2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief


Nieuws uit 2009

Inhoudsopgave

     

December

   
21 december

-

Net niet in Assen
13 december

-

Wisselende resultaten bij de meerkampen
6 december

-

Heren 6 kampioen
     

November

   
29 november

-

Time-out is toegestaan
23 november

-

TTVN 1 gaat voor het eerst spelen in derde divisie
20 november

-

Ondanks verlies nog 3 punten nodig van kampioenschap TTVN1
17 november

-

17 punten in 1 week brengt TTVN 1 dicht bij kampioenschap
14 november

-

Berkel bekers en bijna een B
6 november

-

Drie spelers door naar kwartfinale NJM
2 november

-

John doet niet onder voor teamgenoten tegen koploper SVO
     

Oktober

   
26 oktober

-

Jonkies nemen het over bij TTVN 1
25 oktober

-

Prima optreden tijdens de 2e D-Kadetten- en Mini-meerkampen
23 oktober

-

Nieuwe tafels door sponsor PLUS supermarkt overhandigd
23 oktober

-

Eerste ronde Jeugdladder met 20 deelnemers
18 oktober

-

Uitstekende resultaten B-Ranglijst Hoorn
17 oktober

-

Natalia wint C-Ranglijst in Hoorn
9 oktober

-

TTVN 1 aan kop van Hoofdklasse B na ruime zege in Amersfoort
4 oktober

-

Regionale voorronde NJM: Goede resultaten
     

September

   
28 september

-

Peter man of the match tegen WIK 1
21 september

-

TTVN1 start thuis met nederlaag
20 september

-

Unieke prestaties op de 1e D-Kadetten- en Mini-meerkampen!
17 september

-

Eerste winst voor TTVN 1 tijdens Hoofdklasse debuut
     

Juli - Augustus

   
24 augustus

-

Geslaagd trainingsweekend
5 juli

-

Eindresultaat PLUS Van Loon actie
     

Juni

   
28 juni

-

Afdeling Midden presteert goed tijdens Jeugdcup 2009
27 juni

-

ONI komt tekort in finale ondanks goede start
20 juni

-

ONI 1 naar de finale Bekercompetitie
19 juni

-

Tafeltennisdiploma's behaald bij TTVN
13 juni

-

Weer een gezellig UTTC Toernooi
6-7 juni

-

Rob heeft zwaar finale weekend NJM
4 juni

-

PLUS sponsoractie opbrengst
     

Mei

   
26 mei

-

Sociale activiteit van TTVN en PLUS Van Loon
23 mei

-

Gezellige 2e ronde Jeugdladder met kleine opkomst
18 mei

-

Wim Fassotte heeft een ster naar zich genoemd gekregen
16 mei

-

Joran stunt in Aalsmeer
9 mei

-

Spannende mini-meerkampen in Kockengen
9 mei

-

Twee tweede plaatsen in de finale van de Midden-meerkampen
3 mei

-

Twee kwartfinales tijdens NK
     

April

   
27 april

-

Supermarkt PLUS Van Loon wint het vijfde Bedrijven- en Stratentoernooi
27 april

-

Jongens 1 kampioen landelijk C
     

Maart

   
22 maart

-

Rob weer 7de op A-Ranglijst
15 maart

-

Natalia en Sharon (VTV) winnen Maaslandteamtoernooi
1 maart

-

Martijn wint de Mini-meerkampen bij VTV
     

Februari

   
22 februari

-

Deborah zorgt voor verrassing in Nijmegen
21 februari

-

Merel tweede in Nijmegen
15 februari

-

Rob Seldenrijk door naar finale NJM
8 februari

-

Verrassende resultaten Domstadtoernooi
6 februari

-

Superstar Tafeltennisdiploma’s behaald bij TTVN
1 februari

-

Wim Fassotte verkozen tot Sport van het jaar 2008
     

Februari

   
31 januari

-

Ewa en Rob club jeugdkampioenen 2009
25 januari

-

Martijn en Joost pakken goud op 4e Mini-meerkampen
24 januari

-

Weinig afhakers bij halve finale Midden-meerkampen
17 januari

-

Rob afdelingskampioen pupillen
12 januari

-

Peter Marijn clubkampioen 2009
11 januari

-

Senioren in de prijzen op Afdelingskampioenschappen
10 januari

-

Deborah en Kjell winnen op Afdelingskampioenschappen
3 januari

-

Patrick wederom in de prijzen

2 januari

-

Daverend Tafeltennisfeest bij TTVN

21 december 2009
Net niet in Assen

door Wim Kielen

Afgelopen weekend waren de B-spelers actief in Assen. Assen ja, veel verder kan het niet. Om toch nog een beetje op tijd te komen, vertrokken we om 7:15. Althans dat was de bedoeling. Het blijkt dat Rob een wekker heeft van dezelfde kwaliteit als die van Peter. Gelukkig had het niet gesneeuwd en kwamen we na een kleine 2 uur rijden in Assen aan. Ook dit weekend konden we weer beschikken of 2 bussen van Klomp, die Jan voor ons had geregeld. Desondanks konden we niet allemaal met de bus en moesten Alex en Michelle met de auto.
De organisatie in Assen was weer voortreffelijk. Er stonden grote ketels koffie op ons te wachten en tussen de middag was er zelfs snert. Lekkerrrrrrr.
Terug naar het getafeltennis: In ochtendploeg werden Rob en Joran beiden eerste in hun poultje. Ze hadden echter de pech dat de nummer 1 geplaatst tweede werd in zijn poule. Hierdoor kwam hij aan de zijde van Rob en Joran in het schema. Eerst werd Joran door hem uitgeschakeld en daarna Rob in de halve finale. Hierdoor liep Rob net zijn A-licentie mis. Hier moet ik aan toevoegen dat beide jongens zich op een hoog niveau geweerd hebben.
Dennis redde het net niet in zijn poule maar revancheerde zich uitstekend in de troostronde. Hij kon de finale net niet winnen maar was wel de enige die met een beker naar huis ging.
Ook mij gefotografeer was het deze keer net niet. Ik kon alle successen net niet vastleggen omdat m’n geheugenkaartje thuis in de computer zat en niet in de camera.
Ondertussen was ook de middagploeg gearriveerd met Mariska, Ewa, Deborah, Natalia en Kjell. Natalia en Deborah werden tweede in hun poule en werden in het hoofdtoernooi uitgeschakeld. Voor Mariska en Kjell blijft het niveau hoog. Ze werden in het troosttoernooi uitgeschakeld.
Ewa verbeterde zichzelf aanzienlijk ten opzichte van het laatste B-toernooi. Ze werd eerste in haar poule en wist door te dringen tot de halve finale. Ondanks een goede wedstrijd, miste ze net de finale.
Door de finale van Dennis werd het toch nog een latertje. Rond 6 uur vertrok de Nieuwegeinse karavaan uit Assen, de Mac bezocht in Zwolle (Rob heeft deze keer niets omgegooid) en daarna in één ruk door naar Nieuwegein. Na het aftanken en terugbrengen van de bus, zat ik toch al om 10 uur aan mijn bak koffie. Niet op de bank deze keer want Patrick had vrijdag zijn frame gebroken en zijn rubbers moesten even worden ‘omgeplakt’ naar zijn nieuwe frame.
Zondag had Patrick zich ingeschreven voor het C-toernooi. Vanwege de sneeuw kwam hij net op tijd aan om te horen dat het toernooi een half uur uitgesteld was. Vervolgens liet Patrick zien dat m’n nachtelijk geplak niet voor niets is geweest door knap tweede te worden in het hoofdtoernooi. Hij wist in de finale 2-0 voor te komen. De tegenstander ging echter steeds beter spelen waardoor de wedstrijd alsnog verloren ging. Na een barre terugtocht kwamen ze rond 22:00 weer veilig thuis.
Een mooie prestatie kwam van de VTV-ster Vera van Bohemen die bij ons meetraint. Ze won bij de welpen en heeft zodoende haar A-licentie gehaald.
Tenslotte wil ik weer onze begeleiders Daam, Paul, Alex en Jan en de meegereisde supporters bedanken. Het was weer een goed toernooi.

Naar inhoudsopgave


12-13 december 2009
Wisselende resultaten bij de meerkampen

door Wim Kielen

Het was weer een druk weekend met op zaterdag de eerste ronde van de Midden-Meerkampen en op zondag de kwartfinale van de Nationale Jeugdmeerkampen. Op beide dagen waren er een flink aantal TTVN-ers actief.
Het eerste wat opviel bij de midden-meerkampen was het aantal spelers van Almeerspin. Ze hadden er meer dan twintig! De hele zaal van Hilversum in het rood dus. Voor ons waren Patrick, Martijn V, Sven en Stan aanwezig. Max, Jesper en Oscar kwamen uit voor hun andere vereniging. Martijn, Max en Jesper wisten zich voor de volgende ronde te plaatsen. Max deed dit door, in de tweede categorie, een poule van zeven ongeslagen te blijven. Een knappe prestatie. In de zesde categorie wist ook Martijn ongeslagen te blijven. Dus ook hij door naar de halve finale. In de halve finale spelen naast Jesper, Martijn en Max ook nog Mariska, Rob, Joran en Dennis. Deze laatste vier zijn direct in de halve finale geplaatst vanwege hun B-licentie.
Jan, Martin en Wim bedankt voor het coachen.

Zondag mochten we naar Almere voor de kwartfinale van de nationale jeugdmeerkampen. Vooraf had ik goede hoop dat een flink aantal spelers deze ronde zouden overleven. De meeste spelers hadden zich namelijk in de afdelingsrondes overtuigend geplaatst. Na de eerste wedstrijden bleek echter al dat het een moeilijke dag zou worden. In bijna alle leeftijdscategorieën gaan de eerste drie spelers van iedere poule over naar de halve finale. Rob, Ewa werden vierde, Natalia, Deborah en Joran vijfde en Charlotte zesde. Allen uitgeschakeld dus.
Patrick wist zich overtuigend te plaatsen door als tweede in zijn poule te eindigen. De meeste verrassende prestaties werden door Dennis en Martijn V. neergezet. Beiden waren hadden zich niet direct geplaatst maar mochten via reserve plaatsen toch meespelen. En dat deden ze, beiden eindigden als derde en dus geplaatst voor de halve finale op 7 februari in Zwolle. Als laatste moeten we Marek, Alex en Peter bedanken voor de begeleiding deze dag.

Max had zondag een speciale dag in Emmeloord. Hij speelde voor het eerst een toernooi voor spelers met een beperking. Als nieuwkomer werd hij gelijk in het diepe gegooid en ingedeeld in de hoogste categorie. Hierdoor mocht hij onder andere aantreden tegen Gerben Last, een bekende paralympic-er. Gerben was nog een maatje te groot maar Max wist toch nog twee potten te winnen. Een mooi debuut. Dat Max een goede impressie heeft achtergelaten, blijkt uit het feit dat hij is uitgenodigd om met de Nederlandse selectie mee te trainen op Papendal.

Bij mijn bakkie koffie op de bank, zat ik te bedenken dat je uit mijn schrijverij de afgelopen periode, misschien wel hebt geconcludeerd dat we bijna onoverwinnelijk zijn. Het ene toernooi werd na het andere gewonnen. We kwamen steeds weer met gewonnen bekers naar huis. Bij de mini-meerkampen bij SVE bleven zelfs alle deelnemers ongeslagen. Uit de resultaten van afgelopen weekend blijkt dat we gelukkig ook nog kunnen verliezen. Hmmm, toch maar wat harder gaan trainen?
Als laatste wil ik weer Jan Smeets bedanken voor het organiseren van de Klomp bus.

Naar inhoudsopgave


6 december 2009
Heren 6 kampioen

door Wim Kielen

Highslide JS We waren het bijna vergeten om te melden maar ook ons 6de herenteam is kampioen geworden. Ons veteranenteam met Rob Groenen, Ruud Oosthoek en Cor Grondhuis hadden alleen van HTV concurrentie. De enige verloren wedstrijd was zelfs tegen HTV. Maar tegenstribbelende Hagestijners of niet, we spelen komend seizoen derde klasse.

 

Naar inhoudsopgave


29 november 2009
Time-out is toegestaan

Recentelijk heeft de bondsraad het voorstel van het hoofdbestuur overgenomen om per 1 januari 2010 de time-out in alle landelijke en afdelings competitiewedstrijden en toernooien in te voeren. Hiermee wordt het beleid van de ITTF gevolgd.
Tot nu toe was het nemen van een time-out alleen toegestaan in door bondsscheidsrechters geleide wedstrijden. De afdeling Limburg stond de time-out al toe in haar competitiewedstrijden en toernooien en was hier zeer enthousiast over.

Wat is een time-out?
Een time-out is een pauze van maximaal één minuut tijdens een individuele wedstrijd én dubbelspel.
Is de time-out voor alle wedstrijden toegestaan?
De time-out is voor alle competitiewedstrijden én toernooien toegestaan. In de landelijke en afdelingsklassen.
Wie mag een time-out nemen?

De speler, het paar (in dubbelspel), de coach (individuele wedstrijd), de teamaanvoerder (teamwedstrijd) mag een time-out nemen.
Hoe vaak mag een time-out worden genomen?

Een speler of paar (in dubbelspel) mag één time-out tijdens een individuele wedstrijd nemen.
Hoe neem ik een time-out?

De speler, het paar (in dubbelspel), de coach (individuele wedstrijd) of de teamaanvoerder (teamwedstrijd) maakt met de handen de letter T.
Mag ik mijn batje meenemen naar de kant?
Nee, net als de pauze tussen de games moet je je batje op de tafeltennistafel laten liggen. Het balletje blijft bij de scheidsrechter.
Wat moet de scheidsrechter doen?

De scheidsrechter houdt de tijd bij met bijv. een horloge, wandklok of stopwatch en roept na het verstrijken van de minuut ‘Tijd’.
Mag de time-out geweigerd worden?

Een time-out mag alleen geweigerd worden als de speler of paar (dubbelspel) voor de tweede keer een time-out aanvraagt.
Is de time-out altijd een minuut?

De speler of het paar (in dubbelspel) die de time-out aanvraagt, heeft recht op één minuut. Gaat de speler of het paar (in dubbelspel) eerder dan één minuut terug naar de tennistafel, dan moet de tegenstander of het paar (in dubbelspel) ook het spel hervatten.
Indien beide spelers tegelijk een time-out aanvragen, voor wie geldt deze time-out?

Het kan voorkomen dat beide spelers of beide paren (in dubbelspel) tegelijk een time-out aanvragen. Het reglement zegt dan dat het spel wordt voortgezet als beide spelers of paren klaar zijn of na één minuut, al naar gelang hetgeen als eerste plaats vindt. Geen speler of paar zal recht hebben op nog een time-out tijdens die individuele wedstrijd.
Duren de wedstrijden dan niet langer?

De wedstrijden zullen inderdaad langer duren. Het fijne is dat je tijdens een spannende wedstrijd nog even kan luisteren naar je coach.

Naar inhoudsopgave


23 november 2009
TTVN 1 gaat voor het eerst spelen in derde divisie

verslaggever ter plaatse: D. Rama

Highslide JS Maandagavond moest het gaan gebeuren. Onder toeziend oog van diverse oud-leden van TTVN, overigens leuk deze weer is te zien en met name ook hun betrokkenheid voor deze gebeurtenis, het kampioen worden in de hoogste regionale klasse.
Wegens afwezigheid van Martijn stond Jan Willem wederom opgesteld als invaller tegen Over ’t Net, waarvan het doek al gevallen was en degradatie niet meer te ontlopen was. Doel van de avond, zo snel mogelijk de 3 punten op het bord te krijgen.
Jan Willem startte tegen de kopman, John Verheuvel, en deed dit zeer voorspoedig. De 1ste 2 games werden relatief eenvoudig gewonnen, ondanks een hapering in de 3de game en daarmee een verloren game wist Jan Willem zich weer te herpakken in de 4de game en won deze met 11-6. Eerste schaap …….
Peter speelde daarna tegen Jos Jansen, deze speler was de uitwedstrijd niet aanwezig en daarom een nieuwe speler voor hem. 1ste game werd verrassend genoeg verloren. 2de game werd met heel veel moeite gewonnen (15-13) van de speler die erg makkelijk op alles slaat en vaak ook nog raak ook. Een lastige speler voor Peter die ook nog is te maken had met een goed stuk kampioensspanning. 3de game ging nipt verloren en daarna leek het Peter te worden die na eerst een eenvoudige overwinning in de 4de game lang voor en bij kon blijven in de 5de game. Helaas moest hij na 9-11 verlies toch Jos feliciteren. John moest het daarna op nemen tegen de voor hem erg lastige speler Jeroen Schuurman. Ondanks een gewonnen 1ste game moest hij na 4 games toch Jeroen feliciteren met zijn overwinning. Het dubbel tussen Peter & John was dit seizoen alleen nog meer succesvol geweest en ook deze wedstrijd tegen John & Jos werd gewonnen. Tussenstand 2-2 en Peter aan de beurt om het bevrijdende punt binnen te halen tegen John. Peter liet zien dat de kampioensspanning er nu wel af was en won deze wedstrijd overtuigend met 3-0. Hiermee was het kampioenschap een feit en werd de wedstrijd even stil gelegd om na een woord van de voorzitter, Harry, de bloemen en een fles wijn in ontvangst te mogen nemen. Daarna leek het gezien de punten erg makkelijk maar het tegendeel was waar. Alle wedstrijden gingen daarna naar TTVN maar wel 4 van de 5 in 5 games.
Opvallend feit was deze avond dat de invaller, Jan Willem, alle 3 zijn wedstrijden won. Een prestatie zeker mag wezen voor een invaller. Ander feit was met name dat de wedstrijdsecretaris van TTVN de inbreng - zowel op het geestelijke als op het tafeltennistechnisch vlak - van Martijn, als kopman, erg gemist heeft in de afgelopen 2 wedstrijden. Persoonlijk alle 3 boven verwachting gepresteerd. John ondanks wat pech toch een verdienstelijke 44%, Peter een prestatie die waarschijnlijk maar weinig mensen verwacht hadden met 77% en Martijn als aanvoeder en kopman met 88%, uiteraard meegenomen dat hij wellicht de laatste 2 wedstrijden heeft laten lopen om dit percentage vast te kunnen houden ;-).

Verder aan mij nog de eer om namens het team iedereen te bedanken die ons aangemoedigd heeft deze avond maar zeker ook gedurende het gehele seizoen. Misschien dat het niet altijd zo overgekomen is maar zeker zeer gewaardeerd is door de spelers.
Ik ben er volgend seizoen op de zaterdagen weer bij, tevens om ook weer verslag uit te brengen. Hopelijk jullie ook om dit team te ondersteunen en aan te moedigen in hun strijd voor handhaving in de 3de divisie.

Zie ook: meer foto's van dezelfde competitieavond

Naar inhoudsopgave


20 november 2009
Ondanks verlies nog 3 punten nodig van kampioenschap TTVN1

verslaggever ter plaatse: D. Rama

Vrijdagavond 20-11 stond de 2de inhaal wedstrijd op het programma tegen VTV 3 in Nieuwegein Zuid. Voor de 2de keer dit seizoen moest TTVN 1 met een invaller ten strijde trekken, ditmaal omdat Martijn niet in staat was om te spelen. Jan Willem Jansen nam zijn plek in. Ondanks alles was er deze avond 1 missie en dat was zoveel mogelijk, van de nog 6 punten nodig hebbende voor het kampioenschap, binnen te halen.
Aan Jan Willem ook meteen de eer om de spits van deze avond af te bijten tegen Ron Verheggen. Zeer verrassend wist Jan Willem de 1ste game binnen te halen maar daarna was het toch Ron die de overige 3 games wist te winnen. Peter moest het in zijn 1ste wedstrijd van de avond tegen de kopman van VTV 3, Risco Reuvers. Deze bleek vanavond duidelijk een maatje te groot voor Peter en werd met 3 games verslagen. John tegen Marco Gruter was een hele andere wedstrijd dan een week ervoor. John speelde nog niet zijn beste tafeltennis maar won de 1ste game maar in de 2de game ging het toch nog mis ondanks een 10-5 voorsprong. Hierdoor was John even van slag en verloor met minimaal verschil ook de 3de game. In de 4de en 5de game kwam John beter in zijn spel maar wist de laatste game net niet winnend af te sluiten. Tussenstand 0-3. Het goed lopende dubbel tussen Peter & John moesten het opnemen tegen Risco & Ron. Deze zeer spannende dubbel werd met 11-9 in de 5de gewonnen en het 1ste punt van de avond was een feit.
Jan Willem kon laten zien wat het waard was tegen de kopman maar ondanks knap spel en redelijk wat kansen werd toch de 1ste game verloren. Na een redelijk kansloze 2de game wist Jan Willem wel de 3de game winnend af te sluiten en ook de 4de game lang bij te blijven. Deze werd nipt verloren met 11-9. John moest daarna proberen om er in ieder geval niet weer afgeslagen te worden tegen Ron. Dat lukte aardig maar door wat ongelukkige ballen werd er toch in 3 games verloren (o.a. met 11-9 & 12-10), zeker niet kansloos dus. Tussenstand ondertussen 1-5 achter. Kampioenschap vanavond niet meer binnen te halen was een feit.
Peter liet zich daarna in de 1ste game verrassen door Marco maar liet met duidelijk game standen (11-3 & 11-5) zien dat hij duidelijk de sterkere achter tafel was. Toch liet Peter zich dusdanig afleiden door alles en iedereen dat hij vanaf de 4de game het liet lopen. In de 5de game kwam Peter niet meer in zijn eigen spel en moest er door heel erg hard werken voorkomen worden dat deze pot verloren ging, dat lukte met 13-11 uiteindelijk nog net op tijd. John had daarna 1 heel duidelijk missie. Geen 3 verliezen op 1 avond. Maar tegen Risco kwam hij in 4 games toch net wat te kort ondanks in de 3de & 4de game ruim voorstaan (8-3 & 7-4) te hebben. Jan Willem mocht tegen Marco laten zien dat hij ook in de Hoofdklasse in staat moet zijn om wedstrijden te winnen. Ondanks een verloren 3de game kwam hij niet echt in gevaar en met een keurige 3-1 overwinning deed hij waarvoor hij ingeschakeld was. Peter ging er in de laatste wedstrijd van de avond af tegen Ron met 3-1. Best was het niet en daar laten we het voor deze keer bij. Eindstand 3-7, gezien de situatie nog niet een eens heel slechte uitslag.
Maandag 23-11 staat de laatste wedstrijd op het programma. TTVN 1 heeft aan 3 punten genoeg om niet meer ingehaald te kunnen worden door de concurrentie voor het kampioenschap. Jan Willem zal wederom invallen omdat Martijn nog niet hersteld is van zijn rugblessure.

Naar inhoudsopgave


17 november 2009
17 punten in 1 week brengt TTVN 1 dicht bij kampioenschap

verslaggever ter plaatse: D. Rama

Maandag 9-11 stond op het programma de thuiswedstrijd tegen VTV 3. Een sterk team mits ze in de sterkste opstelling spelen. Vanavond speelde ze zonder hun kopman in de eerste van 2 inhaalwedstrijden.
Martijn begon zoals gewoonlijk en in de 1ste wedstrijd moest hij het opnemen tegen de sterke en linkshandige Ron Verheggen. Martijn kwam in de 1ste game duidelijk te kort en verloor deze. In de 2de game begon Martijn scherper en trok de tussenstand weer gelijk. In de 3de game werd er snel tegen een achterstand aangekeken en werd niet meer goed gemaakt. 4de game was gelijk aan de 2de game en daarom moest een 5de game de beslissing gaan brengen. In de 5de game was Martijn duidelijk bij de les en met goede service en scherpe blokballen werd deze game met 11-8 gewonnen.
John moest het in zijn 1ste wedstrijd opnemen tegen een oude bekende, Marco Gruter. Door niet goed spel aan de kant van John werden de 1ste 2 games verloren. In de 3de game leek John zijn ritme gevonden te hebben en won deze game dan ook. Helaas kon hij dit in de 4de game niet volhouden en verloor in 4 games.
Peter moest het opnemen tegen Rogier Koedijk. Peter was duidelijk te sterkste en ondanks niet heel erg veel inzet werd deze met dikke uislagen gewonnen en een tussenstand genoteerd van 2-1 in het voordeel van TTVN. Na teveel dubbels verloren te hebben werd besloten John in te zetten in het dubbel. John & Peter verloren nog de 1ste game met dikke cijfers (2) maar daarna ging het steeds beter tegen Marco & Ron. Na 1-2 achter gestaan te hebben werden de overige 2 games, onder toeziend oog van Marieke, de vrouw van John, gewonnen. Daarna werd John in 3 games afgedroogd door Ron, die duidelijk liet zien dat hij een maatje te groot was. Tussenstand 3-2.
Daarna was het voornamelijk TTVN die het spel bepaalde, zo won Martijn van Rogier & Peter van Marco, beide met 3-1 in games. Daarna was het aan John om zijn 1ste overwinning van de avond te laten aantekenen. Dit gebeurde dan ook overtuigend, 3-0 tegen Rogier. Tussenstand 6-2.
Daarna was het aan Peter om het 7de punt binnen te halen. Peter begon overtuigend en won de 1ste game. De 2de en 3de game waren duidelijk voor Ron, zeker de 3de game gezien het groot aantal geluks ballen. Peter moest voor dit punt dus nog vol aan de bak. Dat gebeurde ook en met veel lange rally’s met voornamelijk ”spin over spin” rally’s was het uiteindelijk Peter die de 4de en 5de game naar zich toe trok met 11-9 & 11-8. In de laatste wedstrijd van de avond was het Martijn die tegen Marco het 8ste punt kon gaan binnen halen. Ondanks een niet heel sterk begin (verlies 1ste game met 7) werden de overige 3 games ruim gewonnen en was de 8-2 een feit.

Tegen WiK 1 in Kockengen, 13 november
Vrijdag 13-11 moest er in Kockengen gespeeld worden tegen de nummer 5 uit de poule, WIK. 1ste wedstrijd met 7-3 gewonnen en bij binnenkomst bleek dat de sterke Alex de Hoop niet mee zou spelen. In de plaats van Alex speelde Alwin, welke werkt in Kameroen, die toevallig in het land aanwezig was en dus in de basis stond deze avond.
Martijn speelde in de 1ste wedstrijd tegen de kopman van WIK, Frank Struik. Na 2 games voor gestaan te hebben leek het dan toch nog mis te gaan. 3de game werd met 2 foutservices en 3 pechballen verloren en ook in de 4de game moest er zeer hard worden gewerkt voor elk punt. Gelukkig viel deze met 11-9 gunstig uit voor Martijn.
Peter speelde daarna tegen Martin van Stein. Een goede speler welke ondanks dat altijd toch wat te weinig beloning naar werken krijgt. Peter liet zien, voor het eerst sinds jaren, weer is serieus getraind te hebben en al snel stond er een 3-0 game stand op het bord. John moest het opnemen tegen Alwin en deed dit vol overgave. Met goede spinnen en hard werken werd er in 3 games gewonnen. Vanwege goed resultaat in het dubbel tegen VTV gingen John & Peter het opnieuw proberen. Na een goede 1ste game bleek maar weer is, iets met garantie en verlegen. 2de en 3de game gingen zonder overtuiging naar de tegenstanders. Na een rommelige 4de game moest de 5de game de beslissing gaan brengen. Na veel ploeteren en steunen werd deze game dan toch nog in voordeel TTVN afgesloten. Tussenstand 4-0.
Na de dubbel zorgde Martijn in 3 games voor het 5de punt waarnaar John het 6de punt mocht binnenslepen tegen Frank. Thuiswedstrijd werd nog zeer ongelukkig verloren maar vanavond was John veel scherper en ging duidelijk voor elke rally en elk punt. 1ste 2 games werden met minimaal verschil binnen geslagen maar het was toch voornamelijk de overtuiging van John die vanavond het verschil maakt. In de 3de game werd John toch wat overmoedig, zoals helaas wel vaker dit seizoen, en verloor deze hierdoor met 6-11. In de 4de game werd er vanaf het 1ste punt gevochten voor elke bal en rally waardoor Frank geen idee had wat hem overkwam en John een top prestatie neer zette door deze game met 11-2 te winnen.
Peter was in zijn wedstrijd tegen Alwin iets te lief qua spel en liet hem het spel maken en na de 1ste game nog gewonnen te hebben werd de 2de game verloren. Daarna liet Peter zien iets over te hebben en ook zelf te kunnen spelen. 3-1 overwinning en tussenstand 7-0.
John kan daarna wederom een poging gaan doen om, tegen Martin, voor het eerst een hattrick neer te zetten in de hoofdklasse. Begin was sterk en overtuigend maar na een 2-0 in game en 9-7 voor in de 3de game begon toch de druk toe te nemen dat het wel is kon gaan lukken. Martin leek de hoop op een overwinning al opgegeven te hebben en begon ineens heel vrij te spelen en liet zien goed te kunnen spelen. Na deze game verloren te hebben met 10-12 moest John ineens opnieuw beginnen in de 4de game tegen een herboren Martin. Dit maakte er een interessante laatste 2 games van maar aan het einde was het toch John die het net niet kon volhouden en Martin moest feliciteren. Martijn zorgde voor de tussenstand van 8-1 door in 3 games af te rekenen met Alwin. Peter moest het toen nog opnemen tegen Frank. 1ste ontmoeting was nipt in 5 games gewonnen door Peter. Maar Peter was niet van plan dat te herhalen en liet zien deze avond veel variatie qua spel in huis te hebben en gaf Frank eigenlijk geen kans om in de wedstrijd te komen. 3 games was dit maal genoeg en een einduitslag van 9-1 zorgde toch wel voor een zeer goed gevolg bij onze TTVN-mannen.
Het kampioenschap kwam door deze uitslag toch wel heel erg dicht bij. Op de nummer 2, SVO staan ze nu 5 punten voor met nog 1 wedstrijd in te halen op 20-11 tegen VTV 3. De overige tegenstanders zijn al op te grote achterstand gezet om nog bedreigend te kunnen worden. 6 punten nodig om zeker te zijn van het kampioen in de hoogste regionale klasse in de komende 2 wedstrijden.

Vrijdag 20-11 is dus de eerst volgende wedstrijd tegen VTV 3. Kleine handicap is wel dat TTVN met een invaller zal moeten spelen, misschien mag ik zijn plaats innemen ;-) Kopman Martijn is door zijn rug gegaan en speelt zeker niet mee. De vraag is nog even of de laatste thuiswedstrijd op maandag 23-11 niet te vroeg komt voor hem.

Naar inhoudsopgave


14 november 2009
Berkel bekers en bijna een B

door Wim Kielen

Het lijkt gewoon maar het absoluut niet gewoon. Afgelopen zaterdag werden in Berkel het C en D ranglijsttoernooi gespeeld en wederom kwamen we weer met enkele bekers thuis. De prijzen werden weliswaar door ‘gast-leden’ gewonnen maar dat maakte het niet minder leuk. De autochtone-TTVN-ers deden het namelijk ook uitstekend.
Om de beginnen maar eerst even de pupillen want hier werden veruit de beste resultaten geboekt. Zowel Dennis als Sem werden eerste in hun poule. In de vervolgrondes werden moeilijke partijen gewonnen. Zo won Sem met 3-0 van Rik van Es (Hoogland). Bij de NJM waren zowel Dennis als Kjell kansloos tegen Rik, een mooi prestatie dus. Sem verloor in de halve finale van een jongen van Scyedam, die in de finale weer van Dennis won. Dennis kwam in de finale vrij snel met 2-0 achter maar wist zich uitstekend terug te vechten tot 2-2. In de vijfde leek Dennis alsnog te gaan winnen maar na een 8-7 voorsprong, nam de tegenstander het initiatief. De service die Dennis vaak de winst brengt, werd nu uitstekend afgeslagen. Een knappe prestatie van onze jongens.
Max was abusievelijk in de verkeerde categorie ingedeeld. Hij speelde dus bij de Junioren D in plaats van C. Niet dat alle wedstrijden eenvoudig waren maar hij was toch duidelijk de beste en won het toernooi.
De derde prijswinnaar Jesper, kwam te laat op gang. Hij kwam in de troostronde door verlies in de poule. Hierna ging het redelijk eenvoudig tot aan de finale. De finale werd redelijk eenvoudig gewonnen. Dus ook Jesper met een prijs naar huis.
Bij de welpen speelden Martijn en Patrick ook uitstekend. Jammer genoeg speelden de welpen in een andere zaal waardoor het moeilijk is deze wedstrijden te volgen. De jongens haalden beide de kwartfinale. Bij de welpen speelde Youri zijn eerste grote toernooi. Hij werd knap tweede in zijn poule maar verloor zijn eerste partij in de hoofdronde. Zijn grote broer wist één partij te winnen in zijn poule en wist vervolgens een partij te winnen in de vervolgrondes. Een knappe prestatie na een wachttijd van 4 uur !!!!!
Martijn de Waal en Rens wisten niet tot winst te komen, Natalia werd in de eerste ronde van het hoofdtoernooi uitgeschakeld en Charlotte eindigde in de middenmoot bij de meisjes kadetten.
Al met al hebben we een goed toernooi gespeeld, gade geslagen door vele ouders. Zo als de gewoonte hebben we op de terugweg weer even een Mac geplunderd zodat iedereen met een volle maag thuis kwam.
Tenslotte wil ik weer Jan Smeets bedanken voor het organiseren van twee Klomp-bussen. Jan, Daam, Wim en Martin L bedankt voor het coachen van de spelers.

Naar inhoudsopgave


6 november 2009
Drie spelers door naar kwartfinale NJM

door Wim Kielen

Rob, Joran en Natalia hebben zich afgelopen zondag geplaatst voor de kwartfinale van de NJM op zondag 13 december in Almere. Ze voegen zich bij Ewa, Deborah, Charlotte en Patrick die zich hiervoor al hadden geplaatst. De afdelingsfinales werden deze keer bij UTTC gehouden. Lekker dichtbij dus. Rob en Joran speelden bij de kadetten zeer overtuigend. Ze werden overtuigend eerste in hun poule. Een knappe prestatie. Natalia in haar poultje twee achter Sharon, wat net genoeg was voor plaatsing.
Van de andere TTVN-ers speelde Sem een goed toernooi. Hij wist zelfs bijna een vijfde game te forceren tegen Roy Kapel, die landelijk speelt. Kjell, Matthijs en Myrddin, die voor Max mocht invallen, hadden hun dag niet en eindigden in de middenmoot. Dit gold ook enigszins voor Dennis, die via een extra wedstrijd nog wel de eerste reserveplek veroverde. Voor hem en Martijn V. is het afwachten of er een plekje vrij komt in de kwartfinale.

Naar inhoudsopgave


2 november 2009
John doet niet onder voor teamgenoten tegen koploper SVO

verslaggever ter plaatse: D. Rama

Dinsdag uit bij SVO, dat beloofd altijd wel iets. SVO is tot op heden de koploper in Hoofdklasse poule B. Om kans te houden voor TTVN 1 op het kampioenschap in de hoogste regionale klasse moet er dus gewonnen worden.
John voelde zich na ziekte van vorige week nog niet optimaal en gokte op een eerste overwinning op Mischa Heller welke hij thuis ook gewonnen had. Meestal een lange 5-gamer is er nodig om te bepalen wie de ontmoeting wint. John begon erg gemotiveerd en sterk en won de eerste 2 games met 11-7 & 11-6. Daarna haperde het spel van John even waardoor er een 4de game gespeeld moest worden. Deze ging voor John weer net als de 1ste 2 games en zo werd het 1ste punt van de avond voor TTVN 1 binnen gehaald. Peter moest het in de 2de wedstrijd opnemen tegen Arjan Weergang. 1 van de weinige wedstrijden die Peter tot op heden in deze competitie heeft verloren. Net als in de eerdere ontmoeting was Peter redelijk kansloos en verloor in 3 games. Martijn in de 3de wedstrijd wist met weinig overtuiging en inzet toch met 3-1 in games te winnen van Hans Hoekstra. Middels het dubbel werd de stand weer gelijk getrokken, deze werd namelijk kansloos verloren tegen het sterke dubbel Arjan & Hans. Na de dubbel was het aan John om tegen Arjan te spelen. John had al aangegeven zijn krachten te sparen omdat Arjan in de afgelopen 5 seizoenen ook al een onneembare vesting is gebleken, resultaat verlies in 3 games. Tussenstand 2-3 achter. Martijn moest het in zijn 2de wedstrijd opnemen tegen Mischa. Ook deze was niet overtuigend maar na de 1ste game met 13-11 gewonnen te hebben ging het toch steeds beter en werden de 2de en 3de games met duidelijke cijfers gewonnen. Peter moest het daarna opnemen tegen Hans. Peter begon erg sterk en nog voordat Hans door had dat de wedstrijd begonnen was stond er na 11-2 al 1 game achter Peter zijn naam. Daarna nam Peter wat gas terug maar ondanks dat werd ook de 2de game gewonnen. 3de game werd met 9-11 gewonnen door Hans en omdat Peter daar te veel mee bezig was verloor hij ook de 4de game in no-time met 2-11. Wederom moest er een wedstrijd van Peter beslist worden in de 5de game. Peter begon goed maar moest na de wissel toch toezien dat Hans naar 8-5 uitliep. Peter liet wederom zien dat hij het einde van de 5de altijd op zijn best is en werkte deze achterstand weg en won uiteindelijk wat gelukkig (Foutservice Hans op 12-11) met 13-11. Tussenstand 4-3 voor. Daarna stond er wederom een kraker op het programma. Martijn was gebrand om te laten zien dat hij weldegelijk ook kan spelen tegen materiaal spelers en niet altijd maar staat te prutsen zoals de week hiervoor. De 1ste game werd met goede forehand spinnen en strakke backhand met 11-7 gewonnen. Daarna was het een type 2de game zoals in het verleden zo vaak al gespeeld is tussen deze 2 spelers. Martijn begint sterk maar kan zijn voorsprong niet vasthouden, mede door een aantal pech ballen en 2 foute services, 11-13 voor Arjan. 3de game was snel voor Arjan en in de 4de game leek Martijn zich niet op tijd te kunnen herpakken, na 3-6 achter gestaan te hebben werd deze game met veel lange rally’s met 11-7 gewonnen. Voor het eerst in lange tijd moest er een 5de game aan te pas komen om een winnaar aan te kunnen wijzen. Martijn stond de hele game 2 punten achter maar aan het einde kwam hij met 9-7 voor. Dit bleek toch niet genoeg en met 9-11 moest hij toch weer Arjan feliciteren. John moest daarna laten zien waarom hij zijn energie had gespaard. Met soepele spinnen won hij dan ook de eerste 2 games overtuigend. Na een hapering in de 3de game, John werd iets te gretig om elke bal hard in te gaan spinnen, werd er in de 4de game weer het zelfde spel gehanteerd als in de 1ste 2 games. Resultaat een prima 3-1 overwinning. Peter moest de avond afsluiten tegen Mischa. De heen wedstrijd nog verloren was Peter zeer gebrand om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Mischa is voor Peter een lastige tegenstander qua speltype, makkelijk blokkend en lange noppen op de backhand. Peter had vanavond wel een goed antwoord op dit spel maar won qua standen niet heel er overtuigend, 11-9, 12-10 & 11-8. Maar gelukkig telt het eindresultaat en die mocht er wezen. 6-4 gewonnen van de koploper is allerminst slecht te noemen. Hiermee is de achterstand verkleind tot 9 punten met 2 wedstrijden nog in te halen.
Komende week lijkt een beslissende week te worden. Er moet door TTVN 1 thuis ingehaald worden op maandag 9-11 tegen VTV 3 en op vrijdag 12-11 uit tegen WIK.

Naar inhoudsopgave


26 oktober 2009
Jonkies nemen het over bij TTVN 1

verslaggever ter plaatse: D. Rama

Na 2 weken geen competitie gespeeld te hebben (uitwedstrijd tegen VTV 3 is uitgesteld naar 20 november) stond op maandag 26 oktober de return tegen Smash W. Op de kalender. Kleine tegenvaller leek op voorhand te zijn dat John ziek was en vervangen zou worden door Paul Oostveen. Aan de zijde van Smash was de sterkste speler (Dos Engelaar) niet meegekomen.
In de 1ste wedstrijd stond Martijn tegenover Leo Brunenberg en na de 1ste game met 11-4 gewonnen te hebben leek Martijn weer een eenvoudige overwinning op Leon te boeken. Dat viel wat tegen omdat Martijn niet heel erg gemotiveerd bleek deze avond. Met 13-11 & 11-8 werd er toch met 3-0 afgerekend met Leon. De 2de pot was tussen Peter en Achim Sialino, een zeer taaie ouderwetse verdediger. Dit werd meteen ook de mooiste wedstrijd van de avond. Na 1-2 achter gestaan te hebben in games liet Peter zien per week sterker en slimmer te worden achter de tafel. Na de 4de game met 11-6 gewonnen te hebben moest de 5de game de beslissing gaan brengen. Al vrij snel keek Peter tegen een achterstand aan van 7-4 maar na ongeveer 10 minuten en heel wat slagen verder stond Peter in eens met 9-7 voor. Na 2 matchpoint mist Achim toch terug te komen naar 10-10. 2 mooie en spectaculaire rally’s brachten uiteindelijk Peter de overwinning (12-10). Tussenstand 2-0.
3de wedstrijd zou het debuut van Paul worden op het hoogste regionale nivo. Tegen Evert Mulder moest het gaan gebeuren, na 3 rommelige games waarin Paul nog niet echt zijn gevoel gevonden leek te hebben was de game stand 1-2 voor Evert. Vanaf de start van de 4de game liet Paul zien dat hij wel degelijk goed kan spelen en met goed spel werd de tegenstander in de laatste 2 games overlopen.
Wegens goed gedrag (of was het toch zijn goede spel) mocht Paul zich naast Peter gaan bewijzen in het dubbel tegen Achim en Evert. Ook hier bleek weer een 5de game noodzakelijk, met name omdat Peter en Paul de 4de game na ruime voorsprong 6-2 alsnog weg wisten te geven.
Tussenstand 4-0. Na de dubbel mocht Peter tegen Leon spelen om het 5de punt voor TTVN op het bord te krijgen. Dat bleek voor Peter geen moeilijke opgave en na 3 games was het alweer gedaan. Martijn moest in de 6de wedstrijd tegen Evert zien dat hij na ruim 2 uur niet gespeeld te hebben zijn motivatie op tijd weer gevonden werd. Na een moeizame 1ste game kwam Martijn toch een beetje beter in zijn spel en na 11-6 en 11-1 was deze wedstrijd gelukkig weer snel voorbij.
Paul in de 7de wedstrijd tegen Achim bleek een wedstrijd waarin Paul vooral de mooie rally’s en punten pakte maar Achim toch de games. Paul won de 1ste game nog overtuigend maar daarna was het toch Achim die aan het einde van de games net iets slimmer was en met 11-13, 10-12 & 13-15 aan het langste eind trok. Eerste tegen punt van de avond was een feit, 6-1. Peter in zijn laatste wedstrijd van de avond tegen Evert was er wederom 1 om niet over naar huis te schrijven. Peter had wat moeite omzich te motiveren tegen Evert en daarom werd het toch nog een spannende pot. Gelukkig was het Peter die met 3-1 in games de wedstrijd binnen prutste. Hiermee Peter zijn 3de hattrick op rij een feit. Paul had zich leeg gespeeld tegen Achim en wist daarom niet te overtuigen tegen Leon. Leon was net iets slimmer en Paul verloor deze wedstrijd redelijk kansloos met 3-0.
Martijn in zijn laatste wedstrijd van de avond tegen Achim, ach gelukkig waren de meeste mensen al naar huis en zelfs sommige van zijn teamgenoten gingen liever douchen als naar deze wanvertoning te kijken. Motivatie was niet te vinden bij Martijn, die het toch altijd al lastig heeft tegen verdedigers. 0-3 en meer woorden maken we er niet aan vuil. Einduitslag 7-3 overwinning.
Al met al een prima avond waarin de jonkies hebben bewezen met 5 overwinningen (Peter 3, Paul 1 & het dubbel) dat jeugd bij TTVN wel degelijk de toekomst heeft. Na 7 speelrondes staat TTVN 1 3de op de ranglijst met 1 punt achter op de nr. 2 en 11 op de nr. 1 uit deze poule. Wel is het een feit dat TTVN 2 wedstrijden minder gespeeld heeft tot op heden. Er is dus nog van alles mogelijk. Dinsdag 3 november moeten ze op bezoek bij de nr. 1 SVO. Misschien tot dan. Eerst volgende thuiswedstrijd is de inhaal wedstrijd op 9 november tegen VTV 3.

Naar inhoudsopgave


25 oktober 2009
Prima optreden tijdens de 2e D-Kadetten- en Mini-meerkampen

door Wim Fassotte

Met een uurtje langer uitslapen namen we deel aan de 2e versie van de Mini- en D-Kadetten Meerkampen in het Tafeltenniscentrum in Hilversum. Geweldig leuk was de aanwezigheid van ouders en zelfs opa en oma van Vinesh, zodat ik dit keer voor de eerste keer zelf niet achter het stuur behoefde te kruipen van mijn auto, maar lekker mee kon rijden.
Vanwege de goede prestaties van de vorige keer waren de meeste spelers van TTVN ingedeeld in een sterkere poule. Er moest dus voor een overwinning wat harder gewerkt worden, maar onze jongens deden het uitstekend.
Alleen Vinesh kwam achter de tafel bij de D-Kadetten in een 9-kamp, omdat een aantal Hilversummers niet kwamen op dagen. In de voorlaatste ronde was het duidelijk, dat Vinesh achter twee Almeerspinners vierde zou worden, omdat hij ook zijn wedstrijd verloor tegen UTTC-er Nicky Jansen. In die laatste ronde gunde hij zijn zwakkere tegenstander, die tot op dat moment nog niets gewonnen had, ook een puntje. Daarmee had hij vijf van de acht partijen gewonnen.
Dan bij de mini’s , de pupillen en de welpen. Er waren 9 meerkampen en in poule 7 waren zowel Noah als Gino ingedeeld. Noah wist de partij in vier games van Gino te winnen en beiden wonnen nog een set. Zij eindigden met twee overwinningen respectievelijk op de 4e en 5e plek na een paar hele spannende partijen. Youri kwam in zijn 1e echt toernooi uit in poule 4. In het begin moest hij nog wat wennen, maar na twee verliespartijen kwam hij lekker op dreef en won zijn drie volgende sets, waardoor hij een fraaie 3e plaats veroverde. Stan speelde in poule 3. Hij trof in zijn eerste wedstrijd de uiteindelijke winnaar, Fons Verkerk van t.t.v. Hilversum, maar toonde daarna een goede vastheid en won heel knap en sterk zijn volgende vier partijen, waarmee hij de 2e prijs in de poule veroverde. Jaxon was door zijn 1e plek de vorige keer gepromoveerd naar poule 2 en deed het daar werkelijk weer geweldig. Hij verloor van een sterke vijfde klasser, maar won toch de vier overige sets, waardoor hij dit keer de 2e prijs mee naar huis mocht nemen. In de sterkste poule 1 zorgde Martijn Veldkamp voor een prima debuut door drie van de vijf partijen te winnen. Hij eindigde op de 3e plaats.

Naar inhoudsopgave


23 oktober 2009
Nieuwe tafels door sponsor PLUS supermarkt overhandigd

Highslide JSAfgelopen vrijdag heeft TTVN twee tafels in ontvangst genomen van Christ van Loon, eigenaar van Plus-supermarkt aan de Nedereindse weg. De tafels zijn gekocht van het geld dat de vereniging van de zomer bij elkaar heeft gespaard door het verzamelen van kassabonnen en twee tafeltennis activiteiten bij stichting Nedereind en in de winkel zelf.
De tafels vervangen twee oudjes, die nog uit de brand van “de Baten” zijn gered. Deze oude tafels worden van de week naar Wijkersloot gebracht waar de senioren er nog plezier aan kunnen beleven. Jammer genoeg was één van de nieuwe tafels beschadigd maar dat wordt binnenkort hersteld. Posno Sport is helaas wel de netjes en afscheidingen vergeten.
We hopen dat deze binnenkort wel worden geleverd.

Naar inhoudsopgave


23 oktober 2009
Eerste ronde Jeugdladder met 20 deelnemers

door Wim Fassotte

In plaats van de selectietraining onder leiding van Marianne Wagemakers hebben we de eerste ronde van onze traditionele Jeugdladder kunnen spelen in de herfstvakantie. Voor de vakantieweek hadden we een goede opkomst met twintig jeugdleden en waren er leuke wedstrijden te zien. Laat ik misschien wat opmerkelijke partijtjes er uit halen. In de 1e ronde wist Natalia de drie games van Stan te winnen en snoepte Ewa de 1e game af van Max. In de 2e ronde een gelijk opgaande strijd tussen Matthijs en Max en tussen Rens en Joran. Jaap won ternauwernood twee games van Mariska, Deborah won van Dennis, Martijn (Veldkamp) pakte de drie games tegen Sem, waarvan twee op gamepoint. Vinesh won twee spannende games van Youri, maar verloor de derde game met 18-16. In de 3e ronde verprutsten Matthijs en Joran tegen elkaar deze op papier aantrekkelijke partij. Ewa wist twee games te pakken van Jaap evenals Dennis tegen Jesper. Kjell had de grootste moeite om twee games van Natalia in winst om te zetten en Sem won de drie games van Jaxon. In de laatste en 4e ronde won Ewa één game van Matthijs, pakte Joran drie punten tegen Jaap. Rens won twee games van Max en Dennis won twee games van Patrick. Mariska won twee games van Jesper en Kjell behaalde twee punten tegen teamgenote Deborah. Martijn was goed voor twee games tegen Vinesh en Sem pakte drie punten in zijn pot tegen Natalia. Stan zorgde voor drie punten tegen Youri en Jaxon won zijn drie punten van Sven.
De volgende ronde van de laddercompetitie wordt gespeeld aan het begin van kerstvakantie op vrijdag 18 december, ook weer van 18.00 tot 20.00 uur. Deze laddercompetitie is bedoeld voor alle jeugdleden en 1e-jaars senioren. We rekenen dan op een nog grotere opkomst en ook weer vele leuke partijtjes.

Naar inhoudsopgave


18 oktober 2009
Uitstekende resultaten B-Ranglijst Hoorn

door Wim Kielen

Vandaag rinkelde de wekker weer om half zeven. Gelukkig ben ik gisteren vroeg naar bed gegaan zodat het opstaan mee valt. Hoe zal het vandaag gaan? Veel beter dan gisteren bij de C-spelers kan toch eigenlijk niet. Hoe dan ook, het is tijd voor de tweede dag Hoorn. Om 8 uur verzamelen bij de Driehoek en wat blijkt: iedereen op tijd. Dit gaat een mooie dag worden.
Met de bus van Klomp, die Jan Smeets, voor ons heeft geregeld, op weg naar Hoorn. Jammer genoeg spelen vandaag de welpen in een andere zaal dus nadat ik iedereen bij de sporthal er uit gegooid had, snel door met Martijn naar de zaal van Disneyrats. Volgens TomTom moest dit over onverharde wegen maar dat viel in de praktijk wel mee. Zodra Daam en Alex ook bij Disneyrats waren gearriveerd, snel met Alex terug naar de grote zaal waar we net op tijd waren voor de eerste wedstrijden.
Wie wel eens ranglijst toernooien bezoekt weet hoe druk het kan zijn in de gangpaden en vandaag was het weer zo’n dag. Je vindt er alles: opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, zenuwachtige moeders en coachende vaders, alleen de hond wordt tegenwoordig nog thuis gelaten. Gelukkig trokken onze spelers zich weinig aan van deze entourage en wonnen er lustig op los. Misschien ben ik wel de enige die er last van heeft omdat ik geen plekje voor m’n krukje kan vinden.
Vooraf vroegen we ons af hoe de debutanten Joran en Kjell het zouden doen. Ze staan allebei op de laatste plaats van de ranglijst. Kjell bij de pupillen en Joran bij de kadetten. Dat viel dus mee. Kjell kwam met een tweede plaats in de hoofdronde. Hier verloor hij direct redelijk kansloos en werd direct door zijn vader mee naar huis genomen. Wordt er even een hamburger door z’n neus geboord:o) Joran debuteerde meer dan uitstekend. Een tweede plaats in zijn poule was al boven verwachting maar laat hij nu ook nog zijn vervolgwedstrijd winnen. In de kwartfinale kwam hij zelfs 2-0. Zijn tegenstander voerde daarna de druk op en dat werd Joran te veel. In ieder geval een debuut op trots op te zijn.
Rob had last van een ochtendhumeur. Het voordeel is als je heel slecht begint dat het alleen maar beter kan gaan. De eerste twee partijen gingen verloren en bij de derde ging het een stuk beter. Normaal zou je zijn uitgeschakeld met 2 verliespotten maar Rob had geluk. Iedereen won van elkaar en zodoende werd het punten tellen. Rob had 3 punten meer gescoord en werd zodoende toch nog tweede. Hierna was de beer los en speelde hij zeer goed. In de finale viel het de eerste games net verkeerd. Twee keer 11-13 verlies waarna de pijp leeg was. Toch een nette tweede plaats.
Bij de meiden viel vooral de debuterende Deborah op. Deborah wordt steeds vaster en vooral naar forehand opening wordt een sterk wapen. In de eerste wedstrijd had ze nog wat last van zenuwen maar daarna ging het redelijk crescendo. Ze won in de hoofdronde van twee hoger geplaatste meiden waarna een spannende halve finale verloren ging.
Ewa en Mariska wisten de hoofdronde niet te halen. Gelukkig nam Ewa al snel revanche in de troostronde door deze gewoon te winnen. Ze wist haar tegenstanders steeds voor de gek te houden door ze na een ruime voorsprong steeds terug te laten komen en dan stiekem de twee laatste puntjes zelf te scoren.
Bij de welpen speelden Patrick en Martijn in de andere zaal. Via de SMS heb ik vernomen dat Patrick tweede werd in zijn poule en in de hoofdronde een hele serie matchpoints verspeelde. Jammerrrrrrrrrrrr.
Martijn deed het wat slimmer. Hij werd derde in zijn poule en ging toen alles winnen. In de finale van het troostoernooi ging het echter net mis. Maar er gaat wel een mooie beker mee naar huis.
Na stonden we rond een uur half zeven buiten met drie bekers, een halve finale en een kwartfinale plaats. Nadat Peter afscheid genomen had van zijn harem, konden we direct door naar de Mac alwaar we werden opgewacht door onze vrienden van Elan.
Nadat alle patatten waren verorberd konden we terug naar huis. Terug bij de Driehoek kwamen de ouders gelijk met ons aanrijden. Zelfs de planning klopte vandaag. Na het aftanken en terugbrengen van de bus, zat ik toch even na negenen uiterts tevreden op de bank met een lekkere bak koffie. Voetbal kijken zat er niet in vandaag (doe ik nooit als mijn kluppie heeft verloren) dus maar even de foto’s naar Marek doormailen.
Tenslotte wil ik Daam, Alex, Paul en Peter bedanken voor het coachen en hun gezelligheid, Erwin voor het rijden van de meiden en de spelers voor hun inzet. Het was twee dagen lang genieten.

Naar inhoudsopgave


17 oktober 2009
Natalia wint C-Ranglijst in Hoorn

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag was weer het jaarlijkse C-Ranglijst toernooi in Hoorn. Jan Smeets had twee busjes geregeld voor ons waardoor onze TTVN-ers na een uurtje rijden optimaal aan de wedstrijden konden beginnen. En het ging goed. Normaal zou ik hier vertellen wie wat gewonnen heeft in de poultjes maar dat is nu niet nodig. Alleen Matthijs verloor één wedstrijd. Verder werd alles gewonnen.
Iedereen dus in de hoofdronde.
In de hoofdronde bij de junioren verloor Myrddin direct en wisten Max en Matthijs hun eerste pot te winnen. Vervolgens moest Rens tegen Matthijs. Matthijs wist dit te winnen maar verloor daarna in 1/8 finale.
Bij de puppillen jongens speelden zowel Sem als Dennis een uitstekend toernooi. Op zijn eerste ranglijst toernooi kwam Sem al direct tot de kwartfinale die hij van Oscar Delissen (UTTC) verloor. Ook Dennis speelde uitstekend. In zijn tweede toernooi haalde hij de halve finale. Hier bleek de nummer 1 geplaatst toch iets te sterk.
De prestatie van de dag kwam van Natalia. Zij won eerst overtuigend haar poule, o.a. aangemoedigd door Job van der Teems. Alle oudere TTVN-ers kennen onze oude materiaalman nog wel. Zowel in de halve finale als in de finale moest ze er vol tegen aan omdat de tegenstanders ook sterk waren. Uiteindelijk won ze de finale in vier games. Natalia gaat de laatste tijd hard vooruit wat voor een groot gedeelte is te danken aan de trainingen van Mirjam Hooman. Het volgende toernooi wordt een B-Ranglijst want door haar winst heeft ze nu een B-licentie.
Tenslotte wil ik de begeleiders Jan, Wim, Marek en Bas bedanken voor hun inzet en Klomp groepsvervoer voor het ter beschikking stellen van de bus.

Naar inhoudsopgave


9 oktober 2009
TTVN 1 aan kop van Hoofdklasse B na ruime zege in Amersfoort

verslaggever ter plaatse: D. Rama

Op vrijdagavond 9 oktober stond de uitwedstrijd tegen Over ’t Net 1 in Amersfoort op de agenda voor TTVN 1.
Omdat het niet mogelijk was gebleken om deze wedstrijd uit te stellen speelde ze met een invaller uit het 2de team (1ste klasse). Eerste wedstrijd van de avond was op papier meteen de wedstrijd tussen de 2 kopmannen. Martijn begon wat voorzichtig, tegen John Verheuvel, wat tot gevolg had dat hij nagenoeg geen fouten maakte en de eerste game met 11-3 naar zich toe trok. Daarna volgde 2 zeer rommelige games die eigenlijk geen winnaar mochten hebben maar toch door Martijn gewonnen werden. 1-0 voor TTVN. Peter kwam in zijn eerste wedstrijd van de avond tegen de zeer aanvallend spelende Jeroen Schuurman net te laat op gang en verloor hierdoor de 1ste game. Daarna was het duidelijk Peter die het spel bepaalde met de volgende 3 games binnen haalde. John had de twijfelachtige eer om te beginnen tegen de invaller, Jan Geritsjan. Tegenstander bleek te beschikken over een zeer effectvolle schuif met de backhand en een goede forehand topspin met veel top- en zijspin. John begon scherp en kwam eigenlijk niet in de problemen, resultaat 3-0 in games en een 3-0 voorsprong. Wederom moesten Peter en Martijn zien dat het 1ste dubbel van het seizoen voor TTVN 1 binnen gehaald moest worden. Eerste game werd, tot irritatie van John, letterlijk binnen gesprokkeld zonder fatsoenlijk tafeltennis. Dit spel type bleef ook de 2de game gehanteerd en hierdoor verloren. Daarna kon het initiatief genomen worden in de games en werden de volgende 2 games met redelijk spel wonnen.
Martijn tegen Jeroen in de 5de wedstrijd, een wedstrijd met veel lange rally’s, stond in een mum van tijd 2-0 in games voor Martijn. Daarna vond Martijn het tijd dat hij zelf ook is wat ging aanvallen en dat bleek in de 3de en 4de game niet al te best. Ondanks 5! matchpoint in de 4de game was er toch een 5de game nodig om de beslissing te brengen. In de 5de game liet Martijn zien dit seizoen toch ook scherp en goed te kunnen spelen met een 11-0 tot gevolg, 5-0 voor.
John tegen John was een cruciale wedstrijd op deze regenachtige avond. Onze John heeft 3 x een goede voorsprong gehad, 2 x 7-3 en 1x 7-5 en toch kon hij de games net niet binnen halen. Ondanks goed spel werd er toch in 3 games verloren en het eerste tegenpunt van de avond was een feit. Peter tegen Jan was ongeveer een herhaling van Peter zijn 1ste wedstrijd. Peter de betere en de tegenstander die met de 1ste game aan de haal ging. Daarna een wat rommelige game die door Peter gewonnen werd. Daarna was het Peter die het tempo en het spel bepaalde, 3-1 in games en 6-1 op het bord. John tegen Jeroen, een goed maar ingehouden spelende John tegen een alles of niet blijvende aanvallende Jeroen. 1ste game ging nipt verloren en de 2de nipt gewonnen, 3de game weer verloren, door wat pech ballen, en de 4de game weer goed binnengehaald. 5de game moest dus de beslissing gaan brengen. John begon goed aan deze game maar het aantal mazzelballen van Jeroen zorgde er toch voor dat John zijn tegenstander moest feliciteren, 11-9. Martijn speelde daarna een zeer ontspannen wedstrijd tegen de invaller en won deze dan ook met 3-0, opvallend was een wederom 11-0 in de 3de game. Peter tegen John bleek de kraker van de avond. Peter begon sterk en gretig en haalde in no-time de 1ste game binnen. Daarna was het John die de 2de en 3de game won, ondanks 2x een 7-3 voorsprong van Peter. In de 4de game gaf Peter zich niet zomaar gewonnen en na 6-2 voor en 8-5 won hij met 11-9 waardoor wederom een 5de game de beslissing moest gaan brengen. Peter kwam weer snel op een comfortabele voorsprong maar zag John de stand op 9-9 gelijk trekken. Peter wist daarna met 2 slimme serveerballen de wedstrijd te winnen en zijn 2de hattrick van het seizoen te laten noteren. Eindresultaat 8-2 overwinning.
Doordat SVO uit bij VTV onderuit ging met 6-4 en Smash met 6-4 won van WIK staat TTVN 1 nu bovenaan in poule B van de Hoofdklasse. Komende twee weken wordt er door TTVN 1 niet gespeeld. Eerst volgende wedstrijd is thuis op maandag 26 oktober tegen SMASH.

Naar inhoudsopgave


4 oktober 2009
Regionale voorronde NJM: Goede resultaten

door Wim Kielen

Afgelopen zondag is in Hilversum de regionale voorronde gespeeld van de Nationale Jeugd Meerkampen. Toen gisteren aan het einde van de dag de punten werden geteld, bleek dat we uitstekend gepresteerd hebben. Hierbij viel op dat hoe jonger de spelers, hoe beter de prestatie.
Het moeilijkst hadden de jongens junioren. Matthijs gaat als vierde door naar de volgende ronde en Myrddin werd als vijfde net uitgeschakeld. Max verraste zichzelf door als nummer 4 in de poule te plaatsen voor de finale.
Bij de kadetten speelde Joran een uitstekend toernooi. Door eerste vier wedstrijden eenvoudig te winnen, kon hij zich mentaal opladen voor de finale tegen Jordin van Dasselaar. Joran won van Jordin in vijven door geconcentreerd zijn tactiek te blijven volgen. Een knappe prestatie! In een andere poule moest Jesper na 3 wedstrijden opgeven vanwege een spier in z’n rug.
Kjell en Dennis troffen elkaar in de finale van hun poule. Doordat ze beiden tot dan toe alle wedstrijden hadden gewonnen, verwachtten we een spannende finale. Echter al snel bleek dat Kjell oppermachtig was en eenvoudig won. Kjell dus eerste en Dennis tweede. Sem speelde in de andere poule ook een uitstekend. Met gecontroleerd aanvallend spel verloor hij alleen van de latere winnaar. Alle andere wedstrijden werden gewonnen.
Bij de welpen was het helemaal een TTVN feestje. In de enige welpenpoule werd Patrick eerste en Martijn V. tweede. Hier viel op dat Patrick in de finale van Martijn won terwijl tijdens de trainingen Martijn meestal wint. De afdeling heeft maar één plaats bij de welpen in de kwartfinale. Deze is dus voor Patrick. Martijn moet hopen dat er een reserve plaats aan hem wordt toegekend.
Aan het einde van de dag bleek dus alleen Myrddin uitgeschakeld.
Op 1 nov spelen Natalia, Matthijs, Rob, Joran, Kjell en Sem dus de afdelingsfinale samen met Max en Dennis die voor hun andere vereniging uitkomen. Deborah, Ewa, Charlotte en Patrick zijn geplaatst voor de kwartfinale op 13 december is Almere. Voor Martijn is het afwachten.
Je kan wel bedenken dat, bij thuiskomst, m’n bakkie koffie op de bank zeer tevreden smaakte.

Naar inhoudsopgave


28 september 2009
Peter man of the match tegen WIK 1

verslaggever ter plaatse: D. Rama

Maandag 28 september thuis tegen WIK 1. Wik 1 is net gepromoveerd uit de eerste klasse en beschikken over twee sterke hoofdklasse spelers, Frank Struik & Alex de Hoop. Hun derde man is beduidend minder, Martin van Steijn.
Gestart in de voor ons gebruikelijke opstelling speelde Martijn in zijn 1ste wedstrijd tegen de tot dan toe ongeslagen Frank. Helaas voor Frank begon Martijn scherp en met o.a. 11-2 & 11-6 was de wedstrijd snel voorbij. 1-0 voor TTVN. John begon goed tegen Alex maar door het lastige spel van Alex, lange noppen op de backhand waar hij ook mee aanvalt ging de 1ste game met 7 verloren. In de 2de game begon John steeds beter in zijn spel te komen en won deze ook vrij eenvoudig. Na een met pechballen verloren 3de game met 10-12 was het over en ging ook de 4de game naar Alex. Stand weer gelijk. Peter tegen Martin was een wedstrijd waarin het niveauverschil groots was en dat had Peter ook snel door. Gas terug nemen dacht Peter. Gelukkig won hij wel in 3 games.
Dubbel van Peter & Martijn, het slechtste dubbel van het duo tot op heden. Ondanks een gewonnen 2de game ging het punt toch naar WIK met 1-3. Tussenstand weer gelijk.
Na het dubbel, John tegen Frank. Een wedstrijd welke in het verleden nog wel eens verrassend door John gewonnen werd. Vanavond was het helaas niet John zijn avond en verloor deze met 2 games 2 punten verschil met 1-3. 2-3 achter, dit bleek het kantel punt van de avond te zijn. Nadat Martijn met 3-0 van Martin gewonnen had bleek het dat het de avond van Peter zou gaan worden. Tegen Alex haperde het spel nog een beetje in de eerste 2 games waardoor er 1-1 aan het begin van de 3de game op het bord stond. Na wat tactische aanwijzingen toonde Peter dat zijn spel ook in dat opzicht dit seizoen hard vooruit gaat. Resultaat 3-1 voor Peter en een tussenstand van 4-3. In de wedstrijd tegen Martin maakte John het vooral zichzelf lastig. Met zeer hard werken werd er met 3-1 in games gewonnen. Klein detail, alle games werden met 2 punten verschil gespeeld. Wedstrijd van de avond moest die van Peter tegen Frank worden. Echter na 3 games stond het 1-2 voor Frank en moest er dus wat veranderd worden in het spel van Peter om met de winst aan de haal te gaan. 4de en 5de game werd er door Peter niet alleen erg sterk gespeeld maar ook mentaal en tactisch zeer sterk. Resultaat een prima 3-2 overwinning op Frank. De overwinning was met 6-3 in ieder geval veilig gesteld. In de laatste wedstrijd van de avond, Martijn tegen Alex was het vooral Martijn die met wat concentratie gebrek begon aan de wedstrijd. Hierdoor 0-1 in games achter kwam. Daarna was het toch Martijn die 3x de game naar zich toe trok. 7-3 overwinning en na 4 speelrondes met 18 punten een 3de plek met 1 punt achter op de nummer 2 maar met 1 wedstrijd minder gespeeld.
Komende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Over ’t Net 1 in Amersfoort op het programma.

Naar inhoudsopgave


21 september 2009
TTVN1 start thuis met nederlaag

verslaggever ter plaatse: D. Rama

Maandagavond 21 september stond voor TTVN 1 de thuiswedstrijd gepland tegen het sterkste team in de hoofdklasse poule, SVO 1. In het SVO team speelt o.a. Arjan Weergang, welke in het afgelopen seizoen 100% speelde in de hoofdklasse.
Uit tactisch oogpunt had TTVN besloten dat Peter zou starten tegen Arjan. Helaas werkte deze tactiek niet zoals gehoopt en ondanks 2 games met voorsprong gespeeld te hebben werd de eerste wedstrijd toch verloren door Peter in 3 games. John moest het in zijn eerste wedstrijd van de avond opnemen tegen Misja Heller. John speelt al seizoen tegen Misja en altijd in 5 games. Zo ook vanavond. Na 1-0 in games voorgestaan te hebben keek John na 3 games tegen een 1-2 achterstand aan. Na hard werken in de 4de game werd deze winnend afgesloten. In de 5de game werd er al snel tegen een achterstand aangekeken welke na 7-10 toch nog kon worden weggewerkt en John deze game, na 6 matchpoints tegen, met zijn eerste matchpoint af kon maken met 15-13. 1-1 als tegenstand.
Martijn tegen Hans Hoekstra, een wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 qua percentage uit de poule van vorig seizoen, verliep eigenlijk ook net als de afgelopen seizoen. Een vrij makkelijke 3-0 overwinning voor Martijn. Tegen het sterkste dubbel uit de hoofdklasse (Arjan & Hans) moesten Peter en Martijn zien dat ze niet te snel tegen een grote achterstand aan zouden lopen. Tot ieders verwachting werden de eerste 2 games redelijk overtuigend gewonnen door het TTVN dubbel. Helaas gingen de overige 3 games redelijk overtuigend naar SVO waardoor de tussenstand na 4 wedstrijden weer gelijk getrokken werd (2-2).
Na de dubbel mocht John 3 games tegen Arjan proberen een redelijk resultaat neer te zetten. Ondanks 3 goede games vanuit de kant van John moest hij toch zijn tegenstander feliciteren. In de wedstrijd tussen Peter en Hans had Peter in het begin moeite om het directe spel van Hans te ontregelen en zo zijn eigen spel te kunnen spelen. Resultaat na 3 games was dan ook een achterstand van 1-2. Vanaf de 4de game liet Peter toch zien dat hij ook tactisch aan het groeien is en met slim spel kon hij de 4de en 5de game naar zich toe trekken. Tussenstand weer gelijk, 3-3. Martijn was in de eerste 2 games tegen Misja niet helemaal wakker maar won ze beide met 2 punten verschil. In de 3de game was Martijn een stuk scherper en won deze game zeer overtuigend. John in de wedstrijd tegen Hans was niet de wedstrijd die we gehoopt hadden. Ondanks bijna elke game met voorsprong gespeeld te hebben werd deze uiteindelijk toch verloren. Weer een gelijke stand na 8 wedstrijden.
Martijn moest het in zijn laatste wedstrijd van de avond opnemen tegen Arjan. Met een sterk begin van Martijn werd de eerste game met 11-7 gewonnen. Ook het begin van de 2de game was voor Martijn maar daarna verloor hij toch de grip op de wedstrijd met als resultaat een 1-3 nederlaag.
Peter tegen Misja was een wedstrijd tegen de verhouding in. Peter speelde sterk maar Misja won de games. De 3de game leek de ommekeer te gaan worden voor Peter maar in de 4de game was Misja toch weer eerder bij de 11. Eindresultaat, een 4-6 verlies.
Maandag 28 september speelt het eerste wederom thuis. Dit maal tegen het net gepromoveerde team WIK 1 uit Kockengen.

Naar inhoudsopgave


20 september 2009
Unieke prestaties op de 1e D-Kadetten- en Mini-meerkampen!

door Wim Fassotte

Edo kwam Noah afmelden vanwege het feit, dat hij zich niet zo lekker voelde, dus moesten we met vijf jeugdleden vertrekken naar SVE in Utrecht voor de 1e Mini- en D-Kadetten meerkampen van dit nieuwe seizoen.
Zeker verrassend en eigenlijk niet te geloven is het dan, dat onze gehele afvaardiging er in slaagde tijdens het gehele evenement ongeslagen te blijven.
In poule 6 slaagde onze bijna 9 jarige Gino Kader erin al zijn partijen goed geconcentreerd en soms wel op het nippertje in winst om te zetten. In poule 5 slaagde onze Kim Versluis voornamelijk door haar betere technische uitvoering van de slagen ook haar vijf sets te winnen. In poule 3 verrichtte Sven Braster een zelfde huzarenstukje zelfs zonder gameverlies, al werden vele games met slechts 10-9 en 12-10 gewonnen. Zeker verrassend was het al zeer knappe en overtuigend optreden van Jaxon Schmitt in poule 2. Ook hij bleef ongeslagen. Vinesh Ramdutt speelde in de 2e nieuwelingen poule bij de D- Kadetten. Drie keer moest hij het aan laten komen op een beslissende 5e game, maar ook hij bleef ongeslagen. Het moet echt uniek zijn, dat een gehele ploeg van één club met vijf man ongeslagen bleef op een evenement, waaraan 48 jeugdspelers aan deelnamen. Met belangstelling zien we uit naar de volgende reeks meerkampen, die alweer op zondag 25 oktober a.s. bij Hilversum zullen plaatsvinden en waar Kim en deze TTVN - jongens in een hogere groep moeten gaan uitkomen.

Naar inhoudsopgave


17 september 2009
Eerste winst voor TTVN 1 tijdens Hoofdklasse debuut

verslaggever ter plaatse: D. Rama

Donderdagavond 17 september was het dan eindelijk zo ver. Het competitiedebuut voor TTVN 1 in de Hoofdklasse en in het bijzonder voor Peter Marijn die voor het eerst zichzelf mag gaan bewijzen in deze klasse. De tegenstander was SMASH Woudenberg, een team met diverse spelers welke al jarenlange ervaring hebben in de Hoofdklasse en sommige zelfs op hoog landelijk niveau gespeeld hebben.
Eerste wedstrijd, Martijn tegen Leon Brunenberg, in het verleden vaak een zeer lastige tegenstander door zijn lange noppen op de backhand. Deze avond was het Martijn die zeer scherp begon en met 3-0 het eerste punt voor TTVN binnen haalde. Peter mocht in de tweede wedstrijd aantreden tegen de zeer ervaren en sterke Dos Engelaar. Peter begon sterk en kwam met 5-2 voor, maar daarna vergat hij te blijven spelen waardoor Dos met zijn lange noppen, waar hij voornamelijk mee aanvalt, Peter uit zijn spel kreeg en er voor zorgde dat er middels een 3-0 game stand, 1-1 op de teller kwam. In de derde wedstrijd kwam John al snel met 2-0 voor in games waarna hij Pieter Koekkoek te veel liet spelen. Maar uiteindelijk was hij toch in 5 games de sterkste. Dubbel was een nieuwe ervaring voor Peter en Martijn, nog nooit eerder hadden ze samen serieus gedubbeld. Tegen Leon en Dos werd de 1ste game nog binnen gehaald maar daarna gingen er 2 naar Smash. De 4de game werd door zeer sterk spel van Peter binnen gehaald, helaas werd de 5de game verloren waardoor de stand weer gelijk getrokken werd 2-2.
Na het dubbelspel mocht Martijn proberen om het Dos erg moeilijk te maken. De eerste game leek het daar niet op (0-8 na begin) maar in de tweede game leek Martijn zich te herstellen door deze te winnen. De 3de game was weer redelijk kansloos. 4de game ging het niveau aan de kant van Martijn omhoog en hij won deze. 5de game was redelijk eenrichtingsverkeer en werd uiteindelijk vrij gemakkelijk binnengehaald. 3-2 voor. John tegen Leon was de eerste 2 games eenrichtingsverkeer. John liet niets aan het toeval over en won deze games makkelijk. Na een kleine hapering, 3de ging verloren, werd de 4de game weer vol overtuiging gewonnen na 8-0 voor gekomen te zijn. Peter zijn 2de wedstrijd tegen Pieter was weer gemakkelijk. Peter speelde wat te snel en maakte erg veel fouten. Uiteindelijk kreeg hij de juiste vorm te pakken om deze wedstrijd binnen te slaan en er 5-2 van te maken. John kon daarna aan de bak om wederom een poging te doen om er 3 te winnen op 1 avond in de hoofdklasse. Met zeer goed spel kwam hij nog wel met 2-0 in games voor maar daarna was het Dos die de laatste 3 games won waardoor John toch nog even moet wachten op zijn eerste hattrick. Martijn won daarna met 3-0 van Pieter en Peter kon er 7-3 van gaan maken met zijn winst tegen Leon. Begin van Peter was erg goed maar na 2-0 voor gestaan te hebben was het toch Leon die de 3de game binnen sloeg (met wat hulp van net). 4de game werd met wat geluk door Peter binnen gesprokkeld en resultaat 7-3 winst.
Maandag 21 september staat de thuiswedstrijd op het programma tegen de sterkste tegenstander uit deze poule, SVO 1.

Naar inhoudsopgave


24 augustus 2009
Geslaagd trainingsweekend

door Wim Kielen

Voor de derde keer hebben HTTC en TTVN samen een trainingsweekend georganiseerd. Het kampje is bedoeld om een vliegende start te maken in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. De competitie begint weer vroeg dus een paar uurtjes extra trainen is nooit weg.
Net zoals in voorgaande jaren werd er op vrijdagavond, zaterdag en zondag getraind. Dit jaar was speelde het mooie weer ook mee. Charlotte, Deborah, Ewa, Natalia, Merel, Matthijs, Martijn V, Myrddin en VTV-ster Sharon hebben zich urenlang in het zweet gewerkt. Wat opviel is dat er tegenwoordig meer gedisciplineerd wordt getraind dan enkele jaren geleden. Zelfs aan het einde van de zaterdag werd er nog flink gewerkt.
Ook op zondag werd er nog goed getraind en dat na een overnachting in de zaal. Ja, ik geef toe, sommigen hebben ook nog geslapen.
Naast het trainen was er ook voldoende ruimte voor ontspanning. Zo hebben zaterdagavond Gert en Robbert een filmavond georganiseerd met een vrij hilarische ‘tafeltennis’-film en zondag kon er nog wat gevoetbald worden in de kooi op het terrein.
Na de zondagtrainingen hebben we nog een toernooitje gespeeld waarna de spelers door de ouders werden opgehaald. Thuis kon ik nog net naar m’n bank strompelen en daar neer ploffen. Ik denk dat ik volgend jaar als speler ga, daar wordt je minder moe van. Maar na een bak koffie kon ik weer nagenieten van een geslaagd weekend. Tenslotte wil ik de trainers Gert, Daam, Marianne en de begeleiders Robbert, Lucy en Erwin bedanken voor hun begeleiding tijdens het weekend.

Naar inhoudsopgave


5 juli 2009
Eindresultaat PLUS Van Loon actie

Afgelopen week heeft Christ van Loon de einduitslag bekend gemaakt van de PLUS Van Loon sponsor actie. Dinsdag j.l. waren alle deelnemende verenigingen uitgenodigd om een symbolische cheque in ontvangst te nemen. Na korte toespraken van wethouder Curvers en Christ, mocht voorzitter Harry Eleveld de TTVN-cheque in ontvangst nemen.
Afgelopen weken stonden in het teken van het verzamelen van kassa-bonnetjes in de winkel. Dit aangevuld met de bij stichting Nedereind georganiseerde sociale actie en de tafeltennis-happening in de PLUS-winkel zelf, leverde een eindresultaat van ruim 1700 euro op. Een fantastisch resultaat. Het bestuur heeft besloten om dit bedrag te besteden aan twee nieuwe tafels en een aantal nieuwe afscheidingen. Met deze nieuwe tafels kunnen we komend seizoen weer netjes te voorschijn komen in de landelijke jeugdcompetitie en hebben we twee extra tafels in Wijkersloot.
Aan het einde van de actie bedankt TTVN Christ van Loon voor het organiseren van de PLUS actie, Robin voor het schrijven van de plannen, Harry voor het organiseren van beide acties en TTVN-leden die tijd in deze actie hebben gestoken.

Naar inhoudsopgave


28 juni 2009
Afdeling Midden presteert goed tijdens Jeugdcup 2009

door Daam Hoogendijk

Met een grote TTVN afvaardiging nam afdeling Midden deel aan de jeugdcup in Papendal. Bij de jongens speelde Rob net als vorig jaar bij de pupillen mee en Patrick debuteerde bij de welpen. Natalia was er voor de tweede keer bij en mocht haar kunsten vertonen bij het meiden pupillenteam, en ik had de eer om dat team te mogen begeleiden.
Zaterdag speelden de jongens en de meisjes een eigen poule met drie wedstrijden. Van de wedstrijden van de jongens (als zevende van de acht afdelingen geplaatst) heb ik weinig gezien, maar ik weet wel dat Rob het overgrote deel van zijn wedstrijden won en dat Patrick als nulde-jaars welp ook al af en toe een potje pakte. Bij hen bleef het zaterdag tot het einde ongemeen spannend, na één winst en één verlieswedstrijd moest de derde wedstrijd beslissing brengen. Alles was mogelijk, bij een overwinning op Holland Noord was een tweede plaats en plaatsing voor de halve finales op zondag gegarandeerd, bij verlies zou zelfs een vierde plaats mogelijk zijn. Het bleef bijzonder lang spannend, maar na een 9-9 gelijke stand werden twee wedstrijden verloren (9-11) en werden de Jongens vierde in hun poule.
De meiden (als achtste en laatste geplaatst) verloren de eerste wedstrijd kansloos tegen de uiteindelijke winnaressen uit Limburg, een invalster van afdeling Oost redde onze eer, het werd 1-19, de tweede wedstrijd tegen Oost ging al een stukje beter, Sharon van VTV won alle drie haar enkelwedstrijden en samen met Annabel (Shot) die ook een wedstrijd won, pakte ze het dubbel, en zo werd de uitslag 5-15. Bij de derde wedstrijd tegen Gelre kwam eindelijk de langverwachte overwinning, alle meiden haalden wat puntjes binnen en met een krappe 11-9 overwinning werd zo een derde plaats in de poule behaald, zodat zondagochtend ochtend tegen de nummer vier van de andere poule gespeeld mocht worden.
De overnachting in het sporthotel op Papendal had de teams van onze afdeling duidelijk goed gedaan, de eerste wedstrijd van de meiden zondag ging erg snel, Natalia en Eileen (Shot) bij de pupillen en Sharon, Annabel en Melissa (Shot) bij de welpen, hadden er duidelijk zin in. Noord had geen schijn van kans en bij 11-2 konden we handjes schudden en waren de meiden dus verzekerd van minimaal een zesde plaats. De laatste wedstrijd voor plaats 5/6 tegen ZuidWest was niet spannend, deze meisjes waren duidelijk een stuk sterker en zo werd afdeling Midden dus zesde, de beste eindnotering sinds jaren.
De jongens waren zondag ondanks de bittere pil van zaterdagavond op en top gemotiveerd om er nog wat van te maken, de eerste wedstrijd tegen Limburg dat zaterdag derde was geworden en wonnen de jongens met 12-8 en de wedstrijd voor plek 5/6 opnieuw tegen Holland Noord werd ditmaal wel gewonnen met 11-9, en zo werden de jongens toch nog knap vijfde.

Naar inhoudsopgave


26 juni 2009
ONI komt tekort in finale ondanks goede start

door Bart den Blanken

Het is ONI niet gelukt om de beker te veroveren in Nijkerk. Het IJsselsteinse vijftal, dat met John van Spengen, Martijn Heidema, John Jansen en Peter Marijn aantrad, verloor de finale met 6-10 van Rega. Rega speelde de finale met Michel Laroo (553), Dennis Visser (501), Arnoud Dompeling (365) en Peter Schut (330). Waardoor Michel Laroo de tweede speler wordt na Mark van Werkhoven die de beker in ontvangst mocht nemen.
Om even voor negen uur begon de finale is de sfeervolle zaal van de thuisploeg Rega. Het eerste paar van ONI werd gevormd door John van Spengen en Martijn die allebei hun eerste wedstrijd wonen van Arnoud en Peter. Vervolgens betraden Peter en John Jansen het strijdtoneel. Peter verraste iedereen door met groot gemak van verdediger Michel Laroo te winnen. John speelde een knappe wedstrijd maar moest aan het einde van derde game capituleren. Bij het begin van de dubbels stond ONI dus met 1-3 voor, echter zorgden de dubbels voor de ommekeer in de wedstrijd. John en Peter konden hun dubbel niet omzetten tot winst en Martijn en John van Spengen konden de 0-0 wedstrijd ook niet benutten: 3-3.
De wedstrijden na de dubbel werden gedeeld waardoor de stand 4-4 werd toen John Jansen en Peter moesten aantreden tegen Michel Laroo en Dennis Visser, beide kregen een kleine voorsprong mee maar konden deze niet behouden: 4-6. De volgende wedstrijden zouden cruciaal worden in de strijd om de Beker 2009. John van Spengen moest het met 4-0 achter opnemen tegen Dennis Visser, terwijl Martijn 4-0 voor kreeg tegen zijn oud-teamgenoot Michel Laroo. In een spannende wedstrijd moest John zijn meerdere erkennen tegen Dennis. Martijn had tegen Michel een hele ongelukkige eerste game maar liet in de tweede game met 21-7 winst zien dat hij een grote kans had, echter bleken twee matchpoints niet aan Martijn besteed: 4-8. Peter bracht vervolgens de stand naar 5-8 maar John kon Arnoud niet afhouden van het maken van onmogelijk punten waardoor de stand 5-9 werd. Martijn en John van Spengen moesten proberen ONI in de race om de beker te houden maar tegen Dennis Visser kwam Martijn te laat in zijn spel waardoor de beker naar Rega ging. Ondertussen stonden John van Spengen en Michel Laroo 21-21 in hun beslissende game, na een onderbreking van ongeveer vijf minuten won John met 26-24 in de beslissende game zodat de eindstand bepaald werd op 6-10.
ONI heeft dus een mooi bekerseizoen niet het ideale slot kunnen meegeven maar wil wel iedereen bedanken voor de steun die geboden is in de wedstrijden.

Rega 2 – ONI 1 10-6

Rega 2:
Michel Laroo
Dennis Visser
Arnoud Dompeling
Peter Schut


2 uit 4
4 uit 4
2 uit 3
0 uit 3

ONI 1:
John van Spengen
Martijn Heidema
Peter Marijn
John Jansen


3 uit 4
1 uit 4
2 uit 3
0 uit 3

 

Naar inhoudsopgave


20 juni 2009
ONI 1 naar de finale Bekercompetitie

door Martijn Heidema

Vrijdag 19 juni om ongeveer 20:15 was het dan zover. ONI thuis in de halve finale van de beker. Na een zeer matig start was de stand na 6 wedstrijden 2-4 voor ELAN. Echter door 2 cruciale potten werd de stand gelijk getrokken en was er de taak voor Peter en Paul om in hun 2 opvolgende wedstrijden minimaal gelijk te blijven. Echter bijblijven stond op deze mooie avond niet in het woordenboek van deze bekerstrijders en er werd na 4 wedstrijden een 8-4 op het bord gezet in het voordeel van ONI. Nadat John van Spengen er minimaal een beslissend dubbel uithaalde door de stand op 9-4 (en dat waren dus 7 overwinningen op rij voor ONI!!) te zetten kon Martijn het afmaken. Echter hij kon zijn sterke spel van eerder op de avond niet voortzetten en moest nog 1 maal zijn tegenstander feliciteren. Bij 9-5 op het bord konden Peter of Paul het afmaken. Paul redde het net niet tegen de sterke 2de divisie speler maar Peter haalde meer dan verdient het beslissende punt binnen.
Ik wil namens ONI 1 bekerteam iedereen bedanken voor de vele, luidruchtige aanmoedigingen. Zonder deze aanmoedigingen was het zeker veel moeilijker geweest om ELAN eronder te krijgen.

Naar inhoudsopgave


19 juni 2009
Tafeltennisdiploma's behaald bij TTVN

door Wim Fassotte

Aan het eind van het tafeltennisseizoen hebben de kinderen, die bij TTVN deelnemen aan het "SUPERSTAR" tafeltennisopleidingsprogramma, op vrijdagmiddag 19 juni aan hun trainers en vele belangstellenden laten zien, dat zij weer beter zijn gaan tafeltennissen.
Tijdens de trainingen en lessen in het afgelopen half jaar hebben zij hun vaardigheid in het beoefenen en hun kennis van de sport onder deskundige leiding kunnen verbeteren.
De 8-jarige Imne de With en de eveneens 8-jarige Gino Kader mochten het 1e diploma STER 1 in ontvangst nemen. Met zowel STER 1 als STER 2 werden Leandro Riedewald en Vinesh Ramdutt beloond. Daarnaast behaalden Kim Versluis, Noah Gagliardi, Daan de Reuver, Rik Ruttenberg en Joost Lorié STER 2. Dino Gacevic behaalde zijn 3e STER. Het 4e en tevens laatste diploma van deze basisopleiding tafeltennis werd uitgereikt aan Kjell Bonhof, Dino Gacevic,Patrick Nieuwendijk, Robert Verkerk en Martijn de Waal. Zij kregen vol trots en onder applaus van de vele aanwezigen de SUPERSTAR medaille omgehangen.

Naar inhoudsopgave


13 juni 2009
Weer een gezellig UTTC Toernooi

door Wim Kielen

De jeugdcommissie van UTTC organiseerde voor de derde keer een einde-seizoen toernooi voor alle spelers die er nog geen genoeg van hebben. Voor onze vereniging had zich weer een flink aantal spelers aangemeld. Sven, Patrick, Martijn, Charlotte, Merel, Deborah, Dylan, Max, Rens, Joran, Rob en Peter waren aanwezig terwijl Tom en Desley zich ziek hadden afgemeld.
Er werden 5 en 6-kampen gespeeld zodat iedereen lekker lang bezig was. Zoals het gaat in dit soort toernooitjes zijn er spelers die winnen en spelers die verliezen. Zowel Sven Braster als Martijn Veldkamp speelden voor het eerst een toernooitje bij de ‘grote’ jongens en dat ging niet onaardig. Ze zijn beiden pas enkele maanden lid bij onze vereniging en er werden al partijen gewonnen. In de middelste poultjes eindigden Patrick en Merel in de middenmoot, Charlotte in de onderste regionen en veroverde Deborah verrassend een tweede plaats.
In de op één na hoogste poule speelden Max, Joran, Dylan en Rens tegen elkaar. Maar waar we vier vechten om een been, gaat de vijfde ermee heen. Een jongen van Hoogland ging er met de eerste plaats vandoor. Max werd met de tweede plek de beste TTVN-er.
In de hoogste poule won Peter de eerste plek met twee vingers in zijn neus. Niet minder knap was de tweede plek van Rob. Hiervoor moest hij o.a. van Maarten Versloot en Joost winnen. Weer een mooie prestatie.
Thuis op de bank, nagenietend met een lekkere bak koffie (gekocht bij onze sponsor PLUS van Loon), bedacht ik me dat het toch leuk is dat verenigingen dit soort gezelligheidstoernooien organiseren. Het lijken wel reünies. Zelfs Ewa kwam op haar krukken even sfeer proeven. Na haar knieoperatie is ze goed aan het herstellen.
Tenslotte hebben we deze keer waarschijnlijk een nieuw record gevestigd. De deelnemende TTVN-ers wonen in Driebergen, Utrecht, IJsselstein, Beusichem, Culemborg, Tiel, Vleuten, De Meern en Nieuwegein. Hoeveel verenigingen kunnen dat zeggen.

Naar inhoudsopgave


6-7 juni 2009
Rob heeft zwaar finale weekend NJM

door Wim Kielen

In het weekend van 6 en 7 juni is in Panningen (Limburg) de finale gespeeld van de Nationale Jeugdmeerkampen. Dit is een toernooi waarbij alle jeugdspelers van Nederland kunnen inschrijven. Bij iedere gespeelde ronde valt de helft van de spelers af totdat er in iedere leeftijdscategorie 12 spelers over zijn. Deze laatste 12 spelen allemaal tegen elkaar in een 2-daags evenement.
Als eerste TTVN sinds lange tijd Rob Seldenrijk had zich knap geplaatst voor het evenement. Z’n vader had in de buurt van Panningen een Centre-parcs huisje gehuurd zodat we niet twee keer naar Limburg hoefden te rijden. Met Daam als coach vertrokken we al op vrijdagavond zodat Rob de volgende ochtend fris aan te start stond. Aangekomen in het huisje bleek dat Rob ook nog andere kwaliteiten heeft naast tafeltennis namelijk het verstoppen van Daam’s spullen.
Het toernooi verliep niet geheel zoals gehoopt. Vooraf had Rob een inschatting gemaakt bij welke wedstrijden hij kans op winst had en welke niet. We hoopten op een plaats bij de beste 7. De eerste dag werden 2 van de 6 wedstrijden in winst omgezet en de tweede dag gingen alle wedstrijden verloren. Hierbij moet worden aangetekend dat een flink aantal wedstrijden pas in de 5de game werden verloren. Het eindresultaat was een 11-de plaatst in de nationale top en als je dan in aanmerking neemt dat de meeste spelers 4 tot 5 keer het aantal trainingsuren van Rob maakt dan kan je na afloop toch trots zijn dat je er hebt gestaan.
Na afloop van het toernooi maakte de organisatie een mooi spektakel van de prijsuitreiking. Bij de meeste landelijke toernooien is er geen prijsuitreiking en krijg je je beker in een gangetje of hoekje van de zaal. In Panningen werd er uitgepakt met een echt podium en live-orkest. Dan heb je als prijswinnaar ook het idee dat je gewonnen hebt. Ik vond het geweldig.
Na afloop op de bank thuis met m’n bak koffie, realiseerde ik me hoe zwaar zo’n tweedaags toernooi is. Het is niet alleen dat je een paar potjes moet spelen maar de naast het fysieke komt ook het mentale om de hoek kijken. Het is warm in de zaal, spelers raken moe maar de druk om te presteren blijft. Dit is mentaal zeer zwaar. Zeker als je het niet gewent bent zoals Rob. Desondanks ben ik trots dat we als TTVN aanwezig mochten zijn in de finale. Tenslotte wil ik Ruth bedanken voor het organisatie van het verblijf, Daam voor het coachen en Alex, Joran en Wim Fassotte voor het supporten.

Naar inhoudsopgave


4 juni 2009
PLUS Sponsoractie opbrengst

door Harry Eleveld

De opbrengst voor de club tijdens onze sponsoractie op zaterdag 30 mei was € 534,56 ofwel de hoogste score voor een vereniging in een week gedurende de PLUS-actie. Daarbij komen nog de bedragen tbv deze commerciële activiteit en de sociale activiteit die TTVN gehouden heeft.
Ten eerste bedanken we de PLUS (Christ dus) uiteraard voor zijn actie, ten tweede bedanken we de betrokken clubleden die er zaterdag urenlang hebben gestaan en voor ons een positieve uitstraling hebben gezorgd. Ook hebben we dankbaar gebruik kunnen maken van de hoge omzet van de PLUS op de zaterdag voor het pinksterweekeinde.

Jongens en meisjes: bedankt!

Naar inhoudsopgave


26 mei 2009
Sociale activiteit van TTVN en PLUS Van Loon

door Harry Eleveld

Highslide JS In het kader van de Sociale activiteit van TTVN binnen het sponsorplan van Plus van Loon en Nieuwegein Beweegt is op 19 mei een tafeltennisactiviteit georganiseerd voor mensen met een beperking en 55+'ers. In de boerderij van Stichting Nedereind werd op 4 tafeltennistafels (waarvan 2 tafels van TTVN en 2 van Nedereind) gestreden om het kampioenschap van Nedereind 2009. Dit tafeltenniskampioenschap werd georganiseerd als startsein voor tafeltennistrainingen voor mensen met beperking op iedere dinsdagavond tussen 20:15 en 21:45 uur. Deze activiteit wordt ondersteund door Harry Eleveld vanuit TTVN en Stichting Nedereind en vrijwilliger Jan Verleun. Christ van Loon, eigenaar van PLUS van LOON gaf het startschot voor het toernooi. Anje Andriessen gaf acte de présence namens MEE Utrecht, Gooi & Vechtstreek. De gemeente was, ondanks enkele uitnodigingen, helaas niet vertegenwoordigd.

Highslide JSHet tafeltennistoernooi werd bezocht door ongeveer 30 mensen, waarvan 16 mensen deelnamen aan het toernooi. Men begon in een van de 4 poules, waarna de nummers een in de finalepoule terechtkwam op tafel 1, de nummers twee in poule twee, etc. Iedereen had aan het einde van de avond 6 wedstrijden gespeeld, waarna de eindrangschikking kon worden opgemaakt. In een spannende finalepoule werd Dennis Zijtveld eerste en ontving de kampioensbeker. Ook Susanne Kreuger won een beker met haar welverdiende tweede plaats, direct gevolgd door Remco ten Tije een Duncan Asen. Susanne, Remco en Duncan hadden alle drie een partij gewonnen in de finalepoule, waarbij na telling van de games duidelijk werd dat Susanne de gelukkige was, die tweede werd.

De complete uitslag:

1. Dennis Zijtveld (winnaar finalepoule)
2. Susanne Kreuger
3. Remco ten Tije
4. Duncan Åsen
5. Mandy Kromhout (winnaar poule 2)
6. Marie-Anne Brugman
7. Michael Mosterd
8. Stan Eleveld

9. Sebastiaan van Loveren (winnaar poule 3)
10. Marcel van der Zee
11. Brent de Bie
12. Jonathan
13. Lorenzo van Geel (winnaar poule 4)
14. Jeannette van Harselaar
15. Peter Paul Beenen
16. Sebastiaan Beydals

 

Naar inhoudsopgave


23 mei 2009
Gezellige 2e ronde Jeugdladder met kleine opkomst

door Wim Fassotte

Op deze zaterdag in weer zo’ n korte schoolvakantieperiode met een stralende zonnetje hebben we de 2e ronde van onze Laddercompetitie gespeeld. Zeker, het was jammer, dat het aantal wegblijvers groot was, maar toch is het een gezellige ochtend geworden met vele leuke partijen, al bleven echte verrassingen uit. Wel werd de ladder aardig door elkaar geschud. Toch nog even een paar uitslagen noemen! Zo won Milo van Wouter, die voor de eerste keer aan wedstrijden deelnam, en zowaar ook van Vinesh, maar wat vind je dan van de uitslagen, 8-11,13-11 en 12-10? Kjell won van Martijn Oskam met 2-1. Rob won met 3-0 van Jaap, die zelf met 2-1 van Joran won. Mariska won een game van Rob en van Jaap en won met 2-1 van Henno. Met winst op Henno en Martijn Oskam veroverde Deborah, omdat zij de 1e ronde vanwege haar verjaardag niet mee kon doen, nu wel 6 tredepunten extra.
Vrijdag 19 juni en zaterdag 20 juni zijn de volgende ronden. We hopen dan in ieder geval op een grotere opkomst, het liefst, van alle jeugdleden en 1e jaars senioren.

Zie ook: Stand Laddercompetitie 2008/2009.

Naar inhoudsopgave


18 mei 2009
Wim Fassotte heeft een ster naar zich genoemd gekregen

Wim Fassotte heeft een vrijwilligersprijs ontvangen (een ster naar zich vernoemd gekregen) op het vrijwilligersfeest van afgelopen zaterdag georganiseerd door de gemeente. De ster is terug te vinden op Online Star Register onder registratiecode XPK293503.
Zie ook het verhaal op www.rtv9.nl bij 18 mei en het verslag ervan op YouTube.

Naar inhoudsopgave


16 mei 2009
Joran stunt in Aalsmeer

door Wim Kielen

Joran Veldkamp heeft afgelopen zaterdag het BC-kwalificatietoernooi in Aalsmeer gewonnen. Tijdens dit toernooi hebben B-spelers, die afgelopen seizoen onvoldoende resultaten hebben gehaald om hun licentie te houden, een laatste kans om dit alsnog te doen. Deze groep wordt aangevuld met de betere C-spelers. Tenslotte worden dan nog de vrije plaatsen onder andere spelers verdeeld. Tot deze laatste groep behoorde Joran en omdat je altijd in de leeftijdscategorie van komend seizoen moet spelen, moest Joran als 2de-jaars pupil bij de kadetten meespelen.
In het poultje kwam Joran geen moment in de problemen en verloor slecht één game. Na de poule waren er nog steeds weinig problemen tot aan de achtste finales. De winnaars van deze rondes verdienden hun B-licentie dus kwam er wat spanning op te staan. Gelukkig trok Joran aan het langste einde en wist met 3-2 te winnen. Met dit succes op zak, werden de kwart- en halve finale eenvoudig met 3-0 gewonnen. De finale werd een echte billenknijper. Na 1-0 vóór tegen Sander Lam van ttv Huizen, kwam hij 1-2 achter. Na 10-10 in de vierde presteerde Joran het nog twee keer om fout te serveren. Met 15-13 wist hij er toch nog een vijfde game uit te slepen. Hierdoor was Sander mentaal gebroken en wist Joran een ruime voorsprong te nemen en de wedstrijd in winst om te zetten. Hiermee presteerde hij het om als C-pupil bij de kadetten te winnen. Bij deze mooie prestatie moet de bijdrage van Daam niet onvermeld blijven. In mentaal moeilijke periodes in de voorronde, achtste finale en finale zelf, wist hij Joran steeds weer op het juiste spoor te krijgen. Zonder zijn coaching was deze prestatie niet geleverd.
Naast Joran waren er nog meer TTVN-ers: Mariska, Charlotte en Myrddin. Mariska speelde in de voorronde uitstekend en werd daardoor eerste in haar poule. Na de eerste ronde van het hoofdtoernooi was het echter afgelopen, ze kon geen enkel moment in haar spel komen en verloor van de latere winnares.
Charlotte speelde voor het eerst een landelijk toernooi en kwam ook voor het eerst uit voor TTVN. In de poule wilde het allemaal nog niet lukken zoals het moest. Desondanks wist ze twee potjes te winnen en werd verrassend toch nog tweede in het poultje van 5. Hierdoor mocht ze direct door naar de halve finale. Ze kwam langzamerhand steeds beter in haar spel en kon in deze halve finale goed tegenspel. In de 5de game liet ze zich echter verrassen door een meer ervaren tegenstanders. Al met al een uitstekend debuut.
Myrddin speelde bij de junioren een goed toernooi. Via een tweede plek in de poule kwam hij in de hoofdronde. Via een 3-1 overwinning in de eerste ronde kwam hij bij de laatste 32. Hier vond hij zijn Waterloo. Myrddin had last van de lastige service van de tegenstander waardoor hij veel directe punten tegen kreeg. Myrddin stelde hier een vaste FH-topspin tegenover waardoor de wedstrijd gelijk op ging. Bij 9-9 in de vijfde had Myrddin de service tegen met 9-11 verlies als resultaat. Jammer want er had meer in gezeten.
Zoals gewoonlijk plofte ik na afloop weer moe op de bank toen ik mij bedacht dat twee jaar geleden Peter Marijn tegen Wesley van Wingerde in de finale van dit toernooi stond. Dit was ook een TTVN – Huizen ontmoeting die in ons voordeel werd beslist. De koffie smaakte uitstekend.

Naar inhoudsopgave


9 mei 2009
Spannende mini-meerkampen in Kockengen

Drie TTVN-ers onder de prijswinnaars

door Wim Fassotte

Zaterdag 9 mei werden in Kockengen bij t. t. v. WIK de 6e reeks mini-meerkampen gespeeld van het bijna afgelopen seizoen 2008/2009. In alle groepen leek het wel spannender dan ooit! In poule 6 speelde Noah als jongste toch hele leuke partijtjes en wist er dit keer zelfs al drie te winnen, waardoor hij heel knap op de 3e plek eindigde.
Deze groep werd zo waar gewonnen door onze nieuweling Gijs Grooteman, die al zijn partijen in winst wist om te zetten en het slechts in één set bijna te kwaad kreeg, maar door Edo (de vader van Noah) weer op het goede spoor werd gezet. Ook in poule 5 was TTVN vertegenwoordigd. In deze groep speelde Sven Braster voor de eerste keer mee. Sven wist twee sets te winnen, waarvan één ook zo’n extra spannende was. Sven won die set met 18-16 in de 5e game. In poule 4 speelde Vinesh Randutt in een zevenkamp en won 4 partijen. Vinesh verraste zijn tegenstanders met ongekend harde aanvalslagen keer op keer en nam de tweede prijs mee naar huis. Ook Joost Lorié speelde in poule 3 in een zevenkamp en zorgde ook voor veel spannende partijen. 8 games werden in de sets, die Joost speelde, met 2 punten verschil beslist. Met twee winstpartijen werd Joost vijfde. Martijn de Waal speelde uiteraard weer in de hoogste poule als winnaar van de vorige mini-meerkampen. Hij werd dit keer slechts één keer geklopt door WIK speler, Dennis van Rooijen, maar met 4 uit 5 nam Martijn wel toch maar weer een fraaie 2e prijs mee naar huis.

Naar inhoudsopgave


9 mei 2009
Twee tweede plaatsen in de finale van de Midden-meerkampen

door Wim Kielen

Peter Marijn heeft afgelopen zaterdag zijn titel niet kunnen prolongeren. In de finale verloor hij in 4 games van Quinten van Dissel. Aan de andere kant verraste Sem van Engelen met een uitstekende tweede plaats in ratingklasse 4.
De Midden-meerkampen worden gespeeld in drie rondes waarbij na iedere gespeelde poule de bovenste spelers naar de volgende ronde gaan totdat per categorie de beste acht spelers overblijven. Voor TTVN wisten zich 7 spelers te plaatsen waarbij moet worden aangemerkt dat een aantal belangrijke verenigingen zoals Elan en Shot zich niet hadden ingeschreven.
In de vierde klasse speelde Sem een uitstekend toernooi. Door regelmatig van speelstijl te wisselen wist hij het de meeste spelers moeilijk te maken. In de laatste wedstrijd moest hij de finale spelen tegen Jesper Berrens van HTTC. Deze bleek een maatje te groot waardoor Sem tweede werd.
In de derde poule speelden Deborah en Martijn. Martijn was als eerste geplaatst maar wist dit niet waar te maken. Hij eindigde als 6de net achter Deborah die met 4 winstpartijen als 5de eindigden.
In de tweede poule speelden Rens en Joran. Ze wisten zich net voor de finale te plaatsen en hadden het dan ook moeilijk. Rens eindigde als vijfde en Joran als zevende. De top 4 eindigen allen gelijk met 5 winstpunten. Na veel gereken bleek dat Max van Amerongen die bij ons op donderdag meetraint 4de.
In de hoogste poule wist Rob alleen net van Coco te winnen. Niet dat het slecht ging maar het niveau was toch wel wat te hoog. Peter speelde de eerste wedstrijden redelijk op zijn gemak maar kon in de finale niet naar een hoger niveau te schakelen. Dit is wel nodig om van Quinten te winnen. In ieder geval lag het niet aan Peter z’n schoenen want die moest hij weer eens van Bert van Schaik lenen.
Tenslotte moet ik Martin van Groen en Tsuri Menereis bedanken voor de goede organisatie zodat ik rond half zes met gekookte piepers op schoot zat. Niet helemaal tevreden over de prestaties. Dat dan weer wel.

Naar inhoudsopgave


3 mei 2009
Twee kwartfinales tijdens NK

door Wim Kielen

Afgelopen weekend zijn in Schiedam de Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd gespeeld. Op zaterdag zijn de NK voor de B-Licenties gespeeld aangevuld met D-welpen. We hebben dit seizoen niet veel B-licenties meer dus hadden we maar 2 meiden die mee konden spelen. Deborah bij de kadetten en Mariska bij de junioren. Deborah heeft het op dit niveau altijd lastig. Toch kwam ze knap als tweede de poule door. In de eerste ronde in het hoofdtoernooi speelde ze één van haar betere partijen. De tegenstanders was een typische schuiver maar Deborah wist dit goed op te lossen met een knappe topspin gevolgd door een beheerste contra-rally. Toen het spannend werd in de vijfde game verloor Deborah een paar punten door de spanning waardoor ze met 11-9 verloor.

Mariska was ook lekker op dreef. Wat haar op de ranglijsttoernooien nog niet lukte, lukte nu wel. Ze won twee partijen en plaatste zich ook voor de hoofdronde. Hier kwam ze Coco weer eens tegen. Alleen was ze nu absoluut niet kansloos. De games gingen met minimaal verschil verloren waarbij er één met 21-19. Mariska kan dus terugkijken op een geslaagd NK.
Bij de welpen miste Patrick net de hoofdronde. Hij won weliswaar 2 potjes maar werd op onderling resultaat toch derde. In de vervolgronde kon hij zich niet hiervan herstellen en werd snel uitgeschakeld.
Kjell deed het een stuk beter. Hij ontsnapte in de poule net aan een nederlaag waardoor hij eerste in de poule werd. De volgende twee wedstrijden in de hoofdronde werden gewonnen waardoor hij in de kwartfinale terechtkwam. Hier ontmoette hij voor het eerst echte tegenstand. Na een spannende wedstrijd moest Kjell net als Deborah met 11-9 in de vijfde games capituleren.

Zondag was het de beurt aan Rob Seldenrijk. Bij de A-spelers worden er op het NK naast enkels ook dubbels. Rob was gekoppeld aan Koen van Alebeek van Noad. Omdat ze nog nooit met elkaar gespeeld hadden, verwachtten we er ook niet veel van. De eerste ronde werd eenvoudig gewonnen van een stel dat nog minder was ingespeeld dan Rob en Koen. Vervolgens gingen de jongens er af tegen een sterk koppel van Swift.
In de enkels begon het niet goed voor Rob. Tegen Sjoerd Vaders hadden we vooraf wel verwacht te winnen maar dat liep toch anders. Rob begon zwak, herstelde zich, verzwakte weer, herstelde zich en verzwakte weer met een 3-2 nederlaag tot gevolg. Na eenvoudig gewonnen te hebben van de nummer 2 van zaterdag die bij de A’s mee mocht spelen, moest Rob tegen de nr 1 geplaatst in de poule: Laurens van Raadshoven. Verlies zou uitschakeling betekenen terwijl de defecte douches niet opgezocht konden worden. Het zou anders lopen. Rob was scherp en liet geen spaander heel van Laurens. Een snelle 3-0. In de kwartfinale speelde Rob weer eens tegen Bas Hergelink. Een jaar geleden wist Rob nog te winnen van deze speler maar Bas heeft ondertussen zoveel progressie gemaakt dat Rob het niet meer kan bolwerken. Het werd een veegpartij waardoor het bij een kwartfinale bleef. Achteraf mogen we best tevreden zijn met een plaats bij de beste 8 van Nederland en winst partijen op Landelijk A en B spelers.
Na afloop hebben we nog genoten van een mooie pot tussen Koen Hageraats en Rajko Gommers. Deze keer was Koen duidelijk sterker.
Het toernooi werd dit jaar voor het eerst in Schiedam gehouden en van mij mag het voortaan ieder jaar daar gehouden worden. Het is redelijk dichtbij en de organisatie en zaal waren uitstekend. Zodoende lag ik deze keer al voor zessen tevreden met een bak koffie op de bank maar niet voordat ik Wim F en Daam heb bedankt voor het coachen en Joran als inspeelpartner van Rob.

Naar inhoudsopgave


27 april 2009
Supermarkt PLUS Van Loon wint het vijfde Bedrijven- en Stratentoernooi

door Harry Eleveld

Maandag 27 april 2009 was het vijfde bedrijven- en stratentoernooi. Dit jaar was de deelname teruggezakt naar 7 teams, waar er vorig jaar nog 12 teams te bewonderen waren. Een en ander had te maken met de keuze om het toernooi in de vakantie te spelen en dat er door een aantal teams gebekerd moest worden. Van de 7 teams waren er 4 van Stichting Nedereind, de anderen waren Plus Van Loon, Mennersweide en de Salamanderweide.
De kampioenen van het eerste toernooi, de Salamanderweide Met Jan van Leun en Harry Eleveld werd in de halve finale geëlimineerd door Plus van Loon met Christ van Loon, zijn dochter Mariska en Matthijs Marijn. De andere halve finale werd gewonnen door de Mennersweide met Bart den Blanken en zijn vriendin Meredith. Zij wonnen van het sterkste team van Nedereind: Dennis Zijtveld en Duncan Asen. In de finale was het team van de PLUS Van Loon, zonder teamchef Christ ditmaal, opnieuw te sterk voor de Mennersweide. Het was een gelijkopgaande strijd tot het dubbel, waarbij Bart de punten pakte voor de Mennersweide en Mattijs en Mariska beiden wonnen van Meredith.
In de verliezersronde werden het tweede team van Nedereind winnaar met Marcel van der Zee en Susanne Krueger. Zij wonnen van Mandy Kromhout en Marie-Anne Brugman (Nedereind 3). Als laatste eindigden Sebastiaan Beydals en Peter Paul Beenen (Nedereind 4).

Naar inhoudsopgave


27 april 2009
Jongens 1 kampioen landelijk C

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag werden de laatste competitie-wedstrijden bij de jeugd gespeeld. Dit leverde weer een aantal kampioenen op.
Het was voor TTVN aan het begin best wel moeilijk om voor het eerste jongensteam een plaatsje in de landelijke competitie te krijgen. We waren immers de vorige competitie 5de geworden maar omdat Peter voor voldoende punten zorgde kregen we alsnog een opengevallen plek. Dat Peter goed zou scoren was van te voren wel ingeschat maar de scores van Rob en Myrddin waren ver boven verwachting. Ruim 70 procent voor Rob en ruim 40% voor Myrddin. Een buitengewone prestaties waardoor de jongens met 11 punten voorsprong kampioen zijn geworden.

Het kampioenschap van jongens 2 in de tweede klasse is een ook een verhaal. Jaap, Rens en Henno begonnen de competitie heel sterk met maar liefst 32 punten uit de eerste 4 wedstrijden. In de vijfde wedstrijd kregen de jongens echter een enorm pak op de broek van Hilversum 1. Ze verloren onverklaarbaar met 8-2 in Hilversum. De tweede helft was wat wisselvalliger. Na de achtste wedstrijd stonden ze weer ruim op kop waarna de complete voorsprong weer tegen Almeerspin werd ingeleverd. Voor de laatste wedstrijd stonden de jongens weer gelijk met Hilversum en laat nou net de laatste wedstrijd thuis tegen Hilversum gespeeld moest worden. Ondanks de supporters die uit Hilversum waren meegenomen, namen onze jongens revanche en wonnen de wedstrijd knap met 7-3. Dus net nog kampioen.
Jongens 7 is gelijk met HTTC 4 op de eerste plaats geëindigd. Bart, Dino en kopman Nick hebben ook een goed seizoen gedraaid. Bij aanvang van de laatste speelronde hadden de jongens een comfortabele voorsprong op HTTC. Door een onverwacht grote winstpartij van HTTC en het ontbreken van Bart bij TTVN zijn de teams alsnog gelijk geëindigd. Onderling hebben de teams 2 keer 5-5 gespeeld dus ook gelijk. Hierdoor moeten het aantal games geteld worden. We verwachten dat dit in het voordeel van TTVN gaat uitvallen dus voor ons zijn ze kampioen geworden in de 6de klasse.
De laatste speeldag kenmerkte zich door de vele afzeggingen van onze spelers waardoor er veel geïmproviseerd moest worden. We hebben bijvoorbeeld een wedstrijd naar de middag verplaatst zodat een aantal spelers twee wedstrijden kon spelen. We hebben zelfs een speler van het voetbalveld moet halen om toch nog een team op de been te kunnen brengen. Door al dit gedoe is zijn de huldigingen van de diverse teams in het gedrang gekomen. We zullen de huldiging nogmaals doen op een nader te bepalen tijdstip.

Naar inhoudsopgave


22 maart 2009
Rob weer 7de op A-Ranglijst

door Wim Kielen

Afgelopen zondag speelde Rob Seldenrijk op het tweede A-Ranglijst toernooi. De beste jeugdspelers van Nederland verzamelden zich deze dag in Nederweert. Er waren dus veel mooie wedstrijden te zien van junioren die al eredivisie spelen en de topgeneratie kadetten van FVT. Als je van tafeltennis houdt zijn dit mooie toernooien.
Rob speelde bij de pupillen. Omdat de beste pupil bij de kadetten meespeelde waren er 18 andere over om te verslaan. Dat lukte niet geheel. De eerste wedstrijd ging gelijk verloren tegen een jongen waar Rob enkele weken geleden nog van won in de competitie. Hierdoor moest hij zich, na 3,5 uur wachten!!, van onder uit het schema omhoog vechten. Dit lukte bijzonder goed met drie overwinningen op rij. Er werd zelfs een 11-0 genoteerd. Door deze overwinningen stond Rob ineens weer bovenin het schema waardoor hij tegen de latere nummer drie moest spelen. Rob had onvoldoende wapens om deze schuiver/blokker goed onder druk te zetten. Het leek niet een van Rob’s beste wedstrijden maar dat was toch te wijten aan het vaste spel van de tegenstander. De laatste wedstrijden om de zevende en achtste plaatst werd weer redelijk eenvoudig gewonnen. Door deze goede prestatie heeft Rob zich een stabiele plaats veroverd in de Nederlandse top-10 van de pupillen.
In de auto terug deden Peter en Rob een wedstrijd wie het hardste kon stinken. Wederom een overwinning voor Rob die zijn sokken in de strijd had gegooid. Daar kon Peter mooi niet tegen op. De grootste verliezer was waarschijnlijk Daam. Na de hele dag Rob bijgestaan te hebben tijdens de wedstrijden, was hij ook een nabije getuige van deze wedstrijd.
We waren weer net op tijd voor de koffie thuis, welke ik weer uiterst tevreden op de bank heb genuttigd. Het was een mooi weekend.

Naar inhoudsopgave


15 maart 2009
Natalia en Sharon (VTV) winnen Maaslandteamtoernooi

door Marek Bednarczyk

Highslide JS Afgelopen zondag heeft Natalia samen met Sharon van Zelderen (VTV) het Maaslandteamtoernooi 2009 gewonnen. In een poule van 4 teams hebben zij twee keer met 5-0 gewonnen en één keer met 2-3 verloren. Dit resultaat was voldoende voor de eerste plaats en een mooie beker.
 

1 maart 2009
Martijn wint de Mini-meerkampen bij VTV

Ook Dino wint!
door Wim Fassotte

Op zondag 1 maart 2009 is de 5e ronde van de Mini-meerkampen in dit seizoen gehouden. Aan dit leuke toernooi hebben 6 TTVN-ers deelgenomen. Als jongste deelnemer was Noah van de partij. Hij won dit keer niet alleen een paar gamepjes, maar kwam nu zelfs al twee keer tot een winstpartij en zag één partij pas in de 5e game verloren gaan. Goed hè!
In een andere poule speelden Robert en ons nieuw lid Leandro de eerste set tegen elkaar. Leandro durft al wat meer gevarieerder te spelen dan Robert en won deze onderlinge wedstrijd. Ook in de overige partijtjes werd Robert wel vaak pas op het laatste moment nog door zijn medespelers verrast. Leandro wist nog wel een tweede partijtje te winnen. Daan speelde in groep 3 al heel leuke wedstrijdjes, won in de 2e ronde, maar kwam daarna niet meer tot winst. In poule 2 viel Milo voor de eerste keer in voor onze zieke Joost. Milo klopte in de 1e ronde in vijf games Dino en won ook veel belovend de tweede ronde, maar daar hield dan ook bij. Het verlies tegen klasgenoot Milo stimuleerde Dino zo danig, dat hij zijn vijf volgende sets heel goed in winst wist om te zetten en uiteindelijk deze poule won en dus de 1e prijs mee naar huis mocht nemen.
Martijn de Waal speelde in de hoogste poule met allemaal prijswinnaars van vorige minimeerkampen. Het was ook echt wel knokken geblazen voor Martijn, maar als een echte wedstrijdspeler wist hij in al zijn zes sets vele games op gamepoint in winst om te zetten en won hij toch nog wel heel verrassend deze 5e reeks minimeerkampen.
De laatste Mini-meerkampen, dan weer met D-kadetten meerkampen gecombineerd, worden gehouden op zaterdag 9 mei a.s., dus op dezelfde dag als de finales van de Midden Meerkampen.

Naar inhoudsopgave


22 februari 2009
Deborah zorgt voor verrassing in Nijmegen

door Wim Fassotte

Bij de meisjes junioren kwam Mariska achter de tafel. Mogelijk had ze met iets meer geluk nog kunnen winnen van Avanti-speelster Bernadette, maar in ieder geval deed ze weer wat ervaring op in het wedstrijdveld van de meisjes bij de meisjes junioren B. In het troosttoernooi viel ook snel voor haar het doek.
Bij de meisjes kadetten B liep het bij Ewa niet, zoals haar plaats op de ranglijst deed vermoeden. In haar poule moest zij met een 3e plaats, dus het troosttoernooi genoegen nemen. Zij verloor o.a. van Leslie Aarts van Flash. In het troosttoernooi bereikte zij de halve finale af en toe weer eens haar goede klasse tonend. Zij geeft haar tegenstandster in elke game een paar punten voorsprong en slaagt er dan toch de game te winnen, behalve dan in die halve finale in de 5e game, toen haar tegenstandster Nina met een netservice bij 16-15 de wedstrijd in haar voordeel besliste (17-15).
Deborah mocht ook bij de B-tjes meedoen. Zonder te spelen had zij die B-licentie toch in feite gemakkelijk gekregen in onze afdeling. In de poule trof zij niet de minsten, de nummer 8 en 14 van de ranglijst. Zij speelde haar 1e set al sterk tegen Steffie v.d. Riet van Seta, die nog niet in winst werd omgezet, maar steeg naar een geweldig niveau tegen de linkshandige Lisanne Holman, de nummer 8, die zij nu naar het troosttoernooi verwees en die dat troosttoernooi won. In de 5e game rondde zij wedstrijd overtuigend af en speelde zich dus wel in het hoofdtoernooi, een prima prestatie. In dat hoofdtoernooi verloor Deborah van dezelfde Leslie Aarts, die in de poule Ewa had verslagen.
Kjell debuteerde bij de Welpen D voor het eerst op zo’ n groot ranglijsttoernooi en zal zeker stijgen op die ranglijst. Net hersteld van een pittige griep had hij geen enkele moeite met zijn opponenten in zijn poule en plaatste zich al heel verrassend voor het hoofdtoernooi. Het leek wel, dat wat in de poule zo goed ging, nu net niet lukte, maar dat zal een volgende keer zeker beter gaan.

Naar inhoudsopgave


21 februari 2009
Merel tweede in Nijmegen

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag is Merel tweede geworden bij de meisjes C-Junioren in Nijmegen. Ondanks dat ze er van tevoren weinig fiducie in had, liep het toch gesmeerd. In de poule werd ze eerste. Dit gaf gelijk meer zelfvertrouwen. De kwartfinale en halve finale werden met degelijk spel gewonnen. Dit ondanks de complete trukendoos van de tegenstanders. Alles kwam er aan te pas: mandarijnen, toiletbezoek, beautycase, lipgloss en tijdrekken. Dit maak je niet vaak mee maar gelukkig liet Merel zich niet al te veel afleiden. In de finale leek Merel eerst niet veel in te brengen te hebben maar gaande wedstrijd kreeg ze toch steeds meer vat op het spel. Op beslissende punten was de tegenstander echter beter dus een nette tweede plaatst. Hier had vooraf niemand op gerekend dus een prima prestatie.
Natalia had een complete off-day. Het leek wel of niets wilde lukken. Services gingen mis en soms miste ze gewoon de bal. Dat kwam vaak door goed spel van de tegenstanders maar er had wel wat meer ingezeten. De volgende keer beter.

Naar inhoudsopgave


15 februari 2009
Rob Seldenrijk door naar finale NJM

door Wim Kielen

Rob is afgelopen zondag doorgedrongen tot de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen begin juni in Panningen. De NJM worden gespeeld in zeskampen waarbij de beste drie steeds doorgaan naar de volgende ronde totdat de beste twaalf spelers overblijven. Rob zit nu dus bij de beste 12 pupillen van Nederland.
Vandaag had hij weinig moeite om zich te plaatsen. Als derde geplaatst, won hij de eerste wedstrijden tegen nummer vijf en zes vrij gemakkelijk. Daarna kwam er toch enige spanning op omdat Rob’s directe concurrent, Jordin van Dasselaar, had gewonnen tegen nummer twee. Verrassend genoeg had Rob ook geen enkele moeite met deze speler. Hierdoor was plaatsing na drie wedstrijden al zeker. Tegen nummer 1, Bas Hergelink kwam Rob zeer snel 2-0 achter. Met goed terugvechten werd het 2-2 en 7-7 in de vijfde. Door wat gehaast spel ging de wedstrijd toch nog net verloren. De laatste wedstrijd tegen Jordin, ging eigenlijk ook wel redelijk gemakkelijk. Waardoor Rob tweede werd in zijn poule.
Aan het einde van de dag waren we enigszins verbaasd hoe makkelijk Rob zich heeft geplaatst voor de finale. Dit hadden we niet verwacht. Nu hopen dat Rob in het weekend in Panningen serieus getest wordt.

Naar inhoudsopgave


8 februari 2009
Verrassende resultaten Domstadtoernooi

door Wim Kielen

Afgelopen weekend werd bij UTTC het Domstad toernooi gespeeld. In tegenstelling tot vorig jaar speelden maar met een klein groepje. Het werd er niet minder feest om.
Patrick werd in de laagste groep ingedeeld. Dat hij daar niet meer thuis hoort blijkt wel uit de resultaten. Een duidelijke eerste plaats. Twee groepen hoger mocht Martijn z’n kunsten vertonen. Op de beslissende momenten wist hij deze keer wel door te zetten. Op één na wist hij al zijn wedstrijden te winnen. Omdat Patrick en Martijn zeskampen speelden waren ze veel eerder klaar dan de achtkampen, werden er na afloop nog dubbels gespeeld. Zowel Patrick (met Jordy Ranselaar) als Martijn werden eerste.
Joran verloor zijn tweede wedstrijd van Nimrod en speelde dus bijna de hele dag om de tweede plaats omdat ook Nimrod alles bleef winnen. Totdat Nimrod zijn laatste wedstrijd redelijk onnodig net verloor. Hierdoor eindigden er meer spelers met gelijk aantal punten en was Joran de beste in het onderlinge resultaat. Enigszins onverwacht dus toch nog eerste.
Nog een poultje hoger speelde Rens zijn wedstrijden. Met zijn specifieke spel wist hij het veel spelers weer lastig te maken maar niet lastig genoeg om in de prijzen te vallen. Als laatste TTVN-er speelde Dylan in de tweede categorie. Hij speelde meerdere lastige wedstrijden. Desondanks wist hij de meeste wedstrijden positief af te sluiten en werd tenslotte tweede.
De hoogste poule was een compleet Elan-feestje met een verdwaalde Rega-speler ertussen. Aan het einde van het feestje bleek dat Stefan het meest serieus gespeeld te hebben.
Na samen met Amber terug naar Nieuwegein te zijn gefietst, kon ik nog net Sven Kramer wereldkampioen zien worden. Door het kleine groepje TTVN-ers had ik niet veel verwachtingen. Des te groter het plezier dat we tassen vol bekers uit Utrecht weg wisten te halen.

Naar inhoudsopgave


6 februari 2009
Superstar Tafeltennisdiploma’s behaald bij TTVN

door Wim Fassotte

Vrijdag 6 februari zijn er bij TTVN examens, zowel voor theorie als praktijk, afgenomen voor de SUPERSTAR vaardigheidsdiploma’s tafeltennis van de NTTB.
Diploma Ster 1 behaalden Kim Versluis, Martijn de Waal, Dino Gacevic, David Cost Budde, Noah Gagliardi, Daan de Reuver, Rik Ruttenberg en Joost Lorié.
Diploma Ster 2 was er voor Martijn de Waal en Dino Gacevic.
Diploma Ster 3 is behaald door Patrick Nieuwendijk, Robert Verkerk, Kjell Bonhof en Martijn de Waal.

Naar inhoudsopgave


1 februari 2009
Wim Fassotte verkozen tot Sportvrijwilliger van het jaar 2008

Highslide JS"Wim Fassotte is een groot aantal jaren lid van de vereniging waaraan hij met hart en ziel is verbonden. Naast zijn functie als secretaris van het bestuur is hij ook trainer van de jeugd, jeugdcoördinator, zaalwacht en coach. De introductietraining van nieuwe leden verzorgt hij met veel geduld. Vele uren per week is hij in de sportzaal te vinden voor de training en coaching van de jeugd. Deze, maar ook andere activiteiten heeft hij al die jaren met zeer veel enthousiasme gedaan. Hij heeft alles voor zijn geliefde tak van sport over. Markant is dat hij sinds zijn lidmaatschap van de vereniging nog nooit een training wegens ziekte heeft afgezegd. Zeker gezien zijn leeftijd een prestatie van formaat."
 

Naar inhoudsopgave


31 januari 2009
Ewa en Rob club jeugdkampioenen 2009

door Wim Fassotte

Zaterdag 31 januari j. l. werden de clubjeugdkampioenschappen gehouden.
Ewa Bednarczyk prolongeerde haar titel en Rob Seldenrijk nam de titel bij de jongens over van Peter Marijn, die zelf de wisselprijs aan Rob uitreikte.
Laat ik het maar meteen van me af gooien. De opkomst van onze jeugdleden was een tegenvaller. Clubkampioenschappen zijn ook voor de jeugdleiding een jaarlijkse hoogtepunt om een zo groot mogelijke jeugdgroep binnen de club je sport te zien spelen. Je bent dan van mening, dat die wisselwerking ook van de jeugdleden te kunnen verwachten is. Dit keer leidde het er toe, dat er geen derde categorie kon worden gevormd en de B- en C-groep moesten worden samengevoegd. Jammer! Zo, dat is van me af!
Uiteindelijk is het toch een gemoedelijke, sportieve ochtend geworden met heel veel goede en leuke wedstrijden tussen de 18 elite-deelnemers.
In de jeugd B-groep kwamen de nieuwelingen Wouter Abels en Leandro Riederwald voor het eerst achter de tafel in een wedstrijdsport omgeving. Zij deden dat al heel aardig. Zij speelden om de 7e en 8e plaats tegen elkaar, die Leandro met 3-1 won. In een heel spannende partij won Stan Eleveld met 3-1 van Dino Gacevic in de strijd om de 5e en 6e plaats. Natalia Bednarczyk en Patrick Nieuwendijk wonnen beiden twee sets in hun poule. In de kruisfinales moesten zij in twee hele goede partijen het afleggen tegen resp. Deborah Jekel en Kjell Bonhof, die TTVN gaan vertegenwoordigen in de voorjaarscompetitie in de 4e klasse. Patrick won met 3-1 van Natalia in de strijd om de 3e en 4e plaats. De Finale in de B-groep tussen Deborah en Kjell werd een echte finale partij, die Deborah in 5 games won.
In de A-groep werd gespeeld in twee vijfkampen. In poule 1 speelde Jaap Rutten de meeste games. Hij verloor van Rob Seldenrijk in vijven en won van Ewa Bednarczyk en Tom Veldhuijzen in vijven. In dit mannengeweld kwam Ewa net niet tot winst. Evenals Rob bleef ook 1e team speler Myrddin tot de laatste poulewedstrijd ongeslagen. In die laatste poule wedstrijd won Myrddin met 3-1 van Rob.
In poule 2 kon Henno Frericks niet tot een winstpartij komen, Mariska van Loon leek even in de 4e ronde voor de overwinning te gaan tegen Joran Veldkamp, maar de vijfde game was het toch weer voor Joran, die de winst opeiste en ongeslagen bleef na ook winst op Matthijs Marijn en Rens de Haas. Rens eindige op de tweede plaats door met 3-0 van Matthijs te winnen. In de kruisfinale won Rob in drieën van Joran en versloeg Myrddin met 15-13 in de 5e game Rens. In de finale geen herhaling van de poulewedstrijd, Rob bleek nu net wat meer over een zekere harde klap te beschikken en won die eindstrijd van Myrddin met 11-5, 11-8, 8-11 en 13-11, waardoor hij dus clubkampioen 2009 werd.
De vier aanwezige dames speelden er tussen door ook een eigen vierkamp om het clubkampioenschap bij de meisjes. Deborah won van Natalia en snoepte een game af zowel tegen Mariska als tegen Ewa. Overeenkomstig de verwachting speelden Ewa en Mariska voor de prijzen, een close set, die door Ewa uiteindelijk gewonnen werd. De cijfers spreken voor zich, 11-8, 9-11, 11-9 en 11-9. Ewa prolongeerde dus haar clubtitel, die bij Mariska toch even de uitspraak ontlokte: “Maar volgende jaar pak ik hem!”.

Zie ook: Overzicht Clubkampioenen TTVN

Naar inhoudsopgave


25 januari 2009
Martijn en Joost pakken goud op 4e Mini-meerkampen

Deborah wint de 3e D-Kadetten Meerkampen
door Wim Fassotte

Dit keer vonden de Mini- en D-kadetten meerkampen plaats bij UTTC in Utrecht. Als TTVN dachten we met een grote afvaardiging te gaan, maar Martijn Oskam meldde zich af, omdat ook al op zaterdag in de Midden meerkampen uitkwam. Jordy Kooijman en Peter van den Hoeven moesten zich vanwege de griep afmelden.
Bij de D-kadetten werd het zodoende, laat ik het zo zeggen, een makkie voor Deborah, vooral omdat de HTTC–spelers Mark Houben en Michiel Sens niet de afhankelijk wel verwachte tegenstand konden bieden. Goud voor Deborah, die slechts één game moest afstaan en vier games op gamepoint won.
De mini’s van TTVN waren er wel allemaal. Noah Gagliardi en Kim Versluis kwamen uit in poule 8. Bleef Noah de vorige keer zonder winst, nu boekte hij twee heel leuke overwinningen. In haar eerste optreden in het wedstrijdcircuit won Kim zelfs drie partijen en werd zij al vierde in deze poule, vóór Noah, die de vijfde plaats bereikte. In zijn eerste optreden op een toernooi had Joost Lorié alleen in zijn eerste partij in poule 7 wat gewenningsproblemen, maar daarna was hij niet meer te houden. Met het grootste gemak walste hij over zijn tegenstanders heen en won dus ongeslagen heel sterk het goud. In poule 4 eindigde Dino ex-aequo met z’n drieën met vier punten op de eerste plaats, maar viel na gametelling net buiten de prijzen. Tegen Tim van Dopperen, een hakker van DTV Smash, had hij te weinig verweer in een partij, die hij met 3-0 verloor.
Martijn de Waal speelde in poule 3 in een op zich behoorlijk sterke poule en bleek bovendien een stukje slimmer dan zijn tegenstanders. Met vijf uit vijf was de 1e prijs voor hem.

Naar inhoudsopgave


24 januari 2009
Weinig afhakers bij halve finale Midden-meerkampen

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag werden de halve finale van de Midden-meerkampen gespeeld. Op het laatste moment werd de aanvangstijd met 2 uur vervroegd. Dus met slaap in de ogen mochten we ons rond half negen melden in Huizen. Ondanks dat het altijd gezellig is in Huizen, is het toch wel vroeg en dat de koffie net zo koud was als de zalen hielp niet.
De ochtendploeg bestond uit Deborah, Sem en Martijn. In de voorronde bleek al dat Sem één van de betere spelers was in zijn categorie. Hij maakte het helemaal waar door relatief eenvoudig eerste te worden in zijn poule. Dat Martijn en Deborah zo goed presteerden was een verrassing. Martijn had zich net geplaatst voor deze ronde maar wist met sterk spel alle wedstrijden te winnen. De eerste plaats dus. Deborah gaat de laatste tijd flink vooruit en dat bleek. Een knappe derde plaatst en dus ook door naar de finale.
Van de zeven spelers van de middagploeg moest Myrddin zich afmelden in verband met griep. De anderen lieten mooie prestaties zien. Joran had zich in de tweede categorie met de hakken over de sloot geplaatst voor de halve finale. Hij vocht zich knap naar een derde plaats waarbij hij een aantal eerste klassers achter ziet liet. Rens deed het net andersom. Oppermachtig in de voorronde en zich net plaatsen voor de finale. Dit was al bepaald na 4 wedstrijden waardoor de laatste 3 wedstrijden een beetje om de keizersbaard gingen.
In de hoogste categorie bleek het niveau van de top te hoog voor Mariska en Ewa. Landelijk A jongens is toch wel wat anders dan landelijk A meisjes. Rob won de eerste vier potjes en was daarmee direct geplaatst. Tenslotte speelde titelverdediger Peter één van zijn allerlaatste jeugdtoernooien. Hij won al zijn wedstrijden.
Uiteindelijk bleken dus 7 TTVN-ers zich voor de finale geplaatst te hebben. Om het te vieren hebben we deze keer niet bij de Mac gesnackd maar bij Huizen zelf. Tenslotte even met een bak koffie thuis op de bank nagenieten.

Naar inhoudsopgave


17 januari 2009
Rob afdelingskampioen pupillen

door Wim Kielen

Rob Seldenrijk is afgelopen zaterdag afdelingskampioen geworden in de pupillen/welpen klasse en Amber van Dorp is het beste meisje van de afdeling.
Waar het vorige week crescendo ging met de TTVN-ers, ging het afgelopen zaterdag een stuk moeizamer. De kleine delegatie van Rob, Joran, Ewa, Mariska, Roy en Rens wisten allemaal wel een wedstrijdje te winnen maar elke verlieswedstrijd betekende directe uitschakeling. Rob, Rens en Roy wisten één van hun poultjes te winnen maar daarna werden Rens en Roy direct uitgeschakeld. De anderen, waaronder ook Dylan en Merel die voor Gispen uitkwamen, verloren soms net of soms ruim. Joran had het meeste pech omdat hij in beide poultjes slecht met minimaal verschil verloor.
Rob mocht na zijn poultje waar hij redelijk eenvoudig van Roy Kapel had gewonnen, direct door naar de finale. Dat zijn zo de privileges als je als eerste staat geplaatst. Een minder privilege was dat hij 5 uur moest wachten voordat hij de finale mocht spelen. Dat is wel erg lang wachten. In de finale ging het allemaal wat minder soepel. Rob nam twee keer een voorsprong in games maar Jordin van Dasselaar van Rega wist twee keer weer gelijk te trekken. In de vijfde liet Rob zien wat de bedoeling was namelijk kampioen worden.
Bij de meisjes heeft Amber van Dorp, uitkomend voor Elan, tegenwoordig weinig tegenstand meer bij de meisjes. Zelf een groot deel van de jongens wordt tegenwoordig aan de zegekar gebonden. Pas in de finale kreeg Amber tegenstand en zelfs onverwachte heftige tegenstand. Coco Antonissen van ZTTV maakte het Amber het leven zeer zuur. Tot een aantal punten voor het einde zag het er naar uit dat Coco met de kampioensbeker ervan door zou gaan. Gelukkig wist Amber beter met de stress om te gaan en wist in de vijfde nog net aan het langste einde te trekken. Op dit soort momenten komt het van pas dat je al een aantal keer op het hoogste landelijke niveau hebt mogen acteren.
Vanwege andere verplichtingen heb ik zelf deze keer de finales moeten missen. Dus deze keer niet tevreden met koffie op de bank maar een aantal biertjes in een Brielle’s café. Ze smaakten buitengewoon lekker.

Naar inhoudsopgave


12 januari 2009
Peter Marijn clubkampioen 2009

door Wim Kielen

In een goed gevulde zaal is Peter maandagavond clubkampioen geworden door in de finale van John Jansen te winnen.
De kampioenschappen werden dit jaar voor het eerst in januari gespeeld. Traditioneel was dit altijd in juni maar in juni kwamen we steeds vaker met de afdelingsbeker in conflict. Dat de datum een goede keuze was bleek uit het aantal deelnemers. Maar liefst 34 TTVN-ers speelden mee voor de prijzen in drie categorieën. Een hele mooie opkomst.
Iedereen werd bij binnenkomst met de natte vinger ingedeeld naar sterkte. Dit pakte goed uit want er zijn veel spannende wedstrijden gespeeld.
In de C-poule speelde Rob Verkuyl en Wim Fassotte de finale. Wim had in de halve finale van Arie gewonnen en Rob van Rein. Wim kwam makkelijk op een 2-0 voorsprong. Hierna kantelde de wedstrijd geheel en wist Rob met een vervelende service terug tot 2-2 te komen. In de laatste game kon Wim zich beter instellen op de service en wist de wedstrijd net te winnen.
In de B-poule was Wouter veruit de beste. In de halve finale had hij het alleen in de eerste game lastig tegen Rob Groenen maar daarna ging het gesmeerd. In de andere halve finale wist Jan van Alphen te winnen van Alex Witteman. In de finale was Wouter toch wel sterker.
In de spelers in de hoogste categorie wist Paul verrassend als eerste te eindigen voor Hans van Dongen. Deze oud-clubkampioen was al gedouched toen bleek dat hij op onderling resultaat toch nog tweede werd. In de andere poule verdedigde John Jansen zijn titel met verve door eerste te worden in zijn poule voor Peter.
De eerste halve finale was een ONI-onderonsje. John won van Hans met 3-1. De tweede halve finale ging tussen Paul en Peter. Paul kwam al 2-0 voor waarna Peter de stand tot 2-2 wist gelijk te trekken door zelfs een matchpoint weg te werken. In de vijfde nam Paul een grote voorsprong maar wist het aan het einde toch niet af te maken 10-12 voor Peter.
De finale tussen John en Peter was een herhaling van de clubkampioenschappen van ONI afgelopen vrijdag. Peter nam in de eerste twee games steeds een ruime voorsprong maar in beide games knokte John zich terug waarna Peter het in beide games met miniem verschil in zijn voordeel besliste. In de derde game herpakte John zich en leek de game te gaan winnen 10-5. Peter scoorde vervolgens de volgende 7 punten en werd daarmee clubkampioen bij de senioren.
Na afloop werden de kampioenen in de kantine gehuldigd onder het genot van een biertje. De enige vraag die nu openstaat is of Wouter nog is thuisgekomen.

Zie ook: Overzicht Clubkampioenen TTVN

Naar inhoudsopgave


11 januari 2009
Senioren in de prijzen op Afdelingskampioenschappen

door Alex de Nas

Op zondag 11 januari, deden Alex Witteman, Wouter Werensteijn en Martijn de Nas mee aan de afdelingskampioenschappen voor de senioren met een rating lager dan 340 punten.
Ze begonnen om 10 uur met de dubbels, dus was het vroeg uit de veertjes voor op de zondag ochtend. Alex en Wouter dubbelde samen in de 3e poule van de 3e klasse. Ze werden hier nog maar net 2e, maar gingen dus niet door naar de volgende ronde. Ze speelden in deze poule onder andere tegen Melanie, die bij TTVN in het meisjes team speelt, en haar zus. Zij werden 3e in de poule. Martijn speelde samen met iemand van Over ’t Net. Met maar 2 games tegen gingen ze vrij gemakkelijk door naar de vervolg ronden. Tijdens die vervolg rondes hebben ze het tot de halve finale vol kunnen houden.
In de rating klasse 5 kwam Alex helaas niet de poule door, terwijl Wouter en Martijn dat wel deden. Hier kwamen ze elkaar in de halve finale tegen. Wouter won deze wedstrijd in 4 games, maar wist helaas niet de finale te winnen. Toch een mooie 2e plek.
In de verzamelklasse 3 kwam Alex de poule weer niet door, dit kwam mede door dat een tegenstander zijn gevaarlijke en harde ‘boem’ ballen terug had. Wederom kwamen de andere 2 heren gemakkelijk door de poule. Wouter wist hier helaas niet ver te komen, mede doordat geluk aan de andere zijde van de tafel lag. Martijn wist in deze klasse wel ver te komen. Tot en met de halve finale had hij geen enkele problemen met zijn tegenstanders. In de finale daarin tegen kreeg hij flinke tegenstand, maar door aanmoedigingen van zijn clubgenoten en wilskracht (om nog te kunnen staan na 9 uur) heeft hij het gered door met 11-9 in de 5e game toch de 1e prijs in de wacht te slepen.
Een mooie, gezellige en lange dag zat er weer op en TTVN ging met 2 mooie verdiende prijzen weer terug naar huis.

Naar inhoudsopgave


10 januari 2009
Deborah en Kjell winnen op Afdelingskampioenschappen

door Wim Kielen

Afgelopen weekend zijn de afdelingskampioenschappen gespeeld voor de jeugd t/m een ranking van 120 punten. Het werd een groot succes voor TTVN. Met Kjell, Deborah, Natalia, Stan, Patrick, Martijn O en Marijn de W, Sem en Dino wisten een stuk of tien halve finales te halen en twee hoofdprijzen. De zaal was regelmatig mooi geel gekleurd.
De dag begon al goed met de dubbels. Martijn O met Kjell, Martijn de W met Stan en Patrick die met Jordy Ranselaar van UTTC speelde werden allemaal eerste in hun poule. De andere dubbels van Deborah & Natalia en Sem & Dino werden tweede in hun poule waardoor ze direct werden uitgeschakeld. Martijn O en Kjell wisten het tot de halve finale te schoppen.
De resultaten van de poultjes waren dermate goed dat ze te veel zijn om allemaal op te noemen daarom maar een opsomming van enkele hoogtepunten. Slecht één speler wist niet in één van zijn poultje eerste te worden. Voor de rest werden dus alle spelers een- of tweemaal eerste. Ook bij de afvalrondes werd er veel gewonnen. Dit ging goed tot de halve finales. Maar liefst zeven halve finales gingen verloren. Een aantal waren terecht, een aantal onnodig en soms onvermijdelijk. Zo moesten Kjell en Patrick in de halve finale tegen elkaar en er kan er maar één winnen. Het meest ongelukkig was deze dag Martijn O. Hij wist met uitstekend spel in alle categorieën de halve finales te bereiken. Hij verloor ze echter alle drie.
Deborah en Kjell mochten beide een finale spelen. Bij de welpen 2 speelde Kjell tegen een jongen van SVE. Dit was een lastige wedstrijd. Doordat Kjell op alle fronten lang mee speelde was dit z’n twaalfde wedstrijd van de dag. De vermoeidheid ging dus parten spelen. Zeker omdat de eerste wedstrijd om 9 uur in de morgen was en deze om half zeven ’s-avonds. Een lange dag dus. Desondanks wist hij de wedstrijd naar zijn hand te zetten en met 3-1 te winnen.
Bij de meisjes 2 wist Deborah beslag te leggen op de eerste prijs. Na een aantal eenvoudige overwinningen in de voorrondes moest ze in de halve finale echt aan de bak. Met uitstekend verzorgd spel wist ze net in vijven te winnen. In de finale had ze het wat makkelijker en werd een meisje van Almeerspin aan te zegekar gebonden.
Almeerspin was de meest succesvolle vereniging. Met drie eerste en vier tweede plaatsen waren zij zeer succesvol. Verder viel op dat een aantal verenigingen met een kleinere jeugdafdeling, zoals Werinon en Vechtlust, prijzen haalden.
Verdere bijzonderheden zijn dat het brandalarm afging waardoor de helft van de spelers al buiten stonden voordat het alarm werd stilgezet. Ook bijzonder was dat er nog twee finales gespeeld werden nadat de prijsuitreiking had plaatsgevonden. Toch apart. Nadat ik Sharon nog even bij VTV had afgeleverd, viel ik op 20:45 !!! neer op de bank met gemengde gevoelens. Bijzonder tevreden omdat we twee eerste plaatsen hebben behaald maar alle verloren halve finales zaten toch niet lekker.

Naar inhoudsopgave


3 januari 2009
Patrick wederom in de prijzen

door Wim Kielen

Voor de tweede keer binnen een maand heeft Patrick een toernooi gewonnen. In december won hij de mini-meerkampen en zaterdag de Open-Soesterkampioenschappen. In klasse 5 had hij in zijn poule weinig tegenstand. Na weinig tegenstand in de kwart- en halve finale moest hij in de finale pas echt aan slag. Bij het vrij spelen tussen de wedstrijden door brak Patrick echter z’n bat zodat hij de finale moest spelen met het batje van zijn vader. Dat maakte echter niet veel uit. In een buitengewone spannende finale tegen een talentvol meisje van Shot wist hij pas na een ruime voorsprong met 11-9 in de vijfde game te winnen.
TTVN was met een flink aantal spelers in Soest aanwezig. Ewa, Deborah, Mariska, Natalia, Merel, Joshua, Peter vd H, Jordy K, Dylan, Martijn, Rens, Roy en Patrick waren aanwezig. Hierdoor waren we duidelijk het beste vertegenwoordigd.
Gezien het aantal spelers kon ik niet alle resultaten bijhouden maar ik wel nog wel noemen dat Mariska en Dylan de halve finales hebben gehaald.
Het toernooi van Shot is de laatste jaren een lekker begin van het nieuwe seizoen. Het is een leuk toernooi waar ieder jaar de deelnemers worden voorzien van een t-shirt. Dus als je komend seizoen spelers in een oranje shirt ziet lopen met Shot op de buik dan weet waar ze gespeeld hebben.

Naar inhoudsopgave


2 januari 2009
Daverend Tafeltennisfeest bij TTVN

door Wim Fassotte

Bij TTVN begon het nieuwe jaar met een uitstekend geslaagd kindertafeltennis feest!

Vrijdag 2 januari is een daverend sportief en gezellige tafeltennisdag geworden bij TTVN in feestelijk versierde sportzaal "De Driehoek" voor de aangemelde meisjes en jongens van de groepen 5, 6 en 7 van de basisscholen in Nieuwegein.
's Morgens vanaf 10.00 uur beten de jongelui uit groep 7 de spits af met de zes verschillende spelvormen uit de succesformule voor dit landelijk evenement. Joël Valkenburg van De Lucas uit Galecop wist in het Job' s bordspel de meeste keren een gaatje te vinden, Nick Calmer van De Meander speelde in het 2e spel de meeste viltjes van de tafel weg. Uitblinker bij het spel met de muismatjes werd Wiel Wijnen van De Vleugel en Joost Lorié ook van De Meander sloeg 12 van de 15 bekertjes van tafel in het 5e spel en alweer Nick Calmer toonde aan het beste de bal te kunnen plaatsen bij het schijvenspel. Velen van de jongens uit groep 7 vertelden regelmatig op de tafeltennistafel, die bij hun school is geplaatst, geoefend te hebben Na deze leuke spelvormen volgden de onderlinge wedstrijden in een vier ronden toernooi, dat gewonnen werd door de getalenteerde Anil Soykan van basisschool De Meander.
's Middags kwamen de meisjes en jongens van groep 5 en 6 in actie. Onder leiding van zo' n 15 jeugdleden en jonge senioren van TTVN kregen ook zij hetzelfde aantrekkelijke programma voorgeschoteld. De beste dagprestatie werd heel verrassend geleverd door Mai Wijnen uit de jongste groep 5. Hij won zowel het spel- als het wedstrijdgedeelte en wist 71 punten te behalen.
De jongens uit groep 6 werden afgetroefd in beide onderdelen door Vera van Boheemen van De Vleugel. Zij scoorde 68 punten en veroverde daarmee bovendien de 1e prijs bij de meisjes.
Alle deelnemers ontvingen de leuke Batman-oorkonde.
 

Alle jeugdspeelsters en -spelers e.a., die hun steentje hebben bijgedragen aan het welslagen van dit leuke evenement, worden hartelijk bedankt voor hun inzet!


2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief