2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief


Nieuws uit 2011

Inhoudsopgave

     

December

   
30 december

-

Jorian en Gino in de prijzen bij Vuurwerktoernooi
23 december

-

Spannende Kerstronde van de Laddercompetitie
11 december

-

Vijf spelers door in NJM
3 december

-

Kampioenschap Landelijk A
     

November

   
29 november

-

Geslaagde "Table Stars"-kennismakingslessen Basisscholen
28 november

-

Eerste jeugdteam plaatst zich voor de kampioenspoule!
14 november

-

Drie prijswinnaars in Berkel
6 november

-

Lara vertegenwoordigt TTVN op de Dag van het Talent
     

Oktober

   
30 oktober

-

Vier spelers verder op NJM
30 oktober

-

TTVN goed in de returns
22 oktober

-

Jongens TTVN aan kop in landelijk A
17 oktober

-

Geslaagd Dubbeltoernooi
16 oktober

-

Natalia wint troosttoernooi Hoorn
9 oktober

-

Schuurhof leidt TTVN vrouwen naar eerste winst
8 oktober

-

Eerste jeugdteam pakt koppositie landelijk A
2 oktober

-

Voorronde NJM
1 oktober

-

TTVN wint
     

September

   
25 september

-

Weinig succes voor TTVN
25 september

-

Gino en Yermo winnen vier partijen
20 september

-

Warme wedstrijden in Heel
18 september

-

TTVN start met kleine overwinning
11 september

-

Max op de Open Tsjechische
     

Augustus

   
27 augustus

-

Gezellig Familietoernooi
27 augustus

-

Twee nieuwe Superstars bij TTVN
12 augustus

-

Max in China
     

Juni

   
25 juni

-

Max wint Midden-Meerkampen 2011
11 juni

-

Ewa en Rob weer clubkampioenen
4/5 juni

-

Prima prestaties in Panningen tijdens finale NJM
     

Mei

   
15 mei

-

Afdeling Midden jeugd actief tijdens finale weekend in Ahoy
     

April

   
24 april

-

Patrick derde bij NK en Rob bij de laatste acht
23 april

-

Ewa: Nederlands kampioen Meisjes Junioren B
22 april

-

Weer twee jeugdteams kampioen
18 april

-

Peter Marijn Clubkampioen 2011
11 april

-

Eerste jeugdteam TTVN kampioen eerste klasse
2 april

-

Kampioenschap tweede jeugdteam
     

Maart

   
6 maart

-

Weer dik in de prijzen bij het Domstad toernooi
5 maart

-

Youri en Moreno zijn Superstars
     

Februari

   
25 februari

-

Table Stars toch nog van start
25 februari

-

Vera dagwinnaar in Jeugdladdercompetitie
20 februari

-

Prima prestaties in Nijmegen
13 februari

-

Drie spelers naar de finale van Nationale Jeugdmeerkampen
     

Januari

   

29 januari

-

Gino en Vinesh winnen op de Mini-meerkampen

28 januari

-

TTVN 1 start met ruime overwinning

23 januari

-

Wederom in de prijzen bij AK jeugd

15 januari

-

Alle spelers in de prijzen op Afdelingskampioenschappen

8 januari

-

Ewa en Dennis in de prijzen bij Soest Open

30 december 2011
Jorian en Gino in de prijzen bij Vuurwerktoernooi

door Wim Kielen

Vlak voor het einde van het jaar organiseerde tafeltennisvereniging Gispen een toernooitje waar er geen bekers gewonnen konden worden maar vuurwerk. Met 30 deelnemers uit diverse afdelingen, was het toernooitje goed bezocht. Organisator Ralph Vermeulen liet de kids veel korte wedstrijdjes spelen waardoor ze continu bezig waren. Eerst werden er poules gespeeld om de sterkte te bepalen. Vervolgens werden de spelers op sterkte ingedeeld.
Jorian kwam terecht in een negenkamp met de beste spelers. Al hoestend en proestend wist hij het toch nog een derde plek te veroveren. Gino kwam in de tweede negenkamp terecht. Drie spelers in zijn poule wonnen 7 wedstrijden.
Gino had uiteindelijk het beste game gemiddelde en werd zodoende eerste. Beide spelers gingen aan het eind van de dag dus huiswaarts met een mooi vuurwerk pakket. Het was een leuk toernooi, met lekkere oliebollen, vatbaar voor herhaling.

Naar inhoudsopgave


23 december 2011
Spannende Kerstronde van de Laddercompetitie

door Wim Fassotte

Het is wel jammer, dat er maar 13 jeugdleden deelnamen aan dit onderlinge, altijd gezellige evenement. Met o.a. Dennis als kerstman en de kerstmuziek uit de radio voor de gezellige sfeer, werden er ook goede en spannende wedstrijden gespeeld. Spannend, ja zeker! In de 32 wedstrijden, die werden gespeeld, waren 45 games op game point beslissend. Toch uitspringende verrassingen waren er nauwelijks te melden. Misschien meldingswaard was de 4-games overwinning van Rens op Dennis en in de 3e ronde won Vera in drie spannende games van Ewa. Wel kreeg ik het gevoel, dat Rob in de 4e ronde Ewa de overwinning gunde, maar in diezelfde ronde won Henno in vieren van Rens. In de laatste ronde bleef Rens Vera in vijf games de baas, won Oscar van Sharon, won Moreno zo waar van Cody en versloeg Gino in vijf games Yermo.
Met 18 tredepunten, omdat hij bij de 1e sessie niet van de partij was, werd Rob met 34,5 punt dagwinnaar.
Als jeugdcommissie rekenen we erop, dat tijdens de 3e ronde ook de andere jeugdleden mee zullen doen. Het kan alleen nog maar gezelliger worden!

Zie ook: Stand Laddercompetitie 2011-2012

Naar inhoudsopgave


11 december 2011
Vijf spelers door in NJM

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag werden in Almere de kwartfinales van de Nationale Jeugdmeerkampen gespeeld. De kwartfinale is de eerste landelijk rondes waarin de beste 48 spelers in iedere leeftijdscategorie spelen om 24 plaatsen in de volgende ronde. Voor TTVN hadden Ewa, Deborah, Natalia, Lara, Rob, Dennis, Patrick en Moreno zich geplaatst. Omdat Dennis in het buitenland was, traden we met 7 spelers aan.
Lara Eleveld was de jongste van het stel en maakte haar debuut op een landelijk toernooi. Ze kon nog geen wedstrijden winnen maar speelde toch verdienstelijk mee. Natalia won twee wedstrijden en eindige net onder de streep als vierde. Deborah en Moreno begonnen beiden sterk in hun poule. Moreno won de eerste drie gevolgd door twee verliespotjes. Een knappe derde plek. Deborah werd ook derde maar moest nog twee vervolgwedstrijden spelen omdat bij de meisjes junioren alleen de eerste twee direct door gaan. Dit heeft te maken met spelers die direct in de halve finale worden gesplaatst zoals Brit Eerland en Alice Barendregt. In de tweede vervolgronde kwam Deborah weer wat op krachten en plaatste zich voor het eerst voor de halve finale.
In een andere poule van de meisjes junioren speelde Ewa weer een sterk toernooi. Ze was voor de laatste ronde al zeker van de eerste plaats in de poule.
Ook Patrick en Rob speelden een uitstekend toernooi. Alleen tegen de nummer 1 geplaatste spelers verloren ze een wedstrijd. Ze werden dus twee in hun poule. Rob bij de junioren en Patrick bij de pupillen.
De spelers werden ook deze keer weer bijgestaan door een heel team aan coaches. Wim, Jan, Martin, Harry, Daam en Alex stonden weer de gehele dag klaar zodat er altijd hulp vanaf de kant was.
Vorig jaar tijdens de kwartfinale in Hilversum waren de wegen extreem glad door sneeuw en ijs. Almere pakt het anders aan. Ze hebben werkelijk een fantastisch mooi sportcentrum gebouwd maar maken het onbereikbaar door een compleet doolhof aan wegen midden in een onbebouwde polder. Deze onbebouwde polder lijkt voor de heft geasfalteerd met busbanen waar de TomTom je overheen stuurt. Eenmaal binnen proberen ze je weg te jagen met de aller-aller-slechtste koffie van het westelijk halfrond die bovendien lauw en onbetaalbaar duur is.
Gelukkig kon ik ’s-avonds thuis weer genieten van m’n eigen koffie waarna ik weer tevreden op de bank in slaap viel. Het was weer een mooie tafeltennisdag.

Naar inhoudsopgave


3 december 2011
Kampioenschap Landelijk A

door Wim Kielen

Onder grote belangstelling van leden en ouders, is het eerste jeugdteam kampioen Landelijk A geworden. Er waren zoveel toeschouwers opgekomen om onze teams te steunen, dat er geen vrije zitplaats meer over was. Hierdoor ontstond er een geweldige sfeer in ons gymzaaltje. Je zag dat dit onze spelers inspireerde en zich van hun beste kant wilden laten zien.
Ons eerste, het combinatie-team met Hoogland, had nog drie punten nodig om historie te schrijven. Vorige week behaalde het team een zwaar bevochten 5-5 tegen Taverzo. De jongens stonden dus op scherp omdat ze nogmaals tegen dit team moesten. Na het dubbel stond er echter al 3-1 op het bord zodat het kampioenschap binnen was. Taverzo moest zich echter nog kwalificeren voor de kampioenspoule dus zij gaven Jesse, Max en Rob ook de resterende wedstrijden maximale tegenstand. Eindstand 7-3. Bijzonder is verder nog te melden dat Rob deze competitie slechts twee wedstrijden heeft verloren. Niet eerder heeft een TTVN-er zo’n prestatie neer gezet. Ons eerste jeugdteam speelt dus komend seizoen om het Nederlands kampioenschap.
Naast het eerste team speelde ons tweede om het kampioenschap in Landelijk C. Vorige week leden ze een verrassende nederlaag tegen Amsterdam 78. Ewa, Dennis en Rens konden deze week dus revanche nemen. Ze hadden nog één punt nodig voor het kampioenschap. Dit punt werd al gelijk gescoord door Dennis. In een spectaculaire partij wist hij knap te winnen van Tip Ketelaar. De rest van de wedstrijden konden relaxed worden uitgespeeld. Eindstand 7-3. Bijzonder is dat dit team debuteerde in Landelijk C en direct 4 wedstrijden met 10-0 wist te winnen. Doe het ze maar eens na.
Ook het derde team met Deborah, Oscar, Henno en Patrick kon het kampioenschap vieren. Zij hadden 6 punten nodig om kampioen te worden in de eerste klasse. Ondanks heftige tegenstand van de VTV-meiden wisten ze alle wedstrijden te winnen en verdienden hiermee een plaats in Landelijk C.
Direct na afloop werd de champagne ontkurkt en werden alle kampioenen, coaches en trainers in de bloemen gezet door Wim F en Harry (voorzitter TTVN). Met behulp van de ouders werd er vervolgens eten gehaald zodat het seizoen kon worden afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.
Het gebeurt niet vaak dat we ons op deze wijze kunnen presenteren aan ouders en belangstellenden. Deze dag gebeurde het op een fantastische manier. Spelers, coaches en trainers hebben een visitekaartje afgegeven waarop iedereen trots kan en moet zijn.

Naar inhoudsopgave


29 november 2011
Geslaagde "Table Stars"-kennismakingslessen Basisscholen

door Wim Kielen

Afgelopen dinsdag heb heeft de vereniging voor de tweede keer deze maand, een dag gymlessen verzorgd voor de basisscholen rond de Driehoek. Een aantal vrijwilligers hebben de gehele dag zo’n 8 groepen met leerlingen vermaakt met onze mooie sport.
We hadden de tafels in circuitvorm opgezet waarbij op iedere tafel een ander spel was. Bekers van een tafel afslaan doet het altijd goed maar ook het ‘tik-tak-tor’ spel was populair. Omdat rallies spelen nog te moeilijk is voor de kleintjes uit groep 3 en 4, hadden we een oefening waarbij een ze een kleine ballon in de lucht moesten houden met hun batje. Dit is ondertussen mijn favoriet. Je zou het zelf moeten zien.
Gezien de reacties was dit weer een groot succes. We hebben in ieder geval vele lachende gezichtjes gezien (voor zover ze boven de tafel uitkwamen).
De kinderen die tafeltennis leuk vinden, hebben we op de woensdag van 18:00 tot 19:00 uitgenodigd om te komen spelen. Hopelijk kunnen we hieruit een aantal nieuwe leden winnen.
TTVN kan deze dagen alleen organiseren met voldoende vrijwilligers (Herman, Paul, Piet, Nancy, Jan v A, Alannah, Alex, Marek en Wim) en gelukkig waren er dat weer voldoende. Bedankt.

Naar inhoudsopgave


28 november 2011
Eerste jeugdteam plaatst zich voor de kampioenspoule!

door Wim Kielen

Ons eerste jeugdteam heeft afgelopen weekend historie geschreven door zich te plaatsen voor de kampioenspoule. Hierin spelen ze komend seizoen om het Nederlands kampioenschap clubteams. Een prachtige prestatie van het TTVN/Hoogland combinatie-team.
De eerste twee teams van iedere landelijk A poule plaatsen zich voor de kampioenspoule en door een 5-5 tegen Taverzo zijn de jongens niet meer in te halen voor nummer drie. Komende zaterdag kunnen Rob, Max en Jesse ook nog kampioen worden in Landelijk A. Ze moeten nog drie punten scoren.
Ook het tweede team met Ewa, Rens en Dennis kunnen kampioen worden in Landelijk C. Ze hebben nog maar één punt nodig tegen de concurrent uit Amsterdam.
Ik wil alle TTVN-ers uitnodigen om zaterdag vanaf 14:00 uur even langs te komen in de Driehoek om de jongens aan te moedigen. Beide teams kunnen dan kampioen worden. Er staat altijd versie koffie en thee klaar.

Naar inhoudsopgave


14 november 2011
Drie prijswinnaars in Berkel

door Wim Kielen

Afgelopen weekend was Berkel ‘the place to be’ voor tafeltennissend Nederland. Op zaterdag werd het CD toernooi gespeeld en op zondag waren de toppers op het A-toernooi te bewonderen. Vooral zaterdag waren de Driehoek-spelers succesvol.
Op zaterdag waren we met Yermo, Lex, Jorian, Oscar en Moreno. Lex, Yermo en Jorian speelden bij de D-pupillen en presteerden alle drie buitengewoon. In de hoofdronde kwam Lex tot in de kwartfinale. Yermo kwam ook in de hoofdronde via twee knappe winstpartijen. In de eerste afvalronde moest hij echter direct tegen Jorian. Jorian wist het redelijk eenvoudig tot in de finale te schoppen. Hier kreeg hij veel tegenstand van een Hoogland speler. Pas aan het einde van de vijfde game wist Jorian het verschil te maken en won dus het D-toernooi.
Hetzelfde hoopten we voor Moreno. Hij moest de gehele dag zwaar aan de bak waardoor hij het in de finale van de D-welpen geen energie meer had voor de wedstrijd tegen de fysiek veel sterkere tegenstander van SKF. Na een aantal finales vorig jaar in het troosttoernooi was dit de eerste finale in het hoofdtoernooi. Een prima prestatie.
De beste prestatie van de dag echter zette Oscar neer. Na een slow start in de poule kwam hij met een tweede plaats in de hoofdronde. Hier zette hij ronde na ronde de tegenstanders opzij. Ook de finale was een enorm gevecht. Tot aan 10-9 in de vijfde game was het onduidelijk wie er ging winnen. Op deze stand besloot Oscar de wedstrijd dan toch maar af te maken met een mazzelbal. Een briljante manier om je B-licentie te behalen en de eerlijkheid betaamt het me te zeggen dat ik dit niet zag aankomen.

Zondag mochten Ewa, Rob en Patrick aan de slag bij de A-licenties. In de categorie van Rob en Ewa moet je tegenwoordig eredivisie heren of dames spelen om een beetje mee te kunnen doen. Dat bijvoorbeeld de internationals Koen Hageraats en Alice Barendregt niet in de prijzen vielen zegt voldoende. In dit geweld werd Ewa 17de en Rob 15de (van de 30).
Het niveau van de pupillen waarin Patrick speelt ligt een stuk lager. De winnaars spelen landelijk A. Patrick verraste bijna in de eerste tegen ronde Roel Bogie. Na een 2-1 voorsprong ging de wedstrijd toch nog in vijven verloren. Helaas net geen stunt. Na wat winst en verliespartijen werd Patrick uiteindelijk 13de.
Na afloop hebben we nog even Vera (VTV) aangemoedigd in haar finale bij de pupillen. Na een 2-0 achterstand wist ze de wedstrijd met 3-2 te winnen. Een knappe prestaties.
Voordat ik weer over de koffie begin wil ik weer eerst even de coaches, Wim, Martin, Daam en Alex bedanken voor hun inzet. Vooral zaterdag was er nauwelijks tijd voor een pauze doordat ze steeds maar bleven winnen.
Je kan wel indenken dat ik zondag vrij moe was toen ik met m’n koffie op de bank neerviel. Het was weer een prachtig weekend. Hoe zou het weer geweest zijn? Zonnig?

Naar inhoudsopgave


6 november
Lara vertegenwoordigt TTVN op de Dag van het Talent

door Harry Eleveld

Op 6 november j.l. was er een geweldige happening georganiseerd door de NTTB op Papendal: de dag van het talent.
Elke afdeling kon een achttal meisjes- en jongenswelpen afvaardigen voor deze dag. Lara was een van de gelukkigen. Zo was er na een centrale warming up, een aantal coördinatie of sportmotorieke testen waarbij het bijvoorbeeld ging om balgevoel, sprongkracht en sprint. Verder werden in een drietal ronden in verschillende poules wedstrijden gespeeld. Tussendoor was nog een leuke demonstratiewedstrijd, waarin met name Yana Timina er een mooie show van maakte.
Dit alles werd begeleid door een groot aantal vrijwilligers. Daam en Paul waren vanuit TTVN aanwezig om een en ander in banen te leiden.

Naar inhoudsopgave


30 oktober 2011
Vier spelers verder op NJM

door Wim Kielen

NJM afdelingsfinale
Lex, afdelingsfinale NJM

Zondag werden de afdelingsfinale van de NJM gespeeld. Via deze finales kan kunnen spelers zich plaatsen voor de landelijke rondes van de NJM. Omdat Nationale Jeugdmeerkampen het meest prestigieuze toernooi is bij de jeugd, wil iedereen hier goed presteren.
Bij de meiden moest Lara tegen al wat oudere meisjes en wist knap enkele games te winnen. Voor een nulde-jaars welp was dat prima. Bij de cadetten verloor Natalia alleen de eerste wedstrijd van Sharon en plaatste zich zodoende eenvoudig. Deborah hoefde slechts één wedstrijd te spelen en te winnen om door te gaan. Dit was ook niet moeilijk.
Bij de jongens speelde Moreno een goed toernooi met alleen de traditionele verlies partij tegen Jip Vree. Lex had een zware poule maar wist toch nog met zeer goed spel enigszins onverwacht twee wedstrijden te winnen. Oscar is momenteel goed in vorm en miste op een haar na de kwalificatie. Hij wist het de Utrechtse verdediger Mees van der Meer zeer lastig te maken maar kwam aan het einde net te kort. Dennis maakte bijna een valse start door met een
vochtig batje te willen gaan spinnen. Na een aantal zware maar ook mooie potten eindigde hij tenslotte toch ongeslagen.
Toen aan het einde van de dag de rook was opgetrokken, bleken dus Natalia, Deborah, Moreno en Dennis zich geplaatst te hebben voor de volgende ronde. Samen met de reeds geplaatste Ewa, Rob en Patrick hebben we dus een mooi
gezelschap in de kwartfinale. De spelers werden vandaag bijgestaan door Martin, Jan, Alex, de als coach debuterende Rob en ondergetekende. Het was weer een mooie dag.

Naar inhoudsopgave


30 oktober 2011
TTVN goed in de returns

door Wim Fassotte

TTVN is goed de tweede helft van de Najaarscompetitie in gegaan. De TTVN mannen wonnen hun uitwedstrijd in Soest met dezelfde cijfers als aan de start van de competitie met 6-4. Kopman Martijn Heidema bleef in deze wedstrijd met drie overwinningen ongeslagen. De jonge Rob Seldenrijk en Jan Willem Jansen scoorden in het enkelspel ieder één punt en ook het dubbelspel was voor de TTVN-ers.
De vrouwen deden het ook een stuk beter dan in hun thuiswedstrijd. Werd toen met dubbele cijfers verloren, nu leden de TTVN vrouwen in Tilburg tegen Irene 2 de kleinst mogelijke nederlaag met 4-6. Lisette Schuurhof won twee partijen, Anita van Dijk bracht met één overwinning in het enkelspel en samen met Lisette in het dubbelspel de stand op de 4 punten voor TTVN, terwijl Sandra Dubbers met lege handen bleef.
Het succesvolle jongensteam in de hoogste landelijke A-klasse had thuis met 7-3 gewonnen van Getavé. In Gendt werd het een 6-4 overwinning voor de TTVN-jongens. Rob Seldenrijk scoorde in het enkelspel driemaal, Max van Amerongen scoorde twee punten en Jesse Coljee zorgde voor één punt. Rob en Max wonnen samen het dubbelspel voor TTVN. Met deze kleine overwinning versterkten zij hun koppositie in groep C, mede omdat hun naaste concurrenten TAVERZO uit Zoetermeer en Scyedam uit Schiedam met 5-5 gelijk speelden. Met 43 punten voeren zij nu de ranglijst aan. Taverzo staat met 34 punten op de tweede plaats.
Jongens 2 stevent in de landelijke C-klasse overduidelijk op het kampioenschap en de promotie naar de landelijke B-klasse af met hun uitoverwinning van 10-0 tegen SVN in Naaldwijk.

Naar inhoudsopgave


22 oktober 2011
Jongens TTVN aan kop in landelijk A

door Wim Fassotte

Eerste jeugdteam: Rob, Max en Jesse
Rob Seldenrijk in actie, 22 oktober 2011

Terwijl het eerste mannenteam van TTVN een vrije week hadden, kregen de vrouwen van TTVN, uitkomend in de landelijk 3e divisie, Dordrecht op bezoek en was Pecos uit Oegstgeest te gast bij het hoogste jongensteam van TTVN.
Zeker de vrouwenontmoeting is een uiterst spannende wedstrijd geworden. TTVN nam een voorsprong met twee overwinningen in vijf games van Lisette Schuurhof en Anita van Dijk in de hun eerste enkelspelen. Ook Marjon Heesen wist in de derde wedstrijd een 2-0 in games voorsprong te nemen maar zag de 3e game met matchpoint verloren gaan. Het leek, dat zij al haar kruit verschoten had, waardoor het punt naar Dordrecht ging. Ook het dubbel van Lisette Schuurhof en Anita van Dijk ging toch nog na vijf spannende games voor TTVN verloren en Anita verloor ook de vijfde partij, wederom pas na vijf enerverende games, waardoor de stand op 3-2 in het voordeel van Dordrecht kwam. In de overige vijf enkelspelen wist alleen Lisette Schuurhof haar twee enkelspelen te winnen, waarmeer de eindstand op 6-4 in het voordeel van het Dordse team kwam.
De jongens deden het veel beter, al moest kopman Rob Seldenrijk onverwachts en zeker tot verrassing van teamcoach Mark Staffhorst en overige TTVN-supporters in het eerste enkelspel het punt aan zijn tegenstander laten. Bij dat ene verrassende tegenpunt van PECOS bleef het voor het team van TTVN. Met 9-1 werden de Oegstgeesters overduidelijk geklopt en bleven de andere TTVN-ers Jesse Coljee en Max van Amerongen zonder puntverlies. Met 37 punten heeft het team van Rob Seldenrijk de koppositie in de landelijk A-klasse stevig in handen vóór Taverzo uit Zoetermeer met 29 punten en Scyedam met 27 punten.
Ook het 2e jongensteams, uitkomende in de landelijke C-klasse stevent met 42 punten en 11 punten voorsprong op hun naaste concurrenten onder leiding van teamcoach Jan Smeets op het kampioenschap in hun groep af.

Naar inhoudsopgave


17 oktober 2011
Geslaagd Dubbeltoernooi

17 oktober was het dan zover. Het eerste dubbeltoernooi van het seizoen. Met 8 teams die zich voorafgaand hadden aangemeld leek het een klein toernooi te worden. Maar de spontane aanmeldingen na de ALV zorgde ervoor dat we op 14 team eindigden. Alle teams werden willekeurig door elkaar door elkaar gezet in drie poultjes waarvan de nummers 1 door zouden gaan na de finale poule waarvan we dus de dubbelkampioenen uit zouden halen.
Marek en Ewa behaalden zonder al te veel problemen de eerste plaats in hun poule. Bart en Harry ondergingen hetzelfde. In poule B werd het nog even spannend tussen Martijn en Robin tegen Darrel en Alex. Beide teams waren ongeslagen totdat ze tegenover elkaar stonden. De winnaar zou doorgaan naar de finale poule. Martijn en Robin  wonnen met 3-1 en gingen dus door.
In de finale begonnen Martijn en Robin tegen Marek en Ewa. Martijn en Robin hadden een antal mooie punten gescoord maar uiteindelijk gingen Marek en Ewa vrij eenvoudig met de overwinning aan de hal. Toch hadden Martijn en Robin een tweede kans, dit keer stonden ze tegen Bart en Harry. Helaas ging de overwinning ogenschijnlijk makkelijk naar Bart en Harry. Hierdoor hadden we een interessante finale: Marek en Ewa tegen Bart en Harry. In de vijfde set was er nog geen winnaar bekend. In de spannende partij wonnen Bart en Harry het dubbeltoernooi.
Na een kort woordje van Darrel werden de prijzen uitgereikt. Martijn en Robin waren 3e geworden, hun prijs was een felicitatie en een applaus. Helaas waren ze al eerder naar huis vertrokken. Op de 2e plaats waren Marek en Ewa geëindigd, zij kregen een applaus en een flesje wijn. Maar zeker verdiend waren Bart en Harry geëindigd op de 1e plaats. Ze kregen een groter applaus, maar geen grotere fles wijn.
Al met al was het een geslaagde avond. Graag zien wij jullie allen weer op het volgende toernooi!

Naar inhoudsopgave


16 oktober 2011
Natalia wint troosttoernooi Hoorn

door Wim Kielen

Afgelopen zondag kon Natalia voor de tweede keer in één jaar een prijs afhalen bij een ranglijsttoernooi. Vorig jaar won Natalia nog het C-toernooi in Berkel. Zondag won ze het troosttoernooi in Hoorn. Nadat ze, gecoacht door haar vader, in een moeilijke poule derde was geworden, gingen de wedstrijden in de vervolgronde vrij eenvoudig. Consequent spelend ondersteund met een lastige service overheerste ze iedere tegenstander. In de finale liet ze zich geen moment van de wijs brengen door de Amsterdamse supporters van haar tegenstander en won met een duidelijke 3-0.
Naast Natalia waren ook Deborah, Moreno en Dennis aanwezig. Deborah kwam knap in het hoofdtoernooi via een twee plaats maar verloor direct de eerste ronde. Achteraf hadden we het idee dat er meer ingezeten had. Moreno speelde bij de welpen een aantal uitstekende wedstrijden. In een best wel zware poule wist hij knap eerste te worden en stuitte daarna op een speler die Moreno vooral fysiek overtroefde.
Dennis werd in zijn eerste B-toernooi bij de kadetten tweede in zijn poule waarna hij in de eerste vervolgronde de nummer twee geplaatst versloeg. In de kwartfinale moest hij tegen lastige verdediger. Ondanks dat Dennis goed tegen verdedigers kan spelen, kon hij deze latere finalist niet de baas. Ieder gescoord punt, kostte zoveel energie dat er altijd wel één of twee foutjes volgden.
Zaterdag was ik al met Oscar en Jorian in Hoorn geweest voor het C-toernooi. Beide jongens bereikten het hoofdtoernooi en werden in de eerste vervolgronde uitgeschakeld waardoor we redelijk op tijd weer thuis waren.
Zoals de traditie voorschrijft, gingen we zondag weer langs de MEK alwaar ons feestvarken niets wilde eten omdat er thuis een pizza op haar wachtte. Het moet niet gekker worden. Rond 8 uur waren we weer thuis en nadat ik teletekst pagina 818 en 819 had gecontroleerd, zat ik wel heel erg lekker op de bank. Na een halve bak koffie viel ik tevreden in slaap maar niet voordat ik de coaches Wim, Marek en Paul heb bedankt voor de ondersteuning van de spelers.

Naar inhoudsopgave


9 oktober 2011
Schuurhof leidt TTVN vrouwen naar eerste winst

door Wim Fassotte

Terwijl de mannen van TTVN in Huizen tegen het jeugdige team 3 met 6-4 enigszins onverwachts een kleine nederlaag leed, wonnen de vrouwen thuis hun eerste wedstrijd in dit seizoen met 6-4 van DOCOS 2 uit Leiden.
De vrouwen ontvingen thuis DOCOS 2 uit Leiden. Sandra Dubbers en Lisette Schuurhof wonnen hun eerste enkels, terwijl Marjon Heesen haar eerste enkelspel verloren zag gaan. Sandra en Lisette wonnen samen het dubbelspel en namen een ongekende 3-1 voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. Lisette bleef ongeslagen in haar twee volgende enkelspelen en Sandra won haar tweede enkelspel, terwijl Marjon Heesen ook in haar twee enkelspelen niet tot winst kwam, maar met 6-4 was de eerste overwinning in dit seizoen in de landelijke 3e divisie voor de TTVN-vrouwen een feit.

Naar inhoudsopgave


8 oktober 2011
Eerste jeugdteam pakt koppositie landelijk A

door Wim Kielen

Eerste jeugdteam: Rob, Max en Jesse
Eerste jeugdteam: Rob, Max en Jesse

Vol goede moed gingen Rob, Jesse en Max richting Schiedam. Vandaag stond de wedstrijd tegen Scyedam op het programma. In principe zou dit de wedstrijd om de eerste plaats in de poule C, landelijk A kunnen zijn. Na drie wedstrijden stond Scyedam 1 punt boven ons team. Ook zij waren nog ongeslagen . Toch gingen we uit van 5-5 of misschien zelfs een 6-4 overwinning.
Zoals gewoonlijk startte Rob de eerste wedstrijd, niet zo gewoonlijk was dat Rob al heel snel met 2-0 in sets achterstond. Gelukkig herpakte hij zich en slaagde er in de wedstrijd naar zich toe te trekken en toch met 3-2 te winnen.
Hierna was Max aan de beurt. Hij speelde tegen Anthira van Wensveen, zij stond nog op 100%. Max kent haar van de selectie tafeltennissers met een beperking waar Anthira ook speelt. Er werden verschillende weddenschappen afgesloten op de uitslag. Kelly van Zon zou haar schoenen opeten als Max zou winnen. Max won van Anthira met 3-0. Helaas ging de derde wedstrijd verloren. De dubbel trokken onze jongens weer naar zich toe waardoor het 3-1 kwam te staan. Na 6 partijen stond het 2-4 voor ons. Hierna werd er geen partij meer uit handen gegeven en liepen onze jongens uit naar 2-8. Nu is de competitie nog lang en kan er nog van alles gebeuren. Pas de laatste 2 wedstrijden spelen we uit en thuis tegen Taverzo.

Naar inhoudsopgave


2 oktober 2011
Voorronde NJM

door Wim Kielen

Afgelopen zondag is de afdelings-voorronde van de Nationale Jeugdmeerkampen gespeeld. Tijdens dit toernooi in Hilversum konden spelers zich plaatsen voor de afdelingsfinale. Terwijl buiten het oktober-zonnetje brandde, mochten binnen Oscar, Lex, Yermo en Moreno zich uitleven.
Oscar speelde, bijgestaan door Martin Lindenaar, een uitstekende meerkamp en werd ongeslagen eerste. Lex wist zich ook te plaatsen voor de finale al ging dat een stuk lastiger. Hij als vierde met evenveel punten als nummer 2. De nummers 4 uit de drie pupillen poules, mochten nog twee plaatsen verdelen. Lex was de gelukkige nummer 2. In dezelfde klasse kwam ook Yermo uit. In de poule trof Yermo spelers van 2de t/m 6de klasse. Met één gewonnen partij eindige hij als vijfde. Bij de welpen speelde Moreno een achtkamp waarbij de eerste 6 doorgaan naar de finale. Moreno won 6 van de 7 wedstrijden en werd zo knap 2de.
Met drie van de vier spelers geplaatst voor de finale, gingen Daam en ik tevreden naar huis. Samen met Deborah, Natalia, Lara en Dennis hebben we dus een leuke afvaardiging in de afdelingsfinale. Ewa, Rob en Patrick stromen pas in de eerste landelijke ronde in.

Naar inhoudsopgave


1 oktober 2011
TTVN wint

door Wim Fassotte

In de derde week van de najaarscompetitie kreeg het mannenteam SVE 2 uit Utrecht op bezoek. De meeste aandacht bij deze ontmoeting ging uit naar de 15-jarige Rob Seldenrijk, die als clubkampioen bij de jeugd voor ’t eerst in het team van TTVN, dat uitkomt in de hoofdklasse, werd opgesteld. Rob maakte een prima debuut met twee overwinningen in het enkelspel evenals kopman Martijn Heidema. Martijn en Rob samen scoorden in het dubbelspel het vijfde punt voor TTVN. In de laatste en tiende partij scoorde basisspeler Jan Willem Jansen het zesde punt voor TTVN.
Rob Seldenrijk leidde In Nijmegen zijn eigen jongensteam in de landelijk A-klasse naar een fraaie overwinning op Tafeltennis Nijmegen met 7-3. Rob zelf bleef ongeslagen, Max van Amerongen scoorde tweemaal en Jesse Coljee won één enkelspel, terwijl ook de winst in het dubbelspel mee naar Nieuwegein werd genomen.
Het damesteam van TTVN moest in Leiden tegen het damesteam van Scylla genoegen met een kleine 6-4 nederlaag.

Naar inhoudsopgave


25 september 2011
Weinig succes voor TTVN

door Wim Fassotte

In de 2e week van de najaarscompetitie moest het eerste mannenteam uit tegen kampioenskandidaat Hilversum genoegen nemen met een 7-3 nederlaag. De TTVN-ers waren gewaarschuwd. Immers in de eerste wedstrijd had het team van Hilversum al met 10-0 gewonnen van Huizen. Naast winst in het dubbelspel won alleen Martijn Heidema twee enkelspelen. John Jansen en Paul Oostveen bleven zonder winst.
De thuiswedstrijd van het damesteam in de landelijke 3e divisie tegen Irene 2 uit Tilburg leverde verzet TTVN geen punten op. Zowel Sandra Dubbers, Sanne van Doorn als Marjon Heesen bleven ondanks het feit, dat zij in de meeste partijen behoorlijke tegenstrijd boden en een gametje meepikten, met lege handen (0-10).
Alleen het 1e jongensteam, dat uitkomt in de hoogste landelijke A- klasse zorgde voor een 7-3 overwinning op Getavé uit het Gelderse Gendt. Rob Seldenrijk bleef bij de TTVN-ers ongeslagen. Jesse Coljee won twee sets en Max van Amerongen won één enkelspel. Ook het dubbelspel werd door TTVN gewonnen.

Naar inhoudsopgave


25 september 2011
Gino en Yermo winnen vier partijen

door Wim Fassotte

Op de 1e minimeerkampen van dit seizoen, die afgelopen zondag bij Shot in Soest werden gehouden, werd TTVN vertegenwoordigd door Lara, Gino en Yermo.
Het is was leuk om te zien, dat Lara al goed aan het spelen van wedstrijdjes gewend gaat raken en zij wist zelfs al één partijtje te winnen en in één partij bleef het tot in een beslissende vijfde game heel spannend, maar in die partij lukte het Lara net niet om ook deze wedstrijd in winst om te zetten.
In de hoogste poule troffen Gino en Yermo elkaar al in hun eerste wedstrijd. Na vier gelijk opgaande games moest Yermo Gino feliciteren met zijn overwinning. In deze poule was er echt al te genieten van goed tafeltennis. Het was jammer, dat Yermo in zijn tweede wedstrijd weer last kreeg van pijn in zijn knie, maar een drukverband hielp hem goed het toernooi verder door. Hij won vier partijen. Ook Gino ging na die eerste partij succesvol door. Hij won de volgende drie sets. In de zesde ronde tegen Rikkert startte hij wat zenuwachtig. Hij verloor die 1e game. De 2e game was met 11-9 voor Gino, de 3e game ging met 13-11 naar Rikkert en de 4e game was weer met 11-9 voor Gino. In de 5e game mislukte bij Gino alles, net iets te hard, net iets te ver enz, dus deze partij ging voor Gino verloren en ook in de zevende ronde trok Gino aan het kortste eind. Met Gino en Yermo hadden drie spelers vier partijen gewonnen. Gino had wel het beste gamegemiddelde, waardoor hij uiteindelijk tweede werd in de poule en het zilver mee naar huis mocht nemen. Yermo werd met zijn vier winstpartijen vierde.

Naar inhoudsopgave


20 september 2011
Warme wedstrijden in Heel

door Wim Kielen

In een hele warme en benauwde zaal werd zondag het eerste ranglijsttoernooi van het seizoen gespeeld in Heel (Limburg). De organisatie had onze spelers voor de wedstrijden om 12:00 ingedeeld zodat we deze keer konden uitslapen. Yermo en Jorian mochten bij de pupillen debuteren.
Yermo was de pechvogel van de dag. Zowel in de poule als in de vervolgronde bleef er een speler weg. Hierdoor speelde hij maar drie wedstrijden tegen voornamelijk sterke tegenstanders. Ondanks dat hij goed tegenstand bood, viel het kwartje steeds net de andere kant op. Na drie verliespartijen kon Yermo onder de douche.
Ook gecoacht door Jan Smeets, ging het Jorian het een stuk beter. Met hard werken, werd hij knap eerste in zijn poule. In de hoofdronde mocht hij gelijk tegen een bekende: Luuk van Amstel (Hoogland). Deze wedstrijd kantelde diverse malen maar uiteindelijk was de winst voor Jorian met 2 punten verschil in de vijfde. In de 1/8 finale was het wederom een zware pot. De tegenstander paste zich steeds meer aan aan Jorians tactiek waardoor Jorian op het einde net te kort kwam.
Moreno had een eenvoudige poule. Deze werd zonder gameverlies gewonnen. In de eerste vervolgronde, de kwartfinale, kwam een tegenstander van een geheel ander kaliber tevoorschijn. Een spannende vijf-gamer tot gevolg. In de laatste game nam het temparament van de tegenstander het over en speelde zichzelf zodoende uit de wedstrijd. Een mooie winstpartij dus. In de halve finale moet Moreno tegen 'angstgegner' Jip Vree van SVE. Moreno was deze keer vrij kansloos.
Door dit laatste verlies waren we om 17:00 al klaar en konden we op huis aan (dachten we). Exact een jaar geleden was de A2 naar het zuiden afgesloten en nu was de A2 in noordelijke richting aan de beurt. Behoorlijk omrijden via Breda dus. Alleen waren we niet de enigen die dit moesten doen. De rest kan je wel raden. Na de Mek en een kop koffie bij de familie Abrahams, kon ik al om 21:00 op de bank ploffen.

Naar inhoudsopgave


18 september 2011
TTVN start met kleine overwinning

door Wim Fassotte

De mannen van het eeste team zijn de najaarcompetitie in de hoofdklasse begonnen met een kleine thuisoverwinning op Shotuit Soest. Na een vrij nerveuze start van de ontmoeting met spannende partijen kwamen de TTVN’ers wat beter in hun spel. Vóór het dubbelspel verloor TTVN-kopman Martijn Heidema en Paul Oostveen, terwijl Jan Willem Jansen het eerste punt voor TTVN binnenhaalde.
Het dubbelspel werd op game point in de vierde game gewonnen door Paul Oostveen en Jan Willem Jansen. Martijn Heidema won zijn twee enkelspelen. Ook Jan Willem Jansen en Paul Oostveen wonnen hun wedstrijd, waardoor de einduitslag op 6-4 kwam in het voordeel van de Nieuwegeiners.
Het damesteam, die uitkomen in de landelijke 3e divisie, verloren hun wedstrijd met 8-2 van Dordrecht. Alleen de nieuwe aanwinst bij TTVN, Lisette Schuurhof won één enkelspel en ook wist zij met haar partner het dubbelspel in winst voor TTVN om te zetten.
Het 1e jongensteam, dat uitkomt in de hoogste landelijk divisie A, startte de najaarscompetitie met een 6-4 overwinning bij TIOS in Tilburg. Rob Seldenrijk en Jesse Coljee wonnen twee enkelspellen en Max van Amerongen, die opgenomen is in de nationale selectie van de gehandicapten sport, won één partij.

Naar inhoudsopgave


11 september 2011
Max op de Open Tsjechische

door John van Amerongen

Max in Ostrava, 11 september 2011
Max in Ostrava, 11 september 2011

Max reisde woensdag 7 september 2011 af naar Ostrava in Tsjechië om daar in de eerste plaats geherclassificeerd te worden en ook om mee te doen aan de open Tsjechische kampioenschappen in klasse 9. De herclassificering werd aangevraagd omdat Max nu in 9 speelt maar tijdens de eerste classificatie in 8 was ingedeeld. Na lang wikken en wegen werd Max (helaas) in toch in klasse 9 ingedeeld. Dit is de klasse waarin Gerben Last, Tonnie Heijnen en Ronald Vijverberg spelen.
Het toernooi zelf begon heel goed. Max (nr. 65) zat in de poule met de Kroaat Vulvin en de Noor Auli. Auli staat op de 6e plaats op de wereldranglijst en Max had nog nooit van hem gewonnen. Tot vandaag. Max won met 3-0 van Auli en ook met 3-0 van de Kroaat. Dit wil niet zeggen dat het makkelijke wedstrijden waren maar er werd wel gewonnen.
In de vervolgronde had Max een bye omdat hij poulewinnaar was. Daarna trof hij de Fin Mietinen (11). Die wedstrijd verloor Max. Mietinen verloor weer van de uiteindelijke winnaar de Rus Nozdrunov (5). De strijd om de derde plaats was weer tegen Auli. Auli had Max al beloofd revanche te willen hebben. Dit lukte hem ook. Uiteindelijk een mooie vierde plaats voor Max.
Het tweede deel van het toernooi betreft de teamwedstrijd. Hierin speel je als team om drie gewonnen wedstrijden. Er zijn dus maximaal vijf wedstrijden te spelen. (Enkel, enkel, dubbel, enkel enkel. Max werd ingedeeld met de Kroaat Vulvin. Dit ging erg goed. Zij wonnen de wedstrijden tegen de Taiwanezen met 3-1. Ook tegen de combinatie van een Rus en een Tsjech werd met 3-1 gewonnen. Uiteindelijk eindigden Max en Vulvin op de tweede plaats achter weer Auli en Miettinen. Dit betekende de eerste buitenlandse medaille en de nodige punten op de ranglijst.

Naar inhoudsopgave


27 augustus 2011
Gezellig Familietoernooi

door Wim Fassotte

Aan het begin van dit nieuwe seizoen had de jeugdcommissie nog wel een gepland restant van het vorig seizoen uit te voeren. Op zaterdagmorgen 27 augustus j. l. was een examenronde van onze opleiding voor de "Superstar"-vaardigheidsdiploma’s en daarna konden wij ons familietoernooi starten met zo waar toch 11 koppels. Nu vinden wij voor zo’ n gezelligheidsgebeuren zeker het winnen of verliezen niet het allerbelangrijkste, maar het was aardig om te zien, dat er hier en daar behoorlijk enthousiast gestreden werd om de punten. En zo hoort het ook! Ook bleken aanwezige ouders toch in korte tijd over een behoorlijke balvaardigheid te kunnen beschikken.
De koppels verdeelden we in twee meerkampen en daarna speelden de winnaars om de twee prijsjes en de nummers 2 uit iedere meerkamp voor plaats 3. Groep 1 werd best wel enigszins verrassend gewonnen door Jorian met zijn vader, vóór Joshena en haar broer Gerold. In groep 2 bleken wel volgens ook onze verwachting Natalia met haar vader Marek ongeslagen, vlak vóór Patrick en zijn vader Erwin. In deze poule wisten toch ook Yermo mat zijn moeder, de jonge Deion met zijn vader en Sven met zijn broer toch ook heel goed twee partijen te winnen en moesten Justen en zijn broer het onderspit delven. In de groep van Jorian en Joshena zorgden Moreno, Robin en Hidde met hun vaders voor behoorlijke sportieve tegenstand.
O ja, in de strijd om de 3e plek wisten Joshena en Gerold Jeyaratnam in vier games te winnen van Patrick en Erwin Nieuwendijk en in de finale won het koppel Bednarczyk van het verrassend sterke koppel van Nee.
Alle 11 dubbels werden kampioen in een leuk, gezellig en sportieve happening.

Naar inhoudsopgave


27 augustus 2011
Twee nieuwe Superstars bij TTVN

door Wim Fassotte

Afgelopen zaterdag 27 augustus j.l. vonden bij Tafeltennisvereniging 'Nieuwegein' in sportzaal De Driehoek de examens plaats voor de officiële vaardigheidsdiploma’s Superstar van de NTTB.
Het examen bestaat zowel uit een theoretisch gedeelte met multiple-choice vragen als een praktisch gedeelte, waarbij de kandidaten hun vorderingen moesten aantonen. Tijdens de trainingsuren in het voorjaar werden regelmatig voor deze en andere praktijkoefeningen, die tot het lesprogramma behoren, testen gedaan, die aan de minimale eisen voor het examen moesten voldoen.
Het eerste diploma Ster 1 werd behaald door Hidde Schinkel en Justen Steenbergen. Zij gingen beiden ook op voor Ster 2, dat zij ook mee mochten nemen samen met de meisjes Lara Eleveld en Rian Kader. Het derde diploma Ster 3 werd behaald door Robin Bosch en Yermo Abrahams en het 4e en hoogste diploma was er voor Sven Braster en Gino Kader.

Naar inhoudsopgave


12 augustus 2011
Max in China

door John van Amerongen

Max is van 14 tot en met 27 juli met de Nederlandse selectie voor spelers met een beperking naar China geweest. De eerste week stond in het teken van een trainingsstage gevolgd door het meedoen aan de Chinese open kampioenschappen.
Na een vliegreis van 9 ½ uur in een grote Jumbo kwamen ze aan in Beijing. Daar bleek het zo’n 40 graden te zijn maar slechts zelden kwam de zon door de smog heen. Hierna volgde de busreis van 4 uur naar het trainingscomplex.
Het hotel had gelukkig wel airco maar de trainingshal niet, dus het was zweten. De trainingsstage werd gedaan met de Chinezen. Deze jongeren zitten hier intern en trainen, trainen en trainen. ’s Morgens voor het ontbijt een duurloop. Na het ontbijt twee en een half uur trainen, na de lunch weer trainen en na het diner is er nog twee uur servicetraining. En dat 5 ½ dag per week. Er is een halve dag per week voor school, maar wanneer er huiswerk gemaakt wordt is niet bekend. Stoppen omdat je je niet lekker voelt is er niet bij. Je moet doortrainen, desnoods tot je er bij neer valt. Bij ons is het nog wel iets anders. Ook Max heeft hard moeten werken. Twee tot drie trainingen per dag.
Na de trainingsstage volgde in Beijing het toernooi. Max staat nog laag op de wereldranglijst dus speel t hij in de voorrondes meestal tegen spelers uit de top 10. Wel pakte hij zijn games maar de wedstrijden kon hij niet naar zich toetrekken.
Er was soms nog een klein beetje tijd voor ontspanning en konden ze de stad in. Ook heeft hij de Chinese Muur bezocht. Al met al een hele ervaring.

Naar inhoudsopgave


25 juni 2011
Max wint Midden-Meerkampen 2011

door Wim Kielen

Max en Yermo hebben zaterdag 25 juni 2011 meegedaan in de finale van de Midden Meerkamp. Deze werd gespeeld in Huizen. Hierdoor werd de inbreng TTVN/Hoogland gewaarborgd.
Max zat in de Ratingklasse I met jongens die hij goed kende. Er werd in een 8-kamp gespeeld. Tegen Arthur, Joerie, Steef en Maxime werd het een 3-0 overwinning. Na een verlies tijdens het UTTC toernooi Utrecht tegen Rens de Boer en een nipte overwinning in de halve finale ging het zaterdag iets makkelijker. Max won met 3-1.
De twee lastigste bleven over. Beiden speelden een thuiswedstrijd. Bastiaan won in de halve finale nog met 3-0 van Max. Gisteren ging het gelukkig iets anders. Max won, maar met 11-9 in de vijfde set. Vervolgens moest gewonnen worden tegen de hoogst geklasseerde Sander Lam. Op papier de lastigste wedstrijd, die eigenlijk geen wedstrijd bleek te zijn; met 11-3, 11-9 en 11-2 werd Sander van de tafel geveegd. Zo werd hij na Pater Martijn de tweede TTVN-er die de Midden-meerkampen wint. Max werd zaterdag goed ondersteund door Mark Staffhorst die komend seizoen het Hoogland/TTVN combinatie team met Rob, Jesse en Max zal begeleiden in de landelijk A competitie.
Yermo speelde in ratingklasse 5. Dat Yermo zich plaatste voor de finale was een positieve verrassing. Hij was namelijk uitgeschakeld in de voorronde. In het halve finale werd hij op het allerlaatste moment alsnog opgeroepen als invaller en wist zich vervolgens met slecht één verliespartij te plaatsen voor de finale.
In de finale eindigde hij met drie andere spelers met een gelijk aantal punten. Door een ongunstig onderling resultaat eindigde hij als vierde net naast het podium.

Naar inhoudsopgave


11 juni 2011
Ewa en Rob weer clubkampioenen

door Wim Fassotte

Nadat Ewa Bednarczyk al drie keer achtereen het clubkampioenschap bij de meisjes en Rob Seldenrijk al weer twee keer bij de jongens hadden opgeëist, lieten zij beiden ook dit jaar zien, dat zij ook nu wederom de sterksten zijn. Tot in finales bleven beiden ongeslagen. Ewa won haar wedstrijden tegen Deborah, Joshena en haar jongere zus Natalia vrij gemakkelijk om de titel bij de meiden voor de vierde keer te pakken, maar slaagde er, uitkomend in de A-categorie, in de poule de jongens Henno en Oscar met 3-0 en Dennis met 3-1 te verslaan. Ook in de kruisfinale won zij met 3-0 van Rens. In de finale moest zij Rob in 3 games feliciteren. Rob werd hiermede ook de bezitter van DE BATEN Cup, jaren terug beschikbaar gesteld door Stichting DE BATEN.
Rob had vrij simpel in zijn poule gewonnen van Deborah, Jerold en ook Rens. Ook in zijn kruisfinale had Henno weinig in te brengen.
Bij de meisjes werd Natalia Bednarczyk derde met een 3-0 overwinning op Joshena Jeyarathan. Deborah Jekel had vijf games nodig om Joshena de baas te blijven en met 3-1 winst tegen Natalia veroverde zij de 2e prijs. Ewa mocht dus de nieuwe wisselbeker mee naar huis nemen. Papa Marek bood aan deze wisselbeker te sponsoren.
Bij de A-categorie had Henno Frericks een hele goede dag. Na verlies in zijn poule tegen Ewa versloeg hij zowel Dennis Boot als Oscar Delissen met 3-1. In de kleine finale om de 3e plek versloeg hij ook teamgenoot Rens de Haas eveneens met 3-1. Rens had in zijn poule met 3- Deborah verslagen en Jerold met 3-0. Deborah op haar beurt versloeg Jerold met 3-1. In de andere poule wist Dennis Oscar met 3-1 te verslaan.
In verband met de beperkte deelname speelden de deelnemers in categorie B (3e en 4e klas) en categorie C (5e, 6e klas en overigen) één meerkamp.
Clubkampioen B-cat. werd ongeslagen onze nieuwe aanwinst Jorian van Nee. Met vier overwinningen werd Lex Eikenboom verrassend de winnaar van de 2e prijs in deze categorie. Hij won zo waar met 3-1 van Joshena.
Met deze goede prestatie werd Lex dus ook Clubkampioen C-categorie, vóór Moreno Abrahams, die de 2e prijs in de C-cat. mee mocht nemen. Moreno pakte in zijn sets wel een paar games en won zijn partij tegen starter Lara Eleveld, die toch al aandurfde zich in dit best wel zware wedstrijdveld te storten.

Naar inhoudsopgave


5 juni 2011
Prima prestaties in Panningen tijdens finale NJM

door Wim Kielen

Het laatste (en misschien ook wel belangrijkste) grote nationale jeugdevenement van dit seizoen was de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen. In Panningen speelden de sterkste 12 spelers van Nederland per categorie in een twaalfkamp om de door velen meest begeerde jeugdtitel.
Met Rob, Dennis en Patrick had TTVN dit jaar maar liefst drie ijzers in het vuur. Voor mij was het weekend dus al geslaagd zonder dat er één bal was geslagen. In de voorafgaande week hebben Marianne en ik de jongens, binnen de mogelijkheden, zo goed mogelijk voorbereid. De ouders hadden zich ook voorbereid door vlak bij Panningen een huisje te huren op een camping. Vanwege hemelvaart konden de spelers al op donderdag afreizen en de vrijdag lekker uitrusten en opladen voor het weekend. Uit voorgaande jaren weet ik dat twee dagen, op hoog niveau, wedstrijden spelen uitputtend kan zijn. Zowel fysiek als mentaal een uitputtingsslag. Fysiek vanwege de wedstrijden en de warmte in de zaal. Mentaal omdat het een achtbaan is van winst en verlies, blijdschap en teleurstelling.
Rob speelde bij de cadetten waar het niveau ligt tussen Landelijk A jongens en 2de divisie heren. Na goede en mindere partijen eindigde Rob achtste. Twee partijen in vijf games net verloren.
Dennis heeft in tegenstelling tot Rob en Patrick nog niet eerder in de finale had gestaan. Het niveau van de pupillen ligt hier tussen 1ste klasse regionaal en Landelijk A. Als je de game standen bekijkt dan is het vaak net niet. Alleen tegen de top 2 kon Dennis weinig inbrengen maar eindige desondanks 9de.
Bij de welpen is het veld wat homogener dan bij de andere klassen. Iedereen speelt tweede klasse regionaal tot aan Landelijk C. Patrick kon in dit veld goed meekomen en eindigde uiteindelijk 5de.
Als we achteraf naar de prestaties kijken van onze jongens dan zien we dat de einduitslagen bijna overeenkomen met hun plaats op de ranglijst. Rob staat 7de en werd 8ste, Dennis staat 11de en werd 9de, Patrick staat 6de en werd 5de. Prima prestaties dus al hadden de jongens zelf van meer gedroomd.
Bij deze uitslagen wil ik ook nog even die van Vera noemen. Vera die bij ons op vrijdag in de selectie meetraint werd zeer knap derde bij de meisjes pupillen.
Na afloop van het toernooi was er weer de gebruikelijke prijsuitreiking ondersteund door een echte Limburgse fanfare band. Iedere speler werd, onder applaus, apart naar voren geroepen en kon op deze manier nog even genieten van de aandacht voor zijn prestatie.
Ik wil Alex en Daam bedanken voor het coachen. De ouders bedankt voor het fantastisch georganiseerde weekend en ondersteunen van de jongens. De jongens voor hun inzet, fanatisme en prestaties. Als laatste maar niet als minste wil ik ook Marianne bedanken omdat zij voor een groot deel verantwoordelijk is voor het tafeltennisniveau binnen onze club.
Op de terugreis moesten we slalomment tussen alle sleurhutten nog bij Eindhoven in de file staan. Eenmaal thuis rond een uur of acht, kon ik weer tevreden neerploffen op mijn onvolprezen bank. Terugkijkend op een fantastisch weekend in Panningen met prachtige ping-pong partijen en puike prestaties, smaakte de koffie weer uitstekend.

Gedetailleerde uitslagen zijn te vinden via de onderstaande link:
http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=54C5DF15-B70A-4A95-A28F-4231CC1D09DE

Naar inhoudsopgave


15 mei 2011
Afdeling Midden jeugd actief tijdens finale weekend in Ahoy

door Juliet van Veen

Zoals ieder jaar is ook nu de N.T.T.B. Jeugdcup gespeeld. Een toernooi waarbij de sterkste welpen en pupillen uit de verschillende afdelingen het tegen elkaar opnemen. Andere jaren meestal iets later in het seizoen en in Papendal, dit jaar als side event tijdens het W.K. in Rotterdam. Dat betekent dat onze spelers dus in dezelfde hal speelden als waar Ding Ning en Zhang Jike hun wereldtitel behaalden.
Om ook nog iets van het W.K. te kunnen zien was er besloten dat het gehele toernooi gespeeld zou worden in “best of three” met een geplande pauze tijdens een heren kwart finale, de dames enkel finale en op zondag de 2 finales.
Het was dus wel een heen en weer geren van de ene naar de andere hal, met een zwaar programma voor de spelers en speelsters.

Onze jongensteams bestonden uit de volgende welpen en pupillen: Patrick Nieuwendijk, Sander van Buul, Fons Verkerk, Dennis Boot, Kevin Ranselaar en Bram van Duinen met de coaches Daam Hoogendijk en Wim Kielen.
De meisjesteams bestonden uit Filo Malmberg, Nienke Kempes, Roos Henneken, Vera van Boheemen, Nena Zantman, Sharon van Zelderen met de coaches Jacob ten Have en Juliet van Veen.
De jongens hadden een zware poule met de latere winnaar West, Gelre en Noord. We begonnen de eerste wedstrijd tegen West. Patrick, Dennis en Kevin pakten een puntje maar als team kwamen we te kort tegen de voornamelijk A-spelers. Ook de tweede wedstrijd tegen Gelre met o.a. Roel Bogie en een goede gastspeler van West, werd ruim verloren.
Na deze wedstrijd konden we nog net de laatste game van Timo Boll zien. Timo liet weer even zien hoe het moest en veegde een Chinees van tafel. Na de dames finale en een goed diner waren de jongens weer scherp voor de laatste wedstrijd van de dag. Er werd hard aan het zelfvertrouwen gewerkt door zeer ruim van de afdeling Noord te winnen. Door deze overwinning hadden alle jongens ondertussen twee of meer wedstrijden gewonnen. Dan ga je toch lekker naar het hotel in Gouda.
Na een stevig ontbijt waren we klaar voor de wedstrijden om de vijfde tot achtste plaats. Timo Boll moest om 11:30 zijn halve finale spelen dus de jongens hadden haast. In sneltrein vaart werd Oost aan de kant gezet met 11-4 waarna we snel naar de grote zaal konden. Deze keer werd Timo zo snel geveegd dat we zowaar op tijd weer terug waren voor de wedstrijd om de vijfde plaats tegen Zuid-West. Dit werd een redelijk spannende partij die tot 6-5 redelijk gelijk opliep. Hierna pakten wij snel de punten waardoor we toch nog redelijk snel bij de 11 waren.
De finalewedstrijd van het WK waar we hoopten Boll te zien, werd gespeeld tussen twee Chinezen. Op zich een goede wedstrijd maar het miste toch wat sfeer. Het mooiste ‘punt’ was van Dennis en Bram. Zij wisten, via de achterzijde van VIP tribune, de beveiliging te omzeilen, om een fel begeerde handtekening van Boll te bemachtigen. Een strakke actie van deze mannen.

De meisjes speelden hun eerste wedstrijd tegen Zuid West, een zware tegenstander. De einduitslag was 17-3 in het voordeel van Zuid West: Vera zorgde voor de 3 winstpartijen.
De tweede wedstrijd tegen West begon het ook bij de meisjes welpen al beter te gaan: ze begonnen al games te winnen, helaas nog geen wedstrijd. Vera en Sharon wonnen beide 2 wedstrijden en uiteindelijk stond er een 16-4 voor West op het scorebord.
In de laatste poule wedstrijd moesten we het opnemen tegen Gelre: Filo, Nienke en Roos deden hun uiterste best en wonnen ook hier wel games maar nog geen hele wedstrijd. De meisjes pupillen wonnen met 8-2 (Vera en Sharon 3 en Nena 2), uiteindelijk was de eindstand 12-8 voor Gelre.
Hierdoor eindigden we op de laatste plaats in de poule en moesten we het zondag opnemen tegen Oost.
Op de zondag werden de wedstrijden tot de 11 gespeeld, om zodoende meer tijd vrij te maken voor het bekijken van W.K. wedstrijden.
In deze wedstrijd won Filo de eerste wedstrijd voor de welpen, Vera en Sharon wonnen ook een partij en uiteindelijk werd het 11-3 voor Oost.
De laatste wedstrijd was tegen Noord om de zevende en achtste plaats. In het welpenteam was Nienke de ster in deze wedstrijd: zij won 2 partijen en met Filo het dubbel. De meisjes pupillen wonnen met 8-1 (het dubbel werd verloren) dus de totaalstand werd hier 11-8 voor ons: we eindigden op de zevende plaats.
Na het bekijken van de herenfinale konden we trots naar de prijsuitreiking: we hadden dapper gestreden en er uit gehaald wat mogelijk was. De teamgeest was goed, het aanmoedigen en steunen van elkaar zorgde voor een prettige sfeer.
Nogmaals iedereen bedankt!

 

Naar inhoudsopgave


24 april 2011
Patrick derde bij NK en Rob bij de laatste acht

door Wim Kielen

Patrick, Nijmegen 24 april 2011
Nijmegen, 24 april 2011
Patrick is op eerste paasdag derde geworden bij de Nederlandse kampioenschappen. Rob kwam bij de cadetten tot in de kwartfinale. Na Ewa en Moreno op zaterdag wederom een topprestaties. Patrick had een gunstige loting door topfavoriet Roel Bogie in de poule te hebben. Hierdoor kon hij Roel niet meer voor de finale tegenkomen. Na een moeilijke start in poule, wist Patrick overtuigend te winnen in de kwartfinale. In de halve finale kwam Patrick nog 2-1 voor maar door een tactische aanpassing bij de tegenstander glipte de winst zo uit handen. Desondanks stond er een blije Patrick op het podium.
Vooraf hadden we, bij de cadetten, voor Rob een kwartfinale in gedachten. Via een tweede plaats in de poule en achtste finale, kwam Rob wederom Bas Hergelink tegen. In tegenstelling tot de laatste keer kon Rob nu wel goed tegenstand bieden. Rob won knap de eerste game waarna Bas, de uiteindelijke kampioen, een tandje bij zette. Na een mooi gevecht moest Rob toch uiteindelijke het onderspit delven. Een uitstekend resultaat.
Voor Dennis zou het er om hangen of hij de hoofdronde zou halen. Cruciaal zou de wedstrijd zijn tegen Tip Ketelaar die één plek boven Dennis op de ranglijst staat. Ondanks het verlies in vijven, bevestigde Dennis dat hij in de top van de pupillen thuishoort.
Ewa mocht na de winst bij de B’s ook bij meespelen in het A-toernooi. Zo kan het gebeuren dat je competitie speelt in de tweede klasse en daarna bij de NK speelt tegen jeugd-international Alice Barendrecht speelt. Nogal een verschil in niveau. Grappig detail was nog dat coach van Alice al bij 4-4 een time-out nam om Alice te wijzen op de backspin van Ewa. Natuurlijk kon Ewa niet winnen maar het was wel een leuke ervaring.
Verder zijn de derde plaatsten van Rob (met Colin Rengers) en Dennis (met Lars Banning) in het dubbel.
Na de uitgebreide prijsuitreiking, zijn de deze keer niet naar de Mek gegaan. Ik kan ondertussen geen hamburger meer zien. Alex en ik werden deze door Lucy en Erwin, uitgenodigd bij de Chinees in Vianen. Dus wederom geen koffie op de bank maar koffie bij de chinees. Met de Patrick beker op tafel konden we terug kijken op een uniek NK. Als je naar de clubs kijkt die de prijzen winnen op het NK zijn er naar weinig die vanuit een gymzaaltje werken die we 3 keer in de week kunnen huren. Dit geeft toch extra glans aan de prestaties. Wat het ook bijzonder maakt is het aantal vrijwilligers die we steeds weer op de been kunnen brengen om de jeugd tijdens dit soort toernooien te begeleiden zoals Daam en Alex vandaag en Martijn, Alex en Wim F zaterdag. En wat te denken van Marianne Wagemakers die week in, week uit, iedere vrijdag vanuit Oudenbosch komt rijden om twee uur training te geven. Haar inbreng in al deze successen is groot.

Naar inhoudsopgave


23 april 2011
Ewa: Nederlands kampioen Meisjes Junioren B

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag is Ewa Nederlands kampioen Meisjes Junioren B geworden. Buiten was het mooi weer, binnen in een benauwde hal werd er gezweet. De Nederlandse kampioenschappen voor B-licenties werd onder moeilijke omstandigheden gespeeld. Ewa, nummer 9 op de B-ranglijst, was in goede vorm en liet geen twijfel bestaan over haar doel: Kampioen worden. In de acht wedstrijden verloor ze slechts drie games.
We waren deze keer met vijf spelers op het NK B. Ewa, Deborah, Max, Martijn en Moreno.
Deborah had een lastige poule, won van de nummer één geplaatst maar kwam in een zogenaamd driehoekje terecht. Drie spelers met hetzelfde aantal punten. Nadat de games waren geteld, bleek ze toch laatste geworden in de poule. Na enkele rondes in het troosttoernooi kwam ze een hoger geplaatste speelster tegen en vond haar Waterloo. Max en Martijn haalden wel de hoofdronde. Hier werd Max in de eerste ronde en Martijn in de tweede ronde uitgeschakeld.
Moreno kwam in de troostronde en wist zich via diverse winstpartijen, tot in de finale vechten. Hier bleek de tegenstander een maatje te groot. Zo ging Moreno wederom met een prijs naar huis. Als ‘nulde-jaars’ welp een knappe prestatie. Zeker als je hem ziet spelen tegen jongens die twee koppen groter zijn.
Een andere knappe prestatie werd door VTV-speelster Sharon geleverd. Sharon die op vrijdag bij ons meetraint, wist de meisjes pupillen B te winnen.
Na de prijsuitreiking konden we naar huis maar natuurlijk niet zonder even bij de Mek langs te gaan. Op het terras konden we gelukkig nog even nagenieten in het laatste half uurtje zon van de dag. Gezien het tijdstip was het nu niet genieten van koffie op de bank maar van koffie op het terras.
Tenslotte wil ik weer de coaches Martijn, Alex en Wim bedanken voor het begeleiden van de spelers en Jan voor het support.

Naar inhoudsopgave


22 april 2011
Weer twee jeugdteams kampioen

door Wim Kielen

TTVN 2 Kampioen
Oscar, Patrick, Thijs
Hoogland, 16 april 2011
Afgelopen zaterdag zijn er weer twee jeugdteams kampioen geworden. Team 3 werd het nipt terwijl team 5 het gemakkelijk had. Het zevende met Cody, Wouter en Hugo grepen net mis. Ze verspeelden op de laatste dag het kampioenschap aan HTTC.
Zelf was ik mee met het derde jeugdteam. We moesten uit tegen Hoogland minimaal 5-5 spelen. Omdat we thuis met 7-3 verloren hadden wisten we dat het moeilijk zou worden. Voor de wedstrijd hebben we dan ook eerst een uurtje warm gespeeld in de Driehoek voordat we naar Amersfoort gingen. Het inspelen bewees zijn nut want de jongens waren direct scherp. Bij 3-3 speelde Thijs de cruciale wedstrijd tegen Rik van Es. Thuis een makkie maar nu een lastige. Na een makkelijke eerste game ging Rik steeds beter spelen en had Thijs geen antwoord meer op het aanvalsspel. Dit resulteerde in diverse matchpoints tegen in de vierde game. Met een enorm aantal randballen en spanning op de arm van Rik wist Thijs toch nog de game te pakken. Ook de vijfde bleef spannend. Thijs wist door goed op de randen van de tafel te mikken, de game zijn kant op de laten vallen. Hierdoor stonden we 3-4 voor. Bij 4-4 speelde Patrick tegen Rik. In deze wedstrijd was te zien dat Patrick goed vooruit is gegaan en kan om gaan met spannende situaties. Het werd een duidelijke 3-0 waardoor de Oscar, Thijs en Patrick kampioen zijn geworden in de tweede klasse.
Eerder op de dag moest het 5de 5 punten halen tegen de nummer laatst DTV Smash. Joshena, Jaxon en Vinesh lieten er geen twijfel over bestaan en wonnen met 10-0. Na 7 speelrondes stond in team nog in de middenmoot maar door de 28 punten in de laatste drie wedstrijden, staan ze ineens bovenaan. Hulde!
Met vier van de acht teams kampioen waarvan drie in de hoogste klassen is een uniek resultaat waar de als vereniging trots op mogen zijn.

Naar inhoudsopgave


18 april 2011
Peter Marijn Clubkampioen 2011

Op maandag 18 april kon er net nog een vrije maandag worden gevonden om de Clubkampioenschappen 2011 bij de senioren te organiseren.
In de A-groep waren er niet zo veel verrassingen te noteren. Jammer was het zeker, dat Martijn Heidema niet heeft deelgenomen. 10 spelers uit de 2e klas of hoger gingen met elkaar de strijd aan. In poule 1 kwam Bart den Blanken niet tot winst. Sjoerd de Valk won alleen van Bart maar had het zowel Peter Marijn als Jan-Willem Jansen wel behoorlijk moeilijk gemaakt. De strijd in de poule ging tussen Peter en Jan-Willem, die door Peter gewonnen werd.
In poule 2 bleef Wouter Werensteijn met lege handen, Martijn van der Kamp won 1 keer, maar wel van Paul Oostveen. Paul won van Wouter en John Jansen maar met drie overwinningen eindigden toch John Jansen en en Daam Hoogendijk op de plekken 1 en 2, die recht gaven op de kruisfinales. In die kruisfinales won John van Jan-Willem en Peter van Daam. In de finale bleef Peter evenals in 2009 John de baas en is dus Clubkampioen 2011.
Omdat John van Tuijl vergeten had zich tijdig in te schrijven en een beetje te laat kwam opdagen, werd hij ten onrechte, maar vanwege het aantal deelnemers per groep in B-groep (3e en 4e klassers) ingedeeld in poule 1. In die poule kon Mariska van Loon niet tot winst komen, Piet Verkaik en Rens de Haas wonnen tweemal. Rens won van Mariska en John van Tuil. Piet won van Mariska en Rens. Marek Bednarczyk verloor in deze vijfkamp alleen van John en had dus net als John drie overwinningen achter zijn naam, die recht gaven op de kruisfinales.
In poule 2 won Ruud Oosthoek alleen van Jaap Rutten en Joris Bosboom allen van Ruud. Cor Grondhuis won van Ruud, Joris en Ewa. Ewa op haar buurt won ook drie keer van zowel Ruud, Joris als Jaap. In de kruisfinales won John van Ewa en Marek van Cor. Met 11-9, 11-6 en 11-5 tegen Marek werd John van Tuijl Clubkampioen B.
In de C-groep waren er twee poules, één met 5 en één met 4 deelnemers. Suzanne Kreuger kwam in poule 1 niet tot winst. Darrel van Esterik won alleen van Suzanne. Sandra Dubbers won haar partijen tegen Suzanne en Darrel. Arie van Nieuwkerk won drie partijen en verloor in vijf games van Daniël die verder ook alles won.
In poule 2 was Nancy Gerritse de minst gellukige zonder winstpartij. Eli Patz won alleen van Nancy. In drie games won Sanne van Doorn van Alan Wouterse en werd dus eerste.
In de kruisfinales wist Daniël Grimmelijkhuijzen te winnen van Alan, van wie hij vorig jaar nog verloor in de finale. Sanne won met enige moeite van noppenspeler Arie. De finale werd gewonnen door Daniël die dus Clubkampioen van de C-groep werd.

Naar inhoudsopgave


11 april 2011
Eerste jeugdteam TTVN kampioen eerste klasse

door Wim Kielen

Ons eerste jeugdteam is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de eerste klasse van de afdeling. De jongens, al het hele seizoen begeleidt door Jan Smeets, wisten zaterdag met 8-2 van SVE te winnen. SVE was de concurrent voor het kampioenschap en had bij ons thuis met 7-3 gewonnen. Het verschil werd gemaakt doordat bij TTVN kopman Dennis wel meespeelde en de kopman van SVE (Arthur) niet. In de thuiswedstrijd was dat net andersom. De wedstrijd van a.s. zaterdag heeft dus geen enkele invloed meer.
Jerold, Henno, Rens en Dennis van harte gefeliciteerd met het kampioenschap.

Na de meiden vorige week en de het eerste deze week kunnen nog drie jeugdteam kampioen worden.
Het derde staat 2 punten voor op nummer 2 Hoogland en moet de laatste wedstrijd ook tegen Hoogland. Dit wordt spannend omdat Hoogland bij ons thuis met 7-3 heeft gewonnen. Een 5-5 is dus noodzakelijk.
Het vijfde team won verrassend met 10-0 bij Woerden. Een makkelijke overwinning omdat bij Woerden 2 spelers niet op kwamen dagen. Met 1 vaste speler en één invaller kon er gemakkelijk worden gewonnen. Een speciale vermelding voor Lex. Hij moest deze wedstrijd invallen en won knap zijn beide wedstrijden. Lex speelde vorig sezoen nog starters. Jaxon, Vinesh en Joshena hebben de laatste wedstrijd tegen de nummer 6 nog 5 punten nodig om kampioen in de vierde klasse te worden.
Het 7de moet de laatste wedstrijd tegen de directe concurrent HTTC. Ze staan nog één punt voor in de zesde klasse en moeten dus een 5-5 uit het vuur slepen. Dit wordt niet gemakkelijk omdat de thuiswedstrijd tegen Houten ook 5-5 was. Dus Wouter, Cody en Hugo: zet hem op en sleep die 5-5 eruit.

Omdat alle teams de laatste wedstrijden uit spelen, kijkt de jeugdcommissie nog naar een goede datum om alle kampioen feestelijk te huldigen.

Naar inhoudsopgave


2 april 2011
Kampioenschap tweede jeugdteam

door Wim Kielen

TTVN 2 Kampioen
Mariska, Ewa, Deborah
Nieuwegein, 2 april 2011
Onze meiden van het tweede zijn twee wedstrijden voor het einde van de competitie, kampioen geworden in de tweede klasse B. Met een voorsprong van 24 punten kunnen ze niet meer worden ingehaald. Een puike prestatie omdat ze dit seizoen in mineur begonnen omdat de afdeling ze niet in de eerste klasse wilde indelen. Ze hebben hun gelijk wel gehaald.
Voor Ewa was het nog extra spannend omdat ze, net als de kopman van Werinon, nog op 100% stond. In de onderlinge wedstrijd ging één van de spelers dus van de 100% af. Ewa won in een uiterst spannende wedstrijd met twee punten verschil in de 5de game.
Naast de meiden zijn er nog drie andere teams die strijden om het kampioenschap. Ons vlaggeteam met Rens, Dennis, Jarold en Henno staan bovenaan in de eerste klasse en vechten samen met SVE om het kampioenschap. Afgelopen zaterdag speelde het team tegen UTTC. Lang was dit team een concurrent voor het kampioenschap maar UTTC heeft wat punten gemorst. Dat het niet makkelijk was, blijkt uit de 5-5 uitslag. De wedstrijd tussen Dennis en Nimrod verdient hier extra aandacht. Beide spelers hebben een open spel en maakten er een enorm spektakel van. Rallies van 20 slagen spin-over-spin waren geen uitzondering. Dit zowel op de forehand als backhand.
Het derde team van Oscar, Thijs en Patrick staan bovenaan in de tweede klasse A. Hier zal het kampioenschap in de laatste wedstrijd beslist tegen Hoogland. Ook zal het kampioenschap van ons zevende team in de laatste wedstrijd worden beslist. Cody, Wouter en Hugo spelen deze wedstrijd tegen HTTC. Over twee weken zullen we meer weten.
 

Naar inhoudsopgave


6 maart 2011
Weer dik in de prijzen bij het Domstad toernooi

door Wim Kielen

Afgelopen weekend was weer het Domstad toernooi van UTTC. Trouwe lezers weten dat ik graag naar de toernooitjes van UTTC ga. De spelers kunnen lekker relaxed veel wedstrijdjes ballen en ik kan me beperken tot wat kletsen en koffie drinken. In de kantine stond een wedstrijd van Feyenoord op dus mijn dag kon niet meer stuk.
Er was weer een grote groep TTVN-ers van de partij. Mariska, Ewa, Deborah, Joshena, Lex, Vinesh, Patrick, Dennis, Jerold, Oscar, Thijs en Gino verdedigden de gele kleur en dat deden ze met ferve. In poule H won Gino, in poule F won Lex, in poule C won Patrick en in poule B won Mariska. Daarnaast werd Oscar tweede achter Patrick. Dus vier eerste plaatsen en één tweede. Een leuke oogst voor de gelen.
Na afloop weer terug op de fiets en zodoende op tijd terug voor de koffie en m'n bank.

Naar inhoudsopgave


5 maart 2011
Youri en Moreno zijn Superstars

door Wim Kielen

Zaterdag heeft TTVN weer examens afgenomen voor de Superstar. Superstar is het opleidingsprogramma van de NTTB waarbij via vier examens, spelers zich kunnen laten kronen tot Superstar. Een examen bestaat uit een tiental theorie vragen en een praktijktest. Een voorbeeld van een vraag is: “Een frame van het batje mag uit alle soorten materiaal bestaan. Goed of fout?” of de vraag “Noem drie voorwaarden voor een goede service”. Weet u drie voorwaarden? De praktijk oefeningen zijn bijvoorbeeld: 10x Forehand Contra zonder fouten of een Backhand service gevolgd door Backhand opening en Forehand aanval.
De examens waren deze keer extra leuk omdat er weer enkele meisjes aan mee deden. Renske, Lara en Rian haalden knap de oefeningen en verdienden zo hun eerste ster. Robin haalde zijn tweede ster en Yermo zijn derde.
Youri en Moreno moesten voldoen aan de hoogste eisen voor hun vierde ster. Beide jongens voldeden ruimschoots aan de voorwaarden en kregen dus hun vierde ster en een welverdiende medaille.
Als laatste wil ik even de ouders en (hulp)trainers bedanken voor hun aanwezigheid en hulp om er een echte happening van de maken.

Naar inhoudsopgave


25 februari 2011
Table Stars toch nog van start

door Wim Kielen

Eind december moesten we op het laatste moment het Table Stars evenement afzeggen omdat het dak van de Waterlelie niet bestand bleek tegen ons tafeltennisgeweld. Omdat we het niet definitief wilden afzeggen, hebben we het weer opgepakt en het in Wijkersloot georganiseerd. Wim Fassotte had alle ingeschreven scholieren nogmaals opgeroepen om langs te komen. Ondanks dat er een aantal op vakantie waren, kwam er toch nog een leuk groepje opdagen.
Het Table Stars is een jeugdactiviteit voor de lagere school. Kort gezegd is het de verbeterde versie van het Taptoe toernooi en Kindertafeltennisfeest. De NTTB stelt promotiemateriaal ter beschikking en allerlei professioneel uitziende hulpmiddelen bij de oefeningen. De vereniging moet de inschrijvingen verzorgen en er een feest van maken.
De vele vrijwilligers die aanwezig waren, zorgden dat de gehele dag soepel verliep en er diverse winnaars konden worden aangewezen. In mei wordt er een vervolg georganiseerd.

Naar inhoudsopgave


25 februari 2011
Vera dagwinnaar in Jeugdladdercompetitie

door Wim Fassotte

Jammer, dat er wat weinig speelsters en spelers kwamen opdagen voor het spelen van de onderlinge jeugdladderwedstrijden afgelopen vrijdag. Het opvallendste is dan ook, dat de gehele ladder aardig door elkaar werd geschud. Joshena, Gerold en Oscar namen voor de eerste keer deel aan de ladder van dit seizoen. Zeker Oscar was niet geheel fit en wist wat weinig games in winst om te zetten. Gerold en en zus Joshena wonnen beiden één keer. Ewa en Deborah wonnen al hun partijen. Opvallend was ook de 5 games-overwinning van Vera op Rens. Met haar overwinningen daarnaast op Oscar, Moreno en Joshena mag zij dan ook dagwinnaar worden genoemd. Patrick won in 5 games van Mariska en Moreno won in vijf games van Joshena. In de meivakantie op vrijdag 6 mei a.s. is de vierde ronde van deze jeugdladderwedstrijden gepland en wij rekenen dan op een grotere opkomst. Uiteindelijk gaat het niet alleen om de hoogste plaatsen in deze onderlinge laddercompetitie, maar ook is het leuk om vast te stellen, wie komt er al beste welp, pupil en kadet uit de bus. Houd dus die 6 mei vrij voor deze Laddercompetitie 2010/2011.

Naar inhoudsopgave


20 februari 2011
Prima prestaties in Nijmegen

door Wim Kielen

Zondag mochten we weer naar Nijmegen voor het B-Ranglijst toernooi. Gek genoeg hadden er geen C-spelers ingeschreven zodat ik zaterdag een vrije dag had. Voor de zondag hadden we wel 5 spelers. Ewa, Deborah, Max, Patrick en Moreno.
Moreno was de enige die het hoofdtoernooi niet haalde en zodoende in de troostronde belandde. Hier wist hij wel een aantal potjes te winnen en wist de finale te halen. In een leuke partij delfde hij echter het onderspit en mocht dus met een beker naar huis.
Ewa, Deborah en Max haalden alle drie netjes de hoofdronde, wisten hier tot de kwartfinale door te dringen. Ondanks dat de verschillen klein waren, trokken ze toch alle aan het kortste eind.
Patrick speelde als welp bij de B-pupillen en wist door twee winstpartijen, voor de eerste keer, de hoofdronde te halen. Ondanks een sterke partij in de vervolgronde, vond hij hier zijn Waterloo.
Gelukkig speelde Moreno dus een finale anders waren we zo vroeg thuis dat we de Mek moesten overslaan. Niet dus. Aan de koffie, op de bank ja, bedacht ik dat we het toch best wel lang volhouden om bij ieder ranglijsttoernooi met minimaal één beker thuis te komen. Jan, Alex en Daam bedankt voor het coachen en het vervoer (de meisjes mochten alweer uitslapen!).

Naar inhoudsopgave


13 februari 2011
Drie spelers naar de finale van Nationale Jeugdmeerkampen

door Wim Kielen

De NJM is voor de Nederlandse tafeltennisjeugd wat Wimbledon is voor tennissers. Het halen van de finale ligt qua prestige misschien nog wel hoger dan een finaleplek bij het Nederlands kampioenschap. Afgelopen zondag werden de halve finales gespeeld waarbij in iedere leeftijdscategorie de beste twaalf spelers werden geselecteerd. De beste twaalf spelen in een weekend in juni om de hoogste eer. Vanwege de sfeer, mooie zaal met veel publiek op de tribunes, de grote centrecourts, het niveau en de eer, wil iedere jeugdspeler daar aanwezig zijn. Om een indicatie te geven van het niveau: bij de junioren moet je eredivisie bij de heren spelen, wil je goed meedoen. Bij de welpen (t/m 10 jr) moet je al richting landelijk gaan.
Ewa, Rob, Dennis en Patrick hadden zich, via regionale voorrondes en de kwartfinale, geplaatst voor deze halve finale. Omdat ze allen de kwartfinales gewonnen hadden, had ik goede hoop dat een aantal zich zou plaatsen. Ewa was veruit het moeilijkst ingedeeld in een poule met eredivisie speelster bij de dames. Aangezien er maar twee spelers doorgaan bij de junioren, leek het een onmogelijke opgave. Na een aantal winst en één keer verlies, moest de beslissende wedstrijd gespeeld worden tegen Jasminka Oeij (eerste divisie dames). Al snel kwam Ewa 2-0 voor maar door een tactische wijziging wist Jasminka de wedstrijd te kantelen. 2-3 verlies tegen zo’n goede speelster is niet slecht. Ewa bleef dus slechts één game af van de finale. Gelukkig heeft ze de komende twee jaar nog een kans.
Rob speelde bij de cadetten een uitstekend toernooi. Ook hier was de laatste wedstrijd het belangrijkst. Niet vanwege de plaatsing voor de finale want dat was al het geval. Rob speelde weer tegen Laurens van Raadhoven (3de divisie heren). Bij het laatste A toernooi hield Laurens Rob af van de finale. Rob was dus uit op revanche en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. 3-1 winst waardoor Rob ongeslagen bleef.
Een stuk moeilijker had Dennis het bij de puppillen. Door twee verliespartijen moest hij de laatste wedstrijd winnen tegen Arjan Huiden (landelijk C). Deze wedstrijd was de laatste die in de zaal werd gespeeld waardoor alle ogen op deze wedstrijd gericht werden. Het werd een spectaculaire wedstrijd die het publiek op de banken kreeg. Dennis keek diverse malen tegen een achterstand aan die moest worden weggewerkt. Het leek erop hoe meer het publiek ermee zich ging bemoeien, hoe beter Dennis ging spelen terwijl Arjan het mentaal lastig kreeg. Uiteindelijk won Dennis met 3-2 en was het games tellen om te bepalen wie er door ging. Dennis kwam hierdoor nog net als derde uit de bus en heeft zich dus ook geplaatst voor de finale.
Last but not least speelde Patrick een goede poule bij de welpen. Hij wisselde goede wedstrijden af met mindere maar wist ook zijn mindere wedstrijden te winnen. Net zoals bij Rob was de laatste wedstrijd tegen Brent Bakker het belangrijkste. De laatste drie keer verloor Patrick steeds krap van Brent, die deel uitmaakt van de NTTB talentgroep. Deze wedstrijd had Brent echter weinig in te brengen. Patrick zette Brent continu onder druk en zodra Brent het initiatief nam wist Patrick goed de hoeken te vinden. Dat resulteerde in een 3-1 overwinning. Patrick dus ook ongeslagen naar de finale.
Uiteindelijk hebben er dus drie van de vier spelers zich geplaatst voor de finale. Een knap resultaat voor een clubje zoals wij. Het had natuurlijk niet zo gelopen zonder de coaches Alex, Martijn en Paul. Bedankt mannen.
Na afloop werden de vaste rituelen weer uitgevoerd. Eerst langs de Mek, dan de spelers naar huis en vervolgens genieten van een bak koffie op de bank. Het was een mooie dag.

De finales zijn op 4 en 5 juni in Panningen. Wie komen onze mannen een dagje aanmoedigen?

Naar inhoudsopgave


11 februari 2011
TTVN 1 wint Nieuwegeinse derby

door Martijn Heidema

Vrijdag 11-2 stond de lastige uitwedstrijd op papier in Nieuwegein Zuid tegen VTV 3. Na de dikke nederlaag van afgelopen week wisten de mannen van TTVN 1 wat hun te doen stond. Tegen de sterkste opstelling van VTV 3 moest er gewonnen worden.
Martijn startte tegen Risko Reuvers, de 1ste 2 games werden gewonnen maar was bijzonder teleurstellend qua niveau. 3de game ging nog wel verloren maar uiteindelijk was het in 4 games afgelopen. Paul begon zijn avond tegen Ronnie Verheggen, de ongeslagen kopman van VTV 3. Ook hier had de 1ste game niet het verwachte niveau en ging verloren met 4-11. Daarna was het Paul die net iets gelukkiger was in de afronden en met 2 x 13-11 werden de games gewonnen. 4de game ging verloren en de 5de game moest de uitslag bepalen. Hierin liet Ronnie zien waarom hij nog ongeslagen is dit seizoen en won overtuigend met 11-2.
John, ondanks een nekblessure en hierdoor spelend met een sjaal om (of was het intimidatie van de tegenstanders?), begon tegen Rogier Koedijk. 1ste game eenvoudig gewonnen maar in de 2de game ging het even mis, deze werd verloren met 9-11. In de overige 2 games liet John zien dat hij dit seizoen in topvorm verkeerd en won deze. Tussenstand 2-1.
De dubbel Paul & Martijn tegen Risko & Ronnie liet een wedstrijd verloop aantekenen dat het duidelijk was dat de ene opstelling beter liep dat de andere. 1ste en 3de werden kansloos verloren en de 2de & 4de game eenvoudig gewonnen. Wederom een 5de game nodig om de uitslag te bepalen, hierin werd in de ongunstige opstelling een 5-2 voorsprong genomen. Helaas werd deze achterstand ingelopen en een sterk spelend VTV dubbel trok met 9-11 alsnog aan het langste eind. Tussenstand weer gelijk.
Martijn daarna tegen Ronnie. Vanuit VTV werd vooraf nog de vraag gesteld of dit een wedstrijd "der 100% spelers" was maar aangezien Martijn vorige week tegen SVE een pot verloren had dus niet het geval. Martijn kwam goed uit de startblokken en nam een redelijke voorsprong in het begin. Deze voorsprong werd aan het einde bijna nog weggeven maar 11-9 was net voldoende om de 1ste game te winnen. Daarna kwam Martijn los en liet zien waarom hij niet veel verliest en wees Ronnie met 11-0 terug naar de zijkant. Daarna was de druk er wel vanaf en werd de 3de game ook winnend afgesloten. Daarna was het John die tegen Risko zijn ongeslagen status mocht zien te behouden. Na de 1ste game nog nipt verloren te hebben was het John die zijn beste en slimste spel liet zien en won de overige 3 games. Tussenstand 4-2 in TTVN voordeel. Paul mocht tegen Rogier proberen zijn negatieve reeks te doorbreken. De eerste game werd met erg veel moeite met 18-16 gewonnen. 2de game ging verloren met 9-11. In de 3de game leek Paul zijn ritme gevonden te hebben en won deze overtuigend met 11-5, helaas was het ritme weer weg in de 4de game en werd deze wat ongelukkig verloren. Voor de 2de keer deze avond een 5de game in een enkel van Paul. Deze 5de game ging bijzonder gelijk op tot 5-5, daarna werd er zelfs nog een voorsprong van 2 punten opgebouwd maar deze bleek bleek niet voldoende en op 10-10 was het weer gelijk. Daarna volgde wat ongelukkige rally's voor Paul en met 2 pech ballen werd er toch nog verloren met 11-13.
John kon in zijn laatste wedstrijd van de avond zijn ongeslagen status vast proberen te houden maar dan moest er wel een bijna onmogelijk opgave uitgevoerd worden (laatste ontmoeting zelfs nog een 0-11 op het bord). Nog nooit wist John van Ronnie te winnen. De 1ste game liet John meteen zien zeer scherp te zijn en won met 11-6. Ook de 2de game liet John zich volledig gaan, 11-3. Daarna leek John het even iets te laten lopen maar na een paar punten achtergestaan te hebben werd ook de 3de game met gewonnen. Tussenstand 5-3.
Martijn won eenvoudig van Rogier en toen was het de beurt van Paul om tegen Risko het 7de punt van de avond binnen te halen. De 1ste 2 games werden gewonnen en zelf vlagen met goed spel. Daarna gingen de 3de en 4de game toch nog wat ongelukkig verloren en voor de 3de keer een 5-games voor Paul in zijn enkel. Hierin was het Risko die vanaf het begin een voorspong nam. Paul probeerde nog terug te vechten maar dat mocht helaas geen goede uitkomst brengen. Eind uitslag 6-4 in het voordeel van de ploeg uit Nieuwegein Noord.
Maandag staat de uitwedstrijd tegen Over 't Net 1 uit Amersfoort op het programma.

Verslaggever ter plaatse,
D. Rama

Naar inhoudsopgave


29 januari 2011
Gino en Vinesh winnen op de Mini-meerkampen

door Wim Kielen

Gino en Vinesh hebben zaterdag een prijs gewonnen bij de mini-meerkampen bij Shot. Gino won al zijn wedstrijden in het tweede poule-tje en Vinesh was veruit de beste bij in de kadetten-klasse. Een puike prestatie van beide spelers. In de hoogste poule eindigde Sven op een gedeelde eerste plaats. Jammer genoeg kwam hij in het onderlinge resultaat met andere spelers, een game tekort waardoor hij derde werd. In dezelfde poule eindigde Moreno in de middenmoot. Hetzelfde deed Yermo in de derde poule. Rianne, het zusje van Gino, maakte haar debuut bij deze wedstrijden. Ze deed bij de meisjes flink haar best maar kon niet tot winst komen. Toch een dapper debuut.

Naar inhoudsopgave


28 januari 2011
TTVN 1 start met ruime overwinning

door Martijn Heidema

Vrijdag 28-1 stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma van TTVN 1. Uit in Kockengen tegen WIK 1.
Martijn startte tegen de kopman, Frank Struijk, van WIK en won eenvoudig met 3-0 in games. Jan Willem begon in zijn eerste wedstrijd tegen Alex de Hoop sterk en won ook de 1ste 2 games en nam in de 3de een ruime voorsprong. Deze werd helaas niet vastgehouden en daarna werd er alsnog in 5 games verloren. John startte tegen vriend en oud teamgenoot, Edo Gagliardi, en zonder echte inspanning werd deze in 3 games gewonnen. John en Martijn in het dubbel tegen Frank en Alex. Na de eerste game nog gewonnen te hebben gingen de 2 games daarna wat ongelukkig verloren. Gelukkig werd dit nog rechtgetrokken in de 4de & 5de game. Tussenstand 3-1 in het voordeel van TTVN.
Martijn won vervolgens in 3 games van Alex en kon John daarna tegen de kopman laten zien dat zijn 2de plaats op de Open Maarssen geen toeval was. Na een verloren 1ste game met 10-12 werden de 2de en 3de game binnen gehaald. De 4de werd dik verloren dus wederom moest de 5de game de beslissing brengen. John begon in de 5de game met super goed spel en hield dat gedurende de gehele game vast, 11-2 winst en een 5-1 tussenstand.
Jan Willem won in 3 games van Edo waarna John tegen Alex de goede reeks kon gaan doorzetten. 1ste 2 games gingen verloren maar daarna was het John dit het spel dicteerde en met o.a. 2 keer 11-4 de wedstrijd alsnog naar zich toetrok. Martijn won zijn laatste pot van de avond nog in 3 games van Edo en met een 8-1 op het scorebord als tussenstand mocht Jan Willem gaan kijken of tegen Frank ook het laatste punt meegenomen kon worden naar Nieuwegein. Na een snelle 2 games achterstand opgelopen te hebben werd de 3de & 4de game gewonnen. Voor de 5de keer een 5de game om de beslissing te brengen. Na een ongelukkig start werd er al snel een achterstand opgelopen. Na nog iets teruggekomen te zijn bleek al snel dat dit niet genoeg zou zijn. Met 11-6 ging deze verloren. Eindstand 8-2 in het voordeel van TTVN. Een goede start van het nieuwe seizoen.
Maandag 31-1 wordt er gespeeld tegen het sterke SVE 1 uit Utrecht in sportzaal Wijkersloot.

Verslaggever ter plaatse,
D. Rama

Naar inhoudsopgave


23 januari 2011
Wederom in de prijzen bij AK jeugd

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag waren de afdelingskampioenschappen voor jeugd met een rating vanaf 120, in de volksmond ook wel de hogere jeugd genoemd. We hadden deze keer een ongekende grote afvaardiging van 14 spelers en 7 coaches. De AK beginnen altijd vroeg dus vertrek om 08:00. Hier bleek dat Peter nog geen opvolging heeft als notoire laatkomer want iedereen was op tijd en konden we dus op tijd weg. Jan had weer een busje geregeld. Hoe luxe kan je het hebben.
Alle deelnemers spelen in drie verschillende klassen: op leeftijd, op sterkte (rating) en het dubbel. Ik kon deze keer niet alle persoonlijke resultaten bijhouden omdat Oscar, Martijn V, Natalia, Deborah, Rens, Dennis, Rob, Ewa, Thijs, Jerold, Joshena, Patrick, Falco en Martijn de W, wel heel veel wedstrijden hebben gespeeld.
In het algemeen kan ik stellen dat we bovengemiddeld hebben gepresteerd. Een voorbeeld is dat we in de kwartfinales van de Jeugd 2 klasse maar liefst 6 van de 8 spelers van TTVN waren. Thijs, Patrick, Martijn V, Ewa, Dennis en Deborah tekenden voor dit huzarenstukje.
Naar mate het later werd op de dag zagen we dat de vermoeidheid een grote invloed kreeg op de spelers. Het aantal wedstrijden ging duidelijk zijn tot eisen. Ewa speelde 14 wedstrijden en Rob en Patrick mochten 13 keer aan de slag. De kwaliteit van sommige finales had hier onder te lijden. Naast techniek, spelinzicht, mentaliteit bleek de conditie ook een belangrijke kwaliteit.
En dan nu maar het succesverhaal van een aantal spelers. Ewa is de laatste tijd goed in vorm en wist in de halve finale bij de meisjes Amber aan het wankelen te brengen. Bij een 1-1 stand had ze gamepoints in de derde. Amber bleef echter het meest koelbloedig en won de vierde game eenvoudig. Ewa was duidelijk de beste in de Jeugd 2 klasse. In de finale won ze in een zenuwslopende partij van Sai-Yung Li.
Ewa dubbelde samen met Rob in de hoogste klasse. Hier zorgden ze samen voor een daverende verrassing door de finale te halen. Ze wonnen van sterke dubbels van ZTTV en Elan. Ondanks dat ze door gemakzucht Quinten van Dissel en Tim de Graaf nog een game pakten waren de Elan-ers veel sterker.
Rob, die ondertussen bij drie verenigingen clubkampioen is (inclusief senioren bij Fletio en Hoogland) , speelde sterk. In de jeugd 1 klasse haalde hij de halve finale. In een zeer goede wedstrijd moest hij pas laat capituleren tegen Quinten. Weinigen hadden op zoveel tegenstand gerekend. Bij de kadetten had Rob niet veel tegenstand. Door extreme vermoeidheid kon Roy Kapel in de finale nog wel wat tegenstand bieden maar het werd toch in drieën beslist.
Bij de kleine mannen heerste Dennis. In de gezamenlijke pupillen/welpen klasse was hij duidelijk de beste al wankelde hij wel in de halve finale. Gelukkig greep Paul op het exact goede moment in met een time-out waardoor de wedstrijd alsnog kantelde . Vooraf hadden we echter geen rekening gehouden dat hij de finale tegen Patrick moest spelen. Patrick handhaafde zich uitstekend bij de pupillen. Hij won in de halve finale weer van Sander van Buul. Deze keer eenvoudiger dan vorige week.
Het was dus weer een mooie oogst: drie eerste plaatsen en twee tweede plaatsen. Ik weet zeker dat de oogst minder zou zijn zonder de begeleiders. Darrel en Martijn de N., Jan, Marek, Paul en Daam zorgden voor de coaching. Het lukte niet om alle wedstrijden te begeleiden maar we kwamen toch een heel eind. Bedankt mannen.
Op de weg naar huis toch maar weer even langs de Mek in Nieuwegein en daarna vermoeid maar zeer tevreden op mijn onvolprezen bank met een bank koffie. Het was een lange maar succesvolle dag.

Naar inhoudsopgave


15 januari 2011
Alle spelers in de prijzen

door Wim Kielen

TTVN 7 Kampioen
Moreno, Yermo, Patrick, Lex
Hilversum, 15 januari 2011

Afgelopen zaterdag was de eerste dag van de afdelingskampioenschappen. De welpen en spelers met een rating tot 120 speelden deze dag om de prijzen. Voor TTVN kwamen er vier spelers uit: Patrick, Lex, Yermo en Moreno. Zoals
gewoonlijk tijdens de AK werd er in drie klassen gespeeld namelijk op sterkte, op leeftijd en het dubbel.
Om gelijk maar met het goede nieuws te beginnen, Yermo en Lex wonnen de dubbel-5 klasse en Patrick en Moreno wonnen de dubbel-3 klasse. Het eerste koppel maakte er een spannende finale van waarbij de kansen wisselden.
Patrick en Moreno moesten tegen een stel jongens die bijna twee keer zo oud waren. Het was bijna een walk-over.
Ondanks dat Lex en Yermo niet in de prijzen vielen bij de enkels wil niet zeggen dat ze niet presteerden. Zo won Lex bijvoorbeeld zijn beide pouletjes en haalden beide jongens een halve finale.
Moreno kwam in de welpen-2 klasse in de finale tegen Jip Vree. Een bekende speler van SVE. Na een spannende wedstrijd moest Moreno capituleren in de vijfde game. De wedstrijd was een van de beste van de dag en er klonk een flink applaus na afloop.
Een speler die weigerde te capituleren was Patrick. In de eerste welpen klasse moest hij zijn favorietenrol waar maken tegen twee sterke spelers van Hilversum. In de poule werd een 2-0 achterstand weggewerkt tegen de eerste en in de halve gebeurde hetzelfde tegen nummer Sander van Buul. Het was zelfs een 2-0 en 4-7 achterstand in de derde game. Na een time-out stond er ineens een andere Patrick achter de tafel. Hij schakelde twee versnellingen omhoog en speelde de rest van de partij bijna foutloos. De finale was verrassend tegen Ramon Eikens van HTTC. Patrick had in de poule al een keer van hem gewonnen en de finale was zodoende niet al te moeilijk. Patrick mocht zich dus laten kronen als beste welp van de afdeling.
Normaal komt dan hier het stukje dat ik tevreden op de bank zit met m'n koffie. Deze keer dus niet. Eerst werd ik door de ouders uitgenodigd om met z'n allen naar de Chinees te gaan eten. Omdat ik kaartjes had voor een voorstelling van Pater Moeskroen kon ik daarna gelijk door. Degenen die af en toe bij mij in de auto zitten, zijn bekend met het repertoire. Ik heb dus in de pauze maar een biertje gedronken op het succes.

Naar inhoudsopgave


8 januari 2011
Ewa en Dennis in de prijzen bij Soest Open

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag werd het Open Soester toernooi voor de jeugd gehouden. We doen hier de laatste jaren aan mee om na de kerst weer wat wedstrijdritme op te doen. Opvallend was dat het toernooitje dit jaar behoorlijk slecht bezet was. Er waren zo’n 30 deelnemers in de sterkte van Landelijk A t/m starters. Vanwege het aantal spelers had de organisatie, twee toernooitjes georganiseerd. Éentje met pouletjes ingedeeld op sterkte en iedereen door elkaar met een afvalsysteem. Hierdoor kregen we wedstrijden van Yermo en Moreno tegen landelijke spelers. Ik moet zeggen dat de landelijke spelers dit goed oppakten en de jonkies een leuke wedstrijd lieten spelen. Net zoals Patrick wisten ze hier en daar een partij te winnen en eindigden in de middenmoot.
Ewa en Dennis speelden wel mee om de prijzen. In de tweede categorie wisten ze een eerste en tweede plaats te halen. Hierbij moet vermeldt worden dat ze beide van Coco wisten te winnen. Vooral Ewa was hier mee in haar nopjes omdat dit zelden gebeurd. Dat Ewa sowieso in vorm was bleek ’s-middags bij het afval-toernooitje hier kwam ze in de halve finale door twee landelijke spelers te verslaan. Ze verloor deze halve finale van Wilfred Schipper, landelijk A dus geen schande.
Ondanks dat het toernooitje mager bezet was, heb ik toch leuke wedstrijden gezien. Hopelijk zijn er volgend jaar wat meer inschrijvingen.

Naar inhoudsopgave


2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief