2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief


Nieuws uit 2001

Inhoudsopgave

     
23 december - Martijn Heidema voor het eerst clubkampioen
23 december - Yorick Oor Superstar
  - TTVN sluit najaarscompetitie waardig af
  - TTVN organiseert Basisscholierentoernooi
26 november - TTVN kampioen
23 december - Op weg naar kampioenschap
  - TTVN-mannen zetten zegereeks voort
  - Eerste team wint met 6-4
26 oktober - Geslaagde reünie bij TTVN
28 september - 1e Ronde “Ladder” voor Daam en Thomas
  - TTVN zet zegereeks voort
  - Winst ook in de tweede competitiewedstrijd
  - Henk Bleeker scoort hattrick
  - Cursus “Tafeltennis” nu ook op woensdagmiddag
  - TTVN klaar voor de start
2 juni - Marjolein Thoonsen en Dennis Kootkar pakken de Jeugdtitels
  - Clubkampioenschappen bij de jeugd van start
19 mei - Dennis Kootkar wint D-Meerkampen
14 mei - Weer vijf "Superstars"
27 april - Reünie oud-leden
  - Nieuwe spelregels voor tafeltennis
  - Onze seniorenteams doen een stapje terug
  - TTVN-Junioren 1 winnen de 1e klasse
8 april - Yorick Oor pakt zilver op 3e Mini-Meerkampen
11 maart - Dennis komt tekort op ¼ finale NJM
17 februari - Goede prestatie Lieke in Nijmegen
4 februari - Maar liefst 16 meisjes op de 2e Mini-meerkampen bij VTV
  - Jeugdcompetitie in het week-end
26 januari - 3e ronde Jeugdladder met 18 deelnemers
22 januari - Goede resultaten tijdens Afdelingskampioenschappen

6 januari

-

Kindertafeltennisfeest groot succes

23 december 2001
Martijn Heidema voor het eerst clubkampioen

Afgelopen week is de 24-jarige Martijn Heidema voor het eerst clubkampioen 2001 bij de senioren van TTVN geworden en behaalde de 11-jarie Yorick Oor binnen één jaar zijn 4e STER van het Superstar Vaardigheidsprogramma, waardoor hij zich ook SUPERSTAR-tafeltennis mag noemen.
Tijdens de Clubkampioenschappen bij Tafeltennisvereniging “Nieuwegein” bleek bij de Topgroep de derde ronde beslissend voor de eindstand. John van Tuijl moest tot het uiterste gaan in zijn partij tegen teamgenoot Henk Bleeker. De derde game bracht de beslissing, die met 25-23 naar van Tuijl ging. Na twee zeer spannende games won Martijn Heidema in de 3e game van een sterk spelende Hans Miltenburg en trok Jan van Aphen met 23-21 in de 3e game aan het langste eind in zijn partij tegen Rob Groenen. De kaarten waren geschut! Martijn won in de vierde ronde van en vermoeide John van Tuijl, die op zijn beurt in de laatste ronde met 22-20, 18-21 en 19-21 de winst moest laten aan Hans Miltenburg. Hans veroverde daarmee achter Martijn Heidema onverwachts, maar fraai de 2e prijs.
De B-poule werd gewonnen door de 17-jarige Thomas Stols vóór de 16-jarige Remco Verweij, een eerste doorbraak van de jongere garde. In de C-poule won Maarten Jansen de 1e prijs en was het Zilver voor Paul Bartok. De 1e prijs in de D-groep was voor good old Arie van Nieuwkerk, terwijl de onlangs pas lid geworden Mirzet Mahmutovic de 2e prijs voor zich opeiste.

Zie ook: overzicht clubkampioenen

Naar inhoudsopgave


23 december 2001
Yorick Oor Superstar

Jongstleden zaterdag stond er weer een examenronde SUPERSTAR voor de jeugd op het programma. Onder belangstelling van de ouders kon Jeugdcoördinator Wim Fassotte na een theorie examen en de praktijktesten tegen de oudere Superstars Remco Verweij en Bart den Blanken de 1e Sterren met bijbehorende diploma uitreiken aan Nancy en Jordy Gerritse, Tim Bellers en Dennis Oostveen. De 2e STER met diploma werd uitgereikt aan Alannah de Roos, Paul Oostveen en Sander van Wijnbergen. STER 3 en 4 met de titel SUPERSTAR was er voor Yorick Oor, die er voor het eerst in de geschiedenis bij TTVN in slaagde deze begerenswaardige onderscheiding binnen één jaar te behalen.

Naar inhoudsopgave


TTVN sluit najaarscompetitie waardig af

Met en 7-3 overwinning in de uitgestelde wedstrijd tegen stadsgenoot en degradatiekandidaat VTV 11 heeft het eerste mannenteam als kampioensteam in hun groep de Najaarscompetitie op een waardige manier weten af te sluiten. In het eigen clubhonk van VTV aan het Helmkruid zorgden John van Tuijl en Peter Pols voor de zeven punten. Omdat Henk Bleeker om zakelijke redenen afwezig was, werd een beroep gedaan op de jonge 17-jarige Thomas Stols. Ondanks bij vlagen best wel knap spel van deze nog jonge comingman bij TTVN bleef hij tegen het meer ervaren VTV-trio , Cees van Schaik, Allard Schoonhoven en Danny van der Tol puntloos. Ook het niet op elkaar ingespeelde dubbel van Tuijl/Pols had de grootste moeite een punt voor TTVN binnen te slepen, maar slaagde daar uiteindelijk toch in,wardoor TTVN op 72 punten kwam met 18 punten voorsprong op nr.2-De Schans 2 uit Montfoort. Het tweede team van TTVN behaalde in de 4e klas net als het 1e team ook 72 punten, maar eindigde daarmee vlak achter het Utrechtse UTTC 11,dat 73 punten scoorde, op de tweede plaats.

Naar inhoudsopgave


TTVN organiseert Basisscholierentoernooi

Op de Schoolsportagenda van de afdeling Sport & Recreatie van de gemeente Nieuwegein heeft men het al kunnen lezen.
Op zaterdag 5 januari 2002 organiseert Tafeltennisvereniging “Nieuwegein” (TTVN) voor de meisjes en jongens uit de groepen 7 en 8 van de Basisscholen in het Noordelijk deel van Nieuwegein een basisscholierentoernooi. Ruim 250 verenigingen in heel Nederland organiseren in of rond de Kerstvakantie in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond een tafeltennisevenement voor de jongens en meisjes van de Basisschool. Binnen dit landelijk kader van het Kinder Tafeltennisfeest heeft de Jeugdleiding van TTVN dit keer gekozen voor een sportief toernooi voor de leerlingen uit de groepen 7 en 8. Affiches en Inschrijfformulieren zijn op de verschillende basisscholen rondgebracht. Deelname aan het toernooi is geheel GRATIS! Alle meisjes en Jongens uit de groepen 7 en 8 kunnen inschrijven, dus blijf lekker actief in de Kerstvakantie en doe mee aan dit sportieve evenement. Leiding zal in de zaal aanwezig zijn. De inschrijving sluit volgende week op 13 december 2001. De jongens en meisjes, die aan dit sportieve evenement mee willen doen, kunnen bij hun meester of juf een inschrijfformulier opvragen en dan zo snel mogelijk invullen en weer inleveren.
Het toernooi wordt gehouden in sportzaal "De Baten", Dukatenburg 1 en vangt aan om 9.30 uur. De zaal is open vanaf 9.00 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal het toernooi rond 13.00 uur worden afgesloten met een prijsuitreiking.
 

Naar inhoudsopgave


26 november 2001
TTVN kampioen

Ruim een half uur na het begin van de thuiswedstrijd van TTVN tegen WIK 2 uit Kockengen kon men bij TTVN samen met de directie van clubsponsor “De Nieuwegeinse Glashandel” het glas heffen om het bereikte kampioenschap van het eerste mannenteam even kort luister bij te zetten. Voorzitter Rob Groenen reikte zijn teamgenoten en de invallers, die aan het succes hadden bijgedragen, de kampioensbloemen uit. Slechts één punt had TTVN nog nodig om kampioen te worden in zijn klasse.
Kopman John van Tuijl trad in die eerste partij aan tegen de voortreffelijk spelende Martin van Steijn.
Met 23-21 won van Tuijl de eerste game. In de tweede game liet van Tuijl zijn jonge en fel spelende opponent iets te veel komen (14-21), maar in de derde game voerde van Tuijl de druk weer op en met 21-17 was het kampioenschap voor TTVN binnen. Na de onderbreking voor de huldiging ging de sportieve strijd onder flinke belangstelling verder. Aangemoedigd door vele belangstellende clubleden en andere aanwezigen won Henk Bleeker vervolgens van Hans de Rijken en hield Peter Pols het betere van het spel in zijn set tegen Ronald Verleun Het succesvolle dubbel Bleeker/van Tuijl liet zich in de 1e game verrassen door de twee linkshandigen van Steijn/de Rijk, maar paste in de 2e game het spelsysteem op juiste wijze aan, waarmee ook de winst in het dubbelspel werd binnengehaald. Ook in de overige zes enkelspelen kon men genieten van zeer aantrekkelijk en afwisselend tafeltennis, hetgeen door het aanwezige publiek met veel applaus werd gewaardeerd. John van Tuijl won van zijn “angstgegner” Hans de Rijk, van wie hij nog nooit had gewonnen, en maakte op overtuigende wijze zijn hattrick vol. Henk Bleeker tegen Ronald Verleun en Peter Pols tegen Hans de Rijk voegden ieder nog een overwinning toe, maar moesten in Martin van Steijn hun meerdere erkennen, waardoor de uitslag, wel wat geflatteerd, op 8-2 in het voordeel van het kampioensteam kwam. Vol vertrouwen ziet TTVN uit naar het optreden van het team in de 2e klas in de komend Voorjaarscompetitie, zeker nu ook oud eerste team speler Harry Eleveld heeft toegezegd het team weer te komen versterken.

Naar inhoudsopgave


Op weg naar kampioenschap

Dat de kampioensaspiraties van het hoogste mannenteam van TTVN nu toch wel duidelijke vormen begint aan te nemen ondervond afgelopen week stadsgenoot VTV uit Nieuwegein-Zuid. Na de eerste drie enkelspelen en het sterke dubbel van Bleeker/vanTujjl hadden de TTVN-mannen al een voorsprong van 4-0 opgebouwd. Pas in de vijfde partij dwong VTV-er Cees van Schaik na een boeiende strijd tegen Henk Bleeker het eerste punt voor zijn team af. TTVN ging door! John van Tuijl won de eerste game van Danny van der Tol, maar moest de tweede game toch aan zijn jonge en overmoedige opponent met 22-24 laten. In de derde game stelde van Tuijl weer orde op zaken en gaf van der Tol geen kans meer om in zijn favoriete spel te komen. Ook Peter Pols won daarna vrij simpel van Allard Schoonhoven. In de achtste set was Danny van der Tol Henk Bleeker te snel af en pakte daarmee het tweede punt voor VTV. In de laatste twee partijen maakten John van Tuijl en Peter Pols hun hattrick compleet, waarmee de eindstand op 8-2 kwam. Met 57 punten heeft TTVN na 8 wedstrijden nu wel een heel ruime voorsprong genomen op de naaste concurrenten. De Schans won met 6-4 van WIK en komt op 48 punten en WIK blijft steken op 45 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft TTVN nog slechts 1 punt nodig om het kampioenschap binnen te halen, de zo vurig gewenste terugkeer naar de Tweede klasse realiteit wordt. In de komende week zal in de thuiswedstrijd tegen WIK ongetwijfeld dit kampioenschap worden behaald.

Naar inhoudsopgave


TTVN-mannen zetten zegereeks voort

Ook de uitwedstrijd tegen ONI 3 in IJsselstein heeft het eerste mannenteam van TTVN in winst omgezet, waarmee het team nog altijd ongeslagen is in deze najaarscompetitie. Dit keer won het team van John van Tuyl met 6-4 van hun IJsselsteinse opponenten, waarmee de Nieuwegeiners hun koppositie in hun groep verstevigden. Een in grootse vorm verkerende John van Tuyl won evenals vorige week zijn drie enkelspelen. Henk Bleeker, in de thuiswedstrijd enkele weken geleden, nog goed voor twee winstpunten in het enkelspelen, had duidelijk zijn dag niet en zag zijn enkelspelen verloren gaan. Samen met van Tuyl won hij wel het dubbel. Met de nodige spanning werd in het Nieuwegeinse kamp uitgekeken naar het eerste heroptreden na zo’ n veertien jaar afwezigheid van oud eerste team speler Peter Pols, die de dit seizoen niet meer beschikbare Piet Verkaik en Rob Groenen vervangt. Nog nauwelijks getraind begon Peter erg gespannen aan deze wedstrijd, wist zijn eerste enkelspel tegen Frans Pattiata te winnen, verloor toch vrij kansloos zijn tweede set van Jan Willem Jansen, maar toonde in zijn laatste partij tegen Hans Mol met schitterend snel aanvalsspel weer zijn grote klasse van weleer en stelde daarmee de zevende overwinning op rij voor de TTVN-ers veilig. Met nog drie wedstrijden te gaan en de flinke voorsprong op de naast concurrenten houdt men bij TTVN al rekening met de op de door de technisch staf zo vurig gewenste terugkeer naar de 2e klas, waaruit afgelopen voorjaar vanwege een inkrimping van de klassen moest worden gedegradeerd.

Naar inhoudsopgave


Eerste team wint met 6-4

Het gehavende eerste team van TTVN moest deze week aantreden voor de thuiswedstrijd tegen het eerste team van TTV BAT uit Bensdorp. Werd uit in de eerste ontmoeting nog met 7-3 gewonnen nu stonden de mannen van TTVN onder grotere druk. Na een spannende strijd won TTVN met 6-4. Vanaf de eerste bal was het duidelijk, dat elke set belangrijk zou worden, al won John van Tuijl vrij gemakkelijk van Edwin v.d. Wurf. In de 2e partij kwamen de partijen alweer op gelijke hoogte. Henk Bleeker begon overtuigend en won de 1e game met 21-12, maar van Dijk ging steeds meer druk uitoefenen en de anders zo zekere blokballen van Bleeker misten in de volgende games de tafel, waarmee de set na 18 -21 en 13-21 naar BAT ging. In de 3e set kwam de jonge invaller Paul Vermeer uiterst gespannen achter de tafel. Tegen de geroutineerde Ron Strien kwam Vermeer nog echt wat te kort. In de uitwedstrijd hadden van Tuijl/Bleeker het dubbel verloren. Na een wisselend gevecht werd onder de aanmoedigingen van de gelukkig goed herstellende vaste teamspeler Rob Groenen het dubbelspel door de TTVN-mannen met 21-19 in de 3e game gewonnen. Bleeker won de volgende set van v.d. Wurf. Na gemakkelijke winst in de 1e game liet John van Tuijl wat ongeconcentreerd zich vervolgens in de 2e game met 18-21 verrassen door Ron Strien. Van Tuijl kon in de 3e game niet meer in zijn spel komen en verloor tegen de verwachting in deze partij. Paul Vermeer kwam in de 1e game tegen een goed spelende Erik van Dijk met 10-15 achter, maar op dat moment was Paul werkelijk ontketend. Hij won toch de 1e game en in de 2e game overklaste hij met snel en hard aanvalspel de linkshandige van Dijk. In drie games wist Henk Bleeker van Ron Strien te winnen, maar Paul Vermeer was vervolgens kansloos tegen het vertragende en goed plaatsende spel van materiaalspeler Edwin v.d. Wurf. De laatste set moest zo de beslissing brengen. Vrij gemakkelijk won van Tuijl de 1e game van van Dijk, maar van Tuijl liet zich toch weer in de 2e game door van Dijk verrassen (18-21). In de 3e game liet van Tuijl toch weer zijn klasse zien. Goed geconcentreerd nam hij meteen de voorsprong, na het wisselen van tafelzijde liep van Tuijl via 12-9 uit naar 16-9 en met 21-13 hield hij de winst in Nieuwegein.
Op dezelfde tijd won TTVN 2 uit in Lopik met 9-1 van Radiair 1 met hattricks van Hans Miltenburg en Ton Michies.

Naar inhoudsopgave


26 oktober 2001
Geslaagde reünie bij TTVN

Afgelopen vrijdag 26 oktober had TTVN een speciale, goedbezochte en gezellige clubavond. Na de jeugdtrainingen druppelden rond acht uur naast de leden ook een flink aantal oud leden het Activiteitencentrum "De Baten" binnen en werden heel wat jaartjes onder genot van een hapje en een drankje bijgepraat. De meeste vrouwelijke partners kwamen maar zelden in de sportzaal om hun mannen aan te moedigen, maar vonden elkaar rond de bar met andere TTVN-leden en oude bekenden. Een aantal van de oud leden was wel gekomen om een bal te slaan en namen deel aan een onderling toernooi. “Wat lopen er toch een heleboel goede speelsters en spelers rond buiten de club!” moest een bestuurslid vaststellen. Een Caroline Tieleman, nu woonachtig in Kampen, liet zien, dat je tafeltennis nooit verleert. Wat konden we genieten van de vastheid en de niet verleerde akelige precisie van Ton Roerman uit Soest en de oude trukendoos van Theo van Bennekom. Een echt titanengevecht met vele zweetdruppeltjes leverden Fred van Rossum en Ger Kegler, die volgens zeggen voor de eerste keer gewonnen werd door Van Rossum. Een slim spelende Ton Kruithof won wel van zijn bijna 20 jaar jongere rivaal Peter Mayer, maar werd op zijn beurt overtuigend verslagen werd door de enthousiaste John Marijn. Tot de laatste ronde waren de jonge dertigers, Barbara Fassotte en de huidige Frisbee-ster Peter Pols nog ongeslagen, Barbara had alleen de eerste game moeten afstaan aan Ton Roetman en Peter verloor een game van Jan van Alphen. De finalepartij tussen deze joungsters onder de oud leden was werkelijk een lust voor het oog en toonde nog altijd de grote klasse van beiden. De partij werd met 21-14 en 21-19 door Barbara gewonnen. Na het douchen werd er tot in de late uurtjes gezellig nageborreld en werd er in ieder geval afgesproken, dat op 27 april 2002 deze sportieve reünie herhaald zal worden, waarbij men ook de wens uitsprak dan weer andere oud leden te mogen ontmoeten.

Naar inhoudsopgave


28 september 2001
1e Ronde “Ladder” voor Daam en Thomas

18 jeugdleden namen op vrijdag 28 september deel aan de 1e ronde van de Laddercompetitie 2001-2002. Vanwege de overgang van een aantal jeugdleden naar de senioren viel toch wel het grote verschil in speelsterkte op, een groot gat, wat wij dit seizoen graag wat willen dichten.
In deze 1e ronde namen Daam en Thomas de leiding, ook al konden zij beiden niet verhinderen, dat Yvonne van hen een game afsnoepte. Remco voelde zich geen 100%, waarvan Bart in twee games heel goed profiteerde, maar Remco revancheerde zich door in twee games van Marjolein te winnen. Yvonne won in twee games van Bart en Bart en Richard wonnen tegen elkaar ieder één game. Achter deze drie valt duidelijk het gat. De aansluiting moet alsnog gevonden worden door Anna, Alex,Yorick en Daniël. Na de eerste ronde trof Anna geen spelers uit de “bovenbouw” en Alex en Daniël deelden punten. Yorick moest het opnemen tegen Richard en Marjolein, verloor wel is waar, maar deed dat toch veel belovend. Sven en Steven kwamen remise overeen, terwijl Sven overtuigend Paul klopte, die op deze avond alleen van Sander van Leeuwen wist te winnen. Sander zelf mist nog de nodige balvaardigheid. Van de nieuwkomers wonnen Jelle en Dennis ieder een game. Verassend was het optreden van Johan, die zo waar twee games van Steven wist te winnen.

Naar inhoudsopgave


TTVN zet zegereeks voort

Voor de derde wedstrijd in deze najaarscompetitie ontving het gehavende eerste team van TTVN ONI 3 uit IJsselstein. Enigszins geflatteerd won TTVN deze thuiswedstrijd met 8-2.
Omdat TTVN het voorlopig zal moeten stellen zonder de vaste teamspelers Rob Groenen en Piet Verkaik werd dit keer een beroep gedaan op Hans Miltenburg uit het tweede team. Al doet de uitslag het niet direct zo vermoeden, de TTVN-ers moesten toch vrij diep gaan om de punten binnen te slepen. John van Tuijl had in de openingspartij tegen Jan Willen Nota na verlies met 13-21 in de tweede game de grootste moeite de 3e game met 21-18 in winst voor de thuisclub om te zetten. Voor Henk Bleeker daarna ging de strijd tegen Hans Mol volledig gelijk op en pas in de 3e game werd ook met 21-18 de tweede zege voor TTVN veilig gesteld. Invaller Hans Miltenburg moest vervolgens na een spannende set tegen ONI-kopman Ernst Metz het eerste tegenpunt incasseren. Ook het dubbelspel kwam pas met 21-19 in de 3e game in handen van de thuisclub. Opvallend was, dat John van Tuijl met vrij grote cyfers in twee games won van Ernst Metz, die op zijn beurt het tweede winstpunt voor ONI pakte in de partij tegen Henk Bleeker. Hans Miltenburg won zowel van Jan Willem Nota als van Hans Mol. Henk Bleeker won van dezelfde Jan Willen Nota en in de slotpartij haalde John van Tuijl met 21-18, 20-22 en 21 -15 het achtste punt voor TTVN binnen.

Uitslagen team 2 en 3:
UTTC 11-TTVN 2 6-4
TTVN 3-Shot-Soest 7 5-5

Naar inhoudsopgave


Winst ook in de tweede competitiewedstrijd

Na de overwinning in Bensdorp op TTV BAT stond voor het eerste mannenteam van TTVN de thuiswedstrijd tegen De Schans 2 op het program. Omdat de toch al omvangrijke ziekenboeg naast 1e teamspeler Piet Verkaik nu ook Rob Groenen zag opgenomen worden, moest het team een beroep doen op 4e team speler Wim Kielen. Met 8-2 won het Nieuwegeinse team van de bezoekers uit Montfoort.
Al in de 1e set van de avond zette John van Tuyl de toon met een fraaie overwinning op Jos van Kortenhof. Henk Bleeker had duidelijk meer moeite met Henk v.d. Sluis. Na verlies in de 1e game zorgde hij vooral met zin goede effectvolle topspin slagen, dat de winst in Nieuwegein bleef. Wim Kielen begon sterk tegen Ton Oostrom, maar moest toch toestaan, dat Ton Oostrom uiteindelijk de winst naar zich toetrok. Ook het dubbelspel werd voor TTVN gewonnen door Bleeker/van Tuyl. Na de pauze zetten de TTVN-mannen hun dadendrang voort en na zeven sets was de stand inmiddels 6-1 in het voordeel van de gastheren geworden. In een afwisselend op en neer gaande strijd moest Henk Bleeker vervolgens met
23-25 in de derde game zijn eerste nederlaag incasseren tegen Ton Oostrom, maar daar bleef het dan ook bij (8-2).

Naar inhoudsopgave


Henk Bleeker scoort hattrick

Het eerste mannenteam van TTVN moest voor de eerste wedstrijd in de najaarscompetitie 2001 op bezoek bij BAT in Benschop. In een sportieve sfeer wonnen de Nieuwegeiners met 7-3 van hun gastheren. Vrij gemakkelijk namen John van Tuyl, Henk Bleeker en Rob Groenen een 3-0 voorsprong. Het dubbel van John en Henk werd verloren en ook het vierde enkelspel van John van Tuyl bezorgde het team in Benschop het tweede punt, zodat het toch weer spannend werd (2- 3). In de volgende partijen liep TTVN uit naar 3-7. Alleen Rob Groenen liet een steekje vallen, maar Henk Bleeker bleef ongeslagen.
TTVN 2 won thuis in sportzaal "De Baten" met 8-2 van het gepromoveerde eerste team van t.t.v. Radiair uit Lopik. In deze wedstrijd bleef Hans Miltenburg ongeslagen en scoorden Ruud Oosthoek en Ton Michies ieder tweemaal.

Evenals vorig seizoen vormen de meisjes van TTVN samen met UTTC uit Utrecht en t. t. v. “Woerden” een combiteam, dat uitkomt in de landelijke B-klasse. Zij speelden een thuiswedstrijd tegen het meisjesteam van “Tanaka” uit Etten-Leur. Het was al gauw duidelijk, dat de girls uit Etten-Leur in de winning mood waren na de fraaie overwinning in hun clubgebouw In Etten-Leur van het Nederlandse mannenteam met 3-1 tegen Denemarken in de Europese Kampioensgroep. Met twee overwinningen in het enkelspel van Marjolein Thoonsen (TTVN) en Sietske Grijseels (UTTC) namen de Brabantse meisjes met 4-6 de overwinning mee naar huis. Na een goed gespeelde eerste set bleef Yvonne Blokland (TTVN) voor de thuisclub met lege handen.
Het eerste jongensteam van TTVN, uitkomend in de 1e klasse, moest uit tegen HTTC 2 (Houten) ook met een 4-6 nederlaag genoegen nemen. Daam Hoogendijk scoorde tweemaal, Thomas Stols eenmaal en Remco Verweij kwam niet tot winst. Het dubbespel werd door Daam en Remco overtuigend gewonnen.
 

Naar inhoudsopgave


Cursus “Tafeltennis” nu ook op woensdagmiddag

Naast de zaterdagochtend vanaf 9.30 uur zal TTVN ook vanaf woensdag 19 september a.s. op de woensdagmiddagen vanaf 17.00 uur de beginnerscursus “Tafeltennis” verzorgen voor meisjes en jongens in de leeftijd van 7 tot 10 jaar. Tafeltennis is een prima sport, juist voor jonge kinderen in deze tijd. Met aan de doelgroep aangepaste oefen- en spelvormen worden de meisjes en jongens de kneepjes van deze leuke en flitsende sport bijgebracht. Bij tafeltennis gaat het niet om het goed kunnen rennen en ook de lichaamslengte is niet van belang. Zeker.... ook bij tafeltennis is het verplaatsen met de benen van het allergrootste belang, maar dan met snelle korte bewegingen. Bij Tafeltennis gaat het juist om het samenspel van spieren en gewrichten in het gehele lichaam, de coördinatie van het bijna complete bewegingsapparaat. Juist daarom is tafeltennis, dat ook nauwelijks lichaamscontact en dus ook nauwelijks blessures kent, een prima sport voor de gezondheid van jonge kinderen.
De cursus leidt bovendien op voor de eerste Sterren van het Butterfly "SUPERSTAR" vaardigheidsdiploma Tafeltennis.
De cursus wordt gegeven in de ruime sportzaal van het Activiteitencentrum "De Baten" aan de Dukatenburg. Vanaf woensdag 12 september en zaterdagmorgen 15 september kunnen de meisjes en jongens zich aanmelden bij de trainer in de zaal. In de sportzaal zijn binnensportschoenen verplicht. De eerste kennismakingslessen zijn gratis.
 

Naar inhoudsopgave


TTVN klaar voor de start

Deze week beginnen de clubbijeenkomsten weer van Tafeltennisvereniging “Nieuwegein” in de ruime sportzaal van het Activiteitencentrum "De Baten" aan de Dukatenburg.
Op maandag- en op vrijdagavond is vanaf 20.00 uur de speel- en trainingavond voor de senioren, vrouwen en mannen vanaf 18 jaar, en op woensdag- en vrijdagavond vanaf 18.30 uur en op zaterdagmorgen vanaf 9.30 uur is het de beurt aan de jeugdleden. Drie deskundige trainers zullen hun begeleiden en stimuleren in het aanleren en verbeteren van hun vaardigheden in het beoefenen van de tafeltennissport. Voornamelijk dank zij de financiële injectie van hoofdsponsor De Nieuwegeinse Glashandel zijn de afgelopen twee jaren de wedstrijdtafels vernieuwd, de uitrusting uitgebreid en zijn er nieuwe clubshirts aangeschaft voor alle leden.

Dubbel aantal teams in de Competitie
Terwijl het afgelopen seizoen nog uitgekomen werd met drie teams heeft de TTVN nu zes seniorenteams kunnen inschrijven voor de Najaarscompetitie van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Tengevolge van de inkrimping van de verschillende klassen komt het eerste team onder aanvoering van Rob Groenen na de versterkte degradatie uit de 2e klas nu uit in de 3e klas. Voor het eerst sinds lange tijd zullen mede dankzij de medewerking van de competitieleiding van de NTTB twee jongerenteams met speelsters en spelers uit de eigen jeugd in speciaal daarvoor ingestelde vrijdagavond groepen deelnemen aan de senioren- competitie.
Bij de jeugd zullen Marjolein Thoonsen en Yvonne Blokland uitkomen in de landelijke B-competitie bij de Meisjes in een combiteam UTTC/TTVN in samenwerking met het nabij gelegen Utrechtse UTTC.
Het 1e jeugdteam van TTVN zal starten in de 1e klas van de regionale jeugdcompetitie, waarvoor TTVN vijf teams heeft aangemeld.

Uitbreiding Trainingen
Naast de zaterdagochtend van 9.30-10.30 uur zal TTVN speciaal voor de meisjes en jongens uit de groepen 5, 6 en 7 van de basisscholen, binnenkort, vanaf woensdag 12 september a.s., voor het eerst ook op woensdagmiddag van 5 tot 6 uur van start gaan met de beginnerscursus “Tafeltennis”, waarvoor naar men hoopt voldoende kinderen zich zullen opgeven.
De technische staf van de club streeft er naar zo snel mogelijk met het eerste seniorenteam weer uit te komen in de 2e klas bij de Senioren en een goede opbouw van een enthousiaste Jeugdafdeling te realiseren.
 

Naar inhoudsopgave


2 juni 2001
Marjolein Thoonsen en Dennis Kootkar pakken de Jeugdtitels

De Clubkampioenschappen 2001 bij de jeugd van tafeltennisvereniging “Nieuwegein” leverden twee nieuwe Jeugdkampioenen op. Bij de Meisjes nam Marjolein Thoonsen de kampioenstitel over van Lieke Peters, die de afgelopen twee jaren clubkampioene was, en bij de Jongens nam Dennis Kootkar "De Baten Cup", de nieuwe wisselbeker, beschikbaar gesteld door het activiteitencentrum "De Baten", voor een jaar mee naar huis.
Bij de jongens ging de strijd tussen de ouder en gedeeltelijk senior wordende gevestigde namen en de twee jonge gasten uit Lopik, de 11-jarige Dennis Kootkar en de één jaar oudere Michel Langerak.
Al vrij snel bleken deze jonge lieden zich beter te hebben voorbereid dan de toppers van het laatste jaar. Al in de eerste ronde snoepte Dennis de set winst met 22-20 in de derde game af van eerste teamspeler Remco Verweij en kreeg mede titel kandidaat Jornt van der Wiel het even benauwd tegen Michel in de 2e game (23-21). De Jeugdkampioen van de laatste drie jaren, Paul Vermeer, liet al in die 1e ronde met 19-21 een winst punt liggen tegen Daam Hoogendijk, maar zag zijn titelaspiraties in de 4e ronde in rook opgaan, toen Dennis Kootkar met 22-20 in de 3e game ook die partij naar zich toetrok. In de finale stonden Jornt v.d. Wiel en Dennis Kootkar, beiden nog ongeslagen, tegenover elkaar. In die finale kreeg Jornt door het meer gevarieerde spel van de zes jaar jongere Dennis geen kans om in z’n spel te komen en ging dus in een vrij eenzijdige partij de kampioenstitel voor één jaar naar Lopik.
Heel wat anders ging het in de finale partij bij de Meisjes tussen de titelhoudster Lieke Peters en Marjolein Thoonsen. Voor elk punt werd er vanaf de eerste slagen om geknokt en de scoorden de rivalen na vaak lange rallies om beurten. In de 1e game nam Lieke een voorsprong, maar door een betere spreiding kwam Marjolein terug en won zelfs de 1e game met 21-18. In de 2e game dreef Lieke Marjolein wat verder van de tafel en won met 21-15. Ook de 3e game liet een gelijk opgaande strijd zien, maar met 21-17 was de triomf voor Marjolein. De 3e plaats was voor Yvonne Blokland, die Sandra Dubbers en Marjon Heesen achter zich wist te houden.
Ook in de andere categorieën was vaak de spanning te snijden en viel de beslissing in de meeste gevallen zelfs op gametelling.
De B-categorie werd gewonnen door Richard van Rijn vóór Sandra Dubbers.
De prijswinnaars in de C-categorie waren Patrick v.d. Valk als eerste en Mick Hersevoort, die de 2e prijs won. In de D-categorie ging de hoofdprijs naar Yorick Oor en was de 2e prijs voor Anna Witteman. Sander van Wijnbergen won de E-categorie, terwijl in deze groep de 2e prijs gewonnen werd door Wouter Vos.

Zie ook: overzicht clubkampioenen

Naar inhoudsopgave


Clubkampioenschappen bij de jeugd van start

Goed, het was pinksterweekend, middelbare scholen hielden hun schooluitstapjes, dus de opkomst had beter kunnen zijn, doch de spanning in de groepen 2 t/m 5 was er niet minder om op zaterdagmorgen 2 juni in onze speelzaal. Dé uitblinker was 7-jarige Tim Bellers, die wel de moed had mee te spelen in groep 5, de groep, die met twee keer 21-18 gewonnen werd door Wouter Vos vóór Sander van Wijnbergen. In groep 4 bleef Tim Hersevoort nog zonder winst, omdat nieuwkomer Steven Vos verrassend vrij gemakkelijk wist te winnen. Met drie gewonnen partijen eindigden Anna, Alex en Yorick bovenaan. Op gamegemiddelde pakte Yorick wederom de 1e prijs. Door de winst van Anna op haar broer Alex nam Anna triomfantelijk de 2e prijs mee naar huis, terwijl Alex op de 3e plaats met een troostprijs genoegen moest nemen. In Groep 3 werd Patrick v.d. Valk knap winnaar van de hoofdprijs, terwijl ook alweer op games Mick Hersevoort na verlies in de 3e game met 22-24 tegen Daniël Grimmelikhuijzen de 2e prijs veroverde. Michael v.d. Sluiszen won van Daniël, maar verloor in de 3e game van Mick met 19-21. Spanning te over dus! In groep 2 eindigde Bart Grootendorst op de 5e plaats, werd Bart den Blanken vierde na zijn nederlaag tegen Paul Scholman, die 3e werd. Door winst in drie games tegen Sandra Dubbers ging het B-kampioenschap naar Richard van Rijn en nam Sandra de 2e prijs mee naar huis!

Zie ook: overzicht clubkampioenen

Naar inhoudsopgave


19 mei 2001
Dennis Kootkar wint D-Meerkampen

Afgelopen zaterdag zijn de eerste D-Meerkampen van het jaar gespeeld. In de gezellige sporthal van de Baten werden in negen meerkampen door ruim 50 kinderen om de prijzen gestreden.
In drie meerkampen mochten TTVN-ers de eerste prijs ophalen. In groep 8 won Yorick Oor al zijn partijen. Uit het aantal drie-gamers bleek dat Yorick het niet cadeau kreeg. In dezelfde poule greep Alex Witteman net naast de prijzen.
In groep 8 begon Sven Boer heel goed door zijn eerste drie partijen te winnen. Helaas verloor hij de laatste twee wedstrijden waardoor hij net derde werd. Hetzelfde overkwam Sujata Dhondai in een poule hoger. Ook zij werd derde. Marjon Heesen werd gedeeld derde in poule 4.
In poule 1 en 2 werden de eerste twee plaatsen door TTVN-ers verdeeld. In poule 2 werd Richard van Rijn overtuigend eerste voor Jelte Demmeldaal. Hij won in de eerste wedstrijd in drieën van Jelte, die net z’n bed uit kwam rollen. In de eerste poule won Dennis Kootkar met twee vingers in z’n neus. Michel Langerak nam revanche na zijn nederlaag tegen Dennis en vernederde zijn opponenten.
Uit de reacties van kinderen en ouders bleek dat het toernooi uitermate geslaagd was. Omdat het een van de weinige toernooien is voor deze doelgroep zal TTVN volgend seizoen wederom D-Meerkampen organiseren.

Poule 1

   

Poule 2

 

1. Dennis Kootkar

TTVN/Radiair

 

1. Richard van Rijn

TTVN

2. Michel Langerak

TTVN/Radiair

 

2. Jelte Demmeldaal

TTVN

         

Poule 3

   

Poule 4

 

1. Jaap Oostdijk

Gispen

 

1. Michelle Volk

Zeta

2. Pim van Eys

ONI

 

2. Alex van de Zwet

Zeta

 

 

 

4. Marjon Heesen

TTVN

Poule 5

     

 

1. Paul Klaassen

Vita

 

Poule 6

 

2. Othniel van Leeuwen

UTTC

 

1. Florian Kunneman

Gispen

6. Patrick avn der Valk

TTVN

 

2. Jeffey Pfeijffer

ONI

   

 

4. Sujata Dhondai

TTVN

Poule 7

       

1. Tom Reckman

HTTC

 

Poule 8

 

2. Jeffrey Brighitha

Gispen

 

1. Yorick Oor

TTVN

3. Sven Boer

TTVN

 

2. Wesley Croymans

UTTC

6. Anna Witteman

TTVN

 

3. Alex Witteman

TTVN

   

 

 

 

Poule 9

       

1. Deborah Schrijver

UTTC

     

2. Amela Trbovic

ONI

     

5. Sander Wijnbergen

TTVN

     

Naar inhoudsopgave


14 mei 2001
Weer vijf "Superstars"

Onder grote belangstelling van ouders en andere familieleden werden jongstleden zaterdag bij TTVN door 11 meisjes en jongens examen gedaan voor de verschillende Sterren van het Butterfly SUPERSTAR vaardigheidsprogramma Tafeltennis. Vooral de laatste weken was er door de kinderen hard gewerkt om aan de normen voor de verschillende Sterren te voldoen.
STER 1 werd behaald door Vera Kuyl, Alannah de Roos en Paul Oostveen, STER 2 was er voor Yorick Oor en Wouter Vos, aan de eisen voor STER 3 voldeden  Sanne van Doorn, Anna en Alex Witteman. De laatste drie behaalden ook de laatste STER 4 en het bijbehorende diploma van dit SUPERSTAR tafeltennispakket, evenals de gebroeders Mick en Tim Hersevoort. Met het behalen van hun vierde STER werden zij tevens uitgeroepen tot SUPERSTAR. Bij het behalen van STER 4 beschikken de jeugdige tafeltennissers over voldoende basisvaardigheden voor het grotere werk in competitie en op toernooien.
 

Naar inhoudsopgave


27 april 2001
Reünie oud-leden

De reünie voor oud leden TTVN op vrijdagavond 27 april j. l. Is door 11 oud leden bezocht. Met Harry Eleveld en Ton Spiekstra konden we even bijpraten. Joost van Heusden en Maarten Jansen wilden wel een balletje slaan. Ruud Demmendaal, Fred van Rossum, Wim Zwezerijnen, John Marijn en Ger Kegler kozen voor het actieve werk aan tafel en speelden met de Leden Jan van Alphen en Peter van Rosmalen. Winnaar van het toernooitje werd Peter van Rosmalen met 9 punten, vlak vóór teamgenoot Jan van Alphen met 8 punten. Ger Kegles legde met 6 gamepunten beslag op de 3e plaats, John Marijn werd verrassend 4e met 5 punten. Wim Zwezijnen en Fred van Rossum volgden met 3 punten en Ruud Demmendaal slott de rij met 2 punten. De volgende avond voor oud leden wordt geörganiseerd op vrijdagavond 26 october 2001. Ton Spiekstra is dan voor een vogeltjes keuring in Nijverdal. Speciaal wordt gevraagd naar TTVN-lid Henk Bleeker om dan in ieder geval ook deel te nemen aan het toernooi, want er zijn een paar oud leden willen dan op sportieve wijze met hem de batjes kruisen!
 

Naar inhoudsopgave


Nieuwe spelregels voor tafeltennis

De ITTF heeft tijdens de jaarlijkse algemene vergadering, gehouden in Osaka samen met de Wereldkampioenschappen, zijn 2 voorstellen met een grote meerderheid van stemmen aangenomen. 

A. GAME EINDIGT BIJ 11 PUNTEN

Een game eindigt voortaan als een speler 11 punten behaalt. Een speler moet nog steeds winnen met 2 punten verschil. De service wisselt iedere 2 punten. Er wordt gespeeld om 4 gewonnen games uit 7 of 5 gewonnen games uit 9 wedstrijden. Deze nieuwe regel zal per 1 september 2001 worden ingevoerd. Het is de bedoeling om daarmee elk te spelen punt belangrijker te maken.

B. VERANDERING VAN DE SERVICE-REGEL

Er mag zich niets bevinden tussen de bal en het gehele net vanaf het moment dat de service begint totdat de serveerder de bal raakt. Deze nieuwe regel zal per 1 september 2002 worden ingevoerd. De regel is bedoeld om de bal voor de ontvanger zichtbaar te maken tijdens de service. Veel spelers verbergen nu namelijk de bal met hun lichaam of hun arm op het moment dat zij de bal raken. Daardoor kan de ontvanger zeer moeilijk het effect in de service beoordelen.

De president van de ITTF is zeer ingenomen met de veranderingen: "Ik ben erg blij dat wij nu het gehele pakket veranderingen in de regels kunnen invoeren, dat wij ons enkele jaren geleden hadden voorgenomen. Wij hebben reeds de grotere bal ingevoerd (van 38 naar 40 mm doorsnee). Nu is de tijd aangebroken om ons met deze volgende stappen voor te bereiden op de toekomst". "Ik geloof dat het spel zal verbeteren. Ik weet dat sommige spelers en coaches mogelijk tegen de veranderingen zijn, maar dit is een natuurlijke reactie. Als je ze vandaag de dag een 38 mm bal geeft, kunnen zij zich niet voorstellen ooit met zo'n bal gespeeld te hebben". "Het heeft eigenlijk te lang geduurd voordat er veranderingen in het tafeltennis kwamen. Maar dit heeft misschien met de aard van de mens te maken. Wij praten heel wat af over hoe het spel te veranderen en te verbeteren, maar als wij moeten beslissen slaat de angst toe".
 

Naar inhoudsopgave


Onze seniorenteams doen een stapje terug

In de seniorencompetitie wordt de landelijke 4e divisie afgeschaft, waardoor er een flinke upgrade van de afdelingsklassen plaatsvindt voor de najaarscompetitie. Het eerste team met John van Tuyl, Rob Groenen en Henk Bleeker - Piet Verkaik kon slechts twee keer meespelen - eindigde met 36 punten op de 6e plaats in de 2e klasse en zal dus in de Najaarscompetitie in de versterkte 3e klas moeten uitkomen. Het tweede team speelde 3e klas, maar kwam te laat op dreef en eindigt met 35 punten op de 5e plaats en zal, als er geen wonderen bestaan, in de versterkte 4e klas aan de bak moeten om de verloren plaats weer terug te pakken. In dit team was Hans Miltenburg de sterkste man. Hans speelde met Ton Michies, Ruud Oosthoek en Hans Monfoort. Het 3e team met Jan van Alphen, Peter van Rosmalen en Teun Nonhof met als invaller, Frits van Veen eindigde in de 4e klas op de vierde plaats met 52 punten en behoudt daarmee het recht op een plaats in de 4e klas.
 

Naar inhoudsopgave


TTVN-Junioren 1 winnen de 1e klasse

Tijdens het Paasweek-end kwam alleen het 1e Jeugdteam van TTVN. achter de tafel voor de laatste wedstrijd in de Voorjaarscompetitie! In de uitwedstrijd in Kockengen tegen het plaatselijke WIK won het selectieteam van TTVN met 10-0 van de gastheren.
Met slechts gering verschil net niet gepromoveerd naar de Kampioensklasse eindigde het 1e jeugdteam van TTVN, dat bestaat uit Lieke Peters, Paul Vermeer en Thomas Stols, op de 1e plaats in de 1e klasse met 35 punten maar liefst 10 punten vóór op REGA 2 uit Nijkerk, dat op de 2e plaats eindigde.
Zaterdag 21 april a.s. wordt in ”DE BATEN” de Voorjaarscompetitie afgesloten met de kampioenswedstrijd van het 2e team van TTVN tegen HTTC 2 uit Houten.
Naast de laatste wedstrijden in de Jeugdcompetitie worden dan tevens in "De Baten" de acht finale-wedstrijden gespeeld in de Starterscompetitie, waarin TTVN tevens in de hoogste regionen met twee teams achter de tafels verschijnt in de strijd om de 3e en 5e plaats.
 

Naar inhoudsopgave


8 april 2001
Yorick Oor pakt zilver op 3e Mini-Meerkampen

Op zondag 8 april hebben vijf TTVN-ers meegedaan aan de 3e Mini
Meerkamp van dit seizoen bij “Gispen” in Culemborg. Wouter Vos begon erg goed, won zijn eerste drie sets in de 7e groep (van de 9), maar liet het daarbij. Met deze drie punten behaalde hij de 4e plek. In groep 6 was Mark Helders ingedeeld. Zijn groepsgenoten waren wat vaster, zodat Mark met de 6e stek genoegen moest nemen, evenals Onno de Bie in groep 2. Sanne, oververmoeid teruggekomen van een schoolkamp, moest helaas thuisblijven. In groep 5 liet Yorick zien, dat hij al veel geleerd heeft. Vooral met scherpe steekballen haalde hij heel wat punten binnen. Als nieuweling wist Yorick zelfs al vijf sets in winst om te zetten, hetgeen hem een fraaie tweede prijs opleverde. Sujata was dit keer kopvrouw van ons team. Zij kwam uit in groep 1 en moest ervaren, terwijl zij best sterk tegenspel bood, dat de jongens net iets meer kracht hebben. Haar belangrijkste partij was tegen het andere meisje in de poule, de succesvolle Melanie van Berkum (Woerden). Deze partij werd voortreffelijk gewonnen, Zij won nog van een van de jongens en werd met deze twee punten in deze sterkste groep heel knap vierde.
 

Naar inhoudsopgave


11 maart 2001
Dennis komt tekort op ¼ finale NJM

Zondag 11 maart speelde Dennis Kootkar de ¼ finale van de Nationale Jeugdmeerkampen. Tijdens dit toernooi spelen de beste 24 spelers van Nederland tegen elkaar. Vooraf was het dus duidelijk dat Dennis het moeilijk zou krijgen. Hij moest tegen vier speler uit de top 12 van Nederland waaronder de nummer 2: Martijn de Vries.
Dennis won verrassend zijn eerste wedstrijd tegen Marc Janssen van Revanche. De nummer 7 van Nederland speelde met korte noppen op zijn Backhand. Dennis had niet in de gaten en had er dan ook geen last van. Marc Janssen werd in twee games geveegd door Dennis. Na deze overwinning hield het op voor Dennis. Hij wist het Martijn de Vries (landelijk A) nog moeilijk te maken door zich pas bij 22-20 in de eerste game over te geven. In de overige wedstrijden kon Dennis goed meespelen maar kwam hij snelheid, vastheid en tactisch inzicht te kort, wat gezien het niveau absoluut geen schande is.
Gezien de korte tijd dat Dennis daadwerkelijk training krijgt, vorig jaar speelde hij nog mini- meerkampen, mag hij trots zijn op zijn geleverde prestaties.
 

Naar inhoudsopgave


17 februari 2001
Goede prestatie Lieke in Nijmegen

Op 17 februari heeft TTVN een select gezelschap afgevaardigd naar het C-Ranglijsttoernooi in Nijmegen. Dit toernooi dat waar 861 spelers aan meededen behoort tot de grootste van Nederland. In bepaalde klassen moet je tegenwoordig al 10 wedstrijden winnen om eerste te worden. Zoveel wedstrijden en de lange wachttijden doen een behoorlijke aanslag op de conditie van de spelers.
Bij de jongens deden Daam, Remco, Jelte en Michel mee en bij de meisjes hadden Lieke en Yvonne zich ingeschreven. Daam, Remco en Jelte wisten zich niet voor de hoofdronde te plaatsen. Remco en Jelte wisselde hoogte- met dieptepunten af zoals het verlies van Remco van een camping speler. Daam wist in de troostronde een hoog niveau te halen. In de derde ronde moest hij het echter afleggen tegen een speler met een rommelig spelletje. Michel wist wel de hoofdronde te halen door overtuigend zijn poule te winnen. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi moest de wedstrijd in het begin van de tweede game worden gestaakt omdat de tegenstander het emotioneel niet meer aankon. Er was voor deze wedstrijd geen scheidrechter beschikbaar om te tellen. Hierdoor raakte de speler zo van slag en in paniek dat de wedstrijd moest worden gestaakt. In de tweede ronde kon Michel niet op tegen het snelle spel van zijn tegenstander en verloor vrij kansloos.
Bij de meisjes wist Yvonne eerste in haar poule te worden doordat zij haar tactiek goed afstemde op haar tegenstander. Ook de eerste ronde wist zij goed door te komen. In de 8ste finales moest zij echter het onderspit delven. De beste prestatie van de dag werd door Lieke geleverd. Ze werd tweede in haar poule en wist met sterk spel alle rondes tot de finale te winnen. In de finale kwam ze echter tegenover een gelijkwaardig meisje te staan die ook enorm vast was in het contra spel en Lieke goed kon bijhouden qua snelheid. Door consequent te blijven vechten, moest Lieke pas bij 22-20 in de derde game het hoofd buigen.
Aan het einde van de dag konden we concluderen dat het niveau van onze jongens nog moeite hebben met het C-niveau en dat de meisjes in de top van de C’s kunnen mee kunnen komen.

Naar inhoudsopgave


4 februari 2001
Maar liefst 16 meisjes op de 2e Mini-meerkampen bij VTV

Een goede reden om de meisjes in 3 aparte poules in te delen. Sujata Dhondai startte in poule 1 als favoriete voor de hoofdprijs. Zij leek ook vrij duidelijk op die 1e prijs af te stevenen. Tegen Melanie van Berkum won zij de 1e game, kwam in de 2e game een heel eind vóór, maar liet die game toch met 20 -22 glippen. Door die nonchalance kwam zij in de 3e game niet meer lekker in haar spel en won Melanie met snel geplaatste bloks op backhand die game met 21 -17. De laatste partij won Sujata weer overtuigend, maar Melanie verloor ook niet meer, dus won Sujata ook nu haar tweede 2e prijs. In de poule 2 was Sanne van Doorn overtuigend de sterkste en won daarmee fraai de 1e prijs. Bij de jongens deden Mark Helders, Sander van Wijnbergen en Yorick Oor. Wouter Vos sppelde in poule 7, won twee sets en werd daarmee vierde. Mark Helders kwam in poule 6 niet tot winst, maar speelde voor deze 1e keer zeker niet onverdienstelijk. Sander van Wijnbergen deed het in poule 5 bijzonder aardig en wint drie sets en viel net buiten de prijzen. Yorick Oor kwam uit in poule 4. had een zware start in een zevenkamp, kwam er steed beter in , won drie sets en eindigde zelfs al op de vierde plaats in deze toch al vrij hoge poule. Onno de Bie was, mede door zijn oudere leeftijd ingedeeld in poule 2 , ook en zevenkamp met allemaal grote jonge talenten als bij voorbeeld de gebroeders Diepstraten van Iduna. Moedig scoorde Onno de nodige puntjes, bleef goed geconcentreerd en mag dan ook terugzien op een zeer waardevolle training.
De volgende Mini-meerkampen worden gehouden op zondag 8 april bij t. t. v. Gispen in Culemborg, dus wil je als pupil of welp weer meedoen aan dit leuke toernooi, houdt dan deze zondag vrij en geef je op.

Naar inhoudsopgave


Jeugdcompetitie in het week-end

De seniorencompetitie, die nu georganiseerd wordt op de doordeweekse avonden, duren vaak tot middernacht. Voor jonge tafeltennissers is het spel van die oudere knakkers niet leuk. Oudere spelers vinden het niet altijd leuk en gezellig tegen die jonge broekies te moeten spelen enz. Des te meer een reden om te onderzoeken of de groep jongeren van 16 tot 25 jaar in het week-end wel competitie wil blijven spelen in hun eigen sfeer met kornuiten van eigen leeftijd. Misschien moeten we het week-end daarbij iets ruimer nemen b.v. spelen na vrijdag 18.00 uur tot zondag vóór 18.00 uur (uiterlijk rond 13.00 uur beginnen!). Je wilt toch dat sportieve en gezellige uitje met "eigen" leeftijdsgenoten niet missen!
Ook TTVN heeft leden in die jongeren categorie. Ook zijn zij waardevolle en belangrijke leden voor de club. Binnen de NTTB willen wij hun graag hun eigen plek geven! Bespreek het met elkaar en wij horen graag! Jullie vragen, wij draaien! Ook jullie je “eigen” competitie, leuk toch!
 

Naar inhoudsopgave


26 januari 2001
3e ronde Jeugdladder met 18 deelnemers

Meedoen is belangrijker dan winnen! is wel het motto van deze onderlinge Laddercompetitie bij de Jeugd. Het lijkt toch zo aantrekkelijk zo één keer in de 2 maanden de gehele jeugdafdeling bij elkaar te hebben. Dit keer kwamen 18 jeugdleden opdagen met voor de 1e keer dit seizoen weer Thomas Stols en trainingslid Paul Scholman. Aan de kop van de ranglijst liep Jornt verder uit van Paul Vermeer en zagen we verder een groot aantal gelijk op gaande partijen. In poule 2 bleef Richard van Rijn ongeslagen en viel vooral het sterke optreden op van de "dames" Yvonne Blokland en Sandra Dubbers . Mick Hersevoort kwam nog wat te kort om zijn promotie naar deze poule waar te maken. In de 3e poule deed Onno de Bie goede zaken door 7 van de 8 games te winnen, gaf Sven een game weg aan Wouter Vos en versloeg Anna Witteman duidelijk haar broer Alex.
De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 23 maart a. s. Houdt deze avond allemaal eens vrij voor jullie onderlinge wedstrijden.
 

Naar inhoudsopgave


22 januari 2001
Goede resultaten tijdens Afdelingskampioenschappen

Met twee eerste plaatsten en één twee hebben de jeugdspelers van TTVN goede resultaten gehaald tijdens de afdelingskampioenschappen. Het waren de eerste gecombineerde kampioenschappen van de gefuseerde afdelingen Utrecht en ‘t-Gooi. Door het grote aantal deelnemers moesten de kampioenschappen over twee dagen worden verdeeld. Op de eerste dag kwamen Jelte en Richard aan de start. Jelte zette het beste resultaat neer door eerste te worden in de klasse Junioren C. Richard wist in deze klasse tot de kwartfinale te komen. Geen slecht resultaat.
De meisjes hadden een moeilijke dag. Door alle gewonnen prijzen van vorig jaar waren ze in een hogere categorie ingedeeld. Lieke en Marjolein wisten niet door de voorrondes te komen bij de meisjes 1. Bij de meisjes 2 wisten Yvonne, Marjon en Sandra wel door de voorronde te komen maar werden uitgeschakeld in de kwartfinales. In de leeftijdscategorie ging het een stuk beter. Sandra wist eerste te worden door in de finale te winnen van een meisje uit Huizen. Bij de meisjes Pupillen wist debutante Sujata Dhondai knap beslag te leggen op de tweede plaats. Voor Sujata had de dag langer mogen duren want ze ging met de wedstrijd beter spelen. Ook zilver wonnen de Sandra en Marjon door in een matige finale te verliezen van een gelegenheidsdubbel van SVE en ZTTV.
Daam begon het toernooi ijzersterk door eerste te worden in zijn poule. Hij wist zijn hoge niveau niet vast te houden en verloor in de kwartfinale Rens van Boxtel waar hij in de competitie ook al tweemaal van had verloren. Terwijl Michel een complete day-off had wist Dennis de voorronde bij jongens Pupillen door te komen. Hierna verloor hij echter van "angst-gegner" Robin Mars. In de Jongens 3 poule wist Dennis ook zijn poule te winnen maar verloor daarna met 21-19 in de derde van het UTTC talent Kevin den Hartog.

Naar inhoudsopgave


6 januari 2001
Kindertafeltennisfeest groot succes

Op zaterdagmorgen 6 januari 2001 liep onze sportzaal in "De Baten", op vrijdagavond vrolijk versierd door Yvonne, Marjolein en de Wimmen, stampvol. Zo’ n 80 meisjes en jongens uit de groepen 5 en 6 van de basisschool waren bij ons te gast voor het landelijk georganiseerde Kinder Tafeltennisfeest . 2 x 9 stations waren uitgezet voor een oefencircuit met spelvormen. De kinderen, ingedeeld in groepen van vier , werden bij die 18 stations begeleid door een fantastisch team spelleiders, samengesteld uit 5 senioren, 3 ouders van jeugdleden, 8 "oudere" jeugdleden en onze trainers Jilles v.d. Bosch en Wim Kielen.
Tussendoor gingen de kinderen limonade drinken. Na dit spellencircuit volgde nog een wedstrijdronde met games tot de 11 . Op scoreformulieren werden de standen bijgehouden . Om de administratie even de gelegenheid te geven de scores te verwerken, gaven Jilles en Wim nog een korte demonstratie, luid aangemoedigd door de aanwezige meisjes en jongens, waarna Wim Fassotte bij de meest succesvolle kinderen in de vier groepen-meisjes 5 en 6 en jongens 5 en 6-de gouden, zilveren en bronzen medailles mocht omhangen.
Een evenement, dat alleen maar kan slagen, dankzij de medewerking van "onze spelleiders". Intens bedankt! Een extra bedankje voor mevrouw Inge Vos, die bereid was de 85 oorkondes uit te schrijven , en zeker ook Anna Witteman, die mij met de administratie op voortreffelijke wijze geholpen heeft. Een uiterst belangrijk woord van dank gaat uit naar onze sponsors, die de organisatie van dit ‘leuke” promotiefeest financieel mogelijk maakten: een extra bijdrage van onze hoofdsponsor, de Nieuwegeinse Glashandel, ook Uw glasleverancier. En het Activiteitencentrum "De Baten" en het "Electronic Printcenter" aan de Meerwal, die samen de consumpties voor hun rekening namen.
De prijswinnaars leest U in "de Molenkruier". Ik neem even de verrichtingen van onze leden door. Vera Kuiyl scoorde 44 punten, in haar groep buiten mededinging ondersteund door Alex Witteman, die 49 punten scoorde, Sanne van Doorn met 55 punten en Yorick Oor met 58 punten. Sanne, Yorick en Alex, ook jullie bedankt! Bij de meisjes groep 6 behaalde Alannah de Roos met 51 punten de bronzen medaille en Caroline Smits met 55 punten door haar hoge score bij de spellen de "gouden" medaille. Bij de Jongens groep 6 scoorde Nick Vermeulen 48 punten, Wouter Vos 53 punten en won Dimitri Wulfers met 71 punten volgens verwachting de gouden medaille. Prijswinnaars, gefeliciteerd!
 

Naar inhoudsopgave


2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief