2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief


Nieuws uit 2002

Inhoudsopgave

     
20 december - Jan Willem Jansen Clubkampioen bij TTVN
7 december - Derde en Vierde Jeugdteams Kampioen
30 november - TTVN sluit Najaarscompetitie af met overwinning
23 november - Sinterklaas bezoekt TTVN
23 november - Jan Willem Jansen bij TTVN ongeslagen
14 november - TTVN wint weer
8 november - TTVN haalt belangrijke punten binnen
5 november - Verdachten brand "De Baten" aangehouden
1 november - Eerste nederlaag voor TTVN
23 oktober - "DE BATEN" afgebrand
19 oktober - Goede resultaten jeugd in Hoorn
17 oktober - Jan Willem uitblinker bij TTVN
8 oktober - TTVN speelt gelijk en wint
6 oktober - Mini-meerkampen SVE: Drie tweede prijzen
26 september - TTVN wint in De Meern
17 september - Goed debuut van Jan Willem Jansen bij TTVN
16 september - Jeugd TTVN naar Dutch Open
15 september - "Dag van het Talent" afdeling midden
13 september - Aardige START van de Jongerenladder 2002–2003
31 augustus - Geslaagde oefenwedstrijd tegen ONI
22 juni - SUPERSTAR STERREN uitgereikt bij TTVN
8 juni - Daam en Marjolein Clubkampioenen Jeugd
6 juni - TTVN kiest nieuwe voorzitter
1 juni - SUPERSTAR daverend succes
25 mei - Wisselende presentaties tijdens B/C Kwalificatietoernooi 2002
  - TTVN uit de Beker gewipt door Oni
  - TTVN naar tweede ronde beker
  - TTVN kansloos
  - Eerste bekerwedstrijd TTVN
  - Marinus Bijdevier wint het oud-leden toernooi
  - OPEN HUIS met REÜNIE bij TTVN
  - TTVN sluit Voorjaarscompetitie met kleine nederlaag
  - TTVN krijgt te weinig tegen koploper WIK
24 maart - Peter en Jordy winnen 1e prijs
  - Slechts twee punten voor TTVN
  - TTVN verliest van koploper WIK
  - TTVN ten onder bij IDUNA
  - Eerste nederlaag voor TTVN
  - TTVN dwingt Bijmaat een gelijkspel af
26 januari - TTVN wint in Wilnis

5 januari

 

Geslaagd Basisscholierentoernooi bij TTVN

20 december 2002
Jan Willem Jansen Clubkampioen bij TTVN

In het nieuwe tafeltenniscentrum van HTTC in Houten zijn de afgelopen week de Clubkampioenschappen 2002 van TTVN bij de Senioren gespeeld. Jan Willem Jansen, al de sterkste speler bij TTVN in de Najaarscompetitie, toonde zich ook in deze onderlinge strijd de sterkste.
Op het laatste moment moest de clubkampioen van 2001, Martijn Heidema, vanwege een blessure afmelden. Jan Willen Jansen en John van Tuyl namen meteen afstand van de andere deelnemers.
Met uitzondering van Hans Miltenburg, die halverwege de avond Jan Willem toch de 2e game afsnoepte. Harry Eleveld maakte het John van Tuyl even moeilijk, maar moest toch in drie games de eer aan John laten. Hans Miltenberg won van Harry Eleveld. Ook de ook uit Gorkum overgekomen Hennie van Horssen moest met uitsluitend een overwinning op de uit de jeugd overgekomen talentvolle Thomas Stols genoegen nemen. Het onderlinge duel tussen Jan Willem Jansen en John van Tuyl moest de beslissing brengen, die in twee games door Jan Willem Jansen gewonnen werd en waarmee hij de clubtitel van Martijn Heidema kon overnemen. Met de overwinning op Hans Miltenburg werd John van Tuijl tweede en eindigde Hans Miltenburg op de derde plaats.
De B-groep werd met slechts één nederlaag tegen Jan Duijveman gewonnen door Jan van Alphen. Rob Groenen eiste de tweede plaats voor zich op met zijn overwinning op Jan Duijveman, die daardoor op de derde plaats kwam. De C-groep werd overtuigend gewonnen door de jeugddige Yvonne Blokland, die ongeslagen bleef.
Deze Clubkampioenschappen vormden tevens weer het afscheid voor de senioren van hun tijdelijk onderkomen bij HTTC in Houten. Vanaf januari 2003 zullen alle clubbijeenkomsten van TTVN, zowel van de jeugd als van de senioren weer gehouden worden in Nieuwegein in één van de sportzalen van het Anna van Rijncollege aan de Harmonielaan in afwachting van een definitieve huisvesting.

Zie ook: overzicht clubkampioenen

Naar inhoudsopgave


7 december 2002
Derde en Vierde Jeugdteams Kampioen

Afgelopen zaterdag zijn er twee jeugdteams van TTVN kampioen geworden. Beide teams speelden hun laatste competitiewedstrijden thuis. Hierdoor waren veel ouders aanwezig om de spelers aan te moedigen. Halverwege de middag werden de wedstrijden even stil gelegd om de kampioenschappen te vieren. Tijdens het “We are the Champions” werden door Wim de kampioenschapmedailles aan de teams uitgereikt. Door een 8–2 overwinning heeft het derde met Anna, Mick, Alex en Yorick de competitie gewonnen met maar liefst 18 punten voorsprong. Ook de 84 punten die in totaal werden gescoord dwingt veel respect af.

Het vierde team met Paul, Sander en Jordy had het een stuk moeilijker. Zij moesten drie punten scoren tegen VTV om kampioen te worden. In het begin van de wedstrijd speelde de spanning hun duidelijk parten. Zij kwamen niet aan tafeltennis toe en kwamen met 1–4 achter. Jordy won vervolgens moeizaam zijn tweede wedstrijd in vijf games. Dit brak de spanning. Er werd geen wedstrijd meer verloren en dus met 6–4 gewonnen.
Het eerste en tweede teams zijn beide op een tweede plaats geëindigd. Hiermee voldeden zij ruimschoots aan de verwachtingen. Het vijfde is vierde geworden. Op zich een knappe prestatie in acht genomen dat zij na vijf wedstrijden nog onderaan stonden.
Het zesde en zevende team speelden zaterdag hun finale wedstrijden van de starters in Houten. De tegenstanders van het zesde (Shot Soest) kwamen niet opdagen. Hierdoor werden zij automatisch derde van de 19 gestarte teams. Het 7e heeft de competitie met een overwinning afgesloten met een overwinning op Buna. Hierdoor is dit team 9 de geworden.

Naar inhoudsopgave


30 november 2002
TTVN sluit Najaarscompetitie af met overwinning

De laatste wedstrijd in de Najaarscompetitie van de NTTB heeft het eerste team van TTVN in Woerden met 6-4 gewonnen. Aanvoerder John van Tuyl kon in deze laatste wedstrijd van dit najaar uit in Woerden tegen het tweede team van Woerden, dat op de vijfde plaats in de ranglijst mede degradatie kandidaat is, niet beschikken over zijn teamgenoten Harry Eleveld en Henk Bleeker. Ruud Oosthoek, speler uit het tweede team, viel voor hen in. Vooral in de eerste partijen was er van veel spanning sprake en pas na twaalf games had TTVN met 3-1 een voorsprong genomen. Na winst in de 1e game moest Ruud Oosthoek de winst laten aan Cees van Kats van Woerden. Jan Willem Jansen won zijn eerste game op de nipper met 22-20 van Willem van de Heuvel, kreeg met 21-16 klop in de tweede game en haalde met veel moeite in de derde game met 21-18 het eerste winstpunt voor TTVN binnen. John van Tuyl moest in de derde set van de avond tegen de felle Mirjam Klein-Hofmeijer ook al even op zijn tanden bijten na verlies in de eerste game met 21-17. Gelukkig voor TTVN kwam hij steeds beter in zijn spel, maar het bleef tot het laatste moment een boeiend gevecht, dat met 24-22 door van Tuyl in de derde game werd gewonnen. Ook het dubbel van van Kats / v.d. Heuvel tegen Jansen / van Tuyl werd pas in drie ten gunste van TTVN beslist. In de overige sets van de avond wist het team uit Nieuwegein die twee punten voorsprong te behouden. Ruud Oosthoek verloor ook zijn overige twee partijen, John van Tuyl ging evenals in de eerste helft van de competitie onderuit tegen "angstgeger" Willem v.d. Heuvel en Jan Willem Jansen bleef wederom ongeslagen, al had hij er zowel tegen Cees van Kats als tegen Mirjam Klein-Hofmeijer een derde beslissende game voor nodig. Door dit resultaat is TTVN op een mooie tweede plaats in zijn groep in de 2e klas geëindigd achter Gispen 2 uit Culemborg met 57 punten, maar vóór SVO 3 uit De Meern met 53 punten en Effect 1 uit Wijk bij Duurstede met 51 punten.

Het tweede team van TTVN won de uitwedstrijd tegen Woerden 4 met 8-2 en het eerste jeugdteam van TTVN verloor met nog twee wedstrijden te gaan de thuiswedstrijd tegen het kampioensteam van Lelystad United met 7-3. Ook deze TTVN-teams zullen in hun groep normaal gesproken op een fraaie 2e plaats achter de kampioensteams eindigen.

Naar inhoudsopgave


23 november 2002
Sinterklaas bezoekt TTVN

Tijdens de competitiewedstrijden van zaterdag j.l. heeft Sinterklaas een bliksem bezoek gebracht aan TTVN. In de Driehoek legde Sinterklaas de eerste stenen van een eigen home. Door middel van een mooi gedicht werd ons een riem onder het hart gestoken.

Beste Wimmen,

Sinterklaas is dit jaar wat eerder gekomen
Toen hij het vreselijke nieuws had vernomen
Wat verschrikkelijk, wat een ramp, steunde nieuwspiet ontzet
En zette zich zuchtend op de rand van Sints bed
Luister, luister, moet u eens horen
Wat mij via de Nederlandse tv kwam ter ore
Nieuwegein werd midden in de nacht opgeschrikt
De Baten is tot de grond toe afgefikt
Er was sprake van een felle brand
Het was op tv en stond in de krant
Och och verzuchtte de Sint, voor TTVN
Waarvan ik de Wimmen nog persoonlijk ken
Is dit een verschrikkelijke tegenslag
Maar zij zullen redden wat er te redden vermag
En inderdaad, Wim belde in het rond
Naar iedereen die op de ledenlijst stond
Kom poetsen kom boenen en help onze club er weer bovenop
Een paar uur later stonden alle tafels in het sop
Nu nog een locatie vinden, dat viel erg mee
De senioren konden gelijk terecht bij HTTC
De jeugd had bij VTV succes
En in de Driehoek paste ook wel een tafeltje of zes
Met wat stoeltjes en een koffiezetapparaat
Blijkt dat tafeltennissen ook hier best gaat
Maar het kan niet voor altijd zo door blijven gaan
Eens zullen jullie weer op eigen benen moeten staan
Dus nu maar een eigen clubhuis bouwen, daarvan dromen jullie al jaren
Maar voor dat het zover is, eerst nog maar even sparen
Hierbij al wel vast iets om mee te beginnen
Dus ik zou zeggen aan de slag
Zodat jullie straks weer in eigen zaal kunnen winnen

Sint Nicolaas


23 november 2002
Jan Willem Jansen bij TTVN ongeslagen

In Wijk bij Duurstede heeft het eerste herenteam van TTVN de voorlaatste wedstrijd tegen het plaatselijke Effect met 6-4 gewonnen en koerst af op de tweede plaats achter het kampioensteam van Gispen.
Het team van TTVN startte voortreffelijk. Henk Bleeker beet de spits af tegen Hein Hermsen en evenals in de thuiswedstrijd hield hij het initiatief en won met duidelijke cijfers deze set. Jan Willem Jansen won van invaller Wout Groeneveld en John van Tuyl nam op fraaie wijze revanche tegen Bert Loeffen voor zijn nederlaag in de eerste helft van de competitie. Maar Effect kwam terug. Het dubbel Hermsen / Loeffen bezorgde het nog ongeslagen dubbel van TTVN, van Tuyl / Jansen, hun eerste nederlaag in deze najaarscompetitie. Groeneveld pakte Bleeker en dit keer bleef Hein Hermsen John van Tuyl de baas (3-3). TTVN nam een 5-3 voorsprong door een grote overwinning van een in sterke vorm verkerende Jan Willem Jansen op routinier Bert Loeffen en winst van John van Tuyl tegen Wout Groeneveld. In de negende partij van de avond was Bert Loeffen Henk Bleeker te slim af, maar in de laatste set zorgde Jan Willem Jansen met zijn derde overwinning op de avond tegen Hein Hermsen na verlies van de 1e game met 21-18 dat de winst met 6-4 naar de Nieuwegeiners ging. Met 51 punten staat TTVN nu op een fraaie tweede plaats achter Gispen 2,dat met 65 punten onbereikbaar is geworden.

Het tweede team van TTVN won de thuiswedstrijd tegen Bat 1uit Benschop met 6-4 en het eerste jeugdteam van TTVN won met 7-3 van Almeerspin uit Almere


14 november 2002
TTVN wint weer

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft het eerste herenteam van TTVN in de tijdelijke thuishaven bij HTTC in Houten met 7-3 gewonnen van UTTC 4. In de eerste set van de avond had John van Tuyl de grootste moeite met de verrassende slagen van de UTTC-er Raja Lala (19-21, 21-18, 21-17) en Jan Willem Jansen won de eerste game ruim van Maarten Grienberger, liep in de 2e game tegen een achterstand op, maar wist de game toch nog met 21-19 binnen te halen. De derde partij tussen de linkshandige spelers, Henk Bleeker en Yereth Jansen, werd in twee games gewonnen door de jonge Utrechtenaar. Voor het nog altijd ongeslagen koppel van Tuyl/Jansen verliep het dubbelspel tegen Grienberger/Jansen niet gemakkelijk. De 1e game werd voor TTVN gewonnen met 21-17, maar in de 2e game trokken de Utrechtse boys met 15-21 aan het langste eind. Ook in de 3e game keken de Nieuwegeiners tegen een achterstand aan, maar net op tijd kwamen van Tuyl en Jansen beter in hun spel en wonnen de game met 21-18. Jansen won vervolgens van Lala. Van Tuyl liet zich in drie games verrassen door het effectvolle spel van UTTC-speler Jansen. Tegen Grienberger kwam Henk Bleeker als snel op vrij grote achterstand, maar met goed lopende blocs en een paar fraaie forehand tegenaanvallen kwam hij weer op gelijke voet, al kon hij niet verhinderen in deze goed gespeelde set, dat de lange Grienberger in twee games het derde punt voor UTTC binnenhaalde. De laatste drie sets waren alledrie voor TTVN. Jansen won met zijn grotere vastheid van zijn naamgenoot bij UTTC. Toonde Henk Bleeker al in de vorige partij zijn goede vorm van de avond, in zijn set tegen Lala won Bleeker met duidelijke cijfers (21-16, 21-16). Ook van Tuyl was in de laatste set de meerdere van Grienberger, waarmee de 7-3 overwinning een feit werd. Met 45 punten staat het team van TTVN stevig op de tweede plaats in hun groep.

Het tweede team van TTVN haalde een ruime 8-2 overwinning op ONI 2 en het eerste jeugdteam won in Almere met maar liefst 9-1 van ATC 3.


8 november 2002
TTVN haalt belangrijke punten binnen

In de tijdelijke thuishaven bij HTTC in Houten heeft het eerste herenteam van TTVN in een uiterst spannende strijd met 6-4 gewonnen van SVO 3 uit De Meern. De onderlinge krachtsverschillen tussen de teams in groep 3 van de 2e klasse zijn uiterst miniem. Na zes competitie ronden is het verschil tussen de nummers 2 en de degradatiekandidaat, de nummer 5, slechts vijf punten.

Vóór het begin van de wedstrijd stonden de teams van TTVN en SVO met 32 punten gelijk op de tweede plaats achter koploper Gispen 2. Grote uitglijders brengen je team snel in degradatiegevaar, maar aan de andere kant leveren de wedstrijden ook vele spannende en goede sets op, die dan vaak in drie games of met kleine verschillen in de games worden beslist. Harry Eleveld opende de competitiestrijd met een nederlaag voor TTVN tegen de nu veel beter dan in de eerste helft op dreef zijnde Peter Boorsma. Jan Willem Jansen had een vrij moeizame start tegen Bas Heikamp, die hij toch in drie games voor TTVN binnensleepte. John van Tuijl had onvoldoende antwoord op de felle backhand slagen van Mario Weergang. De eerste game in het dubbel verloren van Tuijl/Jansen van het koppel Weergang/Boorsma, maar de tweede en derde game kwamen op naam van het nog altijd ongeslagen Nieuwegeinse duo. Zo bleef de strijd op en neer gaan. Van Tuijl en Jansen haalden ook in hun twee volgende enkelspelen de punten voor TTVN binnen, waarmee de stand op 6-3 kwam. In de laatste partij van de avond zag Harry Eleveld tegen Mario Weergang de eerste game met 16-21 verloren gaan, won de tweede game overtuigend met 21-11, maar moest toch in de derde game de winst aan de sterkste speler van SVO laten.

Het tweede team van TTVN won thuis met 8-2 van Effect 4 uit Wijk bij Duurstede met hattricks van Hans Miltenburg en Ruud Oosthoek. Het eerste jeugdteam versloeg Rega 2 uit Nijkerk met 6-4.


5 november 2002
Verdachten brand "De Baten" aangehouden

Vier man uit Woerden en Utrecht zijn begin deze week aangehouden op verdenking van de brandstichting van wijkcentrum De Baten. Met de brand twee weken geleden wilden ze de aandacht afleiden van een snelkraak op een elektronicawinkel aan de Dorpsstraat in Vreeswijk. Daar werden een half uur na het ontstaan van de brand drie kostbare plasma TV schermen gestolen en ander apparatuur ter waarde van 50.000 euro. Een bovenregionaal rechercheteam wist ze op het spoor te komen door grondig buurt- en sporenonderzoek. De daders worden verantwoordelijk gehouden voor een groot aantal bedrijfsinbraken en snelkraken, vooral in het oosten van het land.


1 november 2002
Eerste nederlaag voor TTVN

De returnwedstrijd van het eerste herenteam van TTVN uit in Culemborg tegen koploper Gispen 2 werd door de Nieuwegein-ers met 6-4 verloren. Het leek wel of Gispen in deze wedstrijd geen enkel risico wilde lopen.

TTVN immers was het enige team, dat hun in de eerste helft van deze najaarscompetitie een gelijk spel had afgedwongen. De twee spelers, die toen slechts één partij wisten te winnen, Joop Dokman en Hans van Roon, waren niet opgesteld en vervangen door Joris Dijkema en Bert van Oort. De eerste twee sets waren ook meteen ook voor de thuisclub, maar onder aanmoediging van teamgenoot Henk Bleeker bracht John van Tuyl in zijn enkel tegen Bert van Oort en het sterke dubbel Jansen/van Tuijl de stand weer in evenwicht. De volgende drie sets werden door de spelers van TTVN verloren en pas in de achtste partij klopte na een spannende strijd een goed spelende John van Tuijl voor TTVN de lange Joris Dijkema. Daarna verloor Harry Eleveld, voorzitter van het nu zo zwaar gedupeerde TTVN, ook zijn derde enkelspel en daarmee was deze eerste nederlaag een feit. In de laatste partij haalde Jan Willem Jansen het nuttige vierde punt voor TTVN binnen door de sterke kopman bij de Culemborgers, Gerard Schook in twee games te verslaan.


23 oktober 2002
"DE BATEN" afgebrand

NIEUWEGEIN
Het wijkcentrum aan de Dukatenburg in Nieuwegein, dat onder meer een bibliotheek herbergt, heeft in de nacht van 22 op 23 oktober een miljoenenschade opgelopen door een grote uitslaande brand.
Enkele tientallen bewoners van twee flats in de omgeving moesten enkele uren hun huis uit. De politie haalde al vrij snel circa tachtig flatbewoners uit hun huizen. Later in de ochtend, nadat de wind was gedraaid, is er nog een flat ontruimd, met eveneens enkele tientallen bewoners.  De brand brak uit tegen een uur.
Een medewerker die op dat moment aanwezig was vermoedt dat kortsluiting het vuur veroorzaakte. De korpsen uit Utrecht, Houten en IJsselstein verleenden bijstand. De brandweer kon niet voorkomen dat het vuur oversloeg naar een sporthal naast het wijkcentrum. De hal raakte beschadigd, maar brandde niet af. Om 6.40 uur had de brandweer het vuur onder controle. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Twee mensen die bij het centrum stonden, werden ter plaatse behandeld wegens ademhalingsproblemen. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Een deel van de flatbewoners is opgevangen in een basisschool in de buurt.


19 oktober 2002
Goede resultaten jeugd in Hoorn

Op 19 oktober j.l. hebben vier spelers TTVN vertegenwoordigd op het C-Ranglijst toernooi in Hoorn. Met name Yorick presteerde boven verwachting met twee winstpartijen in het hoofdtoernooi.
Omdat Remco zijn eerste wedstrijd al om 10 uur moest spelen, vertrokken we om 8:30 vanaf de Baten. Ondanks het slechte weer kon Remco een half uur voor aanvang zijn eerste balletje slaan. Tijdens de wedstrijden bleek echter dat Remco nog de competitie wedstrijd van de vorige avond in de benen had. Samen met zijn catapult-bat bleek dit voldoende om geen enkele pot te kunnen breken. Als slechtste nummer twee in de poule werd hij vierde en sneuvelde vervolgens in de tweede ronde van het hoofdtoernooi.
Bart deed het een stuk beter. Ondanks dat hij twee potjes in zijn poule (van vier) won, werd hij derde. Hierdoor moest ook hij verder spelen in het troosttoernooi. Gecoacht door Yvonne wist Bart twee afvalrondes door te werken om in de kwartfinale te verliezen tegen Danny Aarts van Vitac.
Yvonne wist haar poule overtuigend te winnen. Omdat een speelster niet kwam opdagen had ze aan twee overwinningen voldoende. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi kreeg Yvonne een bye omdat haar tegenstandster de wachttijd waarschijnlijk te lang vond. Hierdoor moest Yvonne tussen de poule en de vervolgronde ruim vier uur!!! De kwartfinale werd overtuigend gewonnen door goed gecontroleerd spel aangevuld met een goede topspin. In de halve finale verstijfde zij echter en wist niet te winnen van een meisje dat zich beperkte tot de bal in het spel houden.
Veruit de beste prestatie werd door Yorick geleverd. Ondanks dat al zijn tegenstanders op een hoger niveau speelden, wist hij in de poule zijn drie wedstrijden te winnen. In de eerste ronde wist hij zijn wedstrijd moeizaam met 3-2 te winnen. Dit leek ook te gaan gebeuren in de achtste finales. Na een 0-2 achterstand wist hij zich terug te vechten naar 2-2. In de vijfde game kon Yorick een viertal wedstrijdpunten niet te benutten en verloor de game met 13-11. Zijn spel viel echter wel op bij een van de afdelingstrainers. "Met name het balgevoel en de slimheid van Yorick zou hem tot een perfecte verdediger maken.": aldus Marianne Wagemakers.
Na volgens traditie een bezoekje aan de grote M in Hoorn, arriveerden we twaalf uur na het vertrek weer tevreden in Nieuwegein.


17 oktober 2002
Jan Willem uitblinker bij TTVN

Ook in de laatste wedstrijd van de eerste helft van de Najaarscompetitie bleef het mannenteam van TTVN ongeslagen. Dit keer werd thuis in " De Baten" met 5-5 gelijk gespeeld tegen Woerden 2. Uitblinker bij TTVN was wederom Jan Willem Jansen, die zijn drie enkelspelen wist te winnen.

Het is inmiddels wel duidelijk geworden. In de 2e klasse groep, waarin TTVN is ingedeeld, zijn de zes teams in de groep zeer aan elkaar gewaagd, gezien de vele gelijkspelen en kleine overwinningen. De opstelling van het team en de vorm van de dag geven dan in de meeste gevallen de doorslag. Thuis tegen Woerden 2 startte TTVN voortreffelijk.

Jan Willem Jansen gaf in de openingspartij Willem v.d. Heuvel een pak slaag en in een enerverende strijd trok John van Tuijl aan het langste eind met een drie gamer tegen Mirjam Klein-Hofmeijer. Henk Bleeker verloor kansloos van Cees van Kats. In drie games won het TTVN koppel Jansen/ van Tuijl het dubbelspel. Verrassend en wel teleurstellend voor TTVN was vervolgens de onverwachte nederlaag van John van Tuijl tegen Willem v.d. Heuvel, maar Jan Willem Jansen bracht de stand op 4-2 in het voordeel van TTVN in zijn duel tegen Cees van Kats. Woerden kwam terug. Via twee overwinningen op Henk Bleeker, die duidelijk niet meer zo goed kan meekomen in het hogere en afwisselende tempospel in de 2e klas en een mooie overwinning van Mirjam Klein-Hofmeijer op John van Tuijl nam Woerden zelfs een 5-4 voorsprong. De laatste partij tussen de technisch volledig gelijkwaardige spelers Jansen en Klein- Hofmeijer moest de beslissing brengen. Het werd dan ook een boeiende set met hoogstandjes aan beide zijden. De eerste game ging met 21-19 naar TTVN. De tweede game was met 18-21 voor Woerden en ook in de derde game werd het een schitterende sportief gevecht, dat met 22-20 gewonnen werd door Jan Willem Jansen, waardoor de eindstand op 5-5 kwam.

Het tweede herenteam won met 6-4 van Woerden 4 en het eerste jeugdteam kwam afgelopen week niet achter de tafel. Mede in verband met de Open Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven is komende week de vrije week halverwege de competitie. Met 28 punten heeft TTVN goede vooruitzichten om hun plaats in de 2e klas te behouden, al is de strijd nog niet gestreden.


8 oktober 2002
TTVN speelt gelijk en wint

Binnen drie dagen trad het eerste mannenteam van TTVN in het strijdperk voor het spelen van twee wedstrijden in de najaarscompetitie. Uit in Utrecht werd met 5–5 gelijk gespeeld tegen UTTC 4 en thuis werd Effect 1 uit Wijk bij Duurstede met 7–3 verslagen.

In de Duurstedelaan in Utrecht werd het tegen UTTC een echt gelijk opgaande strijd, dat niet alleen tot uiting kwam in de eindslag, maar de meeste partijen werden beslist pas tegen het eind van de games of maakten een beslissende derde game noodzakelijk. De grote man van de avond en voor TTVN was Jan Willem Jansen, die met zijn sterke spinspel alle drie zijn meer contra spelende opponenten van UTTC wist te verslaan. De meer gevarieerd spelende John van Tuijl voegde daar wat teleurstellend één overwinning in het enkelspel aan toe en een toch wel goed partij gevende en ook meer contra spelende Harry Eleveld bleef zelfs met lege handen. Het gelijkmakende vijfde punt werd door de TTVN–elite gescoord in het dubbel door van Tuijl en Jansen.

Thuis trof TTVN de routiniers van Effect. Jan Willem Jansen overtuigde ook in deze ontmoeting met een fraaie hattrick en dit keer zelfs met grote cijfers. Henk Bleeker en John van Tuijl verloren hun eerste sets tegen respectievelijk Joop Jacobs en Bert Loefen. Jansen en van Tuijl sleepten na het succes in de twee voorgaande wedstrijden nu met veel moeite het dubbel in de wacht door pas in de derde game met 21–17 te winnen. Na die 2–2 stand gaf Henk Bleeker in een prima opgebouwde set Hein Hermsen geen kans om in zijn spel te komen, maar in de achtste partij had hij geen enkel verweer tegen het uitgekookte spel van Bert Loefen. John van Tuijl won zijn overige twee enkelspelen. Met de drie overtuigende overwinningen van Jansen kwam de stand dus op 7–3 voor het Nieuwegeinse team. Strijdend voor het behoud van hun plaats in de 2e klas heeft TTVN met 23 punten na vier wedstrijden daartoe een prima uitgangspositie verworven.

Het tweede team won zijn derde wedstrijd uit bij ONI in IJsselstein met 6-4. Het tot nu toe nog ongeslagen eerste jeugdteam verloor in Lelystad met 7–3 van kampioenspretendent Lelystad United 1.


6 oktober 2002
Mini-meerkampen SVE: Drie tweede prijzen

Afgelopen zondag werd bij SVE voor de tweede keer dit seizoen mini-meerkampen georganiseerd. Helaas was de opkomst deze keer niet geweldig. Desondanks speelden er vijf TTVN-ers mee. Jan de Roos had ook deze keer weer goed naar de competitie resultaten gekeken waardoor er goede gelijkwaardig poules waren samengesteld. In de hoogste poule speelden Jordy en Peter mee. Peter verloor direct van 'angstgegner' Jordy maar herstelde zich uitstekend door van de latere nummer 1 te winnen. Peter werd uiteindelijk vierde in de zevenkamp. Jordy verloor ook van de nummer 1 in vier sets. Alle overige wedstrijden werden in de zak gestoken en Jordy ging met de tweede prijs naar huis.
In de tweede poule moest Romano het opnemen tegen een aantal sterke tegenstanders. Uit de wedstrijden bleek dat Romano nog weinig wedstrijd ervaring heeft en zich nog snel van de wijs laat brengen. Ook moet hij nog wat actiever gaan spelen.
Wel veel actiever speelden Alannah en Dennis in poule 3 en 4. Dit was een hele verbetering ten opzichte van de laatste competitie wedstrijden. Alannah liet zich gelden door goed aanvallend spel waarbij zij druk zette op de tegenstander en Dennis speelde lange contra rallies waarin hij vaster was dan de meeste tegenstanders. Beiden gingen zij met een tweede plaats naar huis.
Ondanks de matige opkomst (de oorzaak lag waarschijnlijk in het uitstellen van de oorspronkelijke datum en het laat versturen van de uitnodigingen) wederom een geslaagd toernooi, met dank aan Marc de Roos voor het begeleiden van de spelers bij afwezigheid van de Wimmen. Overigens was dit het eerste toernooitje waar van alle spelers ouders aanwezig waren. Top!


26 september 2002
TTVN wint in De Meern

De tweede wedstrijd van de najaarscompetitie 2002, uit in DE MEERN tegen SVO 3, heeft het eerste mannenteam van TTVN met 6-4 gewonnen. Het nagenoeg ongewijzigde team van SVO was in de voorjaarscompetitie als tweede geëindigd in hun groep, dus de Nieuwegeiners waren gewaarschuwd.

In de eerste set van de avond wilde het John van Tuyl het helemaal niet lukken tegen Peter Boorsma en keek TTVN al meteen aan tegen een onverwachte achterstand aan. Jan Willem Jansen trok vervolgens zonder veel moeite de partijen weer gelijk tegen Bas Heikamp, maar daarna kreeg Harry Eleveld van de sterke Mario Weergang niet de ruimte om maar enigszins in zijn spel te komen. Een sterk dubbel van John en Jan Willem bracht de stand weer in evenwicht en TTVN liep zelfs uit tot een 4-2 voorsprong. Van Tuyl won overtuigend van Heikamp. Eleveld won de eerste game met 21-13 van Boorsma en komt ook met 9-6 voor in de 2e game, maar zag met wat meer afwachtend spel die voorsprong weer verloren gaan (14-11 achter). Beide kemphanen zochten toen meteen de aanval en de punten vielen over en weer, bij 18-17 vóór kreeg Eleveld de opslag. Met dit voordeel van de eigen service besliste hij de set op fraaie wijze met 21-17 in het voordeel van TTVN. Boorsma en Heikamp brachten de teams weer op gelijke hoogte door overwinning resp. op Jansen en Eleveld. In een uiterst spannend duel maakte John van Tuyl tegen Mario Weergang het vijfde punt voor TTVN en zorgde Jan Willem Jansen tegen Peter Boorsma dat een zwaar bevochten overwinning met 6-4 meegenomen kon worden naar Nieuwegein-Noord.
In zijn eerste wedstrijd van dit seizoen kreeg het tweede team met 1-9 klop van ZTTV 2. Het 1e jeugdteam won ook zijn tweede wedstrijd thuis tegen ATC 3 met 7-3, waarin Marjolein Thoonsen wederom ongeslagen bleef.


17 september 2002
Goed debuut van Jan Willem Jansen bij TTVN

In de eerste wedstrijd van de najaarscompetitie 2002 speelde het eerste mannenteam van TTVN gelijk in de thuiswedstrijd tegen het tweede team van Gispen uit Culemborg. In de openingspartij van de avond kon John van Tuyl, net teruggekeerd van vakantie, het felle tactische aanvalspel van Gerard Schook, die in het voorjaar met succes nog uitkwam in het basisteam van Gispen, dat uitkomt in de 1e klas, niet breken. Henk Bleeker kon vervolgens onvoldoende het tempospel van Joop Dokman volgen, zodat TTVN al snel tegen een 2-0 achterstand moest aankijken. Na verlies in de 1e game kreeg daarna debutant Jan Willem Jansen in de 2e game meer vat op de gevarieerde services van Hans van Roon en wist hij deze game met 21-17 op zijn naam te brengen. In de 3e game werd het een gelijk opgaande strijd, die Jan Willem met 22-20 voor TTVN in winst omzette. Ook het dubbelspel liet een spannende strijd zien, die door het goed op elkaar ingespeelde TTVN-dubbel van Tuyl / Bleeker met 21-19 in het voordeel van de thuisploeg werd beslist. Henk Bleeker had geen schijn van kans tegen Gerard Schook. John van Tuyl en Jan Willem Jansen zetten TTVN weer op voorsprong met hun overwinningen op resp. Hans van Roon en Joop Dokman. Ook in zijn enkelspel tegen van Roon bleef Henk Bleeker met lege handen. Jansen verloor zijn 1e game van de sterke Schook, kwam in de 2e game met zijn betere spinvariatie met 20-16 voor, maar miste in de volgende rallies onder druk net de nodige precisie, waarvan de Culemborger met 22-20 in zijn voordeel wist te profiteren. In de laatste partij van de avond bracht van Tuyl tegen Dokman de stand weer in evenwicht (5-5).

De eerste uitwedstrijd van TTVN 2 tegen Effect is uitgesteld naar 24 oktober. Het eerste jeugdteam won dankzij een fraaie hattrick van Marjolein Thoonsen de uitwedstrijd tegen Rega 2 in Nijkerk met 6-4.


16 september 2002
Jeugd TTVN naar Dutch Open

Op 24 t/m 27 oktober wordt er in Eindhoven het Dutch-Open Tafeltennis gehouden. Ook dit jaar zullen er weer vele toppers aanwezig zijn waaronder Danny Heister en Trinko Keen.

 

TTVN wil dit evenement met de jeugd op zaterdag 26 oktober bezoeken. We vertrekken vroeg in de ochtend en zijn pas vroeg in de avond weer terug.  Als je het leuk lijkt om de wereldtop te zien spelen meldt je dan zo snel mogelijk aan bij een van de Wimmen. De toegangsprijs is 5 euro voor kinderen t/m 14 jaar en 12,50 voor ouder dan 15. Als er voldoende deelname is zal TTVN de helft van de toegangsprijs voor zijn rekening nemen.

 

Ook dit jaar weer tijdens de Holland Open op de vrijdag, zaterdag en zondag een Pasar Malam (Aziatische markt) georganiseerd. Tegen het gebouw van het Indoor-Sport Centrum aan wordt een evenemententent geplaatst waarin ruimte is voor verkoopstandjes. Niet alleen kan er veel gekocht worden, maar ook kan de inwendige mens gevuld worden in de twee Aziatische restaurantjes in de kleine zaal.

15 september 2002
"Dag van het Talent" afdeling midden

Zondag 15 september is door de afdeling midden een zogenaamde "Dag van het Talent" georganiseerd.  Voor het evenement hadden zo'n 30 kinderen ingeschreven. Voor TTVN deden Jordy en Dennis Langenkamp mee. De "Dag van het Talent" is een landelijk evenement die vooral voor talentherkenning dient. Naast tafeltennis wordt er ook naar de (sport)-motoriek gekeken. Voor dit laatste worden allerlei testen gedaan waarvan er enkele bij op de foto's staan. Zo moest er zo snel mogelijk over een springkast worden geklommen en door een poort gekropen. Balletjes moesten op allerlei manieren worden gegooid. Met rechts en links. Tafeltennis-, Stuiter- en Tennisballen moesten vanaf verschillende afstanden in een doos worden gegooid. Er moesten diverse parcours worden afgelegd. De kinderen werden op allerlei manieren getest terwijl er voor hen zelf een licht competitie element werd ingebracht. 's Middags werden er korte wedstrijden gespeeld. De eerste grove schifting werd gemaakt door een kwartier een koningstafel te spelen. Op een gegeven moment werd de stand genomen er werden er poules gemaakt. Tenslotte speelden alle nummers één bij elkaar gezet, nummers twee enz. Deze speelden ook allemaal weer een poule. Alle uitslagen worden nu thuis bij de trainers bekeken en er wordt bepaald wie in de toekomst extra aandacht krijgt en wie er voor de afdelingstrainingen worden uitgenodigd. De TTVN'-ers vertrokken vroeg op Jordy's verjaardag. Met beide Wimmen in de auto ging het richting Soest naar de mooie zaal van Shot. En terwijl de Wimmen voornamelijk koffie dronken, konden Jordy en Dennis zicht uitsloven in allerlei testen. Terwijl Dennis het voornamelijk gracieus deed, ging Jordy steeds zo snel dat de foto's er onscherp van zijn geworden. Na het toernooi waar wedstrijden werden gewonnen en verloren, was iedereen weer rond half vier thuis.

13 september 2002
Aardige START van de Jongerenladder 2002–2003

Met 12 deelnemers startten we dit seizoen voor de eerste keer een jongerenladder voor de oudere jeugdleden (geboren vóór 1 januari 1989) en seniorleden, vanaf 25 jaar (geboren na 31 december 1977).  Door zowel te winnen van Remco als van Paul zorgde Bart al meteen voor de grote verrassing en pakte daardoor de koppositie. Na een aarzelend begin kwam ook Mick goed los. Daam verloor twee games van Marjolein, die op haar beurt twee games met 11–9 aan Thomas moest laten. De onderlinge strijd tussen broer en zus Alex en Anna, besliste Anna dit keer in haar voordeel. Marjon moet er weer even in  komen. Nieuwbakken wedstrijdspeler Floorjan pakte een paar puntjes mee en het heroptreden na 5˝ jaar van oud jeugdlid Pascal van Beek was zeker goed te noemen.


31 augustus 2002
Geslaagde oefenwedstrijd tegen ONI

Op zaterdag 31 aug hebben vier teams van jeugd TTVN een oefenwedstrijd gespeeld tegen vier teams van ONI. De oefenwedstrijd was bij uitstek de gelegenheid voor alle spelers om de wennen aan de 11-punten games. Tevens was het voor zowel ONI als TTVN een mooie aftrap voor het nieuwe seizoen.
Bij TTVN was het eerste team samengesteld het tweede van afgelopen seizoen (Bart, Patrick en Daniël). Ondanks dat het eerste van ONI twee klasses hoger gaat spelen verloren de jongens slechts met 6-4. Bart won er drie en het dubbels. Daniël speelde verder een goede wedstrijd tegen Wouter. Ondanks een 2-0 voorsprong moest hij de wedstrijd toch uit handen geven met 11-9 verlies in de vijfde.
Het tweede team met Yorick, Paul en Mick wisten met 6-4 te winnen van het vijfde klasse team van ONI. Yorick won er drie en Paul twee. Mick kon niet tot winst komen, hij heeft nog wat training nodig. Met name de twee partijen van Paul wekt hoge verwachtingen voor de komende competitie.
Omdat er bij de zesde klassers er zeven spelers spelers waren is er besloten om geen competitiewedstrijd te spelen maar een zevenkamp. Het enige meisje in deze poule was te sterk voor alle jongens. Maritta van ONI wist alle wedstrijden te winnen. Alleen van Floor-Jan en Tim konden haar goed tegenstand bieden. De uitslag: Maritta, Floor-Jan, Tim, Peter, Sander, Micheal en Dave.
De laatste wedstrijd werd gespeeld door twee starters teams waarbij de TTVN-ers al een half jaar starters achter de rug hebben. Dat was ook duidelijk in de uitslag: 8-2 winst. Alannah won drie en Jelle en Dennis wonnen er ieder twee. Waarbij Jelle er één won met 11-9 in de derde . Voor de eerste echte wedstrijd voor Jelle een goed resultaat.
Concluderend kunnen we vaststellen dat het een geslaagde seizoensstart was en ondanks dat veel spelers hun batje voor het eerst sinds maanden weer in de hand hadden, werd er toch nog op een aardig niveau gespeeld.


22 juni 2002
SUPERSTAR STERREN uitgereikt bij TTVN

Aan het eind van en wedstrijdseizoen worden bij de Tafeltennisvereniging " Nieuwegein" ook al weer enige jaren de diploma's en bijbehorende STERREN uitgereikt voor het internationaal erkende het butterfly SUPERSTAR-vaardigheidsprogramma met een theoretisch en een praktisch examen. Zaterdag jongstleden mocht in aanwezigheid van ouders en familieleden jeugdcoördinator Wim Fassotte STER 1 met bijbehorende diploma uitreiken aan Fjodor Yousef. Zowel STER 1 als STER 2 werden overhandigd aan Peter Marijn, Dennis en Joeri Langenkamp. Broer en zus Jordy en Nancy Gerritse en Dennis Oostveen werden naast hen ook de trotse bezitters van STER 2. Alannah de Roos, Sander van Wijnbergen en Paul Oostveen slaagden voor het examen van STER 3. De onderlinge Jeugdranglijstcompetitie werd, vooral door afwezigheid van titelkandidaat Remco Verweij, die net op dezelfde dag zijn vakantie had geboekt, gewonnen door clubkampioen bij de Jeugd, Daam Hoogendijk. De beste kadetten( geb.na 30 juni 1987) werden dit seizoen ex aequo de tweeling Anna en Alex Witteman, bij de Pupillen (geb. na 30 juni 1989) werd Yorick Oor naar verwachting de winnaar van GOUD, terwijl de 8-jarige Jordy Gerritse als beste eindigde bij de Welpen (geb. na 30 juni 1991).


8 juni 2002
Daam en Marjolein Clubkampioenen Jeugd

Op 8 juni 2002 is in de Baten wederom gestreden om het clubkampioenschap van TTVN. De deelnemers werden naar sterkte in vier klassen verdeeld en daarnaast werd er door de betere meisjes nog gestreden om het kampioenschap bij de meisjes.
In de laagste D-klasse durfden slechts twee spelers de competitie aan. Zodoende konden de prijzen snel worden verdeeld. In spannende drie games won Vincent van Daan. Vincent dus eerste en Daan tweede bij de welpen.
In de C-groep waren acht spelers. Deze werden ingedeeld in twee games van twee. Nummers 1 en 2 uit beide poule werden opnieuw ingedeeld in een nieuwe poule van vier. Hetzelfde voor de nummers 3 en 4. Floor Jan en Sander (van W) kwamen samen in de finale door beide van Nancy en Sven te winnen. In een spannende finale wist Floor Jan te winnen met 21-17 en 21-19. Hierdoor wist Floor Jan tijdens zijn eerste clubkampioenschap gelijk te imponeren.
In de B-poule werd een zevenkamp gevormd. Er moesten dus behoorlijk wat wedstrijden worden gespeeld. Op een gegeven moment zelfs op drie tafels gelijk. Halverwege bleek dat de prijzen tussen Mick, Alex en Anna zouden worden verdeeld. Mick verspeelde echter zijn kansen door als enige van Daniel te verliezen. Aan het einde stonden zowel Anna als Alex bovenaan met 5 punten. De onderlinge wedstrijd was echter door Anna gewonnen met 24-22 in de derde game! Dus Anna eerste en Alex tweede.
Bij de meisjes heerste Marjolein als nooit tevoren. Zij won in de finale eenvoudig van Yvonne met 21-10 en 21-12. Marjolein clubkampioen meisjes.
De A-poule was vooraf open met Remco als licht favoriet. Tijdens de eerste rondes bleek het echter allemaal anders te lopen. Nadat Yvonne geveegd werd door Daam, herstelde zij zich door bijna van Remco te winnen, 21-17 in de derde. Hierdoor was bij Yvonne de pijp leeg en verloor ze nog van Bart.
Remco gaf tegen Marjolein een voorsprong weg in de eerste game en kwam dat niet meer te boven. Daam veegde vervolgens Marjolein en moest vervolgens zijn laatste wedstrijd tegen Remco spelen. De wedstrijd die geen finale meer was, werd wel spannend en door Daam gewonnen met 21-18 in de derde.

Poule A

1. Daam
2. Marjolein
3. Remco
4. Bart
5. Yvonne

Meisjes

1. Marjolein
2. Yvonne
3. Anna
4. Sujata

Poule B

1. Anna
2. Alex
3. Mick
4. Yorick
5. Sujata
6. Patrick
7. Daniël

Poule C

1. Floor Jan
2. Sander
3. Sven
4. Nancy
5. Dennis O
6. Alannah
7. Dennis L
8 Joeri

Poule D

1. Vincent
2. Daan

Zie ook: overzicht clubkampioenen


6 juni 2002
TTVN kiest nieuwe voorzitter

Notulen Algemene Ledenvergadering 2002

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is Harry Eleveld tot voorzitter gekozen als opvolger van Rob Groenen.


SUPERSTAR daverend succes

Het is alweer zeven jaar geleden, dat de Nederlandse Tafeltennisbond in dezelfde zaal, de sportzaal in de Activiteitencentrum "DE BATEN" in Nieuwegein, de aftrap gaf voor de introductie van het nieuwe tafeltennis opleidings- en vaardigheidsprogramma "Butterfly SUPERSTAR". In vier fasen behalen beginnende tafeltennissers hun vier STERREN met praktische en theoretische vaardigheid test-momenten, waarmee zij zich dan op verantwoorde wijze thuis zullen gaan voelen achter de tafeltennistafel.
Vele honderden kinderen in ons land hebben met dit unieke programma hun eerste schreden in de tafeltennissport gezet. Echter de laatste jaren liep de belangstelling of liever gezegd de bekendheid van het programma bij de nieuwe jeugdbegeleiders binnen de clubs wat terug. Een goed moment om het programma landelijk weer nieuw leven in te blazen met zo voortreffelijk evenement en de nieuwe koers uit te zetten, waarin na de opleiding binnen de clubs jaarlijks binnen de afdelingen een feestelijke afsluiting plaatsvindt met de organisatie van dit evenement in toernooivorm, waarbij de meisjes en jongens van de verschillende verenigingen op het eigen inmiddels behaalde niveau hun vaardigheden kunnen tonen. De afdeling "Midden" had twee jaar geleden alweer de draad opgepakt met de organisatie door TTVN van dit vooral voor de kinderen zelf zo leuk en toch leerzaam toernooi. Daarbij komt, dat ook de vele ouders de mix van speelse trainingsvormen en wedstrijden als bijzonder positief ervaren. Om de landelijke herstart te organiseren koos de NTTB mede daarom voor de vertrouwde organisatie door Tafeltennisvereniging " Nieuwegein".
Na een vlekkeloos en vlot verlopen evenement, waarvoor toch weer 17 ouders, seniorleden en vrienden van TTVN zich als Sterleider of als Spelleider enthousiast inzetten, ontvingen alle deelnemende meisjes en jongens een leuk presentje van de hoofdsponsor Butterfly en kon de voorzitter van de NTTB, afd. Midden, de heer Gerard v.d. Giessen samen met de organisator, Wim Fassotte, de extra prijzen aan de meest succesvolle kinderen uitreiken. Toernooi-SUPERSTAR en winnaar bij de hoogste STER 4 werd Akar v.d. Heul van HTTC (Houten).
De extra prijswinnaars:

STER 1: Goud: Michelle Rudolph (Fletio-Vleuten)
  Zilver: Simon Verlaan (Fletio-Vleuten)
  Brons: Suzanne Bongers (Fletio-Vleuten)
STER 2: Goud: Jordy Gerritse (TTVN-Nieuwegein)
  Zilver: Dennis Oostveen (TTVN-Nieuwegein)
  Brons: Peter Marijn (TTVN-Nieuwegein)
STER 3: Goud: Ilse Doeser (VTV-Nieuwegein)
  Zilver: Paul Oostveen (TTVN-Nieuwegein)
  Brons: Sander van Wijnbergen (TTVN-Nieuwegein)
STER 4: Goud: Akar v.d. Heul (HTTC-Houten)
  Zilver: Bart den Blanken (TTVN-Nieuwegein)
  Brons: Sujata Dhondai (TTVN-Nieuwegein)

25 mei 2002
Wisselende presentaties tijdens B/C Kwalificatietoernooi 2002

Zaterdag 25 mei reisden we met Yvonne, Sujata en Remco af richting Hoofddorp voor het B/C kwalificatie toernooi. Dit toernooi is jaarlijks de beste kans voor de jeugd om een B licentie te verdienen. De spelers waren dit jaar vrij lastig ingedeeld. Remco zat in de poule bij de nummer 1 geplaatst en Yvonne bij de nummer 2. Dat deze plaatsing weinig zegt blijkt dat Remco vrij eenvoudig zijn poule won. Tijdens de eerste game zette Remco direct een record neer door met 19-21 te verliezen. Niemand had in de gaten dat er games tot de 11 werden gespeeld. Foutje…


Yvonne kwam moeizaam opgang. Ze verloor de eerste wedstrijd in de poule maar won vervolgens de twee volgende. Bij de laatste werd nog een 2-0 achterstand omgezet in een 3-2 overwinning. Yvonne dus door naar het hoofdtoernooi. Hier moest ze tegen een meisje van Taverzo. Nadat ze de eerste game had gewonnen, sloeg de verkramping toe. Nauwelijks nog een bal bereikte de andere kant van het net.

Sujata had het moeilijk in haar poule. Toch wist een wedstrijd te winnen met 11-9 in de vijfde game na een 2-0 achterstand. Een hele mooie prestatie. In de eerste afvalronde bleek dat de tegenstander veel te sterk. Sujata kan nog steeds haar niveau van een jaar geleden niet benaderen. Hopelijk gaat het in de competitie weer beter. Remco had de eerste afvalronde een bye en in de tweede ronde werd een jongen van Branderstad geveegd. Bij de laatste zestien won hij z'n eerste game eenvoudig. Echter door tactisch ingrijpen van de coach begon de tegenstander echter snelle contra ballen te spelen. Hier had Remco geen adequaat antwoord op en verloor de partij in vier games. Hij zag zijn hoop op een B-licentie in rook opgaan.


TTVN uit de Beker gewipt door Oni

In de 2e ronde van de Bekercompetitie 2002 moest TTVN aantreden tegen het bevriende team van ONI uit IJsselstein. Met een 7-11 werd het team van TTVN door hun vrienden uit IJsselstein verslagen.
John van Tuijl trok in drie games aan het kortste eind tegen de soms zeer sterk spelende Roel Dullens, terwijl een steeds beter in vorm komende Harry Eleveld in drie games heel knap John Janssen versloeg. Remco Verweij verloor daarna van de veel vastere Jan Willen Jansen en ook Daam Hoogendijk moest de winst wel wat teleurstellend aan zijn ONI-opponent Hans Mol laten. Eleveld en van Tuijl wonnen in twee games het dubbel van Dullens en John Janssen, maar de youngsters Verweij/Hoogendijk wisten de winst niet binnen te halen tegen Jansen/Mol. In de mooiste partij van de avond verloor Harry Eleveld de eerste game met 16-21 van Roel Dullens, won de tweede game met 21-18. Ook in de derde game een schitterende gelijk opgaand duel, dat uiteindelijk met 19-21 door Roel Dullens gewonnen werd. Op de andere tafel versloeg John van Tuijl John Janssen in drie games. Remco Verweij en Daam Hoogendijk wonnen vervolgens overtuigend hun eerste game tegen respectievelijk Hans Mol en Jan Willen Jansen, maar in de tweede en derde game liet Mol Remco het spel helemaal maken en met passief spel trok hij de punten toch weer zich naar toe, zodat deze partij ook naar ONI ging. Daam leek vooral in deze partij zijn pechdag te hebben. Met wat veel kant- en netballen in de tweede en derde game wist Jan Willem Jansen deze set te winnen. Tegen John Janssen begon Daam Hoogendijk weer met winst in de eerste game, maar de tweede en derde game gingen naar Janssen. Nu tactisch goed spelend pakte Remco Verweij onverwachts wel zijn partij tegen ONI-kopman Roel Dullens. Harry Eleveld had geen enkele moeite met Hans Mol, maar John van Tuijl kon zijn vorm van de laatste weken niet waarmaken tegen Jan Willem Jansen en verloor ook deze partij. Weer na winst in de eerste game verloor Daam Hoogendijk van Roel Dullens, maar versloeg Remco Verweij met grote cyfers John Janssen. Terwijl John van Tuijl geen vuist kon maken tegen Hans Mol, zegevierde Harry Eleveld wel over Jan Willem Jansen. Met deze krappe 7-11 nederlaag in deze tweede ronde is TTVN wel uitgeschakeld in de Bekercompetitie 2002 van de NTTB, afd.Midden.


TTVN naar tweede ronde beker

De laatste wedstrijd in de eerste ronde van de Bekercompetitie tegen SVE 2 heeft TTVN met 16-2 gemakkelijk gewonnen, waardoor TTVN zich heeft geplaatst voor de 2e ronde.
In de uitwedstrijd in Utrecht tegen het tweede team van SVE kwam TTVN uit met de basisspelers John van Tuijl en Harry Eleveld en de jeugdtalenten Daam Hoogendijk en Remco Verweij. In de openingspartijen startte TTVN nog wat aarzelend. John van Tuijl verloor de 1e game tegen de vrouwelijke krachtpatser Jacqueline de Koster (21-18), pakte de 2e game met gering verschil (22-24) en won de 3e game overtuigend met 16-21. Harry Eleveld verloor gelijktijdig van René Kragten in drie games. Vervolgens walste met ogenschijnlijk veel gemak Remco Verweij over Mike Verhoef heen en won Daam Hoogendijk van Arnold van der Heyde. Ook in de dubbels waren de TTVN-ers heer en meester en tot de zesde ronde stond TTVN geen game meer af aan de gastheren. In de zevende ronde werd Remco Verweij "weggeknuppeld" door Jacqueline de Koster zonder dat hij maar 1 seconde in zijn eigen spel kon komen, maar daar bleef het dan ook bij. Overtuigend werden de overige sets door TTVN gewonnen, waarmee de einduitslag op 2-16 kwam in het voordeel van een duidelijk veel sterker TTVN-team, waarin John van Tuijl en Daam Hoogendijk ongeslagen bleven. Door dit resultaat is TTVN als tweede geëindigd in de poule en heeft het team achter de Tielse TC toch de tweede ronde in deze Bekercompetitie bereikt.


TTVN kansloos

De tweede wedstrijd in de eerste ronde van de Bekercompetitie tegen de finalist van 2001, de Tielse T.C., heeft TTVN met 4-14 kansloos verloren.
In de thuiswedstrijd tegen de Tielse T.C. kwam TTVN aan de tafel met de kersverse en onervaren jonge senioren (16-18 jaar oud) Daam Hoogendijk, Remco Verwey en Paul Vermeer samen met hun trainer/coach Wim Kielen. Het team van de Tielse T.C. bestond uit de eerste klasser en ook trainer/coach John van Hoeven en de al weer gevorderde jongeren (18-30 jaar) David Dijk, Paul Enthoven en Ron Verheggen.
Het eerste punt voor TTVN werd gescoord in het dubbelspel door Wim Kielen en Paul Vermeer tegen John van Hoeven en David Dijk. Vooral door zijn keiharde en trefzekere backhands wist Remco Verweij in zijn daaropvolgende enkelspelen twee overwinningen voor de thuisclub te boeken op David Dijk en Paul Enthoven. Wim Kielen scoorde in zijn laatste set tegen Paul Enthoven het vierde punt voor TTVN. Paul Vermeer en Daam Hoogendijk kwamen in de enkelspelen in deze bekerwedstrijd niet tot winst. Door hun goede overwinning vorige week tegen "Leerdam" heeft TTVN nog alle kans om als tweede in hun poule de tweede ronde in deze Bekercompetitie te bereiken. Daarvoor zal dan in de komende week gewonnen moeten worden tegen SVE in Utrecht


Eerste bekerwedstrijd TTVN

De eerste wedstrijd in de Bekercompetitie van TTVN tegen Leerdam heeft de TTVN-selectie met 15-3 gemakkelijk gewonnen.
In die eerste thuiswedstrijd van de Bekercompetitie tegen "Leerdam" is de TTVN-selectie niet in problemen gekomen. Door het winnen van de eerste vier enkelspelen namen de Nieuwegeiners al een zekere 4-0 voorsprong. Het eerste tegenpunt van "Leerdam' kwam eigenlijk zeer verrassend in het eerste dubbelspel. Het ervaren dubbel John van Tuijl / Henk Bleeker verloor met 12-21, 21-17 en 18-21 van het Leerdamse dubbel Anton de Jong / Jan van Dijk , het dubbel van Harry Eleveld / Wim Kielen was vervolgens te sterk voor de Leerdammers Niels Roza/ Marco de Jong (21-17, 21-16).
De beide enkelspelen in de vierde ronde waren weer voor de TTVN-ers . In de vijfde ronde ging Wim Kielen na een gelijk opgaande strijd in de 1e en 2e game ( 20-22, 22-20) in de 3e game met 11-21 de mist in tegen Anton de Jong, terwijl Harry Eleveld de winst in Nieuwegein hield met een overwinning met 21-18 en 21-19 op Marco de Jong. De zesde ronde was weer voor TTVN. In de zevende ronde kwam met 19-21 en 20-22 Henk Bleeker net iets te kort tegen Marco de Jong. De achtste en negende ronde waren weer volledig voor John van Tuijl en zijn teamgenoten, waarmee de einduitslag op 15-3 in het voordeel van TTVN kwam.


Marinus Bijdevier wint het oud-leden toernooi

Afgelopen vrijdagavond was het weer eens ouderwets gezellig bij TTVN in "DE BATEN". De leukste en bijna ongelooflijke verhalen werden uitgewisseld tijdens de reünie van oud leden. Wist U bij voorbeeld, dat TTVN 30 jaar al bijna een eigen clublokaal via de gemeente hadden bewoond in de boerderij op de Blokhoeve? Een eigen clubgebouw is ook vandaag de dag een grote wens van de club! Ook vele persoonlijke verhalen zorgden voor veel gelach en in ieder geval voor een beste stemming. Toch hadden ook de aanwezige oud leden belangstelling voor de verrichtingen van het succesvolle TTVN-team tegen ttv. "Leerdam" in de Bekercompetitie.
Daarnaast werd vanzelfsprekend ook het alweer traditionele toernooi der TTVN-Giganten-de Oud leden-gespeeld. De poedelprijs was voor Monique Overbeek, die binnenkort uit Lopik verhuist naar Cabouw. Speciaal voor dit gezellige initiatief waren Wilco de Kruyf en Marinus Bijdevier
na zo ' n slordige 13 jaren uit Tilburg naar Nieuwegein gekomen. Wilco won nog wel van Theo van Bennekom, maar kwam nu te kort tegen de nog altijd actief spelende Hennie Jansen van 't Land en Cor van Leeuwen. Het toernooitje werd gewonnen door Marinus Bijdevier, die het komend seizoen zelfs in de Brabantse 1e klasse zal uitkomen. Hij won in drie games de finale van Martijn Heidema.


OPEN HUIS met REÜNIE bij TTVN

Op vrijdagavond 26 april a.s. houdt Tafeltennisvereniging "Nieuwegein" "Open Huis" vanaf 20.00 in de sportzaal van Activiteitencentrum "DE BATEN" aan de Dukatenburg 1 in Nieuwegein. Een ieder, die een balletje wil slaan, is die avond van harte uitgenodigd om zijn of haar kunsten aan de groene tafel te tonen. Materiaal is bij de club voldoende aanwezig en wilt U advies, deskundige trainers kunnen Uw vragen beantwoorden. Speciaal roept het bestuur van TTVN op deze avond ex leden op om naar de zaal te komen, al was het maar om wat bij te praten. Als zij actief willen zijn, kunnen zij dan ook deelnemen aan een klein toernooitje met andere oud-leden en leden, die zij zeker uit het verleden nog wel zullen kennen. Een aantal oud-leden heeft reeds toegezegd op deze avond aanwezig te zijn. Het belooft in ieder geval een gezellige sportavond te worden!


TTVN sluit Voorjaarscompetitie met kleine nederlaag

De laatste thuiswedstrijd van het eerste mannenteam tegen de nummer 2 in de groep-Iduna 2-is geëindigd in een kleine overwinning ( 4-6) voor het bezoekende team.
Werd enkele weken uit in Bilthoven nog met 8-2 verloren dit keer kwamen de mannen van TTVN veel beter voor de dag. In zijn eerste set wist John van Tuijl te winnen van Iduna-speler Henk Luth, Peter Pols verloor daarna van de geroutineerde Ben van der Laan en Harry Eleveld zette TTVN weer verrassend op voorsprong met een fraaie overwinning op de sterke Jan Hayte Wiggers. Het daarop volgende dubbelspel van Pols / van Tuijl tegen Luth / van der Laan werd met geringe cyfers 21-23 en 22-24 toch weer door Iduna gewonnen. Een zelfde lot viel ook Peter Pols ten deel, want ook hij kwam net iets te kort tegen Henk Luth (22-24, 19-21). Met overwinningen van John van Tuijl op Jan Hayte Wiggers en van Harry Eleveld op Ben van der Laan kwam TTVN weer op voorsprong met 4-3, maar in de laatste drie partijen trokken de Iduna-spelers weer aan het langste eind. Peter Pols verloor ook zijn derde partij van Jan Hayte Wiggers, Harry Eleveld kon onvoldoende vuist maken tegen Henk Luth en zelfs John van Tuijl leek wel na winst in de eerste game tegen Ben van der Laan al zijn kruit verschoten te hebben. Zijn anders zo verrassende contra aanvallen gingen net over de tafel en ook met het goed plaatsen van de ballen wist hij van der Laan onvoldoende te passeren.
Met dit resultaat is TTVN definitief op de 5e plaats geëindigd in de 2e klas. Daar tegenover staat, dat team 2 en team 3 door het behalen van het kampioenschap in de 4e klas zullen promoveren naar de 3e klas.


TTVN krijgt te weinig tegen koploper WIK

De kwalitatief goede competitiewedstrijd thuis tegen promotiekandidaat WIK uit Kockengen heeft het mannenteam van TTVN met 3–7 verloren.

“Je moet ook wel eens het geluk aan je zijde hebben”, verzuchtte Henk Bleeker, toen hij de achtste partij van de avond tegen Martin van Steijn met twee maal 19–21 aan zijn opponent moest laten. Ook in deze wedstrijd tegen koploper WIK kwam die teleurstelling weer bij het team van TTVN naar boven. Het zit in de ze voorjaarscompetitie gewoon niet mee bij de TTVN–ers. Alleen vorige week tegen VTV liep het in de eerste vijf sets eindelijk eens een keer positief. In deze sets lukte het net wel, waardoor het team van TTVN toen zelfs met 4–1 vóór kwam te staan, in een spannende derby, die uiteindelijk toch nog in een gelijk spel 5–5, eindigde. Dit keer in de wedstrijd tegen het sterke WIK had John van Tuyl op dat moment zijn enkelspelen tegen Frank Struijk en Martin van Steijn knap gewonnen en samen met Henk Bleeker won hij ook het dubbelspel. Henk Bleeker had  zijn partijen tegen de zeer goed op dreef zijnde Alex de Hoop en Frank Struijk verloren. Harry Eleveld kwam in drie games net iets te kort tegen een steeds beter spelende Martin van Steijn en had ook al verloren van Alex de Hoop. In de negende set begon Harry Eleveld de eerste game weer goed tegen Frank Struijk, maar tegen het einde van de game kreeg hij twee sorry–ballen tegen en ging ook deze set voor TTVN verloren. Na drie keer op gamepoint te hebben voorgestaan verloor John van Tuyl in de laatste partij van de avond de eerste game met 22–24 van  de sterke Alex de Hoop en zelfs de tweede game werd met 18 –21 door de WIK–speler met  een netbal beslist. Gelijktijdig verliep de wedstrijd van TTVN 2 om het kampioenschap in de 4e klas tegen  stadsgenoot VTV 14  wel erg voorspoedig. Hans Miltenburg, Hans Monfoort en Wim Kielen zorgden voor een klinkende overwinning met dubbele cijfers, 10-0.   Met nog twee wedstrijden te gaan en een voorsprong van 9 punten kan dit kampioenschap de reserves niet meer ontgaan en zal de terugkeer naar de 3e klas  een feit zijn.

24 maart 2002
Peter en Jordy winnen 1e prijs

Op zondag 24 maart '02 zijn in Culemborg de laatste mini-meerkampen van het seizoen gespeeld. TTVN was met zeven spelers vertegenwoordigd. Omdat er nogal wat afzeggingen waren, werden sommige poules behoorlijk ingekrompen. Wouter had de pech dat er in zijn poule twee spelers niet kwamen opdagen zodat hij maar drie wedstrijden kon spelen. Deze verloor hij ook prompt. Joeri en Dennis maakten hun debuut tijdens de meerkampen en wisten beiden een wedstrijd te winnen.
Nancy wist mede dankzij een zeer degelijke forehand twee wedstrijden te winnen. Alannah wist haar eerste twee wedstrijden te winnen. Zij moest vervolgens anderhalf uur wachten voor ze haar volgende wedstrijden snel achter elkaar moest spelen. Deze pauze deed haar geen goed en ze verloor de overige wedstrijden.
Peter raffelde zijn wedstrijden af en wist ze redelijk eenvoudig te winnen. Zelf vond hij dat hij te laag was ingedeeld maar was toch tevreden met z'n eerste prijs. Ondanks verlies in zijn laatste wedstrijd wist onze "marathonloper" Jordy eerste te worden in zijn poule. Hij wist vele punten te scoren door consequent achter iedere bal aan te gaan en dit bleek goed voor zijn tweede beker.


Slechts twee punten voor TTVN

Bijmaat 5-TTVN 1 8-2 In de uitwedstrijd in Huizen tegen mede kampioenskandidaat Bijmaat 5 hebben de mannen van TTVN een gevoelige 8-2 nederlaag geleden. In het begin van de wedstrijd zag het best nog gunstig voor TTVN uit. Immers een goed op dreef zijn John van Tuyl begon sterk tegen Pim Redelijk en pakte het eerste punt voor TTVN met 14-21 en 13-21. Henk Bleeker had daarna weinig in te brengen tegen Erwin Lamme. Tegen Frank van der Linden speelde Harry Eleveld een gelijk opgaande partij, die hij op het nippertje met 21-19 en 21-18 aan de Bijmaat-speler moest laten. Het dubbel van Tuyl / Bleeker draaide uitstekend. Met goed geplaatste ballen van Bleeker kon voortdurend Van Tuyl uitstekend scoren. Met 10-21 en 16-21 was de stand weer gelijk. In zijn tweede enkelspel na het dubbel tegen Erwin Lamme sloeg Van Tuyl met zijn hand nogal hard tegen de rand van de tafel, waardoor hij zijn hand zo zwaar bezeerde, dat alle gevoel verdwenen was. Met veel pijn verloor hij deze set, dwong in zijn laatste partij tegen Frank van der Linden nog wel de tweede game af, maar kwam niet meer tot winst. Ook in de andere twee sets kwam Henk Bleeker tegen het hogere tempo spel van de Bijmaat spelers snelheid te kort en bleef met lege handen. Na een met 21-16 verloren eerste game tegen Pim Redelijk won Harry Eleveld de tweede game (17-21), maar met zeer klein verschil (21-18) bleef het punt toch in Huizen. Ook in zijn laatste wedstrijd tegen de sterkste man van Bijmaat, Erwin Lamme speelde Harry een puike partij. Na verlies in de eerste game ging hij in de tweede game tot de 15 goed gelijk op, maar had toen al zijn kruid verschoten, zodat uiteindelijk TTVN met slechts 2 punten genoegen moest nemen. Met dit resultaat is TTVN wel stevig op de vijfde plaats in de groep terechtgekomen.


TTVN verliest van koploper WIK

TTVN heeft de eerste helft van de voorjaarscompetitie afgesloten met een ruime nederlaag (8-2) tegen koploper WIK uit Kockengen. Aanvoerder John van Tuijl opende de wedstrijd met een overwinning op Martin van Steijn. Na een goede start in de eerste game was Henk Bleeker uiteindelijk kansloos tegen de nog ongeslagen Alex de Hoop. Extra aandacht ging uit naar de verrichtingen van Harry Eleveld in zijn partij tegen Alwin Grootenhuis. De eerste game was voor de man uit Kockengen, maar Harry kwam in de tweede game goed terug en wist die game fraai met 21-15 te winnen. In de derde game maakte hij wat te veel eigen fouten en ging ook deze set naar WIK. Ook in het dubbel waren de Hoop en Grootenhuis in twee games de baas over vanTuijl / Bleeker. De beste partij in deze ontmoeting was de volgende set tussen de beide kopmannen Alex de Hoop en John van Tuijl. Tot de 15 in de derde game ging de strijd nog gelijk op. Na een paar scherp geplaatste ballen van Alex wilde John met zijn forehandaanval de strijd forceren, hetgeen niet meer lukte. Eleveld zag zijn eerste game tegen van Steijn op de nipper met 22-20 verloren gaan en kwam er daarna door het opportunistische aanvalspel van de nog jonge van Steijn niet meer aan te pas (12-21). Met 21-19 in de derde game schoot Bleeker net iets te kort tegen Grootenhuis. Alex de Hoop behield zijn 100% score door ook Harry Eleveld te verslaan. John van Tuijl haalde in een spannende set het tweede punt voor TTVN binnen, terwijl Henk Bleeker ook weer in drie games het onderspit moest delven tegen Martin van Steijn. Halverwege de competitie lijken de kaarten in de groep van TTVN wel geschud. Het kampioenschap zal gaan tussen de huidige koploper WIK 1, dat met de jonge Martin van Steijn, afkomstig uit het tweede team, zich duidelijk heeft versterkt, het ervaren team van Iduna 2 en het eerzuchtige team van Bijmaat 5. Door het wegvallen van Veenland 1 zal TTVN de strijd moeten aan gaan om de vierde plaats met VTV 9, dat inmiddels 15 punten heeft vergaard, terwijl TTVN na aftrek van de zeven punten, behaald tegen Veenland, op 13 punten staat.


TTVN ten onder bij IDUNA

De vierde competitiewedstrijd van TTVN, afgelopen week gespeeld bij IDUNA in Bilthoven hebben de Nieuwegeiners met 8-2 verloren. Vanwege een sterfgeval in zijn familie was bij TTVN John van Tuijl niet in beste doen. Met medewerking van de gastheren speelde hij zijn enkelspelen en het dubbel met zijn teamgenoot, Henk Bleeker, snel achter elkaar en vertrok toen weer met slechts één overwinning tegen Henk Luth voor zijn team op zak. Zeker een lichtpunt bij TTVN was het goede optreden van Harry Eleveld, die zo langzamerhand weer zijn oude vorm begint terug te krijgen, hetgeen een belofte inhoudt voor de naaste toekomst. Tegen zijn opponenten van IDUNA speelde Harry drie enkelspelen van hoog niveau, waarvan hij uiteindelijk alleen zijn partij tegen Ben v.d. Laan in winst wist om te zetten. Henk Bleeker kwam bij TTVN niet tot scoren. De sterke man bij IDUNA was Jan Hayte Wiggers, die voor zijn team voor een hattrick zorgde. Afgelopen week kwam tevens voor TTVN het minder gunstige bericht, dat Veenland 1 vanwege een hartaanval van één van hun spelers zich heeft moeten terugtrekken uit deze voorjaarscompetitie. Vier weken geleden had TTVN nog fraai met 7-3 van Veenland gewonnen, maar door dit terugtrekken van het team door Veenland komen deze punten te vervallen. Doelstelling van het Nieuwegeinse team is wel het handhaven in de tweede klas. Omdat Peter Pols en Harry Eleveld elke week steeds beter gaan spelen is men bij TTVN met nog vijf wedstrijden voor de boeg toch optimistisch gestemd.


Eerste nederlaag voor TTVN

De thuiswedstrijd van TTVN, dat sinds augustus 2001 nog ongeslagen was, tegen stadsgenoot VTV 9 afgelopen week heeft TTVN in een spannende derby met 4–6 verloren.
De ontmoeting afgelopen week tussen het eerste team van TTVN en het negende team van VTV in "De Baten" werd gekenmerkt door een grote spanning en sportieve rivaliteit tussen beide teams en het eerste optreden na 14 jaar afwezigheid van Harry Eleveld in het team van TTVN. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een hoogstaande partij tafeltennis, die uiteindelijk door het team uit Nieuwegein–Zuid met 6–4 werd gewonnen. Met maar liefst vijf teams komt VTV deze voorjaarscompetitie uit in de 2e klas. Tijdens de ontmoeting kwam ook duidelijk aan het licht de verschillende speelstijlen tussen de spelers van VTV en met name Peter Pols en Harry Eleveld van TTVN. Beide TTVN–ers moeten het hebben van lange en goed opgebouwde rallies, terwijl de VTV–ers direct vanuit een zeer effectvolle service de tweede of derde bal moeten scoren. Juist dat snel scorende spel werd TTVN te veel. Bij TTVN wist John van Tuijl na verlies in drie games tegen Martijn de Nas in de openingswedstrijd nog het best zijn spel aan te passen. Hij won beide andere enkelspelen. Peter Pols begon tegen Harrie Kosterman goed, maar verloor de eerste game, won overtuigend goed plaatsend de tweede game, maar miste in de derde game te veel van de lange effectservices van Harrie. Ook in zijn tweede enkelspel tegen de linkshandige Martijn de Nas ging Peter in drie games onderuit en duidelijk gedesillusioneerd over deze twee nederlagen verloor hij kansloos ook zijn enkelspel van Albert Haagsman, bij wie alles in die partij bleek te lukken. Zeer gespannen begon Harry Eleveld, terug van weg geweest, zijn eerste set tegen deze Haagsman. Het werd een gelijk opgaande partij. De eerste game was met 21–18 voor de TTVN–er. Haagsman bracht met 19–21 in de tweede game de stand weer op gelijke voet. Eleveld begreep, dat hij in de derde game af en toe risico moest nemen. Tegen het einde van deze game verkrampte Haagsman en Eleveld stootte met keiharde smashes door tot de 20. Haagsman kwam terug tot 19, maar toen kon Eleveld de partij met een risicovolle smash deze partij met 21–19 in winst voor TTVN omzetten. Het dubbel van van Tuijl / Pols tegen de Nas / Kosterman werd in twee games door TTVN gewonnen.

TTVN dwingt Bijmaat een gelijkspel af

In een spectaculair gevecht heeft het eerste mannenteam van TTVN zich afgelopen maandag met een gelijkspel staande kunnen houden tegen een jeugdig en verrassend sterk team 5 van Bijmaat uit Huizen.
Bijmaat 5 als derde geëindigd in de 3e klas in de najaarscompetitie 2001 en bij keuze gepromoveerd naar de 2e klas kwam wel in een erg verrassende samenstelling bij TTVN op bezoek. Het team uit Huizen bestond uit twee spelers uit het 2e team van de afgelopen najaarscompetitie, de beste man Erwin Lamme en Jasper Eype, dat in de 1e klasse een fraaie tweede plaats had behaald, en een invaller uit een lager team, jeugdspeler Jelle Rhebergen.
Het hoge tempospel van de tweezijdige aanvaller Erwin Lamme was voor de TTVN–mannen duidelijk te veel van het goede, alleen Peter Pols kwam met 17–21 en 18–21 nog enigszins in de buurt. Ook het dubbelspel ging naar de Huizenaren, maar de aardigste en meer gelijk opgaande partijen van de avond waren de openingswedstrijd van John van Tuyl, die Jasper Eype, een aanvallende speler met vele verrassende effectvariaties, in twee games wist te bedwingen en vooral de laatste partij van een sterk spelende Peter Pols, die na verlies in de 1e game met 12 –21 heel knap terugkwam in de 2e game, die hij met 21-19 won. Ook de 3e game gaf een schitterende partij tafeltennis te zien tussen de beide kemphanen, die door Pols met 21–15 in het voordeel van TTVN werd beslist. Henk Bleeker won met zijn grotere routine alleen van invaller Jelle Rhebergen, evenals zijn beide teamgenoten, waarmee de einduitslag toch nog 5–5 werd.

26 januari 2000
TTVN wint in Wilnis

Afgelopen vrijdagavond heeft het onlangs naar de 2e klas gepromoveerde mannenteam van TTVN in Sporthal Willestee in Wilnis de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie met 7–3 gewonnen van hun gastheren, Veenland 1.
Al in de eerste partij van de avond werd het een spannende strijd tussen Jos Zewald van Veenland en TTVN-kopman John van Tuyl , die van Tuyl uiteindelijk in drie games verloor.
Henk Bleeker in goede vorm bracht de partijen meteen weer op gelijke hoogte met een gemakkelijke overwinning op Ton Kuylenburg en Peter Pols zette TTVN weer op voorsprong met een vrij eenvoudige overwinning op invaller, Fabian Veerhuis, die de sterkste man bij Veenland, William Koekkoek, verving. In een sterk gespeeld dubbelspel kwam daarna het TTVN duo John van Tuyl en Henk Bleeker niet in de problemen tegen Zewald en Kuylenburg. In de overige partijen hield Jos Zewald de schade voor Veenland beperkt door zowel tegen Pols als tegen Bleeker zijn enkelspelen in winst om te zetten, maar daar bleef het dan ook bij. Tegen Kuylenburg en Veerhuis werden alle enkelspelen door de TTVN–ers gewonnen.
Ook het 2e team van TTVN begon de competitie goed met een overwinning met 8–2 op Hoogland 3. In deze thuiswedstrijd bleef Hans Miltenburg bij TTVN ongeslagen.

5 januari 2002
Geslaagd Basisscholierentoernooi bij TTVN

In en rondom de Kerstvakantie is ook dit jaar weer landelijk bij ruim 200 clubs het Kinder Tafeltennis Feest georganiseerd. Vorig jaar nog had TTVN een feestelijk evenement met spelvormen georganiseerd voor de meisjes en jongens uit de groepen 5 en 6 van de Basisscholen. Dit keer startte TTVN het nieuwe jaar in de sportzaal "De Baten" met de organisatie van het EPC–Basisscholierentoernooi voor de meisjes en jongens uit de groepen 7 en 8 van de Basisscholen uit Nieuwegein–Noord. Via hun school hadden zich 19 meisjes en 50 jongens ingeschreven voor dit sportieve toernooi als afsluiting van hun vakantie. Met veel enthousiasme speelden de jongelui onder grote belangstelling van hun ouders ieder minimaal 6 wedstrijden om het goud, zilver en brons in zes verschillende groepen. Er werd gespeeld in twee games tot 11 punten per wedstrijd. Aan het eind van het toernooi ontvingen alle deelnemers een oorkonde en een aandenken van de Nederlandse Tafeltennisbond en reikte de heer P. Gruters, directeur van EPC, na een spontaan en luid applaus van alle aanwezigen voor het beschikbaar stellen van de prijzen, de leuke standaards uit aan de prijswinnaars in de zes groepen:

Meisjes groep 7
1. Alannah de Roos - Prinses Margriet
2. Carola Smit - Vroonestein–Z
3. Eca Nuijten - De Veldrakker

Meisjes Groep 8
1. Nancy Gerritse - Prinses Margriet
2. Martje Kleppe - Prinses Christina
3. Yvette Engels - Vroonestein

Jongens groep 7–9/10 jaar
1. Melvin Sumter - Prinses Christina
2. Erik Klinkien - Prinses Margriet
3. Stefan Zeemeijer - Prinses Christina

Jongens groep 7–11/12 jaar
1. Yoran v.d. Horst - Prinses Christina
2. Stefan de Vries - Koningin Juliana
3. Jochem Lagenweij - De Veldrakker

Jongens Groep 8–11 jaar
1. Yorick Oor - Prinses Christina
2. Marijn van Verseveld - Prinses Christina
3. Job van der Geest - Vroonestein

Jongens Groep 8–12 jaar
1. Paul Oostveen - Prinses Christina
2. Jeremy Eefting - Toonladder–Galecop
3. Kenny Mess - Toonladder-Zuilenstein


2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief