2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief


Nieuws uit 2008

Inhoudsopgave

     

December

   
21 december

-

Rob door naar de halve finale NJM
20 december

-

Patrick en Nick triomferen in hun laatste minimeerkamp
13 december

-

Iedereen door bij eerste ronde midden-meerkampen
     

November

   
23 november

-

Afdelingsontmoeting
15/16 november

-

Goede prestaties in Berkel, Rob wordt zevende
     

Oktober

   
26 oktober

-

TTVN op de 2e Mini-meerkampen
25 oktober

-

Dubbele winst in Leerdam
19 oktober

-

Met Mariska en Ewa naar Hoorn
18 oktober

-

C-Ranglijsttoernooi Hoorn
5 oktober

-

Eerste ronde Nationale Jeugd Meerkampen
     

September

   
29 september

-

TTVN 1 heren leidt eerste verlies in de eerste klasse
21 september

-

Natalia en Peter winnen, prima debuut van Kjell en Dino
9 september

-

TTVN-podium bij Open Utrechtse
     

Juni

   
29 juni

-

Jeugdcup 2008 - jongens buitengewoon goed, meisjes laatste
21 juni

-

Rens de Haas beste Kadet in de Laddercompetitie
14 juni

-

Vele TTVN-ers in de UTTC-prijzen
7 juni

-

Famile Eleveld wint geslaagd familietoernooi
     

Mei

   
31 mei

-

Hoe Peter legende en Ewa clubkampioen werd
26 mei

-

John Jansen triomfeert eindelijk bij TTVN
25 mei

-

Geen nieuwe B-licenties
17 mei

-

Jan Theo verovert de 1e prijs
     

April

   
30 april

-

Ewa en Peter blinken uit op de NJK 2008
20 april

-

Jongens 1 kampioen Landelijk B
19 april

-

Overwinning voor TTVN 9 tijdens de Finale Starterscompetitie
19 april

-

TTVN 7 Kampioen in de 6de klasse
14 april

-

Broederstrijd in de finale van het toernooi voor bedrijven en straten
7 april

-

Eerste herenteam kampioen!
     

Maart

   
22 maart

-

Wisselende resultaten tijdens halve finale Midden-Meerkampen
16 maart

-

Goed debuut Rob op A-toernooi
2 maart

-

Deborah verlaat de mini meerkampen met tweede GOUD
     

Februari

   
24 februari

-

Rob wint B-Ranglijsttoernooi Nijmegen en verdient A-licentie
20 februari

-

Kampioenschap in zicht
17 februari

-

Domstad-toernooi 2008
10 februari

-

Amber op weg naar de nationale top
9 februari

-

Winst en verlies in Rotterdam
     

Januari

   
27 januari

-

Vijf prijswinnaars op 4e minimeerkampen
19 januari

-

Michelle en Jeremy winnen op de afdelingskampioenschappen
11 januari

-

Vier eindexamens Superstar Tafeltennis
8 januari

-

Daam Hoogendijk haalt diploma Trainer A

5 januari

-

Peter wint het jeugdtoernooi van Open Soester

21 december 2008
Rob door naar de halve finale NJM

door Wim Kielen

Afgelopen weekend is de kwartfinale van de Nationale Jeugdmeerkampen gespeeld. In Panningen (Limburg) dit jaar. Op zaterdag de junioren en op zondag de rest. Voor TTVN hadden zich geen junioren geplaatst zodat we geen hotel hoefden te boeken. De wedstrijden begonnen gelukkig pas om 11 uur zodat we allemaal konden uitslapen.
Deborah was als zesde geplaatst in haar poule en dat bleek achteraf terecht. Door onder andere het gebrek aan wedstrijdervaring bleek het een moeilijke opgave. Bij een aantal meisjes kon ze nog tegenstand bieden en een game-pje winnen. Dat geeft vertrouwen naar volgend jaar.
Ewa was als derde geplaatst en maakte deze verwachting ook waar al was het maar net. Na de vierde partij sloeg de vermoeidheid toe. Dit hielp niet om in de vervolgrondes een partij te winnen. De vervolgrondes waren nodig omdat bij de kadetten een aantal spelers extra moesten afvallen vanwege het aantal beschikbare plaatsen in de halve finale.
Bij Rob ging het toernooi crescendo. De eerste wedstrijdjes werden gemakkelijk gewonnen waarna nummer drie serieus tegenstand gaf. Rob had er vijf games voor nodig om de weerstand te breken. Alleen de laatste wedstrijd tegen de nummer 1 werd verloren. De spanning was er al van af omdat Rob al zeker was van de tweede plek. Hierdoor werd niet alles gegeven om de wedstrijd alsnog te winnen. De tweede plaats is echter een mooi resultaat.
Door de vervolgwedstrijden van Ewa werd het toch nog een latertje. Volgens geruchten hangt bij de Mac waar we stopten, Rob’s foto aan de muur als de grote omgooier. Deze keer was mijn koffie aan de beurt. Daarnaast haalde Deborah het wereldrecord patat en McFlurry eten binnen, wat de dag helemaal compleet maakte.
Rond 8 uur waren we weer thuis waar na een kop koffie op de bank de luikjes dichtvielen. Toen ik wakker werd was het al bedtijd. Vakantie. Lekker uitslapen morgen.

Naar inhoudsopgave


20 december 2008
Patrick en Nick triomferen in hun laatste minimeerkamp

door Wim Fassotte

De 3e minimeerkampen werden dit seizoen op zaterdag 20 december 2008 gehouden bij HTTC in Houten met dit keer vier TTVN-ers. Stephany maakte haar debuut in het wedstrijdcircuit en deed goede wedstrijdervaring op, won twee games en was in haar poule de beste in het juist serveren. Ook Robert speelde heel verdienstelijk in poule 5, maar hij mist de harde klap om wat extra punten te behalen. Hij won nu één keer. Patrick en Nick traden aan in de hoogste poule. Nick won de eerste twee games van Patrick, Patrick won de derde game en snoepte ook de vierde game van Nick af met 12-10. De vijfde game was met 11-7 voor Patrick. Patrick won nog twee sets in vijven, maar bleef in deze minimeerkamp ongeslagen, terwijl Nick met alleen verlies tegen Patrick de 2e prijs pakte. Als sterksten nemen zij beiden waardig afscheid van de minimeerkampen, omdat zij inmiddels ook een hoge competitierating hebben bereikt.

Naar inhoudsopgave


13 december 2008
Iedereen door bij eerste ronde midden-meerkampen

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag werd de eerste ronde van de Midden-Meerkampen voor de jeugd gespeeld. Verrassend genoeg werd er dit jaar niet gespeeld op leeftijd maar op rating. Alle spelers zijn in 4 groepen verdeeld afhankelijk van hun historische prestaties.
Het aantal inschrijvingen viel dit jaar tegen. Slechts 85 waarbij ruim 40% van de spelers van Hilversum en Huizen zijn. Een aantal grote verenigingen zoals Almeerspin, Rega en Elan hadden geen enkele speler ingeschreven. Dat is toch jammer.
Van de tien TTVN-ers mochten er 6 gelijk door naar de halve finale. Ewa, Deborah, Mariska, Rob, Myrddin en Peter hadden een vrijstelling. Dat betekende dus maar 4 spelers mee hoefden te nemen.
Sem speelde in de vierde en laagste categorie. Hier wist hij soms op eenvoudige en soms op wat moeilijker alle wedstrijden te winnen. Een knappe eerste plaats dus. Opvallend was een wedstrijd waar Sem pas bij 6-0 in de derde game zijn eerste punt tegen kreeg. De eerste twee had hij dus met 11-0 gewonnen!
Martijn speelde in de derde groep en had het daar af en toe best lastig. Het blijkt dat hij zijn trainings-niveau nog niet tijdens wedstrijden kan halen. Desondanks wist hij een vierde plek te behalen. Ruim voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde.
Joran en Rens speelden in groep 2. Voor Joran was dat stevig aanpakken omdat hij tegen jongens speelde die soms wel 5 jaar ouder zijn. Na 3 verliespartijen wist hij zich toch goed te herstellen door de laatste twee te winnen met een vierde plaats als resultaat. Rens wist met zijn aparte spel zijn tegenstanders continu onder druk te zetten. De spelers op dit niveau hebben weinig antwoord op zijn strakke schuifspel. Hij pakte al zijn potjes en werd dus eerste.
Alle spelers hebben zich dus weten te kwalificeren voor de volgende ronde. Ondanks dat het aantal deelnemers en het gespeelde niveau me enigszins zorgen baart, zat ik rond 6 uur toch weer tevreden op de bank met een goede bak koffie. Tenslotte wil even Wim, Paul en Daam bedanken voor het coachen.

Naar inhoudsopgave


23 november 2008
Afdelingsontmoeting

door Marek Bednarczyk

Afdeling Midden werd dit jaar voor het eerst uitgenodigd om mee te doen aan de Afdelingsontmoeting in Oss. De beste spelers van de vier afdelingen, ZuidWest, West, Holland Noord en Midden, streden in Oss in vier leeftijdscategorieën. De resultaten van alle spelers van de afdeling werden aan het einde opgeteld voor het totale resultaat. In een mooie zaal (met een hele gladde voer) werd er na afloop van de officiële wedstrijden nog een rondje "mixed-dubbel" gespeeld in afwachting van de uitslag. Ondanks veel inzet en strijdlust is Midden als nieuwkomer op de vierde plaats geëindigd maar het verschil met de nummer 3 bedroeg maar 2 punten. Op zich geen slecht resultaat hoewel sommige spelers niet tevreden waren met hun prestaties. De uiteindelijke winnaar is de afdeling ZuidWest geworden.
Zie ook: verslag op NTTB-Midden

Naar inhoudsopgave


15 november 2008
Goede prestaties in Berkel

door Wim Kielen

Het wordt ’s-avonds weer vroeg donker dus was het weer tijd voor de ranglijsttoernooien in Berkel & Rodenrijs. Op zaterdag mochten de spelers met C- en D-licentie spelen. Dit jaar weer hadden we tien spelers aan de start waarvan ongeveer de helft debuteerde op dit type toernooien.
Rens de Haas en Matthijs Marijn kwamen uit bij de C-junioren. Rens was weinig succesvol met slechts één winstwedstrijd in de verliezersronde. Matthijs aan de andere kant had een bijzonder goede dag. Met een eerste plaats in zijn poule en een goede winstpartij in de hoofdronde was het voor hem een goede dag.
Bob Heutink en Dylan Kosterman speelden bij de D-junioren. Jammer genoeg was Bob z’n bat vergeten. Dit is niet zo handig als je wilt tafeltennissen. Bob speelde een aantal goede wedstrijden, eindigde als derde in zijn poule maar werd daarna al snel uitgeschakeld. Dylan deed het beter. Hij wist ongeslagen de finale te halen. In deze finale was hij echter net niet opgewassen tegen een speler van ZTTV. Toch een mooi resultaat.
Martijn Oskam speelde bij kadetten ook een goed toernooi. In een poule van vijf werd hij enigszins gelukkig tweede. Er eindigden drie spelers op de tweede plaats. Alle drie hadden ze hetzelfde game-gemiddelde waardoor er punten geteld moesten worden. Martijn kwam hier als beste uit de bus en werd zodoende tweede en mocht door naar de hoofdronde. Hier werd hij snel uitgeschakeld.
Stan Eleveld en Joran Veldkamp speelden bij de puppillen D. Stan begon gelijk goed met een winstpartij maar wist daarna niet meer te winnen. Joran werd eerste in zijn poule en via enkele goede partijen de finale te halen. In de finale verloor hij enigszins dubieus met twee punten in de vijfde. Werd hij beroofd van enkele punten door verkeerd tellen? Patrick Nieuwendijk won bij de welpen twee potjes in de poule maar verloor na een sterk begin direct in de hoofdronde.
Merel Pieters en Natalia Bednarczyk speelden bij de meisjes. Merel miste door ongelukkig verlies net de hoofdronde. Hier kwam ze via een mooie winstpartij in de halve finale. Hier moest ze tegen de latere winnares het onderspit delven. Natalia wist zich door een eerste plaats in de poule direct te plaatsen voor de halve finale. In een spannende contra-partij moest ze echter net het onderspit delven.
Door de twee finales van Dylan en Joran werd het weer mooi laat. Via de Mac in Woerden belandde ik rond 8 uur weer tevreden op de bank. De koffie smaakte weer uitstekend. Paul, Harry en Marek bedankt voor het coachen van de spelers.

16 november 2008
Rob wordt zevende in Berkel

Zondag was het de beurt aan Rob bij de A-pupillen. Via een ingewikkeld systeem dat enigszins op ons eigen laddersysteem lijkt, worden de wedstrijden bepaald. Aan de eerste wedstrijd van de dag verspeelde Rob niet al te veel energie. Gecoacht door Alex de Nas was het een makkie. Na die snelle winstpartij werd het andere koek. Tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi had Rob geen kans. Na nog een eenvoudige wedstrijd, mocht hij tegen een oude bekende waar hij al twee keer van had gewonnen. Helaas was dat dit keer niet het geval waardoor Rob niet meer in aanmerking kwam voor een podium plaats. Een wedstrijd restte om de 7/8 plaats. Dit werd een mooie strijd. Mooie rally’s werden afgewisseld met fouten die vooral met vermoeidheid te maken hadden. Rob verspeelde een 2-0 voorsprong maar wist in de vijfde toch nog wat extra’s te geven waardoor hij zevende werd. Een mooi resultaat tussen de beste pupillen van Nederland.

Naar inhoudsopgave


26 oktober 2008
TTVN op de 2e Mini-meerkampen

door Wim Fassotte

Met Dino als laatkomer, gebracht door Wim Kielen, nam TTVN met 8 jeugdleden deel aan deze 2e reeks minimeerkampen, waaraan vele nieuwe jeugdleden van de verschillende clubs in de afdeling Midden achter de tafels verschenen. Zo maakten van TTVN voor ’t eerst Martijn Wensing, Sven Kuneman, Daan de Reuver en als jongste van allen Noah Gagliardi kennis met dit leuke evenement.
Daan en Noah zaten in dezelfde poule. Noah wist al een paar gamepjes te winnen en heeft in 1 partijtje zelfs op winst in de 5e game gestaan. Daan deed het al weer beter met vier overwinningen en werd derde in de poule. Robert heeft laten zien, dat hij best een aardige forehand heeft en met twee overwinningen eindigde hij als vijfde. Als Sven die vijfde game tegen poulewinnaar Laurens de Nooij (HTTC) niet met 12-10 aan zijn neus voorbij had zien gaan, was hij zeker een prijswinnaar geworden. Terecht om even teleurgesteld te zijn, maar met vier winstpartijen maakte Sven een goed debuut en eindigde op de 3e plaats. Dino was niet in zijn beste vorm en moest in poule 3 nu met de 5e plaats met één overwinning genoegen nemen. In de sterkste poules was de gelijkwaardigheid van de spelers erg hoog. Een enkele slag gaf de doorslag in de stand, maar de wedstrijden waren van een prima niveau. In de 2e poule won Martijn de openingspartij in vijf games van Patrick . Beiden kwamen nu met drie overwinningen met een speler van Hilversum gelijk, maar gametelling wees uit, dat Patrick derde en Martijn vierde was geworden en de Hilversummer met de 2e prijs naar huis mocht. In de hoogste poule viel de beslissing voor de 2e prijs zelfs door punten telling, omdat de in games de stand ook gelijk was. Natalia werd met die rekenkundige beslissing naar de 3e plek verwezen, omdat zij een game met 11-4 had verloren.
De volgende minimeerkampen worden op zaterdag 20 december gehouden in Houten met een wat ruimere inschrijfmogelijkheid dan tot nu toe gebruikelijk.

Naar inhoudsopgave


25 oktober 2008
Dubbele winst in Leerdam

door Alex de Nas

Op zaterdag 25 oktober organiseerde TTV Leerdam voor de 5e maal de Open Leerdamse Dubbelkampioenschappen. Voor Jan Willem Jansen en mij was het de 3e maal dat we meededen. Na een matige start en een hele tijd op de 7e/8e plek te hebbe gestaan, waren we op het einde toch nog naar boven geklommen tot de 3e plek. Hiermee hadden we dus een plekje weten te bemachtigen voor de halve finales. Hier kwamen we tegen een hoofdklasse team van TTC Gorkum te spelen. De vorige 2 jaren speelden we tegen dit team in de finale. Na een spannende thriller, wonnen we in 5 games met 2 punten verschil. Toen mochten we onze “1e” finale spelen, voor de 1e klasse prijs. Omdat er maar twee 1e klasse teams waren, waren we bij aankomst al verzekerd van een prijs, maar wij gingen natuurlijk alleen maar voor goud. Na een eenvoudige overwinning hadden we onze 1e titel van de dag binnen. De finale van de “algemene klasse” werd op een speciaal gemaakt center court gespeeld, waardoor iedereen dus goed de wedstrijd kon bekijken. We speelden de finale tegen een Duits team. Eerder in de voorrondes hadden we redelijk wat moeite met dit team, maar in de finale was het een zeer makkelijke winst. Met deze winst pakte we voor de 2e maal de titel van het toernooi en ook voor de 2e maal die dag een 1e prijs. Een dubbele geslaagde dag dus.

Naar inhoudsopgave


19 oktober 2008
Met Mariska en Ewa naar Hoorn

door Wim Kielen

Afgelopen zondag speelden Mariska en Ewa het B-Ranglijst toernooi in Hoorn. Hadden we vorig jaar twee bussen nodig, dit jaar was één auto voldoende. De groep is flink uitgedund doordat spelers naar de senioren zijn overgegaan, hun B-licentie zijn kwijtgeraakt of naar een andere vereniging zijn gegaan. Maar ook dit nadeel had z’n voordeel: We konden uitslapen want de meisjes hoefden pas om 12:00 te spelen.
Mariska speelde bij junioren en moest aantreden tegen meisjes die hoog Land. A spelen. Bij het aanvang van de wedstrijden bleek dat Mariska was uitgeloot om haar bat te laten controleren. Dat ging maar net goed omdat ze vrijdags een nieuw frame had gekocht en de rubbers met afgekeurde lijm waren geplakt. En ondanks dat ze een 1.9 rubber heeft, bleek de totale dikte 3.9. Dus maar net goed. In de poule werd één goede wedstrijd gespeeld tegen een meisje dat nog 100% Land A speelde. Een 3-2 verlies. In de troostronde werd de eerste wedstrijd makkelijk gewonnen waarna er enigszins onnodig werd verloren in de volgende ronde.
Bij Ewa ging het beter. Gecoacht door Alex de Nas werden alle wedstrijden in de poule gewonnen. Zelfs de nummer één moest er aan geloven. In de hoofdronde werden vervolgens twee rondes gewonnen met soms wat behoudend spel. In de kwartfinale ging ze er vervolgens vrij kansloos af. Al met al een goede prestatie. En ik zat al om 7 uur met koffie op de bank. Een vroegertje dus deze keer.
Enkele andere uitslagen: Amber speelde een sterk toernooi en wist als eerste jaar junior gelijk door te dringen tot de halve finale van het hoofdtoernooi. Bij Michelle wilde het niet echt lukken en verloor in de tweede ronde van het troosttoernooi. De mooiste prestatie kwam misschien wel van Kevin Ranselaar. Deze UTTC-er die vorig jaar bij ons meetrainde haalde zijn tweede finale bij de welpen en verdiende daarmee zijn A-licentie.

Naar inhoudsopgave


18 oktober 2008
C-Ranglijsttoernooi Hoorn

door Wim Fassotte

In de sporthal “DE OPGANG” in Hoorn moesten afgelopen zaterdag onze 1e-jaars Junioren al om 10 uur aan de bak. Er hadden zich ruim 100 Junioren aangemeld. Zowel Jordy, Myrddin als Rens waren als 3e in een poule ingedeeld, Matthijs zelfs als 2e. Jordy verloor zijn eerste partij, maar won de volgende twee sets, dus haalde het hoofdtoernooi, Myrddin won heel knap de eerste set in vijven, verloor de tweede, maar met winst in de derde partij veroverde ook Myrddin een plaats in de hoofdronde. Na twee verliespartijen - de tweede in vijf games - won Rens van de als nummer vier geplaatste speler. Matthijs startte sterk tegen een Rotterdamse verdediger met winst en omdat hij in een poule van drie was te recht gekomen, plaatste hij zich dus ook voor het hoofdtoernooi, waarmee hij al dik tevreden was. Naar mijn smaak maakte Matthijs van zijn tweede set meer een showpartij, die hij dan ook met gemak verloor.
Rens kwam in het troosttoernooi twee rondes verder, maar bij de laatste zestien won hij nog zo waar de 1e game, maar ging onderuit tegen een C-speler, die in de landelijke B-klasse competitie speelt. Jordy verloor in de 1e ronde, Myrddin had een bye en Matthijs won zijn partij in diezelfde ronde. Myrddin ging in de 2e ronde met 3-0 onderuit tegen Tanaka speler T. Snapper, gecoacht door Marianne Wagemakers, vooral omdat hij nog veel te langzaam beweegt, het verschil tussen landelijk B-klasse en afdelings 1e klasse. Ook Matthijs moest in die 2e ronde tegen een landelijke competitie speler, die als eerste zijn poule was door gekomen. Matthijs won twee games met af en toe hoogstandjes, nam in de 5e game nog een paar punten voorsprong, maar moest toch uiteindelijk met 11-9 capituleren.
Om 12:00 uur startten Natalia voor ’t eerst bij de Pupillen, Deborah de eerste keer bij de Kadetten en Sem maakte zijn debuut bij de jongens Pupillen.
Natalia moest een achtkamp spelen, begon wat onwennig en verloor haar eerste set, maar kwam er steeds beter in, won uiteindelijk vier wedstrijden vaak met overtuigend spel en werd vierde in dit gezelschap, een goede prestatie.
Deborah begon in haar poule lekker met een knappe overwinning op de als nr. 1 geplaatste Tromer van Steeds Hoger/TSB , verloor daarna nipt tegen een meer afwachtende speelster van Dijk van Scylla en won haar 3e set overtuigend. In een uiterst spannend duel won die Tromer wel van van Dijk en stonden drie meisjes ex aequo bovenaan, maar Deborah werd 3e door een minder goed gamegemiddelde en kwam, eigenlijk met een beetje pech in de troostronde terecht, wel meteen bij de laatste acht. In die kwart finale werd met afwisselend sterk met 3-1 gewonnen. Zij won vervolgens ook de halve finale en behaalde in vijf games in de finale een verdiende 1e prijs.
Sem was een echte slow starter, won in de poule één partij en kwam in het troosttoernooi. Met pappa Bas won Sem de 1e ronde met 3-1, in de 2e ronde zelfs met 3-0, maar in de kwartfinale kwam Sem toch echt wat te kort.
Met alleen 1e jaars kunnen we als TTVN dik tevreden zijn en weet onze afvaardiging, dat zij met goed en regelmatig trainen best nog een paar stappen verder kunnen komen.

Naar inhoudsopgave


5 oktober 2008
Eerste ronde Nationale Jeugd Meerkampen

door Wim Kielen

Afgelopen zondag heeft de jeugd van TTVN weer de clubkleuren verdedigd tijdens de regionale voorronde van de Nationale Jeugd Meerkampen. Uit de uitslagen blijkt dat we er nog niet zijn.
De generatie die afgelopen jaren voor de successen heeft gezorgd, heeft ondertussen afscheid genomen bij de jeugd. Het wordt nu dus de tijd voor een nieuwe. Met Matthijs als de nieuwe kopman, hadden we een flink aantal jonkies meegenomen. Zo maakten Sem, Stan, Patrick en Dino hun debuut. Ze speelden allemaal zeer verdienstelijk, wonnen diverse partijen maar kwamen net de kort om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Bij de junioren gold hetzelfde als bij de welpen. Zowel Matthijs als Rens speelden naar behoren maar kwamen te kort. Uitzondering hierop was Dylan die zijn eerste wedstrijden onder TTVN-vlag speelde. Normaal uitkomend voor Gispen, wist hij als enige de volgende ronde op 2 november te halen, al was het wel via de herkansingen.
Al met al een leerzame dag voor een aantal TTVN-ers die hun debuut maakten in het toernooien-circuit.

Naar inhoudsopgave


29 september 2008
TTVN 1 heren leidt eerste verlies in de eerste klasse

door Danny Hendriks

Jan-Willem, Danny en invaller Daam mochten aantreden tegen de degradant uit de hoofdklasse Over `t net. Na 2 overwinningen en 1 gelijk spel bleek dit team echt een maatje te groot. Hoewel Jan-Willem en Danny van hun 7 partijen er 5 nipt in vijf games verloren was er maar één die een partij winnend afsloot.
Daam speelde een prima wedstrijd en scoorde het enige punt. Einduitslag TTVN 1 Over ´t net 1 1-9. Wel wat teleurstellend maar het eerste heeft nog steeds goede kans om zich te handhaven in deze sterke eerste klasse.
Daam, namens team 1 bedankt dat je je wilde "opofferen".

Naar inhoudsopgave


21 september 2008
Natalia en Peter winnen, prima debuut van Kjell en Dino

1e mini- en D-kadetten meerkampen bij SVE
door Wim Fassotte

Met 5 mini’s en 1 kadet nam TTVN zondag 21 september j.l. deel aan deze meerkampen, georganiseerd door de NTTB, afd. Midden. Dit keer werd ook als een soort proef de wat oudere nieuwkomers van 13 en 14 jaar, de kadetten, de gelegenheid geboden om aan een toernooi deel te nemen.
Onder hen viel Peter van den Hoeven onder de norm van deelname en hij deed dat verrassend goed. Zonder ook maar één game af te staan won hij de eerste drie sets tegen jongens, die een sterke reputatie bij de mini-meerkampen in het verleden hadden opgebouwd. In de 4e ronde verloor hij van Junior Vuur van Vitac, die al een jaartje 6e klas competitie erop had zitten met redelijk succes, maar zijn laatste wedstrijd wist Peter heel knap in een 5-gamer te winnen en met die vier overwinningen veroverde hij tevens de 1e prijs in poule 1 bij de kadetten.
Robert begon goed in groep 4 bij de mini’s, won twee sets en werd daarmee 3e in de poule.
In groep 3 verloor weliswaar Dino in zijn 1e partij van groepswinnaar Dave Howett, maar maakte de indruk alsof hij al jaren in het wedstrijdcircuit meedraaide. Af en toe ging hij aanvallend wat te veel naar achteren, maar zijn overige vier partijen won hij uiteindelijk overtuigend en pakte daarmee de 2e prijs.
In groep 2 speelden zowel Natalia als Patrick en in de 1e onderlinge strijd op een toernooi trok Natalia na een geweldige partij de winst in vijf games naar zich toe. Met een knappe topspin gaat Patrick duidelijk hard vooruit en met drie overwinningen pakte hij in een poule van 7 toch een hele mooie 3e plek. Natalia bleef maar winnen en trof in de 6e ronde Eileen Kapel, die evenals Natalia tot op dat moment al haar vier partijen gewonnen had. De strijd om de 1e plaats ging dan ook gelijk op, met een beetje geluk pakte Natalia de 1e game met 11-9. De 2e game was met 11-8 voor Eileen, de 3e game maakte Natalia een paar schitterende punten en won met 11-7. In de vierde game was de spanning te snijden, Natalia nam een voorsprong, maar Eileen kwam nog heel dichtbij. Met 11-9 won Natalia deze 4e game en de wedstrijd en daarmee werd zij ongeslagen poulewinnares.
In groep 1 bij de mini’s speelde Kjell werkelijk verrassend sterk en klopte in de 1e ronde de winnaar van deze minimeerkampen, Binky Vuur van Vitac in 5 games. Pas in de laatste ronde moest Kjell de winst laten in drie games aan Jesper Berrens van HTTC . Zowel Jesper als Binky en Kjell stonden met vijf overwinningen bovenaan, maar Kjell had met 3-5 het minste gemiddelde in games en werd daardoor, overigens heel fraai derde in deze sterke poule.

Naar inhoudsopgave


9 september 2008
TTVN-podium bij Open Utrechtse

door Bart den Blanken

Afgelopen zaterdag vond de 5de editie van de Open Utrechtse tafeltenniskampioenschappen plaats bij SVE. Er waren 92 deelnemers en Hans van Dongen. TTVN deed met 9 deelnemers mee, waarvan er 3 voor ONI deelnamen.
In de B-poule verschenen om half 10 Melanie, Paul, Bart, Jan-Willem en Alex achter de tafel. Melanie speelde goede wedstrijden in haar poule en was tevreden met haar spel maar kwam niet tot winst. In de eerste afvalronde moest ze het opnemen tegen Jan-Willem. Goed spel leverde haar een game op maar verder kwam ze niet. Paul startte goed in zijn poule, met 4 overwinning en 1 nederlaag werd hij tweede achter Ruben Lam. In de eerste afvalronde liet Paul zich echter verrassen en moest tot zijn eigen teleurstelling ook het toernooi in de eerste afvalronde verlaten. Bart had veel moeite om in zijn poule tot winnen te komen maar dankzij 2 overwinningen plaatste hij zich als derde in zijn poule voor de vervolgrondes. Daarin raakte Bart in zijn spel en werden er 3 tegenstanders verslagen waarna hij het in de halve finale moest opnemen tegen Alex de Nas. Alex had zijn poule gedicteerd en was vrij makkelijk in de halve finale gekomen, alleen in de kwartfinale werden 2 games verloren. In deze halve finale begon Alex sterk en won de eerste game, Bart kwam daarna met winst in de tweede game nog wel terug, maar Alex bleef geconcentreerd aanvallend spelen en won de volgende 2 games. Jan-Willem werd tweede in zijn poule en stoomde vrij gemakkelijk door naar de finale waarin hij zijn teamgenoot Alex dus trof. Het werd een spannende finale waarin Jan-Willem na vijf spannende games als winnaar de tafel verliet.
De A-poule zou bestaan uit 24 deelnemers inclusief 3 TTVN-ers: Peter en ONI-leden Martijn en John. Echter bleek een kwartier voor aanvang dat het complete schema veranderd moest worden omdat Hans van Dongen toch mee kon doen. Het was te merken dat Hans zijn voorbereiding had gemist want hij kwam slechts eenmaal tot winst, wel tegen zijn angstgegner Jacob ten Have. Peter merkte dat het niveau in de A-poule toch vrij hoog is. Ondanks gamewinsten tegen John van Spengen, Jelle Goossens, Ruben Peters, Jan Bruins en Ian de Graaf moest hij wel al zijn tegenstanders feliciteren. John Jansen speelde een zeer goede poule en verraste toch menig deelnemer met zijn plaatsing voor de vervolgrondes in de A-poule. In de eerste vervolgronde moest onze clubkampioen wel zijn meerdere erkennen in Angelo Antoinetti, die uiteindelijk toernooiwinnaar werd na winst in een zeer spannende finale tegen John van Spengen. Martijn Heidema liet zien waarvoor hij de hele zomer heeft doorgetraind. In zijn poule moest Martijn alleen Angelo feliciteren maar alle andere tegenstanders werden aan zijn zegekar gebonden. Hij plaatste zich hierdoor als tweede voor de vervolgrondes. In de eerste vervolgronde moest Martijn het opnemen tegen Berend Jonker van US. Deze werd met 3-0 verslagen waarna Martijn in de kwartfinale tegen trainingsgenoot John van Spengen moest. Martijn speelde sterk en bereikte een vijfde game tegen de 2de divisionist van Vriendeschaar. In deze vijfde game werd een 1-5 achterstand nog omgebogen tot een 6-5 voorsprong maar Martijn kon het jammer genoeg niet afmaken en verloor met 8-11.
Al met al dus mooie resultaten voor TTVN tijdens het eerste toernooi van het seizoen. Laat dit een stimulans zijn voor de competitie en verdere toernooien dit seizoen.

Naar inhoudsopgave


29 juni 2008
Jeugdcup 2008 - jongens buitengewoon goed, meisjes laatste

door Marek Bednarczyk

Als afsluiting van het voorjaarsseizoen, nog net voor de zomervakantie, werd traditioneel op het Nationaal Sportcentrum Papendal het jaarlijkse evenement gehouden waar alle afdelingen strijden om de NTTB Jeugdcup. Het toernooi waar de beste jongens en meisjes van Nederland in de leeftijdscategorie Welpen en Pupillen het tegen elkaar opnemen.
Volledig volgens de verwachtingen is de beker zowel bij de meisjes (vijfde keer op een rij) als bij de jongens (tweede keer op een rij) gewonnen door afdeling West. De afstand tussen deze afdeling en de rest van Nederland wat betreft tafeltennisniveau is vergelijkbaar met het verschil tussen China en de rest van de wereld.
Des te mooier is de prestatie van ons jongensteam. Vorig jaar als derde geëindigd, dit jaar was het de bedoeling om dit resultaat te verbeteren. En het is gelukt ook. Nadat op zaterdag twee wedstrijden werden gewonnen en één gelijk gespeeld, mocht het jongensteam op zondag om plaats 1 t/m 4 strijden. Ook de kruisfinales werden gewonnen en zo mochten ze het in de finale opnemen tegen bovengenoemde afdeling West. Deze wedstrijd werd ondanks enorme strijdlust en inzet van onze kant toch zonder noemenswaardige verassingen door West gewonnen. Hele knappe prestatie voor onze jongens en de afdeling Midden.
Bij de meisjes was het helaas een heel ander verhaal. Het is al jaren een probleem om in afdeling Midden een volwaardig meisjesteam op te kunnen stellen dat op nationaal niveau kan meedraaien. En ook dit jaar was dit het geval. Het Pupillenteam had zelfs invalsters uit Limburg nodig om mee te kunnen doen aan dit toernooi. Deze invalsters hebben ook de meeste punten voor ons gescoord. De rest van de meiden vocht met veel inzet maar won maar sporadisch een partij waardoor de meisjes op de laatste plaats zijn geëindigd.
Zie ook: verslag en een volledige uitslag op de site van NTTB.

De deelnemers namens afd. Midden:
Meisjes Welpen: Eileen Kapel (Shot), Sharon van Zelderen (VTV), Natalia Bednarczyk (TTVN)
Meisjes Pupillen: Deborah Jekel (TTVN), Evelien Tibboel (VTV)
Jongens Welpen: Roy Kapel (Shot), Matthijs Verhoeven (Rega), Kevin Ranselaar (UTTC)
Jongens Pupillen: Tim de Graaf (Rega), Luuk Pronk (Shot), Rob Seldenrijk (TTVN)

Naar inhoudsopgave


21 juni 2008
Rens de Haas beste Kadet in de Laddercompetitie

door Wim Fassotte

Zaterdag 21 juni j.l. vierden onze jeugdleden de afsluiting van het zo succesvolle seizoen 2007/2008 met om 10.00 uur de finale ronde van de Laddercompetitie 2007/2008. Zo op het eind van en seizoen waren er heel leuke partijen te zien tussen de 20 deelnemende jeugdspeelsters en -spelers. Deelname aan deze onderlinge ladderwedstrijden werd dit seizoen extra beloond met 2 punten per ronde. De vijf voorrondes vonden het afgelopen seizoen op vrijdag plaats, waardoor de deelnemers aan de combinatietraining bij HTTC een aantal keren niet konden meedoen, zoals Jordy Gerritse, Myrddin, Matthijs en Ewa. Rens profiteerde op sterke wijze hiervan en met in totaal 66,5 punten werd hij ondanks zijn 2-1 nederlaag tegen zijn naaste concurrent bij de Kadetten, Henno, de winnaar in deze leeftijdscategorie. Het was ook geweldig om te zien, hoe onze gevorderde spelers met name in de eerste ronde hun jongere en niet zo ervaren clubgenootjes lekker lieten spelen. Een bijzonder compliment waard.
Bij de Pupillen bleek de tijdens de finale niet aanwezige Timo niet meer door de concurrentie in te halen. Hij had reeds 48 punten gescoord. Ewa, die voor de 2e keer deelnam, kwam niet verder dan 39 punten.
Bij de jongste groep, de Welpen, hadden Sem en Natalia tot aan de finale de meeste punten verzameld. In de finale scoorde Sem 10 punten en kwam op 39 punten en Natalia scoorde 7,5 punten, waarmee zij op 36 punten kwam. Sem werd dus uitgeroepen tot beste Welp.
Zoals gebruikelijk was er voor de deelnemende meisjes ook een prijs te verdienen. In de voorronden leek de strijd te gaan tussen Suzanne Kreuger en Natalia, maar gelukkig kwamen in de laatste ronden Ewa en Deborah meedoen. Suzanne speelde niet de finale en Ewa had de clubkampioenschappen bij de meisjes al gewonnen. In deze finale scoorde zij voldoende punten om te recht de prijs voor het beste Meisje mee haar huis te mogen nemen.
Aan de top bleef het redelijk spannend, maar in de finale bleef Peter ongeslagen en is hij op de bovenste trede als eerste geëindigd met 77 punten. Paul ging nog wel voor de 2e prijs, maar na verlies tegen Peter, snoepte Jaap hem in de laatste ronde toch nog 1,5 punt af, waarmee Jaap heel knap met 73 punten toch nog als tweede eindigde. Met 71,5 punt eindigde Paul als derde. In de hoogste regionen waren meer spannende partijen te zien. Zo won Myrddin, heel fijn, dat hij nu een keertje meedeed, op de nipper met 2-1 van Rens en versloeg Joost met 2-1 teamgenoot Jaap. Jaap won zowel van Rens als Henno. In een spannende strijd won Joost ook van Myrddin. In de laatste ronde won Matthijs met 2-1 van Myrrdin.
Bij onze nieuwelingen ook geweldige wedstrijdjes. Zo won Daniël zowel van Nick, Dino en Kjell. Nick won met 2–1 van Kjell, Dino won met 2-1 van Milo en Milo op zijn beurt won van Sven.
De volledige uitslag kan je vinden in het overzicht.

Na deze finale werden de teams voor het komende seizoen met de jeugd besproken en werden de plannen voor de trainingen bekend gemaakt.

Op de middag ging onze jeugd bowlen in het bowlingcentrum Hitland in Utrecht. Jan Smeets had weer voor twee bussen gezorgd van Klomp voor het vervoer. Op vijf banen vermaakte de jeugd zich een uurtje met het gooien en missen van strikes en spares onder genot van een flesje limo en daarna een patatje met kroket of frikandel of kaassouflé in het restaurant, waarbij steeds meer papieren vliegtuigjes door de lucht vlogen.
Een gezellige afsluiting van een geweldig seizoen!.

Naar inhoudsopgave


14 juni 2008
Vele TTVN-ers in de UTTC-prijzen

door Wim Kielen

Het idee dat je aan het eind van het seizoen geen toernooien meer kan organiseren, werd afgelopen zaterdag in Utrecht gelogenstraft. Het UTTC was zeer goed bezet met ruim 60 deelnemers. Ook waren wij er weer met een flinke delegatie. Natalia, Deborah, Sem, Jan Theo, Rob, Matthijs, Rens, Desley, Tom, Joost, Paul, Peter en Amber waren van de partij. Roy moest door rugklachten afzeggen.
Half Utrecht ligt momenteel open waardoor er nogal wat spelers te laat kwamen. Zodoende begonnen we wat later maar dat mocht de pret niet drukken. Er zijn te veel wedstrijden gespeeld om ze allemaal te behandelen. Er werd gedurende dag in iedere geval gewonnen en verloren.
Natalia won haar poule. Ze verloor slechts één wedstrijd tegen Jan Theo die knap tweede in dezelfde poule werd. Sem speelde in poule H. Sem verloor slechts één wedstrijd en werd daardoor ook knap eerste. In de poules G en F wisten Deborah en Desley beslag te leggen op de tweede plek. In de hogere poules waren de successen wat minder met als uitzondering de A poule. Hier was Peter weer ongenaakbaar en kon weer een eerste prijs aan zijn prijzenkast toevoegen.

De uitslagen:
Natalia 1e poule J, Jan Theo 2e poule J
Sem 1e poule H
Deborah 2e poule F
Rens 5e poule E
Amber 3e poule C, Joost 4e poule C
Matthijs 5e poule B, Rob 6e poule B
Peter 1e poule A, Paul 3e poule A

Naar inhoudsopgave


7 juni 2008
Famile Eleveld wint geslaagd familietoernooi

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag is het jaarlijkse familietoernooi weer gespeeld. Alle spelers hadden deze keer hun vader of moeder meegenomen om samen te strijden om de punten. Nadat de teams in twee poultjes waren verdeeld konden de wedstrijden beginnen. In de B-poule was Ewa met haar moeder ver uit de sterkste. Hier gaf de kracht van Ewa duidelijk de doorslag. In de A poule was het spannender. De beslissing viel pas in de laatste wedstrijd waar Stan moet vader Harry moest aantreden tegen Natalia met vader Marek. Een all-TTVN wedstrijd. Natalia won van Stan en Harry van Marek waardoor de dubbel de beslissing moest brengen. Dit bleek een ware thriller te worden die pas met 10-12 in de vijfde game werd beslist. Het kwartje viel ten gunste van de familie Eleveld. Van harte gefeliciteerd.

Poule A

Poule B

1. Fam. Eleveld

1. Fam. Bednarczyk

2. Fam. Bednarczyk

2. Fam. Kooijman

3. Fam. Jekel

3. Fam. Calmer

4. Fam Kaats

4. Fam. Spaargaren

Naar inhoudsopgave


 

31 mei 2008
Hoe Peter legende en Ewa clubkampioen werd

door Daam Hoogendijk

In totaal stonden zaterdag 21 ttvn-ers klaar om te strijden voor de prijzen tijdens de clubkampioenschappen jeugd. In totaal werd er in vijf verschillende klassen gespeeld. De meisjes die slechts met zijn drieën waren speelden om een wisselbeker en deden buiten mededinging mee in de vier jongenspoules.
Daniël won in poule D door alle vier zijn tegenstanders gemakkelijk met 3-0 te verslaan. Sven mocht door het winnen van twee spannende 4-gamers tegen nummer vier Dino en nummer drie Patrick ook een beker mee naar huis nemen.
In Poule C speelde Deborah buiten mededinging mee, maar hierin won ze wel al haar wedstrijden en dat is zeker een vermelding waard. Sem en Peter haalden in deze poule de prijzen weg. Doordat Sem een 5-gamer tegen Peter in zijn voordeel wist te beslissen belandde hij op de eerste plaats.
Poule B bleek de spannendste poule van de dag.
Alannah en Ewa speelden hier mee, maar konden geen wedstrijd winnen van de vier jongens Rens, Henno, Tom en Desley. Henno en Desley eindigen beiden met drie overwinningen, en op positief onderling resultaat werd Desley derde. Rens en Tom wonnen beiden 4 wedstrijden, maar doordat Rens in een bloedstollende vijfde game met 12 -10 van Tom won, en zo het onderling resultaat in zijn voordeel beslechtte, werd hij eerste in deze poule.
Saillant detail is dat Ewa een game met 11-0 van Tom verloor en zoals sinds mensenheugenis (ik overdrijf graag) goed gebruik is binnen TTVN levert dat een enkeltje onder de tafel door kruipen op. Ewa is de beroerdste niet (na enig aandringen) en was op dit moment toch al clubkampioen (zie volgende alinea), dus waagde ze het erop en stond net voordat iemand zijn fototoestel kon vinden al weer met de beide benen op de grond.
Zoals verklapt won Ewa de clubkampioenschappen meisjes door Alannah en Deborah te verslaan. Tijdens de wedstrijd voor de tweede plek werd serieus geknokt en Alannah trok aan het langste eind.
De gedoodverfde favoriet in Poule A was Peter, maar er was een verassing: hij verloor de eerste game die hij speelde, daar bleef het bij. Toen Peter de slaap uit zijn ogen had gewreven werd de ene na de andere tegenstander aan de zegekar gebonden en werd hij niet alleen clubkampioen, maar ook in één klap ‘legende’. Het bereiken van deze status is niet gemakkelijk, tot nu toe ging alleen Remco Verweij hem voor. Eisen zijn onder andere het op je naam hebben staan van het stratentoernooi en je moet zowel in het eerste jeugdteam als seniorenteam van TTVN hebben geacteerd (en er was nog een mysterieus onderdeel met een legendefiets). De rest van de regels zijn me ontschoten.
Over tot serieuzere zaken: Rob werd knap tweede door Jaap, Joost en Matthijs te verslaan.

Hieronder de complete uitslagenlijst.

Jongens A

Meisjes

Jongens B

Jongens C

Jongens D

Peter Marijn

Ewa Bednarczyk

Rens de Haas

Deborah Jekel

Daniël Kuneman

Rob Seldenrijk

Alannah de Roos

Tom Veldhuijzen

Sem van Engelen

Sven Kuneman

Jaap Rutten

Deborah Jekel

Desley Hakkert

Peter van der Hoeven

Patrick Nieuwendijk

Joost van Es

 

Henno Frericks

Jordy Kooijman

Dino Gacevic

Matthijs Marijn

 

Ewa Bednarczyk

Stan Eleveld

Hugo Spaargaren

 

 

Alannah de Roos

 

 

Zie ook: overzicht clubkampioenen
 

Naar inhoudsopgave


26 mei 2008
John Jansen triomfeert eindelijk bij TTVN

door Wim Fassotte

In de poule moest hij nog wel eerst het aanstormend jong talent Peter Marijn in 5 games naar het tweede plan verwijzen, in de halve finale bleef John Jansen ook Jan Willem Jansen de baas. John Jansen was in zijn jonge jaren bij de jeugd van TTVN als veelbelovend jeugdspeler begonnen en stond dan nu na een klein 25 jaren dan eindelijk in de finale van de clubkampioenschappen bij de senioren van TTVN.
In de poule had hij al gewonnen van Daam Hoogendijk, dus kon hij nu vol zelfvertrouwen die finale spelen. John won in vier games van Daam dan eindelijk een clubtitel bij TTVN. Daam won in de halve finale van Paul Oostveen.
In de B-groep was al in de poules de strijd op zijn hevigst. Zo dicht liggen de niveaus bij elkaar en vele partijen werden pas na vijf games beslist op game point. Op onderling resultaat, elk met drie overwinningen, werd Jan Duijveman eerste in poule B, Ruud Oosthoek tweede en Marek bednarczyk derde. In de ander poule eindigde men ook met z’n drieën gelijk, dus ook moest game telling de beslissing brengen. Hier kwam de rekenkundige pouleoverwinning op naam van jeugdspeler Joost van Es, de tweede plaats bleek na enig rekenwerk voor Jan van Alphen en uitgeschakeld voor de halve finale Rob Groenen als derde. In de kruisfinales won Jan Duijveman van Jan van Alphen en Ruud won in vijven van Joost.
In de poule had Ruud in vijf games van Jan gewonnen, nu klopte Ruud jan opnieuw in vier games. Een schitterend comeback van Ruud, die zo lange tijd van het wedstrijdtoneel was verdwenen vanwege lichamelijke problemen.
De C-groep werd gewonnen door Teun Nonhof, die ongeslagen bleef. Daniël Grimmelikhuizen veroverde met een setje minder de 2e plek. Met drie overwinningen werd Rob Verkuijl derde en Eli Patz ook met drie sets winst vierde. Arjan Kingma en Cor van Heezik wonnen beiden twee keer en werden vijfde en zesde. Jeugdspeelster Susanne Kreuger, voor het eerst in de seniorcircuit eindigde op de laatste plaats.

Zie ook: overzicht clubkampioenen

Naar inhoudsopgave


25 mei 2008
Geen nieuwe B-licenties

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag is het BC-kwalificatie toernooi gespeeld in Aalsmeer. TTVN was aanwezig met een kleine delegatie: Myrddin en Rens. Beiden moesten bij de junioren meespelen omdat de leeftijdscategorieën voor volgend jaar gelden. Een zeer moeilijke klus dus om hier je B-licentie te verdienen. Dat bleek ook tijdens de dag. Voor Rens was het niveau net iets te hoog. Hij kan de tegenstanders die allemaal hoger spelen, flink ontregelen maar heeft verder onvoldoende wapens. Desondanks wist hij toch nog een wedstrijd te winnen in de voorronde.
Myrrdin leek te gaan stunten. Door een gunstig onderling resultaat, werd Myrddin eerste is zijn poule. Vervolgens wist hij ook nog de eerste vervolgronde in het hoofdtoernooi te winnen. Dat je een beetje geluk moet hebben met je tegenstander bleek wel in de volgende wedstrijd. Myrddin verloor kansloos tegen een schuivert. Een zeer passieve speler die alleen de bal op tafel houdt. Twee winstpotjes verwijderd van een B-licentie. Jammer maar goed gepresteerd.
Het gevolg was wel dat ik al voor het eten met koffie op de bank zat. Wel een beetje onwennig…

Naar inhoudsopgave


17 mei 2008
Jan Theo verovert de 1e prijs

door Wim Fassotte

Op de 6e en laatste Mini-meerkampen van het seizoen op zaterdag 17 mei in Kockengen in de sportzaal van TTV WIK werd TTVN dit keer slechts door twee spelers vertegenwoordigd.
In groep 7 begon Robert Verkerk heel goed en veel belovend met een 5 games overwinning, maar daar bleef het jammer genoeg bij. In groep 4 had Jan Theo na een gemakkelijke eerste ronde zeker behoorlijk goede tegenstanders, maar Jan Theo blonk uit door steeds goed geconcentreerd te blijven spelen. Hij liet zich geen enkele keer verrassen en bleef ongeslagen, hetgeen hem op overtuigende wijze de 1e prijs opleverde.

Naar inhoudsopgave


30 april 2008
Ewa en Peter blinken uit op de NJK 2008

door Wim Fassotte

Op 26 en 27 april, vonden in Helmond voor de 25e en laatste keer de Nationale Jeugdkampioenschappen plaats, op zaterdag voor de B–licentie en op zondag kwamen de nationale toppers, de speelsters en spelers met een A–licentie, achter de tafels. Op zaterdag namen er maar liefst zes TTVN–ers deel.
Bij de Meisjes Junioren wist Melanie van Berkum één partij te winnen in haar poule. Zij moest dus naar het troosttoernooi, had daarin de 1e ronde een bye en verloor in de 2e ronde.
Michelle Nagtegaal wist in de poule tweemaal te winnen en bereikte wel het hoofdtoernooi, waarin zij in de 1e ronde helaas werd uitgeschakeld. Ook bij de meisjes Pupillen trad TTVN aan met twee meisjes. Deborah Jekel wist zomaar een partij in haar poule overtuigend te winnen, werd dus derde. Zij speelde in de 1e ronde van het troosttoernooi wel een prima partij, zoals wij die nog niet van haar hebben gezien, maar kwam toch nog wat ervaring op dit niveau te kort. Ewa Bednarczyk was als vierde geplaatst, won haar poule, kreeg vervolgens een bye, won de 2e ronde, won de 1/8 finale, de 1/4 finale en speelde vooral een prima 1/2 finale tegen Lyn Zetsen van Westa (nr.1 op de B-ranglijst), die zij in drie games won. Zij werd met deze unieke prestatie uitgenodigd om ook zondag deel te nemen aan het A–toernooi. Tegen haar competitie-tegenstandster Esmee Schaar van Vice Versa (nr. 2 op de ranglijst) vond Ewa zichzelf bij voorbaat kansloos, kwam niet meer tot haar beste spel en mocht dus het zilver mee naar huis nemen.
Peter Marijn zag zijn 1e partij van de dag met 11–9 in de 5e game nog verloren gaan, maar daarna ging het steeds beter en dat is op dit niveau zeg maar heel sterk. In het hoofdtoernooi speelde Peter achtereenvolgens een paar schitterende partijen en kwam in de kwartfinale, waarin hij van Thomas van Gasteren van JCV in drie games kansloos verloor.
Marcel Petit had werkelijk zijn dag niet. Hij won maar één set in zijn poule en ook in de 1e ronde van het troosttoernooi kwam hij niet tot winst.
Op zondag in het A–toernooi slaagden zowel Ewa Bednarczyk als Rob Seldenrijk er niet in om een ronde verder te komen. Samen met Luuk Pronk van Shot won Rob wel zijn 1e dubbel, maar daar bleef het bij. Amber van Dorp werd schitterend tweede in haar poule bij de Kadetten en bereikte de laatste 16. In het dubbelspel won Amber met haar partner de 1e ronde, maar in de kwartfinale kwam het duo niet meer tot winst.

Naar inhoudsopgave


20 april 2008
Jongens 1 kampioen Landelijk B

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag zijn de jongens van het eerste team kampioen geworden in de Landelijke B klasse en hiermee is er nieuwe TTVN-geschiedenis geschreven. Het is nog niet eerder voorgekomen dat er op dit niveau zo goed is gepresteerd.
De jongens zijn vorig seizoen op de tweede plaats geëindigd in het landelijk C. Doordat Marcel Petit zich aanmeldde om mee te spelen, kregen we keuze promotie naar het B-niveau. De eerste doelstelling was dus om geen modderfiguur te slaan maar nadat direct de eerste wedstrijd werd gewonnen, konden we nieuwe doelen zetten.
De jongens groeiden gedurende het seizoen steeds verder naar elkaar toe en maakten dermate veel plezier met elkaar dat ik soms langs de kant zat met het schaamrood op de kaken. Zo was er een negerzoenen worsteling, een wc-borstel gevecht in een shoarma-zaak, werden er twee speelzalen afgebroken, werden er weggebruikers getrakteerd op harige billen en werden de onderlinge knuffelsessies steeds langer.
Tussen al dit gedoe door werden er steeds meer potjes gewonnen. Als een van de spelers een off-day had, dan werd dit altijd door de anderen opgevangen. Zo timmerde Paul in Veldhoven met zijn backhand tik, een deuk in de 100% van zijn tegenstander. Peter bleef scoren met zijn service en forehand flip. Marcel speelt de bal zo snel na de stuit dat menig tegenstander in tijdnood kwam waardoor de tegenstanders vooral snel weggespeeld konden worden.
Ook de psychologische oorlogvoering werd niet geschuwd. Peter maakte ruzie met de coach van de tegenstander als dat nodig was en wist consequent op verkeerde momenten een pauze te nemen. Marcel deed het vooral op moeilijke momenten vooral rustig aan en Paul bestookte de tegenstanders met niet leuke grapjes: “Er is een let aangevraagd”. Ik denk dat ook onze tegenstander nog regelmatig aan dit seizoen zullen terug denken. Ik zal er in ieder geval met veel plezier aan terug denken.
Jammer genoeg is Paul nu te oud geworden om bij de junioren te mogen spelen en moeten we op zoek naar een nieuwe speler om eventueel in Landelijk A te mogen spelen.

Naar inhoudsopgave


19 april 2008
Overwinning voor TTVN 9 tijdens de Finale Starterscompetitie

door Marek Bednarczyk

De finale van de Starterscompetitie is dit jaar gespeeld bij SVO/Fletio in De Meern. Terwijl twee thuisploegen streden om het kampioenschap, waren Natalia en Jan-Theo bezig met hun laatste competitiewedstrijd om de 7de plek tegen het derde team van SVO/Fletio. Omdat de tegenstanders met een invaller speelden bleek het achteraf een vrij makkelijke opgave om deze wedstrijd te winnen. Alle enkelpartijen gingen zonder te veel moeite naar TTVN en alleen de dubbel werd pas na vijf games beslist. Deze werd ook door TTVN gewonnen en met een klinkende 5-0 overwinning werd de 7de plek behaald. Na een klein foutje tijdens de prijsuitreiking die op tijd werd opgemerkt (Natalia en Jan-Theo kregen de verkeerde medailles uitgereikt) gingen we heel tevreden weer richting huis.

Naar inhoudsopgave


19 april 2008
TTVN 7 Kampioen in de 6de klasse

door Bas van Engelen

Highslide JS
Vandaag speelde het TTVN team 7 van Deborah, Sem en Jordy de laatste wedstrijd van de Najaarscompetitie 2008. Ze waren al een hele tijd zeker van de eerste plaats in de 6e klasse D. Maar gisteren hebben ze hun koppositie bevestigd door met 8-2 te winnen van Shot 6. Na afloop was er een soort van officiële prijsuitreiking. Ik had drie medailles meegenomen om ze te huldigen. Ze vonden de medailles SUPER, ook al waren ze van chocola...

Naar inhoudsopgave


14 april 2008
Broederstrijd in de finale van het toernooi voor bedrijven en straten

verslag Harry Eleveld

Maandag 14 april streden 12 teams om de titel “Beste tafeltennisstraat / -bedrijf van Nieuwegein”. Dit was het vierde toernooi dat elk jaar meer deelnemers kent. Op de aankondiging was weergegeven dat de finale zich zou afspelen rond 22:00-22:30 uur. Echter, door de grote belangstelling én ongekend hoog niveau werd het toch een latertje; de finale startte omstreeks 23:20 uur. Een vader van een van de finalisten belde tijdens de finalewedstrijd wat zijn zoon, de uiteindelijke winnaar, zo laat aan het doen was... Daarop volgde een live-verslag per mobiele telefoon. De prof. dr. Bakkerlaan, vertegenwoordigd door de gebroeders Peter en Matthijs Marijn wonnen in een zinderend duel van de Middelmonde, vertegenwoordigd door de gebroeders De Nas (Alex en Martijn). Coverline (huisdrukker van zowel TTVN als Nedereind) John van Tuyl en Roy Maintz verrasten net als vorig jaar opnieuw met een halve finale plaats, waarin ze verloren van de uiteindelijke winnaars.
Binnen het toernooi werd er ook gestreden om de Nedereind-beker. Het eerste team van Nedereind: Brent de Bie en Folke Beukema wonnen de eerste prijs. Het tweede team, gevormd door Marcel van der Zee en Sebastiaan van Loveren wonnen de tweede prijs door het team van Nedereind, neergezet door Jeannette van Harselaar en Mandy Kromhout nipt te verslaan.

Uitslag:

1.

 Prof. dr. Bakkerlaan - Peter en Matthijs Marijn

2.

 Middelmonde - Alex en Martijn de Nas

3/4.

 Coverline - John van Tuyl en Roy Maintz

3/4.

 Bijna Degradanten - Rob Groenen en Jan van Alphen

5/8.

 Zwaardenburg - Danny en Mireille Hendriks

5/8.

 Salamanderweide - Monique Parmentier en Jan Verleun

5/8.

 MCH - Jan Willem Jansen en Remco de Haan

5/8.

 Orpheuslaan - Marek en Ewa Bednarczyk

9.

 Hands Up (NVC) - Bas van Engelen en Peter van 't Hof

10.

 Nedereind 1 - Brent de Bie en Folke Beukema (1e prijs Nedereind)

11.

 Nedereind 2 - Marcel van der Zee en Sebastiaan van Loveren (2e prijs Nedereind)

12.

 Team Nedereind - Jeannette van Harselaar en Mandy Kromhout

Het toernooi werd dit jaar gesponsord door de zorg instelling Stichting Nedereind.

Naar inhoudsopgave


7 april 2008
Eerste herenteam kampioen!

door Wim Kielen

Vorige week is het eerste herenteam kampioen geworden in de tweede klasse. De mannen hebben met nog één wedstrijd te spelen, 19 punten voorsprong. Ze zijn dus niet meer in te halen. De degradatie van vorig seizoen is op deze manier indrukwekkend rechtgezet. Enkele wedstrijden was het al duidelijk dat Alex, Jan-Willem en Peter voor het kampioenschap zouden gaan meespelen en sinds dien was het wachten op het moment. Nu hopen we dat het team zich volgend seizoen zal handhaven in de eerste klasse.
Ook het zevende jeugdteam is al kampioen. Met nog twee wedstrijden te spelen is het team van Deborah, Sem en Jordy niet meer te achterhalen. Vorig seizoen werd dit team overtuigend kampioen bij de starters en dit jaar in de zesde klasse. Dat belooft wat voor komend jaar in de vijfde.
Verder heeft alleen het eerste jeugdteam nog serieus kans op het kampioenschap. Het team Peter, Paul en Marcel staat 4 punten op nummer 2 Destatec met nog twee wedstrijden te gaan. Het kampioenschap is dus nog lang niet vergeven maar ze maken goede kans.

Naar inhoudsopgave


22 maart 2008
Wisselende resultaten tijdens halve finale Midden-Meerkampen

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag zijn de halve finales gespeeld van de Midden-meerkampen. Vanuit de voorrondes hadden zich maar liefst 10 spelers geplaatst dus Jan mocht weer voor een bus van Klomp zorgen zodat iedereen naar Huizen vervoerd kon worden. Peter vestigde direct maar weer een nieuw record door maar liefst een kwartier te laat te komen. Desondanks kwamen we toch nog redelijk op tijd aan. Bij het begin van de wedstrijden bleek dat de organisatie twee verschillende begintijden had gecommuniceerd waardoor bijvoorbeeld ZTTV te laat kwam.
Ewa speelde bij de puppillen een aantal redelijke wedstrijden en wist zich via een derde plaats voor de finale te plaatsen. Hierdoor zijn de gezusters Bednarczyk de enige meisjes die tot de finale zijn doorgedrongen. Natalia was immers al geplaatst bij de welpen.
Bob, ook wel bekend als Rob Pleumink, won zijn wedstrijden eenvoudig bij de kadetten 2. Hij won al zijn wedstrijden zonder ook maar 1 game te verliezen. Bob is klaar voor de finale.
Bij de kadetten 1 speelden Amber, Matthijs, Myrddin en Jordy. Het niveau van beide poultjes lag behoorlijk hoog. Amber en Jordy werden laatste, Matthijs vierde en Myrddin werd zeer verrassend en knap tweede. Een enorme opsteker voor Myrddin na alle lichamelijk ongemakken van de laatste tijd.
Bij de junioren 2 werd Roy laatste. Het niveau lag iets te hoog voor Roy die zelf ook niet in topvorm is. Bij de junioren 1 werd Yorick vierde. Op zich een knappe prestatie omdat Yorick vanwege zijn studie nauwelijks meer achter de tafel te vinden is. In dezelfde poule werd Paul derde achter de twee landelijk A spelers van Huizen. Peter werd in de andere poule tweede achter Wesley. In de finale wordt het dus een redelijke Huizen vs TTVN confrontatie.
Nadat Jordy en Matthijs de vloer van de kleedkamer, in een innige omhelzing, hadden geboend konden we weer met het hele zooitje naar huis. In de bus bleek dat het begrip “stille zaterdag” nog niet helemaal bekend is bij onze jongeren. In ieder geval was ik op tijd voor de warme prak weer thuis en kon, op de bank, met gemengde gevoelens van de andijviestamppot genieten.

Naar inhoudsopgave


16 maart 2008
Goed debuut Rob op A-toernooi

door Wim Kielen

Afgelopen zondag maakte Rob zijn debuut op het A-Ranglijst toernooi in Nederweert. Nadat hij enkele weken geleden zijn A-licentie haalde, mocht hij direct aan de slag tegen de betere spelers van zijn leeftijd.
Als laatste geplaatst (22ste) mocht Rob direct tegen Tim de Graaf van Rega. Tegen de verwachting in wist Rob redelijk eenvoudig te winnen. De tweede ronde stond Stan Cosmin op het programma. Deze als eerste geplaatste FVT-er, speelt in de kampioensklasse en traint zo’n 24 uur per week. De wedstrijd was dan ook snel over: Totaal kansloos. De daarop volgende wedstrijd ging eigenlijk onnodig verloren waarna er weer werd gewonnen tegen een noppenspeler van FVT. De eerste twee games waren kansloos. Daarna kreeg Rob in de gaten hoe je tegen noppen moet spelen en won de volgende drie games. Door verlies in de laatste wedstrijd werd uiteindelijk de 14de plaats behaald. Een verrassend goed resultaat.
Amber speelde bij de meisjes kadetten ook een zeer verdienstelijk toernooi. Net zo als Rob was dit haar eerste A-toernooi. Met drie winstpartijen werd ze 13de waarbij ze 7 spelers achter zich liet.

Naar inhoudsopgave


2 maart 2008
Deborah verlaat de mini meerkampen met tweede GOUD

door Wim Fassotte

Op zondag 2 maart j.l. werden de 5e minimeerkampen bij VTV gehouden. Voor onze jonge leden, die in januari in de 6e klasse zijn gaan spelen, waren het de laatste minimeerkampen, waaraan zij mochten meedoen.
In poule 7 speelde Robert zeer verdienstelijk mee en won twee partijen. Patrick had de vorige meerkampen zijn poule gewonnen en moest nu uitkomen tegen wat oudere jongens in poule 3, mede omdat dit keer poule 4 als meisjesgroep geformeerd kon worden. Die oudere jongens hebben net iets meer kracht om meer snelheid aan de bal te geven, maar we zagen Patrick prima partij geven en hij won al een paar games. In de meisjespoule speelde Natalia lekker mee en konden wij genieten van zeer knappe partijtjes. Behalve van een technisch mindere voetbalster, die wel alle wedstrijden naar zich toe trok, won Natalia van al haar rivalen en pakte zo waar het zilver. Joshua speelde in poule 2 een enerverende partij tegen de bekende VTV er Willem Bakers, die dit keer goed op dreef was. Joshua verloor in vijven en werd 4e in zijn poule. In poule 1 speelden, zoals in de 4e serie minimeerkampen Deborah, Jordy en Sem. Dit keer won Sem goed geconcentreerd spelend van Jordy en werd met drie winstpartijen derde. Jordy had zijn dag niet en eindigde op de 5e plek. Deborah moest slechts één game afstaan aan Sem, liet zich niet verrassen en won deze 5e minimeerkampen met overtuiging.

Naar inhoudsopgave


24 februari 2008
Rob wint B-Ranglijsttoernooi Nijmegen en verdient A-licentie

door Wim Kielen

Wederom een mooie prestatie van een TTVN-er. Verdiende enkele weken geleden Amber haar A-licentie, nu was het de beurt aan Rob. Met goed verzorgd spel, slimme tactieken, een ijzersterk blok en juiste mentaliteit werden alle tegenstanders aan zijn zegekar gebonden.
Zoals de laatste tijd gebruikelijk reisden we zondag weer met een flinke delegatie af naar een ranglijsttoernooi. Deze keer was Nijmegen aan de beurt. Marcel, Peter, Jordy en Rob mochten deze keer vroeg op terwijl Michelle, Melanie, Ewa en Deborah mochten uitslapen.
Voor Jordy en Debarah bleek het niveau toch wel hoog. Vooral voor Jordy die met Paul's batje moest spelen omdat hij zijn eigen bat vergeten was. Maar gelukkig zat z'n haar deze keer wel goed.
Michelle, Melanie en Peter misten alledrie net de hoofdronde. Beide meisjes lijken een onnodige noppen-fobie te hebben. Terwijl Peter geen zin meer leek te hebben in de troostronde, vocht Michelle zich naar de halve finale waar ze net verloor.
Ewa, Marcel en Rob haalden wel de hoofdronde. Ewa won nog eenvoudig de eerste vervolgronde waarna ze werd uitgeschakeld. Marcel won de eerste vervolgronde zeer knap van een jongen waar Peter in finale van Assen van verloren had en werd vervolgens uitgeschakeld door dezefde anti-speler waar Peter in voorronde van had verloren. Deze anti-speler houdt z'n bat alleen bij de steel vast en dit geeft soms verrassende ballen.
Rob tenslotte, werd tweede in zijn poultje door net te verliezen van een speler van Litac. Door vervolgens vijf wedstrijden op rij zonder game-verlies te winnen, kwam Rob weer tegenover dezelfde speler van Litac te staan. Deze keer was Rob vooral mentaal de sterkere. Ook na game-verlies in de derde, wist Rob z’n zenuwen goed in bedwang te houden en gaf z’n tegenstander vervolgens geen kans. Bij de prijsuitreiking wist Igor Heller nog een anekdote te vertellen over een Fletio speler die maar liefst 7 B-Ranglijst toernooien had gewonnen. Het was toch een mooi weekend voor de (oud)-Fletio spelers. Nimrod haalde zaterdag de finale van het troosttoernooi, Michelle haalde de halve finale en Rob won het toernooi. Resultaten waar ook Fletio trots op mag zijn.
Na de prijsuitreiking konden we weer met het gehele gezelschap naar huis. Maar natuurlijk niet nadat we een tussenstop bij de Mac hadden gemaakt. Hier gaven de spelers ook nog een presentje aan Jan omdat hij steeds weer de bussen van Klomp regelt. Dit wordt door de spelers zeer op prijs gesteld. De terugreis verliep verder redelijk rustig. Wel werd duidelijk dat Jordy nooit Idols zal winnen en dat Marcel goed een hartverzakking kan weerstaan. Iets met snot?
Tenslotte wil ik nog even de coaches Alex, Paul, Remco, Bart, Jan en Martin bedanken. Het is toch plezierig dat er bij iedere wedstrijd iemand langs de kant staat.
Na twee dagen Nijmegen, Joost speelde op zaterdag en kwam tot de derde ronde van het troosttoernooi, plofte ik weer tevreden op de bank. Redelijk op tijd, om half 10, met een goede bak koffie. Gelukkig werd ik net voor twaalf uur wakker zodat ik toch nog op tijd naar bed kon.

Naar inhoudsopgave


20 februari 2008
Kampioenschap in zicht

door Alex de Nas

Het is natuurlijk nog erg vroeg in het seizoen om dit te zeggen, maar het kampioenschap is voor het 1e heren al wel in zicht. Het team dat bestaat uit Jan-Willem, Peter en Alex, heeft uit 5 wedstrijden maar liefst al 41 punten weten te behalen. Een knappe prestatie, maar het was niet geheel onverwacht  aangezien Jan-Willem en Alex zijn gedegradeerd uit de 1e klasse. Peter draait zeker ook erg goed mee, maar dit is dan al wel zijn 3e seizoen in de 2e klasse. Met 10 punten voorsprong op de huidige concurrent en met nog 5 wedstrijden te spelen kunnen we de 1e klasse al wel een beetje ruiken.

Naar inhoudsopgave


17 februari 2008
Zonnige zondag in februari

door Wim Kielen

Het was een zonnige zondag in februari 2008. Een mooie dag voor het Domstad-toernooi bij UTTC. We hebben hard getraind, Peter was alweer op tijd, wat een hele mooie dag. De bikkels verzamelden zich op de fiets bij Big-Daddy’s. De niet-bikkels vonden UTTC te ver fietsen en Bob was ziek. We hadden dit jaar in ieder geval weer een mooie delegatie spelers met Natalia, Ewa, Amber, Michelle, Roy, Rens, Rob, Desley, Marcel, Sem, Matthijs, Timo, Tom, Peter vd H en titelverdediger Peter M.
Zelf vind ik het Domstad toernooi altijd een lekker toernooi omdat de spelers, in zes poultjes, veel wedstrijden spelen en het gaat er lekker relaxed aan toe. Het is bijna een tweede kerstdag met de familie maar dan anders. Ook dit jaar werd er weer flink wat “bijgepraat”.
Nadat laat in de middag alle wedstrijden waren gespeeld en het zweet was opgedroogd, bleken we goed in de prijzen gevallen te zijn. Michelle, Timo en Sem waren alle drie eerste geworden in hun poule. Peter van der H en Matthijs werden tweede. Marcel werd ook tweede maar dan in de hoogste poule die uiteindelijk door Ian de Graaf (Rega/Elan) werd gewonnen en daarmee de opvolger van Peter werd. Peter werd net als Rob derde. Vierde plekken waren er voor Desley en Rens. Natalia en Tom werden vijfde, Amber zesde, en Ewa en Roy zevende.
Na de foto’s konden we rond een uur of vijf weer terug naar huis. Onderweg testten Matthijs en Amber nog even de remmen van een, op een voorrangsweg, hard rijdende auto. Gelukkig hebben ze meer verstand van tafeltennistechniek dan verkeersregels. Met een paar donkere wolken boven mijn humeur, zijn we dan toch zonder kleerscheuren in Nieuwegein aangekomen alwaar de zon nog steeds scheen. Tijd voor een zondagmiddag-dutje op de bank.

Naar inhoudsopgave


10 februari 2008
Amber op weg naar de nationale top

door Alex de Nas

Na een ritje van een uurtje, kwam de spelersbus van TTVN aan in Zwolle. Hier werd vandaag de halve finale van de Nationale Jeugdmeerkampen gespeeld. Uit de bus stapten Ewa, die zeker was van een plaatsje voor vandaag en Deborah, die 1ste reserve was. Verder stapten de beide Wimmen, Martin, Daam, Bart, Michelle en Alex uit de bus (volgende keer kunnen we het beter de "supportersbus" noemen). Kevin en Amber kwamen met eigen vervoer naar de zaal.
Deborah, die vandaag als reserve meeging, mocht helaas niet meespelen doordat er geen uitvallers waren.
Ewa wist vandaag helaas alleen maar van de Sanne de Hoop (een concurrente van FVT) te winnen. Ze speelde een zeer sterke wedstrijd. Hiermee stelt ze in ieder geval een basisplaats tegen FVT veilig ;-). In haar andere wedstrijden had ze het niveau wat ze tegen Sanne had helaas niet, maar gaf iedere keer wel een mooi gevecht.
De grote verrassing was toch zeker Amber. Ze is misschien geen lid meer van TTVN, toch speelde ze vandaag gewoon voor onze club. Amber bewees vandaag dat de plaatsing niet echt helemaal klopte, want ze stond laatste geplaatst van de 6 en werd zeer knap 3e. Hierdoor heeft ze een plaats weten te bemachtigen voor de finale ronde van de NJM en een A-licentie.
Ook Kevin, die bij UTTC competitie speelt, maar bij TTVN op donderdag meetraint, heeft een zeer goede prestatie neergezet. Hoewel hij laatste stond geplaatst, heeft hij veel wedstrijden net aan verloren en wist er zelfs 1 te winnen van een jongen van wie hij al een aantal keren had verloren.
Kortom, een zeer geslaagde dag voor de spelers, want de halve finale (en nu de finale voor Amber) halen doe je niet zomaar.
Na een vermoeiend busritje terug, kwamen we ongeveer weer rond kwart voor 6 aan bij de Driehoek. Ik gok dat Wim Kielen rond een uurtje of half 7 thuis op zijn bank zat met een lekkere warme bak koffie in zijn handen, terug denkend aan deze geweldige prestaties…en ik (Alex), zat dit verslag met veel plezier voor jullie te typen. Zonder een bak warme koffie, maar met glas koude cola :D.

Naar inhoudsopgave


9 februari 2008
Winst en verlies in Rotterdam

door Wim Kielen

Afgelopen zaterdag moest TTVN met twee teams naar FVT in Rotterdam. Ons meisjesteam speelde tegen de meisjes van FVT die vorig seizoen net de kampioenspoule gemist hadden en dus nog een jaar waren veroordeeld tot het Landelijke A. Dit was ook te merken aan het niveau van de FVT want ze waren speelden allemaal een tempo hoger dan onze meiden. Het was niet dan we werden weggespeeld maar op beslissende momenten kwamen we vaak te kort. Melanie wist als enige een wedstrijd te winnen. Michelle kwam tweetal keer vlak bij winst maar kon het niet afmaken en kwam dus net als Alannah niet tot winst.
De jongens speelden tegen het tweede van FVT die net als onze jongens vorig seizoen landelijk C speelden. Dat wij nu landelijk B spelen is te danken aan de komst van Marcel Petit. Marcel, die in de verleden al hoger speelde, maakte het verwachtingspatroon helemaal waar. Marcel kwam wat stroef op gang tegen de kopman van FVT maar won zijn overige partijen redelijk eenvoudig. Peter is momenteel ook goed in vorm en won bijna drie partijen. Een zeldzame foute service op een beslissend moment in de vijfde game, nekte hem. 10-12 verlies. Ondanks dat Paul maar één maal tot winst wist te komen doet niets af aan het goede niveau dat hij haalde. De twee verloren wedstrijden gingen verloren met minimaal verschil in de vijfde game. De 7-3 winst had dus zomaar 9-1 kunnen zijn.
Nadat Marcel de kleedkamer van het gloednieuwe FVT-gebouw met chocomel had gedoopt en Peter zich had verbaast dat de jongens van FVT 1 slechts 24 uur per week!! trainen, konden we weer met de bus van Klomp naar huis. Maar natuurlijk niet nadat we in de thuishaven van Melanie en Marcel, de Mac hebben bezocht. Zodoende zat ik ’s-avonds bijtijds weer tevreden met koffie op de bank.

Naar inhoudsopgave


27 januari 2008
Vijf prijswinnaars op 4e minimeerkampen

door Wim Fassotte

Het is om verlegen van te worden! Op zondag 27 januari bij UTTC gingen vijf TTVN-ers met prijzen naar huis! Een prachtig resultaat! Zelf kom ik al vrij lang op de minimeerkampen. Ik kan me niet herinneren, dat er ooit een meisje de hoogste poule heeft gewonnen, maar de sterkste groep werd deze zondag overtuigend gewonnen door “onze” Deborah Jekel en, als dat al niet uitzonderlijk was, ging de 2e prijs naar teamgenoot Jordy Kooijman. Ook al doorgedrongen tot de hoogste groep was Sem van Engelen. Sem had gehoopt van Jordy te winnen, maar in vijven ging de winst naar Jordy. Sem werd vijfde. In groep 3 was Joshua Kaats ingedeeld. Hij verloor zijn tweede set, maar met drie overwinningen in deze groep van vijf won ook Joshua het GOUD. Natalia was op grond van haar prestatie in de vorige serie minimeerkampen opgeklommen naar groep 4. Zij ontmoette in deze poule 4 Stan en gaf meteen het visitekaartje af, dat zij in vorm was, want in vier games won Natalia dit keer van Stan, die er duidelijk nog moest in komen. Stan won zijn laatste twee partijen en werd daarmee derde, maar Natalia veroverde de 2e prijs met drie overwinningen.
De grootste verrassing van de dag kwam in groep 6 bij de welpen van 7 en 8 jaar oud, waarvoor wij als TTVN met de nodige voorzichtigheid onze nieuwelingen Patrick Nieuwendijk en Robert Verkerk hadden ingeschreven. Wat speelden “onze” jongens goed! Robert wist al één partij te winnen, maar Patrick verbaasde iedereen en won alle vijf zijn sets en werd dus winnaar van deze groep. “Een knaller “!

Naar inhoudsopgave


19 januari 2008
Michelle en Jeremy winnen op de afdelingskampioenschappen

door Wim Kielen

Zaterdag j.l. is de tweede dag gespeeld van de afdelingskampioenschappen voor de jeugd en over deze dag is weer genoeg te vertellen. Het vertrek met twee bussen van Klomp Groepsvervoer, liep deze keer bijna vlekkeloos, alleen Paul lag deze keer nog in zijn mandje. Dertien spelers hebben zich via onze vereniging ingeschreven: Yorick, Peter, Joost, Michelle, Roy, Tom, Matthijs, Rens, Amber, Ewa, Rob, Bob en Jeremy.
Alle spelers worden in drie klasses ingedeeld: Op sterkte, op leeftijd en in het dubbel. Vooraf had ik ingeschat dat zowel Peter als Michelle kanshebber waren om afdelingskampioen te worden en dat Rob een finaleplaats zou kunnen halen. Het liep anders.
Bij de klasse jeugd 1 wisten Peter en Jeremy hun poule te winnen. Jeremy wist hier o.a. Quiten van Dissel knap te verslaan. Voor mij was hier toch de grootste verrassing Rob. Hij verloor net van Jesse maar wist te winnen van Ruben Lam die afgelopen seizoen 4 klassen hoger speelde. Peter won in de achtste finale van Stefan Berkhof maar vond zijn Waterloo tegen de eerste geplaatste Dico van Dissel.
In de jeugd 2 klasse wisten Michelle, Matthijs en Myrddin de poule te winnen. In de vervolgronde werden Matthijs en Myrddin snel uitgeschakeld. Michelle was dat niet van plan en knokte zich de finale in. Daar kreeg zij voor haar de ideale tegenstander. Een topspinspeler. Na een 2-0 voorsprong, kreeg de tegenstander vat op haar spel en kwam terug op 2-2. Hij kreeg echter geen vat op een tactische verandering in de vijfde waardoor Michelle weer een eerste prijs in de wacht sleepte.
De dubbels zijn niet echt aan TTVN besteed. Alleen Amber die met Daniëlle speelde en Matthijs/Myrddin konden tot de afvalronden door te dringen. Beide koppels wisten de tussenronde te winnen maar verloren in de halve finales.
Bij de jongens junioren 2 wist Jeremy het hele stel te verrassen. Na een eerste plek in zijn poule, kwam er verder niemand meer aan de pas. Hij won op zeer overtuigende wijze zijn klasse, zonder gameverlies in de halve en finale.
Bij de kadetten 1 viel de wedstrijd van Matthijs tegen Kars op. Met mooi spel wist hij Kars te verrassen, die ondertussen een hekel aan TTVN-ers moet gaan krijgen. Bij de kadetten schakelde de nummer 1 zich uit door dom te verliezen. Rens profiteerde hier maximaal van door hierdoor eerste te worden in de poule. Hier was wel wat rekenwerk voor nodig want de alle spelers hadden allemaal 3 games gewonnen en er 3 verloren. Rens bleek echter 1 punt meer gescoord te hebben dan de nummer 2. Gesterkt door dit succes speelde Rens zich rechtstreeks de finale in. Deze wist hij echter niet te winnen maar de tweede plaats is toch een hoogtepunt in de carrière van Rens.
Bij de pupillen wist Rob met enige moeite de finale te halen. Hier bleek de huizenhoge favoriet, Tim de Graaf toch iets te sterk. Een tweede plaats is als eerstejaars pupil een sterke prestatie.
Bij de meisjes lag de strijd geheel open. Van de 12 meisjes waren er zeker 8 kanshebsters. Opvallend was de helft van de meisjes afgelopen seizoen bij ons competitie speelden. Daarnaast waren de drie meisjes van ZTTV de gevaarlijke outsiders. Een absoluut ons kent ons feestje dus.
Michelle, de kampioen van vorig jaar, werd al in de poule uitgeschakeld door Manon. Amber wist wel tot de hoofdronde door te dringen door knap van teamgenote Daniëlle te winnen. In de halve finale kon Amber het jammer genoeg niet bolwerken tegen Laura Daatselaar, die in de finale gemakkelijk won van Coco Antonissen van ZTTV.
Het hele toernooi liep nogal uit waardoor de prijsuitreiking rond half negen plaatsvond. Na afloop ontkwamen we er niet aan om in Nieuwegein nog een vette hap te halen bij de Mac. Vervolgens de bus voltanken en wegbrengen en naar huis alwaar ik om 22:45 !! moe maar tevreden op mijn bank neerplofte met een bak koffie alwaar ik te weinig genoten heb omdat de luiken dichtvielen.
Tenslotte wil ik de begeleiders bedanken, Wim F, Martin, Daam, Alex, Bart, Jan en Paul. Ik denk niet dat er een wedstrijd gespeeld is zonder een coach aan de kant. Jan wederom bedankt voor het regelen van de bussen.

Naar inhoudsopgave


 

11 januari 2008
Vier eindexamens Superstar Tafeltennis

door Wim Fassotte

Vrijdag 11 januari j.l. vonden in "De Driehoek" bij TTVN examens plaats voor de Tafeltennisvaardigheidsopleiding SUPERSTAR.
Na de gebruikelijk examens voor zowel theorie als praktijk moesten dit keer nog twee herexamens worden afgelegd, maar daarna mochten aan alle kandidaten de diploma’s worden uitgereikt.
Het diploma STER 1 werd behaald door Robert Verkerk, Patrick Nieuwendijk, Daan Sies en Joshua Kaats, STER 2 was er voor Daan Sies en Joshua Kaats. Aan Natalia Bednarczyk, Sem van Engelen, Jan Theo van Es, Peter van den Hoeven en Jordy Kooijman werd het diploma STER 3 overhandigd. Het einddiploma STER 4 ontvingen Irene Mulder, Deborah Jekel, Stan Eleveld en Sem van Engelen.

Naar inhoudsopgave


 

8 januari 2008
Daam Hoogendijk haalt diploma Trainer A

door Wim Fassotte

Nog maar nauwelijks zijn stage achter de rug bij de uit Rusland afkomstige Jana Timina in Amsterdam moest Daam op zaterdag 5 januari j.l. in de mooie tafeltenniszaal van T.T.V. Docos in Leiden aantreden voor het laatste onderdeel van zijn opleiding tot Tafeltennis trainer A – het praktijkexamen. Goed, Daam had zo gemiddeld een fraaie 8 gescoord voor de theorie onderdelen, zijn indrukcijfer voor de praktijk was ook een 7, het zou allemaal best goed komen. Met vier TTVN-ers onder zijn pupillen (Henno, Desley, Tom en Rens) liet hij ook voor de examinerende docenten een gedegen training zien, die Daam het diploma Trainer A opleverde.
TTVN is een "eigen" lid met een trainersdiploma rijker!

Naar inhoudsopgave


 

5 januari 2008
Peter wint het jeugdtoernooi van Open Soester

door Marek Bednarczyk

Het eerste succes van 2008 is een feit. Peter Marijn heeft het jeugdtoernooi van Open Soester op zijn naam geschreven.
Hoewel er dit jaar "maar" dertig deelnemers waren (vorig jaar nog ruim honderd), was deze winst in de "open klasse" voor Peter niet makkelijk. Zowel in de kwart finale tegen Ian de Graaf (Elan) als in de zinderende halve finale tegen Joris Leppers van SHOT (16-14 in de vijfde game) moest hij alles uit de kast halen. En ook in de finale tegen Rowan Stapels (ook SHOT) ging het niet makkelijk. Nadat Peter de eerste twee games heeft gewonnen, kwam zijn tegenstander knap terug tot 2-2. In de vijfde, spannende game, ging het tot aan het einde gelijk op. En ook deze game is door Peter met 11-9 beslist. Hiermee won hij een mooie wisselbeker en mag hij zich Open Soester Kampioen noemen.
De dag begon echter met wedstrijden in verschillende meerkampen. Zowel Peter als Roy hebben in deze fase van het toernooi hun klasse laten zien en hebben hun poules gewonnen en daarbij een mooie beker aan hun prijzenkast toegevoegd. Michelle, Ewa, Joost en Jeremy hebben helaas niet voor verrassingen kunnen zorgen. Ook in de "open klasse" kwamen zij allemaal niet verder dan de tweede ronde.
Daarnaast heeft ook Natalia in de speciale meerkamp voor de jongste deelnemers de tweede prijs in de wacht kunnen slepen door twee van haar drie partijen te winnen.
Alweer een zeer geslaagd toernooi.

Naar inhoudsopgave


2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief