2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief


Nieuws uit 2010

Inhoudsopgave

     

December

   
28 december

-

Nieuwe sportzaal DE WATERLELIE ontruimd!
19 december

-

Vier eerste plaatsen bij ¼ finale NJM
18 december

-

Iedereen in de prijzen op Mini-meerkampen HTTC
17 december

-

Jeugdteam 7 geëerd
11 december

-

Prima prestatie Ewa in Assen
     

November

   
28 november

-

100%
27 november

-

Negende jeugdteam kampioen Starterscompetitie
14 november

-

Rob toont topvorm in Berkel
13 november

-

Natalia wint C-toernooi in Berkel
     

Oktober

   
31 oktober

-

Zo trots als een pauw
29 oktober

-

TTVN 1 verslaat titelkandidaat Shot in uitwedstrijd
24 oktober

-

Dennis Boot wint B-Ranglijsttoernooi Hoorn
22 oktober

-

Laddercompetitie 2010-2011 van start
18 oktober

-

TTVN1 – SVE1
11 oktober

-

Clubkampioenschappen Senioren
8 oktober

-

TTVN 1 wint ook van Tielse TC 1
1 oktober

-

Eerste mannenteam wint lokale derby
     

September

   
27 september

-

Hattrick Paul in thuisdebuut TTVN 1
27 september

-

TTVN neemt afscheid van barvrijwilligers NVC
26 september

-

Sem wint prijs in Heel
26 september

-

Vinesh, Gino en Yermo in de prijzen
11 september

-

Dames TTVN debuteren
4 september

-

Dennis eerste prijswinnaar nieuwe seizoen
     

Augustus-Juli

   
22 augustus

-

Trainingsweekend groot succes
4 juli

-

Drie TTVN-ers bij de jeugdcup
     

Juni

   
26 juni

-

Gewoon leuk zo’n familietoernooi!
19 juni

-

Feestelijk oranje slot van Laddercompetitie
16 juni

-

Bouw nieuwe zaal verloopt voorspoedig
12 juni

-

Vier nieuwe Superstars
6 juni

-

Puike prestatie Patrick in finale NJM
     

Mei

   
30 mei

-

Vijf prijzen op het UTTC toernooitje
29 mei

-

Drie TTVN-ers winnen op de D-Kadetten- en Mini-meerkampen
22 mei

-

Max en Martijn eerste bij Midden-meerkampen, Rob tweede
15 mei

-

Ewa en Rob prolongeren hun clubtitels bij de jeugd
8 mei

-

Deborah wint B/C-kwalificatie toernooi
     

April

   
29 april

-

Wim Fassotte benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
25 april

-

Mooie dagen in Berkel
12 april

-

Menereis wint Bedrijven- en Stratentoernooi 2010
8 april

-

Kampioensthriller bij VEV
     

Maart

   
27 maart

-

TTVN 1 verlaat laatste plaats in poule ondanks nederlaag
21 maart

-

Puike prestaties van Rob en Vera in Weert
20 maart

-

Matchwinner John bezorgt eerste overwinning in 3de divisie
13 maart

-

Peter bezorgd TTVN 1 een gelijk spel
7 maart

-

Twee prijswinnaars bij Domstadtoernooi
6 maart

-

Vaardigheidsdiploma’s behaald
6 maart

-

Opvallende resultaten in de 4e ronde van de Laddercompetitie
     

Februari

   
28 februari

-

Drie prijswinnaars op de 5e mini-meerkampen
26 februari

-

Bouw sportzaal "De Batau"
22 februari

-

Prachtige prestaties in Nijmegen
7 februari

-

Patrick mist net finale NJM
6 februari

-

TTVN 1 kansloos in eerste thuiswedstrijd in 3de divisie
     

Januari

   
31 januari

-

Alle spelers door naar finale MMK
30 januari

-

TTVN-ers op de 2e D-Kadetten en 4e Mini meerkampen
24 januari

-

Top-12 voor spelers met beperking
23 januari

-

TTVN 1 debuteert in 3de divisie met gelijk spel
16 januari

-

Aansprekende resultaten op de AK jeugd
9 januari

-

Martijn wint AK welpen-2
2 januari

-

Dennis en Joran winnen Open Soest

2 januari

-

Bouw sportzaal "De Batau"

28 december 2010
Nieuwe sportzaal DE WATERLELIE ontruimd!

door Wim Fassotte

Het is maandagavond 27 december rond 21.00 uur. In de sportzaal staan de in grote getale aanwezige TTVN-ers lekker te tafeltennissen en in een hoek van de zaal staan een tiental leden enthousiast de oefeningen door te nemen van het nieuwe uitdagende tafeltennis- kennismakingsprogramma TABLE STARS, waarmee zij a.s. donderdagmiddag ruim 50 basisscholieren uit Nieuwegein zouden bezig houden. En dan een oorverdovende knal, die alle aanwezigen de schrik van hun leven gaf. Aan de tribunezijde van de zaal bleek de omkasting van pilaren te zijn gespleten en een steun- en dak balk behoorlijk doorgezakt. Weldra was politie en brandweer ter plaatse. Het vermoeden ontstond, dat waarschijnlijk naar aanleiding van de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen en ijsvorming de constructie aan die zijde van het gebouw in enige mate was ontzet. De politie gaf direct opdracht tot ontruiming van het gebouw. Onderzoek zal moeten uitwijzen, wat er precies aan de hand is en is het onduidelijk, hoeveel tijd de waarschijnlijk noodzakelijke herstelwerkzaamheden in beslag zullen nemen.
Het ziet dus er naar uit, dat de sporters van basketbalvereniging "New Stars" en Tafeltennisvereniging TTVN en de kinderen van de scholen wederom weer enige tijd voor hun sportactiviteiten elders onderdak zullen moeten gaan vinden.

Naar inhoudsopgave


19 december 2010
Vier eerste plaatsen bij ¼ finale NJM

door Wim Kielen

Zondag werden de kwartfinales van de NJM gespeeld in Hilversum. In dit toernooi spelen in iedere leeftijdscategorie de beste spelers 48 om 24 plaatsen in de halve finales. De helft moet in principe dus afvallen. De finales zijn dit jaar tijdens het WK in Rotterdam. De wedstrijden waren deze keer in de buurt. We hadden daarom afgesproken om eerst een uur in Nieuwegein in te spelen voordat we naar Hilversum afreisden. Althans dat was de bedoeling. Alex kwam bij niet verder dan halverwege de straat bij zijn huis. Daar raakte hij vast in de sneeuw en kwam niet meer voor of achteruit. Gelukkig had Erwin net winterbanden onder zijn auto en kon hij enkele spelers meenemen.
Er werd deze keer wederom in twee zalen gespeeld. Dus nadat we de spelers en coaches in de grote Dudok-zaal hadden achtergelaten, konden Erwin en ik met Patrick naar de speelzaal van Hilversum zelf. Hier bleken een flink aantal spelers nog niet aangekomen te zijn en na een extra halfuur wachten werd er toch aangevangen met een aantal incomplete poules. Patrick speelde zijn potjes netjes en wist zonder gameverlies alles te winnen. Dus als eerste naar de volgende ronde.
Vervolgens direct terug naar de Dudok-zaal om te kijken hoe het de andere TTVN-ers afging. Bij aankomst bleek Ewa al klaar. Eerste geworden in haar poule en zelfs van een A-licentie speelster gewonnen. Een knap resultaat als eerstejaars junior. Natalia had het zwaarder maar eindige toch netjes als derde in haar poule. Normaal is dit voldoende voor de volgende ronde maar deze keer niet. Er moesten nog twee spelers extra afvallen omdat er een aantal spelers al direct geplaatst zijn voor de halve finales. Helaas behoorde Natalia tot deze afvallers omdat ze in de vervolgrondes niet tot winst kon komen.
Dennis had alle wedstrijden gewonnen en moest er nog één tegen de als eerste geplaatste speler. De eerste game van deze wedstrijd was de enige game die Dennis deze dag verloor. Niet dat het allemaal vanzelf ging want zeker in de laatste wedstrijd moest er hard gevochten worden.
Tenslotte speelde Rob bij de kadetten. Vooraf was de wedstrijd tegen Jordi vd Schoot de grootste uitdaging. Ze hebben al menig duel uitgevochten. Verrassend genoeg had Jordi afgezegd. Hierdoor schoof Rob een plaats op en had zodoende weinig moeite. Een nette eerste plaats dus.
Vier spelers via een eerste plaats door naar de halve finale. Dit is vrij gunstig omdat deze spelers allemaal geplaatst worden. Na een bak erwtensoep die niet zo goed was als in Assen, konden we terug naar Nieuwegein maar niet voordat we Jan, Daam, Paul en Peter bedankt hebben voor het coachen en begeleiden van de spelers en Erwin voor het vervoer.
Trouwe lezers van mijn schrijveralij kunnen zich voorstellen hoe lekker te koffie smaakte op mijn onvolprezen bank waarop je ook zeer goed in slaap kan vallen. Een telefoontje aan Alex leerde mij dat hij zijn auto samen met zijn broer weer op de parkeerplaats geduwd had. Eind goed al goed dus. Wat was er nu met de fiets van Paul?

Naar inhoudsopgave


18 december 2010
Iedereen in de prijzen

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag werden in Houten weer mini-meerkampen gespeeld. Ondanks het barre weer was de opkomst toch nog redelijk. Er waren deze keer 3 TTVN-jongelingen naar HHTC gegaan. Sven speelde in poule 1, hij had immers poule 2 in Hilversum gewonnen. Lex speelde in het tweede poultje en Robin in de poule 5. De resultaten waren wederom uitstekend. Robin na enkele zware wedstrijden tweede in zijn poule. Lex werd vrij gemakkelijk ongeslagen eerste. Ook Sven wist eerste worden maar moest wel een wedstrijd afstaan tegen een jongen van HTTC. Na een gezellig toernooitje gingen dus alle jongens met een prijsje naar huis.

Naar inhoudsopgave


17 december 2010
Jeugdteam 7 geëerd

door Wim Kielen

TTVN 7 Kampioen
TTVN 7: Stan, Vinesh, Youri, Jaxon
Het is ondertussen al enige tijd geleden dat de competitie is afgelopen maar team 7 is afgelopen vrijdag toch nog in het zonnetje gezet voor hun kampioenschap in de vijfde klasse. De oorzaak hiervan lag in het feit dat het geen regulier kampioenschap was. In een poule van 8 teams eindigden ze als op tweede. De bovenste vier teams speelden nogmaals tegen elkaar om het kampioenschap. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren stonden Jaxon, Vinesh, Stan en Youri gelijk met het tweede team van SVO. Ook het onderling resultaat was gelijk zodat er games geteld moesten worden. Hierbij bleek TTVN in de onderlinge duels 5 games meer gewonnen hadden en dus kampioen waren.

Naar inhoudsopgave


11 december 2010
Prima prestatie Ewa in Assen

door Wim Kielen

Zaterdag stond het B-ranglijst in Assen op het programma. Deze keer was er nogal wat verwarring over wie er wel en niet mocht spelen. Op allerlaatste moment bleek Max wel te mogen spelen en Natalia niet met als gevolg dat ze geen van beide aanwezig waren. Nadat Martijn zich ziek had afgemeld, bleef er maar een klein groepje over. Omdat Jan wederom voor een busje had gezorgd konden we deze opvullen met spelers van VTV en SVE. Een regio-Utrecht bus dus.
Patrick mocht als welp zich wederom bewijzen bij de B-pupillen. Hij bewees regelmatig het niveau aan te kunnen maar kon het steeds niet lang genoeg. De verloren partijen waren alle in 4 games en de gewonnen wedstrijd was tegen een jongen waar hij vorig jaar nog ruim van verloor.
Deborah kon in haar poule niet tot winst komen. Voor haar geldt ook dat ze het niveau wel aankan maar niet lang genoeg kan volhouden. De eerste partij in de troostronde werd knap gewonnen waarna ze in een moeilijke partij in de tweede ronde verloor.
Ewa had een goede dag. Via een tweede plek in de poule wist de ze in de hoofdronde diverse potjes te winnen. In de halve finale moest ze tegen Coco. Ze kennen elkaar ondertussen vrij goed. Na een stroeve eerste game nam Ewa in de tweede het initiatief en liep over Coco heen. Door een tactische aanpassen in de derde nam Coco weer het initiatief over en kantelde de wedstrijd. Een halve finale bij de B’s is een van de betere prestaties bij de junioren van Ewa.
Assen, bij de begeleiders beroemd om hun snert, is altijd weer 2 uur rijden. Gelukkig voor mij reed Jan deze keer zodat ik lekker kon meerijden. Op de terugweg natuurlijk naar de Mek in Hoogeveen en na een file rond half tien weer thuis. Als laatste wil ik Alex en Jan bedanken voor het coachen en de begeleiding.

Naar inhoudsopgave


28 november 2010
100%

door Wim Kielen

Wie de percentages van de TTVN-ers bekijkt ziet dat dit jaar twee spelers 100% van hun wedstrijden hebben gewonnen. Knappe prestaties van beide spelers. Martijn Heidema had een goed seizoen in de hoofdklasse. Rob Seldenrijk kwam dit seizoen voor Hoogland uit en scoorde 100% Landelijk B. Dit team dat komend seizoen met Max wordt versterkt is kampioen geworden en speelt komend seizoen Landelijk A.

Naar inhoudsopgave


27 november 2010
Negende jeugdteam kampioen Starterscompetitie

door Wim Kielen

Het gebeurt niet vaak dat er een jeugdteam van TTVN kampioen wordt maar afgelopen weekend was het weer eens zover. Lex en Yermo hebben de finale gewonnen in de starterscompetitie. In de poule van 8 teams bleven ze ongeslagen. Vervolgens werden de kwart-, halve- en finale gewonnen. Beide jongens wonnen knap de finale van Shot met 3-2 waardoor ze ongeslagen kampioen zijn geworden. Hierbij moeten ook Robin en Gino gefeliciteerd worden omdat zij diverse keren paraat stonden bij ziekte van de basisspelers. De huldiging van de spelers zal op een later tijdstip gebeuren op de vereniging.

Naar inhoudsopgave


14 november 2010
Rob toont topvorm in Berkel

door Wim Kielen

Afgelopen zondag toonde Rob wederom aan in topvorm te zijn. Rob staat momenteel 9de op de Nederlandse ranglijst en mocht het opnemen tegen de Nederlandse top. Het ging zelfs zo goed dat er bijna een echte stunt in de lucht hing tegen derde divisie speler Laurens van Raadshoven. Rob, uitstekend begeleidt door Alex, hoefde pas laat in de vijfde game te capituleren. Hierdoor werd net een wedstrijd tegen Martin Khatchovic (eredivisie) gemist. De wedstrijd om de derde en vierde plaats was tegen Bas Hergelink. Bas is de laatste jaren een niet te nemen hobbel voor Rob waardoor hij dit toernooi als vierde eindigde. Veruit de beste prestatie tot nu toe.
Dennis heeft enkele weken geleden zijn A-licentie gehaald en mocht gelijk goed aan de bak. In zijn eerste A-toernooi bleek Dennis goed mee te kunnen. Hij won drie van de zes wedstrijden. Jammer feit is dat de verloren wedstrijden allemaal werden verloren met twee punten in de vijfde game. Desondanks mag hij trots zijn op een achtste plaats.
Patrick staat nummer 5 op de Nederlandse ranglijst bij de welpen en moest dit toernooi bij de A-pupillen spelen. Dit zijn dus de betere spelers van een leeftijdsgroep hoger. Vooraf hadden we ingeschat dat dit een zware dag zou worden en dat werd het ook. Goede games werden afgewisseld met mindere waarbij Marianne ervoor zorgde dat Patrick consequent probeerde zijn spelsysteem vast te houden. Een zestiende plaats was het resultaat van de inspanningen.
Je kan je ondertussen wel voorstellen hoe ’s-avonds de koffie smaakte.

Naar inhoudsopgave


13 november 2010
Natalia wint C-toernooi in Berkel

door Wim Kielen

We zitten weer midden in het toernooien seizoen en dit is een drukke periode voor zowel spelers als begeleiders. Afgelopen zaterdag mochten we naar Berkel voor het CD toernooi. Er hadden zich slechts een handvol spelers ingeschreven. Dit had geen enkel invloed op de prestaties.
Yermo debuteerde bij de pupillen en zijn toernooi stond vooral in het kader van leren en kennismaken met een groot toernooi. Jammer genoeg wist hij ondanks enkele goede wedstrijden niet tot winst te komen. Ditzelfde overkwam Oscar bij de C-kadetten. De overgang van het pupillenniveau naar dat van de kadetten is lastig.
Bij de junioren staat Rens zins jaar en dag zijn mannetje. Regelmatig wordt er een landelijke speler aan zijn zegekar gebonden. Deze keer kwam hij zelfs een landelijk A speler tegen. Wederom een plek in de hoofdronde waar hij een speler trof die nog geduldiger was dan Rens en hem regelmatig in de counter-attack te snel af was.
De kleinste van het stel mocht bij de welpen aan de slag en deed het daar voortreffelijk. In de poule had Moreno een aantal sterke tegenstanders. In de troostronde ging hij echter steeds beter tafeltennissen en werd daardoor minder wild. Na een aantal knappe zeges mocht hij aan het einde van de dag op de hoogste trede staan als winnaar van het troosttoernooi Welpen D.
Natalia had het een stuk minder moeilijk. Er waren slechts twaalf inschrijvingen. Een goede kans dus. Na het poultje soeverein te hebben gewonnen mocht ze gelijk naar de halve finale. Hierin mocht ze tegen Harriet, een bekende speelster van SVE. Na een snelle 2-0 voorsprong en een aantal matchpoints in de derde game werd het toch nog spannend. De derde en de vierde game gingen verloren. Gelukkig herpakte Natalia zich weer in de vijfde game. In de finale herhaalde dit scenario zich bijna identiek. Dus wederom het zweet in m’n handen van de spanning.
Op de weg terug naar Nieuwegein hebben we samen met Bert en de jongens van VTV nog even de Mek aangedaan in Woerden. De koffie op de bank smaakte weer uitstekend. Tenslotte wil ik Jan en de ouders weer bedanken voor de begeleiding deze dag.

Naar inhoudsopgave


31 oktober 2010
Zo trots als een pauw

door Wim Kielen

Het is dinsdagavond, tijd om weer eens op te scheppen over onze jeugdspelers. Afgelopen zondag kruisten onze jongste jeugd namelijk de degens batjes in Hilversum en de resultaten waren weer om naar huis te schrijven. De mini-meerkampen waren deze keer goed bezet doordat Hilversum maar liefst 23 spelers had ingeschreven. De 10 spelers van TTVN lieten zich echter niet kisten door deze overmacht. Zeven TTVN-ers eindigen in de prijzen en dat was bijna de helft van alle prijzen. De winnaars waren Sven in poule 2 en Martijn de Waal en Jaxon bij de kadetten. Tweede prijzen waren er voor Moreno, Lex, Yermo en Robin. Vinesh, Willem en Youri, in de hoogste poule, vielen net buiten de prijzen.
Rond 4 uur werden de prijzen uitgereikt en konden we, na een fotosessie, zo trots als een pauw naar huis.

Naar inhoudsopgave


29 oktober 2010
TTVN 1 verslaat titelkandidaat Shot in uitwedstrijd

door Martijn Heidema

In de thuiswedstrijd tegen Shot werd er gelijk gespeeld ondanks dat er iets meer in had gezeten. Ook in de uitwedstrijd tegen Shot in Soest waren er wedstrijden welke beide kanten op konden vallen.
Martijn startte tegen de kopman van Shot, Jos Prinzen. Na de 1ste game moeizaam gewonnen te hebben met 10-12 bleek dat het voor Martijn een zware avond zou gaan worden. Het liep niet heel erg soepel en voor elk punt moest hard gevochten worden. Ook de overige 2 games werden maar nipt gewonnen.
Paul was al 2 dagen met griep ziek thuis geweest maar was toch meegekomen naar Soest. Na de eerste game verloren te hebben met 13-11 van Dennis South was zijn verstand gebroken en in no-time moest hij zijn tegenstander feliciteren.
John startte zijn 1ste wedstrijd van de avond tegen Hans van Gool. Thuis nog nipt in 5 games verloren maar deze keer was er geen twijfel over mogelijk. Na de 1ste game nog terug gekomen te zijn van 10-8 en omgezet naar een 10-12 winst was John niet meer te stoppen en won zeer eenvoudig de overige 2 games. Met een tussenstand van 1-2 in het voordeel van TTVN werden de dubbels samengesteld. Omdat Paul ziek was werd er besloten hem te sparen voor de enkels en mocht John voor het eerst dit seizoen plaats nemen in het dubbel naast Martijn. Tegen Jos & Dennis moest het gebeuren en met zeer fraaie punten, meeste toch wel gemaakt door John werd er in 3 games gewonnen.
In de eerste kraker van de avond moest Martijn tegen Dennis erg diep gaan. Dennis stond erg sterk te spelen en liet Martijn in de vele rally’s vaak kansloos. Ondanks dat Martijn de 2de game wist binnen te spronkelen stond er na 3 games een 2-1 voorsprong op het bord voor Dennis. Voor het eerst dit seizoen zou er voor Martijn een 5de game nodig zijn om de overwinning naar zich toe te trekken. 4de game ging Martijn iets slimmer spelen en werd ook gewonnen. 5de die dus de beslissing moest gaan brengen. Een zeer vreemd verloop van deze game gaf aan dat er niet vanzelf ging, 4-2, 4-5, 5-8, 8-8 en uiteindelijk een 8-11 overwinning voor Martijn. Tussenstand ondertussen 1-4 in het voordeel van TTVN. Zou er een steun inzitten deze avond?
Ondanks dat John tegen Jos zeker niet slecht stond te spelen moest toch Jos na 4 games gefeliciteerd worden. Paul tegen Hans bleek de 2de kraker van de avond. Paul won de 1ste game met 9-11 en vervolgens moest hij even op adem komen (of was het tactiek) in de 2de game, 11-1 verlies. De 3de game werd weer gewonnen met 7-11 en ook gedurende de 4de game zag het er lang positief uit, 3-7 voor gestaan. Helaas werd deze alsnog met 9-11 verloren. 5de game leek de tegenstand van Paul gebroken en kwam al zeer snel met 9-5 achter. Met een zeer fraai punt dachten de supporters van Shot dat het een “laatste stuiptrekking” van Paul was, 9-6. Daarna werd er een knullige fout gemaakt waardoor Hans 4 matchpoint kreeg. Met 2 goede services werd het 10-8 waarna het tijd werd om voor het eerst in een wedstrijd van Paul een time-out te nemen. Met wat slimme tips wist Paul prima wat hij me de 2 services van Hans aanmoest en werd de stand weer gelijk getrokken. Daarna was het Paul die met 2 goede punten de overwinning alsnog opeiste. Tussenstand 2-5.
Ook de laatste wedstrijd van John werd een kraker op nivo. John won de 1ste 2 games met goed en slim spel van Dennis. Ook in de 3de game was het John die het spel bepaalde en zelfs 2 matchpoint kreeg op 8-10. In de 4de game verliep het niet al te gelukkig voor John en moest de 5de game de beslissing brengen. Hierin liep John al snel achter de feiten aan maar wist terug te komen tot 9-9. Op 10-11 & 12-13 kreeg John wederom matchpoints maar wist ook deze niet te verzilveren. Uiteindelijk werd er door John met 15-13 verloren.
Martijn won daarna nog in 3 games van Hans waarnaar Paul het nog op moest nemen tegen Jos. De 1ste 2 games kwam Paul er niet aan te pas en in de 3de game kon er pas wat tegenstand geboden worden. Dat werd een meteen omgezet in een 4-11 overwinning. Daarna was het Jos die de 4de game won en zo de uislag bepaalde op 4-6 in het voordeel van TTVN.
Na deze 7de speelronde staat TTVN 1 nog steeds in punten bovenaan. SVE & Shot moeten nog steeds een wedstrijd inhalen en hebben respectievelijk 2 & 3 punten minder. Het einde van de competitie in de poule kan dus nog erg interessant worden.

Verslaggever ter plaatse,
D. Rama

Naar inhoudsopgave


24 oktober 2010
Dennis Boot wint B-Ranglijsttoernooi Hoorn

door Wim Kielen

Voor de jeugd van TTVN stond afgelopen weekend de ranglijsttoernooien in Hoorn op het programma. Zaterdag speelden de C-licentie spelers en zondag de spelers met een B. Het was dus weer twee dagen vroeg op voor ondergetekende.
Momenteel hebben we niet veel spelers die aan het C-toernooi willen of mogen meedoen. Er zodoende een klein select gezelschap van Natalia, Rens en Oscar. Samen met Jan en Marek voor de begeleiding hadden we een rustig toernooi. Natalia en Rens kwamen in het hoofdtoernooi en Oscar via een derde plek in het troosttoernooi. Rens kwam het meest ver met een kwartfinale plek. Hij verloor van dezelfde landelijk B speler waar hij nog in Heel tegen gewonnen had. Jammer genoeg kon hij deze stunt niet herhalen.
Zondag hadden we een wat grotere delegatie waarvoor Jan Smeets weer een bus had geregeld. Ewa, Deborah, Max, Dennis, Martijn, Patrick en Moreno traden aan, Bart, Alex en Paul zorgden voor de coaching. Omdat het toernooi over twee zalen waren verdeeld moesten we ons splitsen. Zo ben ik zelf met Moreno mee gegaan om bij zijn wedstrijden te helpen waardoor ik de eerste rondes van de anderen heb gemist. Bij de welpen viel wederom het niveau op. In Heel vond ik het zeer hoog. Hier was het heel wisselend. Moreno wist in zijn poule een wedstrijd te winnen en wist zich daardoor te plaatsen in de hoofdronde. Nadat hij de eerste vervolgronde had gewonnen, moest hij tegen de latere winnaar. Deze was duidelijk nog een maatje te groot. Omdat de welpen een uur voor op het schema lagen, waren we dus toch nog redelijk op tijd weer terug in de grote zaal. Hier bleken zowel Ewa, Dennis, Max en Martijn tweede te zijn geworden in hun poule. Deborah en Patrick, die bij een leeftijdscategorie hoger meespeelde, waren derde geworden. Behalve Dennis werden alle spelers vrij snel in de afvalrondes uitgeschakeld.
Dennis begon de dag aarzelend. Een verliespot in zijn poule, een spannende eerste ronde die maar net in vijven werd gewonnen, het was allemaal krap. Maar hoe verder op de dag, hoe beter en gedecideerder hij werd. Een jongen met een missie. De kwartfinale was nog lastig omdat Dennis vast werd gezet op zijn backhand. De halve finale was al over voordat ik in de buurt was om te gaan kijken. Een duidelijke drie nul. In de finale gebeurde bijna hetzelfde. Ik denk dat de eerste twee games samen nog geen vier minuten duurden. De wedstrijd draaide echter nadat Dennis een kleine voorsprong had genomen in de derde game. Dennis liet de teugels wat vieren waardoor zijn tegenstander er weer geloof in kreeg. In de vijfde game werd snel een kleine voorsprong gepakt en die werd niet meer uit handen gegeven. Zo is Dennis momenteel de derde TTVN-er, na Rob en Patrick, met een A-licentie! Gelukkig wist hij het zelf te relativeren met de opmerking dat hij nu weer op de onderste plaats staat op de ranglijst.
Natuurlijk was er na afloop maar één plaats waar dit gevierd kon worden namelijk bij de mek. Tradities zijn er immers om nageleefd te worden. Zo ook deze keer. We hebben het er met de trainers en begeleiders af en toe over hoe het mogelijk is dat we bijna ieder toernooi weer met een prijs thuiskomen. De zeven vette jaren zijn blijkbaar nog steeds niet over.
Terug in Nieuwegein had ik weer het vaste ritueel van de bus aftanken en terugbrengen, koffie zetten en tevreden op de bank nagenieten en in slaap vallen. Gelukkig was ik te laat thuis voor Studio Sport omdat voor mijn favoriete club de magere jaren zijn aangebroken.
Tenslotte wil ik Jan weer bedanken voor de bus, Alex, Paul en Bart voor het coachen, Marieke en Ewa voor het supporteren en verder iedereen die mij per SMS op de hoogte gehouden hebben van de tussenstand bij Feyenoord.

Naar inhoudsopgave


22 oktober 2010
Laddercompetitie 2010-2011 van start

door Wim Fassotte

Op vrijdag 22 oktober j.l. speelde onze jeugd in de nieuwe zaal de 1e ronde van de jaarlijkse onderlinge Laddercompetitie. Het zal wel vanwege de herfstvakantie zijn, maar de opkomst van 16 jeugdleden mag minimaal genoemd worden. En dat in de grote nieuwe zaal.
Wel konden we gemakkelijk 5 ronden "best of five" spelen en om de ranglijst een beetje zuiverder te houden hebben we een nieuwe regel toegevoegd, dat winst in drie games in de 4e en 5e speelronde een extra punt opleverde. De eerste speelronde leverde geen verrassingen op, maar in de tweede ronde werd het al een stuk spannender. In deze ronde won Ewa in vijven op game point van Vera. In de derde ronde won Rens in vijven van Dennis en won Sharon vrij dik van Sem. In de vierde speelronde waren de leukste en spannendste partijen te aanschouwen, waarin Cody het bij voorbeeld Sem heel lastig maakte en Sharon in drie games Patrick mocht feliciteren. I de laatste ronde viel de vijf games nederlaag van Dennis tegen Vera op. Renske maakte kennis met het wedstrijdtafeltennis en Rob won volgens verwachting alle partijen in drieen.

Naar inhoudsopgave


18 oktober 2010
TTVN1 – SVE1

door Paul Oostveen

Het beloofde weer een enerverende avond te worden want het tweede duel tussen TTVN1 en SVE1 stond weer op het programma. Na de eerste pot met 9-1 verloren te hebben mede door afwezigheid van kopman Martijn Heidema die overigens nog ongeslagen is in de hoofdklasse.
Martijn ging van start met een zakelijke 11-8 tegen kopman van SVE Robbert Bod. De games die hierop volgden waren spannend maar werden 12-10 en 13-11 afgesloten door Martijn. De 1-0 stond op het bord.
John Jansen startte zijn eerste wedstrijd tegen Arno-luc Ackermann. Na 2-1 in games voor te hebben gestaan moest John toch zijn tegenstander feliciteren.
Paul Oostveen begon tegen Remco Haring. Na twee spannende games (9-11 en 14-16) werd Paul afgedroogd met 4-11. De aanvallende noppenballen werden hem toch teveel. Tussenstand: 1-2 voor de heren uit Utrecht.
Martijn en Paul traden aan voor het dubbel tegen Remco en Arno-luc. Na redelijk snel 0-2 achter te komen volgden 2 spannende games die respectievelijk met 12-10 en 10-12 werden afgesloten. SVE breidde zijn voorsprong hierdoor uit naar 1-3. John speelde de volgende wedstrijd tegen Robbert. Met fraai, soms oogstrelend spel van beide heren verloor John in vier nek-aan-nek games. Martijn speelde zijn tweede pot van de avond tegen Remco. Hij won deze partij met fraai aanvallend plaatswerk in 11-6, 11-6 en 11-4. De stand is nu 2-4 voor SVE. Paul start zijn tweede wedstrijd tegen Arno-luc waarin hij snel met 2-0 achter komt te staan. In de derde game kon Paul meer druk zetten op zijn tegenstander en sloot deze winnend af met 11-9. Een close game volgde waarin beide spelers vochten voor elk punt. Arno-luc trok in deze game met 10-12 aan het langste eind waardoor SVE zijn voorsprong uitbreidde naar 2-5. John speelde zijn eerste game tegen Remco goed geconcentreerd en pakte deze met 12-10. De 2e game werd vrij eenvoudig gewonnen door de Utrechtenaar. In de derde game herpakte John zich knap en won de derde game met 11-9. Wederom sloeg Remco terug met een dikke uitslag in de vierde game. Na wat tips van de stille kracht aan de zijlijn van TTVN keerde John terug naar de tafel om 9-1 voorsprong te nemen op zijn tegenstander en deze beslissende game uiteindelijk te winnen met 11-6. Paul begon zijn laatste pot tegen Robbert waarin hij in twee spannende games 1-1 gelijk kwam te staan. De derde game moest Paul gewonnen geven met 5-11 door verminderde concentratie en goed spel van de overkant van de tafel. In de vierde game was die nog steeds te merken en er kwam een 2-7 stand op het telbord. De eerdergenoemde stille kracht nam een time-out voor Paul en gaf hierin waardevolle tips. Het doel was om de backhand van Robbert te bestoken met steek- en blokballen en dit lukte wonderwel. Paul kwam terug en pakte de game met 12-10. In de beslissende game kwam Paul wéér met vijf punten achter te staan, ditmaal 0-5. Met geconcentreerd spel en onder aanmoediging van de tribune wist Paul toch de wedstrijd te pakken met 13-11. Inmiddels was de voorsprong van SVE teruggedrongen tot 4-5. Martijn mocht de wedstrijd afsluiten tegen Arno-luc. Martijn vergat zich ogenschijnlijk te concentreren in de eerste game en deze werd verloren met 10-12. Hierna liet Martijn zien waarom hij kopman van Hoofdklasse Poule A is en won drie keer met 11-5.
5-5 is de einduitslag en deze staat in schril contrast met de eerste 9-1 nederlaag.

Naar inhoudsopgave


11 oktober 2010
Clubkampioenschappen Senioren

door Wouter Werensteijn ®

Eindelijk was het zover, het langverwachte Clubkampioenschap van 2010. Ook dit jaar was er weer een aardige opkomst. Zo’n 30 leden kwamen voor een gezellige avond, maar uiteraard ook om een gooi te doen naar de winst in de verschillende poules. Na het arriveren van de deelnemers, het maken van de poule-indeling en een drie minuten durende speech (deze jongen is niet altijd lang van stof), kon er begonnen worden. Door de niet geheel handige indeling van de toernooicommissie, werden er al direct een paar zware potten in de poules A1 en A2 gespeeld. Een leermomentje zullen we maar zeggen!

Om maar bij het leukste tafeltennis binnen onze vereniging te beginnen, de toppers in Poule C1 en C2 hadden een zware avond. Er waren maar liefst dertien leden actief binnen deze poules en daardoor werden een behoorlijk aantal wedstrijden gespeeld. Ook dit was weer een leermomentje voor de toernooicommissie, want de uitslag van wie de halve finalisten zouden worden, liet lang op zich wachten. Uiteindelijk stonden Rein Band en Alan Wouterse tegenover elkaar, evenals Daniël Grimmelikhuijzen en Jan van de Biezen. Na deze halve finales kwamen uiteindelijk Alan en Daniel tegenover elkaar te staan. Voor een aantal mensen was Daniel de gedoodverfde winnaar vooraf, maar na een erg spannende finale, trok Alan aan het langste eind. Dit kwam overigens niet door de hoge ballen op Daniel zijn backhand, want die slaat hij altijd genadeloos hard in! Nogmaals, gefeliciteerd Alan!

In poule B1 en B2 ging het er eveneens hard aan toe. Het systeem was daar iets anders, aangezien er binnen poule B minder mensen beschikbaar waren. Eerst werd er een poule gespeeld waarna de nummers één en twee werden bepaald. De nummers één en twee van beide poules gingen door naar een ‘winnaars’ poule en de overige spelers gingen met zijn allen naar een afvallers poule. Hierdoor speelden alle spelers in ieder geval ongeveer evenveel wedstrijden aangezien de poules A en C groter waren. Na wat strijd te hebben geleverd, gingen in poule B1 Marek Bednarczyk en Mariska van Loon door. In poule B2 was het enorm spannend en uiteindelijk gingen daar Christ van Loon, zonder een pot te verliezen en Jan van Alphen door. In de ‘winnaars’ poule wist uiteindelijk Christ van Loon wederom te triomferen en werd Marek herinnert aan het zijn van de eeuwige tweede. Toch geloof ik dat op een dag, Marek poule B op zijn naam gaat schrijven! Christ, gefeliciteerd! Met een resultaat als dit, mag je zeker invallen in de tweede klasse.

In poule A1 wist Peter Martijn eerste te worden met evenveel punten als de nummer twee, Jan-Willem Jansen. Ook wist Paul Oostveen 4 punten te bemachtigen, maar vanwege de minst gewonnen games, moest hij toch het onderspit delven en werd hij derde. De arme jongen…
In poule A2 wist John knap eerste te worden door al zijn potten te winnen. Martijn Heidema eindigde in de poule daardoor als tweede.

In de kruisfinales was de spanning bijna niet te houden bij de wedstrijd tussen Peter en Martijn. Uiteindelijk wist de ervaring toch van het jonge talent te winnen en zodoende ging Martijn door naar de finale. John wist in de halve finale zijn niveau te behouden en won zo van Jan-Willem. Ook hij ging door naar de finale. Wat eerder op de avond een enorm spannende wedstrijd was, was de finale tussen John en Martijn nu toch enigszins teleurstellend. Martijn liet duidelijk zien waarom hij de kopman is van zijn team. Martijn, nogmaals gefeliciteerd met het behalen van de titel! Toch wil ik ook John feliciteren. Voor het eerst in zijn leven heeft hij aangetoond van deze prutser te kunnen winnen en dat met goed spel. Mijn complimenten!

Ik hoop dat een ieder het naar zijn zin heeft gehad. Graag zie ik jullie in januari, 2011 weer terug om het Clubkampioenschap van 2011 te spelen.

Zie ook: Overzicht Clubkampioenen

Naar inhoudsopgave


8 oktober 2010
TTVN 1 wint ook van Tielse TC 1

door Martijn Heidema

Op de agenda voor TTVN 1 stond op vrijdag 8-10 de lastige uitwedstrijd tegen Tielse TC 1 op het programma.
Zoals altijd startte Martijn, dit keer tegen Michael Edel. Martijn begon scherp en al snel stonden er 3 gewonnen games op het bord. Paul mocht starten als 2de en moest het opnemen tegen Niels Mahieu. Na de 1ste 2 games gewonnen te hebben haperde het een beetje in de 3 & 4 de game waardoor er voor het eerst op de avond een 5de game nodig was. Hierin begon Paul erg matig en liep al snel tegen een achterstand aan. Echter door te blijven vechten en wat gelukkige ballen werd er toch een 12-10 overwinning neergezet.
John mocht het opnemen in zijn 1ste wedstrijd van de avond tegen de enige dame in onze HK-poule, Tessa. John speelde erg slim en maakte weinig fouten, en dat zonder zelf echt goed te spelen. 3 gewonnen games tot gevolg en een 0-3 tussenstand.
Het dubbel van Paul en Martijn is nog niet helemaal wat het moet wezen maar wonnen tegen Michael en Niels nog wel de 1ste game. Daarna was het voornamelijk Tielse wat de punten maakte en in de 2de & 3de game over ons dubbel heen denderde. Ook het begin van de 4de game begon zo. Echter Paul werd steeds vastig en hierdoor werd de tegenstand toch iets nerveus. Met 2 matchpointstegen werd het toch tijd om geen fouten meer te maken. Dat lukte en TTVN won de game met 12-10. Wederom een 5de game nodig voor de beslissing, hierin liep TTVN al weer snel achter de feiten aan wat toch aangeeft dat het dubbel nog niet helemaal op elkaar is ingespeeld. Na een wissel van 5-1 achter moest er wederom serieus wat gebeuren. Dat lukte tot 10-8 niet heel erg en wederom 2 matchpoints tegen. Met een paar kleine fouten aan de kant van Tielse werden deze weggewerkt. Met een goede harde spin van Paul zelfs nog een 10-11 voorsprong genomen. Op de service van Tielse werd er besloten dat Martijn een diepe scherpe steekbal op de FH zou geven. Dit pakte echter anders uit en de bal belandde vol op het net om er na enkele seconden toch nog over te vallen. Zo won TTVN eigenlijk onterecht het dubbel.
Martijn moest meteen door tegen Niels. Na een redelijke eerste game ging de 2de verloren. Er moest dus toch wat veranderen in het spel van Martijn. Met hard werken werd de 3de game met 11-6 binnen gehaald en toen was de tegenstand wel gebroken. 4de game werd in enkele minuten en 11-2 gewonnen. Thriller van de aond was John tegen Michael. John die erg goed speelde en zo de 1ste 2 games binnen sloeg. Vervolgens Michael die wat gelukkig de 3de & 4de game won, zeker verbaal erg sterk van Michael maar John was niet erg onder de indruk. In de 5de game keek John al snel tegen een grootte achterstand aan. Na de wissel op 5-1 wist John wat hem te doen stond. Beide maakte vervolgens om te beurt een punt tot 8-4. John zag toen de kans en gelegenheid om zijn eigen spel weer goed op tafel te leggen en met 7 punten op een rij won John de game en dus de partij.
Paul won van Tessa in 4 games waardoor er een tussenstand van 0-7 op het bord verscheen. Was een monster score mogelijk?
John wist wat het te doen stond. Misschien voor hem wel het onmogelijke, een hattrick scoren in de HK. In de 1ste game werd al snel duidelijk dat John het beste van de avond al gehad had en tegen Niels had hij de 1ste 2 games niets in te brengen. De 3de game werd nog gewonnen maar de 4de game ging kansloos verloren.
Martijn won vervolgens in 3 redelijk eenvoudige games van Tessa waarnaar Paul voor het 9de punt kon gaan zorgen tegen Michael. Praten en intimideren is nog niet Paul zijn sterke kant en hierdoor ging de wedstrijd met 3-1 in games verloren.
Eindstand 8-2. Komende week, vrijdag 15-10, de inhaal wedstrijd tegen Shot 1. Thuis in onze nieuwe fantastische zaal met veel plek om te kijken naar deze wedstrijd.

Verslaggever ter plaatse,
D. Rama

Naar inhoudsopgave


1 oktober 2010
Eerste mannenteam wint lokale derby

door Martijn Heidema

In de locale derby heeft TTVN goede zaken gedaan. Er werd een 3-7 overwinning uit bij VTV behaald.
Paul begon sterk tegen Manfred Meerveld nadat Martijn tegen Rene Derksen een 0-1 voorsprong had genomen. Echter het goede spel resulteerde niet in een overwinning en met 11-9 in de 5de game werd de stand weer gelijk getrokken. John begon erg solide aan zijn 1ste pot tegen John Verhoeven en met het doel om de matige prestatie van de vorige wedstrijd te doen vergeten. Dat lukte want in 4 games werd de wedstrijd gewonnen. Dubbel zorgde ervoor dat de tussenstand weer gelijk getrokken werd (2-2). Daarna was het TTVN die 3 wedstrijden op rij in 4 games won (tussenstand 2-5 in ons voordeel). John verloor vervolgens alle games van Manfred met 2 punten verschil ondanks de 2de en 3de game voorgestaan te hebben. Martijn zegevierde voor de 3de keer deze avond met een 4 gamer waarnaar Paul tegen Rene er een nog grotere uitslag van kon maken. Na de 1ste game eenvoudig gewonnen te hebben werd Paul iets overmoedig en dat kostte hem de 2de & 3de game. Gelukkig kon Paul de knop nog op tijd omzetten en werden de 4de & 5de game met veel vechtlust gewonnen. Einduitslag 3-7 in het voordeel van TTVN 1. John 2, Paul 2 en Martijn bleef voor alsnog deze competitie ongeslagen.

Naar inhoudsopgave


27 september 2010
Hattrick Paul in thuisdebuut TTVN 1

Maandag 27 september stond de eerste thuiswedstrijd op het programma voor TTVN 1. Tegen het sterke REGA 2 moest de 1-9 nederlaag uit de eerste wedstrijd weggepoetst worden.
Martijn, weer in de basis na zijn vakantie, begon tegen Aart Jan Provoost scherp en won de 1ste game met duidelijke cijfers. Daarna ging het toch wat minder soepel en moest er in de overige 2 games serieus gevochten worden voor de game winst en positief resultaat.
John startte tegen een oude bekende waar hij al vele games tegen heeft gespeeld, Michel van de Kamp. Na de 1ste wat onwennig gespeeld te hebben en verloren werden de 2de en 3de game met 11-5 binnen gehaald. De 4de game ging met wat pech aan de kant van John met 9-11 naar Michel en moest de 5de game de beslissing brengen. Hierin liep John al snel tegen een grote achterstand aan en na 1-5 gewisseld te zijn van kant lukte het hem niet om de achterstand weg te werken waardoor de tussenstand weer gelijk getrokken werd.
Paul moest het in zijn eerste pot van de avond opnemen tegen de sterkste speler uit het team, Gerwin Jansen. 1ste was Paul niet onder de indruk van zijn opponent en won deze met 12-10. Daarna gingen de 2de en 3de game verloren waarin met name Gerwin in de 3de game liet zien wat er gebeurt als je zelf geen druk zet in je spel (4-11 voor Gerwin). In de 4de game kon Paul de druk weer opvoeren en zelf het initiatief nemen in de rally’s, gevolg een verdient gewonnen game. Weer een 5de game nodig om te bepalen wie er wint. Paul nam in deze game een kleine voorsprong maar al snel werd deze omgebogen tot een achterstand. Met 9-10 kreeg Gerwin zelfs zijn 1ste matchpoint. Paul kon deze nog wegwerken al had hij daar een randbal voor nodig. Daarna was het Paul die het spel maakte en met veel druk de eindstand op 12-10 in zijn voordeel bepaalde.
Het dubbel van Paul & Martijn tegen Gerwin & Michel was redelijk snel bepaalt in TTVN voordeel en zo werd er een 3-1 tussenstand gerealiseerd.
John had duidelijk wat recht te zetten tegen Aart Jan en begon vol overtuiging aan de 1ste game, 11-4. 2de game werd het initiatief toch aan Aart Jan gelaten en hierdoor verloren. In de 3de en 4de game werd er door John orde op zaken gesteld en de eerste persoonlijke overwinning van het seizoen genoteerd.
Daarna de wedstrijd tussen de 2 kopmannen, Martijn tegen Gerwin. 2 oude bekenden, teamgenoten van elkaar uit de jaren dat Martijn bij REGA zijn competitie speelde. 1ste game ging zeer gelijk op en werd verloren met 10-12. Daarna werden de overige 3 games met minimale verschillen beslist in het voordeel van Martijn. Detail: voor elk punt ging een lange rally vooraf waarin Gerwin als een muur stond te blokken en Martijn voor elke bal hard moest werken en zwaar in de aanval moest. Tussenstand 5-1. Paul tegen Michel was een relatief korte partij, Paul won in 3 games met goed eigen spel en vele hard ballen vanaf forehand en backhand. Daarna was het John die nog tegen Gerwin moest spelen. John begon zeer goed en nam al snel een 7-2 voorsprong. Helaas (voor ons) heb je tegen Gerwin (ook) pas gewonnen als je eerder bij de 11 bent en dat lukte John niet. De overige 2 games waren ondanks goed spel van John overduidelijk voor Gerwin. Tussenstand 6-2. Paul tegen Aart Jan was een pot die beslist werd op details en de kleine puntjes. Paul won in 3 games, allen met 2 punten verschil. Hiermee werd voor Paul zijn eerste hattrick in TTVN 1 behaald en in de Hoofdklasse. Een prestatie van formaat zeker ook omdat hij deze avond zijn thuis debuut maakte voor TTVN 1 in deze klasse.
Martijn mocht zijn avond afsluiten in een pot tegen Michel. 1ste 2 games waren duidelijk voor Martijn maar in de 3de game werd het spannend omdat Michel steeds vaster werd in zijn aanvalsspel en met harde forehand topspin ballen Martijn regelmatig aan de kant zette. Met 14-12 werd deze game toch door Martijn beslist in zijn voordeel.
Eindresultaat 8-2 overwinning.
Komende vrijdag (1 oktober) staat de lastige uitwedstrijd op het programma tegen VTV 2.

Uw verslaggever ter plaatse,
D. Rama

Naar inhoudsopgave


27 september 2010
TTVN neemt afscheid van barvrijwilligers NVC

door Wim Kielen

Afgelopen maandag heeft TTVN afscheid genomen van de barvrijwilligers van NVC. Tijdens een korte toespraak van Harry werden Wim, Jan, Ben en Jeroen bedankt voor de vele avonden die zij als vrijwilliger voor ons achter de bar hebben gestaan.
TTVN heeft jarenlang gebruik kunnen maken van de NVC-kantine. Ik durf de stelling wel aan dat zonder de inzet van deze volleyballers onze vereniging nauwelijks had kunnen overleven. Bovendien kwam NVC deze avond met de geste om onze spelers meerdere gratis consumpties en borrelhapjes aan te bieden. Dit werd zeer gewaardeerd.
Tenslotte wil ik nogmaals vanaf deze plek NVC en haar vrijwilligers bedanken voor de vele jaren inzet voor onze vereniging.

Naar inhoudsopgave


26 september 2010
Sem wint prijs in Heel

door Wim Kielen

Vandaag heeft TTVN met een kleine delegatie deelgenomen aan het CD-Ranglijsttoernooi in Heel (Limburg). Het was deze keer extra vroeg opstaan omdat de A2 was afgesloten. Desondanks kwamen we weer mooi op tijd aan in Heel. Terwijl de jongens konden gaan inspelen, gingen Daam en ik op koffiejacht. En ja hoor, net zoals vorig jaar is er weer één koffiemachine voor misschien wel tweehonderd begeleiders en ouders, die allemaal op zoek zijn naar muntjes.
Rens speelde bij de junioren een uitstekend toernooi. Met twee vingers in de neus en z’n batje tussen z’n tenen won hij z’n poultje zonder game-verlies. In de vervolgronde werd vervolgens ook redelijk eenvoudig gewonnen waarna hij in de 1/8-ste finales stuitte op de latere winnaar van het toernooi. Rens verloor de wedstrijd in vijf games. Tactisch uitstekend gespeeld maar de tegenstander kreeg steeds meer vat op de verdediging van Rens. Hierdoor kantelde wedstrijd langzaam in zijn nadeel.
Ook Oscar kwam tot de 1/8-ste finales bij de kadetten. Via een tweede plek in de poule wist hij de eerste ronde van het hoofdtoernooi te winnen. Als eerstejaars kadet een knappe prestatie.

Highslide JS
 Sem van Engelen
CD-Ranglijsttoernooi Heel, 26 september 2010
Sem is net als Oscar eerstejaars kadet. Via een derde plek in de poule, kwam Sem in het troosttoernooi. In de eerste ronde wist Sem een partij te winnen met maar 6 tegenpunten. Eén van de games was zelfs 11-0. Vervolgens werden de tegenstanders steeds sterker maar hadden ze weinig vat op het vaste spel van Sem. De finale van het troosttoernooi was een van de beste wedstrijden die ik Sem de laatste tijd heb zien spelen. Tegen een zeer sterke tegenstander wist Sem met verrassende counters de eerste game te winnen. De tweede game en derde gingen nipt verloren waarna in de vierde game een heroïsch gevecht ontstond. Jammer genoeg trok Sem aan het kortste einde en moest genoegen nemen met de tweede plaats.
Een van de jongste deelnemers was Moreno. Als nuldejaars welp moest hij het opnemen tegen voornamelijk oudere jongens. Het gemiddelde niveau van de welpen was verrassend hoog. Ik denk dat de drie tegenstanders van Moreno gewoon zouden winnen van de junioren in het troosttoernooi. In de poule kwam Moreno nog te kort maar wist toch enkele games te winnen. In het troosttoernooi werden vervolgens knap twee wedstrijden gewonnen waardoor hij zomaar in de halve finale terecht kwam. Hier verloor hij eerder van zijn eigen vermoeidheid dan van zijn tegenstander. Al met al een uitstekend debuut in een ranglijsttoernooi.
Vanwege de traditie hebben we op de terugreis weer even een Mac aangedaan waarna iedereen tevreden naar huis kon. Thuis op de bank zat ik me weer te verbazen over het feit dat er weer een TTVN-speler met een beker naar huis gaat. Er zijn immers enkele honderden spelers aanwezig tijdens zo’n ranglijsttoernooi. De koffie smaakte wederom uitstekend. Daam en de ouders bedankt voor de begeleiding deze dag.

Naar inhoudsopgave


26 september 2010
Vinesh, Gino en Yermo in de prijzen

door Wim Fassotte

Met zes + één kids trad TTVN aan bij de 1e Mini- en D-kadetten meerkampen van het nieuwe seizoen bij SVE. Het klinkt wel een beetje gek, dat 6 + 1, maar Rian, het jongere zusje van Gino, die twee weekjes voor ’t eerst bij Paul in de groep aan de training deelnam, vond het wel leuk om in te vallen, omdat een jongen van Good Luck op het allerlaatste moment had afgezegd. Moeder moest dus even op en neer naar IJsselstein en toen ging Rian aantreden in de poule 6 bij de mini’s en zo waar, zij wist al zelfs een paar puntjes tegen te scoren. In de 6e ronde tegen Sonja van Over ’t Net ging het helemaal gelijk op en in de 5e beslissende game scoorde Rian met 11-9 het beslissende punt in haar voordeel, waarmee zij op de voorlaatste plaats eindigde in de poule.
In poule 3 kwam Yermo aan de bak. In de eerste vijf ronden wist hij al zijn partijtjes, af en toe op z’n kant, te winnen. Pas in de 6e ronde overtrof Mike Flierman van DTV Smash hem, maar met dit goede optreden mocht Yermo wel de fraaie 2e prijs meenemen. Gino speelde in poule 2 ”de sterren van de hemel” en met name op een beslissende punt slaagde Gino erin de game naar zich te trekken. Hij bleef ongeslagen en pakte dus de fraaie Gold Cup als 1e prijs. In de poule 1 speelden zowel Youri als Noah. Het was duidelijk te zien, dat Noah sinds mei niet meer getafeltennist had. Ondanks hele goede rally’s af en toe kwam hij niet meer tot winst. Youri daarentegen speelde tot het laatste moment mee voor de prijzen. Met 10-12 in de 5e game van zijn laatste partij verspeelde hij de kans op een tweede plaats en werd hij derde in deze poule.
Vinesh en Jaxon kwamen uit in de hoogste groep bij de D-kadetten. In de onderlinge strijd trok Vinesh aan het langste eind, maar vervolgens bleef Jaxon zeker nog kanshebber op een prijs. Vinesh ging door en bleef ongeslagen en won deze zeskamp. Jaxon won de volgende drie partijen en speelde in de laatste ronde voor het zilver. Met 9 - 11 in de vijfde game ging, jammer genoeg, deze beker naar Tim van Beers van Hilversum.

Naar inhoudsopgave


11 september 2010
Dames TTVN debuteren

door Wim Fassotte

Voor de eerste keer heeft TTVN een damesteam in geschreven in de landelijk damescompetitie. Met veel vraagtekens over het niveau werd er naar de eerste thuiswedstrijd afgelopen zaterdagmiddag uitgekeken tegen het al veel langer in de damescompetitie uitkomen HTC uit Hoofddorp.
Al de eerste twee enkelspelen bleken meteen al de spannendste wedstrijden van de middag. Mariska van Loon beet voor TTVN de spits af en in een prima wedstrijd werd, helaas voor TTVN, de strijd met 19-21 in de 5e game beslist in het voordeel van HTC. Ook Nancy Gerritse in het 2e enkelspel leverde knap partij en haar zeel gerouteerde tegenstandster. Na een fraaie gelijkopgaande strijd moest Nancy zich ook pas in het eind van de beslissende 5e game met 18-21 gewonnen geven.
Ook het 3e enkelspel van Sanne van Doorn ging verloren. Samen met Nancy speelde Sanne het dubbelspel, dat steeds weer op de nipper b.v. in de 3e game met 10-12 en in de 4e game met 13-15 verloren werd.
Pas in de 6e partij slaagde Mariska van Loon er in het eerste tegenpunt te scoren tegen Suzanne Bijma. Haar teamgenoten slaagden er vervolgens niet in haar goede voorbeeld te volgen, maar in de laatste 10e set pakte Mariska wel het tweede punt voor TTVN tegen Anne Ouburg (2-8). Coach Martijn de Nas zeker voor deze eerste competitiewedstrijd niet ontevreden: "Het had net zo goed een gelijk spel kunnen zijn, dat voor de TTVN-vrouwen dan leuker zou zijn geweest een waarmee HTC ook heel content zou zijn geweest."
De mannen van TTVN speelden zonder hun kopman Martijn Heidema, die nog op vakantie was, uit tegen SVE. In die wedstrijd redde Paul Oostveen de eer en bleven John Jansen en invaller Jan Willem Jansen met lege handen ( 9 - 1).

Naar inhoudsopgave


4 september 2010
Dennis eerste prijswinnaar nieuwe seizoen

door Wim Kielen

Highslide JS
 Dennis Boot. Open Utrechtse, 4 september 2010.
De eerste prijs staat dit seizoen op naam van Dennis bij de Open Utrechtse. Bij de Open Utrechtse speelt de jeugd en senioren door elkaar in poule-tjes van 6 tot 9 spelers. Rob, Joran en Rens speelden in de categorie. Dit is eerste tot derde klasse senioren. Onze jongens deden het verrassend goed. Rens eindigde in de middenmoot in zijn poule. Joran speelde lang mee voor een halve finale plek maar eindige als laatste van een groepje van 4 die allemaal drie wedstrijden gewonnen hadden. Hij liet het in de laatste wedstrijd liggen tegen een lastige noppenspeler. Het beste resultaat behaalde Rob. Zonder game-verlies stoomde hij door naar de halve finale. Hier verloor hij maar net van een lastige speler uit Putten. Met een beetje minder pech had de wedstrijd zomaar de andere kant op kunnen vallen.
In de C-categorie werden alle jeugdspelers bij elkaar gezet in een 9-kamp. De beste twee mochten kwart-finales spelen tegen de senioren. Met Patrick, Oscar, Martijn en Dennis waren er veel onderlinge wedstrijden te bewonderen. Met de andere jongens in de middenmoot, eindigde Dennis als beste op een tweede plek. In de kwartfinale werd een senior vakkundig aan de kant gezet, waarna VTV-routenier Cees van Schaik toch iets te slim was. Ondanks dit verlies kreeg hij toch een prijsje voor zijn tweede plek in de poule.
De jongens hebben lekker veel wedstrijden kunnen spelen in voorbereiding op het nieuwe seizoen en de koffie smaakte thuis weer uitstekend.

Naar inhoudsopgave


22 augustus 2010
Trainingsweekend groot succes

door Wim Kielen

Afgelopen weekend hebben TTVN en VTV voor het eerst een gemeenschappelijk trainingsweekend georganiseerd. Jeugdspelers van beide verenigingen hebben zich ruim twee dagen in het zweet gewerkt in Nieuwegein-Zuid in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van vrijdagmiddag tot en met zondag werden er vele trainingen afgewerkt onder leiding van Frank du Bois. Frank is sinds kort in dienst bij VTV als combi-functionaris en kon zodoende kennismaken met de spelers van VTV. Een combi-functionaris geeft de helft van zijn tijd tafeltennisles op Nieuwegeinse scholen en de andere helft verricht hij activiteiten voor de vereniging.
Zoals gezegd werden de trainingen verzorgd door Frank met Paul Oostveen als assistent. Marianne Wagemakers gaf de spelers op zaterdag extra aandacht door de meerballen trainingen te verzorgen en als verrassing verzorgde Mirjam Hooman spontaan een trainingblok toen zij even langskwam om de sfeer te proeven. Geen gebrek aan enthousiaste trainers dus.
Op zaterdagavond werd er niet getraind en mochten de spelers zichzelf vermaken met spelletjes, i-pods, rondhangen en kletsen. Rond bedtijd werden alle luchtbedden, pompjes, matjes en slaapzakken, knuffels, snoep, zaklampen en wat al niet meer te voorschijn gehaald in voorbereiding op de nacht. De overnachting in de zaal van VTV is vooral voor de spelers een hoogtepunt. Als begeleiders hopen we altijd dat de spelers lekker vroeg gaan slapen zodat we zelf ook kunnen slapen. Gelukkig heeft iedereen minimaal twee uur geslapen dus konden we de volgende morgen rond 7 uur weer fris op. Na een ochtendwandeling en ontbijt stond de eerste training weer op het programma. Het leek wel een variatie op slaapwandelen. Na enkele trainingen en wat wedstrijden in de middag kon iedereen weer rond 4 uur naar huis.
Tenslotte wil ik de trainers bedanken voor hun inzet, alle ouders bedanken voor de hulp met de boodschappen, koken, slapen en opruimen en VTV bedanken voor het ter beschikking stellen van de zaal.

Naar inhoudsopgave


4 juli 2010
Drie TTVN-ers bij de jeugdcup

door Wim Kielen

Afgelopen weekend werd het laatste jeugdevenement van het seizoen gespeeld. Bij dit evenement spelen alle afdelingen van de NTTB tegen elkaar. Elk team bestaat uit drie welpen en drie puppillen zowel bij de jongens en meisjes. De welpen en puppillen spelen tegen elkaar volgens het ons bekende competitie systeem. Zo kunnen er uitslagen ontstaan van 12-8 of 10-10. Het toernooi wordt gespeeld op ruime centre-courts, met rugnummers en publiek op de tribune. Tel daarbij de overnachting op Papendal, de enorme warmte en benauwdheid in de zaal, vreemde coaches en teamgenoten op, en je kan nagaan dat het rugzakje met ervaringen goed gevuld wordt.
TTVN mocht drie spelers leveren aan het afdelingsteam van Midden: Dennis, Martijn en Patrick. Jammer genoeg was Natalia verhinderd anders had die ook mee mogen spelen.
Onze jongens speelden de eerste dag drie volledige competitie wedstrijden en de tweede dag twee. Met één overwinning op de eerste dag, werd de tweede dag om plek 5-8 spelen. Na winst in de eerste wedstrijd op de zondag, werd de tweede na een 7-3 achterstand teruggevochten tot 10-10. Na het tellen van de games bleek dat we er minder gewonnen hadden zodat we als zesde zijn geëindigd. Dezelfde plaats als de meiden die door o.a. Daam werden gecoached.
Onze jongens hebben zich het lange weekend van hun beste kant laten zien en menig wedstrijd gewonnen. Zelf mocht ik me er twee dagen niet mee bemoeien en dat viel niet mee. Gelukkig was ik ingehuurd om foto’s te maken zodat ik niet alleen maar als trotse supporter langs de kant hoefde te zitten.

Naar inhoudsopgave


26 juni 2010
Gewoon leuk zo’n familietoernooi!

door Wim Fassotte

Het was weer eens geweldig om te zien! Die ene duik naar de bal van pappa, de slim geplaatste backhands van beide mamma’ s en die uitgekookte boogballen van opa. Ja en dan die Bednarczyks, die zich permitteerden af en toe tweehandig te acteren.
Zeker, de wat minder ervaren partners van onze jeugdspelers werden regelmatig opgeschrikt door die felle harde aanvalslagen en werden verbijsterend verrast door verrassende spinslagen en de geraffineerde services van onze kids. Je zou er bijna niet aan denken, maar er werd toch wel een echt dubbelspeltoernooi gespeeld op deze snikhete zaterdagochtend. Na een inspeelronde werden de koppels ingedeeld op sterkte van onze jeugdspelers in een A- en een B-groep. De uiteindelijk uitslag werd meer bepaald door het niveau van de vooral oudere partners.
In de B-groep eindigde het koppel van Kim op de 3e plaats, het zilver was voor Moreno en zijn opa en het goud werd gewonnen door Noah met pappa Edo aan zijn zijde.
In de A-groep was de 3e plek voor Deborah en haar moeder, Rens veroverde met zijn broer het zilver en het goud was voor Ewa en Marek Bednarczyk.

Naar inhoudsopgave


19 juni 2010
Feestelijk oranje slot van Laddercompetitie

door Wim Fassotte

Om 11.00 uur werd er begonnen aan de finale van de Laddercompetitie 2009/2010 met dit keer 22 deelnemers. Een extra welkom was er voor Willem v.d. Meulen en Cody van Beek, die voor de eerste keer deelnamen. Intussen werd door Wim Kielen en de vader van Gino e.a. de technische voorzieningen getroffen voor twee TV-schermen in de zaal om met elkaar na afloop van de wedstrijden de WK-voetbalmatch tussen Nederland en Japan te kunnen aanschouwen met zelfs een groot scherm op de grijze achterkant van het in de zaal aanwezige grote springkussen. Hartelijk dank, heren, voor het beschikbaar stellen van deze apparatuur!
In de 1e ronde waren er zeker enkele spannende partijen te bewonderen, maar echte verrassingen in de uitslagen waren er niet. Kijkend naar de nieuwkomers, was het aardig om te vermelden, dat Willem een gamepje afsnoepte van Oscar. In 2e ronde speelden Cody en Willem tegen elkaar in een aardig gevecht, dat met 3-0 door Cody werd gewonnen. Natalia won met 3-0 van Vinesh en met 2-1 bleef Ewa teamgenote Mariska de baas. In de 3e ronde klopte Dennis Henno, won Rens met 2-1 van Martijn en versloeg Willem Yermo. In de volgende ronde waren de meeste uitslagen op gamepoint. Van deze ontmoetingen zijn zeker vermeldenswaard de winst van Rens op Dennis met 2-1, het opvallende succes van Jaxon op Mariska (11-13, 11-9, 12-10). Henno won van Martijn en wat vind je dan van de 2-1 overwinning van Vinesh op Sem. Vanwege de omstandigheid, dat het WK-voetbal nog niet begonen was er nog wel tijd voor een extra 5e ronde. Van deze ronde wil ik U niet onthouden de winst met 3-0 van Patrick op de overigens uiterst vermoeide Oscar, de 3-0 overwinning van Natalia op Sem, die al met z’n koppie bij het voetbal was. Jaxon pakte de 3 punten tegen Vinesh en Mariska deed dat tegen Henno. Ewa klopte met 2- Martijn en Rens won eveneens met 2-1 van Jaap.
Het GOUD was meer dan overduidelijk voor Rob, die ongeslagen bleef op deze finaledag. Echter na al dat puntentellen bleek Ewa en Mariska met 68,5 punt gelijk te staan op de 2e plaats, dus was een overigens zeer zeldzame barrage noodzakelijk. Ewa met 11-9, 8-11 en 11-7 het ZILVER binnen en voor Mariska was er het BRONS.
De prijs voor het beste MEISJE was ook voor Ewa, die deze prijs graag overdroeg aan Charlotte, die toch maar de moeite had genomen om deze feestelijke dag met ons mee te maken en het zo betreurt, dat zij TTVN wel moet verlaten, omdat zij in Ommen gaat wonen en studeren. De prijs voor de beste PUPIL was voor Jaxon, die alleen op de finaledag de meeste punten wist te vergaren met vier extra trede punten. Met bijna evenveel punten als Jaxon veroverde Patrick de prijs voor beste WELP.
De prijsuitreiking vond plaats in de pauze van de voetbalwedstrijd met een glaasje limo en een zakje chips. Het fraaie doelpunt van Wesley Snijders zorgde voor een nog vrolijker sfeer, maar lang duurde dat ook weer niet, want na enige tijd werd toch weer door de meesten de tafeltennistafels opgezocht voor een potje ‘rond de tafel” of “effe lekker tikken”.
De dag werd gezellig afgesloten met bowling met een patatje en een drankje toe in het bowlingcentrum. Een vooral gezellige dag aan het eind van dit succesvolle tafeltennisseizoen.

Zie ook: Eindstand Laddercompetitie 2009/2010

Naar inhoudsopgave


16 juni 2010
Bouw nieuwe zaal verloopt voorspoedig

door Wim Kielen

Vandaag mochten we samen met enkele bestuurders van New Stars een kijkje nemen in de nieuwe zaal. Er waren enkele leveranciers van kantine meubilair uitgenodigd om het e.e.a. te laten zien. Een ding wordt duidelijk het wordt mooi.
Zoals je op de filmpjes kan zien moet er nog heel veel gebeuren voordat wij de zaal, hopelijk in september, mogen gaan gebruiken.
Er zijn twee filmpjes van de kantine op de eerste verdieping en één filmpje dat start in ons opslaghok voor de tafels en via het materiaalhok van de scholen uitkomt op de gang met de kleedkamers.

Filmpjes op YouTube: 1, 2, 3

Naar inhoudsopgave


12 juni 2010
Vier nieuwe Superstars

door Wim Fassotte

In ons clublokaal, De Driehoek, hebben wij als de jeugdtrainers van TTVN afgelopen zaterdag 12 juni weer aan een tiental jeugdleden de fel begeerde sterren van het "Superstar"-vaardigheidsprogramma kunnen uitreiken.
De jonge kandidaten werden eerst flink door Wim aan de tand gevoeld met vragen over hun theoretische kennis van de tafeltennissport. Daarna konden zij op hun beurt aan hun ouders, familieleden en de andere aanwezigen laten zien, dat zij al over de nodige tafeltennisvaardigheid beschikken in een tweetal praktijktesten, die zij moesten afleggen bij de examinatoren: Ewa Bednarczyk en Mariska van Loon, die zich speciaal daarvoor bereid hadden verklaard. Hartelijk dank daarvoor!
Robin Bosch behaalde met vlag en wimpel zijn 1e Ster en aan Sebastien Forgeas kon zowel Ster 1 als Ster 2 worden uitgereikt. Ster 3 werd behaald door Sven Braster, Gino Kader, Youri en Jaxon Schmitt. Jaxon toonde bovendien aan, dat hij over zoveel talent beschikt, dat hij binnen tot nu toe in de kortst mogelijke termijn met gemak ook het einddiploma Ster 4 wist te behalen. Het enige meisje, dat aan dit examen deelnam en ook het einddiploma behaalde was Kim Versluis. Naast Jaxon en Kim mochten ook Vinesh Ramdutt en de 9-jarige Noah Gagliardi hun 4e Ster in ontvangst nemen.
Bijzonder dankbaar zijn wij de ouders en andere familieleden, die in zo’ n getale aanwezig waren.

Naar inhoudsopgave


6 juni 2010
Puike prestatie Patrick in finale NJM

door Wim Kielen

Afgelopen weekend werden in Hoogerheide de finales gespeeld van de Nationale Jeugdmeerkampen, het meest prestigieuze jeugdtoernooi van het jaar. Via regionale voorrondes, landelijke kwart- en halve finales waren er in iedere leeftijdscategorie twaalf spelers overgebleven. Deze twaalf spelers spelen over 2 dagen tegen elkaar. De twaalfkamp werd dit jaar voor het eerst gespeeld in de zaal van de plaatselijke vereniging Hotak, welke ook tekende voor de uitstekende organisatie. Het enige minpunt was het buitengewoon mooie weer waardoor het behoorlijk benauwd werd in de zaal.
Na Rob Seldenrijk vorig jaar, waren we dit jaar van de partij met Patrick Nieuwendijk. Patrick (10) was oorspronkelijk eerste reserve en mocht toch meespelen vanwege het uitvallen van één van de spelers.
In de eerste wedstrijd mocht Patrick direct tegen de favoriet Eric Agamyan. Deze favorietenrol maakte Eric waar door het toernooi te winnen zonder ook maar één game te verliezen. Patrick had dan ook niet veel kans. Bij de tweede wedstrijd ging het al een stuk beter. Bij 10-10 in de vijfde werd het een loterij die Patrick met 13-11 verloor in de vijfde.
Na deze nederlaag ging Patrick goed los en wist de volgende twee te winnen. De vijfde wedstrijd tegen de bekende Brent Bakker eigende wederom in een loterij en werd krap in de vijfde verloren. De laatste wedstrijd van de dag werd weer met uitstekend spel gewonnen. Vooral uit deze wedstrijd bleek de toegevoegde waarde van de laatste trainingen van Marianne. Bijna iedere rally werd geopend met een backhand topspin waarna de punten werden gescoord met een forehand spin.
Na overnacht te hebben in een hotel in Bergen op Zoom, hebben we ’s-ochtends het een en ander opgestoken over zaadjes in tomaten en meloenen en is er een nieuwe dimensie gegeven aan het begrip ontbijt. Ik zal jullie de details besparen.
De tweede dag beloofde een zware dag te worden met moeilijke tegenstanders. Bij alle wedstrijden kon Patrick goed meekomen maar miste aan het einde soms het geluk. Desondanks wist Patrick toch nog een wedstrijd te winnen na een 2-0 achterstand.
Aan het einde van het weekend bleek Patrick zevende geworden te zijn. Een mooi resultaat na een flink aantal uitstekende wedstrijden waar Patrick onder moeilijke omstandigheden fier overeind bleef en steeds tot het einde bleef strijden.
Na de prijsuitreiking, die ondersteund door een heuse drumband, konden we op huis aan. Thuis met de koffie op de bank, kon ik terugkijken op een geslaagd weekend. Ik heb goede wedstrijden gezien, vechtlust en uithoudingsvermogen.
Tenslotte wil ik de ouders, Daam en Alex bedanken voor de begeleiding.

Naar inhoudsopgave


30 mei 2010
Vijf prijzen op het UTTC toernooitje

door Wim Kielen

Vandaag is de afspraak bij UTTC, het tweede toernooitje van het weekend. We waren aanwezig met Moreno, Falco, Vinesh, Natalia, Sem, Patrick, Mariska, Deborah, Dennis en Rens. Na de mooie resultaten gisteren tijdens de Mini-meerkampen werd er vandaag wederom uitstekend gepresteerd.
In de laagste poule werd Moreno ongeslagen eerste, Falco werd in zijn eerste toernooi, in een spannende poule knap eerste, Vinesh en Natalia eindigen in de middenmoot. Sem werd in de poule van Natalia eerste door van Vera en Sharon te winnen. Patrick had zijn dag niet en eindige onderaan. In de poule van Deborah en Mariska, startte Mariska uitstekend door de eerste vijf wedstrijden te winnen. Na het verlies in de laatste wedstrijd, leek het op een driehoekje uit te komen om de tweede plaats. Gelukkig wist Deborah dit te voorkomen door haar laatste wedstrijd te winnen waardoor Mariska alsnog tweede werd.
In de tweede poule speelde Dennis ook een uitstekend toernooi en was al verzekerd van de eerste plaatst voordat de laatste wedstrijd gespeeld moest worden. Deze laatste wedstrijd werd dan ook prompt verloren van een uitstekend spelende Kevin Ranselaar. Rens speelde in de hoogste poule en kon lekker onbevangen spelen tegen sterke tegenstanders. Rens wist kanp enkele wedstrijden te winnen en eindigde in de middenmoot.
Samenvattend hebben de TTVN-ers dus 4 eerste en 1 tweede plaats te veroveren. Wederom een ongekend resultaat. Het enige minpuntje was de regen op de terugweg waardoor ik behoorlijk nat thuis kwam. Desondanks zat ik even later weer tevreden op de bank met een flinke bak koffie, terugkijkend op een leuk toernooitje.

Naar inhoudsopgave


29 mei 2010
Drie TTVN-ers winnen op de D-Kadetten- en Mini-meerkampen

door Wim Fassotte

Wat is het toch altijd gezellig tijdens de Mini- en D-kadetten meerkampen met zo veel ouders langs de kant, die hun kinderen komen aanmoedigen. Ook de zeven TTVN-ers werden naast Wim Kielen en mij als toernooileider door nog drie / vier ouders begeleid. Hartelijk dank daarvoor.
Er was één D-kadetten meerkamp. Martijn de Waal startte voor mij als favoriet en dat maakte hij keurig helemaal waar en pakte ongeslagen de 1e prijs. Vinesh begon nog redelijk tegen Martijn (5-gamer), maar het werd, ondanks de steun van zijn moeder, eigenlijk niet beter. Hij won 1 partij en werd daarmee in deze zeskamp dus vijfde. In poule 1 van de mini’s kon Sven zijn tweede plaatsen, die hij in de vorige twee afleveringen behaalde, niet evenaren. Met één overwinning werd Sven nu vierde. Moreno won in poule 3 heel netjes twee sets, eindigde ex-aequo met twee spelers op de 2e t/m 4e plek. Ook in games bleken deze drie heertjes (3-3) gelijk te staan, dus moest er een puntentelling komen, die voor Nathan Verboon van HTTC de 2e prijs opleverde. Moreno werd derde. In poule 5 stond Gino Kader slechts een enkele game af, maar hij won wel al zijn vijf sets, ook al was zeker in de laatste partij wel heel erg spannend (9-11, 11-8, 12-10, 13-11). Ga er maar even aan staan! In poule 6 werd Willem v.d. Meulen met twee overwinningen en een goed gamegemiddelde heel fraai derde. In poule 7 ging onze girl Kim Versluis steeds beter spelen en bleef ongeslagen en won dus evenals Gino goud. In dezelfde poule mocht Yermo Abrahams zijn eerste echte wedstrijdervaring opdoen. Hij deed dat voortreffelijk. Hij snoepte in de 1e set Kim een gamepje af, verloor zijn 2e partij, maar won de drie volgende wedstrijden met 3- 0 en werd dus heel knap 3e in zijn poule.

Naar inhoudsopgave


22 mei 2010
Max en Martijn eerste bij Midden-meerkampen, Rob tweede

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag zijn de derde en laatste ronde van de midden-meerkampen gespeeld. Rob, Joran, Max, Mariska en Martijn hadden de voorrondes overleefd en mochten voor de prijzen strijden. De finales werden gespeeld in de lekker warme zaaltjes van Huizen.
Martijn had bij de inschrijving nog geen competitie-rating en werd zodoende in de laagste klasse ingedeeld. Dat hij hier veel te sterk voor was bleek wel uit de uitslagen. Bijna alle wedstrijden werden in drie games beslist. Mariska speelde in de vierde categorie en wist de meeste potjes te winnen. Ze vond echer haar Waterloo tegen een Bussumse schuiver met een derde plek als gevolg.
Joran en Max speelden samen in de tweede categorie. Max schitterde hier door zes van de zeven wedstrijden te winnen en werd hiermee eerste in deze categorie. De enige wedstrijd die Max verloor was van Joran die met twee gewonnen wedstrijden zevende werd. In de hoogste poule speelde Rob een uitstekend toernooi. Tussen een aantal sterke spelers wist hij met zes uit zeven, een tweede plaatst te veroveren.
Met drie bekers voor Martijn, Max en Rob was het dus weer een succesvol toernooi. Tenslotte wil ik weer de coaches Wim en Daam bedanken voor de ondersteuning van de spelers.

Naar inhoudsopgave


15 mei 2010
Ewa en Rob prolongeren hun clubtitels bij de jeugd

door Wim Fassotte

Dit jaar koos de Jeugdcommissie om de jeugdgroepen naar leeftijd in te delen in twee categorieën t.w. Junioren / Kadetten en Pupillen / Welpen. TTVN heeft zo’ n 40 jeugdleden, ca.20 in de oudste categorie en ca.20 in de jongste categorie. Beide groepen bleken bij de voorbereiding best wel in een A en een B groep te kunnen worden ingedeeld. Op die basis werden dus de bekertjes aangeschaft. Jammer, dat zowel van de oudste als de jongste B-groep wat weinig jeugdleden meededen aan deze jaarlijkse clubkampioenschappen. Het was wel voor de basisscholieren nog vakantie.
Dan maar een voorronde met zowel de A-tjes en de B-tjes bij elkaar en voor de vijf aanwezige meisjes laten we tussen door een eigen meerkampje extra spelen.
Bij de jongste B-groep met drie spelers Noah Gagliardi, Yermo en Moreno Abrahams speelden Yermo en Noah in de voorronde tegen elkaar en Noah had duidelijk al meer wedstrijdervaring dan Yermo, die pas begonnen is met tafeltennissen. Ook zijn jongere broer Moreno is al sterker, dus de finale in de B-groep ging tussen Noah en Moreno. Het is een voor de toeschouwers een geweldig leuke strijd geworden tussen deze kleintjes. Noah won de eerste game, maar Moreno wist de 2e en 3e game te winnen. In de 4e game lukte het slim plaatsen bij Noah wat beter en zo moest er zelfs een 5e game gespeeld worden, die “gelijk opging”. Met verrassende knappe ballen van beide kanten ging de winst met 13-11 naar Noah. Beiden wonnen een beker.

Bij de A-Pupillen / Welpen moest in poule 1 Sem van Engelen de winst laten aan Kjell Bonhof en Patrick Nieuwendijk en won Kjell van Patrick, waardoor Kjell eerste werd en Patrick tweede. In poule 2 was het best wel spannender. Vooral Martijn Veldkamp was in heel goed doen. Martijn begon met een fraaie overwinning op Natalia Bednarczyk, maar won vervolgens ook van Oscar Delissen in vijven, in drieën met twee keer 11-9 van Dennis Boot. Natalia leverde een prima prestatie door zowel Dennis als Oscar in vijf games te kloppen, zodat Kjell tegen Natalia in de halve kruisfinale tegenover elkaar stonden en Patrick tegenover Martijn. Kjell won van Natalia en Martijn van Patrick, dus ging de finale bij deze jongste groep tussen Kjell en Martijn, die op knappe wijze in vier games gewonnen werd door Martijn.

Ook bij de Junioren / Kadetten deden slechts drie B-spelers mee. Van hen bleek Daan de Gier de sterkste en ging met de 1e prijs naar huis. Vinesh Ramdutt won de 2e prijs en Wouter Abels werd derde.
De voorronden bij de Junioren / Kadetten waren een vijfkamp en een zeskamp. In de vijfkamp won Charlotte van der Vlist van Wouter Abels. Deborah Jekel won van Charlotte en Wouter. Clubkampioen Rob Seldenrijk en Henno Frericks bleven tot de laatste ronde ongeslagen, maar Rob bleek daarna volgens verwachting duidelijk sterker dan Henno. In de andere poule won Daan de Gier zoals reeds bij de B-groep gezegd van Vinesh. In de eerste ronde snoepte Mariska van Loon in vijf games de winst af tegen Joran Veldkamp, die wel zijn overige wedstrijden won, ook van Ewa Bednarczyk, die door de winst in de eerste ronde op Rens de Haas mooi de tweede plaats opeiste. In de Halve Finale won Rob van Ewa en Henno was duidelijk de mindere tegen Joran. De strijd om de clubtitel ging dus, bij afwezigheid van Jordy Gerritse en Matthijs Marijn, dus volgens verwachting tussen de klasgenoten Rob en Joran, die ook niet onverwachts door Rob werd gewonnen. Rob won dus voor de tweede keer de DE BATEN CUP.
Tussen de wedstrijden door speelden ook de meisjes tegen elkaar om de clubtitel bij de meisjes in een vijfkamp. Natalia en Charlotte kwamen tegen Ewa, Mariska en Deborah niet tot winst. Mariska pakte de 2e prijs bij de meisjes door in vijf games van Deborah te winnen en Ewa bleef ongeslagen en won dus wederom de clubtitel en voor de derde keer, dus vast de DUSCHOLUX CUP.

Zie ook: Overzicht clubkampioenen

Naar inhoudsopgave


8 mei 2010
Deborah wint B/C-kwalificatie toernooi

door Wim Kielen

Ja, u leest het goed. Wederom een TTVN-er die een landelijk toernooi wint. Deze keer was Deborah aan de beurt. Geheel ongeslagen, nauwelijks in moeilijkheden wist zijn het toernooi te winnen. Dit in navolging van Joran en Peter die recent ook op het hoogste schavot stonden bij dit toernooi. Dat het dit seizoen goed gaat met onze jeugd blijkt uit het feit dat dit de vierde eerste prijs is bij een landelijk toernooi. Eerder won Natalia in Hoorn en Max en Oscar in Nijmegen. Als we daar alle tweede prijzen en overwinningen in de troosttoernooien bij optellen komen we op een flink aantal. Ik zal het later nog wel eens uitrekenen.
Het B/C kwalificatie toernooi dus met zes spelers en zes begeleiders. Max, Rens en Oscar mochten vroeg vertrekken met de bus die Jan weer had georganiseerd. De meiden Natalia, Deborah en Charlotte konden uitslapen. Max won zijn poule-tje met twee vingers in de neus maar verloor verrassend in de achtste finales. Oscar zat in een bijzonder sterke poule en kwam daardoor in de troostronde terecht. Wist daar nog drie potten te winnen en verloor in de halve finale van de latere winnaar. Rens deed het net iets beter. Na vijf gewonnen wedstrijden in de troostronde verloor hij pas in de finale.
Bij de meisjes speelde Charlotte opvallend sterk. Desondanks werd ze al snel in de troostronde uitgeschakeld. Natalia mocht in de poule wederom tegen, de latere winnaar van het toernooi, Esmee Verschuren. In Hoorn won ze nog maar nu was Esmee duidelijk sterker. Ondanks dit verlies in de voorronde kwam Natalia nog wel tot de halve finale in de hoofdronde.
Zoals hierboven al vermeld, werd Deborah de speler van de dag. Als kadet wist ze toch maar diverse junioren te verslaan en verdiende zodoende haar B-licentie bij de junioren komend seizoen.
Overigens is het opvallend dat we net zoals in Nijmegen, prijzen pakken terwijl ik er zelf eerder weg moest en zodoende geen getuige was van de overwinning. Als dit een trend gaat worden, blijf ik voortaan gewoon thuis, met een bakkie koffie op de bank.

Naar inhoudsopgave

{wim_lintje}

29 april 2010
Wim Fassotte benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Wim Fassotte is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Remco en Daam hebben bijna een jaar geleden het initiatief tot deze benoeming genomen en vele formulieren, mailtjes en brieven verder was het dan zo ver.
Wim was zelfs tot aan een kwartier voor de uitreiking van de onderscheiding nog niet op de hoogte. Zijn vrouw Helene heeft hem onder het mom van "Een kopje koffie drinken met een aantal TTVN vrijwilligers" naar het NBC gelokt en hij moest zijn nette pak aan omdat de Molenkruier een foto kwam maken. Een complete verrassing dus. De verrassing werd nog groter toen bleek dat er naast een aantal TTVN-ers ook zijn (klein-)kinderen, familie en een aantal "21-uppers" aanwezig waren.
Wim werd toegesproken door de burgemeester met onderstaande tekst:

De heer Fassotte heeft sedert 1955 (bestuurlijke) activiteiten ontplooid op het gebied van de tafeltennissport in al zijn facetten. Ik noem enkele activiteiten van de heer Fassotte. Bestuurslid van de tafeltennisvereniging 21Up, lid van het afdelingsbestuur van de Nederlandse Tafeltennis Bond, commissaris opleidingen van dezelfde bond en bestuurslid van de Tafeltennisvereniging Nieuwegein. Daarnaast is hij vele jaren actief in bestuursfuncties bij de Landelijke Vereniging van Geamputeerden. Betrokkene is iemand die zich geruime tijd voor onze samenleving heeft ingespannen en anderen daartoe heeft gestimuleerd, niet alleen in Nieuwegein, maar ook daarbuiten. De heer Fassotte verdient op basis van zijn langdurige enthousiasme en belangeloze inzet als vrijwilliger onze hoge waardering. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Om bovenstaande nog wat aan te vullen. Wim is mede-oprichter en erelid van TTV Twentyone-up in Rotterdam. Hij was betrokken bij het ontstaan en is erelid van de afdeling Rotterdam, die nu onder Holland-West valt. Wim is lid van Verdienste van de NTTB.
Bij TTVN is Wim halverwege de jaren tachtig actief geworden als trainer en vanaf eind jaren negentig als bestuurslid. In april j.l. is hij teruggetreden als bestuurslid maar is nog steeds actief als zaalwacht, jeugd- en seniorentrainer en lid van de jeugdcommissie. Binnenkort komt hier de barcommissie ook nog bij. Daarnaast organiseert Wim per jaar nog een zestal mini-meerkampen voor de afdeling Midden.
Het bestuur van TTVN feliciteert Wim van harte met benoemding tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en hoopt dat hij nog lang actief mag blijven binnen onze vereniging.

25 april 2010
Mooie dagen in Berkel

door Wim Kielen

Afgelopen weekend waren weer de Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd in Berkel. Zoals gewoonlijk de laatste tijd gingen we weer met een flinke delegatie op stap. Maar liefst 10 spelers en speelsters op zaterdag bij de B’s en 1 op zondag bij de A-spelers.
Om een beetje op tijd bij de Driehoek te zijn, stond de wekker om rond half zeven. Iedereen was lekker op tijd bij de Driehoek zodat we op tijd konden vertrekken. Alleen was ondergetekende zijn portemonnee thuis vergeten en zonder geld is het toch lastig koffie drinken. Jan Smeets heeft voor deze dag weer twee busjes geregeld, zodat alle ouders na ons vertrek weer lekker onder de wol konden kruipen.
Dat het al een tijdje feest is met het prijzen pakken dat weten jullie trouwe lezers ondertussen wel. Zowel Joran als Natalia wisten eerste te worden in het troosttoernooi. Jammer genoeg niet in het hoofdtoernooi maar op weg naar de finales zijn ze weinig vliegenvangers tegengekomen.
De spelers die in de hoofdronde uitkwamen hadden achteraf gezien veel pech met de tegenstanders. Zo werden Patrick en Dennis in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere winnaars. Ewa werd in de kwartfinale uitgeschakeld door de verliezend finalist en ook Kjell verloor van de verliezend finalist in de achtste finales. Deborah had de pech dat ze in de eerste ronde wederom direct tegen Ewa moest. Mariska, Deborah, Charlotte en Oscar wisten allen één of meerdere rondes in het troosttoernooi te winnen.
Met drie kwartfinales, een achtste finale en twee winnaars van het troosttoernooi vond ik het een zeer geslaagde dag. Dit vroeg natuurlijk om een bezoekje aan de Mek en nadat we alle spelers weer bij de ouders hadden afgeleverd, zat ik rond half 10 weer trots en tevreden op de bank.
Na zo’n succesvolle dag wil ik Jan weer bedanken voor de organisatie van de busjes. De coaches Wim F, Bart, Alex, Daam, Jan, Marek, Peter en Mirjam bedankt voor het begeleiden van de spelers. Er is wederom geen wedstrijd gespeeld zonder begeleiding vanaf de kant.
Op zondag waren Alex en ik al weer vroeg in weer omdat Rob zijn NK mocht spelen. Na Rob in de Meern opgepikt te hebben, konden we snel door naar Berkel. Gelukkig was temperatuur in de zaal flink gedaald ten opzichte van zaterdag want toen was het er heel warm en benauwd.
Rob mocht het in zijn eerste wedstrijd opnemen tegen Laurens Tromer, die het niet onverdienstelijk doet in de eerste divisie bij de mannen. Zeker in de tweede game waren er winstkansen maar er was toch een flink niveau verschil. De tweede partij tegen Jordy vd Schoot was cruciaal. Vooraf had ik Rob een redelijke kans gegeven omdat Jordy een bekende spelers is waar Rob vaker tegen heeft gespeeld. De verdediging van Jordy bleek echter te vast voor Rob waardoor er weinig kansen waren. De laatste wedstrijd tegen de nummer 1 van zaterdag werd vervolgens redelijk eenvoudig gewonnen. Gelukkig hier geen lange wachttijden want na een verloren dubbel waren we rond 12 uur al weer klaar en konden naar huis.
De conclusie is dat je tegenwoordig al redelijk eredivisie moet spelen als je een beetje mee wilt doen bij de kadetten. Met landelijk B kom je er geheel niet aan de pas.

Naar inhoudsopgave


12 april 2010
Menereis wint Bedrijven- en Stratentoernooi 2010

door Harry Eleveld

Maandag 12 april 2010 was het zesde Bedrijven- en Stratentoernooi. Dit jaar was de deelname geklommen tot 15 teams, een all time high. Eerst werd er gespeeld in poules van 4 teams en een van 3 teams. In de poules waren vier teams als groepshoofden geplaatst, zodat de sterkste teams niet tegen elkaar hoefden uit te komen. Deze teams waren PLUS van Loon (de winnaars van vorig jaar: Christ en Mariska van Loon met Matthijs Marijn), Orpheuslaan (Marek en Ewa Bednarczyk), MCH (Jan Willem Jansen en Remco de Haan) en Menereis (Peter Marijn en Paul Oostveen).
In een van de poules wist de Orpheuslaan nipt te winnen van de Schellingburg (Kees en Jordy Gerritse), waardoor ze in de halve finale kwamen. De halve finales werd gespeeld tussen de nummers één van de poules, de hierboven genoemde groepshoofden. De Orpheuslaan wist in een spannende wedstrijd de winnaars van vorig jaar, PLUS van Loon, te verslaan. In de andere halve finale moest MCH het onderspit delven tegen Menereis. De finale werd dus gespeeld door Menereis en het verrassende team van de Orpheuslaan. In de finale won Peter vrij eenvoudig van Ewa, maar Paul verloor daarna van de ontketende Marek, waardoor de tussenstand 1-1 was. Aan het einde van de rit was toch Menereis met 4-1 de overtuigende winnaar.
Door de grote deelname kon er geen verliezerspoule worden gespeeld, omdat het inmiddels 22:00 uur was geweest. In de Nedereind-ronde had het vijfde team (Jan Verleun en Kees Koekkoek) zich vrijwillig terug getrokken, waardoor direct een halve finale kon worden gespeeld door Nedereind 1 (Susanne Kreuger en Lorenzo van Geel) en Nedereind 4 (Mandy Kromhout en Jeannette van Harselaar). Hierin was Nedereind 1 overtuigend de sterkste. De andere halve finale werd gespeeld door Nedereind 2 (Melvin de Jager en Marcel van der Zee) en Nedereind 3 (Duncan Åsen, Sebastiaan van Loveren en Folke Beukema). Het tweede team won net met 3-2, door het doorslaggevende dubbel, nadat Duncan zijn beide enkelspellen had gewonnen. In een wederom spannende finale wist uiteindelijk Nedereind 1 met 3-2 te winnen van het tweede team.

Uitslagen

Poule 1

Poule 2

Poule 3

Poule 4

1. MCH
2. Aïdalaan
3. Kameraarsweide
4. Nedereind 5

1. Orpheuslaan
2. Schellingburg
3. Sandra&Nancy
4. Nedereind 2

1. PLUS van Loon
2. Hands Up
3. Nedereind 3
4. Nedereind 1

1. Menereis
2. Carpoolers
3. Nedereind 4

Halve finale
Menereis - MCH 3-0;
Orpheuslaan - PLUS van Loon 3-2

Halve finale
Nedereind 1 - Nedereind 4 3-0
Nedereind 2 - Nedereind 3 3-2

Finale
Menereis - Orpheuslaan 4-1

Finale
Nedereind 1 - Nedereind 2 3-2

Naar inhoudsopgave


8 april 2010
Kampioensthriller bij VEV

door Paul Oostveen

Vol goede moed begon TTVN 2 met zijn wedstrijd tegen VEV, waarvan ze van tevoren al wisten dat ze minstens 8 punten moesten scoren om het felbevochten kampioenschap binnen te slepen.
Alex de Nas begon zijn eerste partij tegen de noppenspeler (voorheen anti-speler) Monny van Doorn. Deze wist hij zonder al teveel problemen naar zich toe te trekken. Toch was de spanning af te lezen op de gezichten van de heren van TTVN. Paul Oostveen won met 3-1 van de anti-speler Chris van Ouwerkerk. De stand stond 0-2 in het voordeel van TTVN. Jan-Willem Jansen trad aan tegen de beste speler van VEV: Ramon Voorn. In een uiterst spannende strijd waarin Jansen 2 matchpoints had in de 3e game verloor hij in vijven. Tussenstand: 2-1. Jan-Willem was op z'n zachtst niet tevreden met zijn verloren partij en dus maakten Alex en Paul zich op voor het dubbel.
Die werd verloren met 3-1 mede door het geklaag van Paul om zelf gemiste ballen. Alex stond overigens goed te ballen, maar in dit geval helaas, speel je het dubbel met zijn tweeën. 2-2, het werd nu een bijna onmogelijke opgave om nog 8-2 te winnen, helemaal nu de spanning om te snijden was. Alex wist wat hem te doen stond in zijn match tegen de verraderlijke materiaalspeler Chris. Hier wist hij met gespannen, maar zeer goed spel van te winnen en zo de stand naar 3-2 te brengen. Nu mocht Jan-Willem toch maar even bewijzen waarom hij ook alweer kopman was en won vrij gemakkelijk van de heer van Doorn. 4-2 was de stand nu. Paul moest spelen tegen Ramon.
De eerste game werd gewonnen met flink wat kunst- en vliegwerk. Ramon heeft een dwingend spel met veel topspin, dus moest Paul een list verzinnen. De dode services van Paul hadden geen “effect” op Ramon die ze allemaal kon openen. Dus werd er maar een zo kort mogelijke schuifservice geprobeerd. Dit pakte in 3 van de 5 games goed uit en zo werd het met heel veel moeite 5-2. We leefden nog! Om Jan-Willem maar even te citateren. Deze Jan-Willem ging nu spelen voor zijn laatste punt in de competitie waarmee hij winnend van Chris een megapercentage neerzette van 83%! Nu het uit zijn handen was kon hij alleen nog maar de 2 jonge honden uit zijn team dat nu 6-2 voorstond aanmoedigen. Alex, die al twee partijen won waar hij vorige keer drie moest inleveren, stond nu tegenover Ramon. Ramon was gebrand op deze partij en was ook niet van plan ook maar één punt weg te geven. Alex af en toe met gemak, maar ook hard knokkend wist deze partij vooral met geniale blokballen en slimme plaatsing in vier games te winnen. Jan-Willem ging uit zijn dak en Paul ijsbeerde Wim Kielen-stijl door de kantine, want hij zou TTVN nu het laatste en winnende punt moeten bezorgen. In deze laatste wedstrijd van het seizoen moest hij aantreden tegen Monny. In de eerste vier punten van de partij vielen de zenuwen van Paul z'n schouders en kon zo de eerste twee games met ruime uitslagen naar zich toe trekken. Tijdens de laatste game begonnen de zenuwen toch weer op te spelen en werd een ruime voorsprong bijna uit handen gegeven. Het feit dat het licht aan het einde van de game uitging in de zaal droeg ook niet echt bij aan de concentratie. Toch werd deze game nog gewonnen en het kampioenschap was een feit! Op naar de hoofdklasse!

Naar inhoudsopgave


27 maart 2010
TTVN 1 verlaat laatste plaats in poule ondanks nederlaag

door Martijn Heidema

Zaterdag 27 maart, uit naar Huizen om tegen PDK Huizen 1 met als doel meer punten te halen dan de thuiswedstrijd welke met 1-9 verloren ging. Jan Willem Jansen mee als invaller in plaats van Peter. Tactiek of kon Peter echt niet spelen? Hoe dan ook wederom een speler van TTVN 2 die zijn 3de divisie debuut maakte.
15:00 de aftrap van Jan Willem tegen Frank Bilius. Jan Willem kon in het begin van de 1ste game een voorsprong nemen van 6-2 maar kon deze voorsprong helaas niet volhouden tot de 11 en verloor met 9-11 de 1ste game. 2de game een herhaling van de 1ste, Jan Willem voorstaan en Frank de game winnen. 3de game kon Jan Willem vanaf het begin minder goed meekomen en moest zo na 3 games zijn tegenstander de hand schudden. Martijn tegen de zeer sterke Gijs Molenaar, de enige tegenstander waar Martijn dit seizoen nog geen game van wist te winnen. Na 2 games volledig weggespeeld te zijn leek dit ook zo te blijven maar Martijn begon sterk in de 3de game en wist met een aantal goed versnelde backhand tiks Gijs een game af te snoepen. De 4de game leek ook lang goed te gaan vallen voor Martijn maar op het einde kwam Gijs steeds beter door met harde spinballen. Ondanks 3 matchpoint overleeft te hebben ging de 4de game toch met 14-12 naar de tegenstander.
John startte tegen de verdediger Andre Rebel zeer voortvarend en liet de 1ste game zien dat het geen toeval was om vorige week matchwinner te zijn geweest, 11-2. Toen ging het echter fout, de tegenstander begon te klagen over de service van John. Deze is onder de arm door geserveerd en officieel mag dat tegenwoordig niet meer. Jammer dat daar op dit nivo over geklaagd wordt maar “regels zijn regels”. 2de game begon wat gespannen hierdoor en al snel kwam John met 2-5 achter. Gelukkig kon hij zich herpakken en met allemaal reglementaire services won John de game toch nog met 11-9. Ondanks dat de services van John nu wel reglementair waren vond de tegenstander dat hij wederom over John zijn service mocht gaan klagen. Hoezo het wordt een gezellige pingpong middag/avond, de toon was toen wel redelijk gezet. In de 3de game liep de spanning verder op en was de sfeer om te snijden. John was toch wat concentratie kwijt en ondanks wat kansen ging deze game met 9-11 verloren. De 4de liet John lopen en zich vol te kunnen storten op de beslissende game. Deze begon wat ongelukkig en deze achterstand kon door John niet meer bijgewerkt worden en moest zijn tegenstander de hand schudden. Dubbel van John & Martijn tegen Gijs & Andre werd in 5 games gewonnen, niet een heel erg sterk dubbel vanuit TTVN kant maar wel net als de week ervoor effectief en nagenoeg foutloos. En dat terwijl de motivatie ondertussen redelijk verdwenen was door eerder voorval. Tussenstand 1-3.
Jan Willem tegen Gijs direct na het dubbel, een wedstrijd waarin Jan Willem voornamelijk gedwongen werd om de hard spinballen van Gijs te blokken. Helaas kan Gijs dit langer volhouden dan Jan Willem en hierdoor werd er met 0-3 in games verloren. John tegen Frank, John begon niet echt geconcentreerd en verloor de 1ste game met 9-11. In de 2de game lukte er aan de kant van John bijna niets en profiteerde zijn tegenstander hiervan. 3de game leek de ommekeer te worden. John ging weer beter spelen maar kwam net te laat in zijn spel. Tussenstand 1-5. Martijn tegen Andre, een wedstrijd met eigenlijk alleen maar verliezers. Martijn die normaal al niet graag tegen verdedigers speelt begon ook nog is ongemotiveerd aan de wedstrijd. Met allemaal reglementaire services werd de 1ste game nog overduidelijk binnen gehaald. Daarna ging de 2de game kansloos verloren. In de 3de game werden de rallies steeds langer maar waren niet om aan te zien omdat beide niet van plan waren om een fatsoenlijke bal aan te vallen. Martijn bleek hier toch iets beter in te zijn en “won” deze game. 4de game, een herhaling van de 3de game alleen met nog meer lange rallies en meer punten. Ondanks 2 matchpoints wist Martijn deze game niet te winnen (12-14) en helaas voor het publiek moest de 5de game de beslissing brengen. Deze leek snel beslist te worden na een snelle 2-8 en 3-9 achterstand. Daarna was het Martijn die alleen nog maar de bal op tafel hield en dit nagenoeg foutloos volhield tot 8-9 waarna het toch 8-10 werd. Martijn zette zijn “goede” reeks van foutloze rallies voort en overwon met 12-10. Een wedstrijd welke ruim 40 minuten duurde en niet het aanzien waard en maar snel vergeten moet worden, wel een punt opleverde. Hint: Don’t try this at home!
John in zijn laatste pot tegen Gijs. Nagenoeg een niet te nemen hindernis voor John. Dat bleek ook toen de 1ste 2 games redelijk dik verloren werden. In de 3de game ging het lang gelijk op en was het John die aan het kortste eind trok met 10-12. Tussenstand 6-2. Jan Willem tegen Andre. Jan Willem kon de 1ste 2 games niet echt mee komen en maakte geregeld kleine foutjes. In de 3de game leek Jan Willem de benodigde tactiek gevonden te hebben om Andre te verschalken maar verloor toch met 12-14 door wat pechballen op het einde. Laatste wedstrijd van de dag, Martijn tegen Frank. Martijn die de bal op tafel hield en probeerde de druk van Frank zijn backhand te ontwijken. Dit lukte en won met 3-0 in games. Een 3-7 nederlaag als eindresultaat. Goed resultaat voor TTVN en heeft door de 1-9 nederlaag van Shot de laatste plek in de poule over gedaan aan Shot met 2 punten verschil.

Naar inhoudsopgave


21 maart 2010
Puike prestaties van Rob en Vera in Weert

door Wim Kielen

Afgelopen zondag mocht Rob zijn eerste A-Ranglijsttoernooi bij de kadetten spelen. Door zijn goede prestaties in de competitie en toernooien heeft Rob sinds een paar maanden zijn A-licentie verdiend waardoor hij zich regelmatig mag meten met de top van Nederland. Zondag was het dan weer zover. Om half zeven m’n bed uit om rond negen uur in Weert te zijn. Het toernooi werd voor het eerst in een splinternieuwe hal gespeeld. Een fijne hal waar wat mij betreft vaker toernooien georganiseerd mogen worden.
Rob, nummer 19 van de ranglijst, had een uitstekende dag. Vier maal winst en twee keer verlies bracht hem op de negende plaatst. Om even aan te geven hoe knap dit is, nummer 1 Koen Hageraats speelt eredivisie heren. De spelers daaronder spelen ook in de divisies bij de senioren tot aan de kampioenspoule zoals nr 7 Tim de Graaf. Daar sta je dan maar even mooi tussen. Zelf had ik nog even stiekem gehoopt op een wedstrijd tegen Koen, Cosmin of Rajko maar dat zat er net niet in.
Een andere prachtige prestatie werd geleverd door Vera van Boheemen. Vera is VTV-ster en traint op woensdag met TTVN mee. Ze had in Assen naar A gehaald en belandde zondag zomaar in de finale door o.a. de nummers 1 en 3 van de ranglijst te verslaan. Chapeau!
Na zo’n mooie dag moesten we natuurlijk weer even langs de Mek om het e.e.a. te vieren. Ik was net op tijd thuis om het 8 uur journaal te zien met m’n lekkere bak koffie op de bank. Tegen het einde van het journaal waren m’n luiken echter al dichtgevallen. Dat heb ik dus niet meer meegemaakt.
Voor degene die zich afvragen waar de foto’s blijven, ik had m’n toestel bij me ware het niet dat het geheugenkaartje nog in de computer zat. Tenslotte wil ik Alex nog bedanken die Rob de hele dag gecoached en geholpen heeft deze prestatie neer te zetten.

Naar inhoudsopgave


20 maart 2010
Matchwinner John bezorgt eerste overwinning in 3de divisie

door Martijn Heidema

Zaterdag 20 maart stond er voor TTVN 1 wederom een thuiswedstrijd op het programma, nu tegen SHOT 1 uit Soest.
Martijn startte om 18:00 tegen Martin Fransen, voor hem een moeilijk bespeelbare tegenstander. Dat bleek ook al snel toen 1ste 2 games verloren gingen, ondanks de minimale verschillen in game standen was het verschil in tactiek gigantisch. Martijn won de 3de game en dat leek de ommekeer te worden. Echter in de 4de game speelde Martijn niet goed en tactisch slecht met verlies tot gevolg.
Peter moest het opnemen tegen René Rietveld. Peter stond de gehele 1ste game voor maar verloor deze uiteindelijk toch nog met 11-13. In de 2de game liet Peter zien waarom hij vorige week ongeslagen was gebleven en won met duidelijke cijfers. Daarna was het voornamelijk de motivatie en de hoge ballen van René die ervoor zorgde dat Peter de 3de en 4de game verloor. Tussenstand, 0-2 achter.
John mocht het gaan doen in zijn 1ste wedstrijd tegen de kopman van Shot, Jos. In de 1ste 2 games liet John zien in prima vorm te verkeren. Met zowel forehand als backhand spin op elke bal liet hij Jos radeloos achter de tafel. Daarna liet John het initiatief wat meer over aan de tegenstander waardoor de 3de en 4de game verloren gingen. Een 5de game moest voor het eerst bij John de beslissing brengen. Het begin van de 5de game was duidelijk voor John. De wissel van kant werd ingezet met een 5-1 voorsprong. Daarna kwam John met 7-4 voor. Echter toen hield John een beetje op met spelen en ga hiermee zijn tegenstander de kans om terug te komen en zelf een 7-9 voorsprong te nemen. Ondanks dat het nog 9-10 werd moest John toch zijn tegenstander feliciteren.
John & Martijn zouden het 1ste punt met het dubbel binnen moeten halen. Ondanks het matige nivo in dit dubbel tegen René & Martin werden er nagenoeg geen fouten gemaakt. Hierdoor werd het een eenvoudige 3-0 overwinning voor John & Martijn en het 1ste punt van de avond was een feit.
Peter tegen Martin werd een simpele 0-3 voor Martin. Peter maakt voornamelijk zelf de fouten waardoor Martin er niet zoveel voor hoefde te doen. Tussenstand 1-4. Martijn mocht tegen Jos proberen om de 1ste enkel overwinning op het bord te zetten. Met een soepele gewonnen 1ste game, waarin bijna elke service een direct punt voor Martijn opleverde leek het wat beter te gaan met de vorm van Martijn. In de 2de game maakte voornamelijk Jos de fouten en leverde in no-time een 11-0 op. 3de game was mede hierdoor een formaliteit. 2-4. John begon daarna sterk tegen René en met lange rallies en hard werken werd de 1ste game met 12-10 gewonnen. 2de en 3de game gingen door wat onnodige en tactische fouten verloren. John liet zien dit seizoen niet alleen heel erg goed te spelen maar ook erg hard te kunnen werken en vechten voor elk punt. De 4de game werd zo binnen gesleept en wederom moest bij John een 5de game er aan te pas komen. Al snel werd er een ruime voorsprong genomen en deze kwam daarna geen moment meer in gevaar, 11-5 tot gevolg en 3-4 op het bord. Peter in zijn laatste pot tegen Jos. Ondank veel gemopper en een 2-11 verlies in de 1ste game rechtte Peter toch nog tijdig zijn rug om daarna 3 games op rij te winnen en TTVN langs zij te brengen. John tegen Martin zou de cruciale wedstrijd van de avond blijken. 1ste game ging verloren maar daarna was het voornamelijk John die het initiatief nam en de rallies aanging met zijn spinballen. Het spelbeeld was hiermee eigenlijk wel gelijk aan de eerdere ontmoeting maar met 1 groot verschil, dit keer won John alle games met 2 punten verschil. 16-14, 12-10 & 11-9. In de laatste game kwam John zelfs terug van een 7-3 achterstand. Met 2 enkels en een dubbel de absolute matchwinner! Hiermee was de 1-4 achterstand omgebogen in een 5-4 voorsprong en kon Martijn gaan proberen om tegen René de overwinning veilig te stellen. Met wat voorzichtig spel maar hierdoor ook nagenoeg foutloos won Martijn de 1ste game nipt met 11-8. Daarna was de weerstand wel gebroken en volgde nog 2 eenvoudige games en was de overwinning een feit, 6-4!!
Komende week staat de lastige uitwedstrijd op het programma tegen Huizen 1. Zullen de mannen het beter kunnen doen dan de 1-9 thuis nederlaag?

Naar inhoudsopgave


13 maart 2010
Peter bezorgd TTVN 1 een gelijk spel

door Martijn Heidema

Zaterdag 13 maart stond er eindelijk weer eens een thuis wedstrijd op het programma voor TTVN 1. Tegen Cevelum, de nummer 4, moest nou eindelijk eens punten worden verzameld.
Martijn aan de aftrap om 6 uur tegen Yuri Ebben. Een linkshandige speler die veel en hard de aanval zoekt. Eerste game werd nipt verloren ondanks de hele game een kleine voorsprong gehad te hebben. Dit werd in de 2de game rechtgetrokken door de game met 12-10 te beslissen. 3de game werd verloren. In de 4de game begon het eindelijk een beetje te lopen bij Martijn en hierdoor kwamen er dikke game standen op het bord te staan (11-3 & 11-5). Eindelijk dit seizoen een voorsprong van 1-0 na de start.
Peter startte tegen Dejan Pavlovic. Peter gaf Dejan in de 1ste 2 games geen kans om in zijn spel te raken. Elke aanvalsbal van Peter was goed en scherp. In de 3de & 4de game liet Peter zijn eigen spel achter wegen en ging meespelen met het spel van de tegenstander. Hierdoor gingen beide games met 9-11 verloren. Peter moest dus in de 5de game zelf weer aan de bak om het punt veilig te stellen. Dat gebeurde, en hoe... 11-1 een duidelijk en zeer goed resultaat.
John begon tegen Roy van den Berg. John begon iets gespannen en hierdoor kwamen zijn spinballen niet goed van zijn batje. 1ste game werd hierdoor verloren. In de 2de game leek John zijn vorm van de afgelopen weken hervonden te hebben en won met 11-7. Daarna was het toch weer de gespannen ballen die voor de kleine foutjes zorgden en de 3de & 4de game gingen hierdoor verloren.
Peter & John gingen het dubbel aan met Dejan & Roy. Een zeer gelijk opgaand dubbel waardoor er een 5de game nodig was om de beslissing te brengen. De enige game welke niet met 2 punten verschil werd afgesloten ging helaas verloren voor TTVN. Tussenstand 2-2. Peter tegen Yuri, De 1ste game werd met nipt gewonnen met 15-13 en de 2de game met 12-14 verloren. Ook de 3de game werd met 9-11 verloren. Daarna ging Peter steeds beter spelen en vooral ook steeds slimmer. Ondanks het goede spel van Peter kon hij niet echt afstand nemen van Yuri maar won wel de 4de game met 11-9. Hierdoor moest voor de 4x deze avond een 5de game de beslissing brengen. Hierin bleek Peter mentaal een stuk sterker en won deze met 11-8. Martijn moest het toen opnemen tegen Roy. Martijn die na zijn rugblessure nog steeds niet zijn gewenste vorm terug heeft begon veel te voorzichtig aan de wedstrijd. In korte tijd kwam hij dan ook met 0-2 achter in games. De 3de game kroop hij door het oog van de naald door 1 matchpoint weg te werken en met 12-10 te winnen. De 4de game leek het tij te gaan keren en werd redelijk eenvoudig gewonnen. Wederom een 5de game waarbij Martijn al snel tegen een ruime achterstand aan liep (0-5). Ondanks nog wat leuke rally’s werd deze verloren met 6-11 en was de tussenstand weer gelijk (3-3). Nieuw (negatief) record voor Martijn, 11 ballen in 1 game fout slaan met de backhand. John tegen Dejan werd de enige 3-gamer deze avond. Ondanks dat John een stuk beter speelde dan in zijn 1ste wedstrijd. Met 8-11, 8-11 & 10-12 ging deze verloren. Peter in zijn laatste pot van de dag tegen de Roy. De 1ste liet Peter zien waarom hij 3de divisie speelt. Met 11-3 en zeer goed, technisch verzorgd spel was Roy kansloos. Helaas was Peter in de 2de game dit spel weer even vergeten en verloor ruim. De 3de & 4de game waren een eenzijdig beeld. Peter vol in de aanval en de tegenstander weinig kans geven om in zijn spel te komen. Met fantastische rally’s met veel backhand tip ballen werden deze binnengeslagen en was de 1ste hattrick in de 3de divisie voor Peter een feit. Onder het mom van “ik had er wel zin in vandaag” werd terecht een van de vele biertjes opgetrokken om dit te vieren.
John had op tot dit moment zelf nog niet zoveel te vieren. Maar dat zou nog volgen. In zijn laatste pot moest hij het opnemen tegen Yuri. Ondanks het verlies in de 1ste game zag het spel van John erg goed uit en dat werd ook beloond in de 2de game met winst (12-10). Dit gaf hem dusdanig wat zelfvertrouwen dat ook de 3de game eenvoudig werd gewonnen. In de 4de game ging het gelijk op tot en met 10-10. Daarna kwam John met een goed punt op 11-10 maar werd deze voorsprong door een pech bal ongedaan gemaakt. Daarna kon John met 2 lange rally’s en goed punten de wedstrijd beslissen en zijn 2de pot van het seizoen was een feit. Zelden John zo lichtvoetig zien bewegen als tijdens het vieren van deze pot ;-)
Martijn kon de overwinning veilig stellen tegen Dejan. Echter de frustratie van zijn eigen slechte spel zorgde ervoor dat ondanks een gewonnen 1ste game, na 3 games hij met 1-2 achter stond. 4de leek het weer iets beter te gaan, deze game werd dan ook meteen weer gewonnen. In de 5de game ging het wederom mis voor Martijn en voor de 6 maal dit seizoen moest hij zijn tegenstander feliciteren na een 5-gamer.
5-5, opzich een prima uitslag tegen het sterke Cevelum en toch had er weer meer ingezeten.
Komende zaterdag gaat TTVN 1 wederom thuis de strijd aan. Dit keer tegen Shot 1 uit Shot waar uit een 5-5 geboekt werd.

Naar inhoudsopgave


7 maart 2010
Twee prijswinnaars bij Domstadtoernooi

door Wim Kielen

Utrecht, 7 maart 2010
Afgelopen zondag is weer het traditionele Domstadtoernooi gehouden. Lekker met een groepje op de fiets naar Utrecht in plaats van uren in de auto. Spelen bij UTTC vind ik altijd een feestje. De koffie bij Corrie staat altijd klaar.
Helden van de dag waren voor mij Gino en Moreno. Deze zeer jonge starters namen het op tegen jongens die soms wel vijf jaar ouder waren. Ze wisten zelfs hier en daar een wedstrijd te winnen, al waren acht wedstrijden wel een beetje te veel van het goede. Winnen deed ook Vinesh een klasse hoger regelmatig. Hij werd vierde in de achtkamp.
Weer twee klasses hoger speelden Sem, Martijn en Martijn. Sem en Martijn de Waal eindigden knap in de middenmoot. Martijn Veldkamp eindigde met twee andere spelers gelijk maar bleek bij het onderlinge resultaat veruit de beste. Een buitengewone prestatie van een speler die nog welp is.
Weer een klasse hoger zaten Dennis, Oscar, Kjell en Deborah in een zevenkamp. Dat het net geen soort clubkampioenschap was, kwam door een speler van SVE die veruit het beste was. Dennis werd toch knap tweede. Ook prijs dus.
In de hoogste categorie speelden Mariska, Rens en Jordy. Mariska en Rens eindigden in de middenmoot. Ondanks dat Jordy met zijn springende-trekpop-verdediging spelers aan het huilen kreeg, werd hij toch laatste.
Na de prijsuitreiking en een broek-wisseltruc tussen Oscar en Martijn V, konden we weer terug zodat ik weer op tijd voor de piepers op de bank zat.

Naar inhoudsopgave


6 maart 2010
Vaardigheidsdiploma’s behaald

door Wim Fassotte

Afgelopen zaterdag vonden bij TTVN de examens plaats voor de verschillende sterren van het "Superstar"-vaardigheidsdiploma. STER 1 werd behaald door Moreno Abrahams. STER 1 en 2 was er voor Sven Braster en de broertjes Youri en Jaxon Schmitt. Gino Kader, reeds in het bezit van STER 1, behaalde STER 2. Kim Versluis, Noah Gagliardi, Leandro Riedewald en Vinesh Ramdutt werden de trotse bezitters van STER 3 en gaan zich voorbereiden voor hun laatste STER 4 van dit SUPERSTAR opleidingsprogramma van de NTTB.

Naar inhoudsopgave


6 maart 2010
Opvallende resultaten in de 4e ronde van de Laddercompetitie

door Wim Fassotte

Op zaterdag 6 maart is de 4e ronde van onze Laddercompetitie 2009/2010 gehouden en er vallen m.i. toch van een aantal spelers hun resultaten, die de moeite waard zijn, op. Zo won Deborah twee games van Rens en won Falco van Jaxon. Natalia bleef de baas over Daan. Falco won bovendien van Vinesh met 2-1. Ook Jaap won van 2-1 van Rens, die volgens mij zijn dag niet had. Het was toch ook opmerkelijk, dat Vinesh met 3-0 van Martijn won en Sven met 2-1 aan het langste eind trok tegen Jaxon, terwijl hij maar ternauwernood de baas bleef in zijn partij tegen Moreno. Vera won met
2-1 van Natalia en Ewa klopte Henno. Moreno won in de laatste serie wedstrijden met 2-1 van Daan, Falco won met 2-1 van Sven, Jaxon won met 2-1 van Martijn en Natalia won met 2-1 van Vinesh en na een gelijk opgaande strijd won Henno met 2-1 van Mariska.
De volgende ronde wordt weer op vrijdag gehouden in de schoolvakantie op 7 mei 2010. Toch verwachten we, dat er dan zoveel mogelijk jeugdleden weer mee zullen doen.

Naar inhoudsopgave


28 februari 2010
Drie prijswinnaars op de 5e mini-meerkampen

door Wim Fassotte

Met 46 deelnemers en de aanwezigheid van vele ouders en clubbegeleiders was het op de eerste plaats gezellig en in zo ruime accommodatie van VTV lekker intiem. Er werden ook soms hele leuke partijen gespeeld.
Willem v.d. Meulen begon heel goed in zijn poule, liet zien dat hij steeds meer wedstrijdinzicht krijgt en deed dat met de begeleiding van vader en moeder bijzonder goed. Met vier punten kwam hij op een gedeelde 2e plaats, maar het game gemiddelde bepaalde voor hem, dat hij toch al heel sterk in deze poule derde was geworden. In de poule van de jongsten speelden Gino, Noah en Moreno ook tegen elkaar geweldige leuke en gelijk opgaande partijtjes. In vier games met 15-13 in de vierde won Moreno van Gino, in vijf games won Noah dit keer van Gino en trok Noah ook aan het langste eind in zijn partij tegen Moreno. Moreno en Noah wonnen beiden vier sets en eindigeden bovenaan. De 1e prijs was dus voor Noah en de 2e prijs ging naar Moreno. In de sterkste poule met zeven spelers kwam Sven Braster uit. Ook in deze groep werden vele games pas op game-point beslist. Voor de bezetting van de 2e plaats kwamen drie spelers met vier overwinningen in aanmerking, waaronder ook onze met vlagen zeer sterk spelende Sven. Sven had het beste gamegemiddelde en pakte dus de 2e prijs.

Naar inhoudsopgave


26 februari 2010
Bouw sportzaal "De Batau"

door Wim Kielen

De bouw van de nieuwe zaal vordert gestaag. Ondanks dat er in de vorstperiode wat vertraging is opgelopen, zijn de eerste vormen van de zaal zichtbaar. Het schuine gedeelte links wordt de ingang en kantine. Achterin komen de kleedkamers en de opbergruimte voor te tafels. Op de voorgrond loopt ook een balk scheef. Hieronder komt de tribune die ook scheef wegloopt naar de zijkant.

Naar inhoudsopgave


22 februari 2010
Prachtige prestaties in Nijmegen

door Wim Kielen

We hebben afgelopen weekend zoveel gewonnen dat ik bijna niet weet waar te beginnen. Daarom maar met de enige speler die niet het hoofdtoernooi heeft gehaald, onze stille kracht uit het tweede: Rens. Dit compenseerde hij door maar direct tweede te worden in het troosttoernooi met zelfs goede kansen op de eerste plaats. Sem bewees zaterdag dat zijn prestatie in Hoorn geen eenmalige actie was. Zaterdag wist hij wederom de kwartfinale te halen. Matthijs begon in zijn poule overtuigend en werd eenvoudig eerste. Daarna was het snel afgelopen door een onnodig verlies in de vervolgronde.
De beste prestaties op de zaterdag kwamen van Max en Oscar. Max bleef de gehele dag ongeslagen. Hij werd redelijk eenvoudig eerste in zijn poule en won vervolgens zijn wedstrijden zonder noemenswaardige problemen. Oscar moest er harder voor werken. Hij verloor een wedstrijd in de poule en ging vervolgens als tweede door de hoofdronde in. Na diverse winstpartijen werd het een spannende finale tegen een jongen uit Nijmegen. Oscar liet zich echter niet afleiden door het thuispubliek en won net in de vijfde game. Dat dit indruk heeft gemaakt, kan je afleiden dat ik op zondag door vier verschillende coaches ben aangesproken over deze mooie wedstrijd. Beide jongens hebben nu dus ook hun B-licentie verdiend.
Door zijn overwinnen mocht Oscar zondag ook weer meespelen bij de B’s. Dus samen met Martijn, Joran, Mariska, Ewa en Deborah nog een keer naar Nijmegen. De meiden en jongens presteerden op zondag wederom uitstekend. Ze haalden allemaal het hoofdtoernooi! Dat lijk niet bijzonder maar dat vind ik het wel. In de vervolgrondes vielen er iedere ronde wel één of twee spelers af. Ewa hield het het langste vol en kwam tot de halve finale. Hier namen de zenuwen het van Ewa en haar tegenstandster over waardoor het een prikwedstrijd werd en de meest gelukkige won.
Natuurlijk hebben we op de terugweg nog even gemact en waren we net op tijd terug in Nieuwegein voor de koffie. Nu gaan we tegenwoordig wel vaker met bekers naar huis maar toch vond ik het deze keer toch ook weer bijzonder. Drie spelers met een prijs naar huis, dat lukt niet iedere vereniging.
Tenslotte wil ik weer de begeleiders bedanken: Jan, Daam, Bas, Wim, Peter, Paul en nogmaals Jan, die dit weekend ook weer het vervoer voor zijn rekening nam.

Naar inhoudsopgave


7 februari 2010
Patrick mist net finale NJM

door Wim Kielen

Zondag werd in Zwolle de halve finale van de Nationale Jeugdmeerkampen gespeeld. In iedere leeftijdscategorie speelden de beste 24 spelers van Nederland om een plaats in de finale. Dennis, Patrick en Martijn V. wisten zich al knap te plaatsen voor deze ronde. We vertrokken dus zonder al te veel illusies naar Zwolle.
Dennis had een zeer zware poule. Vier A-spelers en nummer 3 van de B’s. Zelf staat hij 32 op de B-lijst. Desondanks wist hij toch nog een wedstrijd te winnen en verloor zijn laatste wedstrijd met 14-12 in de vijfde.
Martijn mocht in zijn eerste wedstrijd direct tegen de nummer 1 van Nederland en dat als speler die in januari begonnen is met zijn eerste competitie. Dit viel niet mee. In de tweede ronde was Martijn nog niet over zijn verlies heen maar daarna ging het steeds beter wat resulteerde in een mooie winstpartij in de vierde ronde.
Patrick speelde de hele dag op een hoog niveau maar werd de pechvogel van de dag. Aan het einde van de dag bleken dat er 4 spelers waren met 3 gewonnen wedstrijden. Uiteindelijk bleek Patrick op onderling resultaat vierde geworden waardoor hij net werd uitgeschakeld voor de finale. Jammerrrr.
Na deze lichte teleurstelling bleef er bij mij toch vooral trots over. Het niveau dat deze mannen (9, 10 en 11 jaar) laten zien is hoog en hier gaan we nog veel plezier aan beleven.

Naar inhoudsopgave


6 februari 2010
TTVN 1 kansloos in eerste thuiswedstrijd in 3de divisie

door Martijn Heidema

Zaterdag 6 februari stond de eerste thuis wedstrijd op het programma tegen het zeer sterke Huizen/Prima Donna Kaas 1. Om 17:00 werd het door de thuisploeg al fanatiek ingespeeld in de zaal op de Aardbeiengaarde.
Om 18:00 begon de wedstrijd na nog even een kleine discussie over de opstelling van deze avond. Voor het eerst sinds jaren (en waarschijnlijk ook voor het laatst) stond John zijn 2de startplaats af aan Peter.
Martijn startte tegen Andre Rebel, een sterke verdediger. Normaal gesproken absoluut niet een speltype waar Martijn tegen speelt maar verrassend werd toch de 1ste game gewonnen. Daarna ging de 2de game wat ongelukkig naar de tegenpartij en moest er in de 3de game weer weer volle bak en tactisch gespeeld worden. Met succes want de 3de game werd gewonnen. Daarna was de koek een beetje op bij Martijn en deze partij die hem erg veel energie en kracht kostte. De laatste 2 games van deze wedstrijd gingen met 6-11 naar Andre. Peter startte tegen de Frank Bilius, voor velen bekend als eigenaar van de Tafeltenniswinkel. Peter had moeite om het tempo van Frank bij te houden en daardoor stonden er maar weinig rallies en een dikke uitslag van de 1ste game op het bord (4-11). Daarna leek Peter wat beter mee te kunnen komen in de rallies en het snelle spel van Frank en won de 2de game. Daarna bleef Peter achter de feiten aanlopen, tot grote frustratie van hem zelf. Zelfs zo erg dat hij de laatste 2 punten compleet weggaf en 1-3 verloor in games.
John moest beginnen tegen 1 van de sterkste spelers uit de hele 3de divisie, Gijs Molenaar. Ondanks dat gegeven was John niet onder de indruk en begon erg sterk. Helaas was John op sommige punten net iets te gretig wat hem op het einde de 1ste game kostte. In de 2de game liet John zien dat als hij iets meer rust in zijn spel heeft hij erg goed kan pingpongen. Links en rechts vlogen de ballen Gijs om de oren. Helaas kon John zijn sterke spel daarna niet meer omzetten in game winsten en verloor met 8-11 & 7-11 de wedstrijd. Tussenstand 0-3, een lastig begin dus. Daarna moest er ook gedubbeld worden en het enige wat hiervan noemenswaardig is dat John & Peter duidelijk niveau te kort kwamen om kans te maken op de winst.
Daarna moest Peter tegen de lastige verdediger, Andre. Normaal gesproken kan Peter wel goed spelen tegen verdedigers, getuige de overwinning op de Middenkampioenschappen op een 1ste divisie speler. In deze wedstrijd kreeg Peter geen moment de kans om in zijn spel te komen en voordat een paar fatsoenlijke rallies gewonnen werden waren we al in de 3de game aanbeland. Deze ging nipt verloren met 10-12. Daarna was het Martijn die tegen Gijs mocht gaan proberen wat aan de hopeloze tussenstand van 0-5 te doen. Martijn, die normaal gesproken goed tegen diverse niveaus kan spelen, was eigenlijk compleet kansloos. Elke aanvalsbal werd met minimaal dezelfde snelheid weggeplaatst iets wat hem niet dagelijks overkomt. John tegen Frank kende een goed begin en absoluut het aanzien waard, zeker voor het in grote getale aanwezig publiek. John wist bijna alle spin over spin rallies te winnen en won de 1ste game met 11-9. In de 2de en 3de game hetzelfde beeld echter Frank was iets vaster en won hierdoor net iets meer “kleine” punten. Deze gingen met 8-11 & 9-11 naar Frank. Daarna was de weerstand van John gebroken en ging ook de 4de game met 6-11 naar Frank. Tussenstand ondertussen 0-7, een grote afstraffing was al een feit. Peter mocht nog laten zien tegen Gijs wat hij in huis had om de 0-10 te voorkomen. Helaas liet Peter zich van een zeer slechte strijdbare kant zien en werd compleet vernederd door de zieke en licht geblesseerde Gijs. Geen schijn van kans en dat moet erg confronterend zijn voor de jeugdige speler die toch hoopt dat hij minimaal op dit niveau moeten kunnen acteren. Voor John daarna zijn laatste wedstrijd van de avond tegen Andre. John was niet in staat om de vastheid van zijn tegenstander te doorbreken en ondanks nipte game verliezen (8, 7 & 9) werd er toch een 0-3 genoteerd. Geruchten voor een 0-10 werden toen wel heel erg sterk. Martijn moest het zien te voorkomen tegen Frank. Een sterke 1ste game werd met 11-7 gewonnen door Martijn. Helaas ging de 2de game met dezelfde cijfers naar Frank. In de 3de game werd al zeer snel een voorsprong van 6-1 opgebouwd door Martijn en Frank liet hierdoor deze game lopen. In de 4de game keek Martijn al snel tegen een achterstand aan van 4-8 en leek een 5de game nodig om de beslissing te brengen. Echter Martijn had nog een kleine reserve en bracht de stand terug naar 8-8. Na 8-10 achter gekomen te zijn leek het toch nog fout te gaan. Martijn vocht zich terug en kwam zelfs met 11-10 voor. Daarna ging het lang gelijk op maar op 14-13 wist Martijn zijn 3 matchpoint te verzilveren en was de eer toch nog iets gered voor TTVN. Eind uitslag 1-9.
Zaterdag 20 februari krijgen de mannen van TTVN de kans om zich te bewijzen tegen de huidige koploper, Salamanders 1 uit Wateringen. John kan helaas niet mee wegens werkverplichtingen maar met Paul erbij gaan we opnieuw proberen er weer een sportieve en gezellige middag en avond van te maken.

Naar inhoudsopgave


31 januari 2010
Alle spelers door naar finale MMK

door Wim Kielen

De Midden-Meerkampen is een jeugdtoernooi waarbij iedere ronde achtkampen worden gespeeld en de beste vier spelers van iedere achtkamp naar de volgende ronde gaat. Het toernooi wordt over drie rondes gespeeld en afgelopen zaterdag was de tweede ronde. Het toernooi was verdeeld over de zalen van SVE en Shot Soest, waardoor de TTVN afvaardiging zich moest opsplitsen. Zelf ben ik hier geen voorstander van omdat dit het teamgevoel niet echt versterkt. Zo was Daam met Joran, Rob, Martijn en Max in Soest en ik met Mariska en Dennis in Utrecht. Op dit soort dagen zie je meerdere spelers de hele dag alleen en zonder begeleiding doorbrengen. Ik denk niet dat ze de volgende jaar nog een keer inschrijven.
Gelukkig leden de prestaties van de TTVN-ers er niet echt onder. Daam rapporteerde uit Soest dat Max, Rob en Martijn eerste waren geworden in hun poule. Max won dus van een aantal landelijke spelers en Rob van spelers uit de kampioenspoule, Joran verloor slecht één pot tegen Coco en Martijn won alles met twee vingers in zijn neus.
In het Utrechtse won Mariska op één na alle wedstrijden en werd dus eenvoudig tweede. Ook Dennis werd tweede maar dat ging verre van eenvoudig. Ondanks twee verliespartijen en enkele krappe zeges, wist hij op onderling resultaat toch nog tweede te worden.
Aan het einde kunnen we dus concluderen dat alle TTVN-ers door zijn naar de volgende ronde. Later op de avond kreeg ik wel spijt van de koffie op de bank want ons eerste senioren-team werd, tijdens het sportgala, uitgeroepen tot Nieuwegeins sportploeg van het jaar 2009 en ik was er niet bij.

Naar inhoudsopgave


30 januari 2010
TTVN-ers op de 2e D-Kadetten en 4e Mini meerkampen

door Wim Fassotte

In de gymzalen van UTTC kwamen zes TTVN-ers in actie. Bij de D-Kadetten bleek weer eens, dat Vinesh soms “de sterren van de hemel” speelt, maar dan zie je opeens, dat de precisie een beetje ontbreekt. Vooral zijn opponenten van TTV Huizen profiteerden daarvan, maar heel opvallend wint hij wel van de hoog geplaatste Jimco van Elteren van Vita in drie games, waardoor Vinesh toch nog fraai derde werd.
Bij de mini’s (pupillen en welpen) startte Sven zo overtuigend met twee goede overwinningen, dat hij toen al dacht aan de 1e prijs, maar toch liep het voor Sven net even anders in deze dit keer de hoogste poule. In de vierde ronde van z’n vijfkamp snoepte Celia Klein van TTV Huizen in vijf games de winst af en dat “viel wel effe tegen” zo erg, dat Sven in zijn laatste partij er niet echt meer voor kon knokken. Op zich netjes mocht hij nog wel tot zijn verrassing de 2e prijs mee naar huis nemen.
Noah speelde in poule 3 in een op zich sterke poule, maar had volgens mij op zijn dag niet en bleef zonder winst.
In poule 4 ging het er zo niet nog spannender aan toe. In een leuke partij won de nog jongere Moreno van Gino. Gino won daarnaast dit keer nog maar één keer en verloor de andere sets zo gezegd op ’t nippertje. Moreno pakte de 3e plek met nog een tweede winstpartij. Willem deed voor de eerste mee en deed het met zelfs twee overwinningen best wel goed. Hij eindige op de 4e plaats in zijn zeskamp.
Dat ruikt wel naar meer! Op zondag 28 februari zal hij het bij VTV, waar de volgende minimeerkampen worden gespeeld, het zeker nog beter gaan doen.

Naar inhoudsopgave


24 januari 2010
Top-12 voor spelers met beperking

door John van Amerongen

Vandaag was het zover, Max mocht meedoen aan de top 12 voor spelers met een beperking in Tilburg. Er was een sterk deelnemersveld waaronder spelers als Ronald Vijverberg, Kelly van Zon, Nico Blok, Bas Hergelink en Bart van der Zanden. Dit zijn allemaal spelers die het in de divisies van het “gewone” tafeltennis goed doen. Max mocht meteen beginnen tegen Kelly van Zon, en vervolgens Ronald Vijverberg. Het werd al snel duidelijk dat zij nog een maatje te groot waren. Tegen Nico Blok en Matthieu Verdeyen had Max wel goede kansen maar door de spanning ging ook deze partijen verloren. Max speelde niet zoals hij dit zou willen. De 5e partij tegen Jan Stoop won hij wel en de wedstrijd om de 9e en 10e plaats werd ook met 3-0 gewonnen. Uiteindelijk werd hij 9e. Niet helemaal tevreden, maar een ervaring rijker, ging hij na afloop richting Driebergen. Max werd tijdens de wedstrijden gecoacht door Wim Kielen. Wim, heel erg bedankt dat je er bij wilde zijn.

Naar inhoudsopgave


23 januari 2010
TTVN 1 debuteert in 3de divisie met gelijk spel

door Martijn Heidema

Het stond al ruim een maand op de kalender maar zaterdag 23 januari, 16:00 uur te Soest, was het dan zover. Het debuut van TTVN in de 3de divisie. Om 15:15 al aanwezig om fanatiek in te spelen, de spanning aanwezig maar toch ook ontspannen.
Martijn zou zoals altijd beginnen en moest dan doen tegen Martin Fransen, geen bekende. Martijn begon heel erg gespannen aan de wedstrijd en voordat hij ook maar 1 bal raak geslagen had was de game alweer voorbij (11-5). 2de startte Martijn een stuk beter en ondanks dat het spel van bedenkelijk nivo was en bleef won hij deze game en de 3de. Daarna was Martin die het miste de bal miste en mede door een foutservice op 10-10 (hoezo spanning) ging de 4de game verloren en moest meteen al een 5de game de beslissing brengen. Martijn kwam nog met 7-5 voor maar raakte daarna geen bal meer en verloor met 7-11.
Peter moest in zijn 1ste wedstrijd starten tegen Jos Prinzen. Een speler die bij NOAD (Schiedam) lange tijd 3de divisie heeft gespeeld en afgelopen seizoen het hoogste percentage speelde in de hoofdklasse poule waarin zij kampioen werden. Peter begon gretig en goed aan de wedstrijd maar gaf de 1ste game toch uit handen uit aan het einde. De 2de game was het tegenovergestelde, na wat tactische aanwijzingen ging Peter er voor staan in de 3de game en haalde deze in no-time binnen met 11-1. De 4de game was een herhaling van de 3de game alleen Peter gaf Jos iets meer ruimte maar met 11-5 stond het 1ste punt op het bord voor TTVN.
John tegen Rene Rietveld stond daarna op de planning. John begon erg sterk en gaf Rene in de 1ste 2 games geen tijd om in zijn spel te komen. Daarna nam John was gas terug en kon Rene beter in zijn spel komen. Dat resulteerde dan ook in een gewonnen game voor Rene. Hierdoor moest er toch nog een 4de game aan te pas komen. Deze werd door John vanaf het begin gedicteerd en met 11-6 ging deze naar John, welke nu een 100% score had in deze hoge klasse.
Het dubbel van John & Peter tegen Jos & Martin was een spannende pot waarin Peter in de 1ste 2 games veel fouten maakte wat resulteerde in een 2-0 achterstand. Daarna ging het dubbel beter draaien en was er uiteindelijk nog een 5de nodig die de beslissing moest brengen. Helaas werd deze met 12-10 verloren en was de tussenstand weer gelijk, 2-2.
Na het dubbel moest Martijn door tegen Jos. Martijn had zijn ritme nog niet gevonden en verloor de 1ste game kansloos. Daarna ging het steeds een stukje beter, Jos had niets meer in te brengen en Martijn won de overige 3 games eenvoudig. Daarna was het John die tegen Martin zijn 100% status moest zien vast te houden. Na een ongelukkig verloren game (9-11) won John overtuigend de 2de game. Daarna was Martin die tactisch net iets slimmer was en daardoor John tot foutjes kon dwingen. 1-3 verlies in games en een tussenstand van 3-3. Peter moest het daarna opnemen tegen Rene. Peter was wat nonchalant en werd mede daardoor verrast door het sterke spel van Rene in de 1ste 2 games. Peter had nog maar 1 game om zijn concentratie te herpakken en beter aan tafel te verschijnen. Dat leek te gebeuren toen hij de 3de game met veel moeite naar zich toe trok (11-9). In de 4de game was het toch Rene die het beste achter tafel stond en won. John moest nog tegen Jos, deze bleek net een beetje beter te gaan spelen en John had hierdoor in de 1ste game niets in te brengen. Daarna was het John die goed speelde maar Jos die de games binnen haalde met 9-11 en 10-12. Martijn had in zijn laatste wedstrijd geen tegenstand in de 1ste 2 games tegen Rene. In de 3de game moest er iets te veel geshowd worden wat Martijn de 3de game kostte. In de 4de game was de scherpte weer terug en met 3-1 overwinning kwam de spanning weer terug met een 4-5 tussenstand. Peter moest nog vol aan de bak tegen Martin om er een gelijk spel uit te halen. Peter had veel moeite met het spel van Martin wat niet altijd even snel is. Na 3 games stond hij dan ook met 1-2 achter en moest er toch wat veranderen in het spel van Peter om de wedstrijd te kantelen. Gelukkig had Peter dat zelf ook op tijd door en met een nipte overwinning in de 4de game moest er in deze laatste wedstrijd van de avond een 5de game komen om te beslissing te brengen. Hierin kwam Peter al snel op een voorsprong van een paar punten en hield deze vast tot 10-8. Daarna wist Martin toch nog terug te komen tot 10-10 waarnaar Peter met een goede service een direct punt kon scoren. Na een lange spin rally was het Peter die met 12-10 de felicitatie in ontvangst kon nemen van Martin.
5-5, geen slechte start al waren er kansen geweest op meer. Over 2 weken, zaterdag 6 februari, staat de 1ste thuiswedstrijd op het programma tegen het zeer sterke Huizen. Ze starten om 18:00 in de Driehoek op de Aardbeigaarde en kunnen jullie aanmoedigingen hard gebruiken. Tot dan.

Naar inhoudsopgave


16 januari 2010
Aansprekende resultaten op de AK jeugd

door Wim Kielen

TTVN-prijswinnaars Afdelingskampioenschappen 2010, Hilversum 16 januari 2010
Wie vooraf z’n geld had ingezet op de winaars van de afdelingskampioenschappen zou niet rijk zijn geworden. Bij de jongens zou het gaan tussen de jongens van Elan 1 en bij de meisjes zou Amber kampioen worden. En zo gebeurde het dus ook. Stefan Berkhof en Amber werden de kampioenen en net zo als afgelopen jaren was de prijsuitreiking geen feestje. Bijna alle spelers zijn naar huis waardoor de prijsuitreiking plaatsvindt voor een select groepje prijswinnaars en enkele ouders.
Onze spelers waren hier en daar nogal zwaar ingedeeld. Ik had dus niet al te hoge verwachtingen maar omdat we meer dan 10% van de inschrijvingen vertegenwoordigden, kon je hier en daar toch wel een verrassing verwachten. Ons team: Mariska, Deborah, Ewa, Joran, Dennis, Bob, Patrick, Rens, Sem, Matthijs, Jordy, Oscar, Bob en Max die voor DTV Smash uitkwam.
De verrassingen kwamen vooral van de dubbels. Mariska en Ewa speelden diverse uitstekende wedstrijden. De finale ging verloren tegen een koppel van Almeerspin. Ewa was zaterdag overigens goed in vorm. Op een haar na had ze alle meiden van ZTTV verslagen. Alleen Coco was in de halve finales van meisjes 1 net te sterk. Bij een 2-1 voorsprong voor Ewa ging Coco twee versnellingen hoger spelen en dat was net te veel.
De finale van dubbel-3 was een gehele TTVN finale. Deborah/Bob tegen Dennis/Patrick. Op zich was het behalen van de finale voor beide teams een prestatie. De finale was genieten. Beide teams speelden op een goed niveau maar aan het eind kreeg het opportunistische spel van de ‘kleintjes’ de overhand.
Bij de enkels was Jordy ingedeeld in Jeugd2. Na een jaar afwezigheid komt hij nog wat wedstrijdritme tekort . Met zijn wat onorthodox spel wist hij menig tegenstander te verrassen. In de finale was Max echter een maatje te groot. Jordy kreeg geen kans omdat Max zijn spel consequent bij de tafel speelt. Max was sowieso de winnaar van de dag. In al zijn wedstrijden over de hele dag heeft hij maar enkele games verloren. Hierdoor won hij zowel de Jeugd2 als de Junioren2 klassen.
Al met al weer een mooie dag met veel geel in de zaal en vele mooie partijen van onze jeugd. We wonnen wel niet alles maar er werd wel overal strijd te zien en aan het einde van de dag stonden er acht spelers met een prijs op de foto. Een resultaat om trots op te zijn.
Wim, Jan, Alex en Daam bedankt voor de begeleiding en de ouders voor de support. Rond half negen was ik nog net op tijd thuis voor de koffie op mijn inmiddels beroemde bank.
 

Naar inhoudsopgave


9 januari 2010
Martijn wint AK welpen-2

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag werden in Hilversum de afdelingskampioenschappen gehouden voor de Jeugd met een rating to 120 punten. We waren er weer bij met een kleine delegatie. Martijn, Stan en Sven streden in 3 verschillende klassen om de prijzen. Vanwege het weer-alarm waren er enkele verenigingen thuis gebleven dus er moest nogal het e.e.a. worden omgezet. Desondanks liep het toernooi voorspoedig en werden de wachttijden beperkt. Sven en Stan hadden het in de diverse poules zwaar en werden vrij snel uitgeschakeld. Martijn had het bij de welpen vrij eenvoudig. Doordat hij nog geen competitie speelt, wordt Martijn nog regelmatig te laag ingedeeld. Ook nu was dat het geval. Alle wedstrijden in zijn leeftijdscategorie werden redelijk eenvoudig gewonnen. In de halve finale bleef hij uitstekend bij de les toen zijn tegenstander in tranen regelmatig ter aarde stortte. In de finale was er ook weinig aan de hand en zodoende mocht hij weer met een beker naar huis.
Dat laatste viel op zich nog niet zo mee want ondertussen was het echt slecht geworden op de weg. Dus stapvoets naar huis waar we nog net op tijd waren voor de nieuwjaarsreceptie. Dus deze keer niet op de bank maar bij Harry in de boerderij aan de koffie. Het zou nog laat worden….

Naar inhoudsopgave


2 januari 2010
Dennis en Joran winnen Open Soest

door Wim Kielen

Sommigen herstellen van nieuwjaarsnacht anderen staan alweer achter de tafel en een kleine groep doet het allebei. Zo verscheen een aantal TTVN-ers zaterdag voor hun eerste toernooitje. Het Open-Soest is altijd een gezellig toernooi waar je je eerste potjes van het nieuwe jaar kan spelen. En je houdt er nog eens een t-shirt aan over.
Natalia, Ewa, Mariska, Stan, Sem, Patrick, Dennis en Joran hadden zich ingeschreven. Het toernooitje werd in drie niveaus gespeeld. Onze spelers zaten in niveau 2 en 3. Na de poultjes hadden zich in groep 2 Ewa en Joran geplaatst voor de kwartfinales. In de kwartfinales won Ewa knap haar wedstrijd en Joran kon nog steeds zijn twee vingers in zijn neus houden. In de halve finales was het geweld van Axel Diemers te veel voor Ewa. Joran moest zich voor het eerst serieus inspannen tegen Michael Schouten. De finale van Joran tegen Axel was een mooie wedstrijd. Joran kwam bijna iedere game op achterstand maar wist dit steeds halverwege de game in te lopen. In de 5de game ging ook de conditie meespelen waardoor de game al snel de kant van Joran opviel. De eerste beker van 2010 is binnen.
In groep 3 waren dat Natalia, Patrick en Dennis geplaatst voor de kwartfinale. Natalia verloor van Sharon, Patrick won van Vera en Dennis van Melissa Schouten. Jammer genoeg moesten Patrick en Dennis tegen elkaar in de halve finale, ze maakten er een mooie wedstrijd die Dennis uiteindelijk won.
In de finale speelde Dennis tegen Max Koopman van The Victory. Het ventje speelt pas een half jaar maar wist toch behoorlijk indruk te maken. In een gelijk opgaande partij werden mooie open rallies afgewisseld met slordige schuiffouten. Dennis wist het uiteindelijk de wedstrijd met 13-11 in de vijfde game te winnen door zijn beruchte zij-topspin service. Hier heeft hij al menig potje mee beslist. Dit betekende de tweede beker van 2010.
Omdat het aantal inschrijvingen bij de jeugd niet denderend was, had de organisatie nog een extra dubbeltoernooitje ingelast. Dennis en Patrick deden het uitstekend en kwamen uiteindelijk in de finale van de tweede groep. Hier werden ze ‘over-powered’ door het dubbel van Soest die veel te groot en sterk waren voor onze mannen. Maar in ieder geval toch weer een beker voor de prijzenkast.
Thuis kon ik weer ouderwets op de bank nagenieten met een goede bak koffie. Twee eerste plekken van onze ‘Fletio’-talenten en de ‘beker’-teller staat alweer op drie. Hoeveel zouden we er in 2009 hebben gewonnen?

Open Soester 2010 Jeugd op YouTube: Jeugd 3, Jeugd 2, Jeugd 1, Dubbeltoernooi

Naar inhoudsopgave


2 januari 2010
Bouw sportzaal "De Batau"

door Wim Kielen

Allereerst iedereen een gelukkig en gezond 2010 gewenst. Voor TTVN wordt 2010 hopelijk een wens ingevuld. Harry schreef het al in het clubblad: De bouw van sportzaal ‘De Batau’ is begonnen. We hopen de najaarcompetitie 2010 in deze zaal te kunnen spelen. De zaal heeft een kantine die we samen met de basketbal vereniging kunnen gaan gebruiken. Op de foto’s zie je de bouwplaats waar de palen al in de grond zitten.

Naar inhoudsopgave


2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief