2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief


Nieuws uit 2000

Inhoudsopgave

     
30 december - Dimitri op de nationale ranglijst
16 december - Gezellig DOMSTAD Jeugdtoernooi bij UTTC
10 december - Ranglijsttoernooi-Roosendaal
3 december - Sanne en Wouter speelden in Venray
  - Opnieuw winst voor TTVN in spannende derby
27 oktober - TTVN-Giganten lekker op dreef
22 oktober - Goede resultaten in Hoorn
  - Kennismakingscursus van “Jeugd & Sport"
29 september - 1ste Ronde LADDER zoals altijd en toch een beetje anders
9 september - Marjolein wint zilver in St. Annaland
1 september - Broodplanken toernooi
  - Mini-Meerkampen in Utrecht

28 augustus

-

John van Tuyl clubkampioen TTVN

30 december 2000
Dimitri op de nationale ranglijst

Op de Nationale Jeugdranglijst van eind december zagen wij bij de Meisjes Junioren B Marjolein Thoonsen van de 122e plaats met 318 punten opgeklommen naar plaats 116. Bij de Pupillen B staat Dennis Kootkar (Radiair) met 291 punten op de 42e plaats. Nu Dimitri Wulfers aan bondswedstrijden deelneemt, vinden wij hem verrassend met 105 punten op de 71e plaats bij de Welpen 4e klasse-groep D.
 

Naar inhoudsopgave


16 december 2000
Gezellig DOMSTAD Jeugdtoernooi bij UTTC

Gelukkig begon het Domstad toernooi om 11.00 uur, zodat de ingeschreven TTVN-ers nog op tijd aanwezig konden zijn na het feestje van team 2. De sfeer was geweldig en voor alle deelnemers een goede en nuttige wedstrijdtraining in de pauze van de competitie. Marjon, Sandra, Richard, Bart en Patrick speelden in poule 4 en 5. Richard won de 2e prijs achter Job Polak van VTV. Yvonne, Lieke, Jelte, Daam en Remco wonnen en verloren zo hun partijtjes, evenals Dennis en Michel,onze trainingsleden van t. t. v. Radiair, In de beslissende finale van de poule 2 der “subtoppers” stonden Marjolein Thoonsen en Erik Stokkel weer tegen elkaar. Zij maakten van die barrage een echte “thriller”, die uiteindelijk gewonnen werd door Marjolein met 21-19 en 30-28 !
Ja, je leest het goed ! Lieke verdient het compliment voor het feit, dat zij aan het eind van de toch wel vermoeiende toernooidag deze langdurige, maar overigens boeiende set tussen beide clubgenoten wilde tellen.
 

Naar inhoudsopgave


10 december 2000
Ranglijsttoernooi-Roosendaal

Voor het Ranglijsttoernooi op 9 en 10 december hadden Marjolein, Yvonne, Jelte, Dennis en Michel zich ingeschreven. Marjolein rekende er op, dat Pappa Bert haar zou begeleiden. Op het laatste moment kon dit niet doorgaan. Die teleurstelling was voor Marjolein zo groot, dat zij het maar liet afweten, ondanks het feit, dat zij met Sietske in de “vroege” auto van UTTC mee kon rijden op de zaterdagmorgen. Te vroeg, als je pas om 12.00 uur moet spelen ? Kom nou ! Toch jammer!
Zondag ging Yvonne met Dennis en Michel mee naar Roosendaal, maar Jelte had aan het hele toernooi niet meer gedacht en had inmiddels andere afspraakjes gemaakt. Ook jammer! Yvonne speelde in een poule van 5, won twee keer, maar moest als nr. 3 toch naar de troostronde. Na winst in de kwartfinale verloor zij uiteindelijk in de halve finale. Dennis en Michel veroverden wel een plaats in het hoofdtoernooi. Michel verloor in de achtste finale en Dennis kwam nog een ronde verder, maar moest zich toen ook gewonnen geven.
 

Naar inhoudsopgave


3 december 2000
Sanne en Wouter speelden in Venray

Op zondag 3 december gingen Sanne en Wouter met Wim mee naar het schitterende Tafeltennishome van TTV “Red Stars” in Venray. De hoofdtrainer van deze club, Huub Thijsen, voor velen een trainers “goeroe” liet de in grote getale aanwezige kinderen, met name uit Zuid-Nederland zowel deelnemen aan een coördinatie-circuit, een tafeltennisvaardigheids-circuit en een teamtoernooitje, zeker leerzaam voor de aanwezige beginnende trainsters en trainers. Aan de reactie van de kinderen te horen was het voor hen wel vermoeiend, maar toch geweldig leuk. Wat kunnen Sanne en Wouter toch "lekker" kletsen, geen moment was het een seconde stil op de achterbak ! O ja, Sanne, gefeliciteerd met je 2e prijs!
 

Naar inhoudsopgave


Opnieuw winst voor TTVN in spannende derby

TTVN 1 - VTV 6    6-4
Deze week kreeg T.T.V.N. het sterker geachte team van plaatsgenoot V.T.V. op bezoek.
Door winst van John van Tuyl op Frans Rorijl maar door verlies van een steeds beter spelende Henk Bleeker op de fel spinnende Cor van Leeuwen 23-25 in de 2e game en van Piet Verkaik in drie games van de jonge Antilliaan Meinhard Martina nam het team van VTV een 2 -1 voorsprong. Het dubbel van Henk en John tegen Meinhard en Frans bracht na een zeer strijd met 22-20 in de derde game de stand weer in evenwicht ( 2-2).
Ook na het dubbel bleken de spelers zeer aan elkaar gewaagd. Henk Bleeker kon voor de thuisploeg net niet tot winst komen. John van Tuyl won van Martina en overklaste in de laatste partij met 21-11 en 21-12 "good old" Cor van Leeuwen. De meest enerverende wedstrijd van de avond was de titanenstrijd tussen de veteranen Piet Verkaik en Cor van Leeuwen. Met zijn soms keiharde spins drong Cor Piet steeds verder naar achter,maar vaak letterlijk tegen de muur bracht Piet toch nog vele ballen goed terug,waarmee hij de basis legde voor de overwinning van TTVN Verkaik had al zijn set tegen Rorijl in winst omgezet.
 

Naar inhoudsopgave


27 oktober 2000
TTVN-Giganten lekker op dreef

Vrijdagavond 27 oktober was het dan zo ver ! Het was een soort reünie van een aantal oud-leden, maar juist die oud-leden lieten zien de trucs en andere behendigheden van de tafeltennissport nog goed te beheersen.. Goed, vooral bij die oud-leden was de lichamelijke conditie niet optimaal meer, maar toch er werd enthousiast en ouderwets fel gestreden om de puntjes. Uiteindelijk gingen zij, die nog wekelijks hun balletje slaan met de eer van de hoogste plaatsen strijken.
Een reden te meer voor die oud-leden om als het even kan het batje maar weer op te maken en, als competitie spelen er niet meer in zit, mee te doen aan de onderlinge Meerkamp voor niet-competitiespel(st)ers, die bij de club wordt georganiseerd. Goed voor de conditie is het zeker!

De einduitslag van dit treffen der Giganten is geworden:
Jan van Alphen
Peter van Rosmalen
Ton Kruithof
Ger Kegler
Wim van Zwezerijne
Peter Mayr
Fred van Rossum
John Marijn
Monique Overbeek-Bolman

Naar inhoudsopgave


22 oktober 2000
Goede resultaten in Hoorn

De spelers van TTVN hebben afgelopen zaterdag goede resultaten geboekt tijdens het C-Ranglijst toernooi in Hoorn. In tegenstelling tot vorig jaar wist iedereen de hoofdronde te bereiken. De delegatie van TTVN bestond uit Remco Verweij, Daam Hoogendijk, Jelte Demmendaal, Paul Vermeer, Yvonne Blokland, Lieke Peters aangevuld met de Radiar Gastspelers Dennis Kootkar en Michel Langerak. Bijna alle spelers wisten een tweede plaats in de poule te veroveren. Lieke en Michel werden zelfs eerste zodat alle spelers in de hoofdronde mochten uitkomen. In de hoofdronde bij de Junioren wisten Paul en Jelte de eerste afvalronde te winnen. Vooral van Jelte was dit een puike prestatie omdat hij alleen spelers tegenkwam die twee of drie klassen hoger speelden. Bij de puppillen wist Dennis de eerste ronde te overleven via een knappe wedstrijd die pas laat in de derde game werd beslist. Lieke wist bij de meisjes ook de eerste ronde in het hoofdtoernooi te winnen. In de kwartfinale verloor ze echter in een contra-duel tegen een meisje van de Treffers. Bij de kadetten won Yvonne via een hele spannende wedstrijd. In de derde game wist zij een 16-20 achterstand om te zetten in een 22-20 winst. Achteraf kunnen we terug kijken op een lange succesvolle dag waar alle spelers zich voor het hoofdtoernooi wisten te kwalificeren en de meesten zelfs enkele ronden in het hoofdtoernooi wisten te winnen!
 

Naar inhoudsopgave


Kennismakingscursus van “Jeugd & Sport"

Voor de Kennismakingscursus voor scholieren op de basisschool in novenber die dit jaar voor het eerst op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur wordt gegeven hebben zich 17 jongens en meisjes aangemeld en voor de cursus voor leerlingen van het voortgezet onderwijs die wij op vrijdagavond tijdens de vaste trainingstijd verzorgen zijn 5 jongelieden aangemeld. Voor de woensdagmiddag zoekt Wim Fassotte nog assistentie.
 

Naar inhoudsopgave


29 september 2000
1ste Ronde LADDER zoals altijd en toch een beetje anders

Op vrijdagavond 29 september vond de 1e ronde van de Jeugdladder 2000-2001 plaats. Zoals we het laatste jaar gewend weer veel verrassende uitslagen alleen willen we dit jaar wat meer gelijkwaardige speelsters en-spelers meteen al bij elkaar zetten dus speelden we m. u. v. de sterkste poule dit keer in vijf-en zeskampen maar wel vier ronden ! De leiding vond het de eerste keer geslaagd dus ook de 2e ronde zullen we dit systeem hanteren.
 

Naar inhoudsopgave


9 september
Marjolein wint zilver in St. Annaland

Met TTV Woerden namen Yvonne en Marjolein deel aan een gezellig toernooi in poules en in twee games in St. Annaland op het invitatietoernooi van TTV SMASH ‘76” in Zeeland. TTV “Woerden veroverde daar de Verenigingsbeker. Marjolein speelde in de finale om de eerste drie plaatsen en veroverde “zilver”. Zij won van teamgenote Sietske Grijseels van UTTC en speelde gelijk met Yvonne. Yvonne speelde in de laatste ronde om de 4e t/m 6e plaats evenals Sietske.
 

Naar inhoudsopgave


1 september 2000
Broodplanken toernooi

Het nieuwe seizoen werd door onze jeugd ingerommeld met een leuk toernooitje waarbij met alles gespeeld mocht worden behalve een tafeltennisbatje. 19 jeugdleden namen deel. Zo verrichtte Sandra kunstjes met een pannedeksel en kon Yvonne goed overweg met een omgekeerde slipper. Marjolein moest met haar plastic kaasplank haar hand zo zeer uit elkaar trekken dat die hand nu zo 1,5 keer groter is geworden. Alexander kwam even met een vliegenmepper achter de tafel en Remco speelde met van alles en nog wat. Poulewinnaars werden Marjolein Bart en Tim. Uiteindelijk hield Mathijs met 11-4 en 6-11 Wouter in een kletterende barrage op de eervolle laatste plaats zodat Wouter met een heel gesneden bruin brood naar huis ging en het hele zooitje door de winnares toch weer Marjolein getrakteerd werd op een lekker stukje van haar “zo zwaar bevochten” vlaai.
 

Naar inhoudsopgave


Mini-Meerkampen in Utrecht

Sanne, Wouter en Ronald gingen wedstrijdervaring opdoen bij S.V.E. op de 1e Afdelings-Mini-Meerkampen van dit seizoen. Wouter speelde in poule 6 wist twee partijen in winst om te zetten en werd derde. Sanne was al ingedeeld in poule 4 kon ook al heel knap meekomen wint in de 1e set de eerste game met 21-14 maar verliest dan in de derde game met 23-21. De volgende partijen kwam zij net iets te kort maar wint haar laatste set waarmee zij als 5e eindigde in deze poule. Ronald was wel erg hoog ingedeeld in poule 2 liet af en toe zien dat hij best wat in zijn mars heeft won ook een enkele game maar kwam niet tot een winstpartij en werd dus in deze hoge poule 6e.
 

Naar inhoudsopgave


28 augustus 2000
John van Tuyl clubkampioen TTVN

Op maandag 28 augustus 2000, werden er, sinds enige jaren weer de clubkampioenschappen van de Tafeltennisvereniging Nieuwegein gespeeld. De locatie was als vanouds het W.A.C. De Baten. De opkomst was erg groot, mede dankzij het feit dat een ieder persoonlijk was benaderd. In samenwerking met Wim Kielen, die voor de bekers had gezorgd, werden er 3 poules samengesteld van elk 7 personen, zodat een ieder in ieder geval 6 wedstrijden moest spelen. De poules waren naar sterkte ingedeeld en in elke poule waren 2 bekers te verdelen.
Na een spannende, gezellige en sportieve avond kom omstreeks 23:30 de einduitslag bekend worden gemaakt.
In poule 3 werd onze jeugdtrainer Wim Fassotte eerste, gevolgd door Marek Bednarczyk, Rein Band, Job van der Teems, Sandra Dubbers, Gerard Nehmelman en Reinier van Uden.
In de tweede poule werd Peter van Rosmalen eerste voor Jan van der Biezen. Beide veteranen werden gevolgd door Jan van Alphen, Frits van Veen, Hans Monfoort, Jan van Etten en Teun Nonhof.
In poule 1 werd Ruud Oosthoek 7e achter Henk Bleeker, Rob Groenen (oud clubkampioen), Wim Kielen en op de derde plaats de verrassend sterke Hans Miltenburg. Om eerste twee plaatsen moesten worden gestreden tussen Martijn Heidema en John van Tuyl. John wist deze spannende strijd in zijn voordeel te beslissen met de gamestanden 22-20 en 21-19. Martijn werd dus tweede en John van Tuyl op eerste plaats en in daarmee de nieuwe clubkampioen van TTVN.
Alle prijswinnaars werden persoonlijk gefeliciteerd door de voorzitter die er maar wat trots was dat hij zijn teamgenoot John de wisselbeker mocht uitreiken. John verloor uiteindelijk maar 1 game en dat was uitgerekend tegen zijn andere teamgenoot Henk Bleeker.
Alle leden kregen nog een lekker geurtje, beschikbaar gesteld door parfumerie Sebas van het Muntplein.
Na het barpersoneel ook van zo’n geurtje voorzien te hebben, werd deze uitermate geslaagde avond aan de bar voortgezet.

Tot de volgende clubkampioenschappen.
Rob Groenen

Zie ook: overzicht clubkampioenen
 

Naar inhoudsopgave


2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | Archief