2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief


Nieuws uit 2012

Inhoudsopgave

     

December

   
31 december

-

TTVN-ers op de Nationale ranglijsten
18 december

-

3e mini- en D- kadetten meerkampen
2 december

-

Drie jeugdteams kampioen!
2 december

-

TTVN net niet kampioen
     

November

   
25 november

-

Dennis en Lara op de afdelingsontmoeting in Tilburg
25 november

-

Komende week spannend voor TTVN
20 november

-

Stan wint prijs in Berkel
18 november

-

TTVN behoudt de koppositie
10 november

-

Daam Hoogendijk zorgt voor hattrick
3 november

-

TTVN wint nipt
     

Oktober

   
28 oktober

-

TTVN verstevigt koppositie
23 oktober

-

Moreno verdient zijn A-licentie in Hoorn
19 oktober

-

Leuke eerste ronde Jeugdladder
14 oktober

-

Belangrijke winst voor TTVN
13 oktober

-

TTVN reikt vaardigheidsdiploma’s uit
7 oktober

-

Drie bekers op Mini- en D-Kadetten meerkampen
6 oktober

-

TTVN nu aan kop in de 1e klasse
     

September

   
29 september

-

TTVN wint met duidelijke cijfers
23 september

-

Lara pakt prijs in Heel
22 september

-

TTVN weer gelijk
16 september

-

TTVN speelt gelijk
8 september

-

Vera en Rob clubkampioenen 2012 bij de Jeugd
     

Juli/Juni

   
4 juli

-

Officiële opening Waterlelie
30 juni

-

Rob wint ladder tijdens seizoensafsluiting
29 juni

-

TTVN 2 Bekerkampioen 2012
25 juni

-

Rob wint Midden-Meerkampen
24 juni

-

TTVN naar de finale Bekercompetitie
16 juni

-

TTVN stelt de halve finale plek Beker veilig
5 juni

-

Vera pakt opnieuw een prestigieuze prijs
2 juni

-

Patrick gaat internationaal
     

Mei/April

   
12 mei

-

Alle spelers door naar halve finale Midden-Meerkampen
30 april

-

Vera wint Nederlands Kampioenschap bij de meisjes pupillen
22 april

-

Nico Blok en Darrel van Esterik winnen het Bedrijven- en Stratentoernooi 2012
16 april

-

TTVN verrast
8 april

-

TTVN jongens in de halve finale om kampioenschap van Nederland
1 april

-

TTVN jongens in Play-Offs voor kampioenschap van Nederland
     

Maart

   
25 maart

-

Drie prijswinnaars bij mini-meerkampen VTV
25 maart

-

Succes voor TTVN
18 maart

-

Wisselende resultaten bij het A-toernooi in Weert
17 maart

-

Winst van TTVN jongens
12 maart

-

TTVN terug verwezen
     

Februari

   
27 februari

-

Net niet in Nijmegen
26 februari

-

Paul Oostveen matchwinnaar TTVN
20 februari

-

TTVN behoudt koppositie
12 februari

-

Weer winst voor TTVN
6 februari

-

Deborah verdient A-licentie in Zwolle
5 februari

-

Patrick en Moreno kwalificeren zich voor finale NJM
5 februari

-

Tweede zege van TTVN
     

Januari

   
29 januari

-

TTVN mannen winnen hun eerste duel
21 januari

-

Twee prijzenpakkers in Hilversum
14 januari

-

Weer mooie resultaten bij de afdelingskampioenschappen

7 januari

-

Geen prijswinnaars in Soest

31 december 2012
TTVN-ers op de Nationale ranglijsten

door Wim Fassotte

Een kijkje op de nationale ranglijsten, die op 20 december 2012 zijn uitgegeven, toont aan, dat op de ranglijst bij de dames, die aangevoerd wordt door Li Jiao, Amber van Dorp een paar plaatsen is opgeklommen van plaats 110 naar plaats 107 en ook Alannah de Roos is opgeklommen van plaats 251 naar plaats 238.
Bij heren staat John van Spengen nu op plek 87, Peter Marijn is opgeklommen van plek 226 naar plek 211, Martijn Heidema van plek 279 naar 267 en zelfs Rob Seldenrijk heeft nu een plek verworven bij de Heren en staat op plek 272.
Bij Meisjes Junioren A is Ewa Bednarczyk vier plaatsen gestegen van plek 26 naar plek 22, terwijl Deborah Jekel zich goed heeft gehandhaafd op plek 17.
Bij de Meisjes Kadetten A neemt Vera van Boheemen een fraaie 2e plaats in, terwijl Sharon van Zelderen zich goed handhaaft op plek 27.
Bij de meisjes Junioren B is Natalia Bednarczyk een plaatsje gestegen van 47 naar 46.
Bij de meisjes Welpen D is Lara Eleveld opgeklommen van plek 29 naar plek 17.
Bij de Jongens Junioren A is Rob Seldenrijk opgeklommen van plek 19 naar plek 16.
Patrick Nieuwendijk handhaaft zich keurig op plek 7 bij de jongens Pupillen A en bij Jongens Welpen A vinden we Moreno Abrahams op plaats 4.
Bij jongens junioren B is Nimrod Rakké opgeklommen van plek 53 naar plek 37 en bij de jongens Kadetten B is Dennis Boot opgeklommen van plek 6 naar plek 4 en komt een A-licentie in het verschiet.

Naar inhoudsopgave


18 december 2012
3e mini- en D- kadetten meerkampen

door Wim Fassotte

Zaterdag 15 december namen 5 TTVN-ers deel aan de mini- en D-kadetten meerkampen bij HTTC in Houten met een record aantal deelnemers. 70 mini's (welpen en pupillen) en 10 kadetten streden om de 24 prijzen voor de nrs. 1 en 2 in hun poules.
Bij de mini's was onze nieuw jeugdlid Ruben Hengst ingedeeld in poule 4. Ruben begon heel sterk met twee overwinningen en voegde er in de vierde en vijfde ronde nog afgetekend twee winstpartijen aan toe. Met deze overwinningen eindigde hij ex aequo op een tweede plaats, maar door het kleine verlies in de zesde ronde eindigde hij, toch al heel goed, op de 3e plaats. In poule 3 won J. zijn eerste drie partijen, maar kwam vervolgens niet meer tot winst. Met zijn drie punten legde hij beslag op een goede vierde plek in zijn zevenkamp. Hidde Schinkel speelde voortreffelijke partijen in poule 2, maar kwam één keer tot winst. Hij werd in de eindrangschikking zesde.
Mick Fokkenrood speelde in poule 2 bij de D-kadtten een vijfkamp en won twee sets, waardoor hij op de derde plaats in de poule kwam. Sven Braster en Semmi Kamel kwamen achter de tafel in poule 1. Semmi won twee sets en met drie overwinningen won Sven de 2e prijs.
Veel dank is TTVN verschuldigd aan Rens de Haas, die, omdat ikzelf me meer met gehele evenement moest bemoeien als organisator van deze altijd leuke meerkampen, onze jongens met uitstekende adviezen ter zijde stond.

Naar inhoudsopgave


2 december 2012
Drie jeugdteams kampioen!

door Wim Kielen

Het was afgelopen zaterdag weer een gezellig drukke competitiedag in de Waterlelie. Met drie teams op scherp om het kampioenschap binnen te halen en één team dat vorige week al kampioen geworden was.
 
TTVN 2 - vlnr: Jerry (coach), Ewa, Oscar, Deborah, Jan (coach)<br>(Henno ontbreekt)
TTVN 2 - vlnr: Jerry (coach), Ewa, Oscar, Deborah, Jan (coach)
(Henno ontbreekt op de foto)
Het tweede team had de moeilijkste opgave. Ewa, Deborah, Oscar, Henno en coach Jan stonden twee punten voor op SKF die tegen de ondersten moesten. Er werd keihard gestreden voor ieder punt. Uiteindelijk werd het 7-3 winst. Dit betekende dat SKF maximaal 8 punten mocht halen. Toen ’s-avonds de uitslagen bekend werden bleek dit ook het geval waardoor we het kampioenschap in Landelijk C gevierd kon worden.
TTVN 3 - vlnr: Martin (coach), Nimrod, MArtijn, Natalia, Sharon
TTVN 3 - vlnr: Martin (coach), Nimrod, Martijn, Natalia, Sharon
Ook het derde team met Sharon, Natalia, Martijn, Nimrod en coach Martin bleef ongeslagen. Ze hadden zaterdag maar twee punten nodig tegen de directe concurrent Iduna. Iduna was echter geenzins van plan om het ons team makkelijk te maken. Er moest voor ieder punt worden gevochten. Na een 1-3 achterstand wist Martijn miraculeus aan een nederlaag tegen Casper te ontsnappen waarna het feestje gevierd kon worden. Een echte kampioenswedstrijd met (bijna) volle tribunes. Heel mooi.
TTVN 5 - vlnr: Sven, Gino, Rens (coach), Douwe en Bram en Robin
TTVN 5 - vlnr: Sven, Gino, Rens (coach), Douwe en Bram en Robin
Team 5 met Douwe, Gino, Robin en Sven werden, met coach Rens, vorige week al kampioen. Ze bleven de hele competitie ongeslagen in de 5de klasse.
Het vierde team dat kampioen kon worden met Cody, Lex, Jaxon en Stan misten het kampioenschap net op één punt. Jammer want dit had het feest echt compleet gemaakt.
Een aardig weetje is dat TTVN afgelopen twee jaar maar liefst 3 keer kampioen in de eerste klasse is geworden. VJ 2011: Dennis, Rens, Henno en Jerold. NJ 2011: Patrick, Deborah, Henno en Oscar en nu dus Sharon, Natalia, Martijn en Nimrod.

Aan het einde van het seizoen wil ook weer alle vrijwilligers bedanken: de trainers, coaches, competitieleiders, ouders en barvrijwilligers. Het was een mooi eerste seizoen in de nieuwe sporthal.

Naar inhoudsopgave


2 december 2012
TTVN net niet kampioen

door Wim Fassotte

In Almere zijn de mannen van TTVN tegen Almeerspin 1 er niet in geslaagd het gewenste kampioenschap in de 1e klasse, groep B te behalen. In een bloedstollende en spannende strijd won TTVN nog wel met 6-4, maar SVO 2 uit De Meern boekte een 9-1 overwinning tegen Vlug en Vaardig uit Hilversum en ging met de titel en de promotie naar de hoofdklasse aan de haal.
In Almere won John Jansen het eerste enkelspel, maar Jan Willem Jansen moest het 2e enkelspel uit handen geven. Daam Hoogendijk won de 3e set, maar John en Jan Willem slaagden er net niet de voorsprong verder uit te bouwen in het dubbelspel. Telkens namen de TTVN-ers een voorsprong, maar moesten toestaan, dat het thuisspelende team de stand weer op gelijke hoogte brachten (4-4). In de laatste enkelspelen stelden John en Jan Willem Jansen wel een 6 – 4 overwinning veilig. John won drie enkelspelen, Jan Willem Jansen won er twee en Daam Hoogendijk moest met winst in één enkelspel genoegen nemen.
In de 1e klasse, groep A was TTVN 2 reeds uitgespeeld en is met 36 punten op de plaats 5 blijven steken en zal in de voorjaarcompetitie niet terugkeren in de 1e klasse.

Het 1e jeugdteam van TTVN sloot de najaarscompetitie af met een 6-4 thuisnederlaag tegen Amsterdam 78. Vera van Boheemen scoorde twee maal. Dennis Boot en Patrick Nieuwendijk wonnen beiden één enkelspel en ook het dubbel van Dennis en Patrick ging op de nipper voor TTVN verloren.
Met een zwaar bevochten 7-3 zege op AMVJ 1 uit Amstelveen wist het 2e jeugdteam het kampioenschap in de landelijke C-klasse te behalen. Oscar Delissen scoorde een fraaie hattrick, Ewa Bednarczyk won 2 enkelspelen en Henno Frericks won 1 enkelspel, terwijl Ewa en Oscar met het geringste verschil de winst in het dubbelspel pakten.
Omdat het 3e jeugdteam in de afdelings- 1e klasse ook kampioen werd, zal TTVN, ongekend in de 47 jaren dat de club bestaat, in de voorjaarscompetitie van het komend jaar uitkomen met drie jeugdteams in de landelijke competitie t.w. team 1 en 2 in de landelijke B-klasse en team 3 in de landelijke C-klasse.

Naar inhoudsopgave


25 november 2012
Dennis en Lara op de afdelingsontmoeting in Tilburg

door Harry Eleveld

Afdelingsontmoeting, Tilburg 25 november 2012
Spelers van afdeling Midden, Tilburg 25 november 2012

Zondag 25 november was er een ontmoeting tussen 4 afdelingen bij TTV Irene in Tilburg.
De beste spelers en speelsters waren uitgenodigd om voor de afdelingen uit te komen, uitgezonderd degenen die op zondag in Papendal trainen. In elke leeftijdsklasse (kadetten, pupillen en welpen) doen er twee jongens en twee meisjes mee. Afdeling Midden werd vertegenwoordigd door de TTVN'ers Dennis en Lara. Vera was er (uiteraard) ook, maar bij haar naam staat VTV, maar voor mij voelt het toch alsof ze een TTVN'er is. In elke categorie werd een achtkamp gespeeld, waarbij de spelers uit de eigen afdeling niet tegen elkaar uitkomen. Alle gewonnen wedstrijden tellen vervolgens als punten. De afdeling met de meeste punten wint vervolgens de wisselbeker. Dit jaar was onze afdeling niet de sterkste (ze werden vierde). Dat lag niet aan de kadetten-meisjes, Vera won bijvoorbeeld haar toernooi. Dennis, gecoacht door Flip Valero, de jeugdcoördinator van de afdeling, won 3 wedstrijden van de 6, maar de meisjes-pupillen konden helaas geen punten pakken, terwijl de meisjes-welpen het ook zwaar hadden. Lara pakte een potje en haar collega van Manon uit Hilversum ook. Na afloop werden er nog dubbels gespeeld die niet meetelden voor het resultaat. Al met al was het een leuk toernooi en georganiseerd in een mooie zaal in het zuiden des lands.

Naar inhoudsopgave


25 november 2012
Komende week spannend voor TTVN

door Wim Fassotte

Terwijl de mannen van het 1e team van TTVN hun vrije week gebruikten voor een extra training ter voorbereiding van hun wedstrijd de komende week in Almere, waarbij het kampioenschap in de 1e klasse behaald kan worden, verloor TTVN 2 hun laatste wedstrijd in de 1e klasse met 6-4 van OTIO 1 in Bunnik.
Bart den Blanken won twee enkels en Harry Eleveld en Martijn de Nas elk één enkelspel. Paralympiër Nico Blok bleef bij de gastheren ongeslagen.
Het eerste jeugdteam van TTVN verloor in Hoofddorp met 6-4 van HTC 2. Dennis Boot won twee enkels en Vera van Boheemen moest met één overwinning in het enkelspel genoegen nemen. Patrick Nieuwendijk, die in de thuiswedstrijd enkele weken geleden zijn drie enkels had gewonnen, had duidelijk zijn dag niet en bleef in het enkelspel zonder winst. Het dubbel was voor TTVN.
Het tweede jeugdteam, uitkomend in de landelijke C-klasse speelde niet en zag hun kansen op kampioenschaap stijgen door de kleine 6-4 overwinning van de naaste concurrent REGA 1 uit Nijkerk. Het 2de jeugdteam staat nu tweede met 2 punten voorsprong op nummer drie terwijl het team op de eerste plaats geen wedstrijd meer hoef te spelen.

Naar inhoudsopgave


20 november 2012
Stan wint prijs in Berkel

door Wim Kielen

Afgelopen weekend werd weer het ranglijsttoernooi in Berkel gespeeld voor CD- en A-licentie spelers. Op zaterdag waren we met een kleine selectie aanwezig. Lara speelde bij de welpen en haalde voor het eerst de hoofdronde met twee overwinningen. In deze hoofdronde moest ze tegen de latere finaliste. Hiertegen speelde ze haar beste wedstrijd van het toernooi. Het meisje van TIOS was echter wat sterker.
De mooiste prestatie van de dag werd door Stan geleverd. Stan werd derde in de poule en kon na ruim 3 uur wachten aan de vervolgrondes beginnen. Hier werd de ene na de andere speler aan de zegekar gebonden. Met uitstekend en beheerst spel wist hij alle wedstrijden te winnen waardoor hij op het hoogste treetje mocht klimmen bij de prijsuitreiking.
Op zondag hadden we een wat grotere groep bij de A-licenties. We mochten hier weer heel vroeg aantreden dus om half negen stonden we met z’n alle in de zaal. De meeste spelers presteerden naar vermogen, net onder de middenmoot. Ewa (22), Deborah (17), Rob (19). Moreno werd laatste bij de welpen en Patrick haalde een negende plaats bij de pupillen. Verder werd Sharon 19de en leverde Vera de beste prestatie van de dag door als tweede te eindigen bij de meisjes cadetten.
Na afloop hebben we de tradities weer gerespecteerd en op de terugweg een tussenstop gemaakt in bij de mek in Woerden. Al met al zat ik ’s-avonds weer tevreden op de bank met een lekker bakkie koffie.
Tenslotte wil weer de coaches bedanken voor hun inzet: Harry, Jan, Wim, Martin en Alex.

Naar inhoudsopgave


18 november 2012
TTVN behoudt koppositie

door Wim Fassotte

Met slechts nog één wedstrijd te gaan is het 1e mannenteam van TTVN erin geslaagd de koppositie in de 1e klasse, groep B te behouden met een 8-2 overwinning op Elan 3 in Baarn. In Baarn wonnen zowel John als Jan Willem Jansen al hun enkelspelen. Alleen Daam Hoogendijk stond 1 punt af en ook het dubbelspel ging voor de Nieuwegeiners verloren.
TTVN staat nu met 61 punten twee punten vóór op SVO 2 uit De Meern maar ontmoet in de komende week in Almere Almeerspin 1, van wie in de thuiswedstrijd met 6-4 gewonnen werd, terwijl de mannen van SVO thuis tegen degradatiekandidaat Vlug en Vaardig uit Hilversum moeten spelen, van wie de uitwedstrijd met 8-2 gewonnen werd. Het zal er dus om spannen!
In de 1e klasse, groep A werd het 2e team van TTVN met dubbele cijfers (10-0) verslagen door stadsgenoot VTV 3, dat met overmacht kampioen is geworden en zal promoveren naar de Kampioensklasse. Slechts theoretisch kan TTVN 2, dat nu op de 5e en degradatieplek staat, hun plaats in de 1e klasse behouden.
De jeugdcompetitie lag dit week-end stil, mede omdat de sterkere jeugd in actie kwam op het landelijk A-Ranglijsttoernooi in Berkel. Vera van Boheemen, uitkomend het 1e jeugdteam van TTVN, won daar een fraaie 2e prijs bij de Meisjes Kadetten.

Naar inhoudsopgave


10 november 2012
Daam Hoogendijk zorgt voor hattrick

door Wim Fassotte

In de thuiswedstrijd tegen Vlug en Vaardig 1 uit Hilversum verliest Danny Hendriks de eerste enkel, maar Jan Willem Jansen wint vervolgens vrij gemakkelijk het tweede enkelspel en Daam Hoogendijk zorgt voor het 2e winstpunt in vijf games. Jan Willem en Daam slepen met veel moeite het dubbel binnen (3-1), maar Jan Willem ziet zijn tweede enkelspel in vijf games verloren gaan (3-2). De overige enkelspelen winnen de TTVN-ers, een respectabele 8-2 overwinning. Met nog twee wedstrijden te gaan neemt TTVN de koppositie in.
Het 2e team van TTVN, uitkomend in de 1e klas, groep A verliest in Culemborg met 6-4 van Gispen 1. Harry Eleveld wint twee enkels, Martijn wint één partij, maar Bart den Blanken komt in zijn enkels niet tot winst, maar zorgt wel, samen met Harry, voor het 4e punt in het dubbelspel.
Zowel het 1e jeugdteam in de landelijke B-klasse, als het 2e jeugdteam in de landelijk C-klasse, verliezen in Veenendaal van resp. SKF 1 en 2. In het hoogste team wint Vera van Boheemen twee enkels, terwijl zowel Dennis Boot als Patrick Nieuwendijk genoegen moeten nemen met het winnen van één enkelspel en ook het punt van het dubbelspel blijft bij de SKF-ers.
Net zoals in de thuiswedstrijd enkel weken terug komt het 2e jeugdteam niet tot winst in deze wedstrijd, belangrijk voor het kampioenschap in de landelijk C-klase. Henno Frericks en Deborah Jekel blijven met lege handen, terwijl invaller Nimrod Rakké voor een fraaie hattrick zorgt en ook het dubbelspel gaat mee Nieuwegein. Met nog één wedstrijd voor de boeg staat het team wel met 42 punten bovenaan, Rega uit Nijkerk heeft 38 punten en SKF met één wedstrijd minder gespeeld heeft 33 punten.

Naar inhoudsopgave


3 november 2012
TTVN wint nipt

door Wim Fassotte

In de thuiswedstrijd tegen Huizen 3 hebben de mannen van TTVN een krappe 6-4 overwinning geboekt. Jan Willem Jansen kwam slechts eenmaal tot winst in zijn enkelspelen. Danny Hendriks won twee enkels en John Jansen was bij de Nieuwegeiners “de grote man“ met drie overwinningen. Samen met Danny zag hij wel voor TTVN het dubbelspel verloren gaan.
In de andere 1e klasse, groep A, verloor het 2e team van TTVN thuis van Maarssen 2 met 4-6. Harry Eleveld scoorde tweemaal, invaller Martijn Alblas was goed voor 1 set en ook Bart den Blanken moest genoegen nemen met het winnen van één enkelspel.
In de landelijke B-klasse, groep A ontving het 1e jeugdteam van TTVN HBC 1 uit Heemstede. TTVN nam een 4-0 voorsprong, in de 5e partij verloor Vera van Boheemen haar enkelspel (4-1). Dennis Boot en Patrick Nieuwendijk bouwden de voorsprong verder uit tot 6-1, maar in de laatste trits sets verloren Vera en Dennis nog ieder hun enkelspel, terwijl Patrick ongeslagen bleef.
In de landelijk C-klasse won het 2e jeugdteam met 6-4 van ATC 3 uit Nijmegen. Henno en Oscar wonnen beiden twee enkelspelen en Deborah en Oscar wonnen samen het dubbelspel.

Naar inhoudsopgave


28 oktober 2012
TTVN verstevigt koppositie

door WIm Fassotte

In de eerste wedstrijd van de returns in de najaarscompetitie hebben de mannen van TTVN hun koppositie met een zwaar bevochten 6-4 zege in DE MEERN tegen SVO 2 verstevigd en staan nu met 39 uit 6 vier punten op SVO 2.
TTVN begon met een 3-0 voorsprong na de eerst drie enkelspelen. Het dubbelspel ging verloren en in de 5e set kwam Jan Willem Jansen net iets te kort tegen Jan Willem Rouwhorst. Daam Hoogendijk en John Jansen wonnen vervolgens hun enkels en brachten de stand op 5-2. In de 9e set scoorde Jan Willem Jansen het 6e punt voor de Nieuwegeiners en door het verlies van John Jansen in de laatste partij wist SVO de stand tot 6-4 te beperken.
In de andere groep in de 1e klas deed het 2e team van TTVN beter dan in de thuiswedstrijd een aantal weken geleden. Werd het team toen thuis met 8-2 verslagen, in Wijk bij Duurstede werd een klein 6-4 verlies geleden. Harry Eleveld won twee enkelspelen, Martijn de Nas won er één evenals Martijn Alblas, die inviel voor Bart den Blanken.
In Kampen speelde het hoogste jeugdteam van TTVN weer gelijk tegen Kampenion 1 (5-5). Vera van Boheemen en Dennis Boot scoorden beiden tweemaal en Patrick Nieuwendijk was goed voor één overwinning, terwijl Vera en Dennis het dubbel met 17-15 in de 5e game verloren zagen gaan.
Het 2e jeugdteam zorgde in Nijkerk tegen Rega 1 voor een fraaie 8-2 overwinning. Oscar Delissen won zijn drie enkelspelen en Ewa Bednarczyk en Deborah Jekel wonnen twee enkels en ook het dubbelspel werd door de TTVN-ers gewonnen.

Naar inhoudsopgave


23 oktober 2012
Moreno verdient zijn A-licentie in Hoorn

door Wim Kielen

Weer een mooi succes in Hoorn afgelopen weekend. Moreno won het ranglijsttoernooi bij de D-welpen. Hij zat deze keer in een poule met trainingsgenoot van Papendal en een Rega speler waar hij recent nog van verloor. Met een hoog niveau wist hij beide partijen knap te winnen. Na twee vervolgrondes kwam hij in de finale tegen Floris zur Muhlen. Dit was de derde wedstrijd tegen deze goede ZTTV-er in korte tijd. Deze keer ging het gelukkig beter en won Moreno in 4 games waardoor hij direct zijn A-licentie verdiende.
Ook Lara viel weer in de prijzen. Met steeds beter spel, werd zij tweede in de troostronde en kon zodoende wederom met een beker naar huis. Dennis had het in de poule bij de cadetten vrij eenvoudig maar kwam in de kwartfinale wederom tegen een goede verdediger. Deze speelde zeer gevarieerd waardoor Dennis niet echt in zijn spel kon komen en verloor. Oscar had niet echt zijn dag en verloor al n de eerste ronde van het hoofdtoernooi.
Enige tijd geleden schreef ik dat we nagenoeg ieder toernooi wel een beker winnen en dat was nu ook weer het geval met Moreno en Lara. Dat was dus weer lekker op de bank slapen na een lekkere bak koffie.
Tenslotte moet ik weer even de ouders en coaches bedanken: Harry, Marianne, Alex en Wim.

Naar inhoudsopgave


19 oktober 2012
Leuke eerste ronde Jeugdladder

door Wim Fassotte

Een opkomst in de eerste ronde van 19 jeugdleden is zeker aardig, maar toch jammer is het dat juist de 3e en 5e klassers op Douwe na niet zijn opgekomen. Ik verwacht, dat zij in de kerstvakantie wel van de partij zullen zijn. Tevens blijkt, dat je in zo ’n grote sportzaal niemand lang behoeft te wachten en vijf speelrondes gemakkelijk haalbaar zijn.
In de eerste ronde zijn de uitslagen volgens de verwachting, waarbij toch noemenswaardig is de krappe overwinning van Semmi op Joris. In de tweede ronde valt de benauwde overwinning van Vera op Sharon op (33-31 in de vierde game) en na een zeer spannend verlopen strijd in 5 games wint J. van Joris. Douwe wint op twee keer gamepoint van Mitch. In de derde speelronde haalt Rob na 5 games de winst binnen tegen Patrick en wint Oscar in 5 games van Dennis. Vermeldenswaard is zeker ook het de spannende strijd tussen Mitch en Joris, die Mitch in 5 games in zijn voordeel met 13-11 in de 5e game weet te winnen. In de vierde ronde verliest Rob zo waar na vijf gelijk opgaande games van Dennis, Deborah verslaat in vijf games Sharon, J. wint van Deion en Joris wint van Jasper.
In de laatste speelronde heeft Rob volgens de verwachting de grootste moeite om in vijf games met wat grollen te winnen van Vera, Dennis verslaat Patrick, Deborah wint van Oscar, Deion wint van Koen, J. wint van Lara, Ernstjan wint van Lex en Joris is te sterk van de jongste deelnemer, de 8-jarige Steije Maurer, die heel moedig toch maar mee heeft gedaan. De aanwezigheid van een aantal ouders heeft van deze eerste ronde een leuk sportief evenement gemaakt.

Laddercompetitie 2012/2013

Naar inhoudsopgave


14 oktober 2012
Belangrijke winst voor TTVN

door Wim Fassotte

In de laatste wedstrijd van de 1e helft van de najaarscompetitie boekte het 1e team van TTVN thuis een belangrijke 6-4 overwinning op mede kampioenskandidaat Almeerspin 1. Tegen de nog ongeslagen Wesley Wingerde was Daam Hoogendijk in de openingspartij kansloos. John Jansen bracht de stand weer moeizaam in 5 games op gelijke hoogte. Danny Hendriks verloor de 3e set, maar samen met Daam Hoogendijk trok Danny de stand weer met 11-9 in de beslissende 5e game gelijk. TTVN nam een 5-3 voorsprong, Hendriks verloor de 9e set, maar met een krappe zege zorgde Hoogendijk voor het winnende 6e punt en blijft TTVN 1 in de race voor het kampioenschap in de 1e klasse.
In de 1e klasse, groep A nam het 2e team een 3-1 voorsprong tegen OTIO 1 uit Bunnik. OTIO kwam tot 3-3 terug. Bart den Blanken won de 7e set en Harry Eleveld zorgde voor een 5-3 voorsprong. Bart den Blanken kwam net iets te kort tegen internationaal bij de mensen met een beperking, Nico Blok, die ook in Nieuwegein ongeslagen bleef. In de 10e set boekte Martijn de Nas zijn enige zege en bracht de stand daarmee op 6-4 voor TTVN.
Het hoogste jeugdteam, uitkomende in de landelijke klasse B, boekte een 7-3 overwinning thuis tegen HTC 2 uit Hoofddorp. Patrick Nieuwendijk zorgde voor een fraaie hattrick. Vera van Boheemen en Dennis Boot wonnen allebei twee enkelspelen. Het dubbelspel ging voor de Nieuwegeiners verloren. Halverwege de najaarscompetitie neemt het team met 28 de 3e plaats in, slechts twee punten achter koploper SKF uit Veenendaal.
Het 2e jeugdteam, uitkomende in de landelijke C-klasse, behoefde zaterdag niet te spelen vanwege het terugtrekken van hun tegenstanders, The Victory uit Weesp, maar speelde wel zondag de eerder uitgestelde wedstrijd tegen TN 3 in Nijmegen. Dit keer was bij TTVN Oscar Delissen ‘de grote man” met drie gewonnen enkelspelen. Met twee winstpartijen van zowel Ewa Bednarczyk en Henno Frericks en winst in het dubbel boekte het team een 8-2 overwinning, waarmee het team halverwege de competitie is opgeklommen naar een met SKF uit Veenendaal gedeelde eerste plaats.

Naar inhoudsopgave


13 oktober 2012
TTVN reikt vaardigheidsdiploma’s uit

door Wim Fassotte

Vlak voor de aanvang van de najaarscompetitiewedstrijden vonden de examens plaats voor de NTTB "Superstar"-vaardigheidsdiploma, onderverdeeld in Ster 1 t/m 4 (te vergelijken met de zwemdiploma’s A, B, C en D).
Ster 1 werd behaald door Jasper Wannet, J. en Robin Strookman. Samen met Koen van Heiningen behaalden J. en Robin Strookman ook Ster 2. Hidde Schinkel verwierf Ster 3. Lara Eleveld en Hidde Schinkel behaalden het einddiploma Ster 4.

Naar inhoudsopgave


7 oktober 2012
Drie bekers op Mini- en D-Kadetten meerkampen

door Wim Fassotte

Omdat Lara Eleveld zich afmeldde vanwege de eervolle uitnodiging voor de afdelingstraining, die ook op zondag plaaatsvindt, nam TTVN deel met vijf jeugdspelers.
Robin Strookman wist zoveel ballen met zijn backhand tegen te houden, dat hij uiteindelijk in poule 5 met een zilveren beker naar huis mocht gaan. In een zevenkamp won hij met nog twee poulegenoten 4 van de 6 partijen, maar met een onderlinge gamestand van 5-3, bleek hij de gelukkige winnaar van die beker achter een te sterke speler van SVO.
In poule 4 zorgde ons nieuw lid J. in een vrij sterk bezette poule voor een grote verrassing door op overduidelijke wijze op de 2e plaats beslag te leggen en daarmee dus ook een zilveren beker veroverde. Vier ronden lang was hij in spannende wedstrijden de sterkste, in zijn laatst wedstrijd was zijn energie geblust en moest hij tegen Jimmy Kok van Veenland, die tot dat moment ook nog ongeslagen was, met 9-11, 11-6, 9-11 en 12-14 zijn enige nederlaag aanvaarden.
Hidde Schinkel was ingedeeld in poule 2. In de eerste drie ronden speelde hij prima partijen en wist hij er twee te winnen. In de laatste twee ronden liep het duidelijk wat minder en kwam hij niet meer tot winst en werd daarmee vierde in deze poule.
Net vóór de aanvang van het toernooi meldde Daan Roelofzen zich ziek en zo moest Gino Kader een vijfkamp spelen tegen een paar geduchte concurrenten. Het werden dan ook uiterst spannende partijen in vier of vijf games, die Gino schitterend wist te winnen, waarmee de gouden beker won en deze 1e minimeerkampen als winnaar aan zijn palmares kon toevoegen. Met deze winst voor de 2e keer moet hij wel afzien van deelneming in de toekomst, omdat hij te sterk is geworden. Wij zien hem graag terug in de C-ranglijst toernooien. Dank ben ik verschuldigd aan Hans Schinkel, de vader van Hidde, die bereid was onze IJsselsteinse leden thuis af te leveren.
Semmi Kamel trad aan een in een vijfkamp bij de Kadetten. Hij werd met één overwinning vierde, maar kan terugzien op een goed gespeeld toernooi.

Naar inhoudsopgave


6 oktober 2012
TTVN nu aan kop in de 1e klasse

door Wim Fassotte

Met een overduidelijke 9-1 zege thuis tegen Elan uit Baarn heeft het 1e mannenteam nu met 27 punten de koppositie ingenomen in de 1e klasse, groep B. John Jansen en Danny Hendriks bleven in dit duel ongeslagen, alleen Jan Willem Jansen moest na een uiterst boeiende strijd Elan-speler Dennis Calis feliciteren met een overwinning. Samen met John Jansen won Jan Willem voor TTVN het dubbel.
Tegen stadsgenoot VTV 3 moest TTVN 2 in de 1e klasse, groep A, met een 8-2 nederlaag genoegen nemen. Zowel Harry Eleveld als Bart den Blanken versloegen Peter van Zomeren. Martijn de Nas bleef zonder winst. Bij VTV was de jeugdige Arman Bashbavian voor de TTVN-ers de niet te kloppen man.

Het 1e jeugdteam trad in Amsterdam aan tegen het 1e jongensteam van Amsterdam’78 en wist deze uitwedstrijd te winnen met 10-0. De Amsterdammers misten duidelijk hun kopman. Zowel Vera van Boheemen, als Patrick Nieuwendijk en Dennis Boot lieten zich niet verrassen en wonnen al hun partijen.
In de uitwedstrijd in Amstelveen tegen AMVJ 1 kwam het 2e jeugdteam van TTVN tot een knappe 6-4 overwinning. Deborah Jekel en Henno Frericks zorgen elk voor twee overwinningen in het enkelspel en Oscar Delissen won één enkelspel. Ook het dubbel was een prooi voor de Nieuwegeiners.

Naar inhoudsopgave


29 september 2012
TTVN wint met duidelijke cijfers

door Wim Fassotte

Met wederom een fraaie hattrick van Jan Willem Jansen en twee overwinningen van zowel John Jansen als Daam Hoogendijk won TTVN 1 in Hilversum met 8-2 van Vlug en Vaardig 1 in de 1e klasse, groep B.
In de 1e klasse, groep A speelde TTVN 2 in een uiterst spannende strijd met 5-5 gelijk tegen Gispen 1 uit Culemborg. Harry Eleveld en Bart den Blanken verloren onnodig het dubbelspel. Harry Eleveld won twee enkelspelen evenals Martijn de Nas en Bart de Blanken won één enkelspel.
Bij de landelijke jeugd verloor het eerste team thuis na een 3-0 voorsprong met 7-3 van SKF 1 uit Veenendaal. Zowel de wel enigszins geblesseerde Vera van Boheemen als haar teamgenoten Dennis Boot en Patrick Nieuwendijk scoorden alle drie één punt in hun eerste enkelspel, maar verloren daarna na een gelijk opgaande strijd van hun Veenendaalse opponenten.
In de strijd tussen de tweede teams van dezelfde verenigingen moesten de TTVN-ers genoegen nemen met een 6-4 nederlaag. Deborah Jekel won twee enkels, Ewa Bednarczyk won één set en Henno Frericks miste nog duidelijk wedstrijdritme en bleef zonder winst.

Naar inhoudsopgave


23 september 2012
Lara pakt prijs in Heel

door Wim Kielen

Het toernooiseizoen is traditioneel weer begonnen met het CD ranglijsttoernooi in Heel. Zondag hadden we een hele jonge afvaardiging met Lara, Moreno en Gino. De prestaties waren er niet minder om.
Moreno speelde bij de welpen in een poule van 5. De eerste wedstrijd liet hij zich verrassen door een hele jonge speler van Westa. De andere wedstrijden werden overtuigend gewonnen waardoor hij alsnog als tweede naar de hoofdronde ging. In de kwartfinale mocht hij weer behoorlijk aan de slag tegen Floris van ZTTV. Dit werd een nagelbijter waarbij Moreno uiteindelijk aan het langste einde trok. De halve finale werd weer een gelijkopgaande wedstrijd. Jammer genoeg was deze keer de tegenstander sterker 1-3.
Bij de pupillen speelde Gino een buitengewoon toernooi. Vast, onverstoorbaar en met een enorme vechtlust werd hij tweede in zijn poule. De achtste finale won hij eenvoudig. Verlies was er in de kwartfinale na een 2-0 voorsprong. Een knappe prestatie.
Lara speelde haar eerste ranglijsttoernooi bij de meisjes welpen. In de poule werd ze derde, waarna ze in haar eerste vervolgronde en halve finale van het troosttoernooi, een hele goede wedstrijd speelde en zich knap plaatste voor de finale. In deze finale was de tegenstandster echter net iets te sterk waardoor ze na afloop een prijs voor de tweede plaatst mag ophalen. De eerste prijs voor TTVN dit seizoen en de eerste landelijke prijs van Lara.
Op de terugreis was net zo als vorig jaar de A2 weer eens afgesloten zodat we weer lekker om mochten rijden. Desondanks waren we rond half acht weer thuis. Tenslotte wil ik de coaches van de dag, Harry en Rens, bedanken voor hun inzet en de ouders voor hun support tijdens en tussen de wedstrijden.

Naar inhoudsopgave


22 september 2012
TTVN weer gelijk

door Wim Fassote

Ook in de tweede wedstrijd, uit tegen Huizen 3, speelde het eerste herenteam van TTVN gelijk. Jan Willem Jansen was bij de Nieuwegeiners de grote man met drie enkelspel overwinningen, Danny Hendriks moest met één enkelspel genoegen nemen en Daam Hoogendijk bleef met lege handen. Door winst in het dubbelspel kwam de eindstand op 5-5.
Ook het 2e herenteam, uitkomend in de andere groep van de 1e klas, speelde gelijk in hun eerste wedstrijd uit tegen het zeer sterke Maarssen 2. Harry Eleveld won twee enkelspelen, Martijn de Nas en Bart de Blanken wisten ieder één enkelspel in winst om te zetten. Het dubbelspel werd vrij gemakkelijk met 3-0 door Harry Eleveld en Bart de Blanken gewonnen (5-5 ).
Het 1e jongensteam speelde in Heemstede tegen HBC en moest een 7-3 nederlaag accepteren. Bij TTVN wonnen Vera van Boheemen en Patrick Nieuwendijk elk één enkelspel en ook het dubbelspel werd gewonnen. Dennis Boot had zijn dag niet en bleef in zijn enkelspelen met lege handen.

Naar inhoudsopgave


16 september 2012
TTVN speelt gelijk

door Wim Fassotte

De TTVN-mannen, uitkomend in de 1e klas, speelden in de eerste wedstrijd van de najaarscompetitie in hun nieuwe thuishonk, sportzaal De Waterlelie, gelijk tegen SVO 2 uit  De Meern (5-5).
Bij de Nieuwegeiners begon de nieuwe kopman, John Jansen, met een goede overwinning op M. Weergang en ook invaller Harry Eleveld boekte een goede overwinning op Alex de Nas. Danny Hendriks moest met 3 keer 9-11 het onderspit delven tegen Igor Heller, maar met winst in het dubbelspel brachten de TTVN mannen de voorsprong op 3-1. Het werd 4-2 door de nederlaag van Harry Eleveld en de winst van John Jansen op Igor Heller in een prima partij. De volgende drie enkelspelen waren voor de bezoekers, maar in het laatste enkelspel tegen Alex de Nas zorgde John Jansen voor een fraaie hattrick en haalde daarmee het vijfde punt binnen voor TTVN.

De twee hoogste jeugdteams van TTVN spelen in de landelijke competitie. Het eerste jeugdteam komt uit in de landelijke B-klasse en speelde thuis ook gelijk tegen Kampenion uit Kampen. Vera van Boheemen en Dennis Boot scoorden beiden tweemaal in het enkelspel en de zeer jonge Patrick Nieuwendijk scoorde eenmaal. Het dubbelspel ging voor TTVN verloren. Het 2e team, uitkomend in de landelijke C-klasse, zorgde voor een 6-4 overwinning op Rega uit Nijkerk. Zowel Ewa Bednarczyk als Deborah Jekel wonnen twee enkelspelen. De derde man in dit team , Oscar Delissen , boekte één keer keer succes in het enkelspel. Het dubbelspel was wel voor TTVN.

Naar inhoudsopgave


8 september 2012
Vera en Rob clubkampioenen 2012 bij de Jeugd

door Wim Fassotte

Door meerdere oorzaken o.a. vanwege de overgang naar sportzaal De Waterlelie was het niet mogelijk gebleken om de Clubkampioenschappen voor de jeugd eerder dit jaar te organiseren. Onverwachts bleek op zaterdag 8 september de nieuwe zaal beschikbaar te zijn en vond de jeugdcommissie het een prima gelegenheid om de Clubkampioenschappen Jeugd alsnog te houden.
Het is dan altijd jammer, dat slechts ongeveer de helft van onze jeugdgroep andere activiteiten al dan niet meer prioriteit moesten of wilden geven. Juist in De Waterlelie kunnen we alle deelnemers een groot aantal wedstrijden laten spelen.
Zoals de laatste jaren gebruikelijk, spelen we deze CKJ in vier categorieën t.w. Meisjes en drie categorieën op speelsterkte, waarbij ook de meisjes worden ingedeeld.
Zo telden we in cat. A 7 deelnemers, in de B cat. 4 deelnemers en in de C-cat. 6 deelnemers.
De speelsters en spelers uit de cat. A en cat. B hebben we samengevoegd met als resultaat een zeskamp en een vijfkamp. De zes aanwezigen in de cat. C speelden een zeskamp.
Juist in die categorie C werden hele leuke wedstrijden gespeeld. Niet geheel onverwachts won Semmy Kamel ongeslagen de 1e prijs en nieuw lid Mitch Fokkenrood nam de 2e prijs mee naar huis. De 3e plaats was voor Joris. Lara, Koen en Robin scoorden ieder één gewonnen set. Lara verloor in vijven van Koen, maar won in drie games van Robin. Robin op zijn beurt won in de tweede ronde in drie games van Koen, waardoor Lara Eleveld op de vierde plaats eindigde, Robin Strookman op de vijfde plaats kwam en Koen van Heiningen zesde werd.
Onze B – spelers waren tegen de A - spelers net een maatje te klein. In die B- categorie stonden Stan Eleveld en Douwe Peper in de halve finale tegenover elkaar in een set, die vrij gemakkelijk door Stan gewonnen werd. Anders was het in de andere halve finale tussen Lex Eikenboom en Gino Kader. Met 11-9 in de vijfde game kwam Lex , de winnaar van de C - cat. in 2011,nu in de finale van deze B-tjes. Deze B-groep werd uiteindelijk gewonnen door Lex, terwijl Stan de 2e prijs mee naar huis mocht nemen.
Ook bij onze A-categorie spelers bleven echte verrassingen uit. In de poule zagen we een geweldige leuke strijd tussen Patrick en Sharon, die in de vijfde game door Patrick gewonnen werd. Zeker ook vermeldenswaard was de overwinning met 3 -1 van Sharon op Henno en de vijf games overwinning van Oscar op Nimrod. In de halve kruisfinales was Rob een klasse apart tegen Oscar (3-0) en won Vera met 3-1 van Patrick.
Voor de vierde keer op rij werd Rob Seldenrijk clubkampioen bij de jongens en won Vera van Boheemen de tweede prijs tussen al dat mannelijk geweld. Vera werd clubkampioene bij de meisjes met een 3-1 overwinning op Sharon van Zelderen, die dus de tweede prijs won.

Zie ook: Clubkampioenen TTVN

Naar inhoudsopgave


4 juli 2012
Officiële opening Waterlelie

door Wim Kielen

Afgelopen woensdag heeft de officiële opening van de Waterlelie plaats gevonden. De gemeente had een programma samengesteld waarbij TTVN mocht aftrappen met een clinic voor de scholen bij de zaal. Ondanks het kleine aantal inschrijvingen, stonden er toch ruim 30 kinderen te ballen. Na de clinic van New Stars vond de opening door de wethouder plaats bij het kunstwerk “de winner”. Dit kunstwerk is een overwinningsbeker van 5 meter hoog waarbij de beker trots met “zijn borst” vooruit staat. Na de opening mocht TTVN het feest afsluiten met een demonstratie van Jonah Kahn en Elena Timina. Omdat Elena verlaat was vanwege de Olympische teamoverdracht, begon Jonah met de snelheidsmeter. De hardste smash die ik zag was van Martijn de Nas van 100 km. Bij de jeugd sloeg Rob 98 km. Bij een tweede poging sloeg hij vervolgens heel snel zijn bat in tweeën. Nadat Elena was gearriveerd liet Jonah de volle tribune zien hoe je wedstrijden kan winnen met een topservice en met zijn trukendoos kan hij zo het circus in. Jongleren en de bal blazend hooghouden: doe het maar na. Bij de demonstratie games vlogen de oeh’s, ooh’s en de aah’s regelmatig in het rond. Het verdedigende werk van Elena en de aanval van Jonah oogstten veel bewondering en als insider besef je pas echt hoe knap het is.
Na afloop konden enkele spelers nog een game tegen bij de toppers spelen waarna iedereen tevreden naar huis ging.

Zie ook: YouTube-filmpje van ActueelNieuws030

Naar inhoudsopgave


30 juni 2012
Rob wint ladder tijdens seizoensafsluiting

door Wim Kielen

De jeugdafdeling van TTVN heeft het seizoen traditioneel afgesloten met de finale van de ladder en het bowlen. Het seizoen telde wederom diverse hoogtepunten: het kampioenschap Landelijk A, jongens 1 werd vierde van Nederland, 3 landelijke teams, kampioenschappen in o.a. Landelijk C, eerste en tweede klasse. Daarnaast werden nog enkele landelijke toernooien gewonnen en hadden we meerdere spelers in de finale van de NJM. Onze jongens werden afdelingskampioen bij de welpen, pupillen en kadetten. De Midden/meerkampen werden door TTVN overheerst en als we hieraan de prijzen van onze VTV meiden bij optellen dan komen we tot een zeer respectabel aantal. Deze prestaties van onze wedstrijdspelers werden natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de trainersstaf en jeugdbegeleiders.
Terug naar de ladder, zaterdag werd de vijfde ronde gespeeld. Een aantal spelers had zich afgemeld omdat ze in de afdelingsselectie van de afdeling, de jeugdcup op Papendal speelden. Desondanks was er een goede opkomst. In de nieuwe zaal hebben we voldoende tafels de wachttijden kort te houden. Het is geen verrassing dat net als voorgaande jaren Rob weer oppermachtig was en de eerste prijs in de wacht sleepte.
Na de ladder werden de laatste ballen gespeeld in het bowlingcentrum. Geen idee wie de hoogste score heeft gehaald maar ik vond het een geslaagde middag en afsluiting van het seizoen.

Naar inhoudsopgave


30 juni 2012
TTVN 2 Bekerkampioen 2012

door Paul Oostveen

Vrijdag 29 juli werd de finale voor de Bekercompetitie van de Afdeling Midden gespeeld. In deze finale troffen TTVN 2 en ATC 1 elkaar in een bloedhete zaal met een tribune vol toeschouwers. Zware omstandigheden, maar slechter werd er niet door getafeltennist! De twee teams troffen elkaar al eerder in de bekerfinale van 2009 toen het team van ATC voor REGA speelde en het team van TTVN bij ONI bekerden. De wedstrijd werd wat later aangevangen dan verwacht door de vele files die er rond Utrecht stonden.
Om 20:45 begon ervaren bekerspeler John van Spengen tegen Anno van Doorn, een partij die zonder al teveel moeite werd binnengesleept door van Spengen. Ondertussen op de andere tafel won John Jansen, die in deze partij door vrijwel iedereen als underdog werd beschouwd van 3e divisiespeler Dennis Visser! Hierdoor zorgden "de Johnnies" voor een onverwachte 2-0 voorsprong! Martijn Alblas won hierna zijn enige pot van de avond van Ron Kappen, beide spelers spelen met noppen, waardoor soms de vreemdste rallies ontstonden. Het publiek stond duidelijk achter Martijn, wat hem zichtbaar goed deed. Martijn Heidema speelde zijn eerste wedstrijd tegen Michel Laroo die uitkomt in de 1e divisie. Een zeer lastige verdedigende speler waar Martijn zich geen raad mee wist. Tussenstand 3-1.
Nu moest er gedubbeld worden: John S en Martijn A tegen Michel en Dennis en John J en Martijn H tegen Anno en Ron. Die laatste werd vrij simpel gewonnen door de heren van TTVN. Dat was wel anders op tafel 1 waar in de laatste game gewonnen werd met 21-19. Prachtige rallies werden er gespeeld doordat beide teams 1 aanvallende en 1 verdedigende speler hadden. De strijd leek nu al bijna gestreden door een tussenstand van 5-1.
John van S verloor hierna vrij kansloos van Dennis Visser die geen bal meer leek te missen. John Jansen won op de andere tafel met goed spel van Anno van Doorn. In de volgende partij van Martijn H werd de eerste, zeer spannende game met 20-22 verloren, waarna een ontketende Ron Kappen alles wat bewoog raak sloeg. Martijn Alblas tegen Michel Laroo beloofde een lange wedstrijd te worden omdat beide spelers verdedigend spelen. Martijn kreeg in deze wedstrijd 10 punten voor, maar dit was helaas voor Martijn niet genoeg. Tussenstand: 6-4.
De Martijnen moesten gelijk opnieuw aantreden: Martijn H tegen Dennis Visser en Martijn A tegen Anno van Doorn. Martijn A verloor zijn eerste game al snel, waardoor hij in de 2e game moest aanzetten om zijn tegenstander bij te blijven. Ondanks beter spel werd de 2e game niet gewonnen (20-22). Martijn H had het heel moeilijk in de eerste game tegen Dennis. Tot vreugde van het publiek werden er lange aanvallende rallies gespeeld die een lust voor het oog waren. John S moest nu tegen Ron Kappen. De eerste game was een "close game" met 24-22 voor John. De 2e game werd zeer eenvoudig gewonnen door Ron die weliswaar 10 punten voor kreeg tegen de 1e divisionist van Bijmaat. De derde game werd gewonnen door John die de zenuwen deed wijken voor ervaring en rust. Het publiek werd inmiddels minder van omvang (het werd al laat) maar des te meer werd er aangemoedigd. John J moest nu tegen de teamgenoot (in de reguliere competitie) van John S: Michel Laroo. De eerste game werd nipt gewonnen door Michel die overigens de hele avond met een glimlach op zijn gezicht speelde. John herpakte zichzelf met een zeer goede game, 21-14. De laatste game was erg spannend, maar aangemoedigd door het publiek dat zich massaal achter hem schaarde won John met 21-18. Tussenstand: 9-5. Martijn Alblas moest nu tegen Dennis Visser: Een eenvoudige partij voor Dennis die gemakkelijk speelt tegen het verdedigende spel van Martijn.
Het was nu aan Martijn H om het winnende punt binnen te slepen, en dat deed hij zeer overtuigend met 2-0. Het bekerkampioenschap voor TTVN was een feit! Bijzondere vermelding van John Jansen die als enige al zijn wedstrijden won en uitzonderlijk goed speelde!

Via deze weg wil ik nog een paar mensen bedanken:
Vincent Blom voor het meespelen en winnen van belangrijke wedstrijden en het supporten bij de finale,
Rob Groenen, die elke wedstrijd is komen kijken en prominent aanwezig was met zijn "klappertje",
Wim Kielen, voor het klaarzetten van de zaal en het maken van de foto's,
En uiteraard iedereen die achter de bar heeft gestaan en de mensen die ik vergeten ben!

Naar inhoudsopgave


25 juni 2012
Rob wint Midden-Meerkampen

Lex en Gino pakken ook een eerste plaats
door Wim Kielen

Rob Seldenrijk heeft afgelopen zaterdag de zevende editie van de Midden-Meerkampen gewonnen. Hij was dit jaar duidelijk het sterkst en had het alleen tegen Dennis in de openingswedstrijd lastig. Rob was in 2010 al in de buurt met een tweede plek en lost met zijn winst Max op, die vorig jaar won. Na Peter in 2008 was Rob de derde TTVN-er die de meerkampen wint.
Dennis zit tegen de top aan in de hoogste categorie en wint of verliest al zijn wedstrijden in vijf games. De marges zijn klein. Zo verloor Dennis na een spectaculaire wedstrijd tegen Mees met twee punten in de vijfde game. Martijn maakte het nog bonter. Bij een van de wedstrijden stond we 21-23 op het scorebord in de vijfde game. De score in het nadeel van Martijn, dat was dan weer wel jammer. Zowel Dennis en Martijn werden derde.
Lex speelde in de derde ratingsklasse. Hij verloor een wedstrijd en won er een paar. De verbazing op het gezicht van Lex was dan ook groot toen het bleek dat hij bij de eindafrekening eerste stond. Hier had hij niet op gerekend. Een mooie beloning voor een uitstekende prestatie.
In de vijfde ratingsklasse presteerde Gino wederom uitstekend. Gino is gewend om bekers te winnen in de mini-meerkampen maar het lukt hem dus ook bij andere toernooien.
Rond half zes waren we allemaal weer thuis. Ik zat weer eens met een brede glimlach aan de koffie. Door de voor mij onverwachte winst van Gino en Lex wonnen we drie van de zeven categorieën. De winst van Rob was de derde TTVN winst in zeven jaar. De gele shirts hebben het weer uitstekend gedaan.

Naar inhoudsopgave


24 juni 2012
TTVN naar de finale Bekercompetitie

door Martijn Heidema

Vrijdagavond 22 juni moest het gebeuren, er moest gespeeld worden door TTVN 2 in de Waterlelie tegen VTV 4 om een plek in de finale.
John & John begonnen en wonnen beiden hun 1ste pot. John van Spengen deed dat in 2 games tegen Patrick Eling en John Jansen won in 3 games tegen Nico Blok. Daarna moesten Vincent en Martijn in hun 1ste pot van de avond zien te winnen van Rene Derksen en Peter van Zomeren. Beide wonnen in 2 games. John van Spengen en Martijn vormden daarna een dubbel tegen Patrick en Peter. Deze ging redelijk dik verloren. Op de andere tafel stonden Vincent en John Jansen tegen over Patrick en Rene. Deze werd redelijk eenvoudig in 2 games gewonnen waardoor er een tussenstand van 5-1 op het bord stond.
Na de dubbels ging het even iets minder en werden er van de 4 wedstrijden, 3 wedstrijden op rij verloren en alleen Vincent wist te winnen. Nadat Martijn gewonnen had en Vincent verloor werd er een tussenstand van 7-5 genoteerd. Daarna moesten John & John vol aan de bak om de voorsprong vast te houden. John van Spengen verloor helaas in 2 games van Rene en dus moest John Jansen onder druk de voorsprong behouden voor TTVN. Gelukkig had hij geen last van spanning en won de beslissende 3de game relatief eenvoudig van Peter. Met een tussenstand van 8-6 kon het beslist worden in de volgende 2 wedstrijden. Vincent maakte korte metten met Nico en Martijn had op dat moment net de 1ste game gewonnen tegen Patrick. De start van de 2de game was veel belovend en toen halverwege de game onze vast toeschouwer, Rob Groenen, ook nog kwam aanmoedigen kon het niet meer fout gaan. Ondank nog een time-out op 20-11 door de tegenstander wist de zaal dat het gedaan was. 21-13 en de finale plek was een feit, 10-6 gewonnen!
Ik wil alle toeschouwers bedanken voor hun aanmoediging en ze hierbij tevens uitnodigen om ons komende vrijdag (29-6) wederom thuis aan te komen moedigen. Dan spelen we de finale tegen ATC uit Almere.

Naar inhoudsopgave


16 juni 2012
TTVN stelt de halve finale plek Beker veilig

door Martijn Heidema

Gisterenavond in de bloedhete en zeer vochtige zaal van Bijmaat te Huizen moest er gewonnen worden van hun 3de team om deze plek veilig te stellen.
Na het inspelen begonnen John van S. en Paul aan hun 1ste pot. Paul liet zien dat hij gebrand was, dit ondanks wat spanning. Hij won in 2 games van Jesper. John verloor zijn 1ste pot tegen Zen, een lange 3-gamer werd net niet binnen gesleept.
Martijn & Martijn moesten daarna een voorsprong op zien te bouwen tegen Marcel & Rens. Martijn A. won afgetekend ondanks dat hij daar wel 3-games voor nodig had van Rens. Martijn H. had het vanaf het begin meteen moeilijk tegen Marcel. Met name omdat hij zelf slecht speelde. Toch werd de pot binnen "geprutst" in 2 games. John & Martijn A. verloren daarna het dubbel maar Paul & Martijn H. wonnen overtuigend in 2-games. Daarna wonnen John & Paul overtuigend, Rob Groen zag dat het goed was en de voorsprong van 2-6 was een feit. Rob BEDANKT voor de aanmoediging!!!
Martijn A. liet vervolgens zien waarom het bekeren hem wel ligt en won wederom. Martijn H. verloor in 3 games van de zeer slim spelende Rens. John won daarna van Marcel maar ook Paul verloor van Rens. Tussenstand 8-4, de beslissende potten konden nu komen. Martijn A. was zeer snel klaar tegen Jesper en won ook zijn laatste pot van de avond. Martijn H. Moest dus zien het beslissende punt te maken. Dat ging wederom niet vanzelf tegen Zen. 3 lange games waren er nodig, waarin Martijn liet zien dat zijn niveau veels te wisselvallig was deze avond. Een dikke overwinning in de 1ste game, 2de game kansloos verliezen en een 3de game waarin de tegenstander hem zelfs ging uitdagen om hem zo een tandje beter te laten spelen. Gelukkig is 21-19 in de 3de genoeg om een overwinning binnen te slepen en was er reden tot een klein feestje, 10-4 gewonnen!!

John 2 uit 3
Paul 2 uit 3
Martijn A. 3 uit 3
Martijn H. 2 uit 3
Dubbel 1 uit 2

Tot 1:00 uur was het daarna nog spannend of WIK (met Peter in de basis) het tegen ATC ging redden. 6-8 achter werd nog omgebogen tot 9-9, helaas was dat niet voldoende want het beslissende dubbel ging verloren in 2 games.

Naast ons won Bijmaat 2 van Bijmaat 4, ook in een ware triller. 10-8 werd er gewonnen.
Ook bij VTV – SVO had zich een ware triller afgespeeld, VTV won uiteindelijk met een beslissend dubbel.
Komende week treffen we dus ATC 1, VTV 4 of Bijmaat 2.  Waar is nog onduidelijk maar de wedstrijd is op zeker op vrijdag.

Naar inhoudsopgave


5 juni 2012
Vera pakt opnieuw een prestigieuze prijs

door Wim Kielen

Het laatste (en misschien ook wel belangrijkste) grote nationale jeugdevenement van dit seizoen was de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen. In Panningen speelden de sterkste 12 spelers van Nederland per categorie in een twaalfkamp om de door velen meest begeerde jeugdtitel.
Uit voorgaande jaren weet ik dat twee dagen, op hoog niveau, wedstrijden spelen uitputtend kan zijn. Zowel fysiek als mentaal een uitputtingsslag. Fysiek vanwege de wedstrijden en de warmte in de zaal. Mentaal omdat het een achtbaan is van winst en verlies, blijdschap en teleurstelling.
Moreno debuteerde bij de welpen. Van Marianne had hij de opdracht meegekregen om zijn spelsysteem te blijven spelen ongeacht de uitslag. Hij heeft dit buitengewoon knap volgehouden ondanks dat het hem een aantal keer een game kostte. Moreno werd met één winstpartij twaalfde.
Patrick is tegenwoordig een geroutineerde speler bij de NJM finale. Hierdoor kon hij tot aan het laatste punt van de laatste wedstrijd blijven vechten. De pupillen hebben tegenwoordig ook al een aardig niveau. De top speelt landelijk A en ondersten Landelijk C. Patrick wist in dit veld vijf wedstrijden te winnen maar doordat het veld heel dicht bij elkaar lag eindigde hij toch pas als negende.
Vera startte het toernooi als favoriet en wist dit ook waar te maken. De vechtjas van VTV kreeg het niet cadeau. Met een ijzeren mentaliteit werden achterstanden weggewerkt en game points overleefd. Vera won 10 van de 11 wedstrijden en kon na afloop weer bovenop het podium plaatsnemen.
Na een Centerparks, een hotel en een slaapzaal sliepen we deze keer met de familie van Moreno in een sta-caravan op een camping in Panningen. Aan het slaapkamertje zal ik nog veel terugdenken. Dit was volgens mij het kleinste ooit. Als Daam uitademde waaiden de lakens van m’n bed en de deur moest open blijven staan zodat je benen kon strekken. Zo beleven we ieder jaar wel weer iets in Panningen.
Daam en Martin bedankt voor het coachen, Marianne heeft weer voor het niveau gezorgd en Kyano bedankt voor het entertainment tijdens de pauzes.
Het was deze keer een Mekloze terugreis en eenmaal thuis rond een uur of zeven, kon ik weer tevreden neerploffen op mijn onvolprezen bank. Terugkijkend op een fantastisch weekend in Panningen met prachtige ping-pong partijen en puike prestaties, smaakte de koffie weer uitstekend.

Gedetailleerde uitslagen zijn te vinden via de onderstaande link:
http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=1F44FA79-27F2-473F-B0E2-DA3E740AE81E

Naar inhoudsopgave


2 juni 2012
Patrick gaat international

door Erwin Nieuwendijk

A-Team met Marianne Wagemakers
A-Team met Marianne Wagemakers, Hasselt 28 mei 2012

Met Pinksteren organiseerde Tafeltennis Club Hasselt in België voor de 20e keer de International Youth Cup. Er werden teamwedstrijden en individuele wedstrijden gehouden. Patrick Nieuwendijk had zich voor beide wedstrijden in laten schrijven.
De Teamwedstrijden speelde Patrick samen met Nolan Schultz (Avanti) en Melvin Verschuren (Vice Versa ’51) onder de naam “A-Team”, deze naam hebben zij gekozen omdat zij alle drie hun A licentie hebben bij de pupillen. Er waren in totaal 660 deelnemers van 81 verschillende clubs aanwezig uit 11 landen. De organisatie had daarvoor 7 sporthallen tot hun beschikking waarin 187 tafels opgesteld waren. Nolan, Melvin en Patrick kwamen uit in de klasse Boys-D/elite voor zowel de team als de individuele wedstrijden. Dit was de hoogste klasse in hun leeftijdscategorie.
Bij de teamwedstrijden werden de jongens 15e wat echt geen gek resultaat was, gezien het niveau waarop gespeeld werd. Patrick had de pech dat hij ruim 2 uur moest wachten voor hij zijn wedstrijd in de kwart finale kon spelen. Hij speelde tegen een erg sterk spelende jongen uit Antwerpen en verloor deze partij. Maar ondanks het verlies van deze partij echt een goede prestatie.
De jongens zijn het hele weekend gecoacht door Marianne Wagemakers, ook zij was tevreden over het spel van de jongens en de resultaten die zij behaalden.

Naar inhoudsopgave


15 mei 2012
Alle spelers door naar halve finale Midden-Meerkampen

door Wim Kielen

Zaterdag werden in diverse zalen de voorrondes gespeeld van de Midden-Meerkampen. Voor TTVN waren Martijn (klasse2), Lex (klasse 3) en Gino (klasse 5) aanwezig. Helaas wel in drie verschillende zalen. Onze jongens speelden uitstekend en wisten zich alle drie te kwalificeren. Het meest spannend was de poule bij Martijn. In zijn poule eindigden drie spelers met gelijk aantal punten op de 4de plaats. Omdat ook de onderlinge game gelijk waren, moesten de punten worden geteld. Hierbij kwam gelukkig Martijn als beste uit de bus. De jongens worden op 16 juni, in de halve finale, vergezeld door Rob, Dennis, Oscar en Sharon die later mogen instromen.

Naar inhoudsopgave


30 april 2012
Vera wint Nederlands Kampioenschap bij de meisjes pupillen

Dennis wint troosttoernooi
door Wim Kielen

Afgelopen weekend werd het Nederlands kampioenschap bij de jeugd gespeeld in Berkel en Rodenrijs. Zaterdag werd het kampioenschap voor de B-licenties gespeeld en zondag de A-licenties. We waren beide dagen weer met een groep spelers en coaches aanwezig.
Op zaterdag behoorde Dennis tot de favorieten bij de kadetten. In een sterke poule woog deze rol te zwaar en werd hij zodoende direct uitgeschakeld. Verlost van de wedstrijdspanning won Dennis vervolgens vrij eenvoudig het troosttoernooi waardoor hij als enige met een prijs naar huis ging.
Nimrod speelde zijn eerste toernooi in het gele shirt en presteerde direct uitstekend met een plaats in de hoofdronde. Ook Natalia won twee wedstrijden in de poule en werd net zo als Nimrod in de hoofdronde uitgeschakeld. Moreno had pech dat hij in de kwartfinale tegen de nummer 1 moest spelen. De voorronde en eerste wedstrijd in de hoofdronde werden allemaal overtuigend gewonnen. Dan tref je net een speler die laag op de ranglijst staat omdat hij geen toernooien op zondag mag spelen. Als laatste speler op zaterdag had Oscar niet echt zijn dag. Hij kwam nog wel tot winst in de voorronde maar werd vervolgens direct in de troostronde uitgeschakeld.
Bij de A-licenties op zondag werden geen troostrondes gespeeld. Verlies betekent uitschakeling en zodoende zaten we ineens al om half drie in de auto terug naar Nieuwegein. Dit wil niet zeggen dat er niet werd gepresteerd. Zowel Rob, Ewa als Patrick haalden de hoofdronde. Dat is op zich al knap maar als je dan zoals Rob een 70% eerste divisie speler tegen je krijgt dan begint het lastig te worden. Deborah en Remco kwamen niet tot winst en konden dus vrij snel onder de douche.
Van de VTV-meiden die bij TTVN spelen, zette Vera weer een puike prestatie neer door Nederlands Kampioen te worden bij de meisjes pupillen. In deze klasse is Vera met haar verdedigende spel onverslaanbaar. Ik denk dat haar laatste verliespartij al bijna een jaar geleden is. Ook Sharon was van de partij bij de A-kadetten. In deze klasse moet je Landelijk A jongens of Eredivisie Dames spelen, wil je een beetje meedoen. Desondanks toch een partij gewonnen.
Tenslotte wil ik weer de coaches bedanken voor het begeleiden van de spelers: Jan, Wim F, Alex, Daam, Paul en Marek.
Toch een vreemd gevoel als je, ondanks prima prestaties, al zo vroeg aan de koffie zit. Wel mooi tijd voor een dutje op mijn onvolprezen bank voordat ik ga koken :o)

Naar inhoudsopgave


22 april 2012
Nico Blok en Darrel van Esterik winnen het
Bedrijven- en stratentoernooi 2012

door Harry Eleveld

Het zevende Bedrijven- en Stratentoernooi was heel succesvol; er waren 16 teams met in totaal 34 deelnemers. De zaal was dermate vol dat er nauwelijks kon worden getraind of recreatief kon worden gespeeld. De winnaars van het vorige toernooi konden hun titel niet verdedigen, maar een van beide mannen, Paul Oostveen, was wel aanwezig. Hij speelde nu samen met Cor Grondhuis, die ik juist het weekeinde ervoor in een obscure kroeg ergens midden in het bos in het zuiden des lands tegenkwam. Jammer genoeg speelde hij niet met zijn dochter en schoonzoon in dit toernooi maar toegegeven, met Paul maak je een grotere kans op de overwinning.
We begonnen met vier poules met vier teams per poule. Elke keer wordt het toernooi groter, dus dit keer speelden we twee enkelpartijen en een dubbel, echter ook nu werd het weer een latertje. Omstreeks 21:30 uur was de eerste ronde compleet gespeeld, waardoor we een ander vervolg moesten geven aan de volgende ronde. De nummers 1 van poule A en B speelden tegen elkaar en zo ook die van de poules C en D. De nummers 2, 3 en 4 van de poules gingen ook op die manier verder. De winnaars van poule A, (good old) Piet Verkaik en Marek Bednarczyk moesten tegen Cor en Paul. Waarbij de laatsten als winnaars van de tafel kwamen. Poule C werd ' verrassend' gewonnen door de combinatie Darrel van Esterik en Nico Blok (sportman van het jaar van Nieuwegein in 2008). Beide heren wonnen in hun halve finale van Martijn de Nas en Claudio Kock, die poule D winnend hadden afgesloten. Vandaar dat de Grande Finale werd gespeeld tussen de duo's Cor en Paul en Darrel en Nico. Nico had een handige opstelling bedacht, waardoor Paul tegen Darrel moest en Nico tegen Cor. Paul won natuurlijk van Darrel, dat is niet zo gek, want dat scheelt 4 klassen (sorry Darrel), terwijl Nico won van Cor: overwinning voor Nico (3 klassen verschil). Dus moest de dubbel voor uitkomst zorgen. In twee games wisten Nico en Darrel de partij naar zich toe te trekken, waardoor zij zich een jaar lang kampioen mogen noemen! De kleine finale werd niet meer gespeeld, waardoor teams Piet / Marek en Martijn / Claudio ex aequo op de 3de / 4de plaats zij geëindigd. De andere finales tot en met plaats 16 werden gelukkig wel gespeeld, waardoor de prijsuitreiking om 23:30 uur plaatsvond.

Uitslag:
1. Nico Blok en Darrel van Esterik
2. Paul Oostveen en Cor Grondhuis
3/4. Claudio Kock en Martijn de Nas
3/4. Piet Verkaik / Marek Bednarczyk
5. Daam Hoogendijk en Jan van de Biezen
6. Sandra Dubbers en Daniël Grimmelikhuijzen
7. MySun 1: Ton Michies en Ruud Oosthoek
8. Nedereind 1: Susanne Kreuger, Duncan Åsen en Maurice Lindenaar (1ste prijs Nedereind)
9. MySun 2: Jan van Alphen en Rob Groenen
10. Batweters (RIVM): Pieter Kwakman en Peter den Outer
11. Pimbura: Sanne van Doorn en Frank van Doorn
12. Tom Veldhuijzen en Alan Wouterse
13. Nedereind 2: Marcel van der Zee en Arthur Goossens (2de prijs Nedereind)
14. Kameraars: Stan en Daan Eleveld
15. Sebastiaan van Loveren Nancy Gerritse
16. Nedereind 3: Brandon de Vries en Lizanne van Zante

Naar inhoudsopgave


16 april 2012
TTVN verrast

door Wim Fassotte

In de strijd in de play-offs voor het teamkampioenschap van Nederland moest het eerste jongensteam van TTVN naar het Friese Appelscha tegen het eerste jongensteam van de gelijknamige club, van wie vorige week thuis na een geweldige strijd, zeker wat geflatteerd voor de Friezen, met 7-3 werd verloren.
Ook dit keer werd het weer en volkomen gelijkopgaande strijd met een verrassend goed resultaat voor TTVN.
Met twee winstpartijen van zowel Rob Seldenrijk en dit keer ook van Max van Amerongen in het enkelspel, winst van hen beiden in het dubbelspel en de overwinning van Remco Brugman in zijn eerste enkelspel behaalde de jongens van TTVN verrassend een 6-4 zege op het Friese team, dat het kampioenschap eigenlijk niet kan ontgaan. In de finale speelt t.t.v. Appelscha tegen Shot ’65 uit Zwijndrecht. TTVN speelt dan in de z.g. kleine finale tegen Avanti uit Hazerswoude om de bronzen medailles, waarin de voorronde van de voorjaarscompetitie met 6-4 werd verloren.
In de 1e klasse van de afdeling Midden-Nederland was het 1e mannenteam van TTVN uitgespeeld en is met 59 punten op een goed 3e plaats geëindigd in groep A. In de 1e klasse, groep B ontving ons 2e team SHOT 2 uit Soest, dat in deze laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie nog goede kansen had op het kampioenschap, terwijl TTVN 2 moest strijden om behoud van de plek in de 1e klas. Daam Hoogendijk zorgde voor een 1-0 voorsprong, maar Martijn de Nas verloor, maar Danny Hendriks won de het derde enkelspel. Samen met Daam Hoogendijk werd ook het dubbelspel gewonnen en stond TTVN met 3-1 voor.
Martijn de Nas zorgde daarna voor de 4-1. SHOT won de volgende drie enkelspelen (4-4). Danny Hendriks zorgde voor het vijfde punt, waarmee het kampioenschap voor het team uit Soest werd afgenomen, maar, wat voor TTVN veel belangrijker was, de plaats in de 1e klas behouden werd.

Naar inhoudsopgave


8 april 2012
TTVN jongens in de halve finale om kampioenschap van Nederland

door Wim Fassotte

In de strijd om het teamkampioenschap van Nederland slaagde het eerste jongensteam van TTVN voor het eerste in de geschiedenis van TTVN de play-offs. In de halve finale ontving TTVN het in de kampioensgroep op de eerste plaats staande team van het Friese Appelscha.
In het eerste enkelspel bracht Rob Seldenrijk in een uiterst boeiend gevecht na een 5-7 achterstand in de vijfde game met 12-10 TTVN op een 1-0 voorsprong. Wederom in vijf games moest Remco Brugman na winst in de eerste twee games uiteindelijk het punt aan zijn Friese tegenstander laten. Max van Amerongen nam een fraaie twee games voorsprong, maar zijn derde game en vierde game ging verloren. Na een sterk begin in de vijfde game moest de TTVN -er “op gamepoint” (9-11) met wat pech tegen het einde van de game zijn tegenstander feliciteren. Het dubbelspel ging voor TTVN verloren, maar met een overtuigende overwinning in drie games bracht Remco de stand op 2-3. Rob Seldenrijk bracht de stand weer op gelijke voet (3-3). De overige vier enkels werden gewonnen door de jongens van t.t.v. Appelscha, waardoor TTVN deze eerste wedstrijd in de halve finale dus met 7-3 verloor. De volgende week zaterdag gaat het jongensteam op bezoek bij t.t.v. Appelscha voor hun laatste kans op de finaleplaats om het teamkampioenschap van Nederland.
Voor de laatste wedstrijd in de 1e klas, groep A kreeg het 1e mannenteam van TTVN Bijmaat 3 uit Huizen op bezoek. De TTVN-ers moesten met een 7-3 nederlaag genoegen nemen. Paul Oostveen scoorde 2 punten in het enkelspel en John Jansen kwam eenmaal tot winst, terwijl Jan Willen Jansen zijn drie enkelspelen verloren zag gaan. Ook het dubbelspel was voor de gasten uit Huizen. TTVN 1 eindigt mede door dit teleurstellend resultaat met 59 punten op de 3e plaats.
Het 2e mannenteam van TTVN, dat in de andere 1e klas-groep uitkomt, heeft de 9e wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde HTTC 1 uit Houten werd met 6-4 gewonnen. In deze wedstrijd scoorde Daam Hoogendijk drie punten door het winnen van zijn drie enkelspelen. Martijn de Nas en Danny Hendriks wonnen ieder één enkelspel en ook het dubbel werd door de Nieuwegeiners gewonnen. Met nog één wedstrijd tegen kampioenskandidaat SHOT 2 uit Soest staat dit team nu met 42 punten op de 5e plaats, twee punten achter ATC uit Almere, dat inmiddels 44 punten heeft behaald.

Naar inhoudsopgave


1 april 2012
TTVN jongens in Play-Offs voor kampioenschap van Nederland

door Wim Fassotte

Met een verdiende 6-4 zege tegen Shot’65 uit Zwijndrecht is het hoogste jongensteam van TTVN erin geslaagd met 38 punten te gaan strijden voor het clubkampioenschap van Nederland bij de jeugd.
In de wedstrijd in de kampioensgroep thuis tegen Shot 65 nam TTVN meteen een voorsprong door het goede aanvalsspel van Rob Seldenrijk. Daarna speelde Remco Burgman een geweldige partij, waarin hij toch in de eerste twee games aan het kortste eind trok. Remco kwam goed terug en won de volgende twee games. De beslissende vijfde game ging met 11-9 naar Shot. Max van Amerongen zorgde vervolgens voor een 2-1 voorsprong en samen met Rob scoorde TTVN ook in het dubbelspel. Remco Burgman won sterk aanvallend zijn 2e enkel en Rob Seldenrijk scoorde in zijn 2e enkel het vijfde punt voor Nieuwegein. Van Amerongen en Burgman verloren hun volgende enkelspelen. In de 9e partij haalde Max van Amerongen het winnende 6e punt voor TTVN binnen. In de laatste set moest Rob Seldenrijk in vijf games het punt aan Shot laten, dat met 45 punten op de 2e plaats voor de Play-Offs voor het clubkampioenschap van Nederland staat. TTVN komt met 44 punten op de 3e plaats en Avanti uit Hazerswoude, dat met 9-1 van Taverzo uit Zoetermeer won, eindigt met 43 punten op de 4e plaats. TTV Appelscha staat op de 1e plaats en is wel de gedoodverfde kampioen. TTVN gaat wel voor een plaats in de finale.
Deze vier teams gaan dus strijden om de fel begeerde clubtitel van ons land.Met nog één wedstrijd te gaan in de 1e klasse, groep A hebben de mannen van TTVN 1 met een matig gelijk spel (5-5) uit in Amersfoort tegen het tweede team van Over ’t Net hun tweede plaats weten te behouden. In Amersfoort werd het een gelijk opgaande strijd. Vanaf de eerste partij nam Over ’t Net een voorsprong, die gelijk weer te niet gedaan werd. John Jansen verloor de openingsset en Jan Willem Jansen bracht de stand weer gelijk (1-1). Paul Oostveen verloor zijn 1e enkel, maar het dubbel van John en Jan Willem Jansen bracht de stand weer in evenwicht, In de volgende partijen verloren John en Jan Willen Jansen, maar Paul Oostveen zetten twee enkels in winst om, waardoor de stand op 4-4 kwam. John Jansen zorgde voor het vijfde punt voor TTVN, maar Jan Willem Jansen trok in de laatste set tekort, waardoor de stand op 5-5 kwam.
In de 1e klas, groep B kwam het 2e team van TTVN thuis wat teleurstellend niet verder dan een 7-3 nederlaag tegen UTTC 1 uit Utrecht. De drie punten voor TTVN werden gescoord door Daam Hoogendijk, die twee enkels in winst omzette en Martijn de Nas, die eenmaal scoorde. Danny Hendriks kwam niet tot winst en ook het dubbelspel was voor UTTC.

Naar inhoudsopgave


25 maart 2012
Drie prijswinnaars bij mini-meerkampen VTV

door Wim Kielen

Buiten scheen de zon, binnen werden er prestaties geleverd. Wim Fassotte organiseert de laatste jaren vele mini-meerkampen en ook deze keer had hij weer een groot aantal inschrijvingen. Op ieder van de 9 tafels waren 6 en 7-kampen gepland. De zaal van VTV barstte uit z’n voegen met spelers, ouders, broertje, zussen, opa’s, oma’s en andere supporters. Een voorbeeld van mini-meerkampen zoals ze zijn bedoeld: een zaal vol enthousiaste spelers.
Voor TTVN waren Lara, Robin, Deion, Gino, Yermo, Koen, Semmi en Stan aanwezig. In diverse poultjes werden er wedstrijden gewonnen en verloren.
De opvallendste prestaties werden in poule 7 geleverd door Lara en Robin. Lara werd eerste door 5 van de 6 wedstrijden te winnen. Robin tweede in de poule met 1 winstpartij minder. Voor beide spelers betekende dit hun eerste beker.
In de eerste poule moest Gino spelen tegen een overmacht aan Rega talent. Het deerde Gino niet en pakte na vier overwinningen gedecideerd de eerste plaatst.
Na de prijsuitreiking kon iedereen weer naar huis om de laatste rondjes van het WK schaatsen mee te maken. Ik heb ze laten gaan en ben met m’n koffie op het balkon gaan zitten.

Naar inhoudsopgave


25 maart 2012
Succes voor TTVN

door Wim Fassotte

In De Meern boekte het eerste mannenteam van TTVN uit een grote 9-1 overwinning tegen het team van SVO 3. Zowel Paul Oostveen als Jan Willem Jansen wonnen hun drie enkelspelen, alleen John Jansen zag zijn laatste enkelspel verloren gaan en ook het dubbelspel was voor TTVN. In de andere 1e klasse-poule had het tweede team van TTVN vrij.
In de kampioensgroep van Nederland behoudt het jongensteam van TTVN de kans om in de play-offs voor het kampioenschap - het vooraf gestelde doel van de TTVN-jongens - uit te komen met een 5-5 gelijk spel uit tegen Hilversum.
Jesse Coljee pakte de winst in twee enkels, Rob Seldenrijk, niet in zijn beste vorm, moest met één overwinning genoegen nemen en ook Remco Burgman won één enkelspel. Rob en Jesse haalden samen ook de winst voor TTVN binnen in het dubbelspel. Met nog één wedstrijd vóór die play-offs te gaan behouden de Nieuwegeiners vier punten voorsprong op Hilversum en Taverzo 1 uit Zoetermeer.

Naar inhoudsopgave


18 maart 2012
Wisselende resultaten bij het A-toernooi in Weert

door Wim Kielen

Afgelopen zondag mochten weer een aantal jeugdspelers aantreden tegen de nationale top in Weert. De meiden begonnen om 09:30 dus de meeste wekkers liepen rond 6 uur af. Je zal natuurlijk precies zien dat als wij naar Weert gaan, de afslag is afgesloten. Desondanks kwamen we mooi op tijd aan om nog uitgebreid te kunnen inspelen. Met de beste spelers van ons land aanwezig was dat ook wel noodzakelijk. Rob speelde met Remco bij junioren. Na winst en verlies in diverse wedstrijden eindigde Rob 20ste (van de 28 A-junioren). Remco had helemaal zijn dag niet en eigende op een 25 plaats.
Bij de meisjes junioren debuteerde Deborah niet onverdienstelijk op dit niveau. Ze wist toch nog 6 speelsters onder zich te houden. Ewa eigende twee plaatsen boven Deborah op een 16 plaats door ook diverse wedstrijden te winnen maar ook te verliezen. Zo was deze keer Alice Barendregt ruim te sterk voor Ewa wat niet zo gek is als je de trainingsuren vergelijkt.
Patrick leverde de beste prestatie van de dag. Als nummer 8 van de ranglijst, eindigde hij als derde pupil. Alleen de eerste en laatste wedstrijd gingen verloren. De rest werd soms makkelijk maar soms ook na enorme strijd gewonnen.
Van onze VTV-meiden debuteerde Sharon, na het halen van haar A-licentie enkele weken geleden. Sharon eindigde verdienstelijk op een 21-ste plaats. Vera won het toernooi zonder echt in de problemen te zijn geraakt. De meeste tegenstand kwam nog uit Hilversum van Heleen.
Na de prijsuitreiking konden we weer in optocht naar de Mek en na een vlotte rit waren we toch rond acht uur bij de Driehoek. Voordat ik weer begin over m’n koffie wil ik eerst de coaches: Alex, Martijn, Martin en Mark Stafhorst bedanken voor hun ondersteuning van de spelers. En zoals gebruikelijk viel ik weer thuis in slaap op de bank waarna ik na een uur een koud bakkie koffie weggooide.

Naar inhoudsopgave


17 maart 2012
Winst van TTVN jongens

door Wim Fassotte

Het eerste mannenteam van TTVN, uitkomend in de 1e klas, groep A, kreeg deze week de mannen van Hoogland uit Hoogland op bezoek. Het werd een krappe 6-4 zege voor de Nieuwegeiners. Paul Oostveen was niet geheel fit en verloor meteen zijn eerste enkelspel. John en Jan Willem Jansen wonnen hun enkels en samen wisten John en Jan Willen op de nipper met 11-9 in de vijfde game het dubbelspel voor TTVN binnen te slepen. John Jansen won ook zij tweede enkel, maar Paul Oostveen moest ook in zijn tweede enkelspel capituleren. De zevende en achtste set waren voor TTVN. Jan Willen Jansen verloor de negende partij en Paul Oostveen zorgde in de laatste wedstrijd voor het zesde punt voor TTVN, dat nu op de 3e plek in de poule staat. Het tweede mannenteam, uitkomend in de 1e klas, groep B, moest bij ATC in Almere genoegen nemen met een gelijkspel (5-5). Daam Hoogendijk en Danny Hendriks wonnen ieder twee enkels, maar Martijn de Nas bleef met lege handen. Het dubbels werd gewonnen door TTVN.
Het jongensteam van TTVN, uitkomend in de hoogste nationale klasse, boekte thuis een belangrijke 7-3 overwinning op Taverzo 1 uit Zoetermeer. Rob Seldenrijk en Max van Amerongen bleven voor TTVN ongeslagen, Jesse Coljee won 1 enkelspel, maar het dubbelspel ging voor TTVN verrassend verloren. Met 27 punten staat het TTVN jongensteam op een fraaie derde plaats in deze kampioensgroep.

Naar inhoudsopgave


12 maart 2012
TTVN terug verwezen

door Wim Fassotte

Zouden de mannen van TTVN tegen de koploper in de 1e klasse Maarssen 1 nog voor een stunt kunnen zorgen? Immers de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie thuis tegen Maarssen werd met 7-3 gewonnen door de mannen uit Nieuwegein. Afgelopen week liep het echter heel anders. Paul Oostveen zette TTVN nog wel op een 1-0 voorsprong, Jan Willem Jansen verloor zijn eerste enkel en John Jansen zorgde voor 2-1 voor de Nieuwegeiners. Het de laatste tijd zo succesvolle dubbel ging verloren en ook in de volgende enkelspelen kwam TTVN niet meer tot winst en moest dus een 8-2 nederlaag accepteren. Met 7 punten achterstand is TTVN nu snoeihard teruggewezen naar de 2e plaats in hun groep.
De 8-2 thuis nederlaag van TTVN 2 in de 1e klas, groep B tegen het jeugdige team van Elan 2 kwam nog harder aan. Alleen invaller Martijn Alblas zorgde voor een punt en het dubbelspel werd door de TTVN-ers gewonnen. Met 28 punten is dit team van Danny Hendriks en Daam Hoogendijk te recht gekomen op een gedeelde 4e / 5e plaats.
In de strijd om het teamkampioenschap van Nederland moest het 1e jongensteam van TTVN op bezoek bij het gedoodverfde kampioensteam van t.t.v. Appelscha in Friesland. Ook de TTVN jongens scoorden slechts tweemaal. Voor de twwe punten zorgden Rob Seldenirjk en Max van Amerongen door elk één enkelspel in winst om te zetten, Remco Burgman bleef zonder winst.

Naar inhoudsopgave


27 februari 2012
Net niet in Nijmegen

door Wim Kielen

Afgelopen zondag mochten we weer naar Nijmegen voor het jaarlijkse B-ranglijst toernooi. Met drie spelers hadden we een bescheiden afvaardiging. De resultaten echter waren alles behalve bescheiden. Ze haalden alle drie de halve finale.
Bij de meisjes cadetten kwam Natalia sterk uit de startblokken door de nummer 1 geplaatst in drie game redelijk eenvoudig aan de kant te zetten. Daarna werden ook de andere wedstrijden in de poule gewonnen zonder game-verlies. Na een zware partij in de vervolgronde, kwam ze in de halve finale tegen een linkshandige speelster waardoor Natalia de ballen steeds op een ongelukkige plek kreeg. Hierdoor kwam ze niet goed in d’r spel en verloor zodoende.
Dennis had bij de jongens cadetten een slow start; alsof zijn voeten nog in z’n snowboardbindingen zaten. Naarmate de dag vorderde ging hij beter spelen. De kwartfinale werd nipt in vijven gewonnen waarna de halve finale een echte kraker werd. Dennis verloor hem weliswaar met 10-12 in de vijfde game maar het was zo’n wedstrijd die de aandacht trok van de halve zaal. Ik kreeg van meerdere coaches complimenten.
Moreno gaat de laatste tijd met grote sprongen vooruit en dat was ook nu weer te zien. In de poule was er nauwelijks tegenstand. Omdat de welpen klasse aanzienlijk groter is dan de andere moest Moreno ook meer vervolgrondes spelen. In de kwartfinale kwam er pas echte tegenstand maar hier knokte hij zich prima doorheen. In de halve finale verloor Moreno van de latere winnaar in vijf games. Ook dit was zo’n aandachtstrekker en had ook gemakkelijk in Moreno’s voordeel uit kunnen vallen.
De meest aansprekende prestatie van de dag kwam van Sharon. De VTV-ster die in de competitie voor ons uitkomt wist het meisjes cadetten toernooi te winnen en verdiende hiermee haar A-licentie. Ze won in een spannende wedstrijd van de linkshandige waar Natalia in de halve finale van verloor.
Na deze uitstekende prestaties konden we niet meer om de Mek heen alwaar Sharon haar A-licentie vierde met een happy-meal. Nadat ik iedereen thuis had afgezet en Alex had bedankt voor het coachen, kon ik rond half negen weer zeer tevreden neerploffen op mijn onvolprezen bank. Met een kop koffie in de hand, was ik getuige hoe een squaw het nationale songfestival won. Het kan soms gek lopen.

Naar inhoudsopgave


26 februari 2012
Paul Oostveen matchwinnaar TTVN

door Wim Fassotte

De laatste competitiewedstrijd in de eerste helft van de Voorjaarscompetitie in de 1e klas, groep A uit tegen Bijmaat 3 in Huizen hebben de mannen van TTVN ook weten te winnen met 6-4.
John en Jan Willen Jansen zagen hun eerste enkels verloren gaan, maar Paul Oostveen zorgde voor het eerste punt voor TTVN. Door het winnen van het dubbelspel en de winst de daarop volgende drie enkelspelen nam TTVN een 5-2 voorsprong, maar Bijmaat kwam terug door in de achtste set Jan Willem Jansen te verslaan en in de negenden partij moest John Jansen zijn tegenstander feliciteren. In de laatste set zorgde Paul Oostveen voor de overwinning van de Nieuwegeiners (6-4). Met in totaal 34 punten zijn de TTVN-mannen wel hun leidinggevende positie kwijt geraakt, omdat naaste concurrent voor het kampioenschap Maarssen 1 nu op 35 punten staat door een 8-2 overwinning op SVO 3 uit De Meern.
Het tweede team van TTVN, ook uitkomend in de 1e klas, leed een zware 9 – 1 nederlaag tegen kampioenskandidaat Shot 2 uit Soest en staat nu ook op grote afstand van dit team op de 2e plaats in hun groep B.

Naar inhoudsopgave


20 februari 2012
TTVN behoudt koppositie

door Wim Fassotte

Met een bescheiden 6-4 overwinning op Over 't Net 2 uit Amersfoort hebben de mannen van TTVN hun koppositie in de 1e klasse, groep A weten te behouden. Het 1e team van t.t.v. Maarssen is nu wel op slechts 1 punt genaderd.
Tegen Over 't Net begonnen de mannen van TTVN overigens wel goed, want achter elkaar wonnen zowel John Jansen als Paul Oostveen en Jan Willem Jansen hun eerste enkelspelen. Het dubbelspel was voor de bezoekers uit Amersfoort, maar Paul breidde de voorsprong uit tot 4-1.
In drie volgende enkelspelen bracht Over 't Net de stand weer gelijk (4-4). Jan Willen en John slaagden erin in de laatste twee enkelspelen de winst naar zich toe te trekken en de kleinst mogelijke overwinning voor hun team te behalen, waarmee zij nog met slechts 1 punt voorsprong na vier wedstrijden hun eerste plaats in de 1e klas wisten te behouden.
Ook TTVN 2 komt uit in de 1e klas. Het team van Daam Hoogendijk, Martijn de Nas en Danny Hendriks speelde hun vierde wedstrijd uit tegen UTTC 1 in Utrecht en nam met een gelijk spel genoegen. Hoogendijk en de Nas wonnen beiden twee enkels en Danny Hendriks bleef zonder winst. Het dubbel was voor de Nieuwegeiners.

Naar inhoudsopgave


12 februari 2012
Weer winst voor TTVN

door Paul Oostveen en Wim Fassotte

Het 1e herenteam bestaande uit: Jan-Willem Jansen, John Jansen en Paul Oostveen moest thuis aantreden aantreden tegen SVO 3 uit De Meern. Paul mocht beginnen tegen Helmut Vianen, een verdedigende speler. Hij kwam vrij snel met
1-0 achter, maar kwam met bekeken spel terug tot 1-1. Uiteindelijk wist Paul in de 5e game de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het eerste punt voor TTVN was binnen. John begon tegen Jeroen Mol en wist deze partij met goed spel te winnen. Het tweede punt voor TTVN was een feit! Jan-Willem zijn eerste wedstrijd was tegen Gerald Boers. Jan-Willem won de eerste 2 games vrij gemakkelijk maar verloor toch een game door goed spel van de tegenstander. In de vierde game was Jan-Willem weer overduidelijk de baas: 3-0 voor TTVN. Nu moest er gedubbeld worden: John & Jan-Willem tegen Helmut & Jeroen. De eerste game werd al snel door de tegenstanders gewonnen maar “de Jansens” wisten zich terug te vechten tot 1-1. De derde game werd weer gewonnen door de heren van SVO maar wederom wisten de TTVN-ers zich te herpakken en de winst in de vierde game te behalen. In de vijfde game werden John & Jan-Willem overrompeld door goed spel van spelers uit De Meern. John speelde daarna tegen Helmut. Jansen wist al dat hij in het nadeel was tegen deze verdedigende noppenspeler. Hij verloor dan ook in een rap tempo. Er werden overigens wel prachtige rallies gespeeld tussen de aanvallende TTVN-er en de verdedigende SVO-er. De beurt was weer aan Jan-Willem om te spelen, ditmaal tegen Jeroen Mol. Beide heren speelden niet hun beste partij maar Jan-Willem trok aan het langste eind. Paul speelde nu tegen Gerald. De eerste game verliep soepel, en twee games die daarop volgden werden met matig spel en geluk gewonnen. John moest nu tegen de 1e klasse-debutant Gerald die hij met 3-1 zonder al teveel moeite aan de kant zette. Jan-Willem speelde zijn laatste pot tegen Helmut. Het was wel duidelijk dat Jan-Willem vroeger zelf met noppen speelde en nog steeds vaak traint tegen noppenspelers. Met simpel, maar toch zeer effectief spel werd er met 3-0 korte metten gemaakt met de tegenstander. De laatste pot ging tussen Paul en Jeroen. Beide heren speelden afwisselend goed en slecht, daardoor ging het gelijk op. In de 5e game werden de laatste paar punten beslist door netballen in het voordeel van Paul. De totale stand kwam hiermee op 8-2 voor de Nieuwegeiners, een goede stap richting het begeerde kampioenschap!
Het eerste jongensteam van TTVN, in de landelijke kampioensklasse, kreeg het 2e team van Taverzo uit Zoetermeer op bezoek. Max van Amerongen, Jesse Coljee en Remco Burgman namen een 3-0 voorsprong en ook het dubbelspel was voor TTVN. De spelers van Taverzo wisten in de volgende enkelspelen de stand weer gelijk te trekken (4-4). Remco Burgman en Max van Amerongen wonnen hun laatste enkels, waardoor de eerste 6-4 zege voor TTVN een feit werd.

Naar inhoudsopgave


6 februari 2012
Deborah verdient A-licentie in Zwolle

door Wim Kielen

Deborah
Deborah

Deborah heeft afgelopen zondag bij de halve finale haar A-licentie verdient bij de meisjes junioren. Met haar drie winstpartijen heeft ze voldoende punten gehaald om het minimum aantal punten te halen.
Naast Deborah hebben ook Ewa, Rob, Patrick, Remco en Vera een A-licentie. Natalia, Oscar, Dennis, Sharon en Nimrod hebben een B-licentie.

Naar inhoudsopgave


5 februari 2012
Patrick en Moreno kwalificeren zich voor finale NJM

door Wim Kielen

De NJM is voor de Nederlandse tafeltennisjeugd wat Wimbledon is voor tennissers. Het halen van de finale ligt qua prestige misschien nog wel hoger dan een finaleplek bij het Nederlands kampioenschap. Afgelopen zondag werden de halve finales gespeeld waarbij in iedere leeftijdscategorie de beste twaalf spelers werden geselecteerd. De beste twaalf spelen in een weekend in juni om de hoogste eer. Vanwege de sfeer, mooie zaal met veel publiek op de tribunes, de grote centrecourts, het niveau en de eer, wil iedere jeugdspeler daar aanwezig zijn. Om een indicatie te geven van het niveau: bij de junioren moet je eredivisie bij de heren spelen, wil je goed meedoen. Bij de welpen (t/m 10 jr) moet je al richting landelijk gaan.
Vijf TTVN-ers hadden zich gekwalificeerd voor de halve finale: Ewa, Deborah, Rob, Patrick en Moreno. Rob zat echter met zijn school in Tsjechie waardoor hij niet mee kon doen. Voor Ewa en Deborah leek het vooraf heel zwaar zich te plaatsen voor de finale. Alleen de nummers één en een aantal nummers twee gingen door en als je dan ere- en eerste divisie spelers in je poule hebt dan kan het lastig worden. Ewa eindigde keurig als vierde. Deborah verraste bijna de concurentie door met een gelijk aantal punten als de nummer twee op een derde plaats te eindigen. Als ze een aantal games minder had verloren dan had er misschien nog wel een grote verrassing ingezeten.
Bij de welpen liet Moreno zien dat hij momenteel hard vooruit gaat. Als vijfde geplaatst versloeg hij de nummer 3 en 4 waardoor hij al na de vierde ronde zeker was van de derde plek en de kwalificatie. Patrick wist zich voor het derde achtereenvolgende jaar te plaatsen voor de finale! Als eerstejaars pupil wist hij zich als derde in de poule te eindigen.
Ook de VTV speelsters Vera en Sharon waren aanwezig. Vera werd met slecht 1 game verlies eerste bij de meisjes pupillen en zien we dus ook terug in de finale. Sharon kon niet tot winst komen in een sterke meisjes kadetten poule.
Natuurlijk gingen we na afloop weer even langs de MEK om de uitstekende prestaties te vieren. Thuis gekomen viel ik weer eens tevreden op de bank in slaap na uitstekende bak koffie. Tenslotte wil even Alex bedanken voor het vele coach-werk.

Naar inhoudsopgave


5 februari 2012
Tweede zege van TTVN

door Wim Fassotte

Het mannenteam van TTVN, uitkomend in de 1e klasse A, heeft in Hoogland tegen het eerste team van TTV Hoogland zijn tweede zege geboekt met 7-3. Na verlies in de eerste twee enkelspelen van zowel Jan Willem Jansen als van Paul Oostveen bracht John Jansen de stand op 2-1. Ook het dubbelspel was voor de mannen uit Nieuwegein, waardoor de stand weer gelijk werd. Het werd daarna 3-3 door een goede overwinning van Jan Willem Jansen op Marcel Nieuwendijk en verlies van John Jansen tegen Hooglander Jan Gerritsjan. De overige enkelspelen werden door de mannen van TTVN gewonnen, waardoor deze ontmoeting in 7-3 in het voordeel van TTVN eindigde.
Het TTVN jongensteam, dat speelt in de hoogste landelijke klasse om het teamkampioenschap van Nederland, moest de uitwedstrijd tegen Scylla in Leiden uitstellen naar 18 februari a.s. vanwege interlandverplichtingen in het nationale team van spelers met een beperking van hun speler Max van Amerongen.

Naar inhoudsopgave


29 januari 2012
TTVN mannen winnen hun eerste duel

door Wim Fassotte

De eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie in de 1e klasse hebben de mannen van TTVN met 7-3 gewonnen. Zij ontvingen het eerste team van TTVM uit Maarssenbroek. In deze thuiswedstrijden won Paul Oostveen drie enkelspelen en samen met John Jansen zorgde hij voor een overwinning in het dubbelspel. John Jansen wist twee enkelspelen te winnen en Jan Willem Jansen moest genoegen nemen met één overwinning en scoorde het zevende punt voor TTVN.
Het jongensteam van TTVN, dat uitkomt in de hoogste landelijke kampioenklasse, waarin gestreden wordt om de landstitel, bleef in hun eerste thuiswedstrijd tegen Avanti uit Hazerswoude steken bij een 4-6 nederlaag. Rob Seldenrijk en Jesse Coljee zagen hun eerste enkelspelen verloren gaan. Remco Burgman, nieuw bij TTVN, wist in een enerverende partij de stand op 1-2 te brengen. Samen met Rob ging vervolgens ook het dubbelspel voor dit Nieuwegeinse topteam verloren en ook Jesse Coljee verloor zijn tweede partij, zodat TTVN tegen een 1-4 achterstand moest aankijken. Seldenrijk en Burgman brachten de stand terug op 3-4. Coljee kwam vervolgens op een 2-0 voorsprong, ook in de 3e game leek de TTVN -er de game te gaan pakken, maar met o.a. een netbal tegen ging deze met 14-16 verloren. In de 4e en 5e game slaagde Jesse er echter niet meer de winst naar zich toe te trekken. Remco verloor vervolgens de negende set. In de 10e partij slaagde Rob Seldenrijk in drie games erin het vierde punt voor TTVN te scoren.

Naar inhoudsopgave


21 januari 2012
Twee prijzenpakkers in Hilversum

door Wim Kielen

Zaterdag werd het tweede gedeelte van de afdelingskampioenschappen voor de jeugd met een rating tot 120. Net als vorige week mochten we weer vroeg aanwezig zijn in Hilversum.
De dag begon met de dubbels. Gino en Yermo dubbelen samen en debutant Deion van Thijs dubbele met een speler van Hilversum. Deion begon met een nette overwinning maar moest toen met zijn partner de meerdere erkennen in een Hilversums duo. Yermo en Gino bleken een sterk duo te zijn. Rens, die hen de gehele dag coachte, had ze goed geïnstrueerd waardoor de optimaal konden profiteren van de linkse hand van Yermo. Het koppen bleef zodoende de hele dag ongeslagen in de dubbelklasse 5. De eerste prijzen waren binnen.
In de jeugdklasse 6 liet Yermo zien, dat hij de laatste tijd een enorme progressie doormaakt en dat zijn rating geen recht meer doet aan zijn niveau. Alle duels werden redelijk eenvoudig gewonnen. Een fraaie gouden beker was de beloning.
Gino en Yermo speelden beiden ook in de pupillen 3 klasse. Hier ging het allemaal wat minder makkelijk. Yermo bereikte als eerste de finale en Gino won in een heftige en zware halve finale van een Hilversumse jongen. Zo hadden we dus een gehele TTVN finale. Gino had deze wedstrijd de sterkste zenuwen en wist in een goede finale van Yermo te winnen.
Zo hadden we aan de einde van de dag drie eerste prijzen en één tweede plaats. Omdat we met slechts drie spelers aanwezig waren, is dit een topprestatie.
Gelukkig zit er geen Mek op de weg naar huis zodat ik thuis aan de warme hap kon en na m’n bak koffie weer tevreden in slaap kon vallen. Na drie eerste prijzen vorige week, waren er weer drie deze week. Ik zou zeggen dat we succesvol zijn geweest bij deze afdelingskampioenschappen.
Tenslotte wil ik de coaches Wim en Rens en de ouders bedanken voor de begeleiding. Rens is deze dag ongeslagen gebleven als coach!

Naar inhoudsopgave


14 januari 2012
Weer mooie resultaten bij de afdelingskampioenschappen

door Wim Kielen

Net als vorig jaar presteerden de TTVN-ers weer buiten gewoon. Dat Patrick eerste zou worden bij de pupillen, lag in de lijn der verwachtingen. De eerste prijzen van Dennis en Moreno daarentegen, waren wel een aangename verrassing.
We hadden ook dit jaar weer een goede afvaardiging met Ewa, Natalia, Cody, Rob, Oscar, Dennis, Lex, Patrick en Moreno. Net zo als vorig jaar heb ik niet de prestaties van alle spelers kunnen volgen. Wel zag ik dat we overal goed meededen en soms te kort kwamen. Door de prestaties in de competitie en toernooien waren onze spelers redelijk hoog ingedeeld. Zo speelde het dubbel Patrick/Dennis tegen Quinten/Tim de Graaf (3de div seniroen). Beide tegenstanders moeten een been breken, wil je zo’n wedstrijd winnen. Rob verloor overigens in halve finales van Jongens 1 en Junioren 1 van Quinten.
Er zijn maar een paar welpen met een rating boven de 120 en Moreno is daar één van. Omdat Sander van Buul bij de pupillen meespeelde, bleef er een driekamp over, samen met Jip (SVE) en Alexander (VTV). De eerste wedstrijd verloor Moreno net in vijven tegen Alexander en moest daarna weer eens tegen Jip. Beide spelers kennen elkaar goed en volgens mij had Moreno nog nooit van Jip gewonnen. Tot nu toe dan want Moreno won verrassend met 3-1. Omdat Jip vervolgens weer van Alexander won, eindigen ze alle drie gelijk met één winstpartij. Gelukkig had Moreno het beste game gemiddelde waardoor hij zich afdelingskampioen bij de welpen mag noemen.
Bij de pupillen had Patrick tot aan de finale weinig tegenstand. De wedstrijdjes werden redelijk eenvoudig gewonnen. Naast Patrick had ook Sander van Buul zich knap, als welp, geplaatst voor de finale. Patrick nam revanche op zijn verlies bij het laatste A-toernooi en won nu overtuigend van Sander. Dus kampioen bij de pupillen.
Dennis had bij de jongens 1 zijn arm/schouder in drie stukken geslagen tegen Arman, waardoor ik enigszins beducht was voor de finale tegen Sai-Yung. Op dit soort momenten is het dan handig dat Yuri in de zaal is. Hij zette Dennis weer in elkaar voor de finale. Sai-Yung had in de halve finale heel knap van favoriet Roy Kapel gewonnen. In een mooie finale was Dennis uiteindelijk de betere speler waardoor hij afdelingskampioen cadetten is geworden.
De diverse aan TTVN gelinieerde spelers deden het ook goed. Remco Burgman (nieuwe speler team 1) werd tweede in dubbel 1 en speelde twee halve finales. Vera (team 2) werd tweede bij de Meisjes 1. Sharon (team 4) zag ik een halve finale spelen en Nimrod won de Jongens 2 klasse.
De spelers werden deze lange dag weer ondersteund door Jan, Martin, Daam, Wim en menig ouder. Dat het een lange dag is, blijkt wel uit het feit dat de eerste wedstrijden om 09:00 begonnen en dat ongeveer 18:45 de laatste bal geslagen werd. Na de prijsuitreiking was het dus weer snel naar huis.
Hier wachtte weer een bak koffie op me waarna ik weer snel in slaap viel op de bank. Tevreden omdat alle TTVN-ers, er iedere wedstrijd voor gingen en ook bij veel sterkere tegenstanders toch bleven vechten. We mogen weer trots zijn op onze meiden en jongens!

Naar inhoudsopgave


7 januari 2012
Geen prijswinnaars in Soest

door Wim Kielen

Zaterdag werd het jeugdtoernooi van de Open Soester gespeeld. Een gezelligheidstoernooitje aan het begin van het nieuwe jaar. Ondanks dat er acht spelers meededen, vielen we dit jaar buiten de prijzen.
Ewa, Patrick en Henno speelden in de hoogste categorie in twee zeskampen. Met tegenstanders zoals Wilfred Schipper en Dennis South zat toppositie er niet echt in. Ze eindigen in de middenmoot. In de tweede categorie speelden Oscar en Nimrod een prima toernooi met een 2de en 1ste plek in hun poule. Ze verloren echter beide in de halve finale. Lex en Moreno kwamen in de derde categorie net te kort voor een toppositie en eindigden bovenin de middenmoot. Yermo was topvorm en wist zich via een tweede plek te plaatsen voor de halve finales. Hier verloor hij, ondanks uitstekend spel, van een AMVJ-speler.
De beste Nieuwegeinse prestatie kwam van Sharon (VTV), die in de tweede categorie de finale verloor van een Almeerspinner waarvan ze in de poule nog had gewonnen. Jammer.

Naar inhoudsopgave


2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief