2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief


Nieuws uit 2004

Inhoudsopgave

     

December

   
20 december

-

Mark onze uitblinker op de Afdelingskampioenschappen
9 december

-

TTVN sluit najaarscompetitie ongeslagen af
4 december

-

Matthijs ongeslagen in Starterscompetitie
2 december

-

Kinder- Tafeltennisfeest bij TTVN
     

November

   
28 november

-

Vera pakt een tweede prijs beker in de Mini-meerkampen
28 november

-

TTVN blijft ongeslagen
28 november

-

Alleen Jordy heeft nog een kleine kans voor de 1/8 finales NJM
21 november

-

TTVN kampioen
6 november

-

TTVN walst over UTTC heen
     

Oktober

   
18 oktober

-

TTVN ongeslagen
16 oktober

-

Yorick presteert uitstekend in Hoorn
13 oktober

-

TTVN op kop in de competitie
10 oktober

-

TTVN wint gemakkelijk
5 oktober

-

Bart neemt meteen de leiding in de laddercompetitie
3 oktober

-

De Nationale Jeugdmeerkampen
     

September

   
26 september

-

1e Mini Meerkamp bij SVE in Utrecht
20 september

-

TTVN wint
     

Augustus

   
18 augustus

-

35 jaar TTVN
     

Juni

   
26 juni

-

Bart en Anna winnen ook de ladder 2003/2004
19 juni

-

Mini SUPERSTAR happening bij HTTC
12 juni

-

Bart clubkampioen jeugd
7 juni

-

Henny nieuwe Clubkampioen
     

Mei

   
29 mei

-

Laatste TTVN team uit Bekerstrijd
23 mei

-

TTVN met één team naar de 3e ronde van de Bekercompetitie
22 mei

-

Mick en Bart in de prijzen
8 mei

-

TTVN gaat met twee teams verder in de Bekercompetitie
1 mei

-

De Tweede Bekerweek voor TTVN
     

April

   
26 april

-

TTVN met drie teams in de bekerstrijd
26 april

-

4e ronde Laddercompetitie 2003/2004 voor Amber en Bart
18 april

-

Bekercompetitie 2004
8 april

-

Jeff Goethals onze beste Paashaas
6 april

-

TTVN op de vijfde plaats in de 2e klas
4 april

-

Senioren 6 en Jeugd 5 KAMPIOEN !
4 april

-

Startersteam 7 in de finale om de 1e plek
     

Maart

   
28 maart

-

Laatste Mini Meerkampen van het seizoen 2003/2004
26 maart

-

Kleine nederlaag voor TTVN bij VTV
13 maart

-

Superstar-diploma’s behaald bij TTVN
8 maart

-

Nationale Ranglijsten
8 maart

-

Tegen Quick-Doorn verliest TTVN met 8–2
5 maart

-

TTVN moet genoegen nemen met een gelijkspel tegen Werinon
1 maart

-

TTVN 1 beter van start in de tweede helft
     

Februari

   
17 februari

-

TTVN 1 scoort slechts drie punten
9 februari

-

Eerste overwinning TTVN tegen plaatsgenoot VTV
1 februari

-

Ewa tweede bij VTV
     

Januari

   
31 januari

-

Grote nederlaag voor TTVN tegen Quick Doorn

20 januari

-

TTVN speelt gelijk

20 december 2004
Mark onze uitblinker op de Afdelingskampioenschappen

Met 3 meisjes en 12 jongens togen we op de vroege zondagmorgen van 19 december naar sporthal Galgenwaard in Utrecht voor de Afdelingskampioenschappen. Laten we met onze meiden afvaardiging ook maar beginnen.
Anna speelde in het enkelspel bij de Meisjes 2 in een zeskamp tegen meiden, die in de competitie toch wel iets hoger gekwalificeerd staan maar Anna deed het voortreffelijk, hield haar “koppie” er goed bij, begon met een overwinning op de Woerdense Melanie van Berkum in een wedstrijd, die later een sleutelpartij bleek te zijn. Met drie winstpartijen en een goed gamegemiddelde tegen o.a. de landelijke meisjescompetitie spelende Sanne Zwagemaker (Victoria) en tegen de uiteindelijke kampioene Sacha Kwakermaat (HTTC) pakte Anna het “Zilver” vóór Melanie, die ook met drie winstpunten nu derde werd.
Zowel Amber als Nancy speelden bij de Meisjes 3. Amber boekte een goede overwinning op Coco Antonissen van ZTTV maar liet het daarbij. Sterke spelmomenten werden te veel verstoord door zwakkere spelfasen. Ook in het dubbelspel zat het Amber niet mee. Met haar partner Anne Wiegers (Smash) werd haar enige dubbelwedstrijd verloren. Nancy draaide heel goed in haar poule, kwam met vier overwinningen als tweede achter Lisa (Victoria) in de kwartfinale uit tegen ZTTV–meisje Annelies Mannak, kwam niet meer goed in haar spel en verloor die partij.
Samen met Floor Jan speelde Nancy in het dubbel bij Jeugd 4, maar ondanks toch wel aardig spel moesten zij aan hun rivalen van Rega en Vitac de overwinning laten.
Floor Jan won vier van de vijf sets in zijn poule bij de Junioren 3 en werd heel fraai poule winnaar. In de kwart finale verloor hij van onze Alex, die in de halve finale heel knap wist te winnen van de zeer gevarieerd spelende Rowen Bolderwijn van Almeerspin. In de een poule van zes was Alex schitterende tweede geworden achter Shot speler Danny Hilhorst. Ook in de finale werd Alex door Danny geklopt, waardoor net als zijn zus toch zo maar een tweede prijs op deze kampioenschappen veroverde. Met twee overwinningen en o.a. een nederlaag tegen de eerder genoemde Rowen Bolderwijn bleef Mick in de poule steken in dezelfde klasse maar Paul won in een poule van vier zijn drie partijen, kwam dus ook in de kwart finale en werd in vijf games net geklopt door, ja wel, diezelfde Rowen.
Bij de Junioren 1 speelde Bart tegen zijn landelijk spelende tegenstanders hele goede wedstrijden, won vier van de vijf sets en ging als nr. 1 door naar de kwart finale, waar hij zijn teamgenoot in het komende voorjaar Jelle Goosens van HTTC als tegenstander trof. Bart speelde vooral in de eerste games heel sterk, maar moest toch uiteindelijk Jelle feliciteren met zijn overwinning.
In de hoogste Kadetten klasse speelden zowel Yorick, Romano als Peter. Peter verloor zijn vier partijen, maar Romano won, na zijn winst in de eerste wedstrijd tegen Peter, ook van Martijn Verheyen van ZTTV en plaatste zich met deze twee overwinningen als tweede in de poule voor de halve finale, net als Yorick, die met drie overwinningen en twee krappe nederlagen een goede indruk maakte in de poule. Yorick had in de poule met 3–2 in games verloren van de pittige spelende Steven de Lange van Gispen. In de halve finale verwondde Romano in de 2e game tegen deze Steven en met bloedende vinger verloor hij de 2e game met 13–15. Tot het eind was het uiterst spannend maar ook tegen Romano was de Gispen speler de gelukkigste. Ook voor Yorick viel uiteindelijk in de halve finale het doek in zijn partij tegen Tom Streng van Woerden.
In het dubbelspel plaatsten Paul, gekoppeld aan Romano, Bart met Mick en een eigenlijk verrassend goed spelend koppel Yorick en Peter niet voor de halve eindstrijd. Dat deden wel, nu met veel meer overtuiging Mark en Jordy. Zij wonnen zelfs hun halve finale en stonden in de finale tegenover het sterke Elan koppel Dennis Callis en Stefan Berkhof. Met een 3-1 nederlaag moesten onze sterkste pupillen genoegen nemen maar zij veroverden wel een mooie 2e prijs.
Bij de Pupillen 2 won Mark 5 van de zes wedstrijden in zijn poule en ging als nr 2 door naar de kwart finale. In die kwart finaIe een prachtige partij tegen Tobias van de Horst van Elan, die Mark met 15–13 in de vijfde game wist te winnen. In de halve finale ging het stukken makkelijker tegen Maarten Versloot van De Schans 3-0. In de finale bleef Mark de baas over Thijs van Berkel van ZTTV en werd dus afdelingskampioen in deze pupillen 2–klasse.
In de jongste Pupillen groep speelden Bob en Matthijs. In de poule wonnen zij heel goed met 3–1 van een Gispen–duo en een VTV–koppel. Zij wonnen van het dubbel, waarvan Amber in de poule met haar partner nog verloren had en stonden, laat genoeg voor pappa Jan Willem, om half zes in de finale tegen het ZTTV–duo Thijs van Berkel en Coco Antonissen. Met 3–2 wonnen Matthijs en Bob het GOUD.
Met een Tweede Prijs voor Anna, Alex en Mark, een Tweede Prijs voor Mark en Jordy in het dubbel en de Gouden plak voor Mark en Matthijs en Bob in het dubbel en nog een aantal andere opvallende goede prestaties kunnen we zeggen, dat de jeugd van TTVN een uitstekende Afdelingskampioenschap heeft gespeeld.

Naar inhoudsopgave


9 december 2004
TTVN sluit najaarscompetitie ongeslagen af

De laatste wedstrijd in de 3e klas van de najaarscompetitie tegen het basisteam van Reflex heeft het ongeslagen kampioensteam van TTVN in Maarn met 8-2 gewonnen.
In verband met de geboorte van zijn dochter moest kampioen TTVN zonder vaste teamspeler Henny van Horssen afreizen naar Maarn voor hun laatste competitiewedstrijd tegen Reflex 1. In deze wedstrijd kwam het Nieuwegeinse team met Ruud Oosthoek wederom als invaller nauwelijks in de problemen. Ruud Oosthoek begon wel met een afgetekende nederlaag tegen de sterke van Schaik maar Harry Eleveld en Wim Kielen hadden geen enkele moeite met hun Maarnse opponenten. Dit keer werd zo waar ook het dubbelspel door het gelegenheidskoppel Eleveld en Kielen in drie games gewonnen en Ruud Oosthoek won ook zijn tweede set. In de negende partij moest Ruud Oosthoek met 11-8 in de vijfde game het 2e punt aan de gastheren laten. In de laatste set haalde Harry Eleveld in een redelijk spannend duel met 14-12 in de vijfde game zijn hattrick en het achtste punt voor zijn team binnen.

Naar inhoudsopgave


4 december 2004
Matthijs ongeslagen in Starterscompetitie

Ons zesde jeugdteam met Hanneke, Ewa en Matthijs eindigde in de poulewedstrijden van de Starterscompetitie heel knap als tweede achter Shot, de uiteindelijke winnaar van de startersnajaarscompetitie. In de kwart finale om de 1e tot en met de 8e plek thuis tegen Gispen won Hanneke haar enkelspel. Met twee winstpartijen van Matthijs werd het 3–2 voor ons team. In de halve finale wedstrijd om de 1e tot en met de vierde plaats werd met 3–2 verloren van Woerden 4 en in de finale tegen ZTTV 4 op de 3e plek werd het weer 3–2 nu in het voordeel van ZTTV. In die finale verloren Ewa en Hanneke hun enkels en hun dubbel. Het team werd dus fraai vierde. Matthijs won zijn enkelspelen en was de sterkste speler in deze starterscompetitie. Hij bleef ongeslagen. Het zevende team met Vera, Marloes en Shannon had in de voorronde nog niet zoveel verweer tegen hun duidelijk sterkere tegenstanders. In de play–offs om de 17e tot en met 20e plaats speelden zij een vierkamp, waarin zij hun drie wedstrijden in winst omzetten. Tegen ’t Gooi 2 werd met 4–1 gewonnen. Uit tegen Hoogland wonnen onze meiden met 3–2. Op de finaledag moesten Marloes en Vera zonder Shannon tegen VTV 9. Vera speelde op zeker en Marloes had er duidelijk schik in en speelde beter dan ooit. Zij wonnen in die finale met maar liefst 5–0 van het jongere VTV – team. Het team eindigde daarmee als zeventiende.

Naar inhoudsopgave


2 december 2004
Kinder- Tafeltennisfeest bij TTVN

In de Kerstvakantie organiseert Tafeltennisvereniging “Nieuwegein” alweer bijna traditioneel het gezellige Kinder- Tafeltennisfeest voor de meisjes en jongens uit de groepen 6 en 7 van de basisscholen uit Nieuwegein–Noord. Dit keer wordt het evenement gehouden in gymnastiekzaal “DE DRIEHOEK” aan de Aardbeigaarde op zaterdag 8 januari 2005. Om 10.00 uur beginnen de kinderen uit groep 6 en ’s middags om 13.30 zijn de kinderen uit groep 7 aan de beurt.

Op een leuke manier maken de kinderen kennis met de sport Tafeltennis en de deelname is helemaal gratis. De inschrijving geschiedt via de basisscholen, dus heb je zin om te doen, vraag dan een inschrijfformulier aan de juf of meester van je groep en lever het invulstrookje uiterlijk donderdag 9 december a.s. in. In de week daarna krijg je dan ook weer via de school je bewijs van deelname. Een groot aantal leden en vrienden van TTVN hopen er een gezellige en unieke tafeltennisdag van te maken! Naast een schoolwedstrijd kunnen de kinderen, die deelnemen, tegen een geringe betaling mee doen aan een rebusprijsvraag met als hoofdprijs een echte tafeltennistafel.

Naar inhoudsopgave


28 november 2004
Vera pakt een tweede prijs beker in de Mini-meerkampen

Aan de 2e serie mini meerkampen in de afdeling namen vijf TTVN–ers mee. Shannon moest helaas afzeggen. Op grond van de successen tijdens de 1e reeks mini-meerkampen werd onze afvaardiging ook weer wat sterker ingedeeld. Matthijs, ongeslagen in de starters-competitie, werd meteen in de sterkste poule geplaatst en dat heeft hij geweten. Bovendien bleek Matthijs niet in zijn allerbeste vorm. Met één winstpartij werd hij vijfde in dit sterke veld. Zondag 23 januari krijgt hij de kans zich te revancheren tijdens de 3e serie bij VTV. In de 4e poule was Ewa ingedeeld. Ook zij moest genoegen nemen met één winstpartij en werd daarmee ook vijfde. In poule 6 startte Vera met een verliespartij tegen de latere winnaar van haar groep, maar daarna won zij met fraaie forehand rallies haar overige partijen en daarmee een fraaie beker als 2e prijs. In de poule daarnaast kwamen Fé en Amy uit. Fé startte erg vast, won in de eerste ronde van Amy en ook in de tweede en derde ronde zorgde zij voor knappe overwinningen op haar tegenstanders. Zij verloor van de uiteindelijk nr. 1 en in de beslissende wedstrijd tegen Melvin om de 2e prijs lukte het helemaal niet meer bij Fé. Met evenveel punten werd Fé nu derde. Amy wist twee keer te winnen, de laatste partij in vijf games, en werd dus vierde.

Naar inhoudsopgave


28 november 2004
TTVN blijft ongeslagen

In Culemborg behaalde het eerste mannenteam van TTVN een 7-3 overwinning op Gispen 6. Omdat Gispen 6 vorige week tegen UTTC 7 gelijk speelde was het eerste mannenteam van TTVN al zeker van het kampioenschap in de 3 klas, groep 6. In de uitwedstrijd in Culemborg tegen Gispen 6 moest TTVN aantreden zonder Henny van Horssen. Hij werd vervangen door Ruud Oosthoek, die twee partijen verloren zag gaan. De beide andere teamspelers, voorzitter Harry Eleveld en penningmeester Wim Kielen, wonnen al hun enkels, maar als gelegenheidsdubbel, normaal spelen Eleveld en van Horssen, moesten zij wel de winst in het dubbelspel aan hun gastheren afstaan (3-7). Zij hadden een dubbele goede week! Als hoogste teamspelers behaalden zij het kampioenschap en daarmee de promotie naar de 2e klas. Als bestuurders van TTVN mochten zij afgelopen week de voortzetting van de sponsorovereenkomst met de Nieuwegeinse Glashandel weer vastleggen.

Naar inhoudsopgave


28 november 2004
Alleen Jordy heeft nog een kleine kans voor de 1/8 finales in de Nationale Jeugd Meerkampen

Aan de afdelingsfinales van de Nationale Jeugd Meerkampen op zondag 7 november deden Peter en Yorick mee bij de Kadetten en Jordy en Dennis vertegenwoordigden onze club bij de pupillen. Peter en Yorick troffen spelers, die in de landelijke competitie uitkomen, en al weldra bleek, dat zij aan dat sterke niveau zo en zo niet gewend zijn. We zagen Yorick vaak in vier of vijf games verliezen. Peter won heel knap van Shot–speler Joris Leppens, maar daar bleef het dan ook bij. Bij de Pupillen hadden Jordy en Dennis al heel wat meer succes. Na een goed start liet Dennis het bij drie overwinningen en werd hij ook derde in zijn poule. Jordy won in zijn poule vier partijen, liet een partijtje zeker onnodig uit zijn handen glippen en werd dus tweede. Hij moest toen nog een beslissingswedstrijd speler tegen Elan–speler Dennis Calis, maar ook na een paar hele sterke series moest hij toch in vijf games de Elan–speler feliciteren. Als vierde pupil van de afdeling maakt Jordy dus nog een kleine kans op een invalbeurt op 18 december a.s. in de 1/8 finales in de sporthal "Galgenwaard".

Naar inhoudsopgave


21 november 2004
TTVN kampioen

Het eerste mannenteam van TTVN heeft de thuiswedstrijd tegen Effect 5 met 9-1 gewonnen en kan daarmee het kampioenschap in de 3e klas niet meer ontgaan.
In de eerste partij liet Henny van Horssen zich in de eerste game tegen Mischa Griffioen even verrassen maar stelde daarna orde op zaken en gaf de Effect-speler in de volgende drie games geen schijn van kans. Ook in de daaropvolgende wedstrijden legden de TTVN-ers aan de spelers uit Wijk bij Duurstede hun wil op, ondanks de soms aardige capriolen, die oud TTVN-er Rob van Zanten ten toon spreidde. Pas in de negende set liet Wim Kielen tegen een opportunistisch spelende Misscha Griffioen een steekje vallen, waardoor het feitelijke kampioenschap van TTVN een paar dagen moest worden uitgesteld. Met een klare 9-1 overwinning had het Nieuwegeinse team van Harry Eleveld in zes wedstrijden 52 punten behaald. De nog enige concurrent Gispen 6 had op dat moment met nog twee wedstrijden te gaan 32 punten. Vier dagen later was de ontmoeting Gispen 6-UTTC 7. Deze wedstrijd eindigde in een 5-5 gelijk spel. Het kampioenschap van TTVN in de 3e klas werd dus een feit en daarmee de terugkeer naar de 2 klas.
Als voorproefje op het kampioenschap ging na de wedstrijd tegen Effect alvast de champagnefles open en vierden de TTVN-ers, zeker van hun zaak, een klein feestje.

Naar inhoudsopgave


6 november 2004
TTVN walst over UTTC heen

Als koploper heeft TTVN de tweede helft van de Najaarscompetitie goed ingezet met een 9–1 overwinning op UTTC 7 in Utrecht. In de eerste wedstrijd na de herfstpauze moest het eerste mannenteam van TTVN afgelopen week in Utrecht aantreden tegen UTTC 7. Omdat UTTC in de thuiswedstrijd in de eerste helft de meeste tegenstand bood, het werd toen 7–3, werd deze uitwedstrijd met enige spanning door de Nieuwegeiners tegemoet gezien. Het liep geheel anders! UTTC kwam met een invaller en in een mum van tijd stond het TTVN team met 7–0 voor. Pas in de achtste partij moest Wim Kielen het hoofd buigen, maar Henny van Horssen en Harry Eleveld maakten daarna geen fouten. TTVN verstevigde met deze overduidelijke 9–1 overwinning op het Utrechtse team de koppositie in de 3e klas. Met 43 punten na vijf competitiewedstrijden kan TTVN zich gaan opmaken voor het kampioenschap en de promotie naar de 2e klasse.

Naar inhoudsopgave


18 oktober 2004
TTVN ongeslagen

Ook de laatste wedstrijd van de 1e helft van de najaarscompetitie thuis tegen Reflex uit Maarn heeft TTVN gewonnen. Het werd in sportzaal "Wijkersloot" 8–2 voor het team van Harry Eleveld.
Henny van Horssen startte overtuigend en nam tegen Gert Jan van Schaik van het bezoekende Reflex een 2-0 voorsprong. In de 3e game nam hij wat gas terug, waarvan de Reflex speler met 12–10 wist te profiteren. Ook de 4e en 5e game waren toen voor de speler uit Maarn en TTVN stond met 1-0 achter. Harry Eleveld en Wim Kielen wonnen hun enkelspelen en in een spannend duel wist het TTVN koppel Eleveld / van Horssen ook het dubbelspel te winnen (3-1). Na de pauze drukte de TTVN–formatie door. De volgende vier enkelspelen werden gewonnen. In vijf games verloor Wim Kielen in de negende partij van Gert Jan van Schaik. Het achtste punt werd in de slotpartij van de avond voor TTVN binnengehaald door Henny van Horssen (8–2).
Met 34 punten vóór en slechts 6 punten tegen heeft TTVN halverwege de competitie de koppositie in hun groep stevig in handen.

Naar inhoudsopgave


16 oktober 2004
Yorick presteert uitstekend in Hoorn

Zaterdag 16 oktober, speelde een vijf man sterkte ploeg van TTVN mee in het C-Ranglijst toernooi in Hoorn. Het toernooi waar wij jaarlijks aan mee proberen te doen, was zoals vanouds weer goed georganiseerd. Alle wedstrijden begonnen op tijd wat plezierig is voor spelers en begeleiders.
Met de vroliijke geluiden van Pater Moeskroen uit de speakers vertrok de uitgeslapen ploeg vroeg naar Hoorn. Ik sprak een begeleider die uit Zierikzee kwam. Zij waren om 7:00 vertrokken. Onze vertrektijd van 8:30 was dus uitermate relaxed ondanks dat niet alle ouders er zo over dachten.
Na het inspelen en het uitwisselen van wetenswaardigheden met de spelers uit Houten, begonnen Bart en Dennis om 10:00 de wedstrijden. Bart bleek in een sterke poule ingedeeld te zijn en kon daar geen potten breken. Vooral tegen een Hoonhorst speler met lange noppen had Bart problemen. Dennis, gecoached door Peter en Yorick, won vrij eenvoudig zijn poulewedstrijden en eindige als eerste in zijn poule. Om 12:00 was ondertussen ook de andere Wim met Amber aangekomen. Amber wisselde sterke momenten af met zwakke. Hierdoor werd ze derde. Peter en Yorick speelden ondertussen enkele buitengewoon goede wedstrijden in hun poule. Peter werd overtuigend eerste en Yorick tweede.
Na een lange pauze waarin tussen het tafeltennissen ook nog kort tijd was voor wat eten en drinken, maakten de spelers zich op voor de afvalrondes. Amber kreeg in de eerste ronde een bye maar trof in de tweede ronde een te sterke tegenstander en kon weer met Wim naar huis. Bart dacht daar helemaal niet aan. In het trootstoernooi van de Jongens Junioren, werden spelers van Entac, Scotina, OTTC en Shot verslagen. Vooral de overwinning op Soestenaar Van Dalen was een zeer zware maar zeer mooie overwinning. Het is immers een Landelijk C speler. Toch enkele klasses hoger dan wat Bart speelt. Bart verloor in de halve finale van een jongen die alleen maar kon schuiven. Hij deed dit echter op een manier waar Bart niet mee om kon gaan.
Dennis begon in zijn 1/8 finale in de hoofdronde sterk en won de eerste games. Halverwege de derde sloop echter de twijfel in zijn spel waardoor hij de wedstrijd, naar mijn mening, onnodig verloor. Peter won de eerste ronde in het hoofd uitermate sterk. In de tweede ronde kon Peter zich niet voldoende opladen om de wedstrijd geconcentreerd te spelen. Hierdoor kwam hij tijd te kort en ging naar achteren lopen wat zijn spel niet ten goede komt. De tweede ronde in het hoofdtoernooi is desondanks een puike prestatie tijdens zijn eerste ranglijst toernooi.
Yorick moest een extra ronde spelen t.o.v. Peter maar zat daar helemaal niet mee. Zijn tegenstanders werden vakkundig van tafel geveegd. Vooral de tegenstander waar Peter van had verloren werd zeer kordaat verslagen. Een van Yorick beste wedstrijden die ik in tijden heb gezien. In de kwartfinale moest Yorick tegen een jongen van Shot waar hij een week eerder al van verloren had. Ook deze keer had Yorick weinig in te brengen tegen het gevarieerde spel. Bij de beste acht bij een C-Ranglijst toernooi in het beste resultaat dat onze jongens sinds tijden hebben geleverd.
Toen het rond 18:30 Bart als laatste speler klaar was, een tweetal nog lang niet aan naar huis gaan. Peter en Yorick stonden nog steeds lekker met elkaar te spelen. Na enig aandringen wilden ze wel meekomen. Gelukkig was Peter binnen het uur omgekleed en konden we als een van de laatsten de zaal verlaten. Nadat we een klein beetje verdwaald waren in Hoorn, reden we ineens tegen een Mc-Donalds aan. Hier bleek dat ook de afvaardigingen van Shot en Docos ook verdwaald. De McNuggets werkten als doping. Vooral Peter maakte de achterbank onveilig. Voor het volgende toernooi moet of Peter zijn dwangbuis meenemen of de anderen een helm. Zou het aan de stevige muziek liggen? Zou een imperial hier misschien uitkomst bieden? In ieder geval was iedereen rond rond 20:30 weer thuis en kon ik een avondje tevreden uitgewoond op de bank liggen.

Naar inhoudsopgave


13 oktober 2004
TTVN op kop in de competitie

De thuiswedstrijd tegen het na drie competitieronden eveneens nog ongeslagen Gispen 6 hebben de mannen van TTVN met 9–1 gewonnen. Met enige spanning werd de thuiswedstrijd van TTVN tegen het nog altijd ongeslagen Gispen uit Culemborg tegemoet gezien. Het liep wel helemaal anders! In de pauze hadden de mannen van aanvoerder Harry Eleveld al een 5–0 voorsprong genomen, alleen Wim Kielen had zijn eerste game moeten afstaan aan E. Roovers, die hem met snoeiharde backhandslagen wist te passeren. De drie volgende games waren voor de TTVN–speler. Ook na de pauze boden de Culemborgers weinig tegenstand. Pas in de laatste wedstrijd moest Henny van Horssen in vier games het hoofd buigen voor zijn opponent de Graaff, waardoor de eindstand op 9–1 in het voordeel van TTVN kwam.
Met dit goede resultaat hebben de mannen van TTVN zich stevig aan de kop van hun groep genesteld. Komende week komt het tot nu toe weinig succesvolle basisteam van Reflex uit Maarn op bezoek.

Naar inhoudsopgave


10 oktober 2004
TTVN wint gemakkelijk

In Wijk bij Duurstede boekte het eerste mannenteam van TTVN een uiterst gemakkelijke overwinning op Effect 5 met 10–0. Zonder ook maar één game te behoeven af te staan won TTVN de tweede wedstrijd in de najaarscompetitie uit in Wijk bij Duurstede tegen Effect 5 met 10–0. Het team van Effect met oud TTVN speler Rob van Zanten in de gelederen had werkelijk niets in te brengen tegen Harry Eleveld, Henny van Horssen en Danny Hendriks, die de plaats innam voor Wim Kielen. Vele games werden door het team uit Nieuwegein met grote cijfers gewonnen. De derde game in het dubbel van Eleveld / van Horssen werd zelfs 11–0 voor de Nieuwegeinse formatie.

Naar inhoudsopgave


5 oktober 2004
Bart neemt meteen de leiding in de laddercompetitie

Alles is weer wennen! Om de 1e ronde van de jeugdladdercompetitie 2004/2005 te spelen kwamen 12 jeugdleden in de "Driehoek" opdraven om met elkaar te spelen voor een plaats op de jeugdladder. In dat uurtje van 18.30 – 19.30 uur konden we drie rondes afwerken en om de krachtverschillen op elkaar af te stemmen plaatste Wim de beste acht spelers met 3 extra punten voor de nrs. 1 t/m 4 geplaatst en 2 extra punten voor de nrs. 5 t/m 8 geplaatst. Dat Bart momenteel onze beste jeugdspeler is, toonde hij duidelijk aan door geen game af te staan en daarmee nam Bart de leiding in deze onderlinge jeugdcompetitie. Alex verloor alleen van Bart, al kreeg hij het tegen Jordy zwaar te verduren. Ook Mick kroop door het oog van de naald tegen zowel Dennis als Jordy, die op zijn beurt maar ternauwernood van Mark won. De 3e game was met 10–12 voor Mark. Ook snoepte Mark een game met 15–17 af in zijn partij tegen Anna, die zelf met 2–1 verloor van Romano. Matthijs won zowel van Bob en Jaap. Leuk was het eerste optreden van Henno, die zelfs tegen Bob een game wist te winnen.

Meedoen aan deze onderlinge wedstrijden is misschien wel belangrijker dan winnen!

Naar inhoudsopgave


3 oktober 2004
De Nationale Jeugdmeerkampen

In de eerste afdelingsronde ronde van de Nationale Jeugdmeerkampen op zondag 3 oktober, waaraan van TTVN alleen de junioren deelnamen, was onze afvaardiging weinig succesvol. Anna won in dit sterkste veld van de afdeling Midden niet verder dan één overwinning en Nancy moest alledrie haar tegenstandsters gelukwensen. Bart haalde de tweede ronde niet. Hij werd vierde achter Tom Reckman(VTV), René Westendijk (Elan) en Onno Luc Ackerman (HTTC).

Naar inhoudsopgave


26 september 2004
1e Mini Meerkamp bij SVE in Utrecht
Met z’n vijven VIER prijswinnaars!

Amy, Fé en Shannon speelden die zondag met elkaar in de vierde poule. Met regelmatig goede forehandslagen winst Amy twee partijen te winnen en werd daarmee vierde in de poule. In de 3e ronde speelden Shannon en Fé tegen elkaar in een leuke partij, die later bleek om de 1e en 2e prijs te gaan. Het werd een echte vijf gamer, waarbij in de 5e game Shannon door vooral goed gevarieerd plaatsen de overwinning opeiste. Met haar onwrikbare backhand en af en toe tot haar eigen verrassing een hele goede forehand won Fé haar overige partijen en veroverde daardoor een fraaie beker als 2e prijs. Shannon won met consequent goed plaatsen al haar sets en pakte voor de eerste keer de 1e prijs. De kleine 7 jarige Erik Ng van VTV werd wel laatste, maar speelde in deze poule werkelijk voortreffelijk tafeltennis, maar kwam vooral wat lengte te kort.
In poule 3 won Ewa haar eerste drie partijen door goed te spelen in een poule van vijf. De laatste wedstrijd ging tegen Deborah Ng, het zusje van Erik, ook van Chinese afkomst. Tafeltennis moet toch wel in het Chinese bloed zitten en Ewa werd met fraaie slagen door de goed bewegende Deborah in drie games geklopt en werd dus zelf winnares van het zilver.
In de hoogste poule speelde Bob ook een vijfkamp. In zijn eerste partij tegen Robin Aanstoot dwong hij na verlies van de 1e en 2e game toch nog een 5e game af. In die 5e game liep Bob vrij snel tegen een achterstand op, kwam goed terug tot 9–9, maar ving toen de twee services van Robin op zijn backhand veel te hoog op en verloor deze game en daarmee de set met 11–9. De tweede en derde wedstrijd won Bob van de Woerden–speler Joris van Veen en de VTV–speler Maarten van Enthoven. Zijn laatste partij tegen Rob v.d. Bosch van Vitac, die nog geen set gewonnen had, verloor Bob eigenlijk nog verrassend maar zijn beker voor de 2e prijs achter Robin Aanstoot was al zeker gesteld.

Naar inhoudsopgave


20 september 2004
TTVN wint

Het eerste mannenteam van TTVN begon de Najaarscompetitie thuis in sportzaal "Wijkersloot" met een 7–3 overwinning op het lastige UTTC 7.
TTVN nam een 3–0 voorsprong. Na winst van Henny van Horssen op Dieter Vermeer had Harr y Eleveld in misschien de aardigste partij van de avond wel vijf games nodig om uiteindelijk Daan Drenth met 12–10 in de beslissende game te kloppen. Wim Kielen versloeg daarna Gerhard Houtgast. Vermeer en Drenth scoorden een punt voor UTTC in het dubbelspel tegen van Horssen en Eleveld en vervolgens bleek met name de service van Harry Eleveld niet effectief genoeg tegen de felle backhandslagen van Dieter Vermeer. De volgende vier partijen waren ondanks fikse tegenstand van de Utrechtenaren voor de TTVN–ers. Drie van de vier sets werden in vijf games beslist. In de laatste partij van de avond werd Henny van Horssen geklopt door Daan Drenth. Wim Kielen bleef voor TTVN ongeslagen.
De komende week behoeft TTVN niet achter de tafel te verschijnen omdat Tielse TC zijn derde team uit de competitie heeft moeten terugtrekken.

Naar inhoudsopgave


18 augustus 2004
35 jaar TTVN

Op 18 augustus 2004 was het precies 35 jaar geleden, dat Tafeltennisvereniging "Nieuwegein" is opgericht. Toch doet het aan het begin van het 7e lustrum weer terugdenken aan die beginperiode.

TTVN startte in gymnastieklokaal "De Bokkesprong" aan de Nedereindseweg, groeide uit tot een van de grootste tafeltennisverenigingen in Nederland, ging in die beginperiode van de ene zaal naar de andere zaal om uiteindelijk in de eind jaren 70 een vaste stek te vinden in de sportzaal van het wijkactiviteitencentrum "De Baten". Ook "De Baten" was het voor de inmiddels middelgrote tafeltennisvereniging niet helemaal. Men voelde zich altijd maar ingebonden op vaste speeltijden, soms voelde men zich "verzopen" in de grote sportzaal, de zaalindeling kon moeilijk aangepast worden aan de grootte van de trainingsgroepen, de speelruimten in de vast opstelling van drie rijen was in de praktijk net te smal, het licht voldeed niet meer aan de eisen van de tijd en de nodige intimiteit van sportzaal en sociale ruimte ontbrak en ging de club steeds meer opspelen. Men ging in onderhandeling met de gemeente, men zag nieuwe mogelijkheden in met name het uitbouwen van de sportzaal "De Springbok" tot een eigen home maar de gemeente besloot deze sportzaal toch maar af te breken. Tot overmaat van ramp ging in de nacht van 21 op 22 oktober 2002 "De Baten" letterlijk in vlammen op.

TTVN had helemaal geen plek meer! Met alles, ja, alles moest men bij TTVN weer opnieuw beginnen. Zouden de TTVN–ers de nodige veerkracht op kunnen brengen? Met de medewerking van VTV in Nieuwegein–Zuid en HTTC in Houten kon men de najaarscompetitie 2002 afmaken en de najaarscompetitie jeugd kon in gymnastiekzaal "De Driehoek" gespeeld. Maar als dé tafeltennisvereniging in Nieuwegein–Noord wilde men toch graag weer een eigen plek in Nieuwegein, het liefst met alle leden bij elkaar.

In 2003 kreeg TTVN de mogelijkheid om alle wedstrijden te spelen en trainingen te geven in een van gymnastieklokalen van "Het Anna van Rijncollege" aan de Harmonielaan. In het najaar van 2003 gingen de meeste senioren op maandagavond hun partijtjes spelen in de grote sportzaal “Wijkersloot” en konden en kunnen zij dankzij de bereidwillige medewerking van een aantal leden van de barcommissie van volleyballvereniging "NIVOC" even pauzeren, een kop koffie en een biertje drinken in hun gezellig ingerichte kantine. De trainingen van de jeugd, de jeugdcompetities op zaterdag en het overige seniorgebeuren bleef bij Anna van Rijn. In afwachting van betere tijden mocht men, al was het uiterst primitief, een kopje koffie zetten en een koud drankje drinken. For the time being gingen ook daar de TTVN–ers zich een beetje thuis voelen op zoek en nog altijd op zoek naar een meer eigen accommodatie. De gemeentelijke sportsubsidieregeling maakte het voor TTVN echter niet meer mogelijk om het blijven spelen in de Anna van Rijn.

In het komend seizoen spelen de meeste senioren, zowel competitiespelers als recreanten op maandagavond vanaf 19.30 uur in de sportzaal "Wijkersloot". De trainingen en de jeugdcompetitie voor TTVN worden verplaatst naar het gymnastieklokaal "De Driehoek" in de Aardbeigaarde. De gemeente heeft voor het opruimen van de speeltafels en ander materialen een stuk van één van de grote kleedkamers met een afsluitbare wand ingekort. Op maandagvond van 17.30 – 19.00 wordt er een jeugdtraining gegeven, op dinsdagavond van 20.00 – 21.30 is er een training voor de jeugd van 16 en 17 jaar met wat senioren. Op woensdag van 17.30 – 18.30 en op zaterdagmorgen van 9.15 – 10.15 wordt er les gegeven aan jonge beginnende jeugd. Op woensdagavond is er van 18.30 – 20.00 uur de training voor een groep wedstrijdjeugd. Op vrijdagavond kunnen om 18.30 de jeugdleden te recht om een uurtje te trainen en vanaf 19.30 spelen er senioren. De thuiswedstrijden van de zeven jeugdteams worden op zaterdag gespeeld vanaf 10.30 uur.
Voor de komende najaarscompetitie bij de senioren heeft TTVN 9 teams opgegeven en net als 35 jaar geleden start TTVN met het eerste seniorenteam in de 3e klas. Niet alleen met het eerste team, maar ook met zowel het tweede, derde en vierde team in de 3e klas hoopt TTVN weer een plaats in de 2e klas te veroveren. Het eerste jeugdteam is al in de komende najaarscompetitie in de 2e klas bij de jeugd ingedeeld en krijgt de gelegenheid die 2e klas waar te maken. Met zo’ n 80 leden is er in vele groepen nog plaats voor nieuwe leden. Nu dus in twee zalen blijft TTVN zoeken naar en hopen op een meer eigen en eigentijds clublokaal met een sportzaal, waar alle leden hun balletje kunnen komen slaan, en met een gezellige sportkantine, eventueel samen met een andere instantie of niet te grote sportclub.

Naar inhoudsopgave


26 juni 2004
Bart en Anna winnen ook de ladder 2003/2004

Mark beste Pupil en Bob beste Welp

Op zaterdag 26 juni sloten wij het voorjaarsseizoen 2004 af met de Finale Laddercompetitie 2003/2004. Dit jaar stond de laddercompetitie niet alleen open voor onze jeugdspeelsters en –spelers, maar ook de jonge senioren tot en met 25 jaar mochten meedoen. Tijdens de Finale namen alleen 15 van onze jeugdgroep deel. Ik geef dit keer eerste de uitslag van deze finale:

Speler

Punten

Speler

Punten

1. Yorick

14,5

  9. Mark

6,5

2. Paul

12,5

10. Nancy

6

3. Jordy

12,5

11. Jaap

5,5

4. Bart

10

12. Ewa

5

5. Floor Jan

10

13. Alannah

3,5

6. Anna

9

14. Bob

3,5

7. Peter

8,5

15. Fé

3

8. Alex

7,5

 

 

Bijzonder trots zijn wij op Fé, die ondanks het feit, dat zij maar een half jaartje lid is, ook nu het leuk vond om toch mee te doen. Dit keer pakte ze ook al punten mee en verloor de tweede game tegen Nancy met 11–13. Zij verdiende echt wel de troostprijs van de dag. Ewa slaagde er in een game af te snoepen van Alannah, die op haar beurt dit keer met 2–1 verloor van teamgenote Nancy. Jaap won van Ewa en Mark won van Bob, maar Bob snoepte wel een game af van Jordy. Jordy won van Anna. Anna versloeg Peter met 2–1. Alex verloor zijn partijen tegen Yorick en Floor Jan. Paul was de betere tegen Jordy en kwam heel ver tegen Bart en won een game.
De finale om de 1e plek tussen Bart en Yorick ging met 10–12, 13–11 en 9–11 naar Yorick. Toch had Bart met dit genoeg punten om de Beker voor de 1e plek op te halen. Alex veroverde het Zilver en Yorick kon met een flinke achterstand Alex net niet inhalen en pakte dus het Brons. Bij de Meisjes deed Sujata niet mee, dus Anna pakte de beker als beste meisje in deze competitie.
Bij de Pupillen kon eigenlijk al na de 4e ronde de eerste plaats Mark niet meer ontgaan. In zijn eerste jaar bij de club pakte Mark deze prijs. Spannend was het wel bij de Welpen. Amber had na de 4e ronde de meeste kans de prijs als de beste Welp binnen te halen, maar zij liet de finale aan zich voorbij gaan. Jordy had al twee keer niet meegedaan, moest in staat worden geacht in de finale Bob in te halen. Zo ver kwam het niet. Bob haalde voldoende punten om de prijs als beste Welp nu te veroveren.

De eindstand in de Laddercompetitie 2003/2004

Naar inhoudsopgave


19 juni 2004
Mini SUPERSTAR happening bij HTTC

Op zaterdagmorgen 19 juni j. l. organiseerde HTTC in overleg met de Jeugdleiding van TTVN het SUPERSTAR jaarafsluitingsevenement voor de tafeltennisjeugd in opleiding voor de NTTB, afdeling Midden. 35 meisjes en jongens uit de afdeling hadden zich ingeschreven en uiteindelijk namen er 32 deel, waarvan dus 10 van TTVN en 14 van HTTC zelf. Er werd dit gespeeld in mini groepjes van vier of vijf speelsters of spelers. Opvallend dit keer is ook dan wij als TTVN met zeven meisjes naast één meisje van HTTC voor een forse meiden inbreng zorgden, waarop wij best wel trots kunnen zijn.
Laten we eerst eens naar de Ster 1 vertegenwoordiging kijken. Amy moest vanwege ziekte verstek laten gaan. Fé en Shannon scoorden hoog bij het plaatsen op de schijven en de viltjes, Shannon had minder geluk bij het FH contra rally spelen, Matthijs speelde bij alle spelvormoefeningen erg goed en was ook in zijn groep de sterkste in de meerkamp.
Bij Ster 2 moest Vera als enig meisje het opnemen tegen vier jongens, alleen bij het plaatsen op de schijven hield zij, bescheiden als ze is, een jongen onder zich.
Bij Ster 3 liet Mark het op het allerlaatste moment afweten. Marloes en Ewa hadden wat moeite met het spelen naar de BH hoek van de tafel, maar Ewa was wel de beste bij het bij het serveren in de vier vakken. Beiden kwamen in de meerkamp wat te kort tegen de jongens, terwijl Ewa iets sterker bleek dan Marloes. In de andere groep scoorden Amber en Hanneke ook wat minder bij het spelen naar de backhand kant, terwijl Bob zich bij de beteren voegde bij de trainings-spelvormen. Bij de wedstrijden deed Amber het erg goed, won drie van de vier partijtjes, maar verloor in een spannende wedstrijd in een beslissende game wel van Bob. Hanneke kwam tegen iedereen erg ver, won een game van Bob en van Cor Takkenbos van HTTC, maar verloor wel haar wedstrijdjes.
Bij Ster 4 was Peter Marijn oppermachtig. Zowel de toch heus niet zo gemakkelijke service oefening als de meerkamp won Peter, al waren de wedstrijden zeker geen walk–overs.
Passend bij dit evenement kregen alle meisjes en jongens voor hun inzet een medaille, terwijl als beste bij Ster 4 Peter Marijn SUPERSTAR 2004 werd.

Naar inhoudsopgave


12 juni 2004
Bart clubkampioen jeugd

Afgelopen zaterdag zijn de jeugdclubkampioenschappen van TTVN gespeeld. Alle spelers werden verdeeld over drie sterkte categorieën en een aparte poule om de meisjes kampioen te bepalen.

In poule C bestond uit vijf spelers. Zij speelden alle hun eerste kampioenstap en maakten er een spannende gebeurtenis van. Ewa was duidelijk de sterkste maar voor de rest was iedereen aan elkaar gewaagd. Met name de twee winstpartijen van Henno waren verrassend omdat hij pas drie maanden lid is.
In Poule B maakte Mark al snel duidelijk dat hij het sterkste was. Alleen met Nancy had hij enige moeite. De andere wedstrijden waren redelijk gelijkwaardig want ondanks dat Amber laatste werd wist zij het de anderen toch ook moeilijk te maken.
In de eerste poule A was iedereen gelijk aan elkaar. Er werden slechts drie wedstrijden niet in vijf games gespeeld. Uiteindelijk werd Floor-Jan eerste op onderling resultaat op Paul. De halve finales waren de mooiste wedstrijden van de dag. Een spannende wedstrijd tussen Mick en Floor-Jan en tussen Bart en Paul. Vooral de eerste drie games waren van goede kwaliteit. De finale begon goed maar eindigde met een veel betere Bart.

Na afloop werden de prijzen uit gereikt door de voorzitter van TTVN Harry Eleveld, maar niet voordat eerst ons vijfde team werd gehuldigd voor hun kampioenschap in de competitie.

Poule A1

Poule A2

Poule Meisjes

Poule B

Poule C

1. Floor Jan

1. Bart

1. Anna

1. Mark

1. Ewa

2. Paul

2. Mick

2. Nancy

2. Nancy

2. Shannon

3. Anna

3. Alex

3. Alannah

3. Alannah

3. Henno

4. Yorick

4. Jordy

 

4. Jaap

4. Fè

5. Dennis

 

 

5. Amber

5. Marloes

Halve finale:
Mick vs Floor Jan    11-4, 6-11, 11-9, 6-11, 11-4
Bart vs Paul    11-7, 11-13, 11-9, 11–2

Finale:
Bart vs Mick    11-8, 9-11, 11-2, 11–5

Zie ook: overzicht clubkampioenen

Naar inhoudsopgave


7 juni 2004
Henny nieuwe Clubkampioen

Henny van Horssen is op overtuigende wijze clubkampioen geworden. In de finale wist hij redelijk eenvoudig van Danny Hendriks te winnen. In een warme zaal verschenen een kleine twintig senior leden om het kampioenschap uit te vechten.

In de tweede categorie gingen negen spelers in twee poules van start waaronder een aantal debutanten. De eerste kruisfinale tussen Jan van Etten en Rein werd een spannende wedstrijd waarbij Rein twee maal de stand gelijk kon trekken maar toch aan het kortste eind trok. In de andere halve finale won Arie redelijk eenvoudig van Yvonne. De finale werd hierdoor een herhaling van de poule wedstrijd tussen Jan en Arie. Ook deze keer won Jan en werd hierdoor eerste in de tweede categorie.

In de eerste categorie kwamen tien redelijk gelijkwaardige spelers uit in twee poules. In de eerste poule eindigden drie spelers gelijk. Er moesten punten worden geteld tussen Jan Willem, Danny en Jan Duijyveman. Jan was het haasje. In de andere poule werd Henny eerste. Mede dankzij het feit dat Sjef vrij vroeg naar huis moest. De halve finales waren twee titanen gevechten. Danny won moeizaam van Rob en Henny van Jan Willem na een 2–0 achterstand. Een eerste klas knokpartij waarbij Henny als een pitbull z’n tanden in Jan Willem z’n topspin zette. Jan Willem kon zijn niveau niet vasthouden en moest langzaam het onderspit delven.

De finale werd in drie games door Henny gewonnen. Danny had op de weg naar de finale veel energie verspeeld. Hierdoor ging hij teveel fouten maken en kon zodoende onvoldoende tegenstand bieden. Na afloop werd het kampioenschap van Henny met een flink aantal biertjes in de kantine van Nivoc gevierd.

Poule 1A

Poule 1B

Poule 2A

Poule 2B

1. Danny

1. Henny

1. Yvonne

1. Jan v E

2. Jan Willem

2. Rob

2. Rein

2. Arie

3. Jan D

3. Sjef

3. Leo

3. Sandra

4. Marek

4. Ruud

4. Natasja

4. Fariborz

5. Wim

5. Remco

 

5. Reinier

 

Categorie 1

Categorie 2

1. Henny

1. Jan v E

2. Danny

2. Arie

3. Jan Willem

3. Yvonne

4. Rob

4. Rein

Zie ook: overzicht clubkampioenen

Naar inhoudsopgave


29 mei 2004
Laatste TTVN team uit Bekerstrijd

In de 3e ronde (laatste 32 teams) ontving de TTVN 3 combinatie het sterke Rega 2 uit Nijkerk. Met een 10–6 overwinning voor de gasten werden de bekeraspiraties van TTVN de grond in geboord.
Achteraf kan men zeggen, dat TTVN een valse start maakte tegen dit team van Rega, want in een mum van tijd stonden John van Tuijl en de zijnen met 5-0 achter. Zelf verloor John de eerste set van de sterke 1e klasser Gerard van Dusschoten. Henny van Horssen verloor van Bert v.d. Kamp, Wim Kielen ging kansloos ten onder tegen John van Spengen en Marek Bednarczyk was de mindere tegen Michel v.d. Kamp. Ook het dubbel van Tuijl / Bednarczyk verloor.
Het eerste tegenpunt kwam van het dubbel Kielen / van Horssen in hun strijd tegen het Nijkerkse koppel van Spengen / Michel v.d. Kamp. Daarna werd het een meer gelijk opgaande strijd, want na een nederlaag van Henny van Horssen tegen Gerard van Dusschoten won John van Tuijl van Bert v.d. Kamp. Wim Kielen en Marek Bednarczyk dwongen een derde game af en moesten toen pas capituleren, maar vervolgens won Marek wel van Bert v.d. Kamp. Wim Kielen werd uitgeserveerd door Gerard van Dusschoten, maar John van Tuijl won zo waar van de landelijk 2e divisie speler John van Spengen en Henny van Horssen pakte het vijfde punt voor TTVN tegen Michel v.d. Kamp. Terwijl Wim Kielen een overwinning behaalde Bert v.d. Kamp, scoorde Gerard van Dusschoten het winnnende 10e punt voor de Nijkerkse combinatie tegen Marek Bednarczyk.
TTVN was toch weer een ronde verder gekomen in de Bekercompetitie dan vorig jaar.

Naar inhoudsopgave


23 mei 2004
TTVN met één team naar de 3e ronde van de Bekercompetitie

In Nieuwegein–Zuid is na een spannende en gelijk op gaande strijd tegen het 7e team van stadsgenoot VTV de TTVN 1 combinatie met 10–8 uit de Bekerstrijd geworpen. Vooral de jeugdige spelers van TTVN, Remco Verweij en Daam Hoogendijk, waren niet opgewassen tegen de geroutineerde spelers van VTV. Zo zag Daam Hoogendijk drie van zijn vier partijen na een derde en beslissende game verloren gaan. Hij won alleen van D. van Tol. Remco Verweij kwam niet tot winst. De punten voor TTVN werden gescoord door Danny Hendriks, die ongeslagen bleef, en Jeff Goethals, die drie partijen won, maar de laatste partij tegen v.d. Velde na aanmerkingen op zijn service verloren zag gaan. De beide dubbelspelen waren voor VTV.
De TTVN 3 combinatie speelde in Woerden tegen een niet op volle sterkte opgekomen De Schans 1. Toen eenmaal de TTVN–ers onder aanvoering van John van Tuijl een 10–3 voorsprong hadden genomen was voor TTVN de buit binnen. Deze overwinning op het team, dat vorig jaar TTVN nog uit de bekercompetitie wipte, werd naast John van Tuijl behaald door Wim Kielen, Henny van Horssen en Marek Bednarczyk. Zij spelen komende week in de 3e ronde thuis in sportzaal "Wijkersloot" tegen Rega 2 uit Nijkerk dat met 11–3 van Bijmaat 3 uit Huizen won.

Naar inhoudsopgave


22 mei 2004
Mick en Bart in de prijzen

De TTVN–jeugd was weer duidelijk aanwezig op de D–Jeugdmeerkampen bij HTTC in Houten afgelopen zaterdag 22 mei. Als je zo de zaal in keek, vielen de gele haviken op. Een heel leuk gezicht! Ik gebruik de term Haviken? Zijn dat niet roofvogels, die heel effectief op hun prooi afgaan? De felheid en de durf ontbraken toch wel eens! Hoe kunnen we die gaan verbeteren?

Amber speelt in poule 6, bleek duidelijk meer stabiel in haar spel dan vorig jaar, wint twee maal en wordt in een achtkamp zesde. De meeste poulegenoten waren wat oudere jongens en die hebben nu eenmaal meer kracht om een bal harder te slaan. In poule 4 – een zevenkamp – speelde Tim. Tim komt in deze groep goed mee, wint twee partijen, waarmee hij uiteindelijk zesde wordt. In poule 3 is TTVN vertegenwoordigd door Anna en Dennis. Zeker Dennis begint zelfs sterk, wint van Anna en haalt drie punten evenals Anna, die juist steeds wat vaster gaat spelen. Dennis verliest met 3-0 van Justin Brouwer van HTTC, die daarmee ook op 3 punten komt en de 2e prijs naar huis mag nemen. Anna wordt derde en Dennis vierde. In poule 2 is TTVN vertegenwoordigd door Paul, Alex en Mick. Paul doet het wel aardig, maar scoort te weinig en blijft daardoor wat onder de maat. Hij wordt laatste in deze groep. Alex wint drie keer en wordt ook derde. Mick is in redelijk goede doen, wint zijn vijf wedstrijden en wint daarmee de 1e prijs in deze groep. In poule 1 zit het vooral Yorick nogal tegen. Hij wordt zesde, Floor Jan wint van Yorick en wordt met deze overwinning vijfde. Bart wint wel vier wedstrijden en behaalt de 2e prijs achter de SVO speler Ruben Mijwaart.

Naar inhoudsopgave


8 mei 2004
TTVN gaat met twee teams verder in de Bekercompetitie

Het eerste team van TTVN bereikte de afgelopen vrijdag met een klare overwinning thuis op Gispen 1 de tweede ronde. Met 14–4 klopte de combinatie uit Nieuwegein–Noord hun gasten uit Culemborg. Danny Hendriks en de belgische aanwinst bij TTVN, Jeff Goethals bleven in hun vier enkelspelen ongeslagen. Daan Hoogendijk voegde er drie overwinningen aan toe, maar was vrij kansloos tegen Martin Bonouvrie. Remco Verweij scoorde tweemaal. Het dubbel Hoogendijk/Hendriks zorgde voor het veertiende punt.

Voor het tweede team van TTVN viel het doek! Na het verlies tegen Tielse TC 2 en Elan 1 ging ook de derde poulewedstrijd uit tegen het eerste team van Good Luck verloren met 13-5. Good Luck had nog 11 punten nodig om zich definitief te plaatsen voor de 2e ronde. Tot de laatste twee partijen bleef het spannend in Bussum en meerdere sets werden op gamepoint beslist. De vijf punten voor de Nieuwegeinse mix kwamen op naam van Yvonne Blokland en Jan Duijveman, die beiden twee maal scoorden. Het mixed dubbel Sandra Dubbers / Rob Groenen scoorde voor TTVN het vijfde punt.

De TTVN 3 heeft in de laatste poulewedstrijd tegen Elan 2 thuis met 9–9 gelijk gespeeld en heeft zich hiermede geplaatst voor de volgende ronde van de Bekercompetitie van de NTTB, afd. Midden. Beide dubbelspelen werden gewonnen en John van Tuijl, Henk Bleeker, die in plaats van Wim Kielen was opgesteld, en Henny van Horssen wonnen ieder twee enkelspelen. Rein Band zorgde voor het negende punt met één overwinning.
De tweede ronde met nog 64 teams vindt plaats in de week van 17 t/m 21 mei.

Naar inhoudsopgave


1 mei 2004
De Tweede Bekerweek voor TTVN

In hun tweede poulewedstrijd thuis tegen de Elan 3 combinatie verloor TTVN 1 in een spannende strijd met 6-12. Vele partijen werden in drie games en vaak op matchpoint beslist. De beide dubbelspelen gingen in drie games naar de spelers uit Baarn. Voor de zes punten voor TTVN zorgde Jeff Goethals met drie overwinningen, Danny Hendriks scoorde twee punten en Daam Hoogendijk zorgde voor het zesde punt, terwijl Remco Verweij geen enkel punt voor TTVN wist binnen te slepen.

Het tweede team van TTVN speelde gelijktijdig uit bij Elan tegen Elan 1. Deze bekerstrijd verloor de Nieuwegeinse combinatie met 15-3.
Als voortreffelijk cupfighter leidde John van Tuijjl TTVN 3 naar een fraaie overwinning op Good Luck 5 uit Bussum. Hij won zijn vier enkelpartijen, wist ook Alex van Wieringen van Good Luck uiteindelijk zijn wil op te leggen en had een belangrijk aandeel in de winst in het dubbelspel met Rein Band. John' s teamgenoten Henny van Horssen en Wim Kielen wonnen ieder drie partijen maar gingen tegen deze van Wieringen onderuit en verloren samen kansloos het dubbel.

Naar inhoudsopgave


26 april 2004
TTVN met drie teams in de bekerstrijd

Afgelopen week werd het startsein gegeven voor de Bekercompetitie 2004 in de afdeling Midden van de N.T.T.B. Voor de variatie worden deze bekerwedstrijden gespeeld in “best of three” tot de 21 punten, zoals men in het verleden gewend was, met teams van vier man.
TTVN heeft voor deze nacompetitie drie teams aangemeld. Het eerste team speelde in Zeist tegen ZTTV 2 en won deze poulewedstrijd met 16–2. Dit eerste team heeft versterking gekregen van de uit België afkomstige Jeff Goethals. TTVN 2 ontving thuis in het Anna van Rijncollege de sterke formatie Tielse TC 2 uit Tiel en verloor deze wedstrijd met 2–16. TTVN 3 speelde in Leusden tegen TTCL 1 en won de eerste wedstrijd met de cyfers 15–3.

Naar inhoudsopgave


26 april 2004
4e ronde Laddercompetitie 2003/2004 voor Amber en Bart

Zaterdag 24 april j. l. namen 15 jongeren deel aan de 4e ronde van onze interne Laddercompetitie. De deelnemers werden verdeeld in twee groepen en speelden vier ronden van drie games.
Bij de jongste groep genoten we zeker van Fé van Dongen, die nauwelijks een paar maanden lid, toch ook wel eens wilde weten, hoe de vorderingen van de andere meisjes en jongens van de club waren. Als zij zo enthousiast blijft oefenen, zal zij zeker binnen niet al te lange tijd aansluiting weten te vinden. Hanneke heeft al een starterscompetitie achter de rug, kwam regelmatig boven de zes en wist zelfs twee games te winnen van Vincent, die zelf vier games won. Jaap won een game van Amber, maar zag geen kans om van Mark een gamepje af te snoepen. Met zes games winst en een trede punt kwam hij op zeven punten. Amber, Bob en Mark ontlopen elkaar niet veel. Dit keer speelde Amber goed actief en haar forehand topspinballen zorgden voor zowel tegen Bob als tegen Mark, dat zij tegen beiden twee games won. Tegen Mark verloor zij de derde game met 17–15 en tegen Bob was de derde game met 11–9 voor Bob, waardoor zij wel 11 punten scoorde. Mark eindigde als tweede in deze groep met 10,5 punten en Bob werd derde met 10 punten.
In de oudere groep deed Arjan Oosthoek, nog wat slaperig, voor het eerst mee. Hij won de eerste game van Anna. Met haar blok en contraspel won zij zowel van Arjan als van Yorick. Alex won in de eerste wedstrijd van Floor Jan. Romano won twee games van Anna, al was de derde game op het nippertje met 17–15. Paul won zowel van Romano als van Alex en Floor Jan won op zijn beurt van Romano. Bart won al zijn twaalf games, al waren er zowel tegen Alex (11-9) als tegen Paul (13–11) twee games op gamepunt bij.

Naar inhoudsopgave


18 april 2004
Bekercompetitie 2004

Team 1: VRIJDAG

 

Bondsnr

Naam

Vereniging

Klasse

Perc

Rating

1

3105744

Remco Verweij

TTVN

4

58

271

2

3197741

Daam Hoogendijk

TTVN

4

72

291

3

2880969

Danny Hendriks

TTVN

4

80

300

4

Nieuw Lid

Sjef Goethals

TTVN

-

-

300

5

3471593

Harry Eleveld

TTVN

3

75

336


Programma

 

Vr 23 april

ZTTV 2-TTVN 1

 

 

 

 

 

Vr 30 april

TTVN 1-Elan 3

 

 

 

 

 

Vr 7 mei

TTVN 1-Gispen 1

 

 

 

 

 

 
 

Team 2: VRIJDAG

 

Bondsnr

Naam

Vereniging

Klasse

Perc

Rating

1

1060744

Rob Groenen

TTVN

4

66

313

2

1494082

Jan Duijveman

TTVN

4

56

270

3

3076953

Sandra Dubbers

TTVN

6

58

171

4

3076937

Yvonne Blokland

TTVN

6

72

181

5

2618184

Ruud Oosthoek

TTVN

3

30

276


Programma

 

Vr 23 april

TTVN 2 – Tielse TC 2

 

 

 

 

 

Vr 30 april

Elan 1 – TTVN 2

 

 

 

 

 

Do 6 mei

Good Luck 1 – TTVN 2

 

 

 

 

 

 
 

Team 3: MAANDAG

 

Bondsnr

Naam

Vereniging

Klasse

Perc

Rating

1

2707616

John van Tuyl

Gispen

2

 

 

2

2824971

Rein Band

TTVN

6

67

151

3

2572370

Henny van Horssen

TTVN

3

71

320

4

3198048

Wim Kielen

TTVN

1

13

330


Programma

 

Do 22 april

TTCL 1 – TTVN 3

 

 

 

 

 

Ma 26 april

TTVN 3 – Good Luck 5

 

 

 

 

 

Ma 3 mei

TTVN 3 – Elan 2

 

 

 

 

Onze teams wensen wij veel succes en veel sportief plezier in deze bekercompetitie!

Naar inhoudsopgave


8 april 2004
Jeff Goethals onze beste Paashaas

Op maandagavond 5 april hebben we met elkaar, in ieder geval, de leden, die aanwezig waren, een gezellige en sportieve avond gehad. Aan Jan van de Biezen en even later aan Teun Nonhof mochten we eerst een fles wijn overhandigen, omdat zij de vrijdagavond ervoor na een hele sterke eindsprint hun voortreffelijke inzet als team 6 zagen beloond met het kampioenschap in de 5e klasse, groep 10. De andere spelers uit dit kampioensteam waren Jan van Etten en Frits van Veen, die hun fles wijn zo spoedig mogelijk zullen ontvangen. Voor ons onderling paastoernooi hadden we gekozen voor een voorgift–handicap toernooi. Het eerste klasse-verschil gaf een voorgift van drie punten en elk klasse–verschil meer nog eens één punt. We speelden gewoon "best of five" tot de 11, vijf ronden en allemaal door elkaar. Wat waren er weer leuke partijtjes bij! Leo van Dorp maakte het Rob Groenen met z’ n zes punten voorsprong knap lastig. Remco Verweij won met vier punten vóór van Wim Kielen, Natascha Klok was gelijk op sterker dan Arjan Oosthoek en Daam Hoogendijk wist met zijn voorsprong in de eerste ronde Martijn Heidema te kloppen. Fari Soheil speelde ook heel lekker, won met zijn 5 punten voorsprong van Remco Verweij en struikelde pas met zijn voorsprong in de halve finale over Jan Duijveman. Reinier van Uden bleef Cor van Heezik de baas en Marek Bednarczyk won van Hans Miltenburg. De strijd om de eerste plaats ging tussen Jeff Goethals en Jan van de Biezen. De drie punten voorsprong van Jeff waren voor hem voldoende om zijn goede spel te bezegelen met een fraaie zege en de eerste plek en een Paashaas in dit toernooi. Natascha Klok eindigde als beste vrouw op de tiende plaats. Voor iedereen was er een paashaas, al was er verschil in omvang.

Voor de liefhebbers geef ik de volledige uitslag:
1. Jeff Goethals, 2 Jan v.d. Biezen, 3. Daam Hoogendijk, 4. Jan Duijveman, 5. Rob Groenen, 6. Fari Soheil, 7. Remco Verweij, 8. Ruud Oosthoek, 9. Marek Bednarczyk, 10. Natascha Klok, 11. Hans Miltenburg, 12. Rein Band, 13. Sandra Dubbers, 14. Martijn Heideman, 15. Leo van Dorp, 16. Wim Kielen, 17. Arjan Oosthoek, 18. Reinier van Uden, 19. Cor van Heezik

Naar inhoudsopgave


6 april 2004
TTVN op de vijfde plaats in de 2e klas

In de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie scoorde het mannenteam van TTVN tegen Bijmaat 5 in Huizen drie punten.
Met een fraaie overwinning van Henny van Horssen op Melvin Lucardie nam TTVN nog een 1–0 voorsprong, maar deze voorsprong werd snel te niet gedaan. Harry Eleveld verloor de eerste game van Nieuwendijk met de ouderwetse cijfers 22–20 en kwam niet meer over deze teleurstelling heen. Wim Kielen zag zijn partij tegen Visser in vijf games verloren gaan en ook het dubbelspel ging naar Bijmaat. Het tweede punt voor TTVN werd in de vijfde set gescoord met een zwaar bevochten zege van van Horssen op Nieuwendijk. Kielen was vervolgens dit keer kansloos tegen Lucardie en Eleveld sneuvelde in de vijfde game tegen Visser. Wim Kielen scoorde daarna het derde punt voor TTVN in zijn partij tegen Nieuwendijk. De laatste twee partijen waren voor Bijmaat met Eleveld in zijn laatste partij tegen Lucardie als grote pechvogel. Hij verloor de eerste en tweede game op matchpoint met 14–12 en 11–9, kwam sterk terug in de derde game, die hij met 11–4 wist te winnen. De vierde game ging met uiterst gering verschil met 17–15 met het nodige geluk naar de Bijmaat-speler.
Met 33 punten is TTVN geëindigd op de vijfde plaats in groep 4 van de 2e klas en zal het dus volgend seizoen weer in de 3e klas moeten proberen het verloren terrein terug te veroveren.

Naar inhoudsopgave


4 april 2004
Senioren 6 en Jeugd 5 KAMPIOEN !

Door een zeer sterke tweede helft en de grote overwinning in de laatste competitiewedstrijd met 8–2 op Huizen 13 heeft ons zesde team met Jan van Etten, Frits van Veen, Teun Nonhof en Jan v.d. Biezen met 64 punten het kampioenschap veroverd in de 5e klasse, groep 10 met één punt voorsprong op mede titel kandidaat Shot 8 uit Soest. Halverwege de Voorjaarscompetitie stonden beide teams nog gelijk. Na het gelijke spel tegen ons zesde team nam Shot twee punten voorsprong maar in de laatste twee wedstrijden maakte ons team die achterstand weer goed en nam dus zelfs een punt voorsprong.

Met nog één ronde te gaan op zaterdag 17 april a.s. is ons vijfde jeugdteam zeker van het kampioenschap in de 6e klasse, groep C. Zelf boekte het team met Nancy Gerritse, Alannah de Roos en Tim Hersevoort een overtuigende 9–1 overwinning op Gispen 2. De naaste concurrent VTV 7, dat erin was geslaagd ons team met 7–3 in hun thuiswedstrijd op het Helmkruid te kloppen, verloor verrassend met 6–4 van Smash 2 uit Woudenberg.

Onze felicitaties aan de speelsters en spelers van deze kampioenteams!

Naar inhoudsopgave


4 april 2004
Startersteam 7 in de finale om de 1e plek

Met een fraaie 4–1 overwinning op Hoogland 4 hebben Jaap Rutten en Mark van Zessen zich geplaatst voor de finale strijd om de 1e plaats en de bijbehorende Starterscup in de Starterscompetitie. De finale vindt plaats in de zaal van HTTC in Houten. Zij moeten dan aantreden tegen de winnaar van de wedstrijd HTTC 8 – Shot 8.

Ook ons meidenteam 8 boekte in de halve finale in een uitwedstrijd tegen Buna 6 hun eerste overwinning met 4–1 en zal door dit resultaat in de finale strijden om de 21e of 22e plaats in deze competitie. In Bussum won Hanneke Hengeveld haar twee enkelspelen en ook Marloes ter Brake en Vera Houtzager wisten hun enkelspelen in winst om te zetten. Alleen het dubbel van Marloes en Vera ging voor ons team verloren. In de Finale zal ons team aantreden met Marloes, Hanneke en Ewa.

Naar inhoudsopgave


28 maart 2004
Laatste Mini Meerkampen van het seizoen 2003/2004

Op zondag 28 maart gingen we met vier starters naar de laatste mini meerkampen van het seizoen 2003/2004 bij “Gispen” in Culemborg.
Shannon de Roos kwam uit in groep 6, heeft nog erg veel moeite met de variaties van haar tegenstanders, maar wist toch heel netjes twee partijtjes te winnen en eindigde op een prima derde plaats.
Matthijs Marijn speelde in groep 4, startte heel sterk en won ook vier partijen o.a. van de winnares van zijn groep, die ook op vier overwinningen kwam. Gametelling was noodzakelijk om te bepalen, dat Matthijs als derde was geëindigd.
Bob Heutink was ingedeeld in groep 2. Bob ging op de dag steeds beter spelen, speelde bij vlagen de sterren van de hemel, won in deze sterke groep twee partijen en werd daarmee vierde.
Amber van Dorp tenslotte speelde in groep 1, een poule met zeven spelers. Amber startte prima tegen de winnaar van haar groep en liet zien, dat zij al een behoorlijk goede forehandtopspin kan spelen. Zij kreeg vooral op haar backhand de snelle en de korte ballen van haar opponenten niet voldoende onder controle en viel in de loop van de middag ook mentaal wat terug. Amber werd met één overwinning zesde in deze groep van de allersterksten, op zich een heel mooi resultaat. Voor onze vier deelnemers waren deze mini meerkampen zeker een leerzame wedstrijdervaring.

Naar inhoudsopgave


26 maart 2004
Kleine nederlaag voor TTVN bij VTV

Thuis had TTVN nog met 7–3 gewonnen. Dit keer bleef het team uit Nieuwegein–Noord bij hun stadsgenoten van VTV 8 steken op een 6–4 nederlaag. Dat één sterkere man in een team een groot verschil uitmaakt, onder vond het mannenteam van TTVN in de uitwedstrijd bij hun stadsgenoot VTV in Nieuwegein-Zuid. VTV hield Claudio Kock aan de kant en stelde dit keer de sterke verdediger v.d. Kant op. Naast het winnen van zijn drie enkelspelen had deze VTV–speler ook een flink aandeel in de winst van het VTV–duo in het dubbelspel.
Henny van Horssen startte met een overwinning op Allard Schoonhoven maar Than Kim Ta won in vier games van Harry Eleveld en Wim Kielen moest tegen v.d. Kant in vijf games het hoofd buigen. Het dubbelspel ging naar VTV (3-1). Het werd nog 3–3 door een zwaar bevochten overwinning van Henny van Horssen op Than Kim Ta en door de zege van Wim Kielen in drie games op Allard Schoonhoven. De volgende drie partijen waren een prooi voor het VTV–trio. In de laatste partij haalde Harry Eleveld tegen Allard Schoonhoven het vierde punt voor TTVN binnen.
In de stand in de groep 4 van de 2e klas kwam met deze uitslag geen verandering. VTV 8 blijf t op plaats 4 met 41 en TTVN 1 staat op plaats 5 met 30 punten.

Naar inhoudsopgave


13 maart 2004
Superstar-diploma’s behaald bij TTVN

Afgelopen zaterdagmorgen mochten bij TTVN voor de 15e keer sinds de invoering in 1995 door Nederlandse Tafeltennisbond een 13 tal meisjes en jongens hun tafeltennisvaardigheid en –kennis laten zien door het behalen van één of meer vaardigheidsdiploma’ s van het Butterfly Superstar-opleidingsprogramma.
Een groot aantal ouders en andere familieleden en vrienden waren op de vroege morgen met de kinderen meegekomen om de het sportieve optreden van de kinderen bij te wonen. Na twee ronden theorietesten toonden de jongelieden hun goede vorderingen achter de groene tafel tegen de clubtrainers. Was het voor het eerste diploma Ster 1 nog een enkelvoudige forehand slag, die de kinderen in serie moesten uitvoeren, voor Ster 2 moest toch al een combinatie van backhand en forehandaanval beheerst worden en bij Ster 3 kwam daar nog het plaatsen op de backhandhoek bij. De afgelopen weken was er tijdens de clubtrainingen nog hard op geoefend en de meeste meisjes en jongens slaagden er dan ook al bij hun eerste optreden ruim aan de eisen voor het behalen van het diploma te voldoen. Zo kon binnen één uur voorzitter Harry Eleveld onder applaus van de aanwezigen de diploma’ s met bijbehorende sterren uitreiken.
Ster 1 met bijbehorend diploma was er voor Fé van Dongen, Amy Mahulete, Shannon de Roos en Matthijs Marijn. Ster 2 werd overhandigd aan Vera Houtzager, Hanneke Hengeveld en Mark van Zessen. Deze laatste twee behaalden tevens Ster 3, naast Ewa Bednarczyk, Marloes ter Brake, Amber van Dorp, Vincent Ducardus, Bob Heutink en Jaap Rutten.

Naar inhoudsopgave


8 maart 2004
Nationale Ranglijsten

Met Welpen in de competitie vind je ook die jeugdleden terug op de Nationale Ranglijsten bij de Welpen D. Bij de meisjes Welpen D vinden we Amber van Dorp op plaats 60. Bij de Jongens Welpen D staat Vincent Ducardus op plaats 263, Bob Heutink komt op plaats 227 en Jordy Gerritse staat nu op plaats 45.

Naar inhoudsopgave


8 maart 2004
Tegen Quick-Doorn verliest TTVN met 8–2

Voor de derde keer binnen acht dagen kwam jongstleden maandag het mannenteam van TTVN in actie. Thuis in sportzaal “Wijkersloot” werd met 8–2 verloren van het sterke Quick-Doorn.
Henny van Horssen startte met winst in de eerste twee games tegen Guus Krabbenborg, De Quick speler ging de druk wat opvoeren en won de derde en vierde game. In de vijfde game ging de strijd op en neer, maar bij 8–8 maakte Krabbenborg met een paar “wereldballen” een einde aan deze partij (0–1). Harry Eleveld verloor van Frans Marcus en in een schitterend gevecht wist een sterk spelende Wim Kielen Dave Coldenhoff in vijf games te verslaan. Het dubbelspel en de volgende vijf enkelspelen waren voor het team uit Doorn, dat nog altijd hoopt op de terugkeer naar de 1e klas. Dat het niveauverschil beslist niet zo groot was, bewees Wim Kielen in de zevende partij tegen Frans Marcus, die hij met 9–11 in de vijfde verloor. Harry Eleveld sleepte er met fraaie backhandsmashes ook tegen Dave Coldenhoff een vijfde game uit, miste in die vijfde game voldoende power en zag ook dit punt voor TTVN verloren gaan.
In de laatste partij van de avond pakte eindelijk Henny van Horssen het tweede punt voor TTVN met een fraaie overwinning op Frans Marcus.

Naar inhoudsopgave


5 maart 2004
TTVN moet genoegen nemen met een gelijkspel tegen Werinon

Op vrijdagavond kwam TTVN voor de tweede keer in de afgelopen week achter de groene tafel in een uitwedstrijd tegen Werinon in Muiderberg. In deze wedstrijd kwam TTVN niet verder dan een gelijkspel (5-5).
Na vier partijen keek TTVN aan tegen een 3–1 achterstand tegen hekkensluiter Werinon. Alleen Harry Eleveld wist zijn set tegen Flip Valero te winnen. Ook in het dubbelspel kreeg TTVN voldoende kansen. Het dubbel Eleveld/van Horssen won de eerste twee games maar in de derde en vierde game trok het Werinon-dubbel Braam/Wiedemeijer aan het langste eind. In de vijfde game hield Werinon met gering verschil (12–10) het zo belangrijke punt in Muiderberg. Na het dubbel begon TTVN aan een opmars. Henny van Horssen won van Flip Valero, Wim Kielen versloeg Arno Braam, Harry Eleveld scoorde voor TTVN tegen Alf Wiedemeijer en ook Kielen won zijn tweede set van Valero (3-5). Daarmee hadden de mannen van TTVN hun kruid verschoten. Henny van Horssen moest vervolgens Alf Wiedemeijer feliciteren en Harry Eleveld moest in de laatste partij het hoofd buigen tegen Arno Braam.

Naar inhoudsopgave


1 maart 2004
TTVN 1 beter van start in de tweede helft

TTVN is de tweede helft van de Voorjaarscompetitie Tafeltennis afgelopen week begonnen met een 3–7 nederlaag tegen koploper ’t Gooi uit Hilversum. In sportzaal “Wijkersloot” begon het mannenteam van TTVN de tweede helft van de Voorjaarscompetitie met een vervroegde thuiswedstrijd tegen koploper ’t Gooi uit Hilversum. Werden de Nieuwegeiners in Hilversum met een 10–0 nederlaag aan de kant gezet, nu nam TTVN zowaar een 2–1 voorsprong door overwinningen van Henny van Horssen op Ton Schuurhof en van Wim Kielen op Paul van Zomeren. Harry Eleveld verloor nipt van Ramon Voorn. Het dubbel ging voor TTVN verloren en ook de volgende drie partijen waren voor de gasten uit Hilversum. In de achtste partij won Eleveld na verlies van de eerste game vrij overtuigend de tweede en derde game van Van Zomeren, miste met 10–12 net de vierde game, kwam in de vijfde game na 6–6 met 8–6 vóór, maar zag de partij toch met 8–11 verloren gaan. In een spannende op en neer gaande strijd won Kielen daarna zijn tweede set in vijf games van Schuurhof. Henny van Horssen dwong ook in de laatste partij de snelle Voorn een vijfde game af, die uiteindelijk met 7–11 in het voordeel werd van de Hilversummer werd beslist, waarmee de einduitslag op 3–7 kwam. “Toch gaan we nu aan het sterkere 2e klasse-niveau wennen! Jammer, dat ik nu geen wedstrijd won!” verzuchtte aanvoerder Harry Eleveld na afloop.

Naar inhoudsopgave


17 februari 2004
TTVN 1 scoort slechts drie punten

De thuiswedstrijd van TTVN 1 tegen het jeugdige Bijmaat 5 uit Huizen is geëindigd in een 3-7 overwinning voor de gasten. Omdat de chauffeur van het team van Bijmaat een verkeerde afslag had genomen kon de wedstrijd in sportzaal “Wijkersloot” pas drie kwartier later dan de vastgestelde aanvangstijd van start gaan. Voor TTVN begon Henny van Horssen tegen oud jong oranje speler Pim Redelijk. In vier games ging het eerste punt naar Bijmaat. Harry Eleveld verloor daarna vooral door het hogere tempo van de jonge Melvin Lucardie. In de derde set wist Wim Kielen het eerste punt voor de thuisploeg in 5 games te veroveren, het dubbelspel ging voor TTVN verloren. Het tweede punt voor TTVN pakte Henny van Horssen met grote cijfers in zijn partij tegen Stefan Vreeswijk. Door winst van de derde en vierde game sleepte Wim Kielen tegen Melvin Lucardie zo waar een vijfde game uit. De snelle Lucardie nam meteen een flinke voorsprong, maar met een paar goed geplaatste aanvallen kwam Kielen terug op 9-10, maar miste toen zijn service. Harry Eleveld verloor in vier games van Stefan Vreeswijk, terwijl Wim Kielen eindelijk goed loskwam tegen Pim Redelijk en het derde punt voor TTVN scoorde. Henny van Horssen nam vooral door goed afwisselend plaatsen een 2-0 voorsprong tegen Lucardie in de laatste partij van de avond. De derde game wist Lucardie ternauwernood met 11-9 te winnen, maar ook de vierde game ging met 11-9 naar de jonge Huizenaar. In de vijfde game kwam van Horssen er niet meer aan te pas en werd de eindstand dus 3-7 in het voordeel van de jonge gasten van Bijmaat 5.

Naar inhoudsopgave


9 februari 2004
Eerste overwinning TTVN tegen plaatsgenoot VTV

Na een gelijkspel en twee grote nederlagen is TTVN afgezakt naar de laatste plaats van de voorjaarscompetitie. Een nieuwe nederlaag zou in een vroeg stadium al degradatie betekenen voor de gepromoveerde tafeltennissers van Nieuwegein-Noord. De thuisploeg stond dus op scherp tegen plaatsgenoot VTV, een degelijke middenmoter.

Henny van Horssen won overtuigend in 3 games van Claudio Kock. In een spannende gelijk opgaande wedstrijd verloor Harry Eleveld nipt van Allard Schoonhoven met 5 games. De gasten uit Vreeswijk kwamen door een degelijke overwinning van Thanh Kim Ta op Wim Kielen op voorsprong. Eleveld/van Horssen wonnen eenvoudig het dubbelspel van Kock/Ta. Na de pauze won Harry Eleveld in 4 games van Claudio Kock. Thanh Kim Ta zette VTV weer langszij door Henny van Horssen te verslaan in een attractieve partij. Wim Kielen inspireerde TTVN om een hoger tempo te gaan spelen. Hij won in 5 games van Allard Schoonhoven. In de mooiste partij van de avond liet Thanh Kim Ta zich verrassen door Harry Eleveld in 5 games. Wim Kielen won in 4 games van Claudio Kock. In de laatste wedstrijd won Henny van Horssen in 4 games van de taaie Allard Schoonhoven.

Door de 7 – 3 overwinning hebben de Nieuwegeiners weer zicht op de middenmoot. Als zal TTVN volgende week in de thuiswedstrijd tegen Bijmaat net zo goed presteert als deze wedstrijd dan moet lijfsbehoud in de 2e klasse mogelijk zijn.

Naar inhoudsopgave


1 februari 2004
Ewa tweede bij VTV

Afgelopen zondg zijn weer de jaarlijkse mini-meerkampen bij VTV gehouden. Met een sterke afvaardinging van acht spelers, hadden een extra koffer meegenomen voor alle prijzen die we zouden gaan winnen. In de praktijk zou het echter anders gaan lopen. Jan de Roos deelde onze spelers deze keer vrij zwaar in waardoor de meesten in de middenmoot van hun poule eindigden. Alleen Ewa wist in poule 6 een tweede plaats te veroveren. Een knappe prestatie. Daarnaast debuteerde Matthijs Marijn knap in poule 5. Matthijs speelde bijna al zijn wedstrijden in vijf games waardoor hij als laatste zijn wedstrijden afsloot. Grote winnaar van deze mini-meerkampen is WIK met drie eerste en twee tweede plaatsen.
Wat wel opvalt is dat het gemiddelde niveau van onze spelers een duidelijke stijgende lijn laat zien. De wedstrijden worden steeds beter gespeeld en het slagenpaneel wordt steeds vaker uitgebreid met een mooie topspin.

Amber van Dorp 4de van de 6 in groep 1
Bob Heutink 5de van de 6 in groep 2
Mark van Zessen 6de van de 6 in groep 2
Jaap Rutten 4de van de 6 in groep 3
Matthijs Marijn 5de van de 7 in groep 5
Ewa Bednarczyk 2de van de 7 in groep 6
Vera Houtzager 5de van de 8 in groep 7

Shannon de Roos

6de van de 8 in groep 7

Naar inhoudsopgave


31 januari 2004
Grote nederlaag voor TTVN tegen Quick Doorn

Het stond van te voren vast dat het naar de 2e klas gepromoveerde TTVN een zware avond in Doorn stond te wachten. Quick Doorn was immers gedegradeerd uit de 1e klas. In de eerste ging Henny van Horssen in drie games ten onder tegen de technisch vaardige Guus Krabbenberg. Harry Eleveld trok de strand knap recht tegen de defensief ingestelde Frans Marcus waarna Wim Kielen verloor met 3–1 van de ook al sterke Dave Coldenhoff. Het dubbel met Eleveld/van Horssen ternauwernood in 5 games van Krabbenborg/Coldenhoff. Konden de TTVN-ers in de eeste wedstrijden het tempo nog redelijk bijhouden, na het dubbel werd het veschil steeds groter. Slecht in de laatste wedstrijd kon Harry Eleveld tegenstand bieden. Ondanks Harry’s goede spel ging ook deze partij in 5 games naar Doorn waardoor de uitstand uitkwam op 9-1 in het voordeel van Quick.
Na twee wedstrijden staat TTVN als laatste in de poule en met de volgende wedstrijd tegen kampioenskandidaat 't Gooi in het verschiet, gaat TTVN een zwaar seizoen tegemoet.

Naar inhoudsopgave


20 januari 2004
TTVN speelt gelijk

Het gepromoveerde TTVN heeft zijn eerste wedstrijd in de twee klasse met 5-5 gelijk gespeeld tegen Werinon. In een spannende wedstrijd liep TTVN in het begin achter de feiten aan. Henny van Horsen verloor de eesrste wedstrijd van Arno Braam. TTVN kon tot 3-3 nooit op voorsprong komen. Pas na de eenvoudige zege van Wim Kielen op Frits Valero kon TTVN het initiatief naar zich toe trekken. Dit was echter van korte duur voor twee verliespartijen van Harry Eleveld en Wim Kielen. Hierdoor stond het team 4-5 achter toen Henny van Horssen de laatste wedstrijd moest spelen. Deze liet er echter geen twijfel over bestaan en veegde Valero van tafel waardoor de eindstand op 5-5 gekomen is.
De tafeltenniswedstrijden worden vanaf dit seizoen volgens nieuwe NTTB regels gespeeld: een wedstrijd bestaan uit drie gewonnen games terwijl een game voortaan tot 11 punten gaat in plaats van de 21 zoals dit voorheen het geval was.

Naar inhoudsopgave


 

2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief