Heijden van Stiphout en in een spannende strijd wonnen Dennis en Patrick na een 2-0 achterstand het dubbelspel.
Het 2e jeugdteam, gepromoveerd naar de landelijk B-klasse, speelde met 5-5 gelijk tegen Kluis 2 uit Geleen. Ewa Bednarczyk en Nimrod Rakké wonnen twee enkels en Deborah Jekel scoorde in de laatste wedstrijd het 5e punt voor TTVN. Het toch wel goed lopende dubbelspel van Ewa en Deborah ging, helaas voor TTVN, op de nipper verloren.
Het uit de afdeling naar landeijk C gepromoveerde 3e team verloor met 8-2 van Nijmegen 2. De twee punten voor TTVN werden gescoord door Martijn de Waal en het dubbel Martijn en Natalia. Natalia slaagde er niet in haar enkels in winst om te zetten, al was het in alle gevallen wel met kleinst mogelijk verschil.

Naar inhoudsopgave


23 januari 2013
Mitch wint bij kadetten

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag werd de tweede dag van de afdelingskampioenschappen jeugd gespeeld. Deze keer waren we met een kleine delegatie. Lara, Mitch Fokkenrood en Robin Strookman. Net zo als vorige week werd er weer in drie klassen gespeeld. Op leeftijd, op sterkte en het dubbel. Onze spelers hadden allemaal dubbelpartners van andere verenigingen. Ze speelden allemaal goed mee maar kwamen te kort om door de gaan naar de afvalrondes. Lara en Robin speelden in beide enkel-klassen goed mee. Er werden potjes gewonnen en verloren.
Mitch had het goed naar zijn zin want hij verloor de hele dag maar één enkel en dat was in de halve finale van de jeugd groep. Bij de kadetten 4 bleef Mitch dus ongeslagen en mocht hij zijn eerste tafeltennisprijs in ontvangst nemen.
Meestal lopen dit soort grote toernooien wel uit maar niet deze. De organisatie (Joop Kok en Ferry de Hoogen) hebben zich een ongeluk gewerkt achter de wedstrijdtafel maar op een gegeven moment lagen we een uur voor op schema. Zo kan het dus ook. Hulde aan beide heren.
We konden dus al redelijk op tijd naar huis. Deze keer zonder de traditie omdat we nog op tijd waren voor de eigen piepers. Tenslotte nog Harry en Wim bedanken voor het begeleiden van de spelers.

Naar inhoudsopgave


12 januari 2013
Goede resultaten bij de afdelingskampioenschappen jeugd

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag waren de afdelingskampioenschappen voor de hoger spelende jeugd in Hilversum. Natuurlijk waren wij dit jaar weer goed vertegenwoordigd met kanshebbers in diverse klasses. De kampioenschappen worden gespeeld in 3 verschillende klasses. De jeugdklasse waarin naar sterkte wordt ingedeeld. De winnaar van deze klasse is de afdelingskampioen. Er zijn ook de leefdtijdsklasses en het dubbel.
Omdat de dubbels al om negen uur begonnen, mochten we lekker vroeg weg. Dit viel niet voor iedereen mee maar desondanks kwamen we toch nog redelijk op tijd aan. Over de dubbels zelf viel niet veel te melden buiten het feit dat onze spelers er in de loop van de dag niet meer moe van zouden worden.
We hadden dus 11 spelers: Ewa, Deborah, Vera, Rob, Nimrod, Oscar, Dennis, Douwe, Patrick, Gino en Moreno.
Een mooi aantal waarin er maar liefst 8 in de hoogste klasse. Echter als je daar mee wilt doen moet je toch hoog Landelijk A spelen of derde divisie heren. En dat doen niet veel van onze spelers.
Om echter bij de jongeren te beginnen. Moreno, Gino en Douwe wonnen hier en daar een wedstrijd maar wisten niet door te dringen tot de finales. Er werd wel hard voor gevochten getuige Douwe die zelf in een rally zijn batje in tweeën sloeg.
Bij de meiden plaatste Deborah zich voor de finale door van Vera te winnen in de voorronde. In de finale verloor Deborah van een meisje uit Nijmegen.
Dennis wist zich eenvoudig te plaatsen voor de finale bij de kadetten. Hier was echter Max Koopman te sterk.
Patrick maakte het helemaal waar bij de pupillen. Vooraf was er een lastige partij ingeschat tegen Sander van Buul. Na een wat trage start van Patrick kwam hij goed op stoom en won net zoals vorig jaar de pupillen klasse.
Rob was één van de favorieten in zowel de junioren klasse als de jeugdklasse 1. Bij de junioren kwam Rob zonder al te veel tegenstand in de finale. In deze finale gaf zijn tegenstander Arthur in de tweede game om vanwege een armblessure. Eenvoudige winst dus. In de jeugdklasse won Rob in de halve finale van Vera die daarvoor Max en Roy Kapel had uitgeschakeld. In de finale ging Rob zeer voortvarend van start tegen Tim de Graaf. Tim ging echter steeds meer tegenstribbelen. In de vijfde game moest Rob echt het onderspit delven waardoor het afdelingskampioenschap aan zijn neus voorbij ging.
Met twee eerste en drie tweede prijzen was het een geslaagd kampioenschap. We deden weer zeer goed mee. Dit was natuurlijk ook de danken aan de vele coaches langs de kant: Rens, Jerry, Jan, Paul, Daam, Martin en de Wimmen. Er bleef geen wedstrijd ongecoached :o)
Bij terugkomst in Nieuwegein bleken een aantal spelers en coaches heel erg van tradities te houden en zo werden de prijzen maar weer eens bij de Mek gevierd. Toen ik rond een uur of half negen op de bank plofte, kon ik weer tevreden terugkijken op een mooie tafeltennisdag. De koffie smaakte aanzienlijk beter dan m’n Big-Tasty. Dat is geen aanrader.

Naar inhoudsopgave


2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief